|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Co do prasowania- także nie cierpię, a tu znowuż trzeba było przeprosić sie z żelazkiem. Kasia-ruda, dziekuję za linka, otworzył się za pierwszym razem! |
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Wstyd się przyznać ale jak zamieszkaliśmy razem to prasowałam może przez miesiąc i to głównie tż-ta koszulki bo były wygniecione i czasem tak leżała sterta do wyprasowania na fotelu przez 2 tygodnie Teraz się staram z tym powieszaniem i nie prasuję wcaleCieszę się, że tż nie chodzi do pracy w garniaku i koszulach bo chyba bym zwariowała jakbym musiała prasować te koszule, tż sam by musiał się męczyć ![]() Szkoda życia na takie przyziemne sprawy haha ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Po prostu wiem, że ciężko będzie walczyć o coś do czego do końca sama nie jestem przekonana |
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.materacyk.pl/pl/materace-...kusny-sen.html Cytat:
Koca z Biedry nie mam, widziałam dotykała, nie dla mnie takie materiały aż mnie ręce swędziały potem. Ja poluję na minky ale nadal nie wiem od którego sprzedawcy. Co do karmienia, nie mam zamiaru karmić przy Tacie czy tesciach, pojde do drugiego pokoju. Przy obcych tez nie będę karmić wezmę tetre i się zakryję w parku ewentualnie ale nikomu cycucha nie pokazę! Tylko TŻ może widzieć i Mama. A wózek mam beżowo-brązowy. Mam taką alergię, że szlag jasny mnie zaraz trafi całe biurko w chusteczkach wysmarkalam chyba litr w ciągu godziny! wypilam wapno i nic nie pomaga, boje się z nim przesadzac więc pije max 2 tabl w ciągu dnia. Gratuluje dużych dzidziusiów w brzuszkach i pięknych zakupków i radosci po tych zakupach bo to jest najwazniejsze. Ja też mam mnóstwo truskawek ale nie mogę siedzieć na tarasie bo traktor kosi trawe na polu nieopodal nas co doprowadza mój nos i oczy do stanu tragicznego...
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Daisydot ja też jestem alergikiem i o dziwo odkąd zaszłam w ciążę to alergia jak ręką odjął
Mój tata też alergik się śmieje, że w ciąże musi zajść to mu przejdzie tak jak mi![]() Nawet ani razu przeziębiona nie byłam a jestem zawsze kilka razy do roku... Ciąża mnie uleczyła ![]() Co do kocyka z Biedry to ja bym mogła go przytulać i miętosić non stop Zresztą w dotyku jest bardzo podobny jak minky właśnie |
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczęłam od pieluch , wyprasowałam 10 i mam dość
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Trzymam kciuki aby Twoje dziecko zaakceptowało butelkę
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jestem tydzień do tyłu od ciebie a mój synuś ma 1559 g, to przez tydzień myślę że twojej księżniczki nie pobije no chyba ze się mylę
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Daisydot, Kasia_ruda, współczuję Wam alergii.
Cytat:
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidze prasowac a Tz jak zaklada koszule to sam sobie prasuje, to nie dla mnie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
Jestem po wizycie. Wszystko jest ok, szyjka zamknięta, nie skraca się, czysto, ładnie i pięknie. Wód dużo, łożysko super, Młoda waży 1390 g. Gin powiedział, że nie będzie to ogromna dziewczynka - max 3300 g. No i to tyle |
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo sie czego bac, mowilam ze wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
#3525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
życzę bardzo przytulaśnego weekendu z TŻtem - w końcu Cytat:
za 30 tc!U mnie już 8 mc! ![]() Zamawiaj wózek już teraz Tak? A późniejszych jeszcze nie ma? Cytat:
Cytat:
zrobię truskawkowe..Motylek, a zapłaciłaś już? Może też zadzwoń i wyjasnij sprawę. Chwalę się moimi zakupami za 20zł ![]() DSC00863.jpg DSC00865.jpg I tak oto złamałam swoją zasadę i poszłam na ciuchy po 3 tyg. przerwy. A miałam nie chodzić cały miesiąc. Jednak warto było
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
ja to tylko wozek ma taki szarawy, mam nadzieje ze nie wyrzucicie mnie z kolejnego watku
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
I miałaś rację na szczęście
![]() Cytat:
i cena! Super!Ja też ![]() No to teraz w poniedziałek na prenatalne
|
|
|
|
|
#3531 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3532 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Ja wszystkie ubrania pioremna lewej stronie, wiec prasuje tez na lewej Kocyka,z biedry nie mam i nie zamierzam, ale wozek planuje szary ![]() Materac chyba wezme duoactivia hevea-ma 2 strony -od urodzenia do pol roku i druga na potem
|
|
|
#3533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() milo z Twojej strony, achh trzeba byc twardym a nie miekkim , staram sie ale czasem bywa ciezko ale na szczescie juz blizej niz dalej ja Wam tak zazdroszcze ze czujecie sie dobrze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi niestety lekarz nie powiedział ile mniej wiećej moj chłopaczek bedzie miał, ale ja tak własnie szacowałam ponad 3 kg. Zostały mi pełne dwa miesiace to chyba ponad 2 kg nie przytyje...![]() Myślę że nasze maluszki z tego co piszesz beda podobne wielkościowo lilka ale super ubranka! ![]() zaczarowanadlaniego he he..wózek masz szary wiec spocko ja mam tylko kocyk, ja chciałam zielony albo niebieski wózek to chyba też nie będe pasowała do kolejnego watku :P no chyba ze jakiś szary mi wpadnie w oko![]() Dziewczyny, wasze maluszki tez juz leżą główką , jak by szykowały sie już do wyjścia na świat????mi gin wpisał w ksiażeczkę ciaży ze mam położenie plodu główkowe, łożysko jest wysoko, no i z usg maluch jest młodszy... Jak to u was jest??? Mierzyłam dziś ciśnienie i miałam 120/50, tak jak mówiłam w domu niskie u gina wysokie... Tasia ten mój gin jest troche specyficzny, mam nadzieję, że wie co robi..., ale na wszelki wypadek mierzę ciśnienie...w domu i zobacvzymy ![]() A co to jest za badanie coombs???miałyscie coś tyakiego, bo dostałam skierowanie...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-06 o 17:03 |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez slyszalam o przypadkach ze dziewczyny duzo chudly w ciazy ale ja waze tyle co przed ciaza a nie 10 kg mniej gdyby mi poleciala tak waga to bym chyba padla ze zmartwienia Argument niezly ale dieta dieta a wymioty to inna sprawa niestety Moja tez mowi ze poki mala rosnie i wyniki sa dobre ( oprocz tego zelaza ) to mam sie nie martwic jutro o 14 przychodzi polozna i pogadam z nia na tematy ktore mnie nurtuja moze ona cos poradzi |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Butter super, że ciąża przebiega prawidłowo
Lilka śliczne ciuszki ![]() Idę do rodziców powylegiwać się na ogrodzie, pierwsze prasowanie skończone, następna suszarka się suszy więc jutro powtórka z rozrywki, oj nie mogę się już doczekać końca:P Miłego wieczoru mamuśki |
|
|
|
#3539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczne!!! Ale masz talent!!! Cytat:
Oj w Polsce bylabys na czele listy osob zakwalifikowanych do cc!!! |
||
|
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, które zamierzają lub kupiły już kołyski. Gdzie i jaki materacyk? bo co patrzę na allegro to albo ta tandetna cienka pianka jest dołączana albo kokos gryka pianka co to ja się boje uczuleń.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

i tak wystarczająco źle się je prasuje

Teraz się staram z tym powieszaniem i nie prasuję wcale

za wizytę
bo jestem tydzień do tyłu od ciebie a mój synuś ma 1559 g, to przez tydzień myślę że twojej księżniczki nie pobije 

:confused
zrobię truskawkowe..
szczególnie, że ja się dobrze czuję to mogłabym Cię wziąć pod swoje skrzydła