|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mamaya, mój tz w życiu by mnie nie zabrał -byłyby niemcy w domu (jak on to mówi) pamiętam ze w 4 miesiącu chciałam iść na imprezę bo wiem ze on lubi, ale kazał wybić sobie to z głowy... do znajomych oczywiście ale jak oni wychodzą do klubu to my wracamy do domu i nawet jak mówię ze tylko posiedzimy to nic to się daje.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ufff nadrobiłam, i z tego, co zapamiętałam:
Dusia mega współczuję przebojów z ręką :/ okropność, szczególnie, ze nie masz jak się teraz leczyć a potem może być już za późno... i to przez jakiegoś kretyna... Celebrinfea Tobie również strasznie współczuję włamania... dajcie spokój... tyle ma człowiek przebojów z maleństwem to mu jeszcze chatę opierdzielą... Dramat, trzymaj się Kochana, życzę Wam obu wytrwałości ![]() I like it śliczny pokoik ![]() Joanna serio można brać procto glyvenol w ciąży? Miód na me serce! A ja się męczę ![]() ![]() ![]() Co do śpiworków - ja mam 2 fajne wynalazki typu: góra pajacyk a dół śpiworek taki z gumką, myślę, ze na upał będą super... mam też otulaczek z cienkiego polarku no i wiadomo - rożki (nie chciałam żadnego - mam 3 ![]() Vegetka, Karolinek przytulam mocno i trzymam kciuki żeby te wizyty w szpitalach nie były mocno uciążliwe, i żeby udało się zażegnać problemy... I przyznaję bez bicia - boję się porodu jak jasna cholera!! Wczoraj i jutro na SR ćwiczymy pozycje porodowe, oddychanie itp.... i jak tak pomyślę, że to zaraz to mam ochotę się gdzieś zakopać... Dobrze, ze ja tu z terminem na końcu prawie... I mam do Was pytanko... ile wypada dać w kopertę na wesele z poprawinami i noclegiem? Zaznaczam, że koleżance, nawet nie jakoś super bardzo bliskiej, która wie, że się jest w zaawansowanej ciąży i trzeba skompletować wyprawkę? Chciałabym dać dolną granicę ale przyzwoicie jakoś... (wiadomo, ze każdy da ile może itd... ale ludzie lubią to potem komentować) |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u mnie bez zmian - ale ile mogą trwać te bóle przepowiadające ??? już mam ich dość - wolałabym jak poprzednio bez żadnych objawów pojechać i urodzić a teraz ciągle mam wrażenie, że zaraz mi wody odejdą ![]() wczorajsze zakupy w ikei udały się znakomicie i już mamy prawie domek umeblowany z czego się bardzo cieszę bo nie wierzyłam już, że się uda przed porodem - droga też była lepsza niż się spodziewałam teraz zastanawiam się nad niedzielą - ale już bardziej się boję wyjazdu joanna - ale miałaś przygodę -takie omdlenie to okropne przeżycie, dobrze, że tż był debesciara - wielkie ![]() agnes - śliczna sówka ! Vegetka - poprzednio jak rodziłam to niestety też tak było, ze mamy z patologii leżały na sali z mamami które już urodziły - i uważam, ze w żadnym razie nie powinno tak być ![]() mamaya - na koncercie -to jeśli będziesz w bezpiecznym miejscu to problemem może być tylko hałas - mój starszy synuś bardzo nie lubił głośnych dźwięków i wtedy zaczynał bardzo się wiercić co bolało i brzuch twardy się robił - więc unikaliśmy takich wyjść ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- śpiworek - używałam do grubo ponad roku i u nas sprawdził się rewelacyjnie - synuś zawsze przykryty nie miał szansy się odkrywać - a pod kołderką zawsze się "wykopał" a potem budził bo było mu zimno zastanawiam się się nad otulaczkiem cały czas - poprzednio nie miałam ale to była zima - a teraz nie wiem -bo jak będzie taka pogoda jak ostatnie dni to nie potrzebny ale jak będzie gorąco to rożek może być za ciepły jeśli maluszek zmarzluchem nie będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- To jak bola te przepowiadajace? ![]() My juz po temp, cisnieniu i tetnie. Mlodemu zawsze tak serducho wali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- A moze z powodu tej luteiny dopochwowej... Kurde, jak sie nie obrocisz, to ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Raczkowanie
|
Witam z rana, rodzinka wyprawiona. Nie trzymam małej w domu bo ten kaszel uaktywnia jej się tylko w nocy. Już się wkręciłam że może ma uczulenie na pierze i zabrałam jej poduchę
![]() Cytat:
![]() Vegetka współczuję pokojowych rotacji. Ja na szczęście leżałam w 3 osobowej sali w której tylko jedno łoże było ruchome a na drugim spoko mamuśka. W moim szpitalu jest taki nawał rodzących, że położnice leżały na patologii a dzieciaczki piętro wyżej bo już łóżek nie było ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Karolinek nieciekawa sprawa z przypadłością dowcipną może wystarczy tylko jakiś żel na złagodzenie, albo w końcu jesteś w szpitalu to może niech coś dadzą Chyba idę jeszcze do wyrka na forum cisza, w tv nic nie ma, a internet przejrzany już wzdłuż i wszerz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | ||||||
Rozeznanie
|
Bry!
He jak powtórzę TŻtowi o tej pełni 13 czerwca to się rozpłacze, bo on średnio co 2 dni się mnie pokornie pyta, czy 15 czerwca może jechać na zawody wędkarskie ![]() Wczoraj wybrałam się z bratem i bratową i ich przychówkiem na spacer do parku na plac zabaw, co jest jakieś 300 m od naszego bloku. Myślałam, że nie dam rady doczłapać się do domu, czułam, że mały mnie głową wali w pochwę od środka i zaraz wyleci na chodnik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie Ty, to dziecku się chciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja ma teraz poniżej 1cm to się chowam ![]() Cytat:
![]() Tak z 450 mi się wydaje pasowałoby najbiedniej. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
Kolejna pełnia 12lipca
![]() Dziękuje dziewczyny może za 2miesiące jak mały już będzie większy to wyjedziemy do Niemczech i tam podejmę leczenie ![]() ![]() ![]() ![]() A co do kasy 400zł to tak odpowiednio możesz np dodatkowo kupić jakiś drobiazg Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-05 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
mamaya idź na koncert! baw się póki jeszcze masz czas
![]() ![]() wisienka też wydaje mi się, że 400zł będzie ok ![]() Ines mój tż tak samo zareagował ![]() ![]() ![]() U nas malowania cd. Tż pojechał po farbę jeszcze bo wczoraj zabrakło. Na wieczór mam zamiar wszystko już posprzątać ![]() Ogólnie kolorek mi się podoba, ale tżtowi już nie.. twierdzi, że za żółty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My mamy zaproszenie na ślub, ale nie idziemy. Grzecznie podziękowaliśmy i poinformowaliśmy, że nas nie będzie ze względu na moją zaawansowaną ciążę. Ale wybieramy się do kościoła z życzeniami i kwiatami. Mój tż chce coś wsadzić w kopertę, ale wydaje mi się, że to zbędne skoro nie idziemy. Mylę się? Co do samego porodu to ja chyba jestem jakaś dziwna, bo jak na razie w ogóle się tego nie boję, Jakoś wcale o tym nie myślę. Śnił mi się poród 2 razy, ale to było takie: weszłam, raz-dwa urodziłam i wyszłam. Poza tym nie mam żadnych bóli czy skurczy przepowiadających:confuse d: A w ogóle to dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
kurier dzwonił i za pół godziny dostarczy mi łóżeczko!
![]() ![]() ogólnie to nie zamówiłam jeszcze materacyka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | |
Rozeznanie
|
TaTekla wydaje mi się, że to rwa kulszowa ale poczytaj w necie i się upewnij czy pozostałe objawy się zgadzają
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wisienka zależy od rejonu Polski i noclegu, według mnie za dwa dni z noclegiem to minimum 500 zł kurczę wydaje mi się,że jeszcze coś cytowałam ale mi wcieło.. ja jak wczoraj przeczytałam objawy zbliżającego się porodu to wszystkie miałam ![]() Po wczorajszej wizycie u proktologa wyszłam nie pocieszona... dostałam maści i ziółka (kora dębu i rumianek do nasiadówek) ale nic mocniejszego aż do rozwiązania nie da. Ogólnie nawet do 3 tygodni może dziadostwo schodzić a przy porodzie tak jak debeściara mówiła istnieje 99,9% prawdopodobieństwa, że znów problem wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zadomowienie
|
ja miałam trzcinowy albo kokosowy bo potem miała go moja siostra.... ja mam 3w1 dla małego i dla dziewczyn też miałam i niestety nagonki na nie nie rozumiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Fame, jak dajesz mi błogosławieństwo to idę na koncert
![]() W kwestii materacyka to te rozbieżności cen zależą od jakości lateksu, grubości i - nie oszukujmy sie - firmy. Ten co ja (i kilka innych dziewczyn) ma z Hevea Baby jest z tej średniej półki cenowej a jakościowo jest podobno rewelacyjny ![]() Ja w swoim łóżeczku miałam kokosowo - gryczany, bo wtedy takie były uznawane za najlepsze ![]() ![]()
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
czyli znowu temat rzeka
![]() ![]() ![]() co do tych materacyków z kokosem to u mnie odpadła ta opcja po tym jak kupiłam rożek z wkładem kokosowym i jak dla mnie to ten wkład nie za bardzo ładny ma zapach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Rozeznanie
|
Jakby, któraś chciała to wrzucam linka na temat objawów zbliżającego się porodu
![]() http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/...iac-ciazy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Doszłam do jednego wniosku: JEDEN CZORT. Jakiego by nie kupić, tak za każdym przemawiają jakieś argumenty. Ja się tylko modlę, żeby dziecko w ogóle chciało w tym łóżeczku spać ![]() Cytat:
![]() Czyli jeszcze nie rodzę ![]() Ale na wszelki wypadek od kilku dni pod prześcieradłem w miejscu pupy mam podkład do przewijania ![]() W końcu dziś mija 3 tygodnie od kiedy mnie do szpitala przyjmowali i to miał być cud i pobożne życzenie, żeby tyle w dwupaku wytrzymać. Właśnie sobie zaparzyłam herbatkę "bocianek" do śniadania na spróbowanie, hmm... dobre! Jak ktoś lubi takie ziołowe klimaty to polubi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja juz po badaniu... Glowka bardzo nisko, szyjki juz prawie nie ma, uczulenie na luteine, lozko bede miala na ceglach, zeby Mlody nie uciskal i zaczynaja nam sie skurcze i akcja - nieregularnie, ale jednak. Pobujam sie tu przynajmniej do 38 tygodnia. Jutro zaczynamy 36. Pobeczalam sie juz kolejny raz ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ines ja takie rozpieranie u dolu czulam blisko porodu, dzidzius pewnie wpasowal sie juz w kanal i stad to uczucie, ale mozesz byc spokojna sam nie wypadnie, to nie takie proste ![]() wisienka ja tez dalabym min.400zl. I to byloby to "mniej" dla dalszej kolezanki, bo dla rodziny dalabym wiecej. svelta gdybym szla tylko na slub to bez koperty, chyba ze to bliska rodzina to jakis prezent maly, za 100-150zl. kularek wspolczuje tych przepowiadaczy ![]() Moj maz chcial wczoraj poszalec, a ja glupia sie zgodzilam ![]() Ale trzeba przyznac, ze dzieki temu mam wieksza motywacje, zeby wziac sie za pranie i inne wyprawkowe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze to juz niedlugo, ale jednak emocje musialy wyjsc
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze juz ci lepiej, pozytywne nastawienie to polowa sukcesu ![]() Wydaje mi sie, ze sporo problemowych ciaz na naszym watku, pobytow w szpitalu i wczesnych porodow... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Raczkowanie
|
A wszyscy sie smiali - po co Ci gotowe lozeczko/wozek/ciuszki itd tak wczesnie? Wiec teraz im powiem - a wlasnie, kurde, po to
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Rozeznanie
|
hmmm właśnie się zorientowałam,że według pierwszej strony zaczynam dzisiaj 9 m
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co, kiedyś było inaczej... nie możemy porównywać nas z dzisiejszymi dzieciakami, inne jedzenie, inna menatalność itp. Ja nie mówie że my jesteśmy bardziej leniwe czy gorzej odzywiamy się od naszych mam czy babć - ale tak jest że czasy się zmieniły, więcej chemii w jedzeniu, bardziej wygodny tryb życia i wiele innych czynników, druga sprawa że medycyna ciągle się rozwija i pewnie na wiele rzeczy zwraca się uwagę już we wczesnym dzieciństwie, no i kolejna sprawa technologia i nakręcanie popytu My kupiliśmy lateksowy bo mieliśmy na to pieniądze, ale pewnie gdybym nie poczytała w necie i nie siedziała z wami na forum to kupiłabym najzwyklejszy bo wcześniej nie wiedziałam że są inne niż te co dają w zestawach z łóżeczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.