Największe faux pas popełniane przez Młodych part II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 11:37   #901
aguusia88
BAN stały

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
tylko najpierw, moja droga, ten gust trzeba mieć ale Ty jeździsz po wszystkim co wiąże się ze ślubem i weselem... i dziwić się, że facet nie chce się żenić...
no coz. niestety nie bede sie utozsamiac polska wiocha i zastaw sie a postaw, niestety
gdyby mu to przeszkadzalo to by znalazl sobie slubna, co nie?
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 12:18   #902
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Zgubiłaś gdzieś sens mojej wypowiedzi. Nie chodzi przecież o zabawki, tylko prezent który wyjątkowo przypadnie Ci do gustu. Dla Ciebie to nie ma znaczenia, dla mnie jest.
Kto zgubił ten zgubił
Moim zdaniem prezenty to taka pierdoła (w znaczeniu, że nie są przecież takie ważne podczas tego dnia) że jakiekolwiek działania w ich stronę są niepotrzebne, dlatego jest mi kompletnie obojętne kto mi co daje, jeśli daje. Nie chcę rozdzielać gości, jeśli sami tego nie zrobili, na tych, którzy dali mi wyjątkowo przypadający do gustu prezent i na tych, którzy takiego nie dali. Tyle
Stary 2014-06-06, 13:01   #903
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hamster_killer Pokaż wiadomość
Serio?? Jasne, że nie każdy lubi konkursy ale wrzucanie do jednego worka osoby, które grają w "krzesełka" czy inną zwyczajną zabawę i te, które przekładają jajko przez nogawkę to jest gruba przesada. Sama nie lubię konkursów na weselach więc po prostu nie biorę w nich udziału, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy obrażanie ludzi, którzy to robią w taki sposób jak ty - wychodzą jakieś kompleksy, próba dowartościowania się? Poza tym, skoro ty jesteś taka ambitna, to proponuję jeszcze zacząć pisać bez błędów - spoT płotu.

Co do opisywanych osób towarzyszących świadków - wpadacie z jednej skrajności w drugą. Czy na prawdę pomiędzy byciem bluszczem a spędzeniem samotnie wesela nie ma nic pomiędzy? Zaskakuje mnie bardzo to wyolbrzymianie. Byłam raz na weselu gdzie nie znałam nikogo prócz osoby, z którą przyszłam a która była świadkiem. Nie było to dla mnie żadnym problemem, że z kościoła jechałam z kuzynką młodej, posiedziałam chwilę sama przy stole jak świadek poszedł pogadać z gośćmi na drugim końcu stołu albo w trakcie oczepin, w których nie chciałam brać udziału. Ja po prostu nie lubię szukać na siłę problemów i nie jestem zrośnięta z chłopakiem.

PS. Zaproszenie, na którym byłabym określona jako "osoba towarzysząca" też nie jest dla mnie problemem ; )))
Codo pogrubionego uważam, że właśnie do takiej postawy jaką Ty przyjęłaś w trakcie tego wesela trzeba dojrzeć emocjonalnie Zrozumieć, że związek nie polega na tym żeby się przykuć to swojej połówki kajdankami tylko dlatego, że jest się w związku

A agusią się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
nie no, lepiej byc lizusem, niz powiedziec co sie czuje szczerze.
jak ludzie moga mowic o obiad weselny to skapstwo to jest ok, ale jesli sie powie ze wesele jest dla alkoholikow i wiesniakow to jest be. fajnie.
o gustach sie nie dyskutuje.
Jasne, lepiej wszystko krytykować
Nie umiesz normalnie wyrazić swojego zdania tylko wiecznie wszystko krytykujesz, nieważne czy to małżeństwo, posiadanie dzieci, ślub, zabawy weselne, same wesela. Rozumiem, że można mieć takie a nie inne zdanie ale Ty chcesz każdemu wmówić, że jego poglądy są żałosne i wszystko co lubi jest tandetne. Tobie nie da się niczym dogodzić, najpierw piszesz, że nie cierpisz wesel a potem że chodzisz na nie jakby ktoś to wymuszał. Dlaczego na forum umiesz wściekle bronić swojego zdania a w prawdziwym życiu już masz z tym problem?
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 13:20   #904
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Kto zgubił ten zgubił
Moim zdaniem prezenty to taka pierdoła (w znaczeniu, że nie są przecież takie ważne podczas tego dnia) że jakiekolwiek działania w ich stronę są niepotrzebne, dlatego jest mi kompletnie obojętne kto mi co daje, jeśli daje. Nie chcę rozdzielać gości, jeśli sami tego nie zrobili, na tych, którzy dali mi wyjątkowo przypadający do gustu prezent i na tych, którzy takiego nie dali. Tyle

No i tu widać różnicę między nami. Ja nie potrafię prezentów uznawać za pierdoły, niezależnie od ich wartości. Nawet jak ktoś poszedł do Biedronki po czekoladę i później mi ją dał, to jednak poszedł i już ta czekolada nie może być pierdołą (a byłaby gdybym sama sobie ją kupiła).

Zgadzam się, że prezenty nie są najważniejsze w tym dniu, ale moim zdaniem takie ich lekceważenie, to też nie najlepiej świadczy o naszym stosunku do darczyńcy.

Dobra, uznajemy temat za zamknięty, ale jeszcze mi odpowiedz na jedno pytanie. Często Młodzi dostają kupony lotto. Wiem, że to mało realne, ale jakby tam była wielomilionowa 6-tka, naprawdę nie chciałabyś wiedzieć kto Ci ten kupon dał?

Edytowane przez joaaa83
Czas edycji: 2014-06-06 o 13:29
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 13:22   #905
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No i tu widać różnicę między nami. Ja nie potrafię prezentów uznawać za pierdoły, niezależnie od ich wartości. Nawet jak ktoś poszedł do Biedronki po czekoladę i później mi ją dał, to jednak poszedł i już ta czekolada nie może być pierdołą (a byłaby gdybym sama sobie ją kupiła).

Zgadzam się, że prezenty nie są najważniejsze w tym dniu, ale moim zdaniem takie ich lekceważenie, to też nie najlepiej świadczy o naszym stosunku do darczyńcy.
Przeczytałaś, co napisałam w nawiasie po słowie "pierdoła"?
Dodałam to właśnie dlatego, żeby nikt nie odebrał moich słów tak, że prezenty od gości mi zwisają i mogą wylądować w koszu.
Stary 2014-06-06, 13:23   #906
Konto usunięte

Cytat:

Ja myślę, że viva nie miała na myśli lekceważenia prezentów, ale że są to drobnostki, ważniejsze że ten ktoś przyszedł i równie dobrze jakby nic nie przyniósł
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 13:26   #907
viva91
na przekór do celu

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46779843]Ja myślę, że viva nie miała na myśli lekceważenia prezentów, ale że są to drobnostki, ważniejsze że ten ktoś przyszedł i równie dobrze jakby nic nie przyniósł [/QUOTE]
Czyli jednak nie piszę po chińsku
Stary 2014-06-06, 13:30   #908
aguusia88
BAN stały

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46779507]Codo pogrubionego uważam, że właśnie do takiej postawy jaką Ty przyjęłaś w trakcie tego wesela trzeba dojrzeć emocjonalnie Zrozumieć, że związek nie polega na tym żeby się przykuć to swojej połówki kajdankami tylko dlatego, że jest się w związku

A agusią się nie przejmuj

Jasne, lepiej wszystko krytykować
Nie umiesz normalnie wyrazić swojego zdania tylko wiecznie wszystko krytykujesz, nieważne czy to małżeństwo, posiadanie dzieci, ślub, zabawy weselne, same wesela. Rozumiem, że można mieć takie a nie inne zdanie ale Ty chcesz każdemu wmówić, że jego poglądy są żałosne i wszystko co lubi jest tandetne. Tobie nie da się niczym dogodzić, najpierw piszesz, że nie cierpisz wesel a potem że chodzisz na nie jakby ktoś to wymuszał. Dlaczego na forum umiesz wściekle bronić swojego zdania a w prawdziwym życiu już masz z tym problem?[/QUOTE]

Co krytykuje ? Mam w nosie czy ktos bierze slub, czy ma 2 dzieci czy robi wesele na 500 osob na tydzien. Wypowiadam sie za siebie. Mnie cos nie pasuje i mam prawo wyrazic zdanie. Nie lubie wesel gdzie jest przymus picia bo nie ma usprawiedliwiania poza ciaza zeby nie wypic wodki. Mozna nawet jezdzic autem po % albo wodka w ciazy nie szkodzi wg niektorych. Nie lubie zmuszania do oczepin czy konkursow. Nie ma porownania bo kazda impreza tak samo wyglada. Teraz nie ma w rodzinie bum na sluby wiec nie mam gdzie isc ale wczesniej bylam panna do 20 r.z na utrzymaniu doroslych i jakos oczywiste bylo sie bawic i rodzina idzie w calosci. Powrot byl tez razem bo jak to panna sama wraca a autokar mlodzi podstawili o 5, wywlekli za reke na srodek na zabawe. Jak mozna miec pozytywne zdanie na cos takiego.
Stary 2014-06-06, 13:39   #909
_ema_
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46718403]Jak mnie wkurzają takie zazdrosne nie wiadomo o co...... kobietki

Sama jestem zazdrosna czasem ale to tak w formie żartu jak któraś na Tż spojrzy, czy jakaś znajoma polubi jego zdjęcie na fejsie
Tak się droczymy

Ale zabronić mu jechać ze świadkową, jesli byłby świadkiem w jednym samochodzie? Może w ogóle zabronić mu być świadkiem?

W głowie mi się nie mieści [/QUOTE]

A ja tę dziewczynę rozumiem. To, że facet jest świadkiem nie znaczy, że ona jest gościem niższej kategorii jako towarzysząca. Owszem, świadek ma wiele obowiązków i na pewno nie wybawią się tak jak na innych weselach, ale dziewczynie się nalezy szacunek. Należy się jej miejsce w samochodzie partnera, miejsce przy jego stole itp. I na miejscu faceta też bym sobie nie życzyła, żeby moja dziewczyna jechała z kimś komu zostało wolne miejsce, bo muszę wieźć kogoś innego. Tak więc faux pas jest tu tylko i wyłącznie po stronie młodych, którzy kompletnie położyli kwestie organizacyjne. Trzeba było usiąść w 6 osób, do samochodu załatwić kierowcę, albo od razu uprzedzić, że wszyscy się nie zmieszczą i załatwić transport dla świadkowej. Natomiast nic złego w zachowaniu dziewczyny świadka nie dostrzegam
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 14:00   #910
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Dobra, uznajemy temat za zamknięty, ale jeszcze mi odpowiedz na jedno pytanie. Często Młodzi dostają kupony lotto. Wiem, że to mało realne, ale jakby tam była wielomilionowa 6-tka, naprawdę nie chciałabyś wiedzieć kto Ci ten kupon dał?
Czyli teraz zrozumiałaś
Gdyby babcia miała wąsy...
Ale odpowiadając na pytanie: nie chciałabym wiedzieć, do szczęścia mi to nie potrzebne

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Nie lubie wesel gdzie jest przymus picia bo nie ma usprawiedliwiania poza ciaza zeby nie wypic wodki. Mozna nawet jezdzic autem po % albo wodka w ciazy nie szkodzi wg niektorych. Nie lubie zmuszania do oczepin czy konkursow. Nie ma porownania bo kazda impreza tak samo wyglada. Teraz nie ma w rodzinie bum na sluby wiec nie mam gdzie isc ale wczesniej bylam panna do 20 r.z na utrzymaniu doroslych i jakos oczywiste bylo sie bawic i rodzina idzie w calosci. Powrot byl tez razem bo jak to panna sama wraca a autokar mlodzi podstawili o 5, wywlekli za reke na srodek na zabawe. Jak mozna miec pozytywne zdanie na cos takiego.

teraz to Ci współczuję. na żadnym weselu na którym byłam, a mam ich koło 7 "na koncie", z czymś takim się nie spotkałam.

ja nie piję wódki, na weselach mówię, żeby mi nie nalewali i nie nalewają. wszyscy są szczęśliwi.

sama piszesz: "wg niektórych". ano właśnie, niektórych.
więc nie mów, że wesela to wieś, bo to nie w weselach tkwi problem, a w ludziach. to, że Ty byłaś na powiedzmy 5 debilnych weselach nie znaczy, że np. 6 na które pójdziesz też będzie debilne.
Stary 2014-06-06, 14:39   #911
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno Ci co kupują lotto na prezent, kupują sobie kupon z tymi samymi liczbami Więc pewnie gdyby młodzi wygrali to nie tylko oni staliby się bogaci, szybko by się dowiedzieli kto w otoczeniu także wygrał
Stary 2014-06-06, 14:41   #912
Konto usunięte

Cytat:
Co krytykuje ? Mam w nosie czy ktos bierze slub, czy ma 2 dzieci czy robi wesele na 500 osob na tydzien. Wypowiadam sie za siebie. Mnie cos nie pasuje i mam prawo wyrazic zdanie. Nie lubie wesel gdzie jest przymus picia bo nie ma usprawiedliwiania poza ciaza zeby nie wypic wodki. Mozna nawet jezdzic autem po % albo wodka w ciazy nie szkodzi wg niektorych. Nie lubie zmuszania do oczepin czy konkursow. Nie ma porownania bo kazda impreza tak samo wyglada. Teraz nie ma w rodzinie bum na sluby wiec nie mam gdzie isc ale wczesniej bylam panna do 20 r.z na utrzymaniu doroslych i jakos oczywiste bylo sie bawic i rodzina idzie w calosci. Powrot byl tez razem bo jak to panna sama wraca a autokar mlodzi podstawili o 5, wywlekli za reke na srodek na zabawe. Jak mozna miec pozytywne zdanie na cos takiego.
Nikt nie mówi, że na weselach musi być fajnie, tylko Ty pokazujesz jakby wesela były złem największym. Nie mów, że nikogo nie krytykujesz bo na wielu wątkach właśnie to robisz.
Albo trafiałaś na jakiś okropnych ludzi, albo przesadzasz. Bo ja nigdy nie spotkałam się z czym takim jak opisujesz, jak ktoś nie chce pić to nikt go nie zmusza, jak ktoś nie chce się bawić też nie jest ciągnięty na siłę. Wszystko zależy od towarzystwa. Przecież wszystko co jest na weselu jest ustalone przez młodych, więc jeśli zorganizują wesele bez tych okropnych zabaw i zaproszą tylko ludzi, którzy umieją się bawić to nie oznacza, że wesele będzie równie tragiczne.
Ja chodzę regularnie średnio 1 w roku na wesele od dziecka bo mam bardzo dużą rodzinę i nigdy z niczym takim się nie spotkałam.

Cytat:

teraz to Ci współczuję. na żadnym weselu na którym byłam, a mam ich koło 7 "na koncie", z czymś takim się nie spotkałam.

ja nie piję wódki, na weselach mówię, żeby mi nie nalewali i nie nalewają. wszyscy są szczęśliwi.

sama piszesz: "wg niektórych". ano właśnie, niektórych.
więc nie mów, że wesela to wieś, bo to nie w weselach tkwi problem, a w ludziach. to, że Ty byłaś na powiedzmy 5 debilnych weselach nie znaczy, że np. 6 na które pójdziesz też będzie debilne.
Dokładnie!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Czyli jednak nie piszę po chińsku
chyba, że ja rozumiem po chińsku
Stary 2014-06-06, 14:45   #913
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Podobno Ci co kupują lotto na prezent, kupują sobie kupon z tymi samymi liczbami Więc pewnie gdyby młodzi wygrali to nie tylko oni staliby się bogaci, szybko by się dowiedzieli kto w otoczeniu także wygrał
Kiedyś kupiliśmy z tż kilka kuponów lotto na prezent dla PM, ale w ostatniej chwili stwierdziłam, że jeden sobie zostawię Wygrałam prawie 300zł
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 16:13   #914
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Jutro idę na wesele, gdzie młodzi właśnie chcieli kupon, jego kupno zleciłam tacie, nie wiem czy kupił podwójnie
Stary 2014-06-06, 18:24   #915
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
no coz. niestety nie bede sie utozsamiac polska wiocha i zastaw sie a postaw, niestety
gdyby mu to przeszkadzalo to by znalazl sobie slubna, co nie?
Może już znalazł na boku?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Kiedyś kupiliśmy z tż kilka kuponów lotto na prezent dla PM, ale w ostatniej chwili stwierdziłam, że jeden sobie zostawię Wygrałam prawie 300zł
FP na 100%
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 18:30   #916
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Może już znalazł na boku?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

FP na 100%
Na pewno, juz ma 4
Stary 2014-06-06, 18:33   #917
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno, juz ma 4
Efekciarz. Z którą poza Tobą bierze ślub?
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 18:34   #918
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Efekciarz. Z którą poza Tobą bierze ślub?
No przecież z nią nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Stary 2014-06-06, 18:49   #919
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
No przecież z nią nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Z zadna kobieta nie chce ślubu, nie tylko ze mna. Gdyby jakas mu marudzila o welonie to by z nia zerwal
Stary 2014-06-06, 22:46   #920
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Z zadna kobieta nie chce ślubu, nie tylko ze mna. Gdyby jakas mu marudzila o welonie to by z nia zerwal
moze wlasnie z tobą nie chce bo juz jest żonaty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 22:49   #921
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
moze wlasnie z tobą nie chce bo juz jest żonaty?

Tak. Jego zona spi w wersalce pod nami. Macie jeszcze jakies ciekawe pomysły ??
Stary 2014-06-07, 09:39   #922
Vivienne
... choć nie Westwood

Agusia, powiedz więc co Ty robisz na forum slubnym, jak tak hejtujesz wszystko co jest z tym zwiazane? Jak kogos nie jaraja dzieci to unka "mamy z klasą", jak ma gdzies ciuchy to nie wchodzi na "modę". Co tu wiec dziewczyno robisz?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 09:51   #923
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Agusia, powiedz więc co Ty robisz na forum slubnym, jak tak hejtujesz wszystko co jest z tym zwiazane? Jak kogos nie jaraja dzieci to unka "mamy z klasą", jak ma gdzies ciuchy to nie wchodzi na "modę". Co tu wiec dziewczyno robisz?

trolluje

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 09:52   #924
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

W zadnym wypadku nie hejtuje slubow. Siedze tu bo chce zaplanowac swoj slub
Stary 2014-06-07, 09:58   #925
Konto usunięte

Cytat:
W zadnym wypadku nie hejtuje slubow. Siedze tu bo chce zaplanowac swoj slub
Ale przecież mówiłas że Twój TZ nie chce ślubu
Stary 2014-06-07, 10:00   #926
aguusia88
BAN stały

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46789270]Ale przecież mówiłas że Twój TZ nie chce ślubu [/QUOTE]

Ale to nie znaczy ze ja tez nie chce. Nie bede nikogo zmuszac ale slub ulatwi zycie

Edytowane przez aguusia88
Czas edycji: 2014-06-07 o 10:03
Stary 2014-06-07, 10:18   #927
Konto usunięte

Cytat:
Ale to nie znaczy ze ja tez nie chce. Nie bede nikogo zmuszac ale slub ulatwi zycie
Ty chcesz, TŻ nie, jak napisałaś nie da się nikogo zmusić i bez niego nie masz prawa planować że weźmiecie ślub
Stary 2014-06-07, 10:21   #928
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
to bardzo logiczne...
Stary 2014-06-07, 10:30   #929
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to bardzo logiczne...
jak wszystkie jej wypowiedzi
Stary 2014-06-07, 10:57   #930
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to bardzo logiczne...

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości