Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 11:25   #2971
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Czesc mamuski witam sie z wanny
Malutka fika koziolki odkad wstalam, chyba chciala sie z mama przywitac
Wstawilam juz pranie i zmywarke, jak wyjde z wody to musze jeszcze odkurzyc i ogarnac troche chatke. Wypadalo by tez w koncu wydepilowac sobie brwi
Ogladalam z mezem porody na ipla i tam byla babeczka co tak dzielnie sobie radzila, porod naturalny bez znieczulenia. I jak ten dzieciaczek juz wyszedl to sie poplakalam normalnie ah co to bedzie we wrzesniu oboje z mezem pewnie bedziemy tam lasiac

Mi z kazdego usg wychodzi taki sam termin porodu jak z miesiaczki hehe no zobaczymy czy rzeczywiscie wyskoczy tego 19 wrzesnia i witam sie dzisiaj w 26 tygodniu ciazy

Nie wiem jak wy ale ja zamierzam do szpitala jechac najpozniej jak sie da. Dopiero jak te skurcze beda naprawde czeste. No zobaczymy jak mi to wyjdzie

Aliszcze uwazaj tam na siebie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:34   #2972
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

A ja ugotowalam zupę jarzynowa jeszcze potem ser z serem zjem ;-) teraz chwilę odpoczynku na słońcu ;-) kupilam sobie filtr śmiało moge sie opalac ale nie za drugi bo za gorąco. Ale przynajmniej ten dekold i nogi posiedze z pol godz i idę sprzątać w pokoju od kad siedzę w domu nie mam kiedy siedzieć i pisać z wami. Zamiast odpoczywać to sprzątam gotuje jeżdżę tu i tam
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:44   #2973
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że mi na połówkowych termin wyszedł na 22.09, ale mój lekarz prowadzący powiedział, że bierzemy datę z miesiączki. Po miesiącu od prenatalnych to różnica wynosiła już tylko 2 dni więc nie wiem sama jak to jest. Każda Dzidzia rośnie sobie w swoim tempie i pewnie dlatego takie różnice w terminach.

Wczoraj na sn siedziałam sobie w takiej pufie i normalnie jak będą jakieś lewe pieniądze to ją zakupię rewelacja http://allegro.pl/mega-maxi-pufa-xxx...225320199.html
Mam taką pufę w domu - kupiłam kilka lat temu tżowi na urodziny i głównie ja z niej korzystam. Strasznie zagraca mieszkanie... To wada. Jakiś czas (kilka miesięcy) leżała nieużywana upchnięta pod stół, ale jakiś miesiąc temu wytargałam ją i lubię się w nią wcisnąć i czytać książki. Czasem na balkon wynoszę i siadam. I wariuję w niej z córką - teraz już się nie boi na niej leżeć a wręcz skacze po niej, wspina się - ma frajdę. Mam kolor, który miał być turkusowy (początkowo chciałam czerwoną), niby jest, ale w innym świetle wygląda na kolor "zielony medyczny", co mnie wkurza

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Cześć,dopiero wstałam
Co do kotów,zastanawiałyście się,jak te zwierzęta przyjmą nowego członka rodziny w domu?Wiadomo że koty potrafią być wredne.Ale ja tą swoją widzę w łóżeczku z małym,ona tak lubi spać w takich miejscach i w...pudełkach,nawet takich do których ledwo wchodzi.Trzeba będzie mocno pilnować
Ja słyszałam, że koty czują respekt do noworodków innych gatunków - i raczej się nie zblizają na początku. Coś w tym musi być, bo kot z naszej klatki jak szłam z małą po schodach to uciekał jak oszalały. Jak szłam sama to był spokojny. Teraz daje się nawet małej niespełna 2-latce pogłaskać (pod włos).
Poobserwujesz i ocenisz, ale z tego co piszesz nie powinno być problemu.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Laski, powiem Wam tak, musimy już uważać, bo środek ciężkości nam sie zmienia. Jakąś godzinę temu zaliczyłam upadek w łazience, na domiar złego walnęłam o wannę, głównie udem i pachwiną ale brzuchem też. Poryczałam się ze strachu. Żadnych plamień ani nic nie mam, brzuch nie boli, tylko udo w okolicach pachwiny bo tam najwięcej mi się dostało i siniak mi bankowo wylezie, bo to stłuczenie. Zjadłam coś słodkiego i mała mi zapukała w brzuchu. Moja mama przyszla, wzięła mi Asię na plac zabaw a ja mam nakaz leżenia, także zmykam do łóżka. Normalnie to był chwila moment, pewnie parę kropli wody na podłodze. w dodatku w innym miejscu zaczęłam czuć ruchy dziecka, wiec może w skutek tego dziecko mi się odwróciło w brzuchu ale powiem Wam, że jeszcze do końca się nie uspokoiłam, jak myślę o tym upadku.
Oj! Odpoczywaj i relaksuj się. Jest dobrze!

