Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 21:39   #2431
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Dziękuję Dziewczynki
Czy przegapilam relacje z wizyt dziewczyn, które również dziś miały je mieć?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:40   #2432
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Poszukaj w Alnatura albo w biomarktach i ostatnia szansa to u bauera

Ja botwinke mam na ogrodku

No musze podskoczyć w miasto bo mieszkam na peryferiach wiec tutaj tylko rewe, aldi, edeka i lidl ale wlasnie myślałam o tureckim rynku i obok jest Alnatura o której nie pomyślałam wcześniej dzięki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:49   #2433
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No musze podskoczyć w miasto bo mieszkam na peryferiach wiec tutaj tylko rewe, aldi, edeka i lidl ale wlasnie myślałam o tureckim rynku i obok jest Alnatura o której nie pomyślałam wcześniej dzięki

W tureckim tez moze byc... Ja do tureckiego chodze po warzywa, przyprawa i kasze maja rewelacyjne. No i promocje sa tez super, w tamtym tygodniu worek okolo 2,5 kg pomidorow za 1 euro i tak samo ta ich zielona papryka za 1 cala siatka. Papryke zrobilam do sloikow a z pomidorow zrobilam przecier. A u nich czesto takie cis robia bo to towar 2-3 dniowy. I nigdy nic zepsutego u nich nie kupilam.
Stary 2014-06-03, 21:49   #2434
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze dwie strony do nadrobienia
Dzień dobry nawet Dzień Bardzo Dobry moje dziecko waży juz 820 gramów. Widzieliśmy czkawke, zrzucanie nóg za siebie, otwieranie zamykanie oczu i ust, także akrobatka zdrowa i ze mną all ok. Głowę ma po lewej stronie na wysokości powyżej pępka a nogi gdzieś pod wątroba w którą kocha kopać z samego rana. a co sobie będzie żałować. Moje skrzywienie nie jest absolutnie żadnym wskazaniem do wcześniejszej ustalonej cesarki. I pani doktor pytała nas czy wybieramy się do szkoły rodzenia, my ze niestety nie bo mąż dyżury często. A ona a pan chce być przy porodzie a on tak tak
O to lepiej żeby Pan się dowiedział jakie będą w stosunku do pana wymagania Hahahha oczy zrobił wielkie. Także będziemy chodzić do szkoły rodzenia w pigułce spotkania w weekendy 2 lub 3 i ciesze się bardzo. I.dzisiejszy dzień zaliczam do udanych i fajnych ale o tym więcej już w czwartek
no to super
ale ten czas leci...

ja to dzis nie wiem czy mam rozwolnienie czy co,woda mi z tylka leci a nic takiego nie jadlam...nie wiem o co kaman
a moze to po magnezie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-03 o 21:51
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:50   #2435
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Był wczoraj kurier z moimi małymi zakupkami i teraz tak oglądam i te pieluchy tetrowe śmierdzą octem normalnie smród niesamowity i wyglądają jak szmatki... Żałuję,że nie ma moja mama po mnie jakiś kilka tetrówek,bo tetrówki kiedyś a teraz to niebo a ziemia... Te co ja zamówiłam to w ogóle na szmaty się nadają i ani nie obrobione po bokach ani nic... Mam nadzieję,że jak wypiorę je w Dzidziusiu i wyprasuję to będą się lepiej prezentować. No i pachnieć
a z jakiej aukcji zamawiałaś te pieluszki?
kurczaki... ciężko z tym all że nie można pomacać

