Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-29, 23:53   #241
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy

minisiu tak mi strasznie szkoda tej twojej Hani ze tak sie biedna meczy a taka sliczna jest zreszta piekne macie dzieci dziewczyny
ajanna dajcie z mezem wiecej fotek blizniakow chcialabym zobaczyc jak rosna bo Hania to jak na drozdzach
miniu zdrowka zyczymy

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 01:12   #242
ajanna
Wtajemniczenie

ewa: ja przetestowałam już chyba wszystkie laktatory medeli - od tygodnia mam mini electric

kropka: TZ ciągle dodaje nowe zdj :
http://picasaweb.google.pl/bluszcz/
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 03:09   #243
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ajanna jakie dlugie paluszki faktycznie widac jak dzieci szybciutko rosna.. juz sie nie moge doczekac mojego.. teraz mi wlasnie z piety wali pod zebro..

a jeszcze dzis jecalam winda z nowa sasiadka.. ona ma synka okolo 2 lata.. no i on sie bawil pluszowa kaczka i nagle *** mi ta kaczka w Adriana no to sobie pomyslalam tak: poczekaj troche mlody sie urodzi, urosnie i ci wpieprzy za ta kaczke
ale nie bylo mocno.. raczej tak zeby spawdzic co w tym bebolku jest

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 07:56   #244
Kancia
Zakorzenienie

ajanna zdjęcie dzidków przy Zoologicznym mnie zabiło
Stary 2007-06-30, 09:18   #245
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Jestem jak nowonarodzona. Nie wiem co się ze mną dzieje, co jakiś czas dopada mnie prawie 40 st. gorączka i po kilku godz. mija, no ale dobrze, że już po.
ajanno dziękuję za wszystkie Twoje rady dot. karmienia. Ja już wszystkiego próbowałam, kupiłam łyżeczkę z medeli ale Olivcia za żadne skarby nie chce z niej jeść, już nawet położna próbowała, jest straszny krzyk i krztuszenie się. Tak jak pisałam pokarm pojawił się dopiero w 6 dobie, w szpitalu karmiono ją butlą, ale i tak ładnie potrafi ssać, chociaż mówi się, że dzieci karmione na początku butelką nie będą potrafiły ssać piersi. Od dwóch dni jest tylko na moim pokarmie, i jak jej już nie wystarcza to dokarmiam ale moim odciągniętym i mam nadzieję, że już będzie dobrze.
minisiu tak się cieszyłam, że Olivcię ominęły kolki i co, przedwczoraj się zaczęło. Ona skręcała się z bólu i płakała a ja razem z nią. Nic nie pomagało, żadne masaże ani noszenie. W końcu zadzwoniłam do lekarza i powiedział żeby dać jej kropelki sab-simplex i po tych kroplach zupełnie inne dziecko, spokojna śmieje się tak jak wcześniej i po 2 dniach zrobiła mega kupę (obsrała nawet kaftanik), w nocy też już spokojna była i mam nadzieję, że to pomoże. Lekarz powiedział, że te krople sa na bazie naturalnej i jak najbardziej podawać je regularnie żeby się mała nie męczyła. Może one pomogą też Twojej Hani, wielu naszych znajomych ich używało i u każdego pomagało.

Odnośnie pampersów to my używamy Pampersów New Baby 2, wcześniej były jedynki a od tygodnia 2 (mała waży juz 4350). Teraz tatuś ubrał naszego szkraba i pojachali na spacerek, więc mam jakieś 2 godz. tylko dla siebie.
Ale te nasze dzieciaczki rosną. Wasze maleństwa są przesłodkie. Moja Olivka skończyła wczoraj 3 tygodnie, jak pooglądałam zdjęcia sprzed 3 tyg. to aż sama sie zdziwiłam jak ona urosła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Olivia 3 tyg.jpg (78,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia ma 3 tygodnie.jpg (68,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia ma już 3 tyg.jpg (70,7 KB, 27 załadowań)
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 10:32   #246
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Alicja dziś w nocy dawała czadu! Ale nie, nie myślcie, że miała kolki! Nic z tych rzeczy! Obudziła się, jak zwykle koło 1.30 na cyca, najadła się, odbiło się i... uśmieszek na buźce i duże oczy. Jakoś ją ululałam i gdy myślałam, że śpi (nazywamy to objawem "plasteliny" ) to do kołyski. A one "EEEEEEEEEE!!!". Więc czekam, aż przestanie a ona coraz głośniej. Więc ja ją na ręce a ona znów: duże oczy i uśmieszek. I rozgląda się. Cyca nie tylko najlepiej w pionie i tak walczyłyśmy do 4 rano.

A dodaję 2 zdjęcia

Lea, tabelkę dodałam wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Alicja29_06_1.jpg (72,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Alicja29_06_2.jpg (71,5 KB, 62 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 10:32   #247
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Tak, rosną te Wasze dzieciaczki jak na drożdżach. Wy, mamusie, z dnia na dzień tego nie zauważacie, a Szkraby rosną w oczach.
Bzuiaczki dla wszystkich pociech, żeby w zdrowiu rosły. A najwięcej całusków dla tych Maleństw, które mają kolki, niech wreszcie się uspokoi, niech Dzieciaczki się nie męczą.

Musze koniecznie zapisac gdzies nazwy pieluch, których używacie, też nie mam zamiaru cały czas drogich Pampersów dziecku zakładać, jesli inne- tansze by się sprawdziły. A więc Dada z Biedronki... Xantia dzieki za tabelkę.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 11:12   #248
magma_29
Raczkowanie

witam was kochane jesteście boskie i wasze wszystkie dzieciaczki
u nas jak narazie spokój mała je dość długo i śpi
raz tylko bolał ją brzuszek ale wiem po czym zjadłam pół jabłka więc odpada
już sama nie wiem co mam jeść pomóżcie
a i najbardziej boje się o pępek trzyma się jej jeszcze z jednej strony a ta druga się rusza koszmar za każdym prewijaniem robie jej ten pępek ale boje się że zacznie się jej paprać
wiecie może jeszcze jestem przewrażliwiona po mojej córce co do pępka bo położna jej zapaprała i szło zakażenie
Mam pytanie co wyście robiły przy pępku i czym najlepiej
magma_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 11:32   #249
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

magma_29, ja do pępka używałam tylko płatków LEKO nasączonych 70% spirytusem. Przemywałam go podczas każdego przewijania i odpadł na 6 dzień.

Co do diety, to sama musisz "wyczaić" na co Twoja córcia źle reaguje . Każde dziecko jest inne... Pisałam już wyżej, że ja jem praktycznie wszystko i mojej małej nic nie jest.

Stary 2007-06-30, 12:08   #250
ajanna
Wtajemniczenie

minia: super, że Olivcia je tylko Twoje mleczko ! przystawiaj ją jak najczęściej - niech Ci stymuluje laktację! trzymam za Was kciuki

magma: myśmy używali 70% spirytusu (nigdzie nie można go było dostać, TŻ kupił zwykły spirytus w monopolowym, a w aptece mu go rozcieńczyli) do tego sterylne gaziki albo wręcz takie waciki-patyczki - nie wiem czemu, ale na szkole rodzenia powiedzieli nam, że to lepsze niż gaziki leko. a i jeszcze jedno - podobno podstawa pielęgnacji pępka to się nie bać i przy każdym przewijaniu tam głębokogmerać dookoła.
co do diety, to po jabłkach raczej brzuszek nie bolałby, bo nie są gazopędne, może to jednak coś innego?
Stary 2007-06-30, 12:43   #251
minisia
Zakorzenienie

Sluchajcie wczorajszy dzien od 17:00 byl tragiczny. Od godziny 17:00 Hania nie spala, byla taka zmierzla, a od 19:00 zaczely sie takie kolki, ze szok - taki ryk jak nigdy Nie pomagalo nic z wszystkich mozliwych sposobow, odbijanie, masaz, nawet oklady na brzuszek z cieplej pieluszki, noszenie we wszystkich mozliwych pozycjach, nawet czopek nie pomogl i zasnela dopiero o 22:30 W nocy bylo spokojnie, wstawala co 2,5 godziny na karmienie i dalej spala Nie dalam jej dzis Esputiconu i zobacze, bo chyba ktoras z was pisala o wrecz odwrotnych skutkach
minia to fajnie, ze jej ten sab-simplex pomogl - ile on kosztuje i mozna go u nas dostac Bo wiem, ze kiedys to go sprowadzali zza granicy i nie byl u nas dostepny
ajanna pisalas, ze mozna pic soki owocowe - mozna z kartonow Kupilam wczoraj jablkowe i z czarnej porzeczki, ale normalnie sie boje tak jak ty magma i wiem, ze trzeba wszystkiego probowac, ale wczoraj na sniadanie zjadlam bulke z szynka, na obiad ziemniaki i gotowane mieso drobiowe, na kolacje bulke z szynka i co i Hania miala kolki i tak

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 15:47   #252
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Ewa.nea ale twój Mateuszek podobny na tym ostatnim zdjęciu do mojego Krzysia . Myślę, że mogłabym nabrać kilka osób gdyby nie czerwony ślad na nosku Krzysia. Jak znajdę kabel od aparatu to wkleję zdjęcia dla porównania. Mam nadzieję, że znajdę, bo ostatnio w dziwny sposób znikają nam rzeczy .

Magma była dzisiaj u mnie położna środowiskowa i ona kazała nawet polewać pępek tym spirytusem 70 proc. o czyścić dokładnie patyczkiem kosmet. Przy polewaniu zakryć ciało pod pępkiem pieluszką, a z brzuszka zrobić niewielką rynienkę. Wcześniej używałam wacików Leko, ale ciężko nimi dostać się w głąb pępka. Krzyś ma już 10 dni, a pępek trzyma się mocno .

Xantia czy jest tabelka dotycząca traconej wagi? Bo może coś przegapiłam, a wiem, że kiedyś była mowa o takowej.
Stary 2007-06-30, 16:31   #253
minia99
Zadomowienie

magma, kasia pępuszek Olivki odpadł dopiero 15 dnia, byłam przerażona, że tak długo się trzymał, ale lekarz powiedział, że pępowina była po prostu bardzo gruba. I tak jak pisała ajanna najlepszy jest spirytus i patyczki, no i śmiało głęboko wysuszać pępek. Będzie bobrze zobaczycie.
minisiu tak jak pisałaś sub-simplex nie jest niestaty dostępny w Polsce, chociaż wszyscy lekarze go znają. Ja mam z Niemiec i kosztuje średnio 6-7 Euro. W poniedziałek mój mąż leci do Paryża i ma przywieżć większe zapasy, jeżeli byś chciała to może kupić i tobie , jak będzie oczywiście.
Stary 2007-06-30, 17:00   #254
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Sluchajcie wczorajszy dzien od 17:00 byl tragiczny. Od godziny 17:00 Hania nie spala, byla taka zmierzla, a od 19:00 zaczely sie takie kolki, ze szok - taki ryk jak nigdy Nie pomagalo nic z wszystkich mozliwych sposobow, odbijanie, masaz, nawet oklady na brzuszek z cieplej pieluszki, noszenie we wszystkich mozliwych pozycjach, nawet czopek nie pomogl i zasnela dopiero o 22:30 W nocy bylo spokojnie, wstawala co 2,5 godziny na karmienie i dalej spala Nie dalam jej dzis Esputiconu i zobacze, bo chyba ktoras z was pisala o wrecz odwrotnych skutkach
minia to fajnie, ze jej ten sab-simplex pomogl - ile on kosztuje i mozna go u nas dostac Bo wiem, ze kiedys to go sprowadzali zza granicy i nie byl u nas dostepny
ajanna pisalas, ze mozna pic soki owocowe - mozna z kartonow Kupilam wczoraj jablkowe i z czarnej porzeczki, ale normalnie sie boje tak jak ty magma i wiem, ze trzeba wszystkiego probowac, ale wczoraj na sniadanie zjadlam bulke z szynka, na obiad ziemniaki i gotowane mieso drobiowe, na kolacje bulke z szynka i co i Hania miala kolki i tak

Ja kiedys kupiłam sab simplex dla kolerzanki ale nie skorzystała i jest ie uzywany ważny do 05/2009
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 17:09   #255
minisia
Zakorzenienie

minia no wlasnie bylismy na zakupach i nie ma go w zadnej aptece, kupilam Infacol i dla siebie herbatke z kopru do parzenia i zobaczymy Z tym sub-simplexem to dam ci znac, zobaczymy czy ten Infacol cos pomoze, ale dzieki jakby z co

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-06-30, 18:34   #256
ajanna
Wtajemniczenie

minisia: jak to jest sok 100%, to ja bym spróbowała - jabłko najpierw- ja piłam oba i nic się nie działo. znalazłam taką stronkę o kolce - tam jest dużo homeopatii -ja w nią bardzo wierzę. teraz właśnie leczę chłopców z okropnych pleśniawek homeopatykami, które znalazłam w sieci i już po 2 dniach zniknęły
Stary 2007-06-30, 18:52   #257
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Mi położna w szpitalu powiedziała, żeby soki pić rozcieńczone.

Czy wasze maluchy też chcą być cały czas przy waszej piersi? Ja prawie nic nie mogę zrobić, chyba, że mocniej uśnie.
Stary 2007-06-30, 21:29   #258
minisia
Zakorzenienie

ajanna kochana mam prosbe - wkleje ci link z allegro z mustelli - moglabys mi wskazac, ktory to ten krem, bo tyle tego jest, a nie chce zamawiac w ciemno, wole miec cos poleconego
http://www.allegro.pl/search.php?str...1433&country=1

kasiu no u nas nawet mala tak nie wisi na cycku - tfu tfu - zasypia przy cycku i jak mocniej usnie to wtedy ja przenosimy do lozeczka

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-06-30, 22:16   #259
ajanna
Wtajemniczenie

kasia: mój Igor też jest taki ssak

minisia: czy dobrze myślę, że Red Hot Chilli Peppers zagra w Twoim mieście? ja przez tyle lat marzyłam, żeby zobaczyć ich na koncercie
Stary 2007-06-30, 23:01   #260
ajanna
Wtajemniczenie

minisia: pisałyśmy do siebie w tym samym czasie to ten krem (może jest też na innych aukcjach, ale nie sprawdzałam):
http://www.allegro.pl/item207185001_...om_200_ml.html
Stary 2007-07-01, 08:43   #261
Kancia
Zakorzenienie

Nikita to na razie trzymaj ten specyfik bo moze mi będzie potrzebny odpukac no chybaze znajdziesz kupca wczesniej
Stary 2007-07-01, 09:02   #262
magma_29
Raczkowanie

witam was kochane
u nas superowa noc
mała jak zwykle spała idealnie oczywiście z przerwami na jedzenie
a co do pępka to ja też na początku używałam tych leko a od tygodnia jade na spirytusie może jestem przewrażliwiona
wczoraj byliśmy n PIERWSZYM spacerku mała sobie smacznie spała.
A dziś śliczna pogoda więc dłuższa rundka dziś zaplanowana z wózeczkiem
magma_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 09:45   #263
minisia
Zakorzenienie

ajanna dziekuje ci bardzo I tak masz racje zagraja u nas koncert na Stadionie slaskim Ostatnio mamy tu same koncerty, a ze do Stadionu mam 7 minut piechotka to zawsze wszystko slysze Ostatnio bylo Genesis

Sluchajcie wczoraj nasza corcia spala od 14:00 - 18:30 i bylam w szoku. Okapalismy ja, nakarmilam i znow poszla spac i wstala o 22:00. W nocy pobudka co 2,5 godziny, a dzis od rana od 7:00 jest aktywna tylko sama nie wie czego chce - i mialam zapytac czy wasze dzieci maja czasem na cycka odruch wymiotny Widze, ze possalaby, jak jej daje to nie chce, smoczka tez nie i nie wiem co jest
Dzis idziemy na urodzinki i ciekawe jak Hania bedzie sie zachowywac u dziadka na urodzinach

magma ja od poczatku stosuje spirytus rektyfikowany rozcienczony w stosunku 2:1 i patyczkiem kosmetycznym przemywam i widze, ze lada moment jej ten pempek odleci

Xantia powiedz mi ile torebek tego kopru wypijasz na dzien

Aha no i mialam sie jeszcze pochwalic, ze zostalo mi jeszcze z ciazy 2 kg do zrzucenia

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-07-01, 10:58   #264
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Aha no i mialam sie jeszcze pochwalic, ze zostalo mi jeszcze z ciazy 2 kg do zrzucenia
To świetnie!! 2kg to tak niewiele, że wcale nie widać, że cżłowiek cięższy. Bardzo szybko Ci te wracanie do fromy poszło, to pozytywnie nastraja.
Maiła być tabelka spadków wagi, i co?? Zaginęła w akcji?? Myślę, że taka tabelka i systematyczne wpisywanie w niej swoich osiągnięć byłaby niezłą mobilizacją, żeby od razu po porodzie, jak tylko wróci się do sił, wziąźć się za siebie.

Ale Wam zazdroszczę tych spacerków. Ja też już chce... a tu jeszcze minimum dwa tygodnie....
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 15:17   #265
Patrilla
Zakorzenienie

pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie i przepiekne dzieciaczki ja na razie tylko pole na usg oglądam
ajanna super foty!! strasznie mi sie podobają te rożki

kurcze te krople
sab simplex są podobno fantastyczne, ale jak je zdobyć będę sie martwiła jak sie dziecku kolka przytrafi
Stary 2007-07-01, 15:24   #266
minia99
Zadomowienie

My mamy za soba spokojna noc. Olivcia po kropelkach tak jak wczesniej szczesliwa i spokojna. Zjedliśmy obiadek więc wyruszamy na długi spacerek bo szkoda tracić taki piękny dzień w domu...
Stary 2007-07-01, 15:48   #267
blondie-b1
BAN stały

ajanna-kupowałaś może te zielone rożki na allegro? Jeśli tak to mogę wiedzieć od jakiego sprzedawcy??
blondie-b1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 16:00   #268
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Minisia - ja parzę sobie herbatkę z kopru w dzbanku (ok. 1,2 l) i wrzucam 3 torebki, w ciągu dnia wypijam 2 - 3 takie dzbanki. Nie piję w zasadzie nic innego poza tym tylko wodę źródlaną.

Czy ten sab simplex to te krople, które można kupić w Niemczech a u nas są niedostępne? Jeśli tak, to 10 lipca mogę je mieć. Dla siebie wezmę 1 opakowanie, jak któraś chce to mogę załatwić .

Stary 2007-07-01, 19:23   #269
minia99
Zadomowienie

Tak xantia to właśnie te krople, a takm wygladaja
http://shop.savit.de/akazien-apothek...rartnr=0893334
Stary 2007-07-01, 19:29   #270
ajanna
Wtajemniczenie

muszę pochwalić moich chłopaków. po poprzedniej kąpieli TZ, który zawsze ich kąpie, powiedział, że już tak strasznie nie krzyczeli i próbowali pływać (tak śmiesznie ruszali łapkami). minęło parę dni - dziś kolejna kąpiel i zawołałmnie do łazienki, żebym zobaczyła to na własne oczy- chłopcy uśmiechnięci i wyluzowani . chyba niedługo zaczniemy kąpać ich w dużej wannie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości