Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 22:20   #3001
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
u nas tez ruszyc nie chcialo, ale juz zaskoczylo, ze w szoku jestem, Jula wstaje w lozeczku w dwie sekundy, chodzi w nim w kolo i umie stanac do raczkowania, a to w doslownie kilka dni...
Super gratki! Oby i leo ruszył z kopyta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
My od wczoraj na blw.
Zauważyłam, że od pewnego czasu Pan Stanisław irytuje się gdy karmię go łyżeczką Zjada trochę i odpycha rękę wiec wczoraj ugotowałam ryż, polałam go sosem, który zrobiłam już jakiś czas temu i wszystko podałam na tackę z krzesełka. Od razu wyciagał rękę (lewą - chyba będzie leworęczny) i zjadał ze smakiem. Potem dałam mu kilka łyżeczek do buzi to wyrwał mi łyżkę z ręki i sam wkładał. Był przeszczęśliwy a ja miałam jakieś 30 minut spokoju. Potem całego wsadziłam do wanny bo był tak wybrudzony
Szkoda ze nie widze foto. Jak bede w domu to tez mu spróbuje dac kawałki warzyw. Tu nie bede tego bałaganu urządzać

A wiecie jak leos kocha moja siostrę jak tylko ja widzi to przyciąga do siebie za bluzę jakby chciał sie przytulić. Tylko ciocia pola mu w głowie ona ma bardzo słodki głosik a jak sobie podśpiewuje to juz w ogole ma miłość w oczach do niej

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:30   #3002
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
i dlugo nim jezdzil ?
zastanawiam sie wlasnie czy go nie kupic. nie widzialam go na zywo, ale jakos maly mi sie wydaje
Nadal nim jeździ często, tylko z Encią

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:51   #3003
czaszka_
Zakorzenienie

wlasnie wrocilam z 3 godzinnego spaceru, czuje sie jak mlody bog tyle ze z tej alergii leje mi sie z nosa ciurkiem

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
w dniach, ewentualnie tygodzien dwa
moja juz 3 tyg sie tak kiwa i nic z tego nie wynika
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza, prawdopodobnie trzydniówka
mamy jeszcze skierowanie na morfo i mocz na jutro
właściwie to Michaś z rąk nie schodzi, ja lub Mąż nosimy na zmianę
jutro do 16 będę sama, musze ogarnąć rano badania, popołudniu lekarza
trzymajcie kciuki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 05:08   #3004
ewacia85
Wtajemniczenie

witam i o zdrowie pytam
piekna pogoda się zapowiada i wstałam o 5;40 żeby sobie kawke spokojnie wypić

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

Mój mały nadal nic, jedynie troszkę zejdzie z maty na panele posuwa się do tyłu z dupką do góry, czyli coś, co Wasze maluchy robiły już z 4 miesiące temu jak nie wcześniej Rehabilitantka nowa ma zadzwonić, kiedy będzie miała wolny termin, a czekamy już 1,5 tygodnia Smutno mi, znów smęcę, bo Julian nie lubi leżeć na brzuszku, zaraz się wścieka i nici z prób posuwania się jakiegokolwiek
[/CENTER]

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Juz nie moge sie doczekać on ani nie pełza, ani nie siada, ale w końcu cos ruszyło
dziewczyny tez nie raz było mi smutno jak czytałam postępy dzieciaczków ale nic nie pisałam tylko czekałam
sebek tez mało leżał na brzuszku bo zawsze był ryk, obracał sie czasami z wielka łaską /tyle tylko ze wiedziałam że jak chce to potrafi/ ciąle słyszałam ze jest leniuszkiem/bo jest...ale ja tak moge mówić ale jak inni mówili to mnie wkurzało/ i zobaczcie jakoś od 1,5 tyg-2tyg sebekraczkuje, wstaje , chodzi trzymając przy łóżeczku...ba nawet wczoraj z pchaczem na podwórku i to wszystkow tempie ekspresowym nadrobił
wierze że wasze dzieciaczki czekaja na swój moment a wy musicie czekać z nimi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 05:41   #3005
matallewar
Zakorzenienie

Zabije tz. Zabije!!!!
Nastawil budzik tak głośno, że mi prawie głowa odpadła, do tego w tym głupim telefonie wyłączenie trwa długo i co? WITAJ DNIU, Elenka zaczyna dzień

Tyle, ze o 2 towarzystwo się obudziło, a ja poszłam spać po północy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-06, 05:57   #3006
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko z tym siadaniem widze problem bo on myśli ze z lezenia na plecach usiądzie i sie wkurza ze nie ma tyle siły.

spoko, moj dokladnie to samo robil, i usiadl jak odkryl ze moze stacna czworaka bujac sie takze mowie ci to chwila czasu, lepiej kup juz zaslepki do kontaktow

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
jakie to jest słodkie

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z 3 godzinnego spaceru, czuje sie jak mlody bog tyle ze z tej alergii leje mi sie z nosa ciurkiem

moja juz 3 tyg sie tak kiwa i nic z tego nie wynika

w koncu sie rozbuja uwierz

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Zabije tz. Zabije!!!!
Nastawil budzik tak głośno, że mi prawie głowa odpadła, do tego w tym głupim telefonie wyłączenie trwa długo i co? WITAJ DNIU, Elenka zaczyna dzień

co za typek

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 05:59   #3007
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Zabije tz. Zabije!!!!

ja zaraz jak sie położe to sebek zaczyna się wiercic a dzisiaj myślałam ż e padne z tz bo niezbyt szybko zrobiłam butle i sebek podniósł alarm/zwykle tego nie robi bo szybko dostaje papu/ a tż nie wiedział co się dzieje i mało z łóżka nei spadł...swoją drogą przynajmniej się tż obudził...chyba cześciej zaczne się spóźniać z butlą
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 06:19   #3008
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja zaraz jak sie położe to sebek zaczyna się wiercic a dzisiaj myślałam ż e padne z tz bo niezbyt szybko zrobiłam butle i sebek podniósł alarm/zwykle tego nie robi bo szybko dostaje papu/ a tż nie wiedział co się dzieje i mało z łóżka nei spadł...swoją drogą przynajmniej się tż obudził...chyba cześciej zaczne się spóźniać z butlą
Heh, widzisz, Encia już się nie budzi na mleko. Także ewidentnie wina tz.

Do tego burak właśnie wyszedł bez słowa. A nie, sorry, przyszedł i powiedział: "pa Enciu, tata idzie do pracy". Jak żyć? On na mnie jest obrażony

Jeszcze wyjmowal dowód rej z mojej torebki, a tam leży list do wysłania do mbanku, o zmniejszenie limitu kredytowej (wie o tym, bo jak splacalam, to ustaliliśmy, że zmniejsze) i do mnie z tekstem "a co Ty za kredyt bralas?!?!"

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Idę zajmować się Encia, żeby Wam tu nie zrzedzic

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-06, 06:30   #3009
logoasia
Zakorzenienie

cześć mamusie
korzystam z chwili i buszuję po wizażu, dzieciaczki jeszcze śpią.
Wczoraj widziałam się z Endżi, Julcio przekochany, bidula zmęczony był, ale sił na buziaki dla Marcina mial co nie miara
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 06:39   #3010
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
cześć mamusie
korzystam z chwili i buszuję po wizażu, dzieciaczki jeszcze śpią.
Wczoraj widziałam się z Endżi, Julcio przekochany, bidula zmęczony był, ale sił na buziaki dla Marcina mial co nie miara
nie no chcialabym to zoabczyc

matal a komu jak nie nam masz zrzedzic?

Aleksander
Stary 2014-06-06, 06:47   #3011
misia332
Zakorzenienie

ta noc to był koszmar.

Korn od północy się budził, stękał, jęczał, wędrował po całym łóżeczku. O 1 się tak rozbudził, że TŻ go wziął i siedział z nim do 2 w salonie. Można oszaleć. Ja nie wiem co się dzieje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 06:57   #3012
kaska87
Zakorzenienie

hej

Matal może kładź się wcześniej żeby się wyspać

Logoasia teraz taka moda

Misia Ty też bidok jesteś

ja się wyspałam przed chwilą wstaliśmy a teraz idę zjeść bo muszę leki łyknąć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:08   #3013
karolson
Zakorzenienie

heloł

Amelka
zdrówka dla Michasia!

współczuje wszystkim nie przespanych nocek my jako tako od 21 do 7 z przerwą na jedzenie o 4 gdzie mój syn obudzil się do góry nogami w łózeczku a ja mimo że mam do niego 20 cm nie słyszałam kiedy...

teraz rwie książkę... jedną już spisałam na straty z dieta Montignaka ...
Stary 2014-06-06, 07:17   #3014
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ta noc to był koszmar.

Korn od północy się budził, stękał, jęczał, wędrował po całym łóżeczku. O 1 się tak rozbudził, że TŻ go wziął i siedział z nim do 2 w salonie. Można oszaleć. Ja nie wiem co się dzieje.

ciezki okres maja teraz te nasze dzieciaczki
i my z nimi

Aleksander
Stary 2014-06-06, 07:17   #3015
kasiuni_a
Wtajemniczenie

u nas jedna pobudka, wstaliśmy o 6.30, więc ok

Cytat:
Mam pytanko! Ile czasu waszym dzieciom zajęła nauka raczkowania od czasu gdy sie podnosiły juz i kiwały przód tył? W dniach czy miesiącach to trzeba liczyć?

u nas 3 tygodnie to trwa i nie może ruszyć do przodu

Cytat:

mój dziś na próbę dostał na noc mm z kleikiem oby cyce mi nie eksplodowały, ale chyba bardziej wolę, żeby spał ładnie do rana, bo to co teraz się dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi
no i jak? pomogło to coś?

Cytat:
Nie mam zdania, bo ich na żywo nie widziałam
Mi się nie podobają typowe spacerówki, ani dwie osobne rączki, bo kiepsko się je jedną ręką prowadzi
mnie się akurat bardzo dobrze prowadzi z dwiema osobnymi rączkami i jedną ręką spokojnie daję radę, nawet jedo prowadzę trzymając z dwóch stron po bokach tak jakby dwie rączki, bo jedna mnie wkurza

Cytat:
Zabije tz. Zabije!!!!

Cytat:
ta noc to był koszmar.

współczuję misia

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:28   #3016
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Super gratki! Oby i leo ruszył z kopyta

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Szkoda ze nie widze foto. Jak bede w domu to tez mu spróbuje dac kawałki warzyw. Tu nie bede tego bałaganu urządzać

A wiecie jak leos kocha moja siostrę jak tylko ja widzi to przyciąga do siebie za bluzę jakby chciał sie przytulić. Tylko ciocia pola mu w głowie ona ma bardzo słodki głosik a jak sobie podśpiewuje to juz w ogole ma miłość w oczach do niej
dzieki

Cytat:
o jak slodko to duzy jest jak Edzik sie z En miesci

Cytat:
Zabije tz. Zabije!!!!

ty to sie z nim masz...

Cytat:
Heh, widzisz, Encia już się nie budzi na mleko. Także ewidentnie wina tz.

Do tego burak właśnie wyszedł bez słowa. A nie, sorry, przyszedł i powiedział: "pa Enciu, tata idzie do pracy". Jak żyć? On na mnie jest obrażony

Jeszcze wyjmowal dowód rej z mojej torebki, a tam leży list do wysłania do mbanku, o zmniejszenie limitu kredytowej (wie o tym, bo jak splacalam, to ustaliliśmy, że zmniejsze) i do mnie z tekstem "a co Ty za kredyt bralas?!?!"

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Idę zajmować się Encia, żeby Wam tu nie zrzedzic
narzekaj, narzekaj, bedzie ci lepiej.

dzien dobry mloda spi, a ja juz nie moge. czuje po kosciach, ze bedzie dzis ladna pogoda

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-06-06 o 07:34
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:30   #3017
misia332
Zakorzenienie

gdyby mój się obudził na mleko to byłoby ok, a on ani jeść, ani pić nic. leży i jęczy i raczkuje.
Kiedyś Poli wstawiła filmik, jak Lila robi, Korn wygląda tak samo.

Stary 2014-06-06, 07:31   #3018
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czeszko
kurna mialam takie zagonione ostatnie 2 dni ze nie wiem kiedy nadgonie... a jeszcze jutro przyjezdza tesciu i musze sprzatac chalpe... Bartek to maly wariat, lata po domu jak szalony i co chwila nabija guzy.... ja latam za nim ale nie zawsze zdaze go zlapac...

jakby ktos szukal zabawki dla malego to polecam dwie:
http://allegro.pl/interaktywny-eduka...279647267.html
to jakies 3 lata temu kupilam chrzesniakowi i byl hit, wiec teraz tez zamowilam Bartkowi w prezencie na dzien dziecka od pradziadkow i maly jest mega happy, biega za tym od wczoraj po domu...

a drugie to taka kostka:
http://allegro.pl/dumel-pudelko-uczy...275010521.html
ma duzo funkcji i maly juz teraz sie bawi chociaz jest chyba jeszcze troche za maly bo ta kostka jest wieksza od niego i jak sie wspina na kolanach to czasem traci rownowage...

cos jeszcze chcialam ale zapomnialam wrrr
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:42   #3019
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Dzisiaj mam dzień roboty, zaczęłam wcześnie, ale już jestem dużo do przodu. Podłogi pomyte, pokoje mniej więcej ogarnięte, jeszcze muszę pościel powyciągać, bo na tyle osób dawno spania nie szykowałam. Jeszcze muszę kuchnię posprzątać, łązienkę, ciasto upiec. Niedługo przyjadą zakupy z tesco. Jestem z siebie całkiem zadowolona dziś Ola pewnie zaraz pójdzie spać, to sobie walnę kawkę

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lola A powiedz mi (bo Ty tez masz sporo włosów jak ja)Bardzo Ci się zniszczyły włosy po takim farbowaniu?
Ja robiłam kiedyś dekoloryzację z czarnego i rozjaśniałam do rudego z pasemkami, bardzo mi się zniszczyły, ze 2 lata dochodziły do siebie, a ja mam też bardzo dużo włosów, tylko trochę krótsze
Cytat:
Mam pytanko! Ile czasu waszym dzieciom zajęła nauka raczkowania od czasu gdy sie podnosiły juz i kiwały przód tył? W dniach czy miesiącach to trzeba liczyć?

U nas kilka dni, ale jak widać, to bardzo indywidualne

Cytat:
gdyby mój się obudził na mleko to byłoby ok, a on ani jeść, ani pić nic. leży i jęczy i raczkuje.
Może to jakiś etap w rozwoju, bo Ola też ostatnio wędruje po łóżeczku i się b udzi na czwiorakach z rykiem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 07:51   #3020
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
a u nas jest tak, ze ona spi i nagle siada, a oczy ma zamkniete i tak od kilku dni, nawet w dzien jak kima to jej sie to zdarza.
Stary 2014-06-06, 07:55   #3021
kaska87
Zakorzenienie

Paplinko a co to za goście się zjeżdżają?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:56   #3022
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas jest tak, ze ona spi i nagle siada, a oczy ma zamkniete i tak od kilku dni, nawet w dzien jak kima to jej sie to zdarza.
Korn dzisiaj usiadł i położył się w drugą stronę i dalej spał.
Ciekawe kiedy im to minie.

Stary 2014-06-06, 07:59   #3023
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Paplinko a co to za goście się zjeżdżają?
Tacy znajomi, 2 pary razem z dziećmi. To tacy w sumie przyjaciele, z którymi się trzymamy od 10 lat, tylko teraz się każdy rozjechał w swoją stronę, więc chociaż co roku mieliśmy jakiś wyjazd na kilka dni na sylwestra. Wyjątkiem był ten rok, więc teraz przyjeżdżają i robimy dzień dziecka bardzo fajnie, że przyjeżdżają, tylko ja jakoś nie mam mocy jeszcze po tych chorobach Oli i swoich i wolno mi szło w tym tygodniu ogarnianie chaty, itp. A jeszcze powinnam wyskoczyć po jakieś prezenty, a nie wiem co.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 08:07   #3024
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ooo podobało się Jaśkowi?mojej ostatnie 4 zajęcia się nie podobały, więc nie mieliśmy nurkowania. Ale ostatnio jakby bardziej jej się podoba w wodzie, siedzi w wanience i się ładnie bawi, pluska wodą na pół łazienki. Musimy znowu pójść spróbować.

biedny Jaśko
podobało na poczatku był trochę oszołomiony przestrzenią i hałasami ale jak się oswoił zaczął się wygłupiać i i cieszyc
byłam razem z koleżanką i z Jasia rówieśniczką, która od początku wariowała w basenie, Jasiek obserwując ja coraz bardziej się rozkręcał

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

a u mnie na obiad ryz z truskawkami

właśnie zjadłam na śniadanie oby tylko Jaśka nie wysypało

Cytat:

mój Korn płacze jak mu się koszulkę zmienia, a przy pampku mi ucieka po całym łóżku.
Jaśko to samo, zmiana pampersa to katorga - jestem cała spocona. On nawet sekundy nie uleży na plecach, a na raczkach, nie "usiedzi" spokojnie
pamiętam jak dziewczyny otym jakś czas temu pisały nie wierzyłam ze az tak cięzko będzie

Cytat:
Kurcze pozazdrościłam basenu i poszłam do roska za tymi majtami kąpielowymi, znowu nie bylo tych największych to stwierdziłam ze wezmę te do 13 bo leo niby sie łapie, ale juz na oko widać ze go w to nie wbije poza tym chcialam kupic ich pieluchy na próbę ale tyle rodzajów maja ze nie szlo sie zdecydować. Wiecie moze Czy któreś sa godne uwagi?

Jasiek miał je wczoraj na basenie, waży 8330g, a koleżnki córa z którą bu=yliśmy waży pewnie ponad 10 kg i mieściła się w te same pieluchy

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
taki oooo: http://storstue.blogspot.no/2012/05/trilletralle.html
to teraz mogę pomykać do PL, i pociąg nie straszny już człowiekowi.

oo bardzo fajny wózek

ja tez się przez was nakręcam
powoli urabiam tzta chociaż my mamy jeszcze czas Jasiek narazie nie siedzi.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z okazji 9 miesięcy Miki stoi bez trzymanki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
brawo dla Mika

juz po szczepieniu. mloda na 9 miesiecy wazy zawrotne 7140g czy jest na sali lzejsze dziecko ?
glowa tez mala, wg nich 42,5 klata 43 wiec od stycznie po 3 cm jej uroslo i niby spoko wit d tylko w ciemne dni. wzrostu nie mierzyli.
dzielna moja panna zaplakala przy dziabnieciu i szybko sie uspokoila, mam nadzieje ze obedzie sie bez niespodzianek poszczepiennych

chyba musze zmienic lekarza bo czulam sie jak na tasmie
ale drobinka z Amelki

Cytat:
Witam się!
Nadrobiłam
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom ząbków i postępów
Mój mały nadal nic, jedynie troszkę zejdzie z maty na panele posuwa się do tyłu z dupką do góry, czyli coś, co Wasze maluchy robiły już z 4 miesiące temu jak nie wcześniej Rehabilitantka nowa ma zadzwonić, kiedy będzie miała wolny termin, a czekamy już 1,5 tygodnia Smutno mi, znów smęcę, bo Julian nie lubi leżeć na brzuszku, zaraz się wścieka i nici z prób posuwania się jakiegokolwiek
pewnie że każda z nas się martwi o sowjego maluszka i jego rozwój
jestem pewna ze jak Julo ruszy to pójdzie jak błyskawica z nowymi umiejetnościami

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U nas też nocki kiepskie. Nigdy nie narzekałam ale za noworodka lepiej spał I nie wiem czy budzi się bo glodny czy tylko sobie pociumkać cyca chce? Bo Miłosz bezsmoczkowy.

u nas tes bezmoczkowe dziecko i jestem pewna ze czesc pobudek (u nas jest ich mnóstwo)nie wynika z głodu a chęci pociumkania
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
My od wczoraj na blw.
Zauważyłam, że od pewnego czasu Pan Stanisław irytuje się gdy karmię go łyżeczką Zjada trochę i odpycha rękę wiec wczoraj ugotowałam ryż, polałam go sosem, który zrobiłam już jakiś czas temu i wszystko podałam na tackę z krzesełka. Od razu wyciagał rękę (lewą - chyba będzie leworęczny) i zjadał ze smakiem. Potem dałam mu kilka łyżeczek do buzi to wyrwał mi łyżkę z ręki i sam wkładał. Był przeszczęśliwy a ja miałam jakieś 30 minut spokoju. Potem całego wsadziłam do wanny bo był tak wybrudzony
super! Pan Stanisłąw wygląda uroczo taki umorusany
Cytat:
ta noc to był koszmar.

u nas to samo ze spaniem. wędrowanie, stwanie na raczki i przez to momentalne rozbudzanie się.

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-06-06 o 08:11
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:08   #3025
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Filip tak robi jak usypia albo jak się przebudzi na jedzenie i czeka w koju to stoi na czterech albo siada i jęczy popłakując
Stary 2014-06-06, 08:16   #3026
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
witam sie z kawusią
dziś jest dużo lepiej póki co
Misiek nie ma temperatury,odzyskał siły i buszuje po pokoju
może pójdziemy jednak na wesele jutro

idę nadrabiać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:20   #3027
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
witam sie z kawusią
dziś jest dużo lepiej póki co
Misiek nie ma temperatury,odzyskał siły i buszuje po pokoju
może pójdziemy jednak na wesele jutro

idę nadrabiać
Fajnie oby sie udało.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Piszecie o tych harcach przy spaniu. I ja to dostrzegam, na razie tylko przy zasypianiu przy cycu go nosi. Kula sie na brzuch, rzuca ledwo na oczy widzi a takie gimnastyki urządza. Teraz jak go karmie i usypiam to blokuje go poduszka i jest spokojniej troche sie wycisza i zasypia.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:24   #3028
misia332
Zakorzenienie

Amelka

kurde co chwile robi mi sie słabo i cała potem się oblewam.

Stary 2014-06-06, 08:46   #3029
87czarna
Zakorzenienie

Hej

Zbieram się powoli do pracy Nie mowiłam Wam,ale ta miejscowość to dom rodzinny Hamiltona z Formuły 1 Może gdzieś go trafię,haha

Ogólnie coś mnie gardło pobolewa i od rana jadę na gripexie.
Julia mega marudna i budzi się teraz przed 6:00

Moja Mama jutro wylatuje do Polski,także koniec tego dobrego

Buziaki dla Was,będę podczytywać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:46   #3030
doughnut_agg
Zadomowienie

dziewczyny pomocy, moje dziecko juz calkiem eliminuje mleko ze swojej diety. rano nie chce pic w ogole to robie jej kaszke, teraz to juz sie martwie bo nie pije nawet raz dziennie... co robic ? probowalam jak kiedys mleko zmieszac z kaszka zeby byl owocowy smak, ale ona nie chce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości