Żony 2013 - łączmy się! :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 16:49   #4321
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)

Rok temu już jechaliśmy na salę po naszym ślubie, albo jeszcze trwały życzenia pod kościołem.
Stary 2014-06-01, 19:22   #4322
bride88
Zadomowienie

Hej
Viol udanego wypoczynku
Moj maz przyjechal w czwartek rano i mial dzis wracac do pracy ale ma tydzien wolnego, ale sie ciesze teraz ja sobie musze zalatwic wolne bo od czwartku do soboty chodzilam do pracy i jak sobie pomyslalam ze maz sobie slodko spi w domu beze mnie to masakra.

Nie znosze burzy a widze ze wiele z Was lubi. Ja lubie spac gdy pada, szczegolnie rano gdy nie musze isc do pracy ale burzy sie boje. Pogoda u nas nie jest najlepsza, mam nadzieje ze upaly szybko wroca

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-01, 21:12   #4323
Kyiia
Zakorzenienie

Właśnie zerknęłam w pogodę na jutro i co? Pada... leje przez cały dzień

Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:15   #4324
burlesque90
Zakorzenienie

Hej
Muszę się skupić nad ostatnimi poprawkami mgr i to już będzie koniec

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:00   #4325
agassek
Zakorzenienie

Acidka ale mnie rozbawilas swoim postem o stylu eklektycznym generalnie wydaje mi sie, ze to tak szerokie pojecie, ze trudno je zdefiniowac, szukalam jakis zdjec, ktore obrazowalyby to, o co mi chodzi, ale tez nie bylo mi latwo, a teraz nie mam juz dostępu do kompa... Ale ja raczej tez dobieram meble tak jak mi sie podobają, a nie ze super wg jakiegos klucza, chociaz chcialabym, zeby to wszystko miało ręce i nogi

No wlasnie, my juz jedna noga na urlopie, siedzimy na lotnisku w Madrycie (spędziliśmy tu cała poprzednia noc... :ekhm: ) i czekamy na samolot

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:14   #4326
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
No wlasnie, my juz jedna noga na urlopie, siedzimy na lotnisku w Madrycie (spędziliśmy tu cała poprzednia noc... :ekhm: ) i czekamy na samolot
a gdzie lecicie tym razem?
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:23   #4327
agassek
Zakorzenienie

Do Gwatemali w ogole zabawnie jest, bo naprawde sporo ludzi załapało sie na tę promocję i w samolocie do Madrytu bylo juz na pewno 10 osob z pl lecacych tak jak my

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 10:36   #4328
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Do Gwatemali w ogole zabawnie jest, bo naprawde sporo ludzi załapało sie na tę promocję i w samolocie do Madrytu bylo juz na pewno 10 osob z pl lecacych tak jak my
o matulu, jak ja ci zazdroszczę... gdzie ty takie promocje znajdujesz?
Stary 2014-06-02, 10:42   #4329
Olgietka
Zakorzenienie

agassek! z nieba mi spadłaś (to nie jest żadna samospełniająca się przepowiednia odnośnie latania samolotem!)
Kobieto, dawaj mnie jakieś wskazówki, skąd wytrzaskać takie promocje... tyle żeby wyloty były z Kopenhagi

Munż się zobligował do trzech weekendów w trzech stolicach w przeciągu najbliższego pół roku
Stary 2014-06-02, 10:49   #4330
agassek
Zakorzenienie

Miss, Olgietka mam polubione (chcial mi słownik zamienić na poslubione ) na Facebooku trzy strony: fly4free, mleczne podroze i tanie latanie, wlasciwie nic wiecej teraz nie jest potrzebne, bo wrzucaja info o promocjach i przykladowe terminy czasem tez dodatkowe wskazówki jak mozna tanio przemieszczać sie miedzy lotniskiem a centrum itd. Nie wiem jak z ta Kopenhaga, wtedy moze lepiej sprawdzać regularnie stronę wizzaira czy ryanaira i po prostu szukać takich połączeń miedzy wybranymi miastami...

No i mimo ze promocje wrzucają właściwie non stop, to dobrze jak sie nie ma bardzo mocno określonego celu podróży i terminu, zawsze lepiej byc troche bardziej elastycznym

Olgietka, macie juz konkretne stolice wybrane? Mi sie Paryż marzy, bo nie bylam jeszcze i nie-stolica Barcelona, ale w ogole pomysłów na takie wypady mam mnostwo nie wiem czy uda sie cos jeszcze w tym roku

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2014-06-02 o 10:51
Stary 2014-06-02, 10:56   #4331
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
zazdorszcze

witam sie po weekendzie, ktory spedzilam w lozku chora
dzis mi na szczescie lepiej, chociaz do zdrowia calkowitego jeszcze mi nieco brakuje..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 11:02   #4332
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Miss, Olgietka mam polubione (chcial mi słownik zamienić na poslubione ) na Facebooku trzy strony: fly4free, mleczne podroze i tanie latanie, wlasciwie nic wiecej teraz nie jest potrzebne, bo wrzucaja info o promocjach i przykladowe terminy czasem tez dodatkowe wskazówki jak mozna tanio przemieszczać sie miedzy lotniskiem a centrum itd. Nie wiem jak z ta Kopenhaga, wtedy moze lepiej sprawdzać regularnie stronę wizzaira czy ryanaira i po prostu szukać takich połączeń miedzy wybranymi miastami...

No i mimo ze promocje wrzucają właściwie non stop, to dobrze jak sie nie ma bardzo mocno określonego celu podróży i terminu, zawsze lepiej byc troche bardziej elastycznym

Olgietka, macie juz konkretne stolice wybrane? Mi sie Paryż marzy, bo nie bylam jeszcze i nie-stolica Barcelona, ale w ogole pomysłów na takie wypady mam mnostwo nie wiem czy uda sie cos jeszcze w tym roku
Więc te strony też mam już polubione.... z resztą chyba za Twoją namową ALE tam jest większość promocji z PL ewentualnie trafia się coś z Berlina
No nic, nie pozostaje mi nic innego, jak ustawić sobie jakieś alerty cenowe..

Planów to ja mam mnóstwo... ale nie jestem jakoś specjalnie nastawiona na coś konkretnego. Na pewno musimy odhaczyć Londyn, bo TŻ obiecuje mi to od dziesięciu lat..... a za trzy tygodnie sam leci gamoń tzn, nie sam, a ze wspólnikiem - na męski weekend... więc chyba jasne, że ja nie odpuszczę Londynu

Paryż też bym chciała
no i nie wiem... może właśnie Hiszpania? albo Portugalia? Włochami też bym nie pogardziła Myślałam też o Amsterdamie, stąd mamy rzut beretem... więc
Stary 2014-06-02, 11:08   #4333
agassek
Zakorzenienie

No to faktycznie macie wybór z wylotami nic nic nie poradze, bo z Kopenhagi nigdy nie szukalismy lotow... Moj maz korzysta z czegos takiego jak skyscanner, moze zajrzyj i zobacz co to... Z krótkich weekendowych wypadow to z Polski na pewno jeszcze można tanio Rzym, Majorkę i Maltę ogarnac

Stary 2014-06-02, 11:19   #4334
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie macie wybór z wylotami nic nic nie poradze, bo z Kopenhagi nigdy nie szukalismy lotow... Moj maz korzysta z czegos takiego jak skyscanner, moze zajrzyj i zobacz co to... Z krótkich weekendowych wypadow to z Polski na pewno jeszcze można tanio Rzym, Majorkę i Maltę ogarnac
ze skyscanera korzystamy rezerwując loty na trasie Kopenhaga - Warszawa... także wiem z czym to się je
No nic... będę zaglądać
A Wy na długo lecicie? Jak ja Ci zazdroszczę
Stary 2014-06-02, 11:41   #4335
agassek
Zakorzenienie

O Na miejscu bedziemy 10 dni, wiec nie za długo ok, juz zapakowani jestesmy i siedzimy w samolocie, przed nami 12 godzin lotu uciekam, papa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 12:32   #4336
burlesque90
Zakorzenienie

Agassek ja bym się do walizki zmieściła, malutka jestem

Barcelonę polecam z czystym sumieniem - byłam, więc wiem, że jest cudowna

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:50   #4337
acidka
Zakorzenienie

Hej My dziś byliśmy z mężem u lekarza w innym mieście, więc dopiero niedawno wróciliśmy ale teraz już mam wolne. Normalnie do 19 siedziałabym w pracy. Szkoda tylko, że tak leje

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Munż się zobligował do trzech weekendów w trzech stolicach w przeciągu najbliższego pół roku
Hehe super pomysł!

Ja z kolei zobligowałam się, że zabiorę męża do Madrytu w któryś weekend i też muszę zacząć szukać tanich lotów. Chyba muszę założyć jakieś lipne konto na fb i poszperać po tych stronach, o których piszecie

Cytat:
O Na miejscu bedziemy 10 dni, wiec nie za długo ok, juz zapakowani jestesmy i siedzimy w samolocie, przed nami 12 godzin lotu uciekam, papa
Pa Szczęśliwego lotu i podróży i meeega wrażeń. Jak ja Ci zazdroszczę

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:43   #4338
malinka9191
Zakorzenienie

Dziewczyny macie jakis przepis na idelne pyzy(kluski slaskie)?
Ja niby mam swoj jakis tam, ale zawsze mi jedna breja pozniej wychodzi:/
Stary 2014-06-04, 08:46   #4339
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakis przepis na idelne pyzy(kluski slaskie)?
Ja niby mam swoj jakis tam, ale zawsze mi jedna breja pozniej wychodzi:/
Kluski i pyzy to nie to samo

Ja kluski slaskie robie tak: do miski(albo garnka) wsadzam ziemniaki ugotowane i przecisniete przez praske(zgniecione generalnie ), lekko wyrownuje gore i dziele na 4 czesci. 1 czesc wyciagam na bok, a na jej miejsce wsypuje make ziemniaczana. Wyciagniete ziemniaki mieszam z caloscia na jednolita mase i gotowe

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 08:57   #4340
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Kluski i pyzy to nie to samo

Ja kluski slaskie robie tak: do miski(albo garnka) wsadzam ziemniaki ugotowane i przecisniete przez praske(zgniecione generalnie ), lekko wyrownuje gore i dziele na 4 czesci. 1 czesc wyciagam na bok, a na jej miejsce wsypuje make ziemniaczana. Wyciagniete ziemniaki mieszam z caloscia na jednolita mase i gotowe

tu gdzie mieszkam w Polsce, pyzy to jest to samo co kluski slaske A nawet, prawde powiedziawszy nazwy 'kluski slaskie' uzywa u nas malo kto. Wszyscy mowia po prostu pyzy. Wiem, ze w innych regionach Polski to sa zupelnie 2 rozne potrawy

Podobnie jest z knedlami. Z tego co zauwazylam, to u nas tez jest to nieco inna potrawa niz w innych rejonach

a Co do przepisu dziekuje robilam wlasnie podobnie tylko dawlam jeszcze jajko, ale zawsze mi taka jedna wielka klucha pozniej wychodzila:/ nie wiem co robie nie tak, moze to wina tego jajka
Stary 2014-06-04, 09:02   #4341
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
tu gdzie mieszkam w Polsce, pyzy to jest to samo co kluski slaske A nawet, prawde powiedziawszy nazwy 'kluski slaskie' uzywa u nas malo kto. Wszyscy mowia po prostu pyzy. Wiem, ze w innych regionach Polski to sa zupelnie 2 rozne potrawy

Podobnie jest z knedlami. Z tego co zauwazylam, to u nas tez jest to nieco inna potrawa niz w innych rejonach

a Co do przepisu dziekuje robilam wlasnie podobnie tylko dawlam jeszcze jajko, ale zawsze mi taka jedna wielka klucha pozniej wychodzila:/ nie wiem co robie nie tak, moze to wina tego jajka
Jak zyje nie dawalam jajka

Stary 2014-06-04, 09:13   #4342
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Jak zyje nie dawalam jajka

to tym razem i ja nie dodam jajka i zobaczymy, moze w koncu mi wyjda

tylko po ziemniaczki musze jeszcze skoczyc po pracy
Stary 2014-06-04, 09:22   #4343
Olgietka
Zakorzenienie

Malinka, bo dużo od ziemniaków zależy. Ja wczoraj tez trafiłam na zbyt wodniste. Spróbuj ugotować ziemniaki w mundurkach i dopiero obrać i przecisnąć. I mąka ziemniaczana tyle co mówiliście. Nie za dużo no wyjdą gumowe kapcie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 09:37   #4344
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Malinka, bo dużo od ziemniaków zależy. Ja wczoraj tez trafiłam na zbyt wodniste. Spróbuj ugotować ziemniaki w mundurkach i dopiero obrać i przecisnąć. I mąka ziemniaczana tyle co mówiliście. Nie za dużo no wyjdą gumowe kapcie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
tutaj wlasnie nie moge sie polapac w tych ich odmianch i oznaczeniach zmieniakow i nigdy nie wiem ktore wybrac

Czyli beda gotowane w mundurkach i bez jajka
a do tewgo dla mnie podsmazana bulka tarta z maselkiem(slina), a dla meza podsmazana cebulka

dziekuje dziewczyny
Stary 2014-06-05, 06:21   #4345
Kyiia
Zakorzenienie

Ja dodam tylko od siebie że młode ziemniaki się nie bardzo nadają na kluski śląskie, pyzy, kopytka czy inne
No i ja jak robię to gotuję jednego dnia (obrane), potem dobrze odparowuję i zostawiam na noc. A przeciskam dopiero następnego dnia i wtedy dodaję resztę składników w zależności od tego co robię
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:04   #4346
acidka
Zakorzenienie

Siedzę sobie w łóżku z laptopem i kawą i nagle łup - gołąb z całym impetem uderzył w zamknięte okno, Jaki to jest straszny, tępy dźwięk kusi mnie, żeby sprawdzić, czy leży pod oknem a z drugiej strony się boję, że leży tam jakiś ranny i nie będę wiedziała co zrobić

mama 2015 i 2018
Stary 2014-06-05, 07:24   #4347
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Ja dodam tylko od siebie że młode ziemniaki się nie bardzo nadają na kluski śląskie, pyzy, kopytka czy inne
No i ja jak robię to gotuję jednego dnia (obrane), potem dobrze odparowuję i zostawiam na noc. A przeciskam dopiero następnego dnia i wtedy dodaję resztę składników w zależności od tego co robię
no wlasnnie wczoraj chyba trafilam na mlode zziemniaki(chociaz jako mlode opisane nie byly, ale tu wszystko jest mozliwe) i troche nie bardzo wyszly ale dalo sie zjesc i bola zaspokoic, to najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Siedzę sobie w łóżku z laptopem i kawą i nagle łup - gołąb z całym impetem uderzył w zamknięte okno, Jaki to jest straszny, tępy dźwięk kusi mnie, żeby sprawdzić, czy leży pod oknem a z drugiej strony się boję, że leży tam jakiś ranny i nie będę wiedziała co zrobić
mi w Pl czesto ptaki w szyby uderzaly, na ogol nic im sie nie dzialo(szybie na szczescie tez), ale raz jak uderzyl(golab to chyba byl), to tak nieszczesliwie, ze stracil zycie od razu

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 11:44   #4348
bride88
Zadomowienie

Hej ale piekna mamy pogode, mam dzis i jutro wolne wiec korzystamy z mezem bo dalej ma wolne brakowalo nam tego wolnego czasu razem

Stary 2014-06-06, 14:08   #4349
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
Hej ale piekna mamy pogode, mam dzis i jutro wolne wiec korzystamy z mezem bo dalej ma wolne brakowalo nam tego wolnego czasu razem

U nas tez dzis pikna pogoda

a ja zaczęłam długi weekend
Stary 2014-06-06, 19:17   #4350
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość

my też jedziemy na Jurę Krakowską na weekend a że zapowiada się piękna pogoda to Miłego wypoczynku!

Malinka - a co to za długi weekend ? Jakieś święta we Francji?

mama 2015 i 2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości