Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 20:54   #2641
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość

Ojć, mam nadzieję że szybko przejdzie. Wiem jak mnie potrafi boleć po dłuższym chodzeniu a nie mam poważnych problemów z kręgosłupem.
:
Mnie na nogę promieniuje, ból potrafi być straszny.. Ale jakoś daję radę, muszę

Bezaczek gratuluję synusia

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:55   #2642
bezaczek7
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Gratuluję synusia
A ty tam Basia ładnie o siebie dbaj i odpoczywaj. Trzymam kciuki, żeby wszytko było dobrze
A jak tam twoja zmywarka? Już uzywasz?
tiaaa... majster dziś drugi raz ściany tynkował, jakieś plamy powyłaziły miejscami bo tylko farba była darta za 2 dni obejrzy, jak wyschną to szlifuje, potem kiedyś kafelki na podłogę, malowanie ścian, dopiero z meblami przyjedzie, agd też dalej na magazynie... może do końca miesiąca się uda
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Brawa dla synusia
U nas truskawki na mieście na takich stoiskach 4-5 zł zależy czy z gruntu czy spod folii.A na targu można kupić za 3-3,5 zł.
A ja chyba zaraz zwariuje, rano chyba znowu urodziłam kamienia bo bolało jak chole*ra a teraz sikam co 2 minuty. I już mam dość, wziełam furaginę mam nadzieję że przejdzie bo zapowiada się ciekawa noc
Miss ekstra zakup
o widzisz, jutro targ. ale autem się nie mam tam co pchać, zawsze są korki i pełno ludzi na mieście. a iść spod mamy z parkingu to za daleko u nas targ w czwartki.
za spokojną noc
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:55   #2643
NATALUSIA14
Rozeznanie

bezaczek u mnie po ok.5 zł ale też trzeba trafić na sprzedawce by dobre były, ostatnio jak kupiłam też sporo wyrzuciłam. Ale za to zjadłam arbuza kupionego w biedrze w promo i był pyszny, słodki i soczysty.
asia moja też jest bardzo oszczędna w ruchach, także głowa do góry. Kupiłam dziś ten szampon na wypadnie włosów - dermena, ciekawa jestem czy pomoże, czy szalejącym hormonom nawet dobry szampon nie pomoże.
Antana cudny brzusio, wielkością podobny do mojego więc spokoje sama nie jesteś

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:56   #2644
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Antananariwa ja czasem grywam i często udaje mi sie ułozyć 2048

kurcze nie pamietam która pytała o termometry, ale napisze z ejesli bezdotykowy na podczerwień warto poczytac opinie i nawet dołozyć i kupić droższy aby spełniał swoja role, my w taki zainwestowalismy i super sie sprawdza ni etylko do temp ciaa ale powietrza czy np wody na mleko dla młodego z tym ze trezba go odpowiednio i wedługg wskazań uzywac
A możesz podać nazwę ? bo ja wybrałam z mężem taki http://www.ceneo.pl/16793043 ma większość dobrych opinii ale cięzko znaleźć taki co jest idealny , jeszcze nie kupiliśmy .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:56   #2645
Niestabilna
Wtajemniczenie

Aisa z karta ciazy w de nie powinno byc problemu. Jak jest po łacińsku lub/i angielsku to tłumaczyć nie musisz

Nadrobilam pocytowalam i skasowalam bu

Ale dobra wiadomość nie mam cukrzycy uffff ;-):-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-04, 20:57   #2646
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dziś pod wieczór znowu szalała, ale teraz spokój odkad wróciliśmy ze spaceru i się wykąpałam Wiem, sobie tłumaczę cały czas, masz rację, gdyby cały Boży dzień nie dała znaku - nic a nic - wtedy można byłoby się martwić Ale to głupie myślenie silniejsze ode mnie

Ogólnie, jeśli byłby w idealnym stanie nie przeszkadzałoby mi, że jest używany. Przejrzałam oferty w moim mieście, ale nic ciekawego nie było. Ogólnie rodzice zaoferowali kupno, ale jeśli znajdę coś super używanego, być może kupimy taki

Kurde tak mało rzeczy mam dla małej, masakra!! A czas leci , oj leci
Wiesz mi, że moje myślenie też czasami mnie pokonuje hehe I nie zawsze sobie daje rade wytłumaczyć czegoś co powinno dotrzeć do mnie jasno i wyraźnie, ale cóż, chyba mamy już takie charaktery, że się wszystkim i wszystkimi bardzo przejmujemy

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:57   #2647
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
a i własnie sie przeraziłam bo czytałam o babce co urodziła synka 4999 gram i miał 68 cm przez cc naszczęscie chyba dla niej ale uświadomiłam sobie że nie mam tak dużych ciuszków jak coś
Mnie mama urodziła o wadze... 4400
Jako noworodek byłam tłusta jak świnka Heh, na szczęście tylko do 2 lat.

Jezu, jak Hanka moja będzie ważyła 4kg Już teraz prawie 800g waży, a to 25tydzień

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 20:57   #2648
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
a i własnie sie przeraziłam bo czytałam o babce co urodziła synka 4999 gram i miał 68 cm przez cc naszczęscie chyba dla niej ale uświadomiłam sobie że nie mam tak dużych ciuszków jak coś
U nas w Nl jest taki zwyczaj, że po narodzinach rodzice zamawiają specjalne kartki i rozsyłają rodzinie, znajomym...są tam dane dziecka, czasem zdjęcie.I takie kartki są też przypięte w poczekalni u położnej.I tak oglądam ostatnio a tam dziecko z wagą 5000gr. i 68 cm.Ja wiem, to tylko dziecko i źle się nie mówi ale nie wszystkie dzieci są ładne,teraz to wiem, normalnie z wyglądu jak sumo😈

Stary 2014-06-04, 20:59   #2649
201610121609
Konto usunięte

Katerina-jutro dopadnę na moment laptopa to spojrze dokładniej na ten link ale juz na telefonie widze, ze to całkiem inna bajka

aa2-wlasnie tak myślałam, ze łatwiej zdjąć to prześcieradło i wyprać od razu niż bawić sie w podkłady pieluchy pieluchami ale przezorny zawsze ubezpieczony dzięki za odp

Zbieram sie do snu chyba powoli bo od telefonu juz ślepnę

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:00   #2650
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
[B]
asia moja też jest bardzo oszczędna w ruchach, także głowa do góry. Kupiłam dziś ten szampon na wypadnie włosów - dermena, ciekawa jestem czy pomoże, czy szalejącym hormonom nawet dobry szampon nie pomoże.
Ech, dobrze, że nie jestem sama
Super, daj znać jak się sprawuje. Mnie też by się przydało coś na wzmocnienie, bo przez tę anemię nie chciałabym, aby jeszcze mocniej leciały.
Początkowo Dermena może wysuszać włosy, więc zaopatrz się w dobrą odżywkę i myjąc niby trzeba na chwilkę pianę na głowie pozostawić

Misstic - dokładnie, ten typ tak ma My już tak swtorzone jesteśmy, by wszystkim sie przejmować.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 21:04   #2651
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
U nas w Nl jest taki zwyczaj, że po narodzinach rodzice zamawiają specjalne kartki i rozsyłają rodzinie, znajomym...są tam dane dziecka, czasem zdjęcie.I takie kartki są też przypięte w poczekalni u położnej.I tak oglądam ostatnio a tam dziecko z wagą 5000gr. i 68 cm.Ja wiem, to tylko dziecko i źle się nie mówi ale nie wszystkie dzieci są ładne,teraz to wiem, normalnie z wyglądu jak sumo😈

A może jest jakaś instrukcja jak nie hodować takiego sumo w brzuszku

No ale masakra wyobrażacie sobie rodzić takie dziecko przez tą dziurkę od klucza ?
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 21:06   #2652
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

kurcze nie pamietam która pytała o termometry, ale napisze z ejesli bezdotykowy na podczerwień warto poczytac opinie i nawet dołozyć i kupić droższy aby spełniał swoja role, my w taki zainwestowalismy i super sie sprawdza ni etylko do temp ciaa ale powietrza czy np wody na mleko dla młodego z tym ze trezba go odpowiednio i wedługg wskazań uzywac
Ja pytałamCzytałam właśnie opinie i teraz to już w ogóle mam mętlik bo opinie są skrajnie różne jedni piszą że rewelacja inni że do dupy i już sama nie wiem. A możesz napisać jaki Ty masz?
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:06   #2653
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Muszę się pochwalić Oto mój wózek
Fajny!

Cytat:

Tylko kilka razy grałam w 2048 bo na komputerze, na moją nokię ściągnąć nie mogę. Symbian jednak jest do doopy.

Fajne podpowiedzi jeśli chodzi o termometr. Ja używałam elektronicznego do pupci... Ale to męka zanim ta minuta minie... Teraz zastanawiałam się nad kupnem termometru na podczerwień, ale póki co nie rozglądałam się zbyt intensywnie.
A wodę na mleko sprawdzałam na nadgarstku
Stary 2014-06-04, 21:07   #2654
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Aisa z karta ciazy w de nie powinno byc problemu. Jak jest po łacińsku lub/i angielsku to tłumaczyć nie musisz

Nadrobilam pocytowalam i skasowalam bu

Ale dobra wiadomość nie mam cukrzycy uffff ;-):-D

Musze sie jej dokładnie przyjrzeć bo nawet nie wiem jak tam z tymi językami ale teraz tz-owi nie bede sie tłuc po szafach bo śpi
Tez na szczęście nie mam cukrzycy za to lecę na furaginie bo jakies bakterie sie przyplątaly

Miałam pójść spać a tu ciekawy temat o termometrach a tez planuje kupić i nie wiem jaki bo jeden mojej koleżance jak jej malutka miała 3 miesiące pokazał 40 stopni i była panika... Nie wiem kurde czy tu w jakimś pierwszym wątku czy gdzieś indziej ale ktoś gdzieś kiedyś pisał, ze mama czy ktoś pracuje w szpitalu i poleciała któraś jakiś termometr...głupia byłam bo nie zapisałam

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:08   #2655
Asia19x
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomóżcie mi z tymi butelkami.

Tanie, co nie?
Czy taki zestaw jest dobry? Tzn. do mleka i potem ja mała podrośnie do soczków, etc. się nadają, tak? A co np. jesli dziecko będzie przegryzać smoczki? Bez problemu można dokupić nowe do tych butelek? Nie wiem jak to jest

Ewcia Ty zamawiałaś taki, ale sporo droższy, prawda? I jeśli się nie mylę, te smoczki dodatkowe też były.
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...265715242.html

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 21:09   #2656
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Ech, dobrze, że nie jestem sama
Super, daj znać jak się sprawuje. Mnie też by się przydało coś na wzmocnienie, bo przez tę anemię nie chciałabym, aby jeszcze mocniej leciały.
Początkowo Dermena może wysuszać włosy, więc zaopatrz się w dobrą odżywkę i myjąc niby trzeba na chwilkę pianę na głowie pozostawić
Dziękuję za rady, kochana jesteś ja anemii nie mam, co dzień biorę witaminy (femibion) a czego one tak lecą, nigdy mi włosy nie wypadały!

a to moje małe dzisiejsze zdobycze w tesco ach te promocje, kuszą

misstic
gratuluję zakupu fajnego wózka w super cenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7049.jpg (51,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7050.jpg (38,9 KB, 11 załadowań)

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-06-04 o 21:11
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:10   #2657
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz podać nazwę ? bo ja wybrałam z mężem taki http://www.ceneo.pl/16793043 ma większość dobrych opinii ale cięzko znaleźć taki co jest idealny , jeszcze nie kupiliśmy .
taki mamy:
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...278062533.html

plus taki z ejak ja kupowałam 3 latat temu cena była neistety wyższa, a i teraz mozna kupićw innym kolorku, ja miałam dostępny tylko biały
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:11   #2658
bezaczek7
Zakorzenienie

dziękuję wszystkim za gratulacje
no nie znałam płci, było tylko podejrzenie, które miało się potwierdzić lub nie na kolejnej wizycie, wtedy nic nie było widać, i dziś dopiero.

jest tu jeszcze któraś, co nie zna płci?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-06-04, 21:12   #2659
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Miałam pójść spać a tu ciekawy temat o termometrach a tez planuje kupić i nie wiem jaki bo jeden mojej koleżance jak jej malutka miała 3 miesiące pokazał 40 stopni i była panika... Nie wiem kurde czy tu w jakimś pierwszym wątku czy gdzieś indziej ale ktoś gdzieś kiedyś pisał, ze mama czy ktoś pracuje w szpitalu i poleciała któraś jakiś termometr...głupia byłam bo nie zapisałam

Ja też nie mam pojęcia
A te bezdotykowe nie będą najlepsze?
http://allegro.pl/szybki-bezdotykowy...267317194.html

Przyszła Pani Magister

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 21:12   #2660
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, pomóżcie mi z tymi butelkami.

Tanie, co nie?
Czy taki zestaw jest dobry? Tzn. do mleka i potem ja mała podrośnie do soczków, etc. się nadają, tak? A co np. jesli dziecko będzie przegryzać smoczki? Bez problemu można dokupić nowe do tych butelek? Nie wiem jak to jest

Ewcia Ty zamawiałaś taki, ale sporo droższy, prawda? I jeśli się nie mylę, te smoczki dodatkowe też były.
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...265715242.html
Ja jeszcze nie zamowilam , chyba Misstic zamawiala coś mi sie kojarzy albo tylko jedną kupiła juz sama nie wiem . Ale mialam w planie ten droższy tzn mój mąz miał bo się uparł że maja być nowsze butelki bo to sie tylko tym rózni a on zawsze musi miec najnowszy model wszystkiego ...
Smoczki śmiało można dokupić i zmieniać w zależności od miesięcy dziecka 0+ potem 1m-3 m itd nie trzeba butli wymieniać ale większe i tak się później przydadzą
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-04, 21:13   #2661
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
bezaczek u mnie po ok.5 zł ale też trzeba trafić na sprzedawce by dobre były, ostatnio jak kupiłam też sporo wyrzuciłam. Ale za to zjadłam arbuza kupionego w biedrze w promo i był pyszny, słodki i soczysty.
Antana cudny brzusio, wielkością podobny do mojego więc spokoje sama nie jesteś
arbuza kupiłam wczoraj jechałam do mamy na szybkie odwiedziny, wzięłam taką sporą ćwiartkę, odkroiła pół, dziś jeszcze mam. zjadłam niedawno kawałek, a na to kanapka ze śledziem znaczy no nie tak zaraz po. mała przerwa była. a na obiad była wątróbka, po niej zrobiłam koktajlu i już też wytrzymać nie mogłam, mam nadzieję, że wielkich przebojów nie będzie
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-06-04, 21:14   #2662
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za rady, kochana jesteś ja anemii nie mam, co dzień biorę witaminy (femibion) a czego one tak lecą, nigdy mi włosy nie wypadały!

misstic
Nie ma za co, oby tylko pomogło Ja biorę cały czas witaminy (teraz Femibion), magnez, a wyniki i tak były do No i dodatkowo zelazo teraz, także sporo tego.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 21:15   #2663
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Eh nie wiem czy cos dostanę , musze sie zapytac Aliszcze bo chyba rodziła też na Polnej w Poznaniu . A mam już linomag , a chciałam jeszcze ten sudocrem tzn mój mąż sie upiera na takie duże opakowanie bo On uparciuch jest i mówi że ma być na jego
mało co pamietam z Polnej, w końcu to 3,5 roku temu było byla jakaś paczka, głównie jakieś ulotki, informacje na temat pielęgnacji dziecka, ale to też w sumie ulotki reklamowe, bo pojawiały się na nich nazwy różnych firm. Były chusteczki do pupy (nie pamiętam jakie, ale na pewno nie pampers), jakieś pieluszki, ale dosłownie kilka (albo Huggies albo Happy, nazwa na "H" była), jakieś próbki kosmetyków też były, ale nie pamiętam jakie, i tak nie używałam tych próbek, bo miałam w domu Niveę i tego się trzymałam, bo małej służyło. W szpitalu generalnie dają Ci wszystko, koszulę możesz mieć własną ale to już po porodzie, nie widziałam, by robili problem, jak ktoś miał własną koszulę. lepiej koszulę nocną niż piżamę, bo wygodniej jak spodni brak poza tym jak obchód rano jest to nie musisz niczego ściągać tylko zadzierasz do góry koszulkę i gites ciuszki w szpitalu dla noworodków mają, dziecko mam od początku razem z Tobą, wszystko przy nim sama robisz, jedynie położna kąpie je. Pieluszki i chusteczki do pupy też były dostępne (firmy Pampers), ale pamiętam, że w weekend zabrakło, wiec dobrze jest mieć własne pieluszki i chusteczki na wszelki wypadek. Mleko modyfikowane wtedy było Bebiko (położne w razie co same robią odpowiednią porcję i dają je we własnej butelce, wiec nie trzeba mieć), jak się spytałam, czy zawsze Bebiko to mi powiedzieli, że co akurat jaki sponsor da (to samo tyczy się pieluszek i chusteczek, zależy od sponsora).
Ja generalnie z Polnej byłam bardzo zadowolona, wiadomo, zawsze mogło być lepiej, są laski co narzekają, są takie co są zadowolone z Polnej. Dużo zależy, jakie położne są, wszystkie prócz jednej były miłe, a ta niemiła dla mnie była miła (co inne dziewczyny z pokoju zauważyły ) i to chyba dlatego, że ta położna też ma córkę Joannę, jak ja i rzeczywiście dla mnie była miła a dla mojej córeczki to już najbardziej
spędziłam 4 dni w szpitalu po porodzie sn, no ale ja miałam transfuzję krwi plus mała miała naświetlania, bo miała żółtaczkę. Gdyby nie to, że lekarz zszył mnie jak konował to byłabym bardzo zadowolona z Polnej.

jeszcze jedno, musiałam dopominać się o zmianę pościeli, co mnie zdziwiło. Bo w tym szpitalu miałam 2 poważne operację swego czasu i zawsze każdego dnia salowa zmieniała mi pościel bez proszenia się. A tu musiałam prosić. A pościel miałam przepoconą, bo na sali gorąco, no i też krwią zdarzało się pobrudzić, bo przez pierwsze dni sporo krwawiłam.

Czytam Wasze posty od rana regularnie, ale nie mam siły odpisywać, dziś nie jest mój dzień. W nocy źle spałam, albo do wc, albo nie mogłam zasnąć. Potem w dzień też taka przez to przymulona, jeszcze deszcz od rana był. Dobrze, że pod wieczór się wypogodziło to z młodą mogłam się przejść.

na angielskim młodej pogadałam z mamami, jedna miesiąc temu urodziła drugie dziecko, wiec spytałam się kiedy zapisuje do żłobka, no i poradziły mi wszystkie, że jak tylko młoda dostanie pesel to mam zapisywać do żłobka, bo mogę nawet rok czekać na wolne miejsce w żłobku moja pierwsza córka była z moją mamą, kiedy po pół roku wróciłam do pracy. Ale nie chcę mojej mamy znów obarczać tym, wtedy sama się zaoferowała, teraz wiem, że mi też pomoże. Jest w dobrej kondycji, ale jednak młodsza się nie robi, wiec wolałabym w razie co mieć żłobek do dyspozycji.
Przy okazji dowiedziałam się, że za żłobek średnio 500 zł się płaci

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:16   #2664
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

misstic
slicznośći

Cytat:
taki mamy:
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...278062533.html

plus taki z ejak ja kupowałam 3 latat temu cena była neistety wyższa, a i teraz mozna kupićw innym kolorku, ja miałam dostępny tylko biały
to widzę że cenowo tak jak ten co wybralismy z mężem cholera drogie to cos , ale faktycznie jest wielofunkcyjny wiec wydaje mi sie ze warto dołozyć troszke kasy i miec full pakiet dzieki za linka
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-04, 21:16   #2665
Misstic
Wtajemniczenie