Ja dziś na obiad zrobiłam wiosenny kapuśniak - z młodej, świeżej kapusty, z rabarbarem, z młodymi ziemniaczkami. Zapowiadało się, że pychotka, ale jak to ja spaściłam przepis - rozgotowałam kapuchę a ziemniaki nie chciały mi się ugotować - za późno je wrzuciłam Ale i tak smacznie wyszło
Stary 2014-06-06, 11:49   #2974
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc mamuski witam sie z wanny
Malutka fika koziolki odkad wstalam, chyba chciala sie z mama przywitac
Wstawilam juz pranie i zmywarke, jak wyjde z wody to musze jeszcze odkurzyc i ogarnac troche chatke. Wypadalo by tez w koncu wydepilowac sobie brwi
Ogladalam z mezem porody na ipla i tam byla babeczka co tak dzielnie sobie radzila, porod naturalny bez znieczulenia. I jak ten dzieciaczek juz wyszedl to sie poplakalam normalnie ah co to bedzie we wrzesniu oboje z mezem pewnie bedziemy tam lasiac

Mi z kazdego usg wychodzi taki sam termin porodu jak z miesiaczki hehe no zobaczymy czy rzeczywiscie wyskoczy tego 19 wrzesnia i witam sie dzisiaj w 26 tygodniu ciazy

Nie wiem jak wy ale ja zamierzam do szpitala jechac najpozniej jak sie da. Dopiero jak te skurcze beda naprawde czeste. No zobaczymy jak mi to wyjdzie

Aliszcze uwazaj tam na siebie
I bardzo dobrze,ja też teraz tak zamierzam zrobić
W poprzedniej ciąży pojechałam wcześnie, bo wody mi już odchodziły, no i było o miesiąc za wcześnie, a i tak urodziłam dopiero po 20 godzinach od tego zdarzenia.Teraz odczekam w domu tak długo jak się da,no chyba,że coś niepokojącego się będzie dziać.Z drugiej strony, podobno, kolejne porody moga być w znacznie szybszym tempie, więc ten tego

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:05   #2975
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Bylam rano na badaniu krwi, potem na spacerze z mała i zakupach. Kupilam truskawki dzisiaj robię muffiny z truskawkami - dwie porcje, na życzenie małza.

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze,ja też teraz tak zamierzam zrobić
W poprzedniej ciąży pojechałam wcześnie, bo wody mi już odchodziły, no i było o miesiąc za wcześnie, a i tak urodziłam dopiero po 20 godzinach od tego zdarzenia.Teraz odczekam w domu tak długo jak się da,no chyba,że coś niepokojącego się będzie dziać.Z drugiej strony, podobno, kolejne porody moga być w znacznie szybszym tempie, więc ten tego
Najwyżej urodziwa w domu
Dobrze, że pojechałas. Jak odchodzą wody płodowe to powinno się jechac do szpitala. Nie na gwałt, ale bez zbytniego zwlekania. Przynajmniej tak nam mówili na szkole rodzenia.
Ja pojechałam jak miałam regularne skurcze, na ip okazało się że mam 6 cm rozwarcia, wieć już tak fajnie. Jak dojechalan na porodówke było 7, urodziłam po 4 godzinach.

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja dziś na obiad zrobiłam wiosenny kapuśniak - z młodej, świeżej kapusty, z rabarbarem, z młodymi ziemniaczkami. Zapowiadało się, że pychotka, ale jak to ja spaściłam przepis - rozgotowałam kapuchę a ziemniaki nie chciały mi się ugotować - za późno je wrzuciłam Ale i tak smacznie wyszło
Też mam kapusniak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:14   #2976
201610121609
Konto usunięte

Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

A ja odkryłam zajęcie na weekend Polska impreza na stadionie w Köln zagra jeden osiem L i weekend :p no i będzie polskie jedzonko pewnie beda takie tłumy, ze dostanę nerwicy i spędzę tam pół godziny ale zawsze to kawałek polskości na wygnaniu na Facebooku do wydarzenia niby dołączyło prawie 2,5 tys ludzi... jest tu aż tylu Polaków ??? No zobaczymy

Przed chwila kroiłam szczypiorek i koperek do mrożenia i tak mi pachniało to ze wyjęłam kefir i rzodkiewki i wymieszałam wszystko razem po czym pochłonęłam zastanawiam sie czy jak teraz wycisnę sok z grejpfruta i pomarańcza i wypije to będzie to dziwna kombinacja z tym kefirem?

A Wy tu tak o tej kapustce i chyba bym zjadła taka duszona z koperkiem nigdy nie robiłam albo jak juz kiedyś pisałam taka jak babcia robiła z mięsem mielonym i przecierem pomidorowym

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-06-06 o 12:15
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:16   #2977
małaPaulina
Wtajemniczenie

No przeciez czlowiek na chwile wyjdzie z domu i nie mozna was nadrobic

Ja wczoraj mialam klotnie z Tztem ale nie bede opisywac szczegolow... dzis sie wzial odebral mnie z fitnessu i w komisie dzieciecym kupilismy pajacyka,body z dlugim rekawem i dwie kurtki ale przecudowne jedna mala od 0-3mc a druga juz troche wieksza Tz chcial kupic wiecej rzeczy ale nie mielismy kasy poza tym jakies ciuszki mam od kolezanki tylko musze je odebrac
Pani w sklepie powiedziala ze dostawy są co chwile i ze nie ma sensu kupowac nowych (no nas i tak nie stac) i ze jak termin na wrzesien to kupowac glownie pajacyki i kombinezon kupic
U mojego taty lepiej,nawet wrocil do pracy z Tztem mamy przyjechac do rodzicow i wybrac sobie lozeczko z posciela i wszystkim
Takze do konca czerwca ubranka i lozeczko musi byc!!
Tz dzis tak przebieral w ciuszkach ze sobie nie wyobrazacie a pani ma osobne dzialy dla chlopcow i dla dziewczynek i wszystkiego jest mnostwo
No i sprzedalismy moj rowerek...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 12:17   #2978
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

Bylam rano na badaniu krwi, potem na spacerze z mała i zakupach. Kupilam truskawki dzisiaj robię muffiny z truskawkami - dwie porcje, na życzenie małza.

Najwyżej urodziwa w domu
Dobrze, że pojechałas. Jak odchodzą wody płodowe to powinno się jechac do szpitala. Nie na gwałt, ale bez zbytniego zwlekania. Przynajmniej tak nam mówili na szkole rodzenia.
Ja pojechałam jak miałam regularne skurcze, na ip okazało się że mam 6 cm rozwarcia, wieć już tak fajnie. Jak dojechalan na porodówke było 7, urodziłam po 4 godzinach.

Też mam kapusniak

Zjadlabym sobie kapusniak mmmmmm m

Dziewczny dzisiaj w koncu bede miala dostep do normalnego internetu Allelujaaaaaa wiec prosze was o podanie info na pierwsza strone jak cos sie nie zgadza.

Wczoraj z braku neta i komórki wydziergalam kolejna czape... Justek bedzie mial zmutowanego krolika hihihi

Życzę miłego dnia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402053404279.jpg (78,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-06-06, 12:30   #2979
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ja kocham sery, ale twarogu dawno nie jedliśmy, jakoś zapomniałam o nim
Ja czytałam, że pleśniowych serów, wolno dojrzewających typu parmezan i fety w ciąży jeść nie wolno, bo one tam mają jakieś bakterie w sobie. Więc nie jem, a to moje ukochane sery, wszystkie trzy
mi polozna ostatnio na pobraniu krwi mowila zeby nie jesc serow plesniowych...
Ale jakby sie dowiedziala ze ja na rowerze jezdze to by mi tam padla
Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Brawo za gacie!!! tesciowa zama niech je takie rarytasy, dziecku trzeba dostarczac wszystkich skladnikow odzywczych! A wczoraj na szkole rodzenia mowili, ze jak sie karmi cycem to sie chudnie, zazwyczaj najpierw schodzi objetosc ciala w miejscach, ktore najbardziej przytyly;D laski sie ucieszyly hahaha
tylko zebym karmila piersią
Ja wiem ze czasami baby po porodzie to takie anorektyczki wręcz są dlatego stare majty trzymam,moze jeszcze kiedys wejde tak samo stare dzinsy,spodenki krotkie,sukienki itp
Sexi mama wychodzi na plażę latem 2015 roku takze UWAGA

Stary 2014-06-06, 12:40   #2980
ZygaEffka
Zadomowienie

wyprałam 2 pieluszki tetrowe kolorowe , po wysuszeniu zauważyłam że mają dwie różne struktury i jedna po wyprasowaniu jest taka jak te co kiedyś były a druga jak sito , jak by mi się miało w to dziecko zesrać to by przeleciało od razu , zaznaczę że z jednej aukcji tak więc dokupię jeszcze jakieś 10 sztuk ale flanelowych nie zamierzam ryzykować że reszta tetry przyszła by taka cieniutka niczym gaza . Wykorzystam te z przed 27 lat po moim mężu

A i mala zaczęła trochę fikać mąż puścił jej Black or White M.Jacksona i po chwili się rozbrykała teraz pije kawkę i się znów odzywa
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-06-06 o 12:46
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:53   #2981
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A teraz tak patrze i w polandii tez macie święto zeslania ducha świetego tyle że tylko w niedzielę i markety bedziecie miec zamknięte http://biznes.onet.pl/praca/niedziel...3,1,news-detal

Ziemniaki obrane, schabowy obtoczony czeka na smazenie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 12:54   #2982
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ewka,noo i super Mój mały dalej gmerał mi przy żołądku i już mnie to zaczęło denerwować,bo zawsze kopał a tu takie trzepotanie się i zaczęłam wywijać brzuchem jak durna to chyba się przemieścił i kopie niżej

Ehh jestem zła... Miał być dobry dzień a wychodzi na to,że będzie beznadziejny.Zabieram się i jadę do siostry,chociaż tam nie będę myśleć o tych wszystkich problemach z kasą,z pracą i w ogóle...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:58   #2983
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A teraz tak patrze i w polandii tez macie święto zeslania ducha świetego tyle że tylko w niedzielę i markety bedziecie miec zamknięte http://biznes.onet.pl/praca/niedziel...3,1,news-detal

Cooooooooo??

Dobrze że wyjeżdżam z miasta galerii handlowych bo bym się nudziła w niedziele bez możliwości spacerowania po każdej z możliwych
żarcik oczywiście ale dobrze wiedzieć , choć tam gdzie jadę prywaciarze i tak sprzedają sami w takie święta i otwierają i stoją za kasą sami

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ewka,noo i super Mój mały dalej gmerał mi przy żołądku i już mnie to zaczęło denerwować,bo zawsze kopał a tu takie trzepotanie się i zaczęłam wywijać brzuchem jak durna to chyba się przemieścił i kopie niżej

Ehh jestem zła... Miał być dobry dzień a wychodzi na to,że będzie beznadziejny.Zabieram się i jadę do siostry,chociaż tam nie będę myśleć o tych wszystkich problemach z kasą,z pracą i w ogóle...
Widzę że te problemy idą u Was tak cyklicznie masakra aż mi głupio że ja się cieszę z każdej kolejnej rzeczy a Wy macie takie problemy ... Jedź do siostry kup sobie Wareczkę i zrelaksuj myśli
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-06, 13:00   #2984
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Cooooooooo??

Dobrze że wyjeżdżam z miasta galerii handlowych bo bym się nudziła w niedziele bez możliwości spacerowania po każdej z możliwych
żarcik oczywiście ale dobrze wiedzieć , choć tam gdzie jadę prywaciarze i tak sprzedają sami w takie święta i otwierają i stoją za kasą sami

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Widzę że te problemy idą u Was tak cyklicznie masakra aż mi głupio że ja się cieszę z każdej kolejnej rzeczy a Wy macie takie problemy ... Jedź do siostry kup sobie Wareczkę i zrelaksuj myśli

W de w niedziele wogule zawsze markety sa zamknięte także u nas to normalne, ale w polandii to jedyna rozrywka dla niektorych w niedziele
U mnie w miescie nie ma żadnych sklepow prywatnych Ale restauracje, bary, lodziarnie są otwarte

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-06, 13:07   #2985
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

wlasnie sie dowiedzialam bo klub fitness zamkniety
ale mam nadzieje ze giełda będzie czynna...

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

my bidulki w koncu sie odbijemy od dna
ja wczoraj tyle ryczalam ze juz nie mam sily

Stary 2014-06-06, 13:18   #2986
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
mi polozna ostatnio na pobraniu krwi mowila zeby nie jesc serow plesniowych...
Ale jakby sie dowiedziala ze ja na rowerze jezdze to by mi tam padla

tylko zebym karmila piersią
Ja wiem ze czasami baby po porodzie to takie anorektyczki wręcz są dlatego stare majty trzymam,moze jeszcze kiedys wejde tak samo stare dzinsy,spodenki krotkie,sukienki itp
Sexi mama wychodzi na plażę latem 2015 roku takze UWAGA
Pieprzy głupoty ta położna :P Ja zajadam normalnie ser pleśniowy, bo bardzo lubię i już nie raz czytałam a i osobiście też lekarza mojego pytałam czy można i MOŻNA. Musi być tylko z mleka PASTERYZOWANEGO
Także luzik A u ciebie jak by się dowiedziała, że na rowerze jeździsz i na fitness codziennie chodzisz to by cię pewnie w 4 ścianach zamknęła do końca ciązy hehe

Asia też pytała o fete i tak dalej i naprawdę dziewczynki kochane to można spokojnie jeść tylko trzeba patrzeć na etykiety

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

O własnie o taki coś mi chodzi hehe I będę próbowała do tego dążyć, jak nie będzie żadnych komplikacji
Bo jak pojade, a oni mi powiedzą, że rozwarcie na 1cm to chyba tam padnę

Cytat:
Cytat:

W de w niedziele wogule zawsze markety sa zamknięte także u nas to normalne, ale w polandii to jedyna rozrywka dla niektorych w niedziele
U mnie w miescie nie ma żadnych sklepow prywatnych Ale restauracje, bary, lodziarnie są otwarte
No u nas też teraz w niedziele markety nieczynne, chociaż zawsze jakaś żabka albo lewiatan jest otwarty więc bez problemów.
Ja jestem za tym, żeby w niedziele było wszystko pozamykane a w sobote otwarte do 17 i koniec. Ale to nie przejdzie. Poza tym ludzie chodzą do sklepów w niedziele (sama nie raz robiłam zakupy), bo jak się cały tydzień pracuje i ma się tą jedyna niedziele wolną, to przykro mi ale kiedys trzeba się wybrać po porządniejsze zakupy. No i kółeczko nam się zamyka

Zjadłam własnie kawałek przepysznego arbuza mniam A dzisiaj na obiad kopytka z sosem mięsnym

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-06, 13:24   #2987
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Pieprzy głupoty ta położna :P Ja zajadam normalnie ser pleśniowy, bo bardzo lubię i już nie raz czytałam a i osobiście też lekarza mojego pytałam czy można i MOŻNA. Musi być tylko z mleka PASTERYZOWANEGO
Także luzik A u ciebie jak by się dowiedziała, że na rowerze jeździsz i na fitness codziennie chodzisz to by cię pewnie w 4 ścianach zamknęła do końca ciązy hehe

Asia też pytała o fete i tak dalej i naprawdę dziewczynki kochane to można spokojnie jeść tylko trzeba patrzeć na etykiety

O własnie o taki coś mi chodzi hehe I będę próbowała do tego dążyć, jak nie będzie żadnych komplikacji
Bo jak pojade, a oni mi powiedzą, że rozwarcie na 1cm to chyba tam padnę

No u nas też teraz w niedziele markety nieczynne, chociaż zawsze jakaś żabka albo lewiatan jest otwarty więc bez problemów.
Ja jestem za tym, żeby w niedziele było wszystko pozamykane a w sobote otwarte do 17 i koniec. Ale to nie przejdzie. Poza tym ludzie chodzą do sklepów w niedziele (sama nie raz robiłam zakupy), bo jak się cały tydzień pracuje i ma się tą jedyna niedziele wolną, to przykro mi ale kiedys trzeba się wybrać po porządniejsze zakupy. No i kółeczko nam się zamyka

Zjadłam własnie kawałek przepysznego arbuza mniam A dzisiaj na obiad kopytka z sosem mięsnym
No niby tak
Ale jak przyjechałam do dojczlandii 2 lata temu to była dla mnie nowośc, że markety pozamykane, a piekarnia do 12stej i to nie ze wszystkimi rodzajami pieczywa, ale powiem szczerze, że spodobało mi się to
Niedziela tutaj jest dniem dla rodziny w domu, na swiezym powietrzu, wspolne wypady za miasto, na obiad do restauracji itd. No ale tutaj tez jest inny rytm pracy, kasjerki w marketach nie pracują po 12 h - przynajmniej u mnie w miecie, wiec kazdy spokojnie zakupki zrobi sobie w sobotę My robimy w sobotę albo w piątki i starcza W polandii może by i to przeszło no ale trzeba by było nieco zmienic kilka rzeczy no i wiadomo czas ...
Ale mi ta idea sie bardzo podoba

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-06, 13:30   #2988
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
No niby tak
Ale jak przyjechałam do dojczlandii 2 lata temu to była dla mnie nowośc, że markety pozamykane, a piekarnia do 12stej i to nie ze wszystkimi rodzajami pieczywa, ale powiem szczerze, że spodobało mi się to
Niedziela tutaj jest dniem dla rodziny w domu, na swiezym powietrzu, wspolne wypady za miasto, na obiad do restauracji itd. No ale tutaj tez jest inny rytm pracy, kasjerki w marketach nie pracują po 12 h - przynajmniej u mnie w miecie, wiec kazdy spokojnie zakupki zrobi sobie w sobotę My robimy w sobotę albo w piątki i starcza W polandii może by i to przeszło no ale trzeba by było nieco zmienic kilka rzeczy no i wiadomo czas ...
I tak powinno być. Ale mówie system pracy w handlu w Niemczech a w Polsce bardzo się różni i niekiedy nie ma innej możliwości niż robienie zakupów w niedziele. Chociaz bardzo bym chciała, żeby było inaczej

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-06, 13:31   #2989
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
No niby tak

No w Pl to nie wyjdzie bo ludzie tyrają jak nie wiem nie jeden raz na 3 zmiany i padają na twarz i na nic czasu nie ma bo jak na rano to zmęczeni, jak w dzień to nie ma kiedy a jak nocki to w ogole śpią w dzień i zero sił... Żeby nie handlowe niedziele w Pl i jakies otwarte galerie to moja mama by chyba zdziczała w domu i w pracy w kółko a tak to sobie odstawi jakieś zakupy odzieżowe w formie relaksu
Ale tutaj w De wszystko jest inaczej i w Pl gdyby chcieli zamknąć sklepy w niedziele to by musieli zacząć od uzdrowienia wielu innych rzeczy chociaż oni często cos zaczynaja od dupy strony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 13:34   #2990
Asia19x
Zakorzenienie

Wróciłam, ledwo, ale wróciłam
Noga mnie szalenie rozbolała, chyba będę musiała wziąć paracetamol.. Zła jestem na siebie, ale mam dość siedzenia w domu albo jeżdżenia autem więc postanowiłam sobie pójść no i sobie poszłam...

Gorąco jest

Straciłam w Pepco stówę Kupiłam małej parę rzeczy, gacie Tż, sobie skarpetki, bo majtki były beznadziejne, a też muszę kupić

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:37   #2991
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
I tak powinno być. Ale mówie system pracy w handlu w Niemczech a w Polsce bardzo się różni i niekiedy nie ma innej możliwości niż robienie zakupów w niedziele. Chociaz bardzo bym chciała, żeby było inaczej
No najgorzej mają w polandii pracownice w tych galeriach, bo jeszcze budżetowka cała i pracownicy pracujący pon-pt/sb - jakoś sobie poradzą jak chca miec to niedziele dla rodziny, a te kobiety ? Masakra. Nie pisze tutaj o szpitalach, czy gastronimii itd. bo to też inna bajka
Ale jak to sie mowi, dla chcącego nic trudnego i jak ktoś zaradny to i czas dla rodziny w nd znajdzie

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No w Pl to nie wyjdzie bo ludzie tyrają jak nie wiem nie jeden raz na 3 zmiany i padają na twarz i na nic czasu nie ma bo jak na rano to zmęczeni, jak w dzień to nie ma kiedy a jak nocki to w ogole śpią w dzień i zero sił... Żeby nie handlowe niedziele w Pl i jakies otwarte galerie to moja mama by chyba zdziczała w domu i w pracy w kółko a tak to sobie odstawi jakieś zakupy odzieżowe w formie relaksu
Ale tutaj w De wszystko jest inaczej i w Pl gdyby chcieli zamknąć sklepy w niedziele to by musieli zacząć od uzdrowienia wielu innych rzeczy chociaż oni często cos zaczynaja od dupy strony

No w pl u mojej mamy w miescie chceli otworzyć galerię ale ci mali sklepikarze poszli do burmistrza w formie sprzeciwu, bo by wszytsko upadło a miescina mała jest i kto sie pierwszy odezwał ? Te z budżetowki, że one pracują ciągle i że w niedziele maja tylko czas na zakupy w galerii a każdy wie jak budżetowka pracuje i jak na całe szczescie galerii nie otworzyli, a babki mają galerię 20 km i 30 km od tego miasta i mogą sobie podjechać

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-06, 13:41   #2992
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam, ledwo, ale wróciłam
Noga mnie szalenie rozbolała, chyba będę musiała wziąć paracetamol.. Zła jestem na siebie, ale mam dość siedzenia w domu albo jeżdżenia autem więc postanowiłam sobie pójść no i sobie poszłam...

Gorąco jest

Straciłam w Pepco stówę Kupiłam małej parę rzeczy, gacie Tż, sobie skarpetki, bo majtki były beznadziejne, a też muszę kupić
Nie posłuchała sie i cierpi wrzuć teraz foty coś kupiła :P
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-06, 13:42   #2993
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Nie posłuchała sie i cierpi wrzuć teraz foty coś kupiła :P
Uno momento, tylko zeżrę zupkę

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 13:43   #2994
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Laski, powiem Wam tak, musimy już uważać, bo środek ciężkości nam sie zmienia. Jakąś godzinę temu zaliczyłam upadek w łazience, na domiar złego walnęłam o wannę, głównie udem i pachwiną ale brzuchem też. Poryczałam się ze strachu. Żadnych plamień ani nic nie mam, brzuch nie boli, tylko udo w okolicach pachwiny bo tam najwięcej mi się dostało i siniak mi bankowo wylezie, bo to stłuczenie. Zjadłam coś słodkiego i mała mi zapukała w brzuchu. Moja mama przyszla, wzięła mi Asię na plac zabaw a ja mam nakaz leżenia, także zmykam do łóżka. Normalnie to był chwila moment, pewnie parę kropli wody na podłodze. w dodatku w innym miejscu zaczęłam czuć ruchy dziecka, wiec może w skutek tego dziecko mi się odwróciło w brzuchu ale powiem Wam, że jeszcze do końca się nie uspokoiłam, jak myślę o tym upadku.
oj biedactwo ja w srode spadlam ze schodow ale na szczescie nic mi nie jest, takze teraz trzymam kciuki za ciebie zeby nic sie nie działo

a ja dzis zamowilam wypoczynek i komode nareszcie sie maz zgodzil bede miec za tydzien na dodatek kolega przychodzi w przyszlym tygodniu ulozyc kamien na balkonie i nareszcie remonty koniec na ten rok

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:46   #2995
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
No najgorzej mają w polandii pracownice w tych galeriach, bo jeszcze budżetowka cała i pracownicy pracujący pon-pt/sb - jakoś sobie poradzą jak chca miec to niedziele dla rodziny, a te kobiety ? Masakra. Nie pisze tutaj o szpitalach, czy gastronimii itd. bo to też inna bajka
Ale jak to sie mowi, dla chcącego nic trudnego i jak ktoś zaradny to i czas dla rodziny w nd znajdzie

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

No w pl u mojej mamy w miescie chceli otworzyć galerię ale ci mali sklepikarze poszli do burmistrza w formie sprzeciwu, bo by wszytsko upadło a miescina mała jest i kto sie pierwszy odezwał ? Te z budżetowki, że one pracują ciągle i że w niedziele maja tylko czas na zakupy w galerii a każdy wie jak budżetowka pracuje i jak na całe szczescie galerii nie otworzyli, a babki mają galerię 20 km i 30 km od tego miasta i mogą sobie podjechać

No u nas tez nie ma i trzeba jeździć ale miasto i tak pada bo spożywcze upadają od kauflandu, lidla i innych a odzieżowe od marketo-galerii co sa w innym mieście 15km dalej... No ale taka prawda, ze u siebie w mieście nic nie kupowałam tylko wolałam podjechać do h&m i innych...od nas w ogole tez dużo osób jeździ do Wrocławia na zakupy odzieżowe do sklepów, których nie ma bliżej a to jest 130km wiec faktycznie to jest takie spędzenie niedzieli bo w inny dzień tego zrobić sie nie da

Stary 2014-06-06, 13:50   #2996
elffirka
Rozeznanie

Kurcze taka pogoda ładna a mi się nie chce nawet z łóżka wstawać. A przydałoby się posprzątać coś... Rozmawiałam z Małżem i prawdopodobnie zamiast jutro na nockę to w niedziele na dniówkę pójdzie bo koleżanki tato umarł i Jej Tż chciał żeby pójść za Niego... Powiedziałam Mojemu żeby się poświęcił bo taka sytuacja i w ogóle... Kurcze a facet jeszcze młody był i od rana do wieczora w lesie pracował i nagle zmarł. Masakra.
Niom w niedziele jest święto. Ja czasem w niedziele też jeżdżę na zakupy, chociaż od kiedy jestem na zwolnieniu a Małz na 4-brygadówkę pracuje to jeździmy kiedy ma wolne... Ale sama współczuję wszystkim którzy pracują w niedzielę a ja jeśli wrócę do pracy to też będę pracować na tą 4-brygadówkę niestety i jeszcze na zmianę z mężem bo ktoś się będzie musiał zająć Bejbikiem ale to jeszcze taki kawał czasu że nie myślę o tym...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:56   #2997
201610121609
Konto usunięte

Ja jak pracowałam w pl w h&m to tez pracowałam w niedziele i nie było to dla mnie kłopotliwe ale to dlatego, ze byli uczciwi i inne dni były wolne i nie każda niedziela w moim grafiku była pracująca wszystko zależy od pracodawcy w sumie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 13:58   #2998
Asia19x
Zakorzenienie

Ogólnie szału nie było Wszystko jakieś duże i na lato, albo same body. Myślę, ze w sierpniu się ruszą takie cieplejsze rzeczy, bliżej jesieni.

Kupiłam:
Body
Kaftanik
3pary skarpeteczek
rękawiczki
czapeczka
2pary legginsów
ręcznik z kapturkiem za 20zł - i muszę powiedzieć, że nie jest zły Zobaczymy w praniu, ale na próbę wzięłam.
Tylko palnęłam się z legginsami, szare są na 68cm i trochę duże, no, ale na potem będą już
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030086.jpg (279,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030087.jpg (214,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030089.jpg (276,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030090.jpg (216,4 KB, 18 załadowań)

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-06, 14:03   #2999
Asia19x
Zakorzenienie

Legginsy są boskie Mają koronki na dole, z boku marszczone i takie malusie kokardki mają jeszze
Nie wszystko musi być różowe, tym bardziej, że większość rzeczy mam już różowych

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
wyprałam 2 pieluszki tetrowe kolorowe , po wysuszeniu zauważyłam że mają dwie różne struktury i jedna po wyprasowaniu jest taka jak te co kiedyś były a druga jak sito , jak by mi się miało w to dziecko zesrać to by przeleciało od razu , zaznaczę że z jednej aukcji tak więc dokupię jeszcze jakieś 10 sztuk ale flanelowych nie zamierzam ryzykować że reszta tetry przyszła by taka cieniutka niczym gaza . Wykorzystam te z przed 27 lat po moim mężu

A i mala zaczęła trochę fikać mąż puścił jej Black or White M.Jacksona i po chwili się rozbrykała teraz pije kawkę i się znów odzywa
No widzisz, Jackson pomógł

Ja się zastanawiam też jak te pieluszki wyglądać będą, jak je wypiorę.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-06, 14:05   #3000
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Legginsy są boskie Mają koronki na dole, z boku marszczone i takie malusie kokardki mają jeszze
Nie wszystko musi być różowe, tym bardziej, że większość rzeczy mam już różowych

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

No widzisz, Jackson pomógł

Ja się zastanawiam też jak te pieluszki wyglądać będą, jak je wypiorę.

Ja mam wszystkie pieluszki z pepco i chyba z ciekawości juz je wypiore po weekendzie chociaż pranie planowałam dużo pózniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości