|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ja chyba oprócz tego że na początku przez jakieś 3 miesiace nie mogłam się wyleczyć z ciągłego przeziębienia to oprócz tej cukrzycy nie mogę narzekać na ciąże. Cukrzycy też nie mam jakiejś ciężkiej bo po wyrównaniu wszystko ok, mam 10kg na plusie i raczej sie to nie zmieni, czuje się lekko bo szczerze to co jem świetnie na mnie działa. Czasami mam żal że nie mogę zjeść loda czy chipsów, ale za to codziennie truskawki z jogurtem więc jakoś brak słodkości sobie wynagradzam, czasami też się złamie i zjem jakiegoś wafelka czy ciastko ale od razu idę na spacer. Póki co mam nadzieje że nie dopadnie mnie nic innego co uprzykrzy mi ciąże, bardzo wam współczuje złego samopoczucia, ja też jak za dużo się narobie w domu to wieczorem bolą mnie nogi albo plecy ale to mija jak wstaje rano z łóżka. |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
dusia dzis robilam kurczaka w slodko kwasnym sosie z twojego przepisu, dorzucilam do niego jeszcze troche bambusa ze sloika. Bardzo fajny przepis na smaczny obiad.
Macie moze jakis dobry przepis na placuszki z ciecierzycy? |
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny, ja dalej w szpitalu ... ciągle nie wiem jak ze mną będzie... dwa dni temu robili badania to alat z 900 spadł do 600... za parę dni mają mi powtórzyć badania. bo dziś pobierali krew i mocz ale nie robili prób wątrobowych tylko podstawową morfologię... ;/
Ostatnie dni jakoś mi leciały bo miałam fajne Babki w pokoju, ale dziś obie wywieźli na cesarkę. Jedna z bliźniakami dotrwała do 38 tygodnia. A druga wczoraj przyjechała 31 tydzień i problemy z przepływami. Jak je wywieźli tak mi się smutno zrobiło i nastrój mi spadł... i jakby tego było mało to przywieźli mi do pokoju Panią świeżo po porodzie z niemowlakiem. Ja się bardzo cieszę, że wszystko z dzieciaczkiem ok... ale nie jest miło leżec na patologii, nie wiedzieć co będzie ze mną z dzieckiem a tu przywożą szczęśliwą rodzinkę...
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Mamaya - wspolczuje problemow
![]() Vegetka - ja leze na sali z dziewczyna, ktora ma wywolywany porod i jest w 38 tygodniu i tez nie wiem, czy po porodzie bedzie wracala z Mala do mnie na sale, czy ja przeniosa ![]() Kochana, a Ty jestes z Katowic? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, moje złe samopoczucie to właśnie przede wszystkim ból nóg po całym dniu chodzenia i Mały nocami tak sie ostatnio układa, ze kłuje mnie żołądek
A ze mam wrzody to jest to dla mnie szczególnie nieprzyjemne...A tak poza tym to właściwie nic mi sie nie dzieje Po prostu przez całą ciąże czułam sie super, zero mdłości, wymiotów. Mam cały czas 8 kg na plusie i przez to, ze od wielu lat byłam szczupła i trzymałam stała wagę to bardzo zaczęłam odczuwać te dodatkowe kilogramy... Czym J. jest większy, tym bardziej te 8 kg czuje, mimo, ze właśnie waga już od dwóch miesięcy nie poszła w gore...
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już końcówka - tak trzeba sobie powtarzać co to dla nas 7 miesięcy super i 2 trochę uciążliwe - ja tak sobie mówie :P
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zjadlam 1,5 kilograma arbuza
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem też po wizycie i okazało się, że najprawdopodobniej urodzę wcześniej niż termin miałam więc spodziewam się zostać mamą na początku lipca
czas zacząć się przygotowywwać ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze troszke i codziennie bedziemy miec relacje z porodu.
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście w moim przypadku z Maluchem jest wszystko dobrze Cytat:
a gdzie leżysz ?
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny widzę, że zaczynacie podsumowywać swoje ciąże
To znak, że godziny zero się zbliżają nieubłaganie
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostal mi tylko glupawy smiech. |
|
|
|
|
#3707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Vegetka, serduchem jestem z Tobą
Ależ jestem zła... I teraz muszę szukać od nowa jakiejś torby, a wpasować się w mój gust jest ekstremalnie trudno...Mam takie pytanie dziewczyny - w sobotę jest koncert moich znajomych (zespół punk - rockowy), co myślicie o obecności na takim koncercie na tym etapie ciąży?
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do koncertu - osobiscie mialabym obawy, ze dziki tlum pod scena mnie porwie/popchnie/przewroce sie, ale ja to zawsze mam takie szczescie chyba, ze grzecznie bym siedziala i popijala soczek :PWysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya ty mozesz nie szalec na koncercie ale nie masz pewnosci czy ktos w ferworze zabawy nie wpadnie na ciebie nie popchnie przypadkiem. Ja bysie troszke obawiala bo to w koncu nie wystep w operze. No chyba ze to w jakims klubie ze mialabys bezpieczna miejscowke nie wsrod zywego tlumu.
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, my z TŻ byśmy siedzieli na backstage'u albo gdzieś tam z boku sceny
I generalnie mój dylemat polega na tym czy w 35 tc głośna muzyka, hałas i generalnie zamieszanie nie wpłynie negatywnie na Małego? Jestem z siebie dumna - znalazłam torbę I to w dodatku w sklepie stacjonarnym, więc w najbliższych dniach kogoś wyślę na zakupy
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-04 o 22:29 |
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mamusi troche rozrywki sie przyda Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytam to, co napisałaś mojemu TŻ Bo on ma opory przed pójściem na ten koncert... Chyba wydaje mu się, że baba w ciąży to już powinna tylko w fotelu bujanym siedzieć i na drutach robić... Co oczywiście jest świetnym zajęciem, żeby nie było Ja uwielbiam robić na drutach Ale nie na tym świat się kończy
|
|
|
#3714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam dzika ochote na kings of hardstyle, ale wtedy tlum by mnie porwal i nie wiem, co by ze mnie zostalo a to akurat klub, w ktorym mozna palic, a wystarczyc na razie musi sprzet w domu i w aucie ciekawe, czy Mlodemu bedzie sie podobac do wyboru ma jeszcze hip hop i metallice z orkiestra ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki, melduję się po zabieganych kilku dniach z info z wizyty, szyjka ok, 3,5 cm, dzieć 2200 w 33 tyg, ziewał sobie panicz na usg
także u nas wszystko dobrze, zaczynamy zapisy KTG od przyszłego tygodnia, kolejne badania zlecone, takie już pod szpital... i dalej mogę machać nóżką na fitnessie... ufff bo w weekend wesele. Idę nadrabiać.
|
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
Dżizas... ale jestem niespokojna. Ułożyć się nie mogę, jakaś poddenerwowana jestem, ale pojęcia nie mam dlaczego
|
|
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Właśnie kojarzę, że mój brat ( rok młodszy ) też miał taką ale w niebiesko-szarych kolorach, a sama przytulanka jest bardzo prosta do zrobienia. Taki prostokąt z mocno zaokrąglonymi rogami, małymi nóżkami ( stópkami ) i rączkami, a na niej naszyta twarz, oczy , włoski z włóczki. Chyba mnie zainspirowałaś
Dzięki Domi jeśli chodzi o tę pełnię to nie jest tak, że nie wierzę, tylko byłam lekko zaskoczona. Ogólnie nie interesuję się takimi sprawami i zależnościami, ale jak już usłyszę coś takiego to zaczynam obserwować. A po 13.06 kiedy kolejna pełnia ?Vegetka trzymaj się tam cieplutko i nie stresuj zmianą dziewczyn w sali. Pomyśl, że już bliżej niż dalej. Może jakąś wciągającą książkę Ci polecimy, albo jakiś serial, żeby szybciej czas Ci zleciał, czy nie ma szans Cię czymś zająć ?O kobieto ! Gdzie Ty to zmieściłaś ?Cytat:
![]() Mamaya ja miesiąc temu zaliczyłam dwa koncerty i mój brzdąc strasznie się wiercił, nie wiem czy mu muzyka przeszkadzała, chociaż stałam z tyłu, czy bardziej moje nerwy na pijanych ludzi, którzy ciągle się o mnie ocierali. Straszny dyskomfort Dziewczyny, ja się wybrałam dziś na spacer, co prawda troszkę dłuższy niż zawsze i jak wróciłam do domu straszne skurcze w prawym pośladku, nie mogłam stanąć na nogę,a skurcz co jakiś czas wraca do tej pory.Mam nadzieję, że to chwilowe. Miała może któraś z Was takie skurcze? ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Svelta termin się zbliża i pewnie wiele myślisz jak to będzie. Ja teraz jak mam jakieś chwilowe napięcie, biorę szybki ciepły prysznic i kładę się na chwilkę i mi wtedy troszkę lepiej ![]()
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla mnie nie wchodzi nic w posladek ale moja kolezanka to miala caly 8i 9miesiac jakis nerw jej uciskalo,ze czasem az isc nie mogla albo szla baaardzo pomalutku tak ja łupalo. Zawsze w jeden i ten sam posladek.
Mi sie chyba spojenie zaczyna rozchodzic bo jak pochodze to mam takie uczucie jakby mi ktos w szpagacie nogi zwiazal na cala noc a rano puscil. Pewnie przez to czesc dziewczyn pod koniec ciazy chodzi jak pingwiny wisienka super ze wizyta udana svelta pewnie zaczynasz myslec o tym co cie czeka i dlatego tak. Ja tez juz sobie pomalu dobieram do glowy i wczoraj snil mi sie porod tzn nie sam porod ale czekalam na swoja kolej bo wchodzilo sie rodzic po kolei jak na wizyte u dentysty. Haha taka schiza mala Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-05 o 00:19 |
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać
Następna pełnia coś koło 12.07. Położona nam tłumaczyła ze to wszystko przez zmianę ciśnienia, wody odchodzą i jest więcej porodów w pełnię i przy zmianie pogody np jak jest burza. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska moj zaczyna pochrapywac a ja mimo ze ziewam raz za razem to usnac nie potrafie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Mimo, ze ruchy mojego Dziecka nie są dla mnie bolesne, nie dzieje mi sie nic ekstremalnego to na pewno nie bedzie brakować mi brzucha