Ja też się zastanawiałam nad termometrem i jak już wiecie wybór padł na termometr do ucha brauna. Koszt bardzo podobny do tych na podczerwień ale wydaje mi się, że temperaturę mierzy z dużo większą dokładnością. Nie trzeba go kalibrować. To był pierwszy elektroniczny termometr który trzy razy pod rząd wskazał mi tą samą temperaturę, bo jak używałam innego, niestety ale rozbierzności były masakryczne. Mierzenie trwa może z 10 sekund.
Ja ze swojej strony mogę go naprawdę polecić
Jedyny minus do jakiego mogłabym się już doczepić to to, że nie da rady tym raczej zmierzyć temperatury np. wody.
Dla mnie to żadna wada, ale wiem, że niektórym mamusią na tym zależy i wtedy ten model niestety odpada.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:16   #2666
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie zamowilam , chyba Misstic zamawiala coś mi sie kojarzy albo tylko jedną kupiła juz sama nie wiem . Ale mialam w planie ten droższy tzn mój mąz miał bo się uparł że maja być nowsze butelki bo to sie tylko tym rózni a on zawsze musi miec najnowszy model wszystkiego ...
Smoczki śmiało można dokupić i zmieniać w zależności od miesięcy dziecka 0+ potem 1m-3 m itd nie trzeba butli wymieniać ale większe i tak się później przydadzą
Czyli zestaw godny zamównienia? Wybacz, myślałam,że to Ty brałaś
Ja to się boję, ze nie ogarnę z tymi smoczkami, 0+, potem 1mc itp

Natalka super ciuszki

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 21:16   #2667
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

No ale masakra wyobrażacie sobie rodzić takie dziecko przez tą dziurkę od klucza ?
ni ema tak łatwo-instrukcji brak
ja nie przytyłam duzo w ciązy, nie miałam cukrzycy itd a mały z wagą 4380 i 60 cm, nie wyglądął jak sumo był po prostu wiekszy i fajny w "obsłudze " hehe

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja pytałamCzytałam właśnie opinie i teraz to już w ogóle mam mętlik bo opinie są skrajnie różne jedni piszą że rewelacja inni że do dupy i już sama nie wiem. A możesz napisać jaki Ty masz?
wkleiłam linka juz

z tymi termometrami niestety jest tak z ejak sie je stosuje wedle zaleceń sa ok, ale jak ni eto potrafią zaszalec
jak kiedys mały zaczoł mi goraczkowac i zaczełam non stop mu sprawdzac (ni eodczekujac odpowiedniego czasu) to wychodził mi kosmos
to samo np z mierzeniem w odpowiednim miejscu jak na skroni to temp wyższa, a na czole np nizsza
teraz juz sprawdzam tylko w jednym miejscu

ten model co wklepiłam czesto stosuje sie w szpitalach, nawet jak kiedys wyladowałam w spzitalu z małym pytałam gdzi enajlepiej mierzyc i lekarka powiedziała ze oni mierzą na czole i teraz tez sie staram tam tylko mierzyc

najlepszy rtęciowy ale teraz mało dostepny chyba na allegro jedyni ehe, no a po za tym dziecku spiącemu juz tak łatwo sie takim zwykłym nie sprawdzi
u nas ten bezddotykowy bardzo sie przydał, mimo ze czasem si ene niego wkurzałam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:17   #2668
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

No ja myślę że to tylko przez cesarkę idzie urodzić.Może ta matka chora była, może cukrzycę miała, nie wiem, ale urodzić takiego kolosa to nie lada wyzwanie.Trochę współczuję bo to nie jest chyba normalne.

Stary 2014-06-04, 21:19   #2669
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zastanawiałam nad termometrem i jak już wiecie wybór padł na termometr do ucha brauna. Koszt bardzo podobny do tych na podczerwień ale wydaje mi się, że temperaturę mierzy z dużo większą dokładnością. Nie trzeba go kalibrować. To był pierwszy elektroniczny termometr który trzy razy pod rząd wskazał mi tą samą temperaturę, bo jak używałam innego, niestety ale rozbierzności były masakryczne. Mierzenie trwa może z 10 sekund.
Ja ze swojej strony mogę go naprawdę polecić
Jedyny minus do jakiego mogłabym się już doczepić to to, że nie da rady tym raczej zmierzyć temperatury np. wody.
Dla mnie to żadna wada, ale wiem, że niektórym mamusią na tym zależy i wtedy ten model niestety odpada.
Ja właśnie się tak zastanawiam czy te bezdotykowe dokładnie odmierzają temperaturę na allegro kupiłas ten termometr?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 21:19   #2670
Borsuczek85
Przyczajenie

Hej dziewczyny czy mogę się do was przyłączyc ?.... podczytuje Was od jakiegoś czasu.... również mam termin na Wrzesień....
Borsuczek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości