|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Jestem juz w szpitalu, stwierdzilismy ze lepiej jechac wczesniej,
Najwazniejsze jest zdrowie, sama na co dzien pracuje z niepelnosprawnymi wiec napatrzylam się na różne choroby, w pierwszej ciąży bylam przekonana ze kazde dziecko na cos choruje, a już w ogole zylam w strachu jak w prenatalnych wyszlo duże prawdopodobienstwo zespolu downa, teraz inaczej do tego podchodze. |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() agnes, oczywiście, ze są na świecie ogromne tragedie i najważniejsze jest zdrowie Dziecka, ale wiadomo, kiedy zastanawiamy sie na poziomie "wszystko jest w porządku z dziecka zdrowiem" to sobie można pogdybać
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Witam się popołudniowo
leżę sobie teraz i oglądam tv, Młody oczywiście się wierci, nie da mi nawet odpocząć.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem z siebie dumna, bo wypralam juz swoje koszule i pierwsze rzeczy dla synka
jutro prasowanie i dalsze pranie ![]() robaczek dobrze, ze juz jestescie pod opieka, bedziesz spokojniejsza |
|
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
A tak poza tym boli mnie
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dziewczyny czy poza marką epi-no znacie jakiś tańszy odpowiednik tego balonika rozciągającego krocze ?
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Robaczek - dobrze zrobiliscie
Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Naczytałam się was i o 15 mnie zaczęły męczyć skurcze przepowiadające z prawdziwego zdarzenia, bolesne jak cholera, a podejrzewam, że to pikuś w porównaniu z porodowymi
Jak na SR położne opowiadały o tym, że ciepły prysznic działa cuda w uśmierzaniu bólu, to sobie myślałam, że to pic na wodę, że może chwilę będzie ciut lepiej ale jak ma boleć to będzie bolało. Dziś sprawdziłam na tych moich skurczach. Działa. Rodzę pod prysznicem ![]() W zasadzie to poszłam się wykąpać i ogolić kłaki ,bo myślałam, że pewnie do szpitala trzeba będzie się zabierać, a tu takie miłe zaskoczenie ![]() Robaczek dawaj znać co w tym szpitalu z Tobą wyprawiają |
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
A Wy co? Wczasów w szpitalach Wam się zachciało?
Dobrze dobrze Tam przynajmniej macie zapewnioną opiekę w każdej chwili i pilnują Was żebyście się nie forsowały![]() Oj coś czuję, że niedługo się u nas zacznie rozpakowywanie na dobre. NIe ma co zwlekać, pora podkręcić tempo i wyprać resztę rzeczy. Tak narzekałam, że fajnie macie z tymi ciuszkami od znajomych, a ja sama bidulka muszę wszystko kupować. No i dostałam (a w zasadzie pożyczono mi) dziś 4 reklamówy ciuszków. Tylko z tego co przejrzałam to są strasznie sprane, poplamione i zmechacone. Może nie powinnam tego pisać, ale wstyd by mi było komuś takie rzeczy pożyczać, bo uwierzcie mi, że ciuszki w lumpie są w milion razy lepszym stanie. Może z reklamówkę nadających się do użytku uzbieram. No i ja to jestem taka, że użyję może z 20% z tych rzeczy, ale wszystkie będę prała, odplamiała, prasowała zanim oddam. Wiem jestem okropna, bo darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda ![]() pszczola mnie też boli to co Ciebie |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
robaczek dobra decyzja ze pojechaliscie do szpitala grunt to znalesc sie lod fachowa opieka
vegetka ja nie pomoge z balonikiem widzialam na necie tylko jakis jeden taki niebieski ale nawet nie wiem co za firma ja uzywam palcow swoich albo tzta i oliwy ines no wlasnie przepowiadacze ciepla woda ucisza po tym sie je poznaje szkoda ze na te wlasciwe juz tak nie dziala rybka jestem z ciebie dumna svelta ja bym nie prala tego wez wybierz co lepsze a reszte oddaj bo pozniej jeszcze uslyszysz ze to ty je tak zaczochralas. Co innego jak bys je dostala ale jak pozyczone to bym oddala czym predzej. Zawsze mozesz powiedziec ze kupilas troche itd Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-05 o 19:42 |
|
|
|
#3791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
svelta ja bym zrobiła tak jak agnes mówi.. od razu bym oddała, powiedziała że już sporo rzeczy kupiłaś i aż tyle Ci się nie przyda.. a nie chcesz żeby się wymieszały, bo potem nie będziesz wiedziała którę są które rybka no to prawie mnie dogoniłaś ja mam dwie pralki uprane i uprasowane, jutro jadę dalej z koksem
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-05 o 19:59 |
||
|
|
|
#3792 |
|
Rozeznanie
|
svelta, z jednej strony fajnie, a z drugiej strony to ja nie rozumiem. Mam sporo ciuszków od bratowej po dwójce dzieci i po upraniu i uprasowaniu większość wygląda jak nowe. Dopiero jak dziecko zaczyna jeść jakieś marchewki czy inne jabłuszka to się ciuszki tak naprawdę zaplamiają
ale ona właśnie ma część ciuchów tych na 5mc wzwyż "bojowych" do karmienia a reszta zadbana. Widocznie to od osoby zależy jak kto dba |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- ja też oglądałam się za tym balonikiem ale cena mnie przeraziła ... |
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego balonika to moj gin raczej sceptyczny byl. Powiedzial ze nie trzeba symulowac odrazu porodu zeby krocze uelastycznic. Wiadomo ze balonik mozna mocno dopompowac a palcami takiej srednicy sie nie zrobi ale mozna uelastycznic masazem i olejkiem.
Dziewczyny a cwiczycie miesnie kegla? ja to wiecznie musze zapomniec. |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
nam o tym baloniku mówiła położna na szkole rodzenia, ale strasznie drogie to - tym bardziej, że nie wiem czy będzie cesarka czy pn.
a ten balonik to to : http://epino.net.pl/sklep.php?delph=1 też chciałam wykonywać masaż, z przepisu : 50 ml gliceryny, 50 ml olejku migdałowego i 10 kapsułek witaminy e tylko kurcze w tym szpitalu takie średnie warunki są do tego... trochę się boję o jakąś infekcję.
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie dam rady robic masazu, bo po tym uczuleniu luteina mam tak wszystko podraznione... Teraz mialam plukanie octeniseptem
nerka juz mnie mniej boli, ale i tak niech sprawdzaja, co sie dzieje jak to dobrze, ze tu jestem i moga od razu reagowac Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
vegetka na temat balonikow nie wiem nic, ale ten co pokazalas strasznie drogi... :/ zeby to chociaz byla pewnosc, ze nie pekniesz pozniej, chociaz ja i tak bym odpuscila...
![]() agnes i debesciara dzieki ![]() svelta mnie tak bratowa chciala ucieszyc ciuszkami dla corki, mi sie az glupio zrobilo jak to przegladalam, bo zeby je przyjac to musialoby mi chyba na chleb brakowac. I ktoryms razem jej powiedzialam zeby mi nie dawala tych ciuszkow bo u nas sa tanie i ja w razie czego sobie kupie, to sie oburzyla ze wiecej mi nie da to ja serdecznie dziekuje, nie lubie jak ktos mnie uszczesliwia na sile ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale obiecałam, że jak ujrzę 2 kreski to się pochwalę i dziś zobaczyłam!! strasznie się cieszę i jednocześnie boję , ale musi być dobrze!!
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Ci Kochana z całego serca Będzie dobrze, bo musi być, nie ma innego wyjścia
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas nieciekawie, nawet nie mam sił ani ochoty pisać... nerwowy dzien za mną, kolejna noc zapowiada się nieprzespana. Teraz tylko modle się, żebym urodziła jak najbliżej terminu. Wpadnę chyba dopiero w sobotę, bo teraz tylko podczytywać mi zostanie
|
#3802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciukiCytat:
|
||
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, ja mięśnie Kegla ćwiczę regularnie od kilku lat
|
|
#3805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I chwalę się nagrodami i moja pościel dziś dotarła |
||
|
|
|
#3806 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczynki!!Ja mialam miec dzis usg ale moj gin na szkolenie pojechal i ...lipa
Musze czekac do jutra..A mam pytanko,pewnie juz nieraz bylo poruszane ale niebjestem na biezaco wiec wybaczzie..Jakich specyfikow zamierzacie.uzywac(lub juz uzywalyscie)do kapieli maluszka i do.smarowania pupala?bo ja zastanawiam.sie nad oilatum,ale kuzynka polozna mi odradza bo to jest tez podobno do Azs i zeby nie przyzwyczajac dzidzi do tego jesli nie bedzie mialo problemow ze skorka..??a do pupy bepanthen planuje..co sadzicie?bo kurde nie moge nic rozsadnego znalezc od 1 dnia.zycia,wiekszosc plynow jest od 1 miesiaca:/ratunkuuu!!z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- sabciaja mam zamiar uzywac bephanten do pupy, oilatum na poczatku przez pare dni kiedy ta skora moze byc przesuszona a pozniej na zmiane z plynem do kapieli. |
|||
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po kolejnym zastrzyku przeciwbolowym...
moze uda mi sie zasnac ,Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
MACIEJKA gratulacje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

leżę sobie teraz i oglądam tv, Młody oczywiście się wierci, nie da mi nawet odpocząć..
jutro prasowanie i dalsze pranie 

Dobrze dobrze
no to prawie mnie dogoniłaś 

ale ona właśnie ma część ciuchów tych na 5mc wzwyż "bojowych" do karmienia a reszta zadbana. Widocznie to od osoby zależy jak kto dba
nerka juz mnie mniej boli, ale i tak niech sprawdzaja, co sie dzieje
to ja serdecznie dziekuje, nie lubie jak ktos mnie uszczesliwia na sile