![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: Miss Saeki kupuje i urządza mieszkanie
A tak mi się nasunęło na myśl, że skoro salon już umalowany ładnie to może to do niego ta sofa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Póki co do gościnnego myślimy.
A jakie kolory byś proponowała do salonu? Myślałam o czymś kremowym, ale czy to się nie będzie brudziło za bardzo? Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-02 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Może szara?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja bym wszędzie szary kolor pchała, pytanie z poprzedniej strony odebrałam jako odniesione do połączenia trzech kolorów na kanapie.
![]()
![]() |
![]() |
#156 |
BAN stały
|
Nie piszę, że samo szare nie będzie pasować. Są różne odcienie szarości, może akurat ta sofa pasuje
Tylko te poduszki do sofy biało -czarne do zielono-waniliowych ścian mi nie pasują zupełnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
... choć nie Westwood
|
Czytam Twój wątek prawie od początku, bo kupno i wykończenie mieszkania zgrało się nam w czasie
![]() ![]() Wkleisz jakies zdjęcia?
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia drzwi czy ogólnie mieszkania? Wkleję jak już uporządkujemy, do końca tygodnia mamy kafelkarza i póki co salon zastawiony szafkami kuchennymi. Przyjechały wczoraj górne, dziś przyjadą dolne i będzie montaż górnych
![]() My drzwi kupiliśmy gotowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
ja tez czytam temat - czasem, przyznaję, jako pocieszenie (że nie tylko ja miewam nerwa przez remonty i urządzanie mieszkania) i doradczo, podczytuję pomysły bardziej doświadczonych
no i kibicuje Miss Saeki ![]() i tez chcę jasnoszarą sofę do salonu, bo rozmyślam nad pomarańczowymi ścianami juz szafki kuchenne zrobione? szybko! ![]() moge przy okazji podpytac- uwazacie ze kolor dzrwi powinien być inny od koloru podłogi? czy raczej sie w miare zlewac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja też czytam w oczekiwaniu aż sama będę wykańczać i meblować.
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46748080] moge przy okazji podpytac- uwazacie ze kolor dzrwi powinien być inny od koloru podłogi? czy raczej sie w miare zlewac?[/QUOTE] Może być inny, czemu nie, ale pasuje, żeby z czymś korespondował - jak nie z podłogą to np. stolarką okienną albo listwami przypodłogowymi. Teraz w mieszkaniu mam drzwi (sztuk 1 ![]() ![]() Znajomi natomiast wstawili drzwi w kolorze wenge do jasnych paneli i okien złoty dąb i mimo, że nic do siebie nie pasuje szczególnie to też jakoś w oczy się wcale nie rzuca ta różnica. ![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no wlansie, sie zastanawiam czy płytki/panele jasne drewno będą grały z jasnymi drzwiami i... jasnymi meblami- chyba nie...? (okna, parapety biale) meble chce jasne, cześciowo będa sosnowe (z poprzedniego mieszkania, póki się ich nie wymieni) wiec co zrobic ciemniejsze? Miss Saeki - jak ty masz te elementy (panele, okna, meble) wymyslone? tzn. panele pamietam ze dąb jakiś (jasny) meble chcialas dąb sonoma (jasny), a reszta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46748521]a meble masz juz inne?
no wlansie, sie zastanawiam czy płytki/panele jasne drewno będą grały z jasnymi drzwiami i... jasnymi meblami- chyba nie...? (okna, parapety biale) meble chce jasne, cześciowo będa sosnowe (z poprzedniego mieszkania, póki się ich nie wymieni) wiec co zrobic ciemniejsze? Miss Saeki - jak ty masz te elementy (panele, okna, meble) wymyslone? tzn. panele pamietam ze dąb jakiś (jasny) meble chcialas dąb sonoma (jasny), a reszta?[/QUOTE] Okna mam standardowe białe. Meble będa dąb sonoma + biały, drzwi dąb sonoma, panele są dąb husky (trochę chłodniejszy odcień niż dąb sonoma, ale też jasne). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Ja też podczytuję i z utęsknieniem czekam, aż będę swoje urządzać. Cały czas się boję, że wyjdzie mi jakiś szajs z tego mieszkania. Zwłaszcza, że będziemy mieli bardzo ograniczone środki finansowe na wykończenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyjaciółka KWC
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46748521]a meble masz juz inne?
no wlansie, sie zastanawiam czy płytki/panele jasne drewno będą grały z jasnymi drzwiami i... jasnymi meblami- chyba nie...? (okna, parapety biale) meble chce jasne, cześciowo będa sosnowe (z poprzedniego mieszkania, póki się ich nie wymieni) wiec co zrobic ciemniejsze? [/QUOTE] Meble mam inne, jasne w większości, w kuchni tylko ciemne. Ale tez panele mam takie że się na nich różne tony przewijają, niespecjalnie piękne ale kupione specjalnie tak żeby wszystko pasowało, bo mielismy bardzo ograniczony budżet i kupowaliśmy używane meble, więc niespecjalnie mogliśmy marudzić na kolory. Niektórzy lubią jak jest wszystko jasne we wnętrzach, może to wyjść dobrze, tak trochę w stylu skandynawskim.
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
ja mam panele jesion, drzwi sosnowe bielone bejcą (z żółtego odcień zrobił się jesionowy, lekko rozbielony) a w sypialni mam meble brw doorsa i wszystko na szczęście się zgrało
każda sroka swój ogonek chwali, ale nie wyobrażam sobie np. ciemnych drzwi w moim przypadku białe listwy i drzwi też by wyglądały dobrze w tym połączeniu mieszanie kilku gatunków drewna może być ryzykowne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Konto usunięte
|
w sensie, ze kolorystyki kilku gatunków drewna? (bo płytki to stricte drewniane nie będą, meble moje też z litego drewna raczej nie, tylko okładzina a la jakies drewno)
nie ma jakichś pomocnych zasad odnośnie tego? np. że ciepłe odcienie tylko z ciepłymi ? moje poprzednie mieszkanko urzadzałam bez pomocy internetów ![]() Ale moze jeszcze jakieś zasady architektoniczno- dekoracyjne ktos mądrzejszy wymyślił, nie wiecie? dorka- na muratorze nic na te tematy nie ma? tak jak te zasady odnośnie ergonomii kuchni chociażby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;46752705]w sensie, ze kolorystyki kilku gatunków drewna? (bo płytki to stricte drewniane nie będą, meble moje też z litego drewna raczej nie, tylko okładzina a la jakies drewno)
nie ma jakichś pomocnych zasad odnośnie tego? np. że ciepłe odcienie tylko z ciepłymi ? moje poprzednie mieszkanko urzadzałam bez pomocy internetów ![]() Ale moze jeszcze jakieś zasady architektoniczno- dekoracyjne ktos mądrzejszy wymyślił, nie wiecie? dorka- na muratorze nic na te tematy nie ma? tak jak te zasady odnośnie ergonomii kuchni chociażby[/QUOTE] dokładnie-meble olcha, podłoga dąb, drzwi sosna...mix struktur i odcieni ![]() zasad nie znam, nie widziałam na muratorze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
... choć nie Westwood
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46749110]Cały czas się boję, że wyjdzie mi jakiś szajs z tego mieszkania. Zwłaszcza, że będziemy mieli bardzo ograniczone środki finansowe na wykończenie.
![]() Też się tego bałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Lepiej salon zawalony szafkami kuchennymi, niż tak jak mój pudłami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
... choć nie Westwood
|
Nie mam czym, pół mieszkania w pudłach, drzwi nie ma
![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
... choć nie Westwood
|
Już ją to przestało tak emocjonować, ale pierwsze dni to były szalone kocie biegi
![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
I znów problem z kuchnią. Okazało się, że ten słup przy górze jest trochę przekoszony i trzeba poprawić szafkę...
Zaczęłam rozważać przeniesienie włącznika świateł w łazience. U siebie takie włączniki macie wewnątrz łazienki czy na zewnątrz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
W domu będę mieć wewnątrz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
W znaczeniu, że przy górze brakuje mu pionu.
Bo zastanawiałam się czy nie przenieść włączników światła do wewnątrz łazienki... Jak wam się podoba stół (tylko stół) ze zdjęc poniżej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Przyjaciółka KWC
|
Mi się nie podoba.
Czemu niby? Prąd nie powinien być tylko w miejscach gdzie grozi mu bezpośrednie zalanie, ale mycie czy para nie szkodzą raczej, przecież robi się gniazdka w łazienkach, więc tym bardziej włącznik nie szkodzi.
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam, że tylko stół, bo krzesła są w ogole tragiczne. Stól jest fajny bo jest mały (90x90) i bardzo prosto się rozkłada. Fakt, nogi mógłby mieć trochę zgrabniejsze ale i tak się nad nim zastanawiam, bo na większy mi miejsca szkoda.
Co do włącznika to mam pomysł na przeniesienie go w dość suche miejsce, na ścianę zaraz przy drzwiach która będzie malowana - bez płytek. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-05 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.