Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 12:13   #3661
TaTekla
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Ja śpiworek dostałam. Jeden cieńszy i jeden grubszy. Na cienkim jest napisane 0-9 miesięcy, grubszy jest jakieś 10 cm dłuższy

Spanie na brzuchu .... normalnie się rozmarzyłam
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:14   #3662
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

agata moj spiworek ma rozmiar 0-6m
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:22   #3663
joanna2228
Wtajemniczenie

Jestę
Kawusia spita , ciacho zjedzone tylko pogoda nie ta Duszno i burzowo . Spuchły mi ręce i nogi znowu dobrze, że to tylko miesiąc weszło to musi wyjść
Trzeba się za obiadek wziąć tylko żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
I like it to może pociesze Cię w ten sposób, że w ok miesiąc po porodzie problem się schował i wychylal się tylko przy konkretnych zaparciach... także może wróżby Asi o operacjach są przesadzone, oby!

Witam się z poczekalni do gina i jednocześnie tak jak Fame w 37 tygodniu ale ja w przeciwieństwie do niej nie mam zamiaru rodzic za tydzień, za chwilę okaże się czy moje przypuszczenia potwierdzi gin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czekamy na wieści
Nie źle mnie zrozumiałyście chodziło mi o moją osobę z tym operacyjnym leczeniem Mam dwie sztuki II stopnia i po porodzie sn dla mnie ratunek to byłby zabieg operacyjny . Po pierwszym porodzie miałam tak jak ty i było ok ale u mnie to chyba rodzinna przypadłość więc wróciły . Nikomu nie wróżę żadnych operacji kochane brrr oby jak najdalej
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:22   #3664
mamaya
Zakorzenienie

Ja śpiworków nie mam. Wystarczą mi dwa rożki, otulaczek i trzy kocyki Z resztą z tego co słyszałam to takiego Maluszka raczej nie wkłada się w śpiwór, ale oczywiście to kwestia indywidualna

Kurczę, nie wiem o co chodzi, ale od trzech dni co zjem to lecę do łazienki W sumie jem ostatnio rzeczy, które sprzyjają wzmożonej przemianie materii, bo dużo owoców, jogurtów, kefirów, no i pije masę wody, ale zaczyna mnie to wkurzać
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:27   #3665
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Witam. Dziewczyny kupowałyście śpiworki do spania dla maluszków? Jaki rozmiar wybrałyście na początek? Pozdrawiam
Ja mam też z lumpeksu rozmiar 0-6 m-cy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
ja też nie mogę się doczekać, jak położę się na brzuchu uwielbiam tak spać, a już od dawna nie zaznałam tej przyjemności
co do wyników GBS, to mi też wyszły dodatnie nie dość, że cukrzyca to jeszcze to ehh
no ale wiem, że nie jest to groźne, jedynie właśnie jak odejdą wody to trzeba od razu jechać do szpitala, a myślałam, że poczekam na rozwinięcie akcji w domu
Mały sobie upodobał moją przeponę, od paru dni tak się wypina, że nie mogę tchu złapać
Właśnie ginka mi tłumaczyła o co cho z GBS , że jak dodatni to podczas porodu sn można ale nie trzeba zarazić dziecko i trzeba mu antybiotyki podać. Mówiła mi, że nie zawsze dochodzi do zakażenia więc lepiej zrobić wyniki i wiedzieć w razie W Nie stresuj się
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:34   #3666
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
hahah dzis stworzyłam takiego potwora w rog łóżeczka bedzie pasowal do piankowych sówek na scianie. Mam nadzieje, że mały sie go nie przestraszy pierwszy raz cos takiego szyłam
Jaki cudak

TaTekla, jak przeczytałam pierwsza przespana noc to pomyślałam sobie zazdroszczę Ci, ale dalsza część zdania już nie taka optymistyczna Musi być Ciężko Twojej przyjaciółce, ale i Tobie, bo Ty zaraz będziesz tulić maleństwo i jak tu pomóc bliskiej osobie w tej sytuacji. Smutna sprawa.

Agata0606 Jeśli chodzi o śpiworek to kupiłam TEN
niby od 0-6m, ale w instrukcji jest od 4,5kg

Znalazłam sobie zajęcie Oglądam Boso przez świat na youtube

mamaya chętnie się z Tobą zamienię za zaparcie

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-04 o 12:36
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:39   #3667
agnes208
Zakorzenienie

mamaya pewnie ze wybor czym okryjesz dziecia to kwestia indywidualna ale np w irlandii zalecaja uzywanie wlasnie spiworkow do konca 1 roku zycia a dopiero pozniej kolderki i kocyki wiec nie sa zle.
Stary 2014-06-04, 12:39   #3668
rybka13
Zakorzenienie

framboise a jesli nie odejda ci wody a porod zacznie sie od skurczy? Bo chyba czesciej tak wlasnie jest, wtedy ile czasu na dojazd? Tak z ciekawosci pytam... Mi przebijali pecherz dopiero w szpitalu.

agnes super ta sowka ale rzeczywiscie jakos podejrzliwie na mnie patrzy

mamaya czemu nie zaleca sie spiworkow?
Ja nie posiadam, ale dlatego ze wydaje mi sie on niewygodny, tzn dopoki spi tylko na pleckach to tak, ale jak sie chce dziecko polozyc na boczku to chyba on sie nie dostosuje tak latwo, no ale nie wiem, bo nie uzywalam.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:26   #3669
Karolinek_
Raczkowanie

Jesli chodzi o spiworki, to nie mamy ani jednego i nawet nie myslalam o kupieniu mamy tyle kocykow, rozek i duze pieluszki flanelowe, ze na razie wystarczy

dla wszystkich, ktore rozpoczynaja kolejny tydzien - juz blizej niz dalej

My juz po obiedzie, a Mlody szaleje mam nadzieje, ze moje twardnienie brzucha nie ma na niego az takiego wplywu i ze Slodziaczka to nie denerwuje i nie boli

Czekam na tzta jak na zbawienie, bo taaaaak mi sie chce kawy, a nie moge wstawac i wychodzic pojdzie do bufetu i kupi pyyycha kawke dla Zonusi

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:33   #3670
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
hahah dzis stworzyłam takiego potwora w rog łóżeczka bedzie pasowal do piankowych sówek na scianie. Mam nadzieje, że mały sie go nie przestraszy pierwszy raz cos takiego szyłam
świetna, ja to nawet bym nie pomyślała żeby sama coś zrobić bo mam dwie lewe ręce
Stary 2014-06-04, 13:44   #3671
Karolinek_
Raczkowanie

Agnes - troche szalenie sie patrzy tak sowka, ale i tak jest slodka

Jesli chodzi o laktator, to ma byc to mini electric. Znajomy tzta ma z pracy na zbyciu, ale poki nie bede pewna, ze kp nam wychodzi, to nie kupuje. Im sie nie spieszy, a my mamy to u nich zaklepane, wiec nikt mi go nie sprzatnie sprzed nosa :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 13:52   #3672
debesciara
Zadomowienie

Fame rozwalilas mnie historią z księdzem
Cytat:
malwiska a nie masz wrazenia ze teraz w koncowce wzrok ci sie oslabil? Ja mam -1,5 i -1,75 od 3 tyg widze ze wzrok slabszy. Dzwonilam do okulisty to powiedziala ze ewentualna korekcja po porodzie bo teraz hormony moga mi pogorszyc wzrok wlasnie w koncowce ciazy.
No to mnie pocieszylas bo ostatnio właśnie poczułam osłabienie wzroku, oby to minęło bo dopiero co wymienialam okulary

Ja już po wizycie, moje przeczucia jednak niezupełnie trafione... szyjka skrócona, mały już wpycha się w kanał rodny... Trochę mnie tym zaskoczył gin, choć z drugiej strony odczuwam przy chodzeniu ucisk tam w dole, więc widać znikąd się to nie bierze.. Synio waży ok 2800 chyba w normie Trochę mnie ginu zmartwil ze ma urlop od 20.06 i to na ok 3 tyg. Także d.pa zbita, chociaż w sumie jakby wypalily moje plany przenoszenia to może zdąży wrócić ale jak nie to nie i tak nie miałabym pewności że będzie przy porodzie. Powiedział mi że ma dyżur w szpitalu w Boże Ciało (19.06) i że zaprasza jakby co ale ja konsekwentnie trzymam się porodu w lipcu jedno dziecko już w czerwcu urodziłam, styknie, teraz czas na lipiec GBS też mi pobral, ciekawe jak wyjdzie, liczę na minus

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:57   #3673
mamaya
Zakorzenienie

W kwestii śpiworka to jest podobnie jak z tym, żeby nie używać właśnie kołderki i poduszki. Śpiworek też rzekomo może przyczynić się do śmierci łóżeczkowej (właśnie w sytuacji, o której pisała rybka, kiedy dziecko zaczyna być nieco bardziej "mobilne"). Ale to są tylko informacje, które gdzieś tam zasłyszałam od jednego czy dwóch lekarzy, więc nie są wiążące w żaden sposób

Poza tym jednak przez pierwsze miesiące zaleca się mocniejsze ściskanie Maluchów Nie mówię o owijaniu niczym bandażem elastycznym, ale właśnie w otulaczek czy rożek, gdzie można siłę uścisku modyfikować.
Stary 2014-06-04, 14:03   #3674
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja mam też z lumpeksu rozmiar 0-6 m-cy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Właśnie ginka mi tłumaczyła o co cho z GBS , że jak dodatni to podczas porodu sn można ale nie trzeba zarazić dziecko i trzeba mu antybiotyki podać. Mówiła mi, że nie zawsze dochodzi do zakażenia więc lepiej zrobić wyniki i wiedzieć w razie W Nie stresuj się
Ja tego nie rozumiem bo są różne typy i nie moge sie doszukac tego typu c bo b to wiem ze zagraza a c
pozatym ja mam watpliwosci co do pobrania wymazu najpierw pochwa potem odbyt 1 wyciorkiem chyba tak nie powinno byc?

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:03   #3675
Enary
Raczkowanie

Hej Mamusie!
Od czwartku jestem w domu
I w koncu spakowalam torbe do szpitala :-P
W poniedzialek bylam na kontroli i Jasiek ma juz 2470g ;-) w 35 tc.
Udziela mi sie stres TZ i chcialabym juz rodzic

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:05   #3676
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Ja tego nie rozumiem bo są różne typy i nie moge sie doszukac tego typu c bo b to wiem ze zagraza a c
pozatym ja mam watpliwosci co do pobrania wymazu najpierw pochwa potem odbyt 1 wyciorkiem chyba tak nie powinno byc?
Owszem, tak właśnie powinno być

Enary, super, że udało Ci się zawitać do domu jeszcze w dwupaku Trzymam kciuki za jak najdłuższy pobyt Jasiulka w brzuszku

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-04 o 14:06
Stary 2014-06-04, 14:13   #3677
agnes208
Zakorzenienie

debesciara no okulistka odradzila mi robienie cokolwiek przed porodem najlepiej po i to jeszcze odczekac troche. Tlumaczyla mi ze hormony odpowiedzialne za ciaze i rozciaganie miesni macicy itd dzialaja tez na miesnie oka a co za tym idzie zmieniaja sie jakies tam krzywizny i stad pogorszenie.

enary super ze jeszcze w dwupaku zawitalas do domu, zarzadzisz tz co i jak z organizacja nie bedzie tak na zywiol rzucony.
Stary 2014-06-04, 14:13   #3678
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

No to super
jedne wychodza ze szpitala, a drugie do niego przychodza

Stary 2014-06-04, 14:21   #3679
TaTekla
Raczkowanie

Ines, no właśnie ciężko, człowiek ma mętlik w głowie. Jakoś tak mi się trafiło, że fizycznie nie mam jakiś większych ciążowych dolegliwości, ale z zewnątrz ludzie dostarczają mi przeróżnych emocji. Na szczęście moja przyjaciółka to osoba myśląca racjonalnie ( w sumie dlatego jest moją przyjaciółką ) Jej też nie było lekko mi o tym powiedzieć, ale od ponad 10 lat się wspieramy i mówimy sobie wszystko.

Agnes sówka super, pierwsza przytulanka zrobiona przez mamę super. Ja się zaczynam zastanawiać czy nie zrobić duplikatu mojej ulubionej przytulanki z dzieciństwa, ale chyba dla chłopca nie bardzo
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:25   #3680
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Ines, no właśnie ciężko, człowiek ma mętlik w głowie. Jakoś tak mi się trafiło, że fizycznie nie mam jakiś większych ciążowych dolegliwości, ale z zewnątrz ludzie dostarczają mi przeróżnych emocji. Na szczęście moja przyjaciółka to osoba myśląca racjonalnie ( w sumie dlatego jest moją przyjaciółką ) Jej też nie było lekko mi o tym powiedzieć, ale od ponad 10 lat się wspieramy i mówimy sobie wszystko.

Agnes sówka super, pierwsza przytulanka zrobiona przez mamę super. Ja się zaczynam zastanawiać czy nie zrobić duplikatu mojej ulubionej przytulanki z dzieciństwa, ale chyba dla chłopca nie bardzo
A co to za przytulanka byla? Zawsze mozesz chlopiece kolory zrobic
Stary 2014-06-04, 14:50   #3681
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Fame rozwalilas mnie historią z księdzem

No to mnie pocieszylas bo ostatnio właśnie poczułam osłabienie wzroku, oby to minęło bo dopiero co wymienialam okulary

Ja już po wizycie, moje przeczucia jednak niezupełnie trafione... szyjka skrócona, mały już wpycha się w kanał rodny... Trochę mnie tym zaskoczył gin, choć z drugiej strony odczuwam przy chodzeniu ucisk tam w dole, więc widać znikąd się to nie bierze.. Synio waży ok 2800 chyba w normie Trochę mnie ginu zmartwil ze ma urlop od 20.06 i to na ok 3 tyg. Także d.pa zbita, chociaż w sumie jakby wypalily moje plany przenoszenia to może zdąży wrócić ale jak nie to nie i tak nie miałabym pewności że będzie przy porodzie. Powiedział mi że ma dyżur w szpitalu w Boże Ciało (19.06) i że zaprasza jakby co ale ja konsekwentnie trzymam się porodu w lipcu jedno dziecko już w czerwcu urodziłam, styknie, teraz czas na lipiec GBS też mi pobral, ciekawe jak wyjdzie, liczę na minus

ojj widzę, że powoli powolutku nasz watek zaczyna się przygotowywać do "seryjnego rozładunku towaru" jak się któraś teraz wychyli to coś mi się zdaje, że jedna za druga polecimy zanim się obejrzymy to wszystkie będziemy rozpakowane
Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

idealna waga
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:14   #3682
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja śpiworków nie mam. Wystarczą mi dwa rożki, otulaczek i trzy kocyki Z resztą z tego co słyszałam to takiego Maluszka raczej nie wkłada się w śpiwór, ale oczywiście to kwestia indywidualna

Kurczę, nie wiem o co chodzi, ale od trzech dni co zjem to lecę do łazienki W sumie jem ostatnio rzeczy, które sprzyjają wzmożonej przemianie materii, bo dużo owoców, jogurtów, kefirów, no i pije masę wody, ale zaczyna mnie to wkurzać
Kochana odstaw kefir zmniejsz ilość nabiału a jak jak nie pomoże to może po prostu organizm się już oczyszcza obserwuj inne objawy....
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:23   #3683
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Kochana odstaw kefir zmniejsz ilość nabiału a jak jak nie pomoże to może po prostu organizm się już oczyszcza obserwuj inne objawy....
Nie mogę zmniejszyć ilości nabiału, bo przez moją chorobę żołądka na ten moment już nic innego nie mogę jeść, więc został mi wyłącznie nabiał
A to rownież nie jest oczyszczanie organizmu, bo regularnie miewam takie "przygody" od początku ciąży Teraz stało sie to po prostu upierdliwe.
Z resztą... W poniedziałek wizyta u ginekolog to wszystkiego sie dowiem
Stary 2014-06-04, 15:30   #3684
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Nie mogę zmniejszyć ilości nabiału, bo przez moją chorobę żołądka na ten moment już nic innego nie mogę jeść, więc został mi wyłącznie nabiał
A to rownież nie jest oczyszczanie organizmu, bo regularnie miewam takie "przygody" od początku ciąży Teraz stało sie to po prostu upierdliwe.
Z resztą... W poniedziałek wizyta u ginekolog to wszystkiego sie dowiem
No musisz to poruszyć u lekarza Nie do pozazdroszczenia sytuacja 3maj się
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:04   #3685
Domi_00
Rozeznanie

Witam się

Strasznie dużo "naklepałyście" tych postów i nie mogłam Was nadrobić dzisiaj

Trzymam kciuki za Karolinek oby pobyt w szpitalu nie był uciążliwy. Jesteś w dobrych rękach, wszystko będzie ok

Enary gratuluję powrotu do domu

Mamaya pogadaj koniecznie z ginem. Ja od początku ciąży mam ochotę na nabiał i owoce i własciwie jadam tak cały czas, a problemów łazienkowych nie ma, ani w jedną ani w drugą stronę A może czymś się stresujesz teraz bardzo??? Tak się mówi, ale problemy tego typu, zwłaszcza uporczywe mogą być też skutkiem stresu

Fame historia z księdzem genialna swoją drogą co go podkusiło żeby z komunią na porodówkę

Agnes sówka swietna przynajmniej będzie bobo miało oryginalną przytulankę. Ja bym takiej nie zrobiła

TaTekla z tą pełnią księżyca to Dusia akurat miała rację i to nie są przesądy Fazy księżyca mają wpływ na oceany, ale też na ludzi. No i nie wiedzieć czemu przy pełni rodzi się więcej dzieci. Potwierdzone przez znajomą położną i moją mamę (30 lat pracy na położnictwie i ginekologii)

Ja dziś dzien pracowity. Z samego rana sprzątnęłam całe mieszkanie, potem oczywiście jazdy (byle do piątku, bo już mi się nie chce ), niedawno wróciłam do domu i robię kolacyjkę - kluski śląskie szpinakowe z sosem z parmezanu. W międzyczasie się uczę. Padam powoli na twarz

Skorzystałam też w Waszych wcześniejszych rad - ale niestety nie wiem, która dziewczyna o tym pisała. W kazdym razie, zakupiłam w rossmanie małe dozowniki podróżne do żeli pod prysznic itp. pojemniczek na krem do twarzy, dwie kosmetyczki i miniaturkę pasty do zębów. Dziękuję za inspirację i pomysł Teraz duma mnie rozpiera bo jestem coraz bliżej rozpoczęcia pakowania torby do szpitala
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:18   #3686
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Fame historia z księdzem genialna swoją drogą co go podkusiło żeby z komunią na porodówkę
Po to, gdyby rodzaca chciała być w stanie łaski uswiecajacej w trudnych chwilach Jak rodzilam poprzednio to nie przyszedł... ciekawe czemu.. a jak leżałam teraz na patologii to chodził, ale w sumie chyba nie codziennie..

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:38   #3687
Domi_00
Rozeznanie

Debesciara, rozumiem że niektóre kobiety chcą. Ale mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazić, że ja tu w drugiej fazie porodu, a ksiądz obok
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:53   #3688
mamaya
Zakorzenienie

Domi, ja mam generalnie chory żołądek i nabiału tez jeść nie powinnam, ale teraz już macica tak mi uciska żołądek, ze nic nie mogę jeść, a po nabiale jeszcze jako tako funkcjonuje

Wszystkim dziewczynom, które czuły sie marnie już od wcześniejszych tygodni ciazy - szczerze współczuje... Mnie kiepskie samopoczucie dopadlo teraz, w 35 tc, nie wyobrażam sobie męczyć sie tak dłużej

I tak jak piszecie, ze bedzie Wam brakować bycia w ciazy to powiem Wam, ze mnie na pewno nie Mimo, ze ruchy mojego Dziecka nie są dla mnie bolesne, nie dzieje mi sie nic ekstremalnego to na pewno nie bedzie brakować mi brzucha

Co do księdza to będąc w szpitalu rownież wszedł mi do sali ksiądz... Kiedy zasypiałam... I tak sie tragicznie przestraszyłam, ze mi serce o mało co nie wyskoczyło Bo ja tu sobie zasypiam, jestem już w takim przyjemnym letargu i nagle drzwi sie otwierają i staje w nich ksiądz ubrany na bialo

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-04 o 16:58
Stary 2014-06-04, 17:07   #3689
Fame
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc też nie będzie brakować mi ciąży, chociaż teraz lepiej to wszystko przeżywam ale, nie wiem czy pamiętacie, przez pierwsze 4 miesiące nie mogłam nawet głowy przekręcić w łóżku teraz jest mi poprostu niewygodnie z brzuchem, ale to nic przy tym co przeżyłam na początku ciąży.

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:10   #3690
agnes208
Zakorzenienie

mamaya tez bym sie przestraszyla jak anil w drzwiach haha ojjak ja nie lubie jak mi ktos przerywa moment zasypiania bo uwielbiam odplywanie.

Co do brakowania brzucha tez chyba nie bede ubolewac,kocham ruchy mojego dziecia ale brzuch wprowadza mi mnostwo ograniczen wiec wole dzidzie obok i smigac jak dawniej.

fame ja jak pomysle o pierwszym trymestrze to az ciary mam matko jak ja umieralam teraz te bole to nic w porownaniu z tamtym okresem. Przypomnialo mi sie bo kol w pracy jest w 8 tyg i wlasnie zaczela chorowac

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-04 o 17:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości