![]() |
#1 |
BAN stały
|
abonament telefoniczny. Ile płacisz, co w nim masz?
Chciałam sobie porównać dziewczyny, co macie w swoich abonamentach - ile miesięcznie płacicie (mam na myśli także różne pakiety) i co Wam sieć daje w zamian .
Mój: koszt 39zł miesięcznie (brutto, w sumie cała umowa na 18mscy): - 300 minut wymienianych na sms'y do wszystkich (w tym stacjonarne) - 0,5GB neta - nielimitowane minuty do wszystkich sieci komórkowych w kraju. Sieć T-Mobile. Abo bez telefonu. Co umowę bywam praktycznie zainteresowana ofertami Play, niestety, niektórzy narzekają na zasięg co mnie zniechęca (nie chcę robić antyreklamy sieci, znam też osoby bardzo zadowolone, ale jednak kieruję się opiniami tych, które zadowolone nie są). Trochę może dziwnie ![]() Domówiłam pakiet za 15zł/msc nielimitowanych minut. Nielimitowane nie obejmują stacjonarnych (te podobnie jak smsy mi schodzą z tamtych 300 ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-10 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: abonament telefoniczny. Ile płacisz, co w nim masz?
Za 59zł (abonament z telefonem w Play) mam nielimitowane sms/mms do wszystkich, chyba 200 minut, nielimitowane połączenia do Play i 1,5 GB internetu
![]() A jeśli chodzi o zasięg, to Play korzysta z roamingu krajowego, więc nawet jeśli nie masz zasięgu z tej sieci to automatycznie telefon łączy się z inną i nie ma problemu, nie są naliczane dodatkowe opłaty z tego co zauważylam ![]() Przeniosłam się do Play po wielu latach w T-Mobile i szczerze polecam ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
59zl za abo z telefonem, rozmowy do play za free, chyba 600min/sms do innych sieci, +7zl za marny pakiet 200mb
![]() ![]() ![]() a na zasięg nie narzekam, czy to działka w lesie, czy góry, czy plaża zawsze mam zasięg. Tż jeździł bardzo dużo po Polsce i raczej też nigdy nie mieliśmy problemu z rozmowami ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
mam abonament play, 49 zł.
Wzięty z telefonem. 300 darmowych minut do wszystkich, w tym stacjonarne i darmowe sms i połączenia w play. 1 gb internetu. umowa na 24 miesiące. Nie mam problemów z zasięgiem, nigdy nie miałam nawet na wsi, gdzie niektóre gubiły zasięg, mój trzymał. no i mój teść przenosił się z t-mobile do play rok temu i jest zadowolony bo ma więcej darmowych minut i lepszy telefon sobie wziął. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja posiadam abonament firmowy z Orange, za około 70 zł mam nieograniczoną ilość minut do wszystkich oraz internet 6 GB na miesiąc
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja mam play ale na kartę mini max. Więc max. 43zł i wtedy wszystko nielimitowane poza słabym pakietem internetu. Zasięg bywa różny, ale ostatecznie nie narzekam. Rozważam przejście na ofertę 4w1.
A do play'a przeszłam nie cały rok temu z orange i nie żałuję ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No tak, ale temat jest, jaki mamy abonament, więc piszę
![]() Wczoraj zadzwonił do mnie gościu z Orange, teraz będę płacił 80 zł netto, będę miał nieograniczone połączenia, sms-y i mms-y do wszystkich sieci i jeszcze dostanę Iphone 4S z 1GB internetu. Wszyscy przechodzą do Playa, a tutaj w Orange takie promocje, pozdrawiam wszystkich, którzy przeszli do Playa! ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Orange 10mb internet + telefon stacjonarny z darmowymi rozmowani na stacjonarne za 105zł
![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nju mobile, płacę tyle, ile użyję:
6gr za sms i mms do wszystkich, po napisaniu 150szt koszty przestają być naliczane ( jeśli napiszę mniej to płacę za tyle ile napisałam, to samo z dzwonieniem) 19gr za minutę do wszystkich komórek, po wydzwonieniu 100 minut koszty przestają być naliczane 19gr za minutę do stacjonarnych, po wydzwonieniu (chyba, bo nie dzwonię na stacjonarne często, więc płacę za tę część grosze) 50 minut koszty przestają być naliczane + dodatkowo pakiet 350mb za 5 zł Płacę różnie, w zależności od zużycia, ale od kilku miesięcy moje rachunki oscylują wokół 33 zł Jestem zadowolona ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2014-05-13 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Play, 29 zł za nielimitowane rozmowy do każdej sieci komórkowej,
Red Bull Mobile, 29 zł za nielimitowane rozmowy na wszystkie sieci komórkowe + stacjonarne, do tego 25 mb na internet i zwolniona prędkość netu po tym limicie czyli nie zapłacicie więcej przez dalsze korzystanie z netu, w obydwu sieciach opcje z telefonem smartfonem do 50 zł abonamentu miesięcznego, też nielimitowane połączenia do każdej sieci komórkowej w obydwu sieciach w Red Bull Mobile w standardzie, a w Play na przedłużenie umowy można dostać ten bonus czyli bezpłatnie nielimitowane połączenia na stacjonarne, zasięgi Play + Plus + T-Mobile + Orange, jak komuś źle działa zasięg Play zawsze ma do wyboru inny zasięg, Plus za 29 zł nielimitowane rozmowy na sieci komórkowe + nielimitowane sms, stacjonarne płatne dodatkowo chyba 7 zł, Heyah 29 zł, nielimitowane rozmowy komórki i stacjonarne, net płatny dodatkowo, po limicie z pakietu też płaci się dodatkowo, trzeba uważać, nju, 29 zł, komórki i stacjonarne z czego jak dzwonisz na same komórki zapłacisz nie więcej niż 19 zł, jak na same stacjonarne nie więcej niż 10 zł, internet płatny dodatkowo, nawet jak kupisz pakiet i przekroczysz ten pakiet to płacisz dalej za net którego używasz, czyli trzeba uważać, żeby sobie nie nabić rachunku, w każdej opcji nielimitowanych rozmów umowa na 1 miesiąc, wypowiedzenie miesięczne bez kary, w opcji z telefonami umowa na 24 miesiące czyli tak jak zawsze z tym, że nie trzeba liczyć ile minut jeszcze jest do wykorzystania i ile już się wykorzystało, opcje za 29 zł bez telefonu, te do 50 zł z telefonem, to są moim zdaniem najkorzystniejsze taryfy, w T-Mobile są nielimitowane rozmowy ale od abonamentu koło 80 zł miesięcznie z telefonem, tylko czy to się opłaca kiedy smartfon można kupić od ręki za 500 zł /24 miesiące daje 21 zł miesięcznie + któraś oferta za 29 zł nielimitowanych rozmów co razem daje 50 zł, to do 80 zł zostaje jeszcze 30 zł, gdyby to przeliczyć to można wziąć drugi telefon i mieć dwa telefony z jedną kartą sim no limit za 29 zł, a drugą na kartę, tak więc moim zdaniem oferta T za 80 zł jest nieopłacalna Edytowane przez userrr Czas edycji: 2014-05-19 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Osobiście jestem w Play 3 rok, korzystam w Trójmieście oraz w pomorskich miejscowościach i nigdy nie miałem problemów, tak samo wielu moich znajomych sobie chwali. Natomiast najlepiej jest zorientować się jak to wygląda u Ciebie w miejscowości, bo jeśli miasto jest mniejsze to i infrastruktura może być słabsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A ja mam telefon z dual sim (Play i Orange) ale na kartę. Boję się uwiązania poprzez abonament. Kiedyś miałem abonament, ale się z niego uwolniłem. I teraz choć często otrzymuję liczne oferty, trudno mi się zdecydować na ofertę abonamentową.
![]() |
#15 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ---------- Cytat:
jeśli rozmawiamy o takiej samej ofercie np no limit w karcie i abonamencie za 29 zł w obu opcjach to mi wszystko jedno czy to abonament czy karta, a jak jeszcze chce telefon i nie chce na niego wydawać 500 zł czy więcej od razu to opcja za np 49 zł abonamentu też z opcją no limit + te blisko 20 zł co miesiąc, to można spłacić telefon zamiast płacić 29 zł miesięcznie i 500 zł albo więcej za telefon od razu, oczywiście jedni wolą tak, inni tak, ale ja tam w samym abonamencie nie widzę nic złego, ogólnie bardziej trzeba zwracać uwagę na to czy to dobra oferta czy nie, a nie czy na abonament czy na kartę, bo bez względu na to co się wybierze to kasa i tak idzie ta sama od nas, a czy idzie na abonament czy na doładowanie to już chyba ma niewielkie znaczenie, przynajmniej dla mnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Inna sprawa, że ostatnio wszędzie trafiam na reklamę T-m z panią Lewandowską i jej mężem. Bardzo mnie to zniechęca również, niby tylko 1 reklama, ale jest jej za wiele. Co do abonamentu i karty to niestety, nie ma na rynku takiej oferty, która byłaby na kartę (niezależność), miałaby tanie minuty smsy i transfer; generalnie jak dla mnie obecne oferty abo i karty (na kartę można wykupywać pakiety) każą wybierać, czy nastawiasz się na net, czy na rozmowy, czy na smsy. Fajne by było np. coś za 20 zł i w tym jest tyle minut zamienianych na smsy i na transfer. Czyli masz np. 300 minut wymienianych na 300mb. ![]() Niestety, jak wybierałam ostatnią ofertę, to owszem, abo w miarę niski można było wziąć (czyli za tych ok 20 zł), ale w tym już minuty się nie zamieniały na transfer i neta trzeba było wziąc za np. 5 zł. W swojej wcześniejsze ofercie tak miałam, teraz już tego nie oferowali. Jak dotąd jestem zadowolona, na brak zasięgu nie narzekam, minuty mam nielimitowane, poza tym 0,5gb neta i 300smsów/minut na stacjonarne za w sumie 39zł. Więc nie tak źle (wolałabym, żeby było taniej), bo jak sobie składałam wirtualnie oferty/pakiety na stronach innych sieci to zawsze coś gdzieś mi nie stykło i nie było w 100% tak jak chciałam. Jeśli chodzi o kartę to cięzko było złożyć coś co miałoby tanie minuty i tani internet jednocześnie. Po Twoim wpisie widzę, że na razie rynek jest dość wyrównany. Za 30 zł albo nacisk na gadanie, albo na neta, itp. Czyli generalnie mniej więcej jak chyba u NjuMobile? 19 na rozmowy, 10 na rozmowy na stacjonarne, 9 smsy, 9 net (już nie pamiętam dokładnie) w kazdym razie nielimitowana całość (rozmowy smsy i net - każde bez ograniczeń) nie powinna wynieść więcej niż 57zł miesięcznie (?). Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-24 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
no ja na swoją umowę nie narzekam bo za 39 są nielimitowane rozmowy, 300min na stacj/smsów i 0,5GB neta; więc jest ok, nie muszę się zastanawiać jak do kogoś dzwonię czy jest w mojej sieci i w ogóle nie interesuje mnie, ile wygadam. ;-)
Taki optymalny abo w sieciach na ten moment to chyba taki za 29 zl ale jak wspominalam, trzeba go i tak komponować jak się chce mieć i rozmowy i neta. Czyli np. bierzesz za 29 nielimitowane rozmowy albo ileś tam tych minut, ale dokupujesz pakiet neta za 5 zl i i tak jesteś w okolicy tych 35 albo np. bierzesz nacisk na neta ale połączenia nie są już limitowane itp. Watek generalnie założyłam po to, żeby sobie móc porównać. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie można za 29zł wziąć nielimitowane minuty do wszystkich sieci, w tym ileś stacjonarnych i sms i pakiet neta np. 0,5 lub 1GB. Ale to już zdecyduje rynek. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-25 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
orange,niekorzystnie, 49.90 PLN 100 minut, 50 sms, 500 na internet
![]() |
#21 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
Mam abonament z telefonem w Orange. Wg cennika 89,9 zł i nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich plus 1,5 G internetu. Telefon był za złotówkę, Xperia P. Przedłużałam przez telefon i dostałam zniżkę na abo, więc ostatecznie płacę 70 zł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja mam abonament w Play, oferta bez telefonu, płacę 29,90 miesięcznie w tym mam:
-nielimitowane SMS'y/MMS'y do wszystkich sieci krajowych -nielimitowane rozmowy z wszystkimi sieciami krajowymi Dodatkowo płacę za połączenia na numery stacjonarne, ale rzadko dzwonię na stacjonarne, więc wychodzi mi jakaś złotówka miesięcznie dodatkowo. Internetu w abonamencie nie potrzebuję, podłączam smartfona pod wifi we własnym zakresie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
mix z telefonem, Orange, 59,90pln
nielimitowane smsy do wszystkich, 300 minut do wszystkich, darmowy dostęp do portali społecznościowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Orange. 49zł (teoretycznie). 230 min wymiennych na sms. 0,5 GB internetu. Z telefonem na 24ms.
Ale mam -30% na cały abonament z grupona - wychodzi 35zł. No i 10zł rabatu do rachunku bo mamy dwa telefony na jedną osobę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
pomyśl o Red Bull Mobile, to też Play, tylko jego powiedzmy druga marka ala poza grafiką, stroną netową i paroma szczegółami niczym więcej to się nie różni, najlepiej zamówić przez net, za 29 zł umowa na czas nieokreślony czyli wypowiedzenie 30 dniowe, jest 2 gb netu + zwolniona prędkość po tym limicie czyli nie pobiera dodatkowych kosztów, nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych, nielimitowane połączenia na stacjonarne, youtube chyba też nielimitowane tylko trzeba aktywować kodem, w opcji z telefonem dokładnie to samo tylko za 49 zł i umowa na 2 lata, jak na dziś lepszej oferty nie ma żadna sieć z uwagi na te 2 gb netu, a to się może przydać jeśli masz albo będziesz mieć smartfona
Edytowane przez userrr Czas edycji: 2014-06-17 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mam smartphona. DZIEKUJE!
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Oby do grudnia oferta sie nie pogorszyla Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.