|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Bokeh, wiele dziewczyn(widzialam na grupach FB )wystawia używane staniki;] i laski kupują. Ja osobiście uzywanego bym nie kupiła, no ale to każdy robi to co uważa za słuszne.
Hej, jestem w trakcie zerówek/sesji i jest masakra, muszę oddać wiele prac, napisać jeszcze 5 egzaminów i wakacje.... Miałam już zadać to pytanie dawno. Jak zapatrujecie się na nagość przy dziecku? rozbieracie się? kąpiecie czasem z dziecmi? Jak dokonać tego, zeby nagość nie była tabu w domu, ale też żeby nie przesadzić z tym.
|
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marsi wrzuć do klubu przepis, bo fajny! Miś mam wrażenie że dziś o wiele lepiej, pewnie dzięki lekom. Pogoda piękna się robi, chciałam na rowery ale posiedzimy dziś w domu. Mąż też zmienia pracę
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, kochana, życze Ci wszystkiego najlepszego na "nowej" drodze zycia
i cudnej zabawy! Btw, nie wiem czy Wam wspominałam, ale my ustaliliśmy datę naszego chajtanka
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-06-07 o 10:37 |
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz zawsze kapie sie razem z Yae. Tutaj jest akurat kultura zazywania wspolnych kapieli, wiec temat nagosci przychodzi zupelnie naturalnie. Wydaje mi sie, ze nagosc podczas zabiegow higienicznych czy przebierania jest czyms normalnym, jesli sama bedziesz do tego zwyczajnie podchodzic, to takie samo bedzie dla dziecka |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsrod znajomych slyszalam, ze zwykle do wieku szkolnego sie kapia razem codziennie. Pozniej tez, ale sporadycznie podczas rodzinnych wyjazdow. Nie wiem, jak to u nas bedzie, ale do 3rz to raczej nie przesada |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Mieliśmy dziś jechać z Ewą do parku, ale od wczoraj mi ciągle niedobrze, chyba z nerwów, bo zaś ciągle coś. Ewa mi wstawała w nocy co 15 minut, ja się położyłam o 3:40, a dziecięcie wstało przed 6 Na szczęście poszli z Tatą po bułki to jakoś się jeszcze kimnęłam Laurko zdrówka dla Misia! Rozumiem, że praca męża na lepszych warunkach? Bokeh szkoda, że tak daleko jak będziesz miałam przed przeprowadzką trochę czasu jeszcze to daj znać i pójdziemy na jakiś spacer Meneq a komunikacja miejska jeździ często? Bo u nas niestety bez samochodu jest bardzo ciężko się czasem poruszać, bo najzwyczajniej w świecie nic nie jedzie i możesz utknąć gdzieś na długie godziny. Deli to brawa za datę ![]() Black super, że decyzja pozytywna Silver mam nadzieję, że to nic poważnego, trzymam kciuki za usg! ![]() Neti super, że tak fajnie Ci idzie z ćwiczeniami
|
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne !
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
siema siema!
padam z nóg, więc tylko się witam i lecę dalej sprzątać i szykować co nie co. I muszę się tu pochwalić - nie denerwuję się! nie krzyczę! nie mam złego humoru! A wcześniej każde większe wydarzenie było okupione kupą nerów, stresu, co u mnie automatycznie równało się złości i krzyczeniu, głownie na tż :/ a dziś - ostoja spokoju ze mnie, to on się bardziej denerwuje kawalerskim ![]() i jestem przekonana, że jest to zasługa terapii - naprawdę działa! Cytat:
dziękuję kochana! z tym, że dziś dopiero wstęp - panieński, a raczej "panieński mężatki: ślub 19 czerwca, w boże ciało, ale jeszcze raz dziękuję ![]() super, że ustaliliście datę! macie już coś zamówionego/załątwionego? co planujecie?
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W duzych miastach samochod jest wrecz zbedny, ale na naszej prowincji bez samochodu jest ciezko. Pociagi na naszej linii jezdza 2na godzine autobusy teoretycznie tez 2na godzine, ale akurat te drugie to jezdza jak chca. Na krotkie odleglosci, to nawet taksowkarz potrafi odmowic! Pociagi nie jezdza po polnocy a autobusy ostatnie ok 21.30 |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ale pogoda. za gorąco jak dla mnie do zoo dzisiaj jedziemyneti przekonałaś mnie i wieczorem zamawiam ten fotelik ![]() Deli brawo za wybranie daty ![]() laurko cieszę się, że z Misiem lepiej hje biedna Polcia z tym oparzeniem ma jakiś ślad?bokeh ale Ty to robisz w taki smaczny sposób, że chce się oglądać. ja czekam na kolejne wpisy czy zdjęcia ona to robi na pokaz.
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
To od początku ...
Blancia usnela.pol godziny temu wiec sie wygrzewam na słoneczku Silver Daria switnie sobie radzi! Brawa! I mocno trzymam kciuki za Twoje zdrowko ![]() Black ogfomne gratulacje za dotacje! Tym bardziej podziwiam za.odwage w podjeciu decyzji o wlasnej DG. Bokeh mam nadzieje ze przepeowadzka.przejdzie lekko Powiedz,takie bylo ciemne niebo na sesji? Ewulka zycze Ci udanego wiwczoru .I bardzo sie ciesze ze osiagnelas spokoj ![]() Neti rewelacyjne wyniki i tyle pozytywnek energii w Twoich postach Szaja a gdzie fotki z wycieczki rowerowej? ![]() Laurko dobrze ze z Malym lepiej A czym zamujesz sie w pracy? Przepraszam jesli pisalas i nie doczytalam ![]() Lenova wracaj do nas ![]() Pstryczku,Debrah ciesze.sie ze wyniki Waszych dzieci lepsze wyniki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1577 | |||
|
Zadomowienie
|
hej,
1. ostatnio zastanawiam się jak poradzić sobie z Olcią na spacerach, od paru dni zaczyna 'wychodzić' z wózka, no i muszę ją wyciągnąć, a wtedy on hop i leci, a ja z wózkiem nie wiem czy ją gonić, rzuciwszy uprzednio wózek, czy ....w zaadzie innegho wyjscia nie ma Teraz na spacery staram sie chodzic bez wózka, ale wtedy ona w ogole nie chce iść za rękę, a to jest mój wymóg przy przechodzeniu przez ulicę, no i takie przejscie i 10 min moze trwac, bo ona nie chce zaczyna płakać, kłaść się na ziemię, ja tłumacze, że trzeba, bo auta i ze jak przejdziemy to pojdzie sama, w koncu, ze jak nie to wrócimy do domu (tak wiem, to pewnie niepedagogiczne).... w każdym razie sama z wozkiem idzieckiem (bez truskawek) wyjsc nie moge bo sobie z nią nie poradzę, Jak to wygląda u Was?2. Dajecie dzieciom jakies puszkowe, rybne 'przetwory' ? W sensie makrela/szprot w sosie własnym/pmidorowym, paprykarz...? Dli tez sie ostatnio zastanawiam nad tą nagością. Ola nie znosi samotnosci, wiec towarzyszy mi i w kąpieli i w toalecie i tak mysle, kiedy to ukrócić Szaja pytałaś o moje studia, będę robiła uzupełniające z fil. rosyjskiej, teraz tylko wybieram specjalność (tłumaczeniowa lub j. biznesu) ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Black gratulację! Powodzenia z działalnością! Bokeh, a gdzie Wy sie przeprowadzacie? ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Laurko a jak Michaś bez uu? Jak idzie jego dzienne usypianie? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą musiałabym się w koncu przełamać do robienia ryb![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- jak człowiek od m-ca ma chwile to nikogo nie ma No to i ja mykam |
|||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Deli : ad nagości - skąd ci się wzięła taka sztywna granica 3. rż?
I jakie problemy mogłyby w twoim poczuciu wyniknąć po tym czasie, gdyby widziała nagość rodziców? Z tym masz trudność? Później moja refleksja bo też mam trochę. |
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pierwszym nie pomoge, bo u nas nie ma problemu. Poskacze sobie w wozku, ale jest przypieta na biodrach pasem i nie wypadnie. Poza tym wystarczy dac jej do raczki lisc czy dmuchawiec, pokazac pociag, psa, ptaka, motyla i sie tym interesuje i jedziemy dalej i tak co chwila. Drugie pytanie: dje od dawna tunczyka w sosie wlasnym; przed podaniem przelewam tylko wrzatkiem, zeby pozbyc sie soli ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Tz wrocil z pracy, glodny jak wilk. Przed spacerem przygotowalam wszystko do kolacji, zeby jak najszybciej podac, no i podczas doprawiania pomylil mi sie cukier z sola i danie zrobilo sie niejadalnie slone... Tym samym przymusowa kolacja na miescie ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Ciekawe co masz do powiedzenia
|
||
|
|
|
#1580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna data ![]() Cytat:
![]() nasza wanna jest za mala na MNIE i dziecko, ktore jest ciagle w ruchu i raczej nie posiedzi w wodzie dluzej jak minute... spacery w wannie to jest to co tygryski lubia najbardziej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a skoro przejazy drogami/autostraami itd sa platne to chociaz te drogi sa w super stanie czy mimo wszyssyko blizej im do naszych?
|
|||||
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa w dobrym stanie i sa fatalne - nie ze wzgledu na stan nawierzchni; drogi w Japonii sa bardzo waskie i krete. Rowniez autostrady |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Ad nagosci, nie wiem, moze zle podchodze, ale....ja juz sie wstydze np rozebrac przy Pietraszku. On juz zaczyna widziec hm....roznice plci??? Wiecie o co chodzi
Najwiekszy problem mam z zalatwianiem spraw w toalecie, zamknac drzwi nie moge, bo mlode wyje puka i dobija sie do lazienki jak tam siedze, a jak go wpuszcze to pcha lapki ciekawskie stworzenie nie powiem gdzie i chce sie bawic w doktora Z kapiela problemow nie mamy zawsze sie kapie jak M.jest w domu Pietraszko zostaje z malzem w pokoju. Tress u nas jest problem z posadzeniem mlodego w wozku, trzeba go wsadzic wtedy, kiedy wozek jeszcze jedzie juz opanowalam hehEwulka baw sie dobrze jak w koncu rozwiazalas ta sorawe???Deli gratuluje datty!!! Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed synkiem ( w sensie chlopcem-chodzi mi o plec) wydaje mi sie jakies takie hmm dziwne nie wiem z czego to moze wynikac-wychowanie, stereotypy
|
|
|
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pracuję w laboratorium kauczuku i dyspersji ![]() Cytat:
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2014-06-07 o 21:49 |
|||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina, mój tzt tez lubi spać na golasa, ja nie lubie, bo mi wieje jak np tzt uniesie noge itd i robi wiatr pod kołdrą (nie mylić z bąkami
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na chwilę obecną nie czuję skrępowania przy Zuzi. Idzie za mną do łązienki i nie mam wyjścia. W sumie nie wiem jakby było jakbym miała synka
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nagości. Kąpię się i przebieram przy Blance,nie widzę w tym na razie problemu. Za to jak TZ wychodzi z wanny,to Blanka chce go lapac albo pokazuje paluszkiem i pyta "cio to?"
![]() Dziewczyny trzymacie leki dzieci w lodowce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od zawsze kapię si,e przy Borysie, bo co mam niby z nim zrobić? .. Ma jedynie obsesję na pukcie moich palców u stóp, persjonalizuje je, zastanawiam się czy to jest normalne? Dzisiaj nie mogłam prowadzić samochodu bo krzyczał "kiki" (paluszki)
|
|
#1590 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wchodzę do ubikacji, to drzwi tylko na klamkę gdy jestem sama z dziewczynami, mogą wejść w każdej chwili, chociaż nie jest to szczyt marzeń ale tu paradoksalnie procent na przyszłość - mam za sobą rozmowę po co kobiecie wkładki i kiedy A. będzie miała włoski wychodzę spod prysznica, wycieram się - też nieraz wejdą, jeśli muszę się przebrać przy nich to się przebieram i tyle. Nie epatuję ich swoją nagością, ale nie robię dramatu z rozebrania się czy ich wejścia. P. też, tzn wejdą mu do toalety (D. dzisiaj ofiarnie rwała mu papier i A. już od dawna wie, że dziewczynki mają dziurki, chłopcy siusiaki, a pupy mają oboje Nie kąpiemy się razem, bo mamy brodzik z prysznicem.Cytat:
![]() Deli, gratulacje ![]() Cytat:
Fotek z wycieczki niet Cytat:
wędzonego łososia żarła ![]() Super studia Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

jak będziesz miałam przed przeprowadzką trochę czasu jeszcze to daj znać i pójdziemy na jakiś spacer 

ma jakiś ślad?

jak mu mój młody pjone przybił to chłopczyka zarzuciło