|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Ależ cuda w codzienniku!
Jestem średnim miernikiem jakiegokolwiek skrętu, ale u mnie jest podobnie. Odkąd są zdrowe i nawilżone, ciężko z nich zrobić cokolwiek. Jak były bardzo przesuszone, to na wilgoci zakręcały się w spiralki, a związane w koczka na dziesięć minut tworzyły niezłe pukle.
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam zdrowsze, przez co gładsze, grubsze, bardziej śliskie i lejące. I nie chcą się w ogóle kręcić, jedynie od wilgoci łapią jeszcze jakiś skręt, a tak to jest on tak znikomy, że nawet nie chce mi się bawić w układanie tego. Coś tam ugniatam, ale suszę dość byle jak i takie wywijasy z tego tylko wychodzą. |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też kiedyś jak je katowałam pasemkami ślicznie się kręciły. Od kiedy używam farby mają gładszą strukturę+dbanie o nie=mniejszy, luźniejszy skręt. Nie wiem co gorsze Chociaż dziś moje o dziwo po nocy wyglądały tak jak wczoraj na wieczór Tylko porozdzielałam je palcami bez stylizatora.W nagrodę mają olej winogronowy na całą noc i pół dnia jutro ! o!
|
|
#1804 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-05 o 21:32 |
|
|
|
|
#1806 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja akurat wielkiego porównania nie mam, jeśli chodzi o skręt na włosach zdrowych i skręt na włosach zniszczonych, bo na moich włosach większość zabiegów nie robi większego wrażenia. Za to mam porównanie między skrętem w przypadku braku odżywki i skrętem po fajnej odżywce. Jak odżywka włosom pasuje, to dużo lepiej się skręcają, dużo dłużej się fryzura trzyma i jeszcze potrzebuję mniej żelu, żeby ją ogarnąć
|
|
#1807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dzisiaj przyszły do mnie odżywki Alverde
Pewnie jutro wypróbuję pierwszą
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Której Ty używałaś?
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
tak czy siak muszę obciąć parę cm bo mam rozdwojone końcówki - rok nie ścinałam w ogóle więc no
zresztą coraz bardziej się plączą więc no ![]() Cytat:
Przedtem efekt lwa był na każdym kroku
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy nie ręka odrosną zastanawiam się zobaczymy jeszcze w ogóle mam ochotę na totalnie krótko ściąć ale to TŻ mi nie pozwala
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak stylizowałam, to pięknie podkreślała skręt, a jak robiłam na prosto, to wygładzała Maska też musi być ciekawa, napisz koniecznie ,jak się u Ciebie sprawdzi |
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie również odkąd dbam o włosy to skręt coraz mniejszy, teraz mam bardziej proste niż faowane zwłaszcza ze ich nie stylizuję - fale mi nie pasują do mojej okrągłej gęby
za to nadal są bardzo podatne na odkształcenia, 15 min w koczku i mam loki jak zepnę w kok na noc to włosy z długości do krzyża zwijają się do ramion w sprężynki, pewnie z jakimś stylizatorem nawet by wytrwały w tym stanie ale wolę dłuższe i prostsze. zauważyłam w dodatku że jak mam pofalowane włosy to nie widać specjalnie żeby były zdrowsze za to jak wysuszę na prosto to zdecydowanie wyglądają lepiej - błyszczą się no i widać efekty zapuszczania
|
|
|
|
#1818 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Teraz mam nadzieję, że maska będzie podobna do niej
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, przebrnęłam
![]() Witam wszystkie pokręcone W tej części mnie chyba jeszcze nie było![]() Nie będę wymieniać po kolei, tyle zdjęć pięknych! ![]() ![]() Co do dyskusji skrętu włosów, nie wiem czy u mnie się bardziej kręciły, bo były zniszczone czy przez to, że krótsze. Chyba jedno i drugie Mam pytanie do dziewczyn używających garnier AiK, a konkretniej do tych które używały starą i nową wersję. Widzicie jakieś zmiany w działaniu na włosy? Póki co mam jeszcze trochę tej bez IPA i kilka innych do zużycia, ale nurtuje mnie to pytanie ![]() Alterra morelowa się już przeterminowała, bo była do stycznia :P ale dla mnie żadna strata, alkohol i gliceryna to nie jest to czego moje włosy potrzebują. Za to fantastycznie się sprawdza do golenia nóg :P
CG- od 01.07.2012r Edytowane przez AgusiA753 Czas edycji: 2014-06-06 o 10:04 |
|
|
|
#1820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jak sie postaram to naprawde ładna tafle moge uzyskac i nic sie nie wywija.... przypuszczam ze jak urosna do łopatek będą PROSTE. inna sprawa, choć kocham loki - to stwierdzam, ze jednak na prosto są miłe w dotyku, gładkie i mięciutkie i błyszczą - no jak zdrowy wlos. A jak wymuszę na nich skręt to: 1) Isana nagle zaczeła je matowić, 2) nie błyszczą. 3) sa szorstkie i sianowate po żelu... tak że widzicie... cienko widze swój żywot nadal jako kręconowłosej... Cytat:
To jak je teraz ukladasz? Cytat:
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Tak tak ja pytałam o ten dla blondynek i dla siwych włosów. Wiem, że może wysuszać, ale ogólnie czy ten skład jest traktowany jako prosty? Nie znam się kompletnie
Tak czy siak od czasu do czasu muszę go używać, bo dalej nie chcę często włosów farbować. Dziś zmierzę porost po 2 tygodniach i 3 dniach CP, zobaczymy Tylko że odrost będzie miał tydzień i 3 dni, bo wtedy farbowałam część zżółkniętych kłaków+jedno pasmo od samej góry z odrostem. Póki schnę...Ehhh miałam zrobić dziś fotki na konkurs testowanej odżywki, ja pacze a tu termin już minął
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-06 o 11:10 |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzam się do czegoś takiego tylko nie jestem pewna czy aż tak krótko będę chciała a tak po za tym to dziś idzie olej avocado - musze go jakoś zużyc bo nie chce mi się prawie pustej butelki tachać do PL
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tak to nie tak całkiem krótko
|
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie stylizuję żelem, to są mało podkreślone, kiedyś bez żelu miałam prawie takie same falo-loki, jak z żelem. Ehh, dlatego coraz częściej robię na prosto Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- To ja od siebie odpowiem ![]() Myję, nakładam normalnie maskę/ odżywkę, spłukuję. Odniatam trochę rękoma wodę, daję odżywkę bs, na chwilkę w bawełniany podkoszulek zawijam. Odwijam, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami, zabezpieczam końce (najczęściej teraz 2 kroplami lżejszego oleju), prostuję się, przeczesuję jeszcze raz. Suszę, minutkę ciepłym nawiewem i kilka minut chłodnym do prawie całkowitej suchości. Zawijam w taką pętelkę, bo są trochę spuszone po suszeniu, za pół godziny ściągam pętelkę i mam gładkie, prawie proste włosy z wywiniętymi końcówkami |
||
|
|
|
#1825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chyba tylko kwestia moich włosów, bo tak samo Alterra Granat i Aloes przestała mi się sprawdzać, a była świetna. I chyba nie był w niej skład zmieniany. Cytat:
![]() Cytat:
Najczęściej, tak na szybko, to robię tak, że myję normalnie, odżywka d/s na 5-10 minut, spłukuję, na kapiące pianka do włosów i albo odciskam w ręcznik i suszę, albo zawijam na chwilę w turban i dopiero suszę. Czasem (jeśli odciskam tylko) ugniatam je trochę, ale niewiele to daje. Zwykle suszę na początku z dyfuzorem, ale po jakimś czasie tracę cierpliwość (za długo to trwa...) i suszę bez żadnej końcówki, byle jak, nie wyciągam na szczotkę ani nic takiego. Mam po tym prawie proste. Czasem gdzieś zafaluje 2A i końcówki mam powywijane. Jak jest wilgotne powietrze, to falują mi ciut mocniej, czasem jakiś rulon albo dwa się zrobią. Dodam jeszcze (bo widzę sporo takich głosów), że u mnie w skręcie dalej włosy wyglądają ładnie i zdrowo, mnie się żadna szopa nie robi, tylko po prostu ten skręt jest bardzo słaby, ale włosy z żelem też są gładkie i błyszczące. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-06 o 14:00 |
|||
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okropne... tzn marta fajnie wyglada, ale porównaj jej zdjecia w długich wlosach... Może to dlatego??? ale Tobie dawniej tez chyba nie pasował? Cytat:
Chcesz powiedziec ze po żelu tez są gładkie i lejace? Ja juz nie wiem... Polubiłam kiedyś żel, właśnie za to że dociażał moje włosy i były takie twardsze w dotyku. Teraz odkąd zaczeła mi wychodzić tafla jak zrobie na prosto, ten blask, jak zobaczyłam swoje włosy w innym wydaniu, to juz i żelowe usztywnienie nie podoba
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecięco miękkie włosy są nadal dziecięco miękkie po żelu :P A skręt czy nie, nie ma wpływu na blask u mnie. Nie błyszczą się tylko wtedy, kiedy są przesuszone
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pasował i to bardzo. To była naj naj odżywka dla moich włosów, zaraz po niej Alterra Granat i Aloes. Przynajmniej z emolientowych.
Cytat:
Może w inny sposób lejące, bo jednak proste włosy się leją bez żadnych oporów, a fale się o siebie zatrzymują, ale żel nie zmienia nic w moich włosach, ciągle są gładkie, śliskie (w taki zdrowy sposób, nie tłuste )Cytat:
Nie wiem, co musiałabym na nie położyć, żeby były proste i nigdzie nie zafalowały albo się nie wywinęły. Nawet po prostownicy moje włosy nie są proste dłużej niż 30 minut.No i moje włosy nie są w ogóle sztywne po żelu... Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-06 o 15:44 |
||
|
|
|
#1830 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja w składzie keratyny nie widzę:
Aqua, Glycine Soja Oil*, Cetearyl Alcohol, Alcohol*, Glycerin, Stearamidopropyl Dimethylamine, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Citrus Medica Limonum Peel Oil*, Avena Sativa Straw Extract*, Prunus Armeniaca Fruit Extract*, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Tartaric Acid, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils Na stronie DM w składzie po niemiecku jest Keratin: Bestandteile: Wässrig-alkoholischer Zitronenauszug (Bio-Alkohol)*, Sojaöl*, Fettalkohol, pflanzliches Glycerin, Fettsäureamin, Lauroyl Sarkosinat, natürlicher Feuchtigkeitsfaktor auf Weizenbasis, Aprikosenkernöl*, Zitronenöl*, Haferextrakt*, Aprikosenextrakt*, pflanzlicher Keratin-Komplex, Hyaluronsäure, Panthenol, Cellulose, Vitamin E, Sonnenblumenöl, Fruchtsäure-Komplex, Vitamin C, Mischung ätherischer Öle** * Rohstoffe aus kontrolliert biologischem Anbau ** aus natürlichen ätherischen Ölen Na opakowaniu produktu jest tylko skład po łacinie. Keratyny tam nie widzę
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Też kiedyś jak je katowałam pasemkami ślicznie się kręciły. Od kiedy używam farby mają gładszą strukturę+dbanie o nie=mniejszy, luźniejszy skręt. Nie wiem co gorsze
Chociaż dziś moje o dziwo po nocy wyglądały tak jak wczoraj na wieczór

a reanimacja mi nie wychodzi