Cytat:
Mam jeszcze dwie strony do nadrobienia
Dzień dobry nawet Dzień Bardzo Dobry moje dziecko waży juz 820 gramów. Widzieliśmy czkawke, zrzucanie nóg za siebie, otwieranie zamykanie oczu i ust, także akrobatka zdrowa i ze mną all ok. Głowę ma po lewej stronie na wysokości powyżej pępka a nogi gdzieś pod wątroba w którą kocha kopać z samego rana. a co sobie będzie żałować. Moje skrzywienie nie jest absolutnie żadnym wskazaniem do wcześniejszej ustalonej cesarki. I pani doktor pytała nas czy wybieramy się do szkoły rodzenia, my ze niestety nie bo mąż dyżury często. A ona a pan chce być przy porodzie a on tak tak
O to lepiej żeby Pan się dowiedział jakie będą w stosunku do pana wymagania Hahahha oczy zrobił wielkie. Także będziemy chodzić do szkoły rodzenia w pigułce spotkania w weekendy 2 lub 3 i ciesze się bardzo. I.dzisiejszy dzień zaliczam do udanych i fajnych ale o tym więcej już w czwartek
super wieści moja chyba też leży poziomo, tzn mi się tak wydaje jak wyczuwam ją ręką
a co do szkoly rodzenia to też idziemy na weekendową
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:54   #2436
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
W tureckim tez moze byc... Ja do tureckiego chodze po warzywa, przyprawa i kasze maja rewelacyjne. No i promocje sa tez super, w tamtym tygodniu worek okolo 2,5 kg pomidorow za 1 euro i tak samo ta ich zielona papryka za 1 cala siatka. Papryke zrobilam do sloikow a z pomidorow zrobilam przecier. A u nich czesto takie cis robia bo to towar 2-3 dniowy. I nigdy nic zepsutego u nich nie kupilam.

O kurde...to w sklepie maja lepsze ceny niż na tym ich rynku co chodzę chociaż jak sie przyjdzie pod koniec to krzyczą jak przekupy i przebijają sie cenami żeby to sprzedać a nie pakować do domu

Ide spać bo tz juz chrapie ponad godzinę to pochrapię z nim :p piszcie dużo bo lubię rano poczytać do kawki
Dobranoc i obyscie spały długo, wygodnie i bezboleśnie

Stary 2014-06-03, 21:55   #2437
Simran86
Raczkowanie

My dzisiaj byliśmy w szkole rodzenia i przez godzinę ćwiczyłyśmy bardzo fajnie było. Przed wyjściem odwiedziła nas moja Mama i przyniosła mi całą torbę ciuszkow:-D zrobiłam już selekcję i kolejna sterta do prania naszykowana:-D
Tż pojechał do pracy a my układamy się do snu dobranoc:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401832453441.jpg (73,0 KB, 27 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 21:55   #2438
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Może też krzyż?Bo mnie tak właśnie boli. U mnie to prawdopodobnie jest od tego,że ja chuda,niska i brzuch po prostu obciąża mi plecy,bo jak za długo stoję to jest masakra i dopóki się nie położę to będę zdychać
A zresztą po 20 tygodniu bóle w krzyżu są normą i mają prawo boleć
Może ale bolało Cię tylko po bokach czy w miejscu kręgosłupa też? i to Cię boli przy staniu?
mnie zabolało dość mocno jak usiadłam a wcześniej nic... ciąża to skrzynia zagadek:P

Cytat:
Wlasnie rozmawiałam z moja polozna i przyjedzie do mnie w przyszłym tyg chyba nie ufa polskim lekarzom bo sie zmartwila, ze wszystkie badania tam robiłam i pytała o stan aparatu do USG ale akurat mój lekarz i jego sprzęt i gabinet sa godni zaufania chociaż fakt...trafiałam do rożnych jak sie staraliśmy o dzidziusia...
Pytała czy uczęszczam do jakiejś szkoły rodzenia tutaj i jak powiedziałam, ze nie to powiedziała, ze ona mi wszystko pokaże takze jestem zadowolona...
aisa a gdzie Ty mieszkasz?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:59   #2439
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
no to super
ale ten czas leci...

ja to dzis nie wiem czy mam rozwolnienie czy co,woda mi z tylka leci a nic takiego nie jadlam...nie wiem o co kaman
a moze to po magnezie
Paulinko ja tak miałam właśnie przez magnez i byłam w szoku bo przecież biorę żelazo, ale teraz po kilku dniach jest wszystko ok
Stary 2014-06-03, 22:02   #2440
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Może ale bolało Cię tylko po bokach czy w miejscu kręgosłupa też? i to Cię boli przy staniu?
mnie zabolało dość mocno jak usiadłam a wcześniej nic... ciąża to skrzynia zagadek:P

aisa a gdzie Ty mieszkasz?

W Köln w De ale do lekarza chodziłam w Pl bo raz na miesiąc czy półtora byłam w Pl załatwiać rożne sprawy takze tak to wyszło

Stary 2014-06-03, 22:03   #2441
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
no to super
ale ten czas leci...

a moze to po magnezie
No ja to samo dzisiaj mam Cały pobyt w szpitalu zaparcia a teraz aż mnie tyłek piecze

Cytat:
a z jakiej aukcji zamawiałaś te pieluszki?
kurczaki... ciężko z tym all że nie można pomacać

http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...279664299.html od tego gościa kupowałam kilka rzeczy i też wzięłam właśnie te kolorowe co w linku...I białe tak samo są brzydkie i śmierdzące. Ale w sumie taka prawda tetra przyjemna w dotyku nie jest i może po wyprasowaniu i wypraniu będzie o wiele lepsza

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy w szkole rodzenia i przez godzinę ćwiczyłyśmy bardzo fajnie było. Przed wyjściem odwiedziła nas moja Mama i przyniosła mi całą torbę ciuszkow:-D zrobiłam już selekcję i kolejna sterta do prania naszykowana:-D
Tż pojechał do pracy a my układamy się do snu dobranoc:-*

Śliczne

Cytat:
I po bokach i w miejscu kręgosłupa i jak siedzę to też czuję ten ból. Jak stoję to mnie ten ból łapie dopiero i jest niefajnie,czuję jakbym sztywno chodziła a jak usiądę to czuję jak ten ból się rozchodzi po całych plecach i jest nie do wytrzymania...
Może u Ciebie to nerki jednak będą,bo to różnie od nich boli. A gadałaś z lekarzem?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 22:22   #2442
ZygaEffka
Zadomowienie

A ja sie chciałam tylko pochwalić że moja Zośka miała pierwszą czkawkę co za widok i co za uczucie hihi popiłam maślanką i jej przeszło po minucie

A teraz uciekam spać bo jutro kolejny dzień pełen wrażeń
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:25   #2443
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...279664299.html od tego gościa kupowałam kilka rzeczy i też wzięłam właśnie te kolorowe co w linku...I białe tak samo są brzydkie i śmierdzące. Ale w sumie taka prawda tetra przyjemna w dotyku nie jest i może po wyprasowaniu i wypraniu będzie o wiele lepsza
W poprzedniej ciąży zamawiałam pieluchy u tego sprzedawcy - tetrowe białe i kolorowe oraz kilka flanelowych. Rzeczywiście na początku nie wyglądały zachęcająco. Po praniu i prasowaniu były już ok. Zrobiły się takie mięciutkie i przyjemne. Pieluszki mam dalej i będę używać przy drugim dziecku.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:30   #2444
Latte88
Zakorzenienie

Dziewuszki a jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to patrzcie na gramature? Im większa tym lepiej. Ja pozamawiam trochę cienszych i grubych.
Stary 2014-06-03, 22:34   #2445
bezaczek7
Zakorzenienie

