|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
U nas nocka tez dobrze ja tez jem smazone od samego poczatku. Jak lezalam na porodowce to na obiad byly nawet lazanki.
Natka wstala przed 6 wiec teraz kimie. Kluska a z usypianiem to niestety prawda moj tz tez nie moze uspac malej hest placz marudzenie jak ja podejde poloze po swojemu i sie uspokaja. Tz troche niezadowolony ze tak dziecko reaguje ale pewnie mu to na reke. Wiecie co Natalcia zalapala ze jak sie chce wstac to glowa najpierw sie podnosi i w rezultacie strasznie dzwiga sie do gory a jak ma sie czego zlapac to sie podciaga
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Kami gratki dla Natalki silna dziewczyna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Kluska powodzenia na szczep.oby Hania dobrze zniosla.To spioszek z niej dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja tak sobie myśle że chyba długo nie pokarmie kp.Bo jak zacznie jeść cały słoiczek zupki,to odejdzie jedno kp.Potem wprowadzimy deserki po południu to też jedno kp odpadnie.W wakacje wprowadze kaszki to odejdą kolejne kp.W nocy już mało kiedy je cycuia.Więc pewnie pokarmie do końca wakacji i koniec ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Kluska ![]() ![]() Kami Natka to siadania szykuje się ![]() Gianka odeśpij z Mała w dzień. Ja już jem normalnie prawie. Uważam na jakieś ciężkie czy wzdymające. Dodaj do obiadu jeden raz małego kotleta i obserwuj i tak pokolei z wszystkim innym. Tylko umiar. Mnie tęskno za truskawkami, ale to najbardziej uczula, więc na razie pomażyć można. Zjadłam jedną u mamy tylko , a jak się nią delektowałam ![]() Iza jak humorek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Dziś jak na razie lepiej
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Gianka ja też jadlam wszystko praktycznie od początku, tylko ciężkich jeść nie mogę. najpierw Hani szkodziły jabłka, zielone ogórki i oliwki, teraz już i to mogę za to wczoraj chyba po wafelkach kokosowych miała bąki
![]() Kami brawo ![]() Iza wydaje mi się, że to nie tak działa, jakoś to jest ze dziewczyny do roku i dłużej karmią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- aha,:wczoraj wypiłam koktajl truskawka banan ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Kluska mam pytanie bo pisalas tutaj ze w ciazy bralas glob z neomycyna?nie chodzilo o nystatyne? Mam chyba jakis stan zapalny i mam nystatyne w domu wlasnie , bralam ja w ciazy i teraz sie zastanawiam czy nie wziac:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Yss, ja bym odpuściła pw. Ja jako obserwator czytający muszę stwierdzić, że raczej nie wytłumaczysz tego o co Ci tak naprawdę chodziło. A pisanie i tłumaczenie tego tryliardny raz nie ma sensu. Temat po prostu musisz uznać za zakończony. ![]() Kocyk fantastyczny! Gratuluje talentu. J ledwo guziki umiem przyszyć ![]() Kluska, powodzenia na szczepieniu! Więcej nie pamiętam ![]()
#880 |
Zakorzenienie
|
Iza u nas tez karmie max do konca sierpnia, tz uwaza ze to i tak dlugo i kaze mi sie juz nastawic psychicznie na odstawienie cyca
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
Iza, Giana u nas kp pewnie też tak . Nastawiałam się na pół roku, więc i tak dobrze . To normalna kolej rzeczy, że dzieciaczki zaczynają więcej jeść to mniej kp. Fajnie gdyby udało się zachować rano, bo pokarm z nocy najlepszy. A w dzień już dodatkowe smaki. Zresztą czy Wy chciałybyście jeść tylko mleko jak tyle pyszności wkoło?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- No właśnie Gianka zastanawiałam się jak to zrobić przy odstawieniu żeby zastoju czy zapalenia nie dostać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Ziajka ja tez mysle o tym i jak sie ma sporo pokarmu to chyba tylko te tabsy zostaja Bromergon sie bierze ale jak pomysle to mi serce peka ale masz racje trzeba wprowadzac inne jedzenie, przyzwyczajac dziecko ale to bedzie trudne; ( a o kupy tez sie bardzo boje moze byc ciezko:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Mysiu czesc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Gianka
![]() Co u mnie.. w sumie nic ciekawego. Kibluje w pracy, chociaż marzy mi się pojechać do jakiegoś drewnianego domku w środku lasu, w ciszy i spokoju spędzić weekend. ![]()
#884 |
Zakorzenienie
|
hej.
klusiu wywiad z Justyna to :-( yss własnie tak jak ty piszesz,tak powinna wygladac madra dieta ![]() ja co fakt kg ciazowe dawno zgubiłam ale tych sprzed ciazy cos zgubic nie moge ![]() gianka ja juz dawno wszystko jem, no oprócz kapusty,fasoli.a tak wszystko i małej nic nie jest. choc jakbym trzymała diete to pewnie szybko bym spadła z wagi ale juz mi sie chciał normalnego jedzenia. heh, moja tez cała noc dawała,zasneła po 20,obudziła sie o 23.30,dałam cyca,potem pobudna o 1,cyc spi,zaraz marudzenie,dałam mm,spała do 4,cyc,pół godz snu marudzenie,dałam butle,zasnac nie chciała,ale jakos sie udało,spała do 5.30 i juz nie chciała spac,wziełam ja do łózka,zdjełam majtki to sobie do 7 gadała,potem cyc i drzemka pół godz. a ja wstałam niewyspana i połamana.ale jak sie obudziłam to ona taki piekny usmiech az zapiszczała jak mnie zobaczyła ![]() iza ja i tyle nie pokarmie cycem bo wczoraj o 14 sciagałam mleko,sciagnełam 60zaledwie,dałam jej,potem dałam mm,i wieczoram chciałam dac cyca to nie chciała,wolała z butli,wiec sciagnełaam i co?70ml tylko po tylu godz ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupy po warzywkach to masakra ![]() Ja też chciałam karmić do pół roku także nie jest źle.Choć troche mi szkoda że będzie coraz mniej cycusia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy pobrać krew i serce mi pękało, a mały wrzeszczał w niebogłosy, długo to trwało bo pobierała z palca i musiała wyciskać do probówki, bo u takiego malca to prawie żyłek nie widać...
Jestem strasznie rozbita i nie wiem już co mam robić z tym małym, kilka wizyt u lekarza, dermatologa i prawie żadnej poprawy.... Dzisiaj wyniki, trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dziewczyny mi też będzie ciężko odstawić cyca, bo uwielbiam te chwile bliskości z synusiem ![]() ![]() Póki co mały bardzo dużo je w nocy, więc mam dużo ![]()
#887 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana!
Cytat:
![]() Cytat:
Mysia Tak już odpuściłam. Ja zawsze mam takie zapędy ale przecież całego świata nie zbawię. I pomimo że bym chciała nie mogę być z każdym w zgodzie. Widać są tacy ludzie, którzy widzą tylko to co chcą i żaden argument nie dotrze. Cytat:
Lece zjeść śniadanie. Dzisiaj jestem normalnie w pracy od rana. Wczoraj w końcu zaczęłam ogarniać mieszkanie. Dzisiejszy cel - łazienka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Wtajemniczenie
|
Yss pracusiu, dzis dzień perfekcyjnej pani domu
![]() Tż nie widział Przyjaciół? Zazdroszczę, koniecznie go namów ![]() Lila bidulek z Natanka, umęczy się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-06-05 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Lila bardzo wam wspolczuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Tż wziął małego na spacer i poszli do żłobka złożyć podanie.
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Mysiu sobota coraz blizej
![]() już po szczepieniu, mała śpi a ja wcinam drozdzowke na ławce ![]() Iza pytałam o gluten - na 2tyg po zaczeciu rozszerzania diety mam zacząć dawać dziennie po 0.5 łyżeczki kaszki glutenowej. idziemy zaraz do rossmana po pieluchy, kupię od razu łyżeczkę i miskę dla Hani i obczaję słoiczki. jaka powinba być temperatura papki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
Ziajka samej jej jeszcze nie sadzam bo nawet nie ma tyle sily zeby usiedziec ale jak ja poloze to glowa jest w gorze jak ja posadzilam 45 stopni to tez sie dzwigala i lapala zeby podciagnac jak tz podal jej rece to automatycznie siadala. Ale to jeszcze za wczesnie wiec robie co moge zeby lezala. Natalia od razu byla silna jak przyjechalismy ze szpitala to w 5 dobie zycia podnosila glowe lezac na brzuchu co niby dzieje sie pozniej.
Co do cyckow to ja mialam duzo mleka ale jak przestawala jest to stopniowo wiec laktacja wygasala jak juz wcale nie chciala jesc to co drugi dzien sciagalam troszke do momentu odczucia ulgi teraz juz mi sie unormowalo cycki nie bola ale mleko mam nadal i pewnie jeszcze bedzie jakis czas.
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Iza moja koleżanka wróciła do pracy po 6mcach więc w dzień nie karmi wcale ale cycki same się dostosowały i karmi rano i wieczorem (wieczorem daje kaszkę mała porcję i potem pierś). inna koleżanka daje normalne jedzenie (córka 10mcy) a pierś na żądanie nadal. mówi, że twraz bardziej sie przytula i pije, ilosc pokarmu sama się zmniejsza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czemu już obniżać łóżeczko? ![]() Cytat:
![]() Temperatura papki powinna być 70 stopni.Ja taką mam na podgrzewaczu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-06-05 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Hej, wczoraj zrobiłam sałatkę z brokuła
![]() ![]() Dziś pogoda trochę łaskawsza, bo nawet słoneczko wyszło. Mysia matko napiłabym się redsa i to nie jednego, jak tam w ogóle, tempka dalej rośnie? Ewcia zamierzam kupić J&J, są bardzo dobre opinie ![]() Yssmay jesteś szalona, cudowne są te kocyki! ![]() Arletka ćwiczenia chyba są najlepsze na odchudzanie, bo ze słodyczami to różnie bywa, ja mam straszną słabość. Babka jest niesłowna, albo gratis albo zwrot towaru ![]() Kluska czytałam o tym poronieniu, przykra sprawa, nie warto poświęcać się nawet dla sukcesów. Migocia może jeszcze nic straconego ![]() Gianna miłość matczyna jednak potrafi przetrwać wszelkie kryzysy, zaczynam to odczuwać ![]() Iza ja nie wiem co Ci doradzić, sama się zastanawiam co będzie z tym karmieniem, niektóre laski mają już trochę siary, a ja nic, prócz tego, że urosły mi cycki o 2 rozmiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam siary do porodu.
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Cofee, tak jeszcze dzisiaj temperatura wzrosła.
#900 |
Zakorzenienie
|
Siedzimy w domu, bo strasznie gorąco, a nie chcę zaszkodzić
![]() Biedny mały strasznie marudny... cała w stresie jestem przed odbiorem tych wyników.... Tak mi Go żal... ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- mysiu wiem, że Wam się udało ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.