|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Sarriet
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() UŁ ma lepszą ofertę edukacyjną od UAM Poznań. Przynajmniej jest z czego wybierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłem tylko że najwięcej osób narzeka na Łódź mimo że w niej nigdy nie byli albo byli przejazdem.
Jeżeli ktoś jest ogarnięty to da radę znaleźć pracę lepszą lub gorszą. Kończę dopiero I rok a już miałem kilka propozycji staży płatnych czy pracy dorywczej związanej z technikum i studiami. Jest wiele kół naukowych, staży, programów partnerskich, są szkolenia - Młodz w Łodzi ogólnie polecam bo tam często się pojawiają. Łódź nie jest nudnym miastem jeżeli ktoś się tylko interesuje architekturą, sztuką XVIII/ XIX wieku albo nawet i XX to się tu odnajdzie masa kamienic, budynków mających po +100 lat, Light festival, OffPiotrkowska, festiwal 4 kultur. Kiedy się nie spojrzy są jakieś wystawy, wyjścia, eventy czy jak kto nazwie. Wiadome że jak będzie kolej na kogoś to nieważnie w jakim mieście będzie mieszkał bo go pobić mogą zarówno w Szczecinie, Krakowie czy w centrum Warszawy, ale nie lepiej wszystkim mówić że tam nie ma przestępstw za to Uć 158% przestępczość ![]()
#3903 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o nowym systemie przyznawania stypendium? Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi, tutaj link http://wiadomosci.onet.pl/lodz/nowe-...dnia-nie/ssxxt Osobiście uważam, że jest to bardzo krzywdzące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Przyczajenie
|
Powitać. Szukałam, ale nie znalazłam. W tym roku kończę licencjat i mam zamiar wybrać się na dzienne zarządzanie biznesem na magisterkę. Czy ktoś coś?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
hm, myślałam, że już właśnie wszędzie tak jest z tymi stypendiami, bo jak chwilę postudiowałam w tym Poznaniu, to takie są właśnie zasady. tj. jak ktoś miał jakąś wyższą średnią, ale bez dodatkowych osiągnięć, to jakieś tam grosze też wyskrobał, no ale jednak żadna spektakularna kwota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Rozeznanie
|
O ile jeszcze oczekiwanie od studentów osiągnięć naukowych jest racjonalne, o tyle oczekiwanie od przyszłego ekonomisty, matematyka czy nawet prawnika osiągnięć artystycznych czy sportowych to jakaś kpina. Studentów powinni motywować do podejmowania praktyk, staży, nabierania doświadczenia związanego z przyszłym zawodem, a nie do śpiewania, tańca, czy sportu. Tym się można zająć w wolnym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie stypendium naukowe to naukowe a nie za wszystkie osiągnięcia dookoła, nie jesteśmy przecież od wszystkiego. A jeszcze najlepsze jest to, że kwotę będą wyliczać w zależności od ilości punktów, to teraz sobie wyobraźmy jakie będą stawki. Cudownie sobie uczelnia wymyśliła oszczędzanie na studentach. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- a na PŁ (przynajmniej z tego co wiem na mechanicznym) do stypendium liczy się średnia, to czy wszystko było zaliczone w sesji a nie np. zostało na następny rok do zaliczenia (czyli bez warunków) i to czy jesteś w kołach naukowych, żadne zabawy sportowe etc. się nie liczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.mmlodz.pl/482371/2014/6/1...?category=news ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Kuźnia inspiracji
|
W sumie każde pieniądze by się przydały, zwłaszcza, że w przyszłym roku nie załapię się na socjala, ale widocznie uczelnia chce, żebyśmy byli wszechstronni w każdej dziedzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
słuchajcie ja mam pytanie z innej beczki. skladajac papiery na turystyke i rekreacje jest obowiązek złożyć
" kserokopię świadectwa ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej wydanego przez szkołę- oryginał lub odpis do wglądu komisji rekrutacyjnej" czyli taka zwykła kopia nie wchodzi w gre? albo muszę im wysłać oryginał albo lecieć do szkoły zrobić odpis? wole się upewnić bo dokumentów pewnie nie złoże osobiście ze wzgledu na odleglosc wiec pewnie je wyślę albo przekaże chlopakowi wiec nie chcialabym zeby z tego jakies problemy wyszly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- a orientuje sie ktoś może jak wygląda kwestia języków na lingwistyce dla biznesu. chodzi mi o jezyk niemiecki jako drugi, faktycznie nie jest od podstaw? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
tzn to mialby byc drugi jezyk , bo wiadomo jako pierwszy angielski (chyba na poziomie b2). i mam do wyboru jako drugi: niemiecki, słowiański, francuski. przy czym przy niemieckim zaznaczone ze obowiazkowa znajomosc na poziomie a2, stad moje watpliwosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Fragment opisu f.słowiańskiej na UŁ
![]() Studenci przyjęci na filologię słowiańską w roku akademickim 2014/2015 będą uczyli się dwóch podstawowych języków (tzw. język A i język B): bułgarskiego i serbskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
#3923 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Przyczajenie
|
Czy są tutaj studentki/studenci filologii angielskiej z drugim językiem obcym od podstaw? Miałabym parę pytań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Wie ktoś może jaki był próg w zeszłym roku na filologię rosyjską lub lingwistyki dla biznesu? Czy zostaje mi pisać do nich
![]()
#3927 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie dotyczące badań lekarskich na kierunki biologiczne. Dzisiaj dostałam pocztą skierowanie na takie badania, ze względu na to, że moge być narażona na działanie szkodliwych substancji, do tego skierowania dołączone jest zaświadczenie lekarskie, które mósi lekarz podbić. Moje pytanie brzmi, czy wystarczy pójść do lekarza rodzinnego czy jak? Na stronie uczelni jest spis placówek, które wykonują badania lekarskie, czy to znaczy, że musze udać się do którejś z przychodni z tej listy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
- musisz iść do lekarza medycyny pracy, tam będziesz miała zrobione badania w zależności od przychodni: badanie krwi, okulistyczne, spirometria itd. - te placówki mają umowę z UŁ, więc nie musisz tam płacić za te badania; możesz oczywiście iść do innej (ja byłam u siebie w mieście) i normalnie to honorują, z tym, że musisz zapłacić za to, ja płaciłam ok. 80zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Co do filologii rosyjskiej widzę że tam bardzo wesoło musi być skoro ktoś mi odpisał że "dostali się wszyscy, jednak progiem okazał się pierwszy rok"
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.