|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Roane, ja porównywałam razem z Patrycja poprzez zdjęcia i jej były jakieś felerne. Moje były zupełnie inne niż jej. Także chyba trafiła na jakiś kiepski rzut.
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Shiloh pochwal się dziewczynom swoimi talentami kulinarnymi, a nóż kogoś namówimy żeby przeszedł na jasną stronę parowarowo-blenderowej mocy
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Roane O co chodzi z tymi pampkami z folii ? Gdzie je kupujesz?
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Roane
dawniej nie było takiego mleka sztucznego jak teraz i dawało się dzieciom takie
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszędzie w necie sobie dziewczyny wynajdą jakieś przepisy. Ale jutro już "tylko" kurczak z dynią i ziemniakiem
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i pewnie dlatego "uzupełniano" nam dietę w witaminki soczkami od urodzenia niemalże mleko słodkie i zaklejające buziola"na sucho" uwielbiałam je wyjadać po kryjomu łyżeczką![]() u mnie pogoda nie jest zła słonko czasami wygląda zza chmur ale najważniejsze że nie pada i nie gwiździ więc sobie spacerujemy w miedzy czasie zrobiłam dwa prania i obiad a ze Milka na wycieczce i wraca ok 20 to mam labę![]() miłego dnia
23.06.2007r Dzień Ojca-Milena 28.02.2014r Imieniny taty-Artur Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-06-04 o 15:15 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
o tak- cudownie skleja paszczę
![]() a ja mleka nie mogę- łeeeeeeeeeeeeeee
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Tak się chciałam odnieść do wszystkich artykułów, które tu wrzucacie na temat rozszerzania diet i jedzenia słoiczkowego. Wszystko spoko ale jeśli ktoś w artykule pisze, że trzeba tak robić i tak. Albo tego nie wolno to niech się powoła na jakieś mądre głowy, organizacje lub lekarzy bo skąd mam wiedzieć czy dana Pani z internetu sobie tego nie wymyśliła
![]() Jak na przykład w ostatnim artykule ktoś napisał, że powinno się wyeliminować z diety dzieci ryby bo morza są zanieczyszczone ![]() Zero przypisów lub nazwisk kto to zbadał i potwierdził ja nie lubię smaku mleka więc nie piję, dolewam tylko do kawy bo nie ma to jak dobra biała kawa ostatnio kupiłam w zastępstwie napój ryżowy, ciekawe czy tak samo dobrze się sprawdzi z kawą
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Ale to, że czegoś nie wolno to zalecenia who i...fizjologia, bo niektórych pokarmów niemowlę nie przetrawi.
Ryby hodowlane są lepiej zbadane i hodowane w kontrolowanych warunkach. Te z morza nigdy nie wiesz ile mają lat a im starsza ryba tym więcej kumuluje rtęci (zwłaszcza tuńczyk). Te wolno pływające mają więcej jodu. Plus to jeden z najczęstszych alergenów. Choć należy pamiętać, że czasami ryba połączona z cytrusami może wywołać alergię a spożywana sama-niekonieczne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam zalecenia who i wiem co może jeść dziecko w danym wieku. I ok. To jest poparte badaniami. Teraz mi napisz skad masz te wiadomości o hodowlanych rybach. Piszesz to ale czy znasz źródło tych mądrości? Tuńczyk nie występuje w bałtyku. U nas łowi siè naczęściej dorsze i flądry.
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Tescowe też polecam, używaliśmy 2 a teraz 3 i są super. Cytat:
|
||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiscie ryb nie jem wiec sie na nich nie znam.
A w ogole to dzien dobry. O poranku znowu sloneczko wiec naiwnie mam nadzieje ze dzisiaj uda sie wyjsc na spacer Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaaa za dwa tygodnie zjem sobie dorszyka łosia tez sobie zjem i gofera z bita smieta i owocami , a potem zacznę świecić ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Cytat:
Ale nic a nic? Nawet mini mini rybki? Karpiczka? Sledziorka? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mąż nad morzem zajada sie rybkami a ja goframi tzn.lubię ryby ale gofry nad morzem kojarzą mi się z dzieciństwem
|
|
#3587 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny "starszych" dzieci - jak wygląda u Was sprawa z wózkiem? Przenosicie się do spacerówek?
Wiem, że dzieć powinien pewnie siedzieć do tejże i do tego zapewne się zastosuję, ale każdy spacer robi się dla mnie dość stresujący. Mała tak wierzga, że obawiam się, że mi kiedyś wyfika z tego wózka. Plus to, że po prostu przestaje się w gondoli mieścić, póki co jest na styk. Niestety nie mam pasów. Nasze ząbki są w pełni wybite na powierzchnię. Jak mnie wczoraj Kajetanka użarła, to myślałam.. no, nieważne co pomyślałam, acz boże słowa to nie były. Poprzedniej nocy Klucha imprezowała - dosłownie. Pobudki o 2, 4 i 6 mi zafundowała swoim uroczym gadaniem, turlaniem i pełzaniem w łóżeczku. A jaka zadowolona z siebie była! Ja już mniej.. Dziś na szczęście spokój. Cytat:
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
caillouu moja szwagierka rodziła w grudniu i kilka dni temu zmieniła głęboki na spacerówke,bo mały z tych dużych noworodków był i w głebokim się nie mieścił,tzn. nie miał miejsca na fikanie nóżkami co go strasznie denerwowało więc spacer to była 5minutówka
w spacerówce jeździ trochę na leżąco trochę na pół siedząco i tak na zmianę ale za to spacer może trwać o wiele dłużejpoznałaś już zaszczyt karmienia zębaczka hmm te wbijane igiełki to istna rozkosz z Milką na początku co karmienie to jakiś epitet leciał ale jej zębiszczol wyszedł gdy miała 2,5 miesiaca na szczęście Artur nie spieszy sie z zębami
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Szczepienie za 3,2,1... Prosimy o magiczne kciuki za spokój matki!
Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze mnie też zaraz zacznie walić, bo wczoraj był dorsz na kolację, a właśnie jem kanapkę z łososiem. Cytat:
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
A makrela tez tak dziala? Bo jezeli tak to dolacze do Waszego zacnego grona świecących.
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Kulka - kciuki nawet na stopach zacisnąwszy
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3595 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zależy jak kto przyżadza ryby-mój teść robi tak pyszne ze nie czuć że są łowione w Odrze czy Widawie-rzeki nie najczystsze ale morze czystościa też nie grzeszy ze wszystkich ryb świata uwielbiam halibuta-jak dla mnie wyprzedza łososia czy tuńczyka ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- kulla spokojności na szczepieniu
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie z poczekalni, trochę z Wami byłam, ale po porodzie zamilkłam, ponieważ nie było ze mną najlepiej i trochę zajęło mi czasu dojście do siebie. Zbieram się już tak ze 3 tygodnie żeby napisać, ale ten mój mały szkrab zajmuje każdą chwilę ![]() Mam nadzieję, że uda mi się z Wami trochę popisać ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
o bożesz jak mnie głowa boli.....ścięłam sie z deka ze szwagierką o słoiczki tzn. o wieku na etykietkach i ich zawartości
Caillouu Kajusza też ma już za sobą kalafiorka,morelę,zupkę jarzynową z groszkiem? bo szwagierki maluch już ma a jest starszy od Kajuszy o całe 20 dni ![]() otóż stwierdziła ze skoro są takie słoiczki produkowane to można,ona na kalendarz nie patrzy-nawet go nie zna bo wybiera po etykietkach argumentuąc to tym że skoro są to mogą dzieci je jeść i mają opinię Instytutu Matki i Dziecka. ogólnie to nie miała sensownych argumentów i trochę mnie przekrzykiwała i stwierdziła że nie ma czasu ani mani siedzenia w necie i sprawdzania czy też czytania bo wg.niej nie ma o czym.a i najlepsze to nawet pediatra i alergolog miesiac temu powiedziały ze może dawać słoiczki i rozszeżać dietę i uwaga-ponoć zaproponowały m.in.kalafiorka-jak dla mnie to ok.ale później z tym też że mały dopiero od niedawna ma podawane nowości bo miał problemy brzuszkowe wiec ja tym bardziej bym uważała na wzdymacze-no ale to moje zdanie na koniec jej podsumowałam że producent wszystko wyprodukuje ale co rodzic da to zależy od zdrowego rozsądku i wiedzy-na tym rozmowa sie skończyła
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Celin pewnie, wlasnie jemy bigos. Po nim zaplanowalam tort smietanowy z adwokatem. A na odchodne seteczke i fajeczke na dobre trawienie.
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i po deszczu-po grzyba to padało? Artur dziś jakiś marudek..przełączył sie na tryb Mileny,tzn. przyśnie na chwilę,budzi sie wypoczęty z szerokim uśmiechem,je,znów przyśnie i tak od rana....a ja nie mam już sił,żeby przynajmniej pospał dłużej niż 20 minut ech wogóle to maż "popsuł" usypianie małego-po powrocie z pracy wiadomo na rączki syncia bierze i mały tak usypia a ja mam problem bo nic w domu zrobić nie mogę-zawsze kładłam go na łóżku lub w leżaczku i tak sobie gadał,gadał i oczy zamykał ale tatuś złe nawyki w synku wyrobił i ot takim sposobem mama tragarzem jest![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- taaa dobre porównanie.do dyskusji włączyła sie teściowa i jej mama także 3 przeciw mnie jednej a wiadomo jakie pojęcie w tym temacie mają ludzie wychowujący dzieci w latach 70/80-tych na mleku niebieskim
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

słonko czasami wygląda zza chmur ale najważniejsze że nie pada i nie gwiździ

16.06.2012 
na szczęście Artur nie spieszy sie z zębami
ech wogóle to maż "popsuł" usypianie małego-po powrocie z pracy wiadomo na rączki syncia bierze i mały tak usypia a ja mam problem bo nic w domu zrobić nie mogę-zawsze kładłam go na łóżku lub w leżaczku i tak sobie gadał,gadał i oczy zamykał ale tatuś złe nawyki w synku wyrobił i ot takim sposobem mama tragarzem jest