bry. ja na chwileńkę. pojadłam jak głupia i się zastanawiam jak to teraz zrobic pod prysznicem, żeby nie haftnąć jak się będę wyginała w przygotowaniach do jutrzejszej wizyty
zepsuł nam się czajnik aż korki wybiło a szkoda, bo to była pierwsza rzecz kupiona pod nową kuchnię-biało-fioletowy trudno, teraz trzeba kupić inny fioletowy był z nami ok rok, ale tż wyrzucił paragon, więc nici z gwarancji czy czegokolwiek.
wczoraj miałam bardzo miły dzień, z rana nagrałam to moje małe wiercące się jak podskakuje, aż tż zrobił oczy jak mu pokazałam potem parę niespodzianek. niestety było ułożone poziomo a teraz się obróciło bardziej pionowo, bo mocno kopie tam w środku niziutko, aż przy kości ogonowej czuję i przy odbycie, jest to momentami niemiłe i lekko bolesne, aż mięśnie spinam. ciekawe czy jutro też tak będzie szaleć na usg. choć dziś wyjątkowo spokojne, ale może to też przez ułożenie-w środku nisko nie każdy ruch czuję.
może jeszcze zajrzę przed spaniem, ale tż ma pierwszą zmianę, więc raczej podreptam szybciutko i cichutko spać, coby go nie obudzić zbytnio.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:37   #2446
aa2
Zakorzenienie

hej hej
czytam was cały dzionek i sie jakoś wbić nei umiem
cały dzin cos robie , jutro wpadnei do mnei kolezanka spod Poznania i juz si enei moge doczekac przyjedzie z bąblem w wieku mojego Marcelka wiec bedzie wesoło

Latte, ZygaEfka i reszta dziewczynek co miała wizyty brawooo i super ze wszytko ok
Metta kurde przeczytałam ze w szpitalu wyladowałas, kurde dobrze ze juz ok i uważaj tam na siebie
Dzanet współczuje szpitala ale poobserwuja i pewnei puszcza do domku przynajmniej trzymam kciuki z ato-trzymaj si etam, no i nie ukrywam ze ciut sie wystraszyłam, a ja jeszcze dzis ciagle cos robie, od jutra jak tylko sie da to leze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:46   #2447
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
bry. ja na chwileńkę. pojadłam jak głupia i się zastanawiam jak to teraz zrobic pod prysznicem, żeby nie haftnąć jak się będę wyginała w przygotowaniach do jutrzejszej wizyty
zepsuł nam się czajnik aż korki wybiło a szkoda, bo to była pierwsza rzecz kupiona pod nową kuchnię-biało-fioletowy trudno, teraz trzeba kupić inny fioletowy był z nami ok rok, ale tż wyrzucił paragon, więc nici z gwarancji czy czegokolwiek.
wczoraj miałam bardzo miły dzień, z rana nagrałam to moje małe wiercące się jak podskakuje, aż tż zrobił oczy jak mu pokazałam potem parę niespodzianek. niestety było ułożone poziomo a teraz się obróciło bardziej pionowo, bo mocno kopie tam w środku niziutko, aż przy kości ogonowej czuję i przy odbycie, jest to momentami niemiłe i lekko bolesne, aż mięśnie spinam. ciekawe czy jutro też tak będzie szaleć na usg. choć dziś wyjątkowo spokojne, ale może to też przez ułożenie-w środku nisko nie każdy ruch czuję.
może jeszcze zajrzę przed spaniem, ale tż ma pierwszą zmianę, więc raczej podreptam szybciutko i cichutko spać, coby go nie obudzić zbytnio.
Ehh ja to nie mam szczęścia,bo jak włączam kamerę to mały od razu przestaje się ruszać I już sobie odpuściłam. Chyba pamiątki nie będzie Ale ja też nisko czuję ruchy o mniejszym natężeniu niż normalnie,choć często mi tam nisko ląduje to jeszcze w ten sam dzień znajduje się już przy pępku

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Metta kurde przeczytałam ze w szpitalu wyladowałas, kurde dobrze ze juz ok i uważaj tam na siebie
No czy już ok to nie mogę powiedzieć,jest lepiej,mniej boli ale niestety leki brać Najważniejsze,że już skurczów nie mam i szyjka i łożysko są w dobrym stanie a najbardziej się bałam,że łożysko się odkleja,bo podbrzusze bolało i do tego krzyż Ale dbamy o siebie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży zamawiałam pieluchy u tego sprzedawcy - tetrowe białe i kolorowe oraz kilka flanelowych. Rzeczywiście na początku nie wyglądały zachęcająco. Po praniu i prasowaniu były już ok. Zrobiły się takie mięciutkie i przyjemne. Pieluszki mam dalej i będę używać przy drugim dziecku.
Przeraziło mnie to,że one takie cienkie okropnie Ale mam nadzieję,że wyrobią się w praniu Flanelowe fajne są ale tetrowe to i białe i kolorowe mnie nie zachwyciły ojj będzie prasowanka,żeby je przywrócić do stanu dobrego A jak nie to się wścieknę

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:48   #2448
aa2
Zakorzenienie

Mecia no dbajcie dbajcie tam o siebie ile sie da i oby juz nic sie tam wiecej nie zadziało i tylko polepszało

ide sobei zaraz kapiel w wannie zrobie i poleze i pobęde z wami na fonie hehehe
Stary 2014-06-03, 23:01   #2449
Latte88
Zakorzenienie

Asiulka dziękuję jutro się Wam zapowiada bardzo fajny dzionek jednak rozmowy wspaniale działają, ja dziś spotkałam sporo znajomych i czuje się od razu lepiej jak można pogadać pośmiać się,.ciesze się bo niedługo będę wśród ludzi i przestane być taka dzika
Dzanet dopiero doczytałam, ale będzie wszystko dobrze musi być trzymam mocno kciuki za Was :-*
Juz raz pisałam posta ale mi skasowalo i zapomniałam co miało być

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 23:30   #2450
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka dziękuję jutro się Wam zapowiada bardzo fajny dzionek jednak rozmowy wspaniale działają, ja dziś spotkałam sporo znajomych i czuje się od razu lepiej jak można pogadać pośmiać się,.ciesze się bo niedługo będę wśród ludzi i przestane być taka dzika
Dzanet dopiero doczytałam, ale będzie wszystko dobrze musi być trzymam mocno kciuki za Was :-*
Juz raz pisałam posta ale mi skasowalo i zapomniałam co miało być
nooo fajny fajny tym bardziej ze to kolezanka poznana na forum mam pazdiernikowych jak byłam w ciazy z Melkiem

wyleżałam sie w wannie i od razu lepiej
Stary 2014-06-04, 00:00   #2451
Krumcia
Raczkowanie

Nadrobiłam 10 stron
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Mieliśmy jeszcze śmieszną i w sumie zaskakującą nas sytuacje bo przeszedł przez jezioro wir powietrzny a nie było ani jednej chmurki ani wiatru , tylko taka jakby trąba powietrzna hałasu narobiła i żeśmy zdębieli jakieś anomalia
Ty się cieszysz... ja bym chyba sikała pod siebie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Najlepsze w tym wszystkim jest to ze z tego wszustkiego zapomnialam zaplacic za wizyte glupio mi teraz :p
Skoro się nie upomnieli, to niech żałują
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A i przyszły mi dziś te wszystkie pierdołki co zamówiłam , czyli pościel , pieluszki tetrowe i flanelowe , rożek w sówki , krem linomag i koszula na porodówke , wszystko 100 % za☠☠☠is... oprócz koszuli 100% shitu , nie polecam , spoce sie w niej na bank wiec szukam czegoś innego .
Dzięki za cynk W takim razie też pewnie kupię tę pościel.
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Czemu tej mój Syn jest taki uparciuch i w dzień cisza, czasami się przekręci lekko a w nocy dawaj Impreza na całego w brzuchu
Mój jest taki sam Ciekawe, czy też będzie aktywny w takich godzinach, jak już wyjdzie

Mój pępek jest dziwny, zaczyna brązowieć wygląda jak brudny
Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i słuchałam bicia serduszka I zapisaliśmy się na grupę rodzicielską czy coś takiego. Zobaczymy, ile zrozumiem, najwyżej TŻ będzie tłumaczył
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 05:02   #2452
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja mam dziwne zjawisko
Kiedyś miałam kolczyk w pepku. Teraz już ta dolna dziurka jest z przodu a nie w środku. No i tak od wczoraj mnie tam swedzi. I przed chwilą patrzę a tam wszystko czerwone. Mam rozstepa między tymi dziurkami...na długość ok 1,5 cm i szerokość 1 cm. Ale tak swedzi i jest tak czerwone że wygląda to jak żywe mięso.....fuuuuuuj
No ale miejsce boskie jak na jedynego do tej pory rozstepa na brzuchu

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 05:57   #2453
nmartyna
Zadomowienie

Dobry
Gratuluje udanych wizyt
Znikamy z tztem na tydzien do Grecji w koncu sie udalo. Wybywamy w piatek z samego rana, a tu jeszcze tyle do zalatwienia... za chwile jade na badania,jeszcze lekarz.., zakupy zwykle i aptekowe i fryzjer z tztem ciesze sie jak dziecko malutka chyba tez bo kopniakami sadzi od godziny zgoda lekarza na wylot jest takze jestem spokojna...

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:14   #2454
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dobry
Gratuluje udanych wizyt
Znikamy z tztem na tydzien do Grecji w koncu sie udalo. Wybywamy w piatek z samego rana, a tu jeszcze tyle do zalatwienia... za chwile jade na badania,jeszcze lekarz.., zakupy zwykle i aptekowe i fryzjer z tztem ciesze sie jak dziecko malutka chyba tez bo kopniakami sadzi od godziny zgoda lekarza na wylot jest takze jestem spokojna...

Martynko super cieszę się razem z Wami wypoczywajcie i życzę Wam samych uśmiechow :-*
Stary 2014-06-04, 06:22   #2455
allckarola
Zadomowienie

Czesc dziewczyny wczoraj byłam na wizycie wszystko w porządku Maja rośnie tylko mam brać magnes a nie ma sie po tym zatwardzenia?? ;-)
Mała kopie od rana no nic dopije kawę i ubiore sie i pojadę do szefa ze zwolnieniem

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

monika tez mialam kowalczyka w sumie dziurka zarosla parę lat temu ale póki co nic mi sie nie dzieje ;-) może i ja będę miała tego rozstepa :p
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:27   #2456
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny wczoraj byłam na wizycie wszystko w porządku Maja rośnie tylko mam brać magnes a nie ma sie po tym zatwardzenia?? ;-)
Mała kopie od rana no nic dopije kawę i ubiore sie i pojadę do szefa ze zwolnieniem

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

monika tez mialam kowalczyka w sumie dziurka zarosla parę lat temu ale póki co nic mi sie nie dzieje ;-) może i ja będę miała tego rozstepa :p
On tak swedzi że nic tylko szczota i drapać...mam 2 też już dawno zarosniete dziurki i pepek i wygląda to śmiesznie a teraz jeszcze takie czerwone się zrobiło...

Przespalam całą noc albo byłam tak zmęczona albo Mały wyszalal się do północy i teraz od rana postanowił brykac
No ale jak matka takie gazy od rana daje to nic dziwnego

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:43   #2457
allckarola
Zadomowienie

Hehe ;-) ciekawe jak u mnie bedzie z ta dziurka.
Właśnie zmierzyłam sobie brzuszek 88cm ;-) ostatnio jak mierzylam było 84 tylko to ostatnio nie wiem kiedy było Hehe ponad miesiąc temu na pewno.
Wczoraj spotkałam koleżankę pierwsze słowa przytylas...super mnie przywitała. No przytylam w ciąży jestem tyłek i tak mam teraz jak ona więc niech siedzi cicho...nie powiedziałabym w życiu koleżance ze jest gruba albo ze przytyla. Ale ok. Ciężko mi sie z tym pogodzić to mnie dobija. Jeszcze trzy miesiące i dzidzi bedzie

Edytowane przez allckarola
Czas edycji: 2014-06-04 o 06:53
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:01   #2458
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie rozmawiałam z moja polozna i przyjedzie do mnie w przyszłym tyg chyba nie ufa polskim lekarzom bo sie zmartwila, ze wszystkie badania tam robiłam i pytała o stan aparatu do USG ale akurat mój lekarz i jego sprzęt i gabinet sa godni zaufania chociaż fakt...trafiałam do rożnych jak sie staraliśmy o dzidziusia...
Pytała czy uczęszczam do jakiejś szkoły rodzenia tutaj i jak powiedziałam, ze nie to powiedziała, ze ona mi wszystko pokaże takze jestem zadowolona...

Latte-zazdroszczę wizyty i podglądania maluszka ja na ostatniej mogłam posłuchać tylko serduszka i mam wrażenie, ze ta wizyta była taka na odpierdziel przez opóźnienie związane z nagłymi przypadkami bez kolejki a tez byłam ciekawa jak malutka jest ułożona i ile juz wazy...
Lekarza wybrałam tego bo wlasnie sprzęt cały nowy i komfortowo sie u niego czuje ale czasem mam wrażenie, ze liczy sie ilośc ... na rzecz prywatnego przyjmowania tylko zostawił stanowisko ordynatora takze pewnie chodziło o przeliczenie tego na pieniążki...

Dziewczyny nie katujcie mnie ta botwinka bo chodzi za mną dluuugo... Musze zapolować na liście w jakimś niemieckim sklepie...tylko czy mi sie uda znalezc...

A to fajnie
Zdaj relacje po jej wizycie
Tu chyba nikt nie ma zaufania do polskich lekarzy hihi no może oprócz tych co w de mają praktykę

Cytat:
A ja mam dziwne zjawisko
Kiedyś miałam kolczyk w pepku. Teraz już ta dolna dziurka jest z przodu a nie w środku. No i tak od wczoraj mnie tam swedzi. I przed chwilą patrzę a tam wszystko czerwone. Mam rozstepa między tymi dziurkami...na długość ok 1,5 cm i szerokość 1 cm. Ale tak swedzi i jest tak czerwone że wygląda to jak żywe mięso.....fuuuuuuj
No ale miejsce boskie jak na jedynego do tej pory rozstepa na brzuchu

Moja koleżanka ostatnio mówiła że miała rozstepa w pepku

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dobry
Gratuluje udanych wizyt

Ooo gratki

Wygrzejcie się tam i szczęśliwej podróży

Cytat:
On tak swedzi że nic tylko szczota i drapać...mam 2 też już dawno zarosniete dziurki i pepek i wygląda to śmiesznie a teraz jeszcze takie czerwone się zrobiło...

Przespalam całą noc albo byłam tak zmęczona albo Mały wyszalal się do północy i teraz od rana postanowił brykac
No ale jak matka takie gazy od rana daje to nic dziwnego

U mnie też w końcu lepsza noc
Może dlatego że obróciłam materace wczoraj

Witam
Mały obudził się o 5 tej jak tz wstał do pracy
Poszalal ale mówię idziemy jeszcze spac i się uspokoił hihi
Zaraz sniadanko, muszę wyprać pokrowce na materace, dywaniki, zrobić obiadek i takie tam

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:33   #2459
Simran86
Raczkowanie

Hej Milenka standardowo od 6 boksowała mój brzuch, ale leżałyśmy w łóżku do 8. Mały Głodzik już dawał znać, żebym coś na ruszt wrzuciła;-) Tz śpi po nocce, kot szaleje a ja zabieram się za ogarniecie domu bo już patrzeć nie mogę:banghead: później nastawie pranie tych ciuszków co wczoraj Milenka dostała i trzeba jakiś obiad zrobić, a oczywiście pomysłu brak:-(
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:33   #2460
201610121609
Konto usunięte

Katerina-relacje zdam na pewno babka jest przemiła wiec powinno być ok

Martyna-faaajnie, ze jedziecie normalnie musze przyznać, ze zazdroszczę

Dziewczyny ja tak sie zastanawiałam nad przescieradlami do łóżeczka. I tu pytanie czy lepiej normalne plus podkład nieprzemakalny czy od razu nieprzemakalne prześcieradło?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości