| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
| Pokaż wyniki sondy: Najlepsza blond farba wg. Ciebie, to...? | |||
| Koleston - farba profesjonalna |      | 37 | 11,18% | 
| Londa - farba profesjonalna |      | 4 | 1,21% | 
| Alfaparf - farba profesjonalna |      | 83 | 25,08% | 
| Joanna - farba profesjonalna |      | 4 | 1,21% | 
| Loreal majirel/majiblond- farba profesjonalna |      | 33 | 9,97% | 
| Palette - farba drogeryjna |      | 24 | 7,25% | 
| Wellaton - farba drogeryjna |      | 13 | 3,93% | 
| Garnier - farba drogeryjna |      | 46 | 13,90% | 
| Loreal - farba drogeryjna |      | 45 | 13,60% | 
| Joanna - farba drogeryjna |      | 22 | 6,65% | 
| Syoss - farba drogeryjna |      | 15 | 4,53% | 
| Londa - farba drogeryjna |      | 5 | 1,51% | 
| Głosujący: 331. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-06-05, 15:12 | #31 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 Lokalizacja: Kk 
				 | 

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVII

Cytat: 

__________________  13.12.2010r.  "...No one is perfect...We're just people - not angels..." | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:13 | #32 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
  Aż tak żarówiasto nie wyszło, ale grzywka jest intensywna  Zarąbiście podkręca zieleń oczu  Fiolet pewnie zrobiłby to bardziej, ale u mnie często wychodzi za siwo Cytat: 
  Pochwal się   | ||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:13 | #33 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-08 Lokalizacja: Przystań Elfów:-) 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:14 | #34 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
  ty taka cicha woda, zawsze przelotem, zawsze na moment a plociucha ze hej     powiedziala ta co ma odwyk od watku  No to chwal sie jaka? Ej laski, czy ktoras tez tak miala po pascie elmex ze zeby jej zolkly?  zuzylam ze 3-4 tubki pod rzad i tak sie gapie na te zeby i szlag mnie trafia... Nie wiem czy to przez leki lub szpital czy co...ale okrutnie mi zeby zzolkly-kolor jak kosc sloniowa i mam kamien przy dziaslach, ktorego nigdy nie mialam  to przez paste, ze delikatniejsza niz inne? Mialam wersje sensitive...niby lekko wybielajaca, ale oni chyba zartuja    
				__________________ blog blond bunny | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:16 | #35 | ||
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:19 | #36 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-06 
				 | 

Cytat: 
 Nie mam zielonego pojęcia jaki ma oxy, ale w głowę nie piekło. Nawet C10 tak ładnie mi odrostu nie ruszył jak Garnier. Kolor jest piękny, taki jak na opakowaniu. Położyłam jeszcze trochę od nasady w dół, bo zostały ostatnie rudości. Wszystko przykryte, kolor dla mnie jest boski  Zostaje na chwilę obecną przy tej farbie. Jeśli chodzi o kondycje to standardowo- tak jak przy każdym innym farbowaniu, ale nie wyleciała mi połowa włosów jak (niestety) po Palette. | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:20 | #37 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: PL 
				 | 

Żałuję że nie mam aparatu żadnego, bo takie piękne loczki mi się skręciły po myciu że masakra   Pokazałabym Wam a tak nie mam jak   Truskawkowa muszę przyznać że jak narazie ta odżywka LAB25 spisuje się b. dobrze, włosy mam po niej mięciutkie, tylko odnoszę wrażenie że są trochę mniej odbite od nasady, tzn. obciąża mi je trochę, ale da się wytrzymać   Mimo wszystko jednak na moich włosach najlepiej sprawdzała się elseve total repair extreme i do niej wrócę  Cytat: 
  Cytat: 
  Niby to nie jest zły wynik ale każdego dnia widziałam jak płyn w butelce znika w oczach  Za tą cenę jak dla mnie  jest właśnie kiepsko opłacalny, ale chyba będę zmuszona na niego polować bo fajny przyrost po nim miałam  Cytat: 
  Moje maleństwa sięgają łopatek a marzy mi się coś pomiędzy talią a zapięciem stanika właśnie  Ile ja bym dała żeby być opalona... miałam w życiu okresy że chodziłam ciemna jak czekoladka, aż się ludzie patrzyli, choć wiem że to nie było zdrowe  Cytat: 
   Mi cera ost też świrowała, ale u mnie to kwestia solarium na które chodziłam, i stres egzaminacyjny, tak sądzę  Teraz już mi na szczęście wszystko zaczyna schodzić  Cytat: 
   Ale tutaj nieraz tak jest- ja nieraz patrzę o 14 do Nas, potem wracam wieczorem albo na drugi dzień a tu 2 nowe strony zapisane  Kurcze sorka, ale wypisywałam takie najbardziej popularne na wątku   | |||||
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2014-06-05, 15:21 | #38 | |||
				 | 

Cytat: 
  Pokaż się po   Cytat: 
   Ja osobiście ścięłam kiedyś na dłuższego boba z takich za łopatki i do teraz żałuję  Z tym że ja mam falowane włosy i mi się lepiej układają jak są dłuższe  Cytat: 
   | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:21 | #39 | |
				 | 

Dzięki  Cytat: 
 Specjalistą nie jestem, więc jak coś to proszę o wybaczenie  Niech nikt nie wezmie tego za reklamę, ale to jedyne miejsce w PL http://allegro.pl/frutique-papaya-en...267911724.html Od kiedy go używam, nie muszę w ogóle czyścić mechanicznie niczego. Muszę jednak podkreślić, że cerę mam mieszaną w stronę normalnej, raczej bez większych problemów (biorę anty) | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:24 | #40 | 
				 | 

No nie wierzę, ledwo odpisałam na wasze poprzednie posty a tu kolejne mam do nadrabiania     Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-06-05 o 15:25 | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:24 | #41 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 Lokalizacja: Kk 
				 | 

Ex na porost u mnie się sprawdzał jantar+calcium: )  NO jakos Ci wybacze ten blad:P no zauważyłam że tu same niespodzianki  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  13.12.2010r.  "...No one is perfect...We're just people - not angels..." | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:26 | #42 | |||
| Magda ;) Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
  jedna mnie faszerowała antybiotykami, druga dała maść, która mi skóre wyżerała, a trzecia jak poszłam z wielkimi gulami kazała stosować cetaphil i krem effaclear  żarty sobie robią chyba. Już bardziej mi pomogła herbata z bratka, bo nie mam już takich wielkich podskórnych pryszczy, ale jednak jakieś tam jeszcze są. Cytat: 
  o tu https://polki.pl/uroda_styl_gwiazd_a...,10030192.html Ten peeling co prawda lepiej się sprawdza u mojego TŻta niż u mnie  mi zostają po nim takie grudki  jakby mi nie chciało to zejść do końca, próbowałam bardziej szorować, dłużej i za każdym razem jest tak samo  a u mojego TŻta buźka jak u niemowlaka po nim  Cytat: 
  Kup jakąś pastę wybielającą albo jakąkolwiek blenda med, bo one też są ścierne i pomyj przez miesiąc tylko nie dłużej, bo one tak faktycznie nie wybielają tylko ścierają szkliwo  ale jak masz jakiś osad to powinien Ci zejść  a jeżeli chodzi o leki to też niestety mają wpływ na zęby. | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:27 | #43 | |
				 | 

Cytat: 
     | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:30 | #44 | 
				 | 

Bunny pytałam w poprzednim wątku, ale pewnie nie widziałaś  co myślisz o kuracjach natychmiastowych Elseve? W biedro są u mnie po 8,39 i zastanawiam się nad nimi  wzięłam color vive, bo chyba jako jedyna jest bez protein i idealnie wygładza włosy  którąś jeszcze warto? | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:43 | #45 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Mam po nim fajną mięciutką skórę rano  A po wyciskaniu dobrze jest przetrzeć twarz płatkiem kosmetycznym  nasączonym np. borasolem (do kupienia w aptece za około 5zł), u mnie w  salonie gdzie miałam praktyki tym borasolem babeczkom buzię premywano po oczyszczaniu  Łagodzi podrażnienia, trochę odkaża   A no i spróbuj się przyjrzeć podkładom, pudrom, jeśli coś Cię zapycha, ja ost zmieniłam podkład na igrid z pompką (bo bb był już za jasny) i zapchało mnie niesamowicie  A po powrocie do bb znowu cera się naprawiła  Chyba będę zmuszona zamówić ten bb w ciemniejszym kolorze bo on jedyny jakby naprawiał mi cerę  Cytat: 
   Cytat: 
  ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat: 
  Spróbuj też może krem siarkowy matujący z barwy, u mnie się sprawdził  https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-matujacy.html tu masz opinie o nim na KWC   Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-06-05 o 15:41 | ||||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:43 | #46 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: stary gród słowiański 
				 | 

Cytat: 
 Nie żółkną pod wpływem tej pasty. Ona po prostu nie ma zadania mocnego ścierania osadu, więc dobrze myć nią np. wieczorem, a rano jakąś mocniejszą. Clynomyn - tą do osadu, nie dla palaczy. A swoją drogą leki mogą zmieniać kolor zębów, na szczęście zwykle nie na trwałe. 
				__________________ „Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:51 | #47 | |||||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
   Wlejam to najbardziej różowe, proszę nie paść z wrażenia  Robione przy oknie, więc trochę rozświetlone Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-06-05 o 15:54 | |||||
|     |   | 
|  2014-06-05, 15:54 | #48 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Ja tym elmexem mylam 2 x dziennie ale mialam takie glupie wrazenie niedomycia, tyle ze ignorowalam  To nie bede panikowac, odczekam z miesiac i najwyzej jesli sie nie poprawi to zamieszkam znow u mojej dentystki   
				__________________ blog blond bunny | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 16:01 | #49 | |||
				 | 

Cytat: 
  borasol mam w domu, kiedyś moja świnka miała rankę i wet mi kazał tym przemywać   podkłady i pudry raczej nie, teraz używam max factora i pudru sypkiego z manhattanu, chociaż ostatnio to nawet się nie malowałam i nie używałam kompletnie niczego i dalej jest tak samo.  Tylko ja zawsze miałam problemy z trądzikiem, moja cera bardzo się poprawiła porównując do wieku dojrzewania  tylko mnie korci i muszę wycisnąć, pomimo tego, że wiem, że robię źle  ale u mnie smarowanie nic nie daje czy to pasta cynkowa czy inne maści i kremy  Cytat: 
  pokażesz z buźką?  ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat: 
  nie wiem jak moje włosy zareagują na te proteiny, ale chyba starczy mi na razie ta do farbowanych  mogłabym używać jej na przemian z Timotei z olejkami i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba  ale mam jeszcze zapasy i muszę je pozużywać  daj znać jakie będą efekty  No i co? Miałam wyjść z psem, zrobić zakupy i upichcić obiad, a zasiedziałam się z Wami i nic nie zrobiłam    | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 16:02 | #50 | |
				 | 

Cytat: 
  powinnas zmienic nick na malinowawiosna  w ile ci sie to wymyje? Ciotka kylie sie zalamie  Poskarze wam sie jeszcze na ta gowniana maske claudii schiffer regenerujaca  nie wytrzymalam z nia i poszla w smietnik... Wczoraj umylam wlosy, schly same, wieczorem czesze i nie wierze-lepkie jakby mnie kto miodem polal  oblepila mi wlosy jakbym miala niewidzialna warstwe na nich. To jesscze nic, zapach moze ma i piekny i luksusowy, ale tak mocny ze usnac nie moglam tak mnie glowa rozbolala, ze malo nie oszalalam. To co zrobilam? Poszlam myc znow glowe  umylam, dalam karite bo malo smrodliwa jest, poszlam spac z mokrymi. Ciul ze sie nie wyspalam, bo te mokre klaki jak macki mnie gniotly, odparzaly i cuda...a dzis teraz czesze i co? Dalej ten smrod od claudi...    nigdy wiecej! Jutro znow umyje wlosy, bo dzis mam zaraz obiad i randke z mezem  Truskawkowa a jak ten szampon z rossa? 
				__________________ blog blond bunny | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 16:19 | #51 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Sosnowiec 
				 | 

Witam się i ja w nowym wątku    ja mam totalny kryzys włosowy  walnę chyba jeszcze raz na całość naturę z tym że tym razem zmieszam 10 z tą połową tubki 9 i mam gdzieś te włosy  nie wiem kompletnie co mam na ten łeb nakładać z jednej strony miałam dość tej bieli i kąpieli rozjaśniających a z drugiej nie było przynajmniej dylematu z farbą  kupowałam to co zawsze i tyle. Nie wiem też czy chcę ciepło czy chłodno  już prawie zdecydowana byłam i ugadałam z bunny że położę coś ciepłego (bo perła mi nie wyjdzie bez kąpieli) ale momentami mam ochotę położyć jakąś alfę z poziomu 11 z woda 12% i się już nie przejmować... Przeglądałam na blogu bunny efekty koloryzacji na "trudnych" włosach i prędzej czy później się i tak pewnie skuszę. Poleci albo alfa 11.11 albo jakaś mieszanka np. 11.11 + 11.20 , 11.10 + 11.20 tak jak Encha albo Asia od Jasia. Marzy mi się czysty jasny blondzik bez kombinacji  no ale komu nie... 
				__________________ Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 16:48 | #52 | ||
				 | 

Nienawidzę robić sobie zdjęć, bo wyglądam jak zdeformowana albo robię tępę miny. Wrzuciłam w wiadome miejsce  Niestety, mój telefon strasznie zjada kolory, a nie będę się bawić PS, żeby pokazać lepiej  Na żywo grzywka jest trochę bardziej różowa, a moje oczy zdecydowanie bardziej zielone. Tutaj wyszły niestety mdło  ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat: 
  Testowałam już tę piankę na różne sposoby, wiem, że w takiej formie szybko spłynie  A szamponik naprawdę super. Bardzo wygładza. Niestety przy dłuższym używaniu trochę obciąża, ale wystarczy umyć czymś bardziej oczyszczajacym i jest super Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2014-06-05, 16:53 | #53 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

hej, czy któraś z was może używała castinga glossy blonds?   mam 1021, chcę nałożyć na długość i pozbyć się w końcu morelowych pasemek, może coś pomoże. ale mam zagwozdkę jak nakładać. w castingowym wątku moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, więc powtórzę je tutaj  otóż zwykłe castingi trzeba było nakładać na mokre i umyte włosy. w ulotce 1021 jest info by nakładać na WŁOSY. zero informacji czy na mokre czy suche czy czyste czy brudne  i teraz nie wiem. jak rozjaśniać ma to wydaje mi się, że im bardziej przetłuszczony skalp tym lepiej, dla włosów i skóry, ale nie wiem już sama. jak WY nakładałyście??   | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 17:09 | #54 | |
				 | 

Cytat: 
  Wyglądasz jak z mangi  Haha Kylie się załamie   Spróbuję, widziałam go ostatnio w jasmin i zastanawiałam się czy nie wziąć   | |
|     |   | 
|  2014-06-05, 17:16 | #55 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: z daleka:) 
				 | 

Truskawkowa matko bosko częstochowsko mega masz te włosy   | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 17:48 | #56 | 
				 | 

Truskawkowa ale Ty masz wielkie oczy    bosko jest, piękne masz włosiska  słuchaj a widziałaś gdzieś w przystępnej cenie tą wcierkę Seboradinu? Ostatnio widziałam w sp, ale 32 zł   | 
|     |   | 
|  2014-06-05, 18:43 | #57 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

ooo wchodzę na wątek a tu nowa część już   Burza u mnie znowu  ta pogoda w tym roku mnie wykończy.... Cytat: 
 wow to ładnie żeście dużo musiały naskrobać  co do sondy ciężko mi było się zdecydować bo nie mam swojego 100% faworyta ale w końcu zaznaczyłam Loreala bo mi najbardziej służył  ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- ojeju jaki róż .... nie rób tego !!!  ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat: 
 mi się cały czas robią takie podskorne gule pod brodą bolące i lekarz przepisał mi Acnelec i fakt faktem on wysusza bardzo i rano jak się budzę to mniej je widać, ale co z tego jak wiecznie powstawją nowe ;/ musiałabym chyba coś wewnętrznie stosować żeby się tego wyzbyć.... Wszysy ci dermatolodzy są g..... warci ;/ a cetaphil mi też kazał stosować bo on jest jednym z lepszych nawilżaczy który nie zapycha... ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat: 
 co do tego siarkowego z Barwy to ja osobiście nie polecam - mi nie pomógł - nie zauważyłam żadnej poprawy po nim a tylko mi wysuszył cerę. 
				__________________ zapuszczanie włosków   skrzypowita  od 28.02- jantar  treningi z Ewą Ch. i Mel B.  ZUMBOMANIACZKA   Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2014-06-05 o 18:24 | ||||
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-06-05, 18:48 | #58 | |||
				 | 

Cytat: 
 ojaa ja padłam z krzesła  wolę cię jednak w blondzie niż w różu..... ale oczyska to masz przepiękne  ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat: 

__________________ zapuszczanie włosków   skrzypowita  od 28.02- jantar  treningi z Ewą Ch. i Mel B.  ZUMBOMANIACZKA   | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 18:48 | #59 | |||
				 | 

Cytat: 
 Kylie biedna, będzie probowala nadrobic:-D Nie wiedzialam, ze sie pojawily w Jasmin te maski, sa fajne i tanie:-D Dzieki  Cytat: 
 Zerknij do Hebe, ostatnio byly za 19,99 a regularnie jakos okolo 24? Tak mi sie kojarzy, na pewno taniej niz w promocji w sp:-\ Cytat: 
 Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-06-05 o 18:50 | |||
|     |   | 
|  2014-06-05, 18:51 | #60 | |
				 | 

Cytat: 
 nie no wiem, wiem śmieje się - rzecz gustu  po prostu mi sie bardziej w blondzie podobalas  ale najwazniejsze ze tobie sie podoba   
				__________________ zapuszczanie włosków   skrzypowita  od 28.02- jantar  treningi z Ewą Ch. i Mel B.  ZUMBOMANIACZKA   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

no i krem  Alantan Dermoline
 no i krem  Alantan Dermoline 
 ale mi wstyd, zaraz za bunny miejsce a ja mało pisze
ale mi wstyd, zaraz za bunny miejsce a ja mało pisze
 Od tonowania mam gencjanę i pianki Venita: różową i fioletową. Mieszam sobie je w różnych proporcjach z maską, z wodą w misce czy do psikacza ogrodniczego
 Od tonowania mam gencjanę i pianki Venita: różową i fioletową. Mieszam sobie je w różnych proporcjach z maską, z wodą w misce czy do psikacza ogrodniczego

Blada chcę być. :c
 Blada chcę być. :c