|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ona nic nie moze mi poradzic na te wymioty juz dala mi czopki i nic to nie pomoglo w szpitalu tez mowili ze wiecej nie da sie zrobic i ze jak przez 3 dni malo bede jadla i pila to mam przyjsc , taka juz moja ciaza niestety najwazniejsze ze mala rosnie prawidlowo i wszystko jest w porzadku ginekolog powiedziala ze mam sie nie martwic lykac zelazo ja juz duzo nocy przeplakalam przez te wymioty i starczy mi juz zamartwiania sie pod tym wzgledem jak wyniki mam dobre a nad zelazem popracuje |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i troche ich rozmiar mnie przeraza bo sa duze a miesiac temu mialam 13,6 spadlo mi tak jak myslalam ze mam cukrzyce i bylam na tej diecie bo jak normalnie mialam wizyty i wymiotowalam tyle razy to i tak zelazo mialam w normie Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-05 o 15:01 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie chce pierwsza rodzic bo panikara jestem
![]() Narobilyscie mi smaka na smazony ser, na ziemniaki z koperkiem i takie tam cuda. Ide cos zjesc ![]() W ogole to ja moge zapomniec juz o koperku, szczypiorku, cebuli, rzodkiewce, kapuscie, gorszku i kielbasie. Po tym wszystkim mam tak mocne wzdecie ze az pojawiaja sie ostre bole brzucha Ale dzieki temu przy karmieniu nie straszne mi juz bedzie omijanie jedzenia wzdymajacych rzeczy- tak sie pocieszam ![]() Chyba tez sobie jakies Porody albo odcinek Poloznych obejrze. Nic mi sie nie chce jak tak leze w lozku calymi dniami nie wstajac. I w dodatku glupoty czytam, niech mnie ktos w glowe uderzy zeby mi przeszlo |
|
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, strasznie mi Cie szkoda z tymi wymiotami...one są zawsze po jedzeniu?Czy po konkretnych posiłkach? Godzina jedzenia ma tu znaczenie? żelazo ok, bierz, oby zdążyło się wchłonąć..... |
||
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
powiem Ci ze czasem wymiotuje po sniadaniu po godzinie mi sie cofa i ledwo zdarzam do lazeniki wczoraj na obiad zjadlam mielone i nic mi nie bylo a innym razem po prostu mi nie wchodzi nie nie ma , ale nie jem wieczorem bo mam zgage ale sucha bulka mi pomaga owoce jem bo rzadko po nich wymiotuje no i ogorek pomidor to u mnie standard jem po kilka dziennie |
||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, ze lekarz sie poznał i nie pomylił jajeczek z czymś innym no chyba nie na tym etapie ciąży..![]() lilka ciągle jakiś głos wewnetrzny podpowiadał, abym kupowała kolory uniwersalne ![]() Pentaurka a po czym wnioskowałaś że będe miała synka ?
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczarowanadlaniego, czyli co ile ty masz teraz na plusie 1 kg???jak znowu schudłaś.... zastanawiam sie jak to możliwe, ze ty tak biedna chudniesz... a miałas tylko taką rutynową wizyte...usg miałaś???chyba że coś mi umknęło...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-05 o 15:27 |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcianm pierogi ruskie i pomidora z pieprzem i smietana a narobilyscie mi smaka na mielone. Chyba zjem dzis 2gi obiad bo mielone sa w lodowce
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci ze ostatnio jak miala 'gorszy dzien ' plakalam Tz w ramie i powiedzialam ze nigdy wiecej nie chce byc w ciazy bo daje mi tak popalic ![]() ale oczywiscie to teraz takie gadanie bo jest ciezko ale chcialabym po 2-3 latach kolejne ( i juz ostatnie ) bo chce miec 2 ![]() sama sie dziwie jak ja daje rade ale dla niej wszystko ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() bede walczyc z tym jakos i mam nadzieje ze wyniki na kolejnej wizycie bedzie lepszy
|
||
|
|
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak ktoś już pisał, wszystkie wózki mają praktycznie te same funkcje, ja tak to widzę po rundzie po sklepach. Zresztą czy istnieje wózek bez złych opinii w Internecie? Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mysle nie nie mialam usg bo mialam robione 2 tygodnie temu penetralne i mialam wszystko mierzone mala ma idealne wymiary, waga 1300 wzrost 35 dzisiaj mialam pobieranie krwi na jakies tam kontrolne badanie mocz wage i KTG moja robi usg co miesiac jak jest wszystko dobrze bo za czesto nie chce bo nie wolno |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
Macie też taki jakby ucisk tam na dole, że chodzenie powoduje dyskonfort? W dodatku co pare minut chce wam sie siku mimo tego ze nie macie juz czym?
pytam bo nie wiem czy to do konca normalne w 31 tyg
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo oboje z Tz bardzo chcemy miec drugie |
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego usg jeszcze bo mnie temat męczy Rozumiem, że można zmacać jak dziecko jest ułożone, nie wpadłam na to ale skąd wiadomo jak jest duże? W końcu u nas duże dziecko to też czasem wskazania do cc, oczywiście zależy to też od figury i budowy ciała matki ale nie wyobrażam sobie urodzić dziecka, które waży 5 kg![]() daisydot myślę, że trochę przesadzasz co do tego łóżeczka Wiadomo, że każda mama chce dla swojej dzidzi jak najlepiej ale nie można też przesadzać, to że coś jest tańsze, nie znaczy że nie nadaje się do użytku Fajnie, że teściowa cokolwiek chce Wam kupić, moja niestety o tym nie pomyślała... Pamiętaj, że nie uchronisz dziecka przed całym złem tego świata, tańsze łóżeczko go nie zabije No i to, że Ty jesteś alergikiem, nie znaczy, że mały też będzie, trzeba być dobrej myśli a nie od razu zakładać najgorszeCo do kocyków minky ja zamawiałam już 2 u tego sprzedawcy i jestem zadowolona papryczka trzymam kciuki, żeby jednak okazało się, że dzidzia ma zdrowe serduszko i to tylko jakiś błąd ![]() ButterBear zgadzam się co do tej rutyny ![]() malutka dzięki za numer Moni gratuluję synka Ale Wam niespodziankę zrobił![]() patrycja współczuję takich przeżyć w szpitalu!! Ale jesteś dzielna kobita i widzę, że dajesz radę ![]() zaczarowana ja bym chyba skonsultowała się jeszcze z innym ginem... Żelazo bardzo niskie, do tego ta waga, żebyś się kochana nie odwodniła przypadkiem... To, że waga spada to nie jest normalne, nawet jak się dużo wymiotuje to macica rośnie, wód płodowych jest coraz więcej, dzidzia też swoje przybiera dlatego śladowe ilości ale powinno się coś przybierać! Pamiętaj, że żadnemu lekarzowi nie można ufać w 100% i nie chcę Cię straszyć czy coś, po prostu się martwię! Dzisiaj się wkońcu zabrałam za pranie |
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytam się w poniedziałek lekarza. |
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie takiego lezenia przy malym dziecku.Cytat:
Cytat:
Natomiast ile razy nie pojde do lazinki to siusiac mam czym. Jak wstane po cos i po drodze zapomne to zawsze moge liczyc na to ze nie wstaje na marne i sie wysikam przy okazji |
|||
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze przed ciaza nie bylam chudzinka to i lepiej w takiej sytuacji a zelazo teraz mam niskie spadlo mi bo miesiac temu jeszcze mialam 13,6 dlatego dala mi tabletki tez sie martiwe mam nadzieje ze te zelazo cos pomorze i ze jakos przekonam sie do tego miesa Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-05 o 16:22 |
|
|
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam chyba z Amy, bo kupowałam u nich łóżeczko i jest ok. tak na pierwszy "dotyk" wydawała mi się twarda ale to 100% bawełna więc myślę, że po praniu zmięknie. Pościel jest ładnie uszyta, nic nie wisi, nie ciągnie się i uważam ją za udany zakup ![]() Cytat:
a Ty...hmmm no musisz zacząć coś jeść innego...bo jak będziesz dalej chudła to Ci wszystkie wyniki na łeb polecą. niby fajnie, że nie tyjesz ale musisz uważać na siebie. Jedz duuuużo natki pietruchy na to żelazo!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobote przychodzi do nas polozna porozmawiamy z nia o tym to jest kobieta z duza wiedza wiec moze jakos mi pomorze |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie musi to być mięso skoro Cię odrzuca! Chociaż trochę mielonego nie zaszkodzi skoro ostatnio po nich nie wymiotowałaś![]() Wypytaj położną o tą wagę, żebyś się nie denerwowała... i pamiętaj o piciu wody, żebyś się nie odwodniła od tego ciągłego wymiotowania |
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka była ładna u mnie pogoda, a teraz burza ![]() Pytałam wczesniej, ale tyle produkujecie, że chyba to pytanie zaginęło Orientuje się może któraś co u Mamuski? Myśle o niej ostatnio
|
||
|
|
|
#3269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wyobrażam już sobie posiłku bez niej, jem ją do wszystkiego. I nie wiem na ile to jej zasługa, ale moje anemiczne wyniki się bardzo poprawiły ![]() Cytat:
Niektóre z Was już będą miały miesięczne brzdące, a ja jeszcze w dwupaku będę. Chyba, że Mała postanowi wcześniej zawitać na świecie
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z piciem nie ma problemu bo akurat duzo pije ach mam nadzieje ze polozna powie cos madrego na ten temat teraz pozostaje mi czekac do soboty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

za wizyte 

Orientuje się może któraś co u Mamuski? Myśle o niej ostatnio