Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 09:39   #3211
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Matal poratujcie, przychodzą jutro znajomi, potrzebuję przepis na jakąś sałatkę, przekąskę i coś na słodko żeby było zgodnie z sb
Sorry, dopiero komputer odpaliłam. Mam nadzieję, że nie jest za późno

Sałatka:
rukola, kuczak, melon, parmezan, oliwa z oliwek
sałata lodowa, roszponka, pomidor, mozarella, kurczak
sałata lodowa, roszponka, feta, papryka, cukinia (podsmażona), kurczak
(2 ostatnie można bez kurczaka)

Przekąska:
Suszone owoce, orzeszki

Na słodko:
http://www.jadlonomia.com/2013/06/budyn-jaglany.html - tylko słodzisz czym innym niż cukrem
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=343
http://zszywka.pl/p/bananowe-ciastec...y-3293348.html

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal może nie pij tyle kawy

nie no a tak na poważnie ja jak czasem wypije koło 17 to poważnie niemoge usnać
No ja rzadko piję po 15
I mi się chce spać cały dzień, a jak się położę, to nie umiem zasnąć

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie nadrobię ale mam info

WZWIAZKU Z TYM ZE REAL (TAKI SKLEP) PRZEJMUJE SIEC AUCHAN W REALU W CZERWCU CALY TOWAR JEST MOCNO RPZECENIONY I WARTO TAM ZAJRZEĆ
- szkoda tylko ze ja mam do najblizszego ponad 100 km
O, fajnie, mam Reala 5 minut od siebie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, może wyda Wam sie głupie, ale czy przed wyjazdem na wakacje, robicie jakiś plan zwiedzania ?
Jeśli chcę zwiedzać, to tak, bo na wyjeździe szkoda czasu na szukanie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:50   #3212
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Mam dość mojego kota. Czy ktoś chce wziąć mojego kota?Oddam, z kuwetą

chociaż pewnie zrobię jej antyreklamę:/ niszczy mi wszystkie firanki, wiesza się po nich dopiero co kupiłam nową i znów to samo w dodatku sika gdzie popadnie, nie wiem, pewnie zazdrosna mam jej dość, dość, dość. głupi sierściuch

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:52   #3213
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Myślicie ze głupio bede wyglądać na dzieciowej karuzeli z leo?
Juz rok temu jak byl w brzuchu zapowiedziałam mu ze w tym roku kupię mu balona i wezmę na karuzelę moja siostra ma dzis występ z kolka hulahopowego na rynku wiec uczyłam leosia bić brawo ale nie ogarnął na czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:55   #3214
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, może wyda Wam sie głupie, ale czy przed wyjazdem na wakacje, robicie jakiś plan zwiedzania ?
zawsze
wszystko rozpisuję, łącznie z kosztami wejść, możliwymi trasami, czym można dojechać itp.
U mnie to wiesz, zero spontanu, wszystko zaplanowane do cna. mam to po tatusiu

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Marudzenie, wkładania rąk do buzi i nadl ni ma Jak spoglądam na dolne dziąsła, to wygląda to tak,jakby te jedynki miały się przebić, no ale czekam tak już od 3 miesięcy

Ja wczoraj prasowałam 4 godziny,to sobie wyobraź jak moje dłonie wyglądają

Kurcze, a ja myślałam,że już jakieś ma
No to nie jestem sama
Julia miało jakies 3 tygodnie temu katar, ale jak widać nadal nic się nie wykluło

Ja zawsze robiłam,bo chciałam mieć mniej więcej poukładany plan dnia,no i zależało mi,żeby najważniejszych rzeczy nie pominąć Tż to wisiało i powiewało
to mnie nie pocieszyłaś z tym katarem, licze nadal,że to zęby a nie katar sienny:P

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie mam dzis cierpliwosci moje starsze dziecko podnosi mi od rana cisnienie. Juz zdazylam uslyszec ze sie wyprowadzi wiec mnie ponioslo ivzapytalam czy walizke mam jej pakowac
Powiedziala ze to dom tatusia, ze sie jemu poskarzy i nie bede mogla wchodzic do jej pokoju aaa i ze jej jesc nie dalam hehe. A jak robilam owsianke to krzyczala ze zaraz umrze przeze mnie z glodu

hahaha dobra jest

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z rana!Katar odpuszcza,więcej już jest lepiej.Motyl śniło mi się forum i Twój wpis na nim,że w ciąży jesteś hehehe.Nie wiem skąd takie bzdety mi się śnią

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
pmg oby to nie był sen proroczy. Tzn. może być,ale za rok

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:56   #3215
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

chociaż pewnie zrobię jej antyreklamę:/ niszczy mi wszystkie firanki, wiesza się po nich dopiero co kupiłam nową i znów to samo w dodatku sika gdzie popadnie, nie wiem, pewnie zazdrosna mam jej dość, dość, dość. głupi sierściuch
a moze ma cos z nerkami? koty generalnie nie sikaja od tak gdzie popadnie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:00   #3216
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze
wszystko rozpisuję, łącznie z kosztami wejść, możliwymi trasami, czym można dojechać itp.
U mnie to wiesz, zero spontanu, wszystko zaplanowane do cna. mam to po tatusiu

to mnie nie pocieszyłaś z tym katarem, licze nadal,że to zęby a nie katar sienny:P

hahaha dobra jest

pmg oby to nie był sen proroczy. Tzn. może być,ale za rok
Bez obaw,moje sny się nie spełniają
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-07, 10:02   #3217
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
raczej mi się wydaje, że mamy tych "wolniejszych" niekiedy za wszelką cenę chcą maluchom "pomóc" i przyspieszyć pewne tematy żeby "nadrobić" a tak naprawdę często opóźniają czy zaburzają prawidłowy rozwój
ale nie moja to sprawa, tyle razy było pisane co wolno a czego nie powinno się robić, że każdy doskonale wie czy postępuje właściwie czy nie pozostawmy to ich sumieniu
Zgadzam się. Mnie wiele kwestii uswiadomila rehabilitantka, trochę pisalam o tym w k., ale mialam wrazenie, ze dziewczyny mnie nie zrozumialy.
Adas tak naprawdę stabilnie siedzi od niedawna. Jednocześnie zaczął wstawac i raczkowac jakies 4 tyg.temu i wg rehabilitantki to bardzo wcześnie (szczegolnie wstawanie), dlatego go uziemialismy troche). Dwa dni temu zrobił pierwsze kroczki przy sofie.
Wczoraj czytalam wypowiedz p.neonatolog, ze wg niej lepszy niz chodzik jest taki kojec ze szczebelkami, na którym dziecko moze samo się podciągnąć.

Stary 2014-06-07, 10:04   #3218
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Sorry, dopiero komputer odpaliłam. Mam nadzieję, że nie jest za późno

Sałatka:
rukola, kuczak, melon, parmezan, oliwa z oliwek
sałata lodowa, roszponka, pomidor, mozarella, kurczak
sałata lodowa, roszponka, feta, papryka, cukinia (podsmażona), kurczak
(2 ostatnie można bez kurczaka)

Przekąska:
Suszone owoce, orzeszki

Na słodko:
http://www.jadlonomia.com/2013/06/budyn-jaglany.html - tylko słodzisz czym innym niż cukrem
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=343
http://zszywka.pl/p/bananowe-ciastec...y-3293348.html
dzięki, nie za późno nic jeszcze nie postanowiłam, nie byłam na zakupach, nie ogarnęłam chałupy, siedzę i myślę po co ja zapraszałam tych gości

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Myślicie ze głupio bede wyglądać na dzieciowej karuzeli z leo?
Juz rok temu jak byl w brzuchu zapowiedziałam mu ze w tym roku kupię mu balona i wezmę na karuzelę moja siostra ma dzis występ z kolka hulahopowego na rynku wiec uczyłam leosia bić brawo ale nie ogarnął na czas

głupio czy nie głupio, co to za różnica jak chcesz iść z Leosiem to idź i się nie przejmuj

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:11   #3219
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje Ci bardzo przejrzę sobie tę stronę, ale szczerze mówiąc nic mi się nie chce robić

omg
a ja chyba przegapiłam czemu Wy u nich nocujecie?

Miłosz

gratulacje

wiem coś o tym ja też od rana kawy nie potrzebuję takie mam ciśnienie
nigdy nie usłyszałam od mojego dziecka, że umrze z głodu, dla niego może nie być jedzenia, za to mi powiedział, że jak nie może zjeść w pokoju to w kuchni już nigdy jadł nie będzie i w ogóle już nigdy nic nie zje
aaa i on nigdy nie mówi, że nie lubi mamy czy taty, tylko że mama albo tata go nie lubią
Nocuje u babci a oni mieszkają w tym samym bloku. Śpię u niej bo u mojej mamy jest siostra z córką i było by nam bardzo ciasno.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:16   #3220
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Mnie wiele kwestii uswiadomila rehabilitantka, trochę pisalam o tym w k., ale mialam wrazenie, ze dziewczyny mnie nie zrozumialy.
Adas tak naprawdę stabilnie siedzi od niedawna. Jednocześnie zaczął wstawac i raczkowac jakies 4 tyg.temu i wg rehabilitantki to bardzo wcześnie (szczegolnie wstawanie), dlatego go uziemialismy troche). Dwa dni temu zrobił pierwsze kroczki przy sofie.
Wczoraj czytalam wypowiedz p.neonatolog, ze wg niej lepszy niz chodzik jest taki kojec ze szczebelkami, na którym dziecko moze samo się podciągnąć.

Amelka stabilnie siedzi od paru dni najpierw bylo stanie, pozniej raczkowanie a na koniec siedzenie teraz tez chodzi juz przy meblach, ale dla mnie to tak dziwnie wyglada bo ona taka mala i smiesznie to wyglada
co do kojca to my mamy ten miekki z tymi raczkami do podtrzymywania sie, mloda w sumie od poczatku jak wstawala to na luzaku trzymala sie jedna reka. teraz jak sie puszcza to jeszcze nie lapie rownowagi i leci
no i sprezynki sa na topie, nic tylko by podskakiwala dupka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:26   #3221
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a moze ma cos z nerkami? koty generalnie nie sikaja od tak gdzie popadnie.
sikają czasem w Pl zostawiłam kota u rodziców i sikał po całym domu. Przeszło mu po kastracji, tylko że to kocur, niektóre znaczą teren
Cytat:
dzięki, nie za późno nic jeszcze nie postanowiłam, nie byłam na zakupach, nie ogarnęłam chałupy, siedzę i myślę po co ja zapraszałam tych gości
właśnie robię dokładnie to samo w tym momencie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:40   #3222
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

siemka

vzytam i mysle jak to bedzie wesolo z tym moim Dziubem za chwile male rozrabiaki

fajne przepisy matal i gorgulek.
zaraz wejde na kompa i zerkne dokladnie na strony

u nas dzisiaj upal ma byc :/

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:44   #3223
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Dziś noc spokojna, a wyspałam się, bo aż do 8.15 Julek w tym czasie grzecznie leżał obok mnie i się bawił

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
fajny wózek używkę brałaś?
si

Cytat:
No i dalej siedzę
Ale jak się chce wyglądać jak Karingtony ( ) to trza dupkę ruszyć
ja nie ćwiczę, bo nie mam ostatnio melodii
efektów nie było i zapał mnie opuścił....

Cytat:
Matal może nie pij tyle kawy

nie no a tak na poważnie ja jak czasem wypije koło 17 to poważnie niemoge usnać

Madziuchna może na powaznie powinnaś mu zrobić pokoik i powinien spać sam, neiwiem dlaczego ale Filip dziś spał 2.5 h w dzien jak mnie nie było, ale mama nie siedziala w sypialni u nas tylko pidzamka w dzien, muzyczka chwile zabawy usnał wyszła i nie przychodzila i spał 2.5 h ja przeważnie daje mu spać w ubraniu, siedze w sypialni i śpi 30 min

od kalafiora moze boleć brzusio

to po co mu podnosisz?
1. na mnie kawa nie działa
2. pokoik robimy w przyszłym roku, bo teraz wszystkie oszczędności pakujemy w łazienkę
ps. A czemu Ty siedzisz w sypialni jak Fifi śpi?
3. podnoszę, żeby coś widział

Cytat:
przed wyjazdem czytam, co warto zobaczyć, a na miejscu planujemy wieczór wcześniej, co zobaczymy następnego dnia - chodzi tu oczywiście o miasta takie jak np. Rzym, bo wycieczki w teren to wcześniej rozkminiamy

Cytat:

popryskaj firanki wodą z sokiem z cytryny

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:26   #3224
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jestem pewna ze Tobie sie tez uda, potrzeba bylo konsekwencji....ja sie tak pozno zabralam bo mi jej brak i jestem pewna ze to tylko dzieki otulaczkowi Julka juz mniejwiecej po 1,5 misiacach przesypiala cale noce.
mam nadzieje
my od około 2 tyg. probujemy Jaska odkładac na te pierwsza czesc nocy, poki co ciezko i zasypia po wielu próbach/ płaczach na góra 1,5 h

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A dzisiaj też dzień załatany, rano oglądałam mieszkanie pod wynajem i potem do banku po kaskę na kaucje i załatwione. Od 1 lipca będę mieszkać w dużym trzypokojowym mieszkaniu

A teraz mały szkrab śpi to troszkę ponadrabiam
super

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Emilce wyszedł dziś 4 ząbek Wiedziałam, że jakiś będzie, bo miała objawy. Szukałam drugiej górnej jedynki,a tu zaskoczenie... wyszła górna dwójka

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hania na kolację dostała dziś 2 kanapki pokrojone w paseczki - z pastą warzywną i z jajeczną - nie mogłam jej od tego oderwać zajadała się aż miło było patrzeć i szczerze to za wiele z nich nie zostało
pieknie ze Hani coraz lepiej idzie z jedzeniem

Cytat:

ja też musze pochwalić mojego leniuszka bo długo nie robił nic a teraz pelza, raczkuje do tylu i siada sam z czworaków

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie nadrobię ale mam info

WZWIAZKU Z TYM ZE REAL (TAKI SKLEP) PRZEJMUJE SIEC AUCHAN W REALU W CZERWCU CALY TOWAR JEST MOCNO RPZECENIONY I WARTO TAM ZAJRZEĆ
- szkoda tylko ze ja mam do najblizszego ponad 100 km
dzieki za informacje, mam reala dosyc blisko

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
D.

To ja się pochwalę- Gosia wczoraj pierwszy raz włączyła i wyłączyła telewizor (mamy stare pudło na PRL-owskim regale). Stanęła, pokazałam jej gdzie się włącza i wyłącza i jazda. Trzeba troszeczkę siły, żeby go włączyć więc jak się jej nie udaje to zaczyna marudzić.
.
zdolna dziewczyna

Cytat:
Nie mam dzis cierpliwosci moje starsze dziecko podnosi mi od rana cisnienie. Juz zdazylam uslyszec ze sie wyprowadzi wiec mnie ponioslo ivzapytalam czy walizke mam jej pakowac
Powiedziala ze to dom tatusia, ze sie jemu poskarzy i nie bede mogla wchodzic do jej pokoju aaa i ze jej jesc nie dalam hehe. A jak robilam owsianke to krzyczala ze zaraz umrze przeze mnie z glodu
pierwsze bunty

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amelka stabilnie siedzi od paru dni najpierw bylo stanie, pozniej raczkowanie a na koniec siedzenie teraz tez chodzi juz przy meblach, ale dla mnie to tak dziwnie wyglada bo ona taka mala i smiesznie to wyglada
co do kojca to my mamy ten miekki z tymi raczkami do podtrzymywania sie, mloda