|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Kurde, jade szukac koca po biedronkach! Szary wózek juz mam
![]() Ja tez na pewno kupie otulacz. Mozr tej dziewczyny ktore maja juz kąciki dla dzieci w domu zrobione, wstawialyby zdjęcia? To bylaby fajna inspiracja dla pozostałych
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fakt faktem muszę sie ogarnąć z wyprawką bo później może być różnie
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-06 o 12:09 |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
P180514_12.01_[01].jpg |
|
|
|
|
#3455 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
za 8 miesiącDzieki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny tytuł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj na spacerze mój synek ubrany w zielono-żółte trampki, granatowe spodenki, błękitny t-shirt i beżowy kapelusz został nazwany "niunią" przez jakąs babcię ![]() Ewelajna, mój mąż okazał się ogromną pomocą przy przystawianiu synka do piersi. widać nasi mężowi mają ukryte talenty ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
#3456 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla tego pana ![]() Musiało byc ci bardzo milo, ja bym pewnie buraka puscila Cytat:
U mnie w H&M jest maly wybor i rozmiary od 80B i to takie wielkieeeee Cytat:
Początki byly niezle, bo jak zostawałam u niego na noc to nawet spałam w staniku bo sie tak wstydziłam, ze mi coś tam przez bluzkę będzie prześwitywać Cytat:
za 8miesiąc ![]() Ja mam takie małe piersi, ze dziecko mi całą ją głową zasłoni Jak ktos ma az takie obawy, ze sie bedzie krepowac to są specjalne kocyki/husty do karmienia, ze nawet dziecka nie widac, a co dopiero cyca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamowilam takie ala sportowe rozmiar 85 E wiec moze beda dobre
|
|
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miał być szlaban , ale i tak zerkam ![]()
|
|
#3459 | ||||
|
Zadomowienie
|
Obejrzalam caly asortyment apteki i porownywalam ceny z allegro. Szukalam opinii o poscieli, potem ogladalam kabarety, mowilam chwile do brzucha jak sie dziecko budzilo, jadlam, zabijalam komary ktore juz przylecialy, rozmyslalam...Generalnie cala noc spedzilam przy laptopie bez tego bym swira dostala
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzis nie pospie, zaraz wskakuje sie umyc i oskrobac, a jak odpoczne to ide do dzieciecego. Potem odpoczne i przyjedzie Tz takze dzis swieto-COS SIE DZIEJE w moim zyciu, adrenalinka w gore poszla i spania nie bedzie. Spodnie rewelacyjne !! Cytat:
zdolny ten twoj TzKasia_ruda twoj maz mnie rozbraja z tymi zakupami, fajny kocyk
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-06 o 12:38 |
||||
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wogóle to dziś zaczynam 30tydzień
Dostałam wiadomość od sprzedawcy, ze mają ostatnie sztuki wózka w kolorze szarym. Chciałam dopiero zamówić jak pokoj bedzie skonczony, zeby nie przeszkadzal, a teraz nie wiem co zrobic ![]() ![]() Cytat:
http://www.hm.com/gb/product/26873?a...-A&variant=275 Ale boje się, ze bedą za miekkie
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Pędzicie jak szalone z tym pisaniem
Tytuł z biedronką i kocykiem super ja nie kupowałam tego kocyka, bo średnio mi się podobał widziałam że pisałyście o karmieniu, ja przy tż czy mamie karmiłam normalnie, ale jak ktoś był u nas to wychodziłam do drugiego pokoju. Nie wyobrażam sobie wyciągnąć cyca w miejscu publicznym czy przy gościach. Pamiętam, że w szpitalu jakoś nie krepowałam się karmić, zresztą dla tatusiów chyba bardziej to było niezręczne, biedaki nie wiedzieli gdzie mają się patrzeć, a zazwyczaj siadali tyłem ![]() Staników do karmienia nie kupuję, mam jeden jeszcze po Zosi praktycznie nowy, nie używany. Chodziłam w normalnym, tak mi było najwygodniej. Tz maluje mi sypialnię, w końcu ma chwilę czasu żeby pomalować. Co do kącika to pewnie poustawiam wszystko, ale pościel tż ubierze dzień przed wyjściem ze szpitala.
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj mąż przyjedzie to może uśniesz ? Życzę Ci tego.
|
|
#3463 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolno z pasteryzowanego mleka. A nie widziałam nigdzie w sklepie, żeby były z niepasteryzowanego. Poza tym jest poddany obróbce termicznej, skoro upieczony, więc spoko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z pepco też mam. Też jest fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale bardzo je kocham i dużo czasu z nimi spędzam, więc jak to nic złego, to raczej im nie odmawiam - kochane z nich Myszki! Co do karmienia, to właśnie podejrzewam, że troszkę się podejścia zmieniają, jak się dziecko urodzi Jak np. będę w sklepie i Mała sie będzie darła z głodu, to nie będę szukac miejsca, żeby się schować, tylko szybko ją będę chciała nakarmić Cytat:
A nasza Hania podejrzewam, że będzie długim dzidziusiem, po tatusiu ma nogi długaśne ![]() Co do Twojej mamy, to moja siostra tak rodziła drugie dziecko. Do szpitala wleciała własciwie z główką między nogami ![]() Cytat:
Przecież ona nie robi tej lewatywy na korytarzu przy gościach, tylko intymnie we dwie ![]() Kurna, nadrobiłam Was po łebkach, ale wiatru w żagle nabrałyście! Co mi się wydawało, że juz nadrobiłam, to widziałam na dole, że kolejna strona ![]() Idę sie oporządzić i spadam do gina! Kciuki mile widziane. |
||||||||
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
aa ja leze w lozku
jakos zle sie czuje no i tradycyjnie od rana
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciuki za wizytę. Cytat:
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
mala mi wbila gdzeis nozki an gorze i mnie boli
poza tym te wymioty mnie wymeczyly i spac mi sie chce |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3470 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butów to ja w ogole nie mam myślalam że są zbędne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na razie jeszcze w dwupaku i oby jak najdłużejCytat:
ja się na to piszę![]() ![]() LEWATYWA - JESTEM NA TAK wole to niż dostac potem do przytulania ubabranego w g. dzieciaka mówiąc brzydkoCytat:
szczególnie, że ja się dobrze czuję to mogłabym Cię wziąć pod swoje skrzydła jakbys się zdecydowała to zapraszam![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- widziałyście? jest już wątek mamuś lutowych 2015...ależ ten czas gna ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- a my za jakiś tydzień pewnie będziemy zakładały nową część ciekawe czy to już porodowy będzie...chyba jeszcze nie. Przynajmniej nie dla wszystkich. myślę że kolejna część nam do lipca starczy a potem to już będzie typowa porodówka |
|||||||
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie takich sytuacji się obawiam, no naprawdę nie wyobrażam sobie karmić w środku sklepu bo dziecko zaczęło płakać... ![]() Wyprowadźcie mnie proszę z błędu, bo nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii- zawsze miałam takie wyobrażenie o karmieniu piersią, że najlepiej tak zorganizować sobie rytm dnia, by w porach karmienia być domu lub innym miejscu gdzie mogę karmić, ale nie np na zakupach. W sytuacji gdy muszę wyjść na dłużej (nie wiem np.fryzjer )- odciągam mleko i zostawiam Tż żeby nakarmił małego. No bo jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć na fotelu z dzieckiem przy cycku W moim przypadku wizyta u fryzjera trwa właśnie niecałe 2 godzinki, no ale przecież w tym czasie może się dziecku zachcieć jeść, to co wtedy?
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poslac mame do Biedronki? moze jakis znajdzie i mi przywiezie . Ja juz po badaniu okulistycznym. Zaskoczona jestem pozytywnie stwierdzili ze cisnienie w galce ocznej w normie a siatkowka w bardzo dobrej formie jak na tak wysoka krotkowzrocznosc. I ze nie widza wskazan do cesarki. Moge rodzic naturalnieNo prosze, tak sie nastawialam na to ciecie, a tu sie okazuje ze moge SN. Bardzo mnie to cieszy. Mlody wsciekle aktywny dzis pare razy mi przykopal pod zebra z prawej strony, to nie powiem, skrzydla motyla to to nie byly.
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Zmeczona do granic mozliwosci a tylko sie umylam+wlosy i ogolilam nogi.
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy ![]() Watek mamus lutowych 2015?? o jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Chyba do mnie nie dociera ze jestem w koncowce ciazy, niedawno czekalam na pierwsze usg |
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja mam wizytę u okulisty w następnym tygodniu i też mam nadzieję ,że nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu SN
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, popatrzcie na siatkę centylową. Moja Hania ma 1800g w skończonym 31tc i wg siatei jest w 50centylu czyli nie jest ogromna.
Siatka centylowa - waga Maluszków w poszczególnych tygodniach 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) ![]() Cytat:
![]() za wizytęCytat:
Cytat:
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
No to faktycznie spora , ja z moimi -4 nie potrafię już bez okularów żyć ![]() chociaż teraz czuję ,że mi się trochę pogłębiła ta wada ,zobaczymy po wizycie u okulisty
|
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały na allegro u HubiWorld czy u Was było wszystko w porządku?? Bo u mnie niby wszystko ok, bezproblemowo i szybka przesyłka, ale kupiłam zestaw butelek avent i miałam gratis dostać kosmetyczkę i próbkę kremu, a nie mam i co dalej?? Zastanawiam się jaki komentarz dać, bo niby ok, ale nie do końca.
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

za 8 miesiąc
. Wczoraj pojechałam odebrac autko, juz zagazowane