Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 10:37   #1411
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

I na koniec odebrałam ciasteczka, podziękowania dla gości
śliczne ciasteczka, oby tak samo smakowały jak wyglądają
Ja chciałam podarować takie gipsowe aniołki, ale zastanawiam się czy to dobry pomysł... bo dla każdej pary mamy ciasto na pożegnanie.

gratuluję, że tak wszystko macie dokładnie ustalone. U nas jeszcze wszystko w rozsypce bo tylko w weekendy coś możemy zrobić, nie mieszkamy razem a narzeczony pracuje ponad 100 km ode mnie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:45   #1412
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

podrzucicie mi linki do relacji sobotnich PM ? mam nawał nauki i zbytnio nie mam czasu szperać po forum

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:46   #1413
Elrosa
Zadomowienie

Enzunio cudowna relacja! Momentami prawie się popłakałam ze śmiechu gratulacje raz jeszcze!!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
kalendarzyk czy NPR?? to zasadnicza różnica?? ja od roku stosuję NPR.
Ja też stosuję metodę termiczno-objawową (tą z nauk) od listopada kalendarzyk to zupełnie co innego i jego skuteczność jest minimalna.
Mierzenie temperatury to żaden problem, pod poduszką trzymam termometr, budzik w telefonie ustawiłam na tę samą godzinę każdego dnia tygodnia, całość trwa może minutę - temperaturę zapisuję od razu w specjalnej aplikacji, w weekend zasypiam z powrotem.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Ysia, miałaś śnieżnobiałą suknię?
Ja nie Ysia, ale też mam kremowy biustonosz do białej sukienki. Nic nie widać tylko ramiączka wymieniłam na beżowe (mam kieckę z zakrytą górą).

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Na szczęście nie ona powiedzmy ogarnia mój prezent od współpracowników i dostanę coś co powiedziałam że chcemy a nie porcelanę
Że tak spytam, co chciałabyś dostać od współpracowników? Moi spytali, czy mamy jakąś listę prezentów, bo chcą się złożyć na prezent w czwórkę (zapraszamy ich na wesele), i powiedziałam, że nie wiem... trochę głupio mi walnąć czymś konkretnym, bo nie mam pojęcia, jaką kwotę chcą przeznaczyć...

Dzisiaj do mnie dotarło, że to już ostatni miesiąc panieństwa niby się nie stresuję za bardzo, czuję raczej chillout, ale gdzieś w głębi mieszka okropny stres... pierwszy raz od dawna miałam koszmar ślubny, i to tak detaliczny, jak nigdy dotąd, aż muszę się z Wami podzielić, pośmiejemy się razem (chociaż gdy się obudziłam, wcale nie było mi do śmiechu!)

Sen zaczął się już od kościoła. Padało, więc musieliśmy wejść do środka i stanęliśmy przy tylnych ławkach. Kieckę miałam w ogóle nie tą co trzeba, taką bezę z milionem falbanek rodem z programu "Moje wielkie cygańskie wesele", ale jakoś dziwnym trafem wcale nie byłam z niej niezadowolona. Podszedł do nas ksiądz i powiedział, że jemu się msze ślubne nie podobają i odprawi nam zwykłą, ale musimy poczekać pół godziny, bo zgubił ornat (). Przypomniałam sobie, że zapomniałam mojej pieczołowicie ozdobionej dekupażowej skrzynki na kartki i prezenty i zaczęłam szukać taty, żeby wrócił po nią do domu, na co on odparł, że mu się nie chce, ale w samochodzie ma taki składany plastikowy koszyk na zakupy i włożymy do niego. Obróciłam się z powrotem do Krzyśka i widzę, że zmienia buty z wizytowych na takie rockowe na koturnach...

Spytałam, czy upadł na głowę i kazałam mu natychmiast ściągać, na co powiedział, że jemu się takie podobają, a moja kiecka też jest inna, niż mówiłam i nic mi na jej temat nie powiedział, więc mam się odwalić od butów. W międzyczasie wbiegła spóźniona kwiaciarka z dwiema paczkami kwiatów i zaczęła je układać w wazonach. Nie zdążyła Zaczęliśmy iść do ołtarza (K. w tych koturnach utykał, jakby skręcił sobie nogę, ja się ledwo mieściłam z tą kiecą w przejściu), przed nami ksiądz w samym habicie, rozglądam się dookoła - a tam pierwsze ławki zajęte przez babcie kościelne, nasze rodziny siedzą gdzieś po bokach i z tyłu. Cały ślub trwał 15 minut, wyszliśmy z kościoła i nagle okazało się, że nie mamy czym jechać na salę... szczęśliwie tu się już obudziłam
Stary 2014-06-04, 10:46   #1414
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie kupiłaś ?
Na allegro i razem z przesyłką wyniosły mnie 30 zł!!! I są mega wygodne

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ja też jeszcze nie mam biustonosza... Chciałam kupic ten Lato, ale jest kremowy, a ja mam białą suknię i moja mama odradza, bo mówi, że będzie wyglądał jak brudny Nie wiem co teraz, bo wydawało mi się, że będzie dla mnie idealny... Może zobaczę jeszcze ten faff, co chyba czekolada polecała Bo on jest chyba biały
Mam taki sam problem - suknię będę miała białą.... Ciężko wybrać zwłaszcza, że czas nagli.

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
miło usłyszeć, że podoba wam się moja suknia, że jest dopasowana... uwierzycie, że odkupuję ją od znajomej i żadnych poprawek nie muszę robić u krawcowej, tylko odpowiednio wysokie buty muszę do niej dokupić... i ładnie wyprasować

ciekawa jestem co powie przyszła teściowa jak ją zobaczy, bo jej nie podobają się takie "odkryte suknie" . A moja ma dodatkowo jeszcze plecy odkryte. Dlatego ja będę do niej doszywać stanik albo kupię taki z przeźroczystym tyłem, o ile coś takiego znajdę

Co do prezentów to pościel to faktycznie nie trafiony prezent, a już Hello Kitty to brak słów.

Z innych prezentów ja osobiście bym się bardzo ucieszyła, bo my jeszcze nic nie mamy... 2 talerze i 4 szklanki i parę drobiazgów.
Na teściową nie patrz! Swój dzień już miała. Aby Tobie było wygodnie.

Chyba jesteśmy na tym samym etapie jeśli chodzi o gromadzenie rzeczy do mieszkania - kupujemy razem wszystko od a do z

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:49   #1415
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam duży problem aby kupić białe buty na 5 cm obcasie Skóra naturalna, albo lakierowana... Któraś, coś może mi poradzi?
Ewentualnie czy do śnieżnobiałej sukni mogę kupić np. w kolorze nude albo np. beż? Ewentualnie perłowe?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Niestety występuje on tylko w kolorze kremowym Nad czym bardzo ubolewam
bialebuty.pl
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:50   #1416
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Heh mi tak koleżanka w pracy mówiła, jak pytała od roku kiedy wychodzę za mąż a że to plotkara to nic nie mówiłam, a ona: no powiedz nam wcześniej to się na jakąś porcelanę złożymy
Na szczęście nie ona powiedzmy ogarnia mój prezent od współpracowników i dostanę coś co powiedziałam że chcemy a nie porcelanę
Pracownicy Tż pytali co potrzebujemy w domu, powiedział, że nic, więc nie wiem czy coś w końcu szykują czy nie. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
paula600324Wow! Wszystko już dopięte prawie na ostatni guzik! Ciasteczka wyglądają bardzo kusząco!
A jak pachną pierniczkami

Cytat:
śliczne ciasteczka, oby tak samo smakowały jak wyglądają
Ja chciałam podarować takie gipsowe aniołki, ale zastanawiam się czy to dobry pomysł... bo dla każdej pary mamy ciasto na pożegnanie.

gratuluję, że tak wszystko macie dokładnie ustalone. U nas jeszcze wszystko w rozsypce bo tylko w weekendy coś możemy zrobić, nie mieszkamy razem a narzeczony pracuje ponad 100 km ode mnie
3 dni do ślubu to musimy wszystko dopiąć
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:58   #1417
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia;46744949[COLOR=Silver
[/COLOR]

A nie chcesz czegoś tam wszyć? Jak dla mnie to suknia z tyłu wygląda jak by nie miała tej "zaślepki" albo była za mała i dwie części się nie schodziły...
Dokładni, zgadzam się z ysią to gołe ciało wystające spod sznurowania nie wygląda dobrze

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Że tak spytam, co chciałabyś dostać od współpracowników? Moi spytali, czy mamy jakąś listę prezentów, bo chcą się złożyć na prezent w czwórkę (zapraszamy ich na wesele), i powiedziałam, że nie wiem... trochę głupio mi walnąć czymś konkretnym, bo nie mam pojęcia, jaką kwotę chcą przeznaczyć...
Nie miałam konkretnego pomysłu, bo już od kilku miesięcy mieszkamy w naszym nowym domu więc wszystko prawie mamy brakuje nam m.in nowej pralki, a że nie chciałam prosić o pieniądze to poprosiłam o bon do Media Markt na taką kwotę jaką uzbierają. Ale moja firma jest duża, ja zaprosiłam sporo osób bo po 4 latach pracy w jednym dziale, przeniosłam się do drugiego w którym pracuje już drugi rok, to zapraszałam i tych z poprzedniego i tych z obecnego więc mi wyszło sporo osób więc nie bałam się wyjść z takim pomysłem bo nawet jak złożą się po 10 zł (a zazwyczaj na śluby współpracowników składamy się po więcej) to wyjdzie fajna sumka startowa na naszą nową pralkę, resztę sobie dopłacimy i będzie super.

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Pracownicy Tż pytali co potrzebujemy w domu, powiedział, że nic, więc nie wiem czy coś w końcu szykują czy nie. Zobaczymy

3 dni do ślubu to musimy wszystko dopiąć
U mnie też 3 dni, jutro obdzwaniam fotografkę i fryzjerkę żeby im przypomnieć i dac ostatnie instrukcje, w piątek wieczorem do restauracji zawozimy rzeczy. Jutro kosmetyczka paznokcie i depilacja brwi - dziś jeszcze jestem w pracy, spokojnie domykam ostatnie sprawy bo od jutra 3 tygodnie wolnego
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:00   #1418
Kishlaczkowa
Zadomowienie

positive rebel cudowna relacja, cieszę się z Tobą, że było tak pięknie! I cudownie, idealnie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które Wam się podobają?

Jeden
Dwa
Trzy
Cztery

Dla przypomnienia: Moja sukienka
jestem na nr-em 3

enzunio
przez Ciebie ryczę!!! Kobieto jesteś mi tak bliska, normalnie moje serce leci do Ciebie!!! Chcę Cię widzieć na moim ślubie, jeśli dasz radę! Twoje szaleństwo przypomina mi mnie, jednak u mnie TŻ stopuje

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:12   #1419
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to Dotka90 Ty chyba prosiłaś o trzymanie kciuków za urlop TŻ Będę trzymać, bo pamiętam sama jak TŻ miał wolne i załatwiliśmy masę rzeczy Inaczej zostają na weekendy i jest ciężko. Także trzymam mocno
Dobrze trzymałaś! Jakieś 10 minut po Twoim poście napisał mi, że ma wolne w poniedzialek
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
podrzucicie mi linki do relacji sobotnich PM ? mam nawał nauki i zbytnio nie mam czasu szperać po forum
Jak zawsze, podpięte są w pierwszym poście.

Ja ostatnio miałam 3 koszmary ślubne, dzisiejszego nie pamiętam, wczorajszy sprowadzał się do odwołania ślubu, bo związałam się z moim kumplem (wtf ), a w przedwczorajszym spóźniliśmy się na ślub
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:12   #1420
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
wszystko jest podpięte pod pierwszy post
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:21   #1421
docik10
Zakorzenienie

Ja też miałam dziś sen ślubny

Śnił mi kościół i było to takie realne, że nawet w śnie się nie zorientowałam, że my cywilny w realu bierzemy
Tata mnie prowadził do ołtarza i jak stanęłam koło tż to on do mnie "paznokci nie masz pomalowanych"patrzę na te paznokcie a one takie połamane i pierwsze co mi przyszło na myśl "nie było czasu pomalować". Podczas przysięgi zorientowałam się, że mam do kolan suknie, czarne baleriny i dziurawe pończochy i na szczęście zadzwonił budzik
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:25   #1422
cornflower_girl
Zakorzenienie

mojakaren To pozostaje mi trzymać kciuki, żeby obrazy były ładne, a sami absolwenci za parę lat stali się sławni

weselna Żartujesz, że odwalili taką chałturę? Jak idzie Wam reszta przygotowań?

takajedna Witaj Napiszesz coś więcej o Was, o przygotowaniach?

exist Niekończący się łańcuch prezentowy. Dziwne podejście, nie rozumiem jej.

Dotka Są kciuki za wolne i za zapraszanie

no_doubt Ten wizażowy z Esotiqa jest ładny Jakby nie leżał idealnie, polecam zajrzeć do sklepów brafitterskich.

oluska Chciałam na własne oczy zobaczyć to szkolenie z savoir-vivre'u

madziara Trzymam kciuki A rzeczywiście są problemy z terminem?

anusia Trzymam kciuki za wodzireja Ale nie martw się, też nie jest do końca tak, że on musi pokazywać dużą część układów, może oszczędzać nogę, a mimo to świetnie poprowadzić zabawy

klaudyna O, termomix - ja też bym się za to nie obraziła

re_nata Tył jest piękny, tylko trochę brakuje mi tej tkaniny za sznurowaniem - z nią będzie wyglądała o wiele lepiej

Co do prezentów - Tż chciał, ale stwierdziliśmy, ze dostaną dość duże paczki z ciastami.

Elrosa Nie wiem, co bardziej traumatyczne 0 sukienka, czy te buty

czekoo Moja chrześniaczka ma 13 lat, nie lubi Bibcia, ale Hello Kitty uwielbia

Co do pościeli z Hello Kitty - przyjmiemy ją z uśmiechem na ustach (zrobię zdjęcia ), a jak mnie najdzie głupawka, to i małżeńskie łóżko z dedykacją dla TŻ-ta pościelę w ten zacny komplet

Oglądam właśnie teledyski ślubne:
Pierwszy - mega wzruszający, bardzo piękna para

Drugi - świetny montaż i nasz kościół w roli głównej

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-06-04 o 11:26
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:29   #1423
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
My właśnie wolimy dj, bo każde wesele, na jakim byliśmy, a wszystkie były z zespołem, to totalne muzyczne klapy. Nawet siostra tż, która przecież nie widzi wesela z dj, wybrała taki zespół, że szkoda gadać, co 2 piosenki robili przerwę i zapraszali do stołu, a po każdej piosence było z 20 sekund przerwy, zanim zaczęli grać drugą piosenkę... Poza tym wykonania angielskie w zespołach z moich stron pozostawiają wiele do życzenia, a już portugalskie... My wolimy oryginały, ale wierzę, że są świetne zespoły, które prowadzą bardzo fajnie wesela.
Trochę tylko nie rozumiem podejścia, że dj do klubu. Mogłabym powiedzieć, że w takim układzie zespół na biesiady, nie wesela bo przecież dj nie będzie grał muzyki klubowej na weselu, niemalże to samo, co na każdym weselu, tylko w oryginale...

taaak, ja - z kalendarzem wypatruję, kiedy mam noc poślubną, żeby w końcu móc stosować jakąkolwiek metodę
a tak całkiem serio, to pewnie będziemy ją stosować po ślubie, chociaż sama nie wiem... nie chcę zajść w ciążę przez jakieś 2 lata (tzn trochę chcę, ale najpierw muszę znaleźć stałą pracę )
wlasciwie wesele to taka biesiada
widzisz jak bylam na weselach z DJ to gosciu puszczal pol na pol muze, tzn leciala jestes szalona, za chwile Ai Se Eu Te Pego a za chwile łupanka house. i znowu MAŁGOŚKA, wspolczesne i łupanie... nie podobalo mi sie to bardzo. no ale coz mlodzi wybeirali dla siebie. dlatego napisalam ze bardziej pasujemi doklubu nz na wesele.

a co do kalendarzyka ja stosowac nie moge bo jestem zaczopowana..
a ciekawimnie to, chociaz obserwacje musza byc żmudne

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
bardorja Uwierz mi, ze taniej i prościej zatrudnić DJ-a, w najlepszy DJ/ wodzirej w moich stronach kosztuje tyle samo co średni lub kiepski zespół i nie trzeba go rezerwować na 2 lata naprzód. Są kiepskie i dobre zespoły, z DJ-ami to samo. Ale nie można mówić, że na wesela to tylko zespół...

Kalendarzyka nie stosuję, ale metodę Roetzera tak.
?wyrazilam sowje zdanie, dlatego na swoim weselu bede miec kapele bo dkla mnie tak lepiej pasuje. dla mnie. kazdy tu wyraza swoją opinie na rozne tematy
moj zepsol ma na 3 lata do przodu zajete temriny. bawilam sie przy nich na kilku weselach jak i moi rodzice, jest rewelacyjny i wiem ze zabawa bedzie idealna.n wspomnialam juz o DJ jakie mialam doswiadczenie. drugi raz pisac mi sie nie chce.

hmmm wiec metoda Roetzerato nie jest to samo co kalendarzyk?
w kalndarzyku tezrpowadzi sie temperature ciała, ocene śluzu szyjkowego
i ewentualnie stanu szyjki macicy
czym tos ie rozni?

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
u mnie tak ciocia cały czas wymyslała, co by mi kupić, mimo, że w zaproszeniu wspominaliśmy żeby nic nie kupować. Ale i tak kupiła- zestaw talerzy- ale podobno to dodatek do koperty mam nadzieję, ze ładne, byłyby na nowe mieszkanie

Dzisiaj jadę do rodzinnego domu, do sobot nie zobaczę sie z Tż dzisiaj też muszę jeszcze odwiedzić księdza. Księdzu kasę dajecie wcześniej czy przy ślubie??????
oczywiscie ze wole kase,ale nie obrazilabymsie gdyby mido nowegomieszkania ktosz gosic kupilkomplet recznikow, sztucce, zestaw obaidowy czy kieliszki.
natomiast pościeli tez nie chce, ze wzgledu na to ze spimy pod dwiema koldrami i zawszetrzeba kupowac dwakomplety.
Wywołam burzę, zespimy w jednym lozku z dwiema koldrami?
no coz ja owijam sie wkokon iprzytsojniak dowija sie do mnie. jestem zmarźluchem wiec mi cieplo, wmega upalne dni spimypod jedna, a w zasadzie bez

a co do Księdza, ja daje kase dzien przed

Cytat:
P.S. Bardorja, sorry, ale spamujesz jak nie wiem co. Daruj sobie posty typu 'łaaaaał', bo one naprawdę niewiele wnoszą do tematu, a tylko sprawiają, ze potem trzeba dużo nadrabiać.
O używaniu spacji dziewczyny już pisały
kazda ktora napisze jeden komenatrz spamuje? jedno slowo ale nawet jedną emotikone??
nadrabiac i tak trzeba, jeden krotki post wiecej nie robi problemu.jak ebde miala czas sie rozpisywac to bede sie rozpisywac. jak cos robi na mnie wrazenei to robie łałi tylu tu gadania

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
kalendarzyk czy NPR?? to zasadnicza różnica?? ja od roku stosuję NPR.
ale w przyszłym miesiącu muszę zacząć brać tabletki, bo wypada mi okres na ślub, a tego nie chcę
czym to sie rozni?
dla babki w poradni nie majakiejs znaczace roznicyjak widac a ja sie na tym nie znam bo nigdy tego nie stosowałam
heheh zaraz sie okaze ze sa 3 rodzaje kalendarzykowo-jakies tam
ciekawa jestem

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
ale ja mam biust po tacie, więc to może kwestia tego.
ja tez taki mialam az do urodzenia malego

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Jedyny prezent , który mnie cieszy to "termomix" od teściowej . Już wiem , że ma na lipiec umówioną prezentację - więc zdania nie zmieniła.
Boże bron przed pościelami i ręcznikami. :P
aaaaa ja tez bede mialam termomix! moja mamam go ma i jest zadowolona bez niego nic w domu nie robi. i ja zazczelam go uwielbiac i takim sposbem bedzie i u m,nie

Cytat:
miło usłyszeć, że podoba wam się moja suknia, że jest dopasowana... uwierzycie, że odkupuję ją od znajomej i żadnych poprawek nie muszę robić u krawcowej, tylko odpowiednio wysokie buty muszę do niej dokupić... i ładnie wyprasować
.
jest ladniutka ale chyba za mala z tylu? nie ma wstawki za wiązaniem?

uf nadrobilam ile sie dalo.
przeprowadzke zaczynamy jutro
pochwalcie pochwalcie, dzisiaj troche powaliłam w spacje

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:35   #1424
exist_
Zakorzenienie

Ja z biustonoszem też mam przejścia, kupiłam jeden ale jest zły i na obecną chwilę za duży.
Mierzyłam sporo staników i żaden nie był idealny A jak się zbliżał do ideału to był w kolorze ecru. No i chyba taki kupię... Bo w piątek mam czas jechać na zakupy stanikowe, a w czwartek w przyszłym tygodniu mam przymiarkę. Wezmę co dają, zrobiłam listę sklepów z bielizną i brafittingiem w Krakowie i ruszę na poszukiwania. Sieciówki odpadają.

Dziewczyny co sądzicie o tych kolczykach i bransoletce do mojej sukni:

Nie chcę naszyjnika, bo z ozdobą do włosów było by za dużo. Druga, podobna opcja to ta:

Moja suknia wygląda tak:

I mam dylemat A muszę zamawiać, do do ślubu niewiele ponad 2 miesiące
Stary 2014-06-04, 11:39   #1425
misia880
Zakorzenienie

exist_ mnie sie baaardzo podoba ! ja bym brała !

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:44   #1426
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
madziara Trzymam kciuki A rzeczywiście są problemy z terminem?
Mogę do niej jechać najwcześniej w przyszły weekend (mam do niej ponad 300 km i sama nie pojadę, a Tż może dopiero wtedy) i nie wiem czy będzie jej to pasowało, czy będzie chciała w między czasie z kimś jeszcze się umówić.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:44   #1427
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Mam duży problem aby kupić białe buty na 5 cm obcasie Skóra naturalna, albo lakierowana... Któraś, coś może mi poradzi?
Ewentualnie czy do śnieżnobiałej sukni mogę kupić np. w kolorze nude albo np. beż? Ewentualnie perłowe?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

widziałam że juz an3ka napisała, na bialebuty.pl kupisz bez problemu ja wlasnie tam kupiłam, na 6 cm obcasie (wybierasz jaki chcesz wysoki obcas tak w ogóle), perłowe, skóra naturalna

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dzięki Zmierzę

Ja zaczynam się przekonywać się do Esotiq A jak się sprawdza model LATO? Na stronce znalazłam tylko kolor kremowy na stronie, czy występuje on też w kolorze białym?
Moja krawcowa powiedziała, że bardotka zniekształca piersi i są lepsze push-up. Tylko czy push-up utrzyma mi dobrze biust przez całą noc jeśli będzie bez ramiączek? Ale dylematy
mi tez babka z salonu mowila ze bardotka znieksztalca biust i zebym kupila zwykly. ale wzielam bardotke, ze względu że mam dośc okazały biust ( 70F w esotiq ) i zwykły stanik po odpieciu szelek mi poprostu nie trzymał ich w ogóle, a bardotka je ładnie podtrzymuje mimo odpięcia szelek

Cytat:
ciekawa jestem co powie przyszła teściowa jak ją zobaczy, bo jej nie podobają się takie "odkryte suknie" . A moja ma dodatkowo jeszcze plecy odkryte. Dlatego ja będę do niej doszywać stanik albo kupię taki z przeźroczystym tyłem, o ile coś takiego znajdę

Co do prezentów to pościel to faktycznie nie trafiony prezent, a już Hello Kitty to brak słów.

Z innych prezentów ja osobiście bym się bardzo ucieszyła, bo my jeszcze nic nie mamy... 2 talerze i 4 szklanki i parę drobiazgów.
kto by sie teściową przejmował!

bardorja a nie cieplej byłoby Ci, skoro jesteś zmarzluchem, spać własnie pod jedną kołdrą? nie dość że zawsze od Tż bije ciepło, pod kołdra ciepło, on ciepły, przytulisz się do niego to gorący to mi się jakoś to bardziej wydaje cieplejszą wersją ja w zimie się odkrywam, bo nie moge wytrzymać z Tż. a jak zaczyna się robić ciepło, np. na wiosne, jak Tż na łózku położy na mnie rękę to się dre na niego żeby ją wziął bo jest gorąca i zaraz padne trupem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-04, 11:47   #1428
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
oczywiscie ze wole kase,ale nie obrazilabymsie gdyby mido nowegomieszkania ktosz gosic kupilkomplet
?????????????????

Exist, bardzo ładna ta biżuteria pasuje do sukni, więc bierz!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:48   #1429
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za opinie o kolczykach, skonsultowałam jeszcze z TŻtem i kliknęłam przed chwilą DRUGIE
Super! Mój wybór Na pewno będą idealnie pasować do sukni

Corn kto wpadł na tak genialny pomysł pościeli i dlaczego??

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Zapomniałabym...
Chyba zamówimy dekoratorkę na salę... bukiety na stół PM + pojedynczy kwiat na pozostałe stoły - to na pewno i jeszcze rozkminiamy inne opcje.
A miałam robić sama dekoracje Już mi się zwyczajnie nie chce
Gratki, z dekoratorką zawsze wygodniej
Wczoraj koleżanka potwierdziła że pożyczy mi swoje wazony więc jestem happy Do dekorowania zatrudnię kogoś z rodziny lub ew. sama po fryzjerze podjadę na salę, nie wiem jeszcze..

Oluśka super że babcia wzięła się za ciotkę, może do niej dotrze żeby zachować się w miarę kulturalnie

Elrosa ale sen!!! buty wymiatają!

Exist śliczna bizu! i wg mnie pasuje
Stary 2014-06-04, 11:49   #1430
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Enzunio cudowna relacja! Momentami prawie się popłakałam ze śmiechu gratulacje raz jeszcze!!

Ja też stosuję metodę termiczno-objawową (tą z nauk) od listopada kalendarzyk to zupełnie co innego i jego skuteczność jest minimalna.
Mierzenie temperatury to żaden problem, pod poduszką trzymam termometr, budzik w telefonie ustawiłam na tę samą godzinę każdego dnia tygodnia, całość trwa może minutę - temperaturę zapisuję od razu w specjalnej aplikacji, w weekend zasypiam z powrotem.

Ja nie Ysia, ale też mam kremowy biustonosz do białej sukienki. Nic nie widać tylko ramiączka wymieniłam na beżowe (mam kieckę z zakrytą górą).

Dzisiaj do mnie dotarło, że to już ostatni miesiąc panieństwa niby się nie stresuję za bardzo, czuję raczej chillout, ale gdzieś w głębi mieszka okropny stres... pierwszy raz od dawna miałam koszmar ślubny, i to tak detaliczny, jak nigdy dotąd, aż muszę się z Wami podzielić, pośmiejemy się razem (chociaż gdy się obudziłam, wcale nie było mi do śmiechu!)

Sen zaczął się już od kościoła. Padało, więc musieliśmy wejść do środka i stanęliśmy przy tylnych ławkach. Kieckę miałam w ogóle nie tą co trzeba, taką bezę z milionem falbanek rodem z programu "Moje wielkie cygańskie wesele", ale jakoś dziwnym trafem wcale nie byłam z niej niezadowolona. Podszedł do nas ksiądz i powiedział, że jemu się msze ślubne nie podobają i odprawi nam zwykłą, ale musimy poczekać pół godziny, bo zgubił ornat (). Przypomniałam sobie, że zapomniałam mojej pieczołowicie ozdobionej dekupażowej skrzynki na kartki i prezenty i zaczęłam szukać taty, żeby wrócił po nią do domu, na co on odparł, że mu się nie chce, ale w samochodzie ma taki składany plastikowy koszyk na zakupy i włożymy do niego. Obróciłam się z powrotem do Krzyśka i widzę, że zmienia buty z wizytowych na takie rockowe na koturnach...

Spytałam, czy upadł na głowę i kazałam mu natychmiast ściągać, na co powiedział, że jemu się takie podobają, a moja kiecka też jest inna, niż mówiłam i nic mi na jej temat nie powiedział, więc mam się odwalić od butów. W międzyczasie wbiegła spóźniona kwiaciarka z dwiema paczkami kwiatów i zaczęła je układać w wazonach. Nie zdążyła Zaczęliśmy iść do ołtarza (K. w tych koturnach utykał, jakby skręcił sobie nogę, ja się ledwo mieściłam z tą kiecą w przejściu), przed nami ksiądz w samym habicie, rozglądam się dookoła - a tam pierwsze ławki zajęte przez babcie kościelne, nasze rodziny siedzą gdzieś po bokach i z tyłu. Cały ślub trwał 15 minut, wyszliśmy z kościoła i nagle okazało się, że nie mamy czym jechać na salę... szczęśliwie tu się już obudziłam
mi kochana nie musisz tego tłumaczyć
Prędzej Bardorji
Cytat:
widzisz jak bylam na weselach z DJ to gosciu puszczal pol na pol muze, tzn leciala jestes szalona, za chwile Ai Se Eu Te Pego a za chwile łupanka house. i znowu MAŁGOŚKA, wspolczesne i łupanie... nie podobalo mi sie to bardzo. no ale coz mlodzi wybeirali dla siebie. dlatego napisalam ze bardziej pasujemi doklubu nz na wesele.

?wyrazilam sowje zdanie, dlatego na swoim weselu bede miec kapele bo dkla mnie tak lepiej pasuje. dla mnie. kazdy tu wyraza swoją opinie na rozne tematy
moj zepsol ma na 3 lata do przodu zajete temriny. bawilam sie przy nich na kilku weselach jak i moi rodzice, jest rewelacyjny i wiem ze zabawa bedzie idealna.n wspomnialam juz o DJ jakie mialam doswiadczenie. drugi raz pisac mi sie nie chce.

hmmm wiec metoda Roetzerato nie jest to samo co kalendarzyk?
w kalndarzyku tezrpowadzi sie temperature ciała, ocene śluzu szyjkowego
i ewentualnie stanu szyjki macicy
czym tos ie rozni?

oczywiscie ze wole kase,ale nie obrazilabymsie gdyby mido nowegomieszkania ktosz gosic kupilkomplet recznikow, sztucce, zestaw obaidowy czy kieliszki.
natomiast pościeli tez nie chce, ze wzgledu na to ze spimy pod dwiema koldrami i zawszetrzeba kupowac dwakomplety.
Wywołam burzę, zespimy w jednym lozku z dwiema koldrami?
no coz ja owijam sie wkokon iprzytsojniak dowija sie do mnie. jestem zmarźluchem wiec mi cieplo, wmega upalne dni spimypod jedna, a w zasadzie bez

a co do Księdza, ja daje kase dzien przed

kazda ktora napisze jeden komenatrz spamuje? jedno slowo ale nawet jedną emotikone??
nadrabiac i tak trzeba, jeden krotki post wiecej nie robi problemu.jak ebde miala czas sie rozpisywac to bede sie rozpisywac. jak cos robi na mnie wrazenei to robie łałi tylu tu gadania

czym to sie rozni?
dla babki w poradni nie majakiejs znaczace roznicyjak widac a ja sie na tym nie znam bo nigdy tego nie stosowałam
heheh zaraz sie okaze ze sa 3 rodzaje kalendarzykowo-jakies tam
ciekawa jestem

ja tez taki mialam az do urodzenia malego

aaaaa ja tez bede mialam termomix! moja mamam go ma i jest zadowolona bez niego nic w domu nie robi. i ja zazczelam go uwielbiac i takim sposbem bedzie i u m,nie

jest ladniutka ale chyba za mala z tylu? nie ma wstawki za wiązaniem?

uf nadrobilam ile sie dalo.
przeprowadzke zaczynamy jutro
pochwalcie pochwalcie, dzisiaj troche powaliłam w spacje
nie są żmudne, może najpierw być poczytala żeby oceniać?? a nie walisz komentarzami na pałę?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:49   #1431
madziara889
Zakorzenienie

exist śliczna biżuteria

Bardziej podoba mi się 2 zestaw, tym bardziej, że nie chcesz nic na szyję.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-06-04 o 12:06
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:54   #1432
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sądzicie o tych kolczykach i bransoletce do mojej sukni:

Nie chcę naszyjnika, bo z ozdobą do włosów było by za dużo. Druga, podobna opcja to ta:

I mam dylemat A muszę zamawiać, do do ślubu niewiele ponad 2 miesiące
Moim zdaniem, drugi zestaw jest ładniejszy.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:57   #1433
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
widziałam że juz an3ka napisała, na bialebuty.pl kupisz bez problemu ja wlasnie tam kupiłam, na 6 cm obcasie (wybierasz jaki chcesz wysoki obcas tak w ogóle), perłowe, skóra naturalna
Chyba już nie zdążę zamówić, ale zaraz oblookam tę stronę.
Dziękować
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:04   #1434
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

A nie chcesz czegoś tam wszyć? Jak dla mnie to suknia z tyłu wygląda jak by nie miała tej "zaślepki" albo była za mała i dwie części się nie schodziły...
cornflower_girl Tył jest piękny, tylko trochę brakuje mi tej tkaniny za sznurowaniem - z nią będzie wyglądała o wiele lepiej

Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to od razu pomyślałam żeby ten tył zastawić, ale mama i siostra mi odradziły... i teraz sama nie wiem...
Sukienka nie jest za mała.... tylko tak uszyta żeby te dwie strony się nie schodziły i robił się taki klin... swoją drogą mam rozmiar 34 i większość rzeczy jest na mnie za duża A po szukaniu sukni w salonach odechciało mi się ślubu, bo każda suknia była za duża..

exist_ oba komplety są śliczne, choć mi bardziej podoba się pierwszy

no_doubt - Chyba jesteśmy na tym samym etapie jeśli chodzi o gromadzenie rzeczy do mieszkania - kupujemy razem wszystko od a do z

Ja to się najbardziej cieszę z tego, że mój narzeczony wyremontował całe piętro domu i mamy swój własny kącik. I zrobił to jak jeszcze w ogóle nic nie mówiliśmy o ślubie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:08   #1435
cornflower_girl
Zakorzenienie

bardorja Nie każda z dziewczyn ma luksus rezerwacji zespołu na 3 lata przed - jeśli miałaś możliwość, zazdroszczę.

O kalendarzyku przeczytasz tutaj, a o metodach objawowo-terminczych tutaj, a bardziej szczegółowo o metodzie Roetzera tu.

Cytat:
Oj, a to coś poważnego? Konsultowałaś się z lekarzem? Bo brzmi nieciekawie.

exist Nie pomogę Ci w dylematach, oba komplety cudne. Jednak coś bardziej przykuwa uwagę ten drugi - taki lżejszy, bardziej ażurowy się wydaje.

Z brafittingu najfajniej wspominam Adore przy al. Pokoju i Brafitterię na Krakowskiej - bardzo fachowa obsługa.

Madziara Faktycznie daleko... Tym bardziej trzymma kciuki

Lemon Super, że pożyczy wazony Może faktycznie lepiej kogoś z rodziny,w dzień ślubu możesz mieć za dużo na głowie.

Co do pościeli - moi siostrzeńcy (26, 21, 19 i 13 lat). Takie rodzinne poczucie humoru, mocno specyficzne, ale nam z TŻ-tem bardzo nie przeszkadza

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:12   #1436
enzunio
BAN stały

Właśnie dostałam telefon, 21 czerwca wyjeżdżamy do SPA na Kos, zajął się tym mąż , dokupił nam pokój z widokiem na morze i jako świeże małżeństwo dostaniemy niespodziankę od biura podróży!!!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:15   #1437
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Suknia jest dopasowana, ale bolerko jest za duże. Suknia na prawdę fajnie leży, ale bolerko fatalnie

Dotka90- Polecam się na przyszłość

exist_ - 1 opcja

enzunio - szczęściara z Ciebie Podróż marzenie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:19   #1438
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela Wszystko zależy od Waszego nastawienia, na pewno nie będzie tak, jak sobie wyobrażasz scenariusz z czarnych myśli
Nasze nastawienie jest takie, że doskonale wiemy, że każdemu nie dogodzimy. Młodym dj powinien pasować, bo mamy takiego, który dyskoteki z wesela na bank nie zrobi (tak się prezentuje i to widzieliśmy na filmikach), zresztą nie gra w ogóle w klubach
Po prostu nie chciałabym słyszeć, że ślub siostry tż był lepszy, zwłaszcza, że oni na wszystko mieli wysrane (3 miesiące na ogarnięcie ślubu, a jej zależy i tak na jego kasie i jak najszybszym zajściu w ciążę, co się udało), a my naprawdę przygotowujemy wszystko dokładnie. Ale nie mamy na to wpływu, mam nadzieję, że goście docenią nasz wysiłek i będą się bawić tak dobrze, jak my

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie byłam jeszcze nigdy na weselu z djem
Ja też

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
A to też faktycznie niepotrzebny wydatek, ale będziesz miała mimo wszystko okazję po raz kolejny ubrać suknię I możnaby zrobić ją w jakimś innym klimacie
Nie skorzystamy z tego prezentu, wystarczy nam jedna sesja, potem chcę próbować sprzedać suknię, więc nie będę w niej chodzić

Cytat:
Ja też, bo mam już 2 kremowe....

Cytat:
Różni są dj, różne są kapele Nie ma co generalizować, każdy na ślub wybiera to, co chce.

A ten termomix to co to za cudo?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:20   #1439
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam telefon, 21 czerwca wyjeżdżamy do SPA na Kos, zajął się tym mąż , dokupił nam pokój z widokiem na morze i jako świeże małżeństwo dostaniemy niespodziankę od biura podróży!!!
o jejku !!! super!!! zazdraszczam !!!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:24   #1440
Buczorek
Raczkowanie

myboyismine

mam nadzieję, że ten zestaw talerzy Wam się spodoba
My także nie chcielibyśmy dostawać prezentów jako takich ponieważ chcemy zrobić remont w mieszkaniu.. w sumie remont to za małe słowo chcemy sobie zrobić mieszkanie haha póki co mamy tylko ściany, wylane podłogi i podłączone światło.. nawet wody nie mamy, gazu itd więc jakby mi ktoś przyniósł talerze albo pościel po prostu byłoby mi przykro, że a) ktoś stracił pieniążki, które b) mogłabym dołożyć na płytki, czy nawet wyposażenie kuchni bądź łazienki... także również nie chciałabym dostawać żadnych, uszczęśliwiających mnie prezentów, bo najnormalniej w świecie długo poczekają na wykorzystanie, jeżeli w ogóle, no nie każdy ma taki sam gust
Elrosa
hahaha jaki sen!! powiem Ci, że mój koszmar ślubny też był o butach TZ! Sniło mi się, że już siedziałam w kościele, miałam granatowe dodtaki to sukni (:con fused i siedziałam przy ołtarzu czekając na TZ.. kątem oka zerkam w stronę drzwi.. patrzę, a tam TŻ w SANDAŁACH!!! (żeby jeszcze w sadnałach to moze bym jakoś przeżyła.. z trudem, no ale..) do tego ze SKARPETAMI!! (nie wiem skąd mi się to wzięło bo w takim obuwiu nie chodzi ) złapałam się na głowę, poprosiłam świadkową niech mu coś powie.. że szkoda czasu jechać do domu i zmieniać, niech chociaż ściągnie te skarpety.. no Ok.. zaczyna się ceremonia.. i podchodzi do mnie jakiś chłopaczyna, w szortach, brudnej bluzce i mówi 'cześć kochanie' .. ja przerażona, nie znam typa, zaczęłam uciekać z kościoła.. i na szczęście ten koszmar się skończył to było coś strasznego.. a innym razem śniło mi się, że miałam egzamin i pojechałam go zdać i nie mogłam być na swoim weselu dzowniłam do mamy i pytałam jak tam, czy ludzie się bawią, kto przyszedł, w co ubrany haha

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie pękniętego naczynka Czy ktoraś w Was usuwała to dziadostwo laserowo? jak długo się to goiło? Zawsze jak chce się wybrać do dermatologa to albo mam okres, albo brałam tabletki przeciwbólowe (a nie można) albo coś innego... ale myślę, że w końcu jest czas na to by pójść.. tylko boję się, że później będę miała strupa na pół gęby i będę wyglądała jak pobita Panna Młoda a jak pójdę z tym 'syfem' to za pięknie też nie będę wyglądała... aj, tak źle i tak nie dobrze

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-04 o 12:32
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości