|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Jeśli się nudzisz się mogę pomóc ci to zmienić Chciałam dzisiaj Lili pobrać mocz. Włączyłam bajkę, nakleiłam woreczek i siedzimy sobie. Po chwili patrzę, a cały worek pełny, jeszcze nigdy nie widziałam, żeby tyle nasikała. Do tego plama na prześcieradle plus kałuża na podłodze Odłożyłam na meble woreczek i chcę Lilę oporządzić, a woreczek sru i zawartość na podłogę ![]() ![]() Cytat:
Moja zaczęła samodzielnie siadać z czworaków ok 10 miesiąca ![]() My jesteśmy na mm, teraz wychodzą jej zeby, więc ogólnie nie chce jeść, ale ostatnio coś za bardzo gardzi mm/kaszką/nabiałami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, musisz jakoś wpłynąć na tatę, jeśli głaskanie nie pomaga, to trzeba ostrzej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dzoan dzięki za życzenia
No i własnie bo mi z głowy wyleciało - nefrolog kazała najlepiej łapać prosto do pojemniczka na mocz ale my mamy bardzo wąskie fiolki więc kazała przelać z wyparzonego słoika. I mam zakodowany słoik ale jak tylko się uda to prosto do pojemnika. |
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
Heloł.
Nasze dzieci: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...28097919_n.jpg |
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Surka grunt, że udało się coś uratować
Kuba też gardzi kaszkami i obiadkami(tymi już od dawna), przez zęby. 2 dni temu znalazłam sposób - chodzi po kuchni i zwiedza, a ja mu wtedy wkładam łyżeczkę z kaszką/obiadkiem. I o dziwo, sam dzioba otwiera. Jak się naje to wychodzi z kuchni mam tylko nadzieję, że mu tak nie zostanie![]() Miszka dziękuję, że pytasz, Kubuś wciąż robi dziwne kupki, ma coś rozregulowane bo raz bobki, raz bardzo rzadko (przepraszam za dosłowność) ale nie ma biegunek no i spi zdecydowanie lepiej więc idziemy w dobra stronę A jak tańce???
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46776011]Heloł.
Nasze dzieci: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...28097919_n.jpg[/QUOTE] |
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan-najlepszy przepis na biszkopt,to pójść do najbliższej,dobrej piekarni,kupić i poprosić o przekrojenie
![]() Ja już się nie bawię w pieczenie biszkoptów,nie wychodzą mi i już. Ale pierogi lepię i potwierdzam-przepis Meli na ciasto jest genialny.Moja mama całe życie używała jajka do ciasta pierogowego,ale uznała wyższość właśnie tego. I trzymam kciuki za wyniki Olusia,na pewno wszystko będzie w porządku,toż to chłopak,aż miło popatrzeć Kilkakrotnie musiałam przeczytać,że płaciłaś za zaświadczenie do żłobka,bo nie wierzyłam własnym oczom...Gdzie my żyjemy,dziewczyny...wszęd zie haracz trzeba płacić za to,że się zdecydowałyśmy na dzieci. Surka-trzymam kciuki za wizytę i wyniki! Fiazo-zazdroszczę Ci tych wesel,naprawdę,chętnie bym się pobawiła chociaż na jednym. Agrafka- za pracę.
|
|
|
|
#2558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam taki, zawsze wychodzi: http://www.mojewypieki.com/przepis/p...asto-z-owocami |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Plan na dziś:
1. spacer 2. składniki na obiad 3. obiad ![]() 4. prasowanie 5. rozpisanie notatek 6. realizacja przynajmniej 20% z w/w ![]() Dzisiaj nie muszę jechać na uczelnię, uff..za to we wtorek mam prowadzić wykład ![]() Dzoan ciekawe jak długo ta dziewczyna układała te życzenia, bo są piękne, przemyślane i z głębi serca ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Lemurki chyba skorzystam z Twojego przepisu przy najblizszej okazji |
|
|
|
#2560 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś ogarnianie chaty, spacer, wywołanie kilku zdjęć... Pewnie się z mamą będę widzieć, bo muszę jej przekazać kartki dla dziadków na urodziny. Zapomniałam wysłać, a ona tam jedzie :P
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Myszka-dla Nikosia za siadanie
![]() I nieprawda,to Jaś jest największym leniuszkiem tutaj.Dwa tygodnie temu lekarka powiedziała,że wszystko jest ok i że ruszy,jak przyjdzie jego czas,a już znowu schizy dostaję,że coś się dzieje(my już tak chyba mamy,prawda?zawsze sobie problem wynajdziemy jakiś) Elaine-Ty u rodziców jesteś teraz? Miszka-dobrze,że mężowi przeszło,ale musisz go pilnować. Jak było na densach wczoraj? ![]() dla Maksia za jajecznicę.Zaraz też będę robić,tylko niech panicz się obudzi(nie tęsknię,niech śpi jak najdłużej,wczoraj nam zrobił pobudkę o 01.15Mamoszkrabka-przytulam mocno...ludzie to hieny,potrafią bez skrupułów wykorzystać starszych ludzi.Może dałoby się jakoś załatwić,że emerytura babci trafiałaby do Waszych rąk,żebyście spokojnie mogli robić jej zakupy,płacić świadczenia i nie byłoby ryzyka"pożyczek"na wieczne nieoddanie?Nie chcę straszyć,ale niedawno słyszałam o przypadku,kiedy pazerna sąsiadka zaczęła odwiedzać ponad osiemdziesięcioletnią panią z % w ręku,i buszowała jej po mieszkaniu,kiedy upojona właścicielka przysypiała(no bo ile taka babcia wcześniej niepijąca może przyswoić...) Mela-kciukam za tatę;widzę,że zaczął się buntować-taki etap,musicie to przetrwać,módl się o cierpliwość dla siebie i dla swoich bliskich.Ale super,że robi postępy! Miszka-pewnie,że chciałabym zostawić Jasinka z kimś z rodziny,ale nie mam takiej możliwości(no może mam jedną,ale nie skorzystam )Najch ętniej oddałabym Pierożka do żłobka,ale w tym roku nie mogę z powodów zdrowotnych.Serce boli,jak sobie pomyślę,że pójdę do pracy na 8 h,ale o ile nie wygramy w lotto,to raczej będę musiała.Chociaż wczoraj powiedziałam do tż,żeby wystąpił do szefa o podwójną pensję,wtedy zostanę w domu![]() Ale mam jeszcze czas do końca września chyba. |
|
|
|
#2562 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale piękna pogoda u nas, niby na termometrach 20 stopni ale odczuwalna znacznie większa jest, zero wiaterku, super słoneczko byliśmy na targu po warzywa a teraz Łukasz śpi. Trzeba trochę ogarnąć ale się nie chce
|
|
#2563 |
|
Konto usunięte
|
Co do siuśków, mi się ostatnio udało w środku dnia i bez żadnego przygotowania (w sensie mycia) nic nie wyszło, to chyba OK. W sumie z tymi siuśkami jak ze wszystkim - jak się to robi już któryś raz, to jest łatwiej...
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46776641] Ja mam taki, zawsze wychodzi: http://www.mojewypieki.com/przepis/p...asto-z-owocami[/QUOTE] dziękuję ![]() Cytat:
![]() Ja się cieszę, że niektórzy dzielą się swoimi życzeniami, wierszami itp., nawet próbowałam szukać na blogach czegoś..żeby było wyjątkowe ![]() Zbieramy się na spacer, żeby wrócić przed najgorszym skwarem.. |
||
|
|
|
#2565 |
|
Konto usunięte
|
Z mojego planu póki co udało mi się zrealizować:
- jedzenie paluszków z nadzieniem orzechowym z Biedry
|
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie lepiej kupić worki do moczu? Ja tak ściągam. Neklejam woreczek i po sprawie
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- I wtedy ten woreczek dajemy do pojemnika na mocz i tak zanosimy do badania. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest taki woreczek. Inny dla chłopca inny dla dziewczynki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
A i ja nakładam na założony woreczek pampersa i zawsze się udaje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś z tym woreczkiem robiłam i się udało
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zbieralam do woreczka.Na to pampers.Ale wtedy Laura nie byla taka ruchliwa.Pozniej zawartosc przelalam do jalowego pojemnika.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Naklejam worek, nakładam pampa, bawię się z dzidziolem, gilgam go, po chwili ściągam pampa, w worku upragnione mililitry, do pojemnika i sru. |
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówią też, że dobrym sposobem jest nalać wodę do wanny i włożyć dziecko, ale stopki żeby były w wodzie i trzymać pojemnik i niby poleci. Nie próbowałam preferuję woreczki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również używam woreczków, potem zawartość przelewam do jałowego pojemnika. Niestety za każdym razem, jak założę pampersa, w woreczku nie zastaję moczu, dlatego zbierając mocz oglądamy bajki, tylko wtedy świadomie jej na to zezwalam
|
|
|
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie włączam Arturowi w ogóle tv.
Od pewnego czasu, jak to robiłam (a szczerze naprawdę robiłam to bardzo rzadko i krótko) Artek aż cały sztywniał z euforii, taka reakcja wydaje mi się bardzo niezdrowa, dlatego nie ma już w ogóle tv. Czasami mu puszczę Teletubisie na komórce, jak się nie umie skupić na jedzeniu, ale to tyle. |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 27 stycznia włączyła m tv tylko 4 razy - tyle razy pobierałam Lili mocz
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tylko chyba ja taka sierota, ze nie potrafiłam dziecku siuśków złapać
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
STOKROTKA nie jesteś sierota. Do mojej siostry np. Przechodzą kobiety i proszą aby dziecku założyć woreczek. Pielęgniarki zakładają i czekasz z dzieckiem aż zrobi siusiu
po siusiu krew i full serwis![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46778399]Z mojego planu póki co udało mi się zrealizować:
- jedzenie paluszków z nadzieniem orzechowym z Biedry [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy ze spaceru. Poszliśmy po sąsiadkę i przeszła się z nami do parku i na lody Teraz Olek odpoczywa w łóżeczku, w wózku siadał albo przekręcał się na brzuszek. A ja sama mam ochotę się zdrzemnąć..tak ogromna to ochota, że o dziwo o jedzeniu nie myślę ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Zamawiamy pizzę
|
||
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46778399]Z mojego planu póki co udało mi się zrealizować:
- jedzenie paluszków z nadzieniem orzechowym z Biedry [/QUOTE]U mnie póki co spacer, składniki na obiad kupione, obiad robię jak Kuba wstanie (nie spi już na spacerach od ok 3tyg tylko w domu), pozostaje jeszcze 80% do realizacji ![]() Cytat:
![]() Co do woreczków - nam już 2 lekarzy mówiło, że z tymi woreczkami to zły pomysł. Chodzi o to, że tam się mogą dostać bakterie różnorakie. No ale w sumie jak Wam wychodzi ok to chyba trochę przesadzają Tak czy siak ja zawsze do słoika łapię, jakoś mi tak swojsko ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Dzoan my wczoraj mieliśmy pizzę na obiad + shoarma z kurczaka ja popiłam kilkoma łykami piwa z sokiem malinowym, jakie dobreee
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi ja uważam, że jeżeli te woreczki są jałowe i po ich otwarciu od razu nakładam je na wcześniej umytą skórę, nie wkładam do nich palców, ani nic innego, to są tak samo "czyste", jak np. twój słoik.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Chciałam dzisiaj Lili pobrać mocz. Włączyłam bajkę, nakleiłam woreczek i siedzimy sobie. Po chwili patrzę, a cały worek pełny, jeszcze nigdy nie widziałam, żeby tyle nasikała. Do tego plama na prześcieradle plus kałuża na podłodze
Odłożyłam na meble woreczek i chcę Lilę oporządzić, a woreczek sru i zawartość na podłogę 

A Lilka nic nie chce jeść. Mleczka tez? Sorki nie pamiętam czy Wy na piersi czy mm. Kciuki za powtórkę moczu 

mam tylko nadzieję, że mu tak nie zostanie