|
|
#2971 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
za rozkręcenie akcji![]() Cytat:
jak ja nie cierpię takich nie słownych ludzi zabieraj łóżeczko od rodziców i olej goCytat:
Cytat:
za ekspresowy poród ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
A spania na brzuchu szczerze zazdroszczę ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#2972 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie napisałas ;-) Cytat:
Cytat:
I nie dzwigaj kochana bo sobie szkodzisz tylko Cytat:
Cytat:
|
|
#2973 | ||
|
Rozeznanie
|
Ramona śliczna ta Twoja Supermenka
Pater zazdroszczę takiego porodu, a szczególnie ten fragment mnie rozwalił: Leżeliśmy na tej sali 2 godziny, przygasili nam światło i mogliśmy podziwiać naszego synka, który przyssał się do piersi i patrzył na nas Piękne chwile Cudownie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia, GRATULUJE!
![]() Ramona, jaki słodki cukiereczek! Beata, ja bym już tego łóżeczka nie chciala. Zamowilabym na allegro albo wziela od rodziców, ale na pewno nie czekalabym, az laskawy Pan mi je przywiezie Dziewczyny, mam takie klucie w dole brzucha + ból pachwin i miednicy i w ogóle tak inaczej mnie ten brzuch pobolewa położyłam się i zobaczymy co będzie dalej trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Beat@ wkurzyłabym się na maxa
Przecież tu chodzi tylko o wyciągnięcie pościeli co zajmuje max 1 min! A tu taki problem od kilku miesięcy!Po co w ogóle obiecywali to łóżeczko? Naprawdę nie brałabym od nich w ogóleCiekawe jak tam Sola? Mam nadzieję, że już tuli swoje Maleństwo![]() I w ogóle Pradip też się nie odzywa ostatnio
|
|
|
|
#2976 |
|
Konto usunięte
|
Kakusia gratulacje: -)
Sola, Blue trzymam kciuki ;-) Pater piękny opis: -) |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o 19:37 urodzila sie mala Ola. Wszystko ok. Jutro napisze wiecej bo jestem slaba
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne imię wybraliście
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bluesky dopinguje z całych sił ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
kakusia, sola gratulacje
witamy na |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja coś pisalam o rozwoju akcji?
melduje, że Nasz Kacper jest zbyt leniwy, żeby na razie wychodzić ns świat.. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Bezsenność mnie dopadła dziś.
Całą noc strasznie się wierciłam a od 5 już całkiem nie śpię Chrześniak małża wyprawia dziś swoje urodzinki. U małego w przedszkolu nadszedł czas ospy. No i zstanawiamy się czy powinnam iść. Niby chory nie jest no ale ospa nie pojawia się z dnia na dzień co myślicie ??Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla nowych mamus
![]() ![]() Ja sie gdzies przeziebilam, cala noc walczylam z bolem gardla ale zadne domowe spodoby nie daly rade. Czekam na Tz-ta az wroci z apteki i moze uda mi sie troche pospac ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuchatki i Mamusie
ogromne buziaki dla świeżo upieczonych mamuś Sola, gdy już dojdziesz do siebie daj proszę znać jak się czujesz, jak poród i jakie mała ma wymiary i czy cukrzyca jakoś wpłynęła na akcję porodową ![]() wczoraj znowu miałam nadzieję, że coś się może rozkręci. Miałam ból jak na @, lekkie skurcze, rwało mnie w pachwinach i kłuło w kroczu mały szalał jak po ringu tylko widziałam wybrzuszenia a ja zwijałam się z bólu no, ale po 1 poszliśmy wreszcie spać i dziś w niezmienionym składzie obudziliśmy się razem![]() zaraz jemy śniadanko, potem jedziemy na targ po lokalne pyszności miłego dnia |
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Dziolchy zaczelo sie.Mam juz skurcze od 7 rano,lekkie plamienie.
Maz bedzie za godzine,tesciowie juz jada po mnie i fru do szpitala. TydIen przed terminem.Mam nadzieje,ze dzis bede juz tulic mojego Skarba
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2990 |
|
Konto usunięte
|
Sola gratulacje : -)
Mój Oliś mnie dziś zaszokowal... zasnął o 23, po czym ją obudzilam się po 4 z twarda ogromna i bolaca piersią, a on sobie dalej smacznie spał. Obudzilam go na jedzenie, zjadł i poszedł spać dalej. Potem już sam obudził się po 7, znów zjadł i poszedł spać. I teraz znowu wstał ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Dał mi się dziś porządnie wyspać : -) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Bazile kciuki ;-) |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile trzymam kciuki
mam nadzieję ze pójdzie gładko i dla Ciebie poród będzie wspaniałym przeżyciemBerenika My też mieliśmy cudowną noc za sobą, tyle że u mnie budzenie jak w zegarku co 3 godzinki Ale to i tak dobrze, po ostatnim wiszeniu na cycku non stop Teraz smacznie śpi wieć ja pod prysznic i śniadanko ogarniam a potem spacer i testujemy nasze bugaboo Dobrego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymamy kciuki [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46788848]Sola gratulacje : -) Mój Oliś mnie dziś zaszokowal... zasnął o 23, po czym ją obudzilam się po 4 z twarda ogromna i bolaca piersią, a on sobie dalej smacznie spał. Obudzilam go na jedzenie, zjadł i poszedł spać dalej. Potem już sam obudził się po 7, znów zjadł i poszedł spać. I teraz znowu wstał ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Dał mi się dziś porządnie wyspać : -) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Bazile kciuki ;-)[/QUOTE] Anioł nie dziecko ;-) Ale sie akcje rozkręcają,coraz więcej mamuś sie rozpakowuje. Dziewczyny mam pytanko czy dla noworodków sa jakies nosidełka ? nie chce chusty bo to za skomplikowane,a takie nosidełko przydało by mi sie jak dziecie bedzie miało miesiąc... Zostane z mała sama a mam jeszcze psa i zastanawiam sie jak ja to ogarne? córka wyjezdza na wymiane do Niemiec na tydzień,meża w tym czasie też nie bedzie i reszta rodzinki na wakacjach co ja wtedy pocznę?Mieszkam w centrum wiec psa samego nie wypuszcze w samopas,to sobie pomyslałam o nosidełku Ale czy to jest wygodne i szybkie w zakładaniu?
|
|
#2994 | ||
|
Zadomowienie
|
Sola GRATULACJE !!!
Witamy Oleńkę i czekamy na opis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja od rana denerwuję się na wszystko i ryczę z byle powodu Do tego te głupie jaskółki, mój leniwy mąż czeka aż mu chyba na głowie zbudują gniazdo, dopiero zareaguje ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Berenika dopisz mi proszę wizytę 11.06 |
||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Juz powoli wracam do swiata zywych. Wczoraj mialam bardzo niskie cisnienie. Mala urodzila sie z waga 3630 i 55cm dlugosci. Niestety w nocy trafila na noworodki bo cos tam bylo nie tak z saturacja. Prawdopodobnie wychlodzila sie po porodzie. Po obchodzie bede wiedziec czy do mnie wroci czy jeszcze musi byc pod obserwacja takze trzymajcie kciuki.
Bogini - cukry szaleja powyzej dwustu. Nigdy takich nie mialam. Ale dziewczyna z pokoju ma podobnie takze narazie sie nie martwie. Najlepsze jest to ze mam uwazac co jem a jednoczesnie nie przysluguje mi dieta. A wybor zadny. Narazie sie tym nie stresuje, bo malutkiej juz nie szkodzi a podobno moga byc takie zawirowania. Tz byl przy mnie bo zadzwonilam do niego
|
|
|
|
#2996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi.. Trzymajcie się ![]() Cytat:
Ramona słodki maluszek Cytat:
GRATULACJE!!! Cytat:
![]() U mnie nic ciekawego ![]() Robie wszystko (sprzątanie, seks, spacery, sutki, ćwiczenia, liście malin, olej z wiesiołka dopochwowo) i nic się nie dzieje Tzn łapią mnie skurcze i twardnienia no ale to nie to We wtorek wizyta to się dowiem na czym stoję I jezcze raz pytam po co było leżeć 10 tygodni? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szybki poród ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46788848]Sola gratulacje : -) Mój Oliś mnie dziś zaszokowal... zasnął o 23, po czym ją obudzilam się po 4 z twarda ogromna i bolaca piersią, a on sobie dalej smacznie spał. Obudzilam go na jedzenie, zjadł i poszedł spać dalej. Potem już sam obudził się po 7, znów zjadł i poszedł spać. I teraz znowu wstał ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Dał mi się dziś porządnie wyspać : -) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Bazile kciuki ;-)[/QUOTE] To Twój noworodek śpi lepiej niż moja 21-miesięczna panna Cytat:
Cytat:
Oby było już tylko lepiej ![]() A ja zaliczyłam już dzisiaj spacer i schody I jak po powrocie poszłam do toalety to zobaczyłam, że odszedł mi kawałek czopa co prawda z córką zaczął mi odchodzić jakieś 2 tyg przed porodem, więc się jeszcze nie nakręcam, ale jakby nie było to znak, że już godzina zero zbliża się wielkimi krokami
Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2014-06-07 o 11:20 |
|||||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na innej stronie jeszcze napisali że po 36 tygodniu ciąży u płodu może się rozwinąć pełnoobjawowa ospa. Noworodkowi podaję się wtedy immunoglobulinę przeciwko ospie wietrznej i półpaścowi. Czyli krótko. Siedzieć w domu i na żadne urodziny się nie wybierać. Lepiej nie ryzykować. A skoro w przedszkolu jest to tylko kwestia czasu aż u dzieciaków szwagra się pojawi. I coś czuję że ja wtedy przeniosę się do moich rodziców, bo teściówka będzie tam do nich łaziła codziennie o tym jestem święcie przekonana. A później będzie mi te zarazki do domu przynosić gdzie już wtedy pewnie Milenka będzie z nami. Ja dziękuję bardzo żeby mi się noworodek ospą zaraził dzięki niej. Moja mama mówi że no jak to tak, że co ona nie myśli że w domu małe dziecko będzie Powiedziała że jak by co mam do niej przyjść i nie ryzykować. A jak ona (teściówka) teraz tam do szwagra też tak ciągle chodzi to może to nawet teraz mi do domu przytargać więc mamcia mi mówi że jak chcę to nawet jeszcze przed porodem mam się przenieść do nich
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ola juz jest przy mnie. Bedzie miec kontrole jeszcze 4 razy dziennie. Takze poki co jest ok
![]() ------- Kakusia - gratulacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

za rozkręcenie akcji
jak ja nie cierpię takich nie słownych ludzi
zabieraj łóżeczko od rodziców i olej go

ale byłam pewna, że wrócę do domu 
położyłam się i zobaczymy co będzie dalej

melduje, że Nasz Kacper jest zbyt leniwy, żeby na razie wychodzić ns świat.. 
co myślicie ??

mały szalał jak po ringu tylko widziałam wybrzuszenia a ja zwijałam się z bólu