|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja śpiworek dostałam. Jeden cieńszy i jeden grubszy. Na cienkim jest napisane 0-9 miesięcy, grubszy jest jakieś 10 cm dłuższy
![]() Spanie na brzuchu .... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
agata moj spiworek ma rozmiar 0-6m
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Wtajemniczenie
|
Jestę
![]() Kawusia spita , ciacho zjedzone tylko pogoda nie ta ![]() ![]() ![]() ![]() Trzeba się za obiadek wziąć tylko żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Nie źle mnie zrozumiałyście ![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Ja śpiworków nie mam. Wystarczą mi dwa rożki, otulaczek i trzy kocyki
![]() ![]() Kurczę, nie wiem o co chodzi, ale od trzech dni co zjem to lecę do łazienki ![]() ![]()
![]() |
#3665 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() TaTekla, jak przeczytałam pierwsza przespana noc to pomyślałam sobie zazdroszczę Ci, ale dalsza część zdania już nie taka optymistyczna ![]() Agata0606 Jeśli chodzi o śpiworek to kupiłam TEN niby od 0-6m, ale w instrukcji jest od 4,5kg Znalazłam sobie zajęcie ![]() ![]() mamaya chętnie się z Tobą zamienię za zaparcie ![]() Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-04 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
mamaya pewnie ze wybor czym okryjesz dziecia to kwestia indywidualna ale np w irlandii zalecaja uzywanie wlasnie spiworkow do konca 1 roku zycia a dopiero pozniej kolderki i kocyki wiec nie sa zle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
framboise a jesli nie odejda ci wody a porod zacznie sie od skurczy? Bo chyba czesciej tak wlasnie jest, wtedy ile czasu na dojazd? Tak z ciekawosci pytam... Mi przebijali pecherz dopiero w szpitalu.
agnes super ta sowka ![]() ![]() mamaya czemu nie zaleca sie spiworkow? Ja nie posiadam, ale dlatego ze wydaje mi sie on niewygodny, tzn dopoki spi tylko na pleckach to tak, ale jak sie chce dziecko polozyc na boczku to chyba on sie nie dostosuje tak latwo, no ale nie wiem, bo nie uzywalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o spiworki, to nie mamy ani jednego i nawet nie myslalam o kupieniu
![]() ![]() ![]() ![]() My juz po obiedzie, a Mlody szaleje ![]() ![]() Czekam na tzta jak na zbawienie, bo taaaaak mi sie chce kawy, a nie moge wstawac i wychodzic ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Agnes - troche szalenie sie patrzy tak sowka, ale i tak jest slodka
![]() Jesli chodzi o laktator, to ma byc to mini electric. Znajomy tzta ma z pracy na zbyciu, ale poki nie bede pewna, ze kp nam wychodzi, to nie kupuje. Im sie nie spieszy, a my mamy to u nich zaklepane, wiec nikt mi go nie sprzatnie sprzed nosa :P Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Zadomowienie
|
Fame rozwalilas mnie historią z księdzem
![]() Cytat:
Ja już po wizycie, moje przeczucia jednak niezupełnie trafione... szyjka skrócona, mały już wpycha się w kanał rodny... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
W kwestii śpiworka to jest podobnie jak z tym, żeby nie używać właśnie kołderki i poduszki. Śpiworek też rzekomo może przyczynić się do śmierci łóżeczkowej (właśnie w sytuacji, o której pisała rybka, kiedy dziecko zaczyna być nieco bardziej "mobilne"). Ale to są tylko informacje, które gdzieś tam zasłyszałam od jednego czy dwóch lekarzy, więc nie są wiążące w żaden sposób
![]() Poza tym jednak przez pierwsze miesiące zaleca się mocniejsze ściskanie Maluchów ![]()
![]() |
#3674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozatym ja mam watpliwosci co do pobrania wymazu najpierw pochwa potem odbyt 1 wyciorkiem chyba tak nie powinno byc?
![]() |
#3675 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!
Od czwartku jestem w domu ![]() I w koncu spakowalam torbe do szpitala :-P W poniedzialek bylam na kontroli i Jasiek ma juz 2470g ;-) w 35 tc. Udziela mi sie stres TZ i chcialabym juz rodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Enary, super, że udało Ci się zawitać do domu jeszcze w dwupaku ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-04 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
debesciara no okulistka odradzila mi robienie cokolwiek przed porodem najlepiej po i to jeszcze odczekac troche. Tlumaczyla mi ze hormony odpowiedzialne za ciaze i rozciaganie miesni macicy itd dzialaja tez na miesnie oka a co za tym idzie zmieniaja sie jakies tam krzywizny i stad pogorszenie.
enary super ze jeszcze w dwupaku zawitalas do domu, zarzadzisz tz co i jak z organizacja nie bedzie tak na zywiol rzucony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jedne wychodza ze szpitala, a drugie do niego przychodza ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Raczkowanie
|
Ines, no właśnie ciężko, człowiek ma mętlik w głowie. Jakoś tak mi się trafiło, że fizycznie nie mam jakiś większych ciążowych dolegliwości, ale z zewnątrz ludzie dostarczają mi przeróżnych emocji. Na szczęście moja przyjaciółka to osoba myśląca racjonalnie ( w sumie dlatego jest moją przyjaciółką ) Jej też nie było lekko mi o tym powiedzieć, ale od ponad 10 lat się wspieramy i mówimy sobie wszystko.
Agnes ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to rownież nie jest oczyszczanie organizmu, bo regularnie miewam takie "przygody" od początku ciąży ![]() Z resztą... W poniedziałek wizyta u ginekolog to wszystkiego sie dowiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Strasznie dużo "naklepałyście" tych postów i nie mogłam Was nadrobić dzisiaj ![]() Trzymam kciuki za Karolinek oby pobyt w szpitalu nie był uciążliwy. Jesteś w dobrych rękach, wszystko będzie ok ![]() Enary gratuluję powrotu do domu ![]() Mamaya pogadaj koniecznie z ginem. Ja od początku ciąży mam ochotę na nabiał i owoce i własciwie jadam tak cały czas, a problemów łazienkowych nie ma, ani w jedną ani w drugą stronę ![]() ![]() Fame historia z księdzem genialna ![]() ![]() ![]() Agnes sówka swietna ![]() ![]() TaTekla z tą pełnią księżyca to Dusia akurat miała rację i to nie są przesądy ![]() ![]() Ja dziś dzien pracowity. Z samego rana sprzątnęłam całe mieszkanie, potem oczywiście jazdy (byle do piątku, bo już mi się nie chce ![]() ![]() Skorzystałam też w Waszych wcześniejszych rad - ale niestety nie wiem, która dziewczyna o tym pisała. W kazdym razie, zakupiłam w rossmanie małe dozowniki podróżne do żeli pod prysznic itp. pojemniczek na krem do twarzy, dwie kosmetyczki i miniaturkę pasty do zębów. Dziękuję za inspirację i pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Rozeznanie
|
Debesciara, rozumiem że niektóre kobiety chcą. Ale mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazić, że ja tu w drugiej fazie porodu, a ksiądz obok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
Domi, ja mam generalnie chory żołądek i nabiału tez jeść nie powinnam, ale teraz już macica tak mi uciska żołądek, ze nic nie mogę jeść, a po nabiale jeszcze jako tako funkcjonuje
![]() Wszystkim dziewczynom, które czuły sie marnie już od wcześniejszych tygodni ciazy - szczerze współczuje... Mnie kiepskie samopoczucie dopadlo teraz, w 35 tc, nie wyobrażam sobie męczyć sie tak dłużej ![]() I tak jak piszecie, ze bedzie Wam brakować bycia w ciazy to powiem Wam, ze mnie na pewno nie ![]() ![]() Co do księdza to będąc w szpitalu rownież wszedł mi do sali ksiądz... Kiedy zasypiałam... I tak sie tragicznie przestraszyłam, ze mi serce o mało co nie wyskoczyło ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-04 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc też nie będzie brakować mi ciąży, chociaż teraz lepiej to wszystko przeżywam ale, nie wiem czy pamiętacie, przez pierwsze 4 miesiące nie mogłam nawet głowy przekręcić w łóżku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
mamaya tez bym sie przestraszyla jak anil w drzwiach haha
![]() Co do brakowania brzucha tez chyba nie bede ubolewac,kocham ruchy mojego dziecia ale brzuch wprowadza mi mnostwo ograniczen wiec wole dzidzie obok i smigac jak dawniej. fame ja jak pomysle o pierwszym trymestrze to az ciary mam matko jak ja umieralam teraz te bole to nic w porownaniu z tamtym okresem. Przypomnialo mi sie bo kol w pracy jest w 8 tyg i wlasnie zaczela chorowac Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-04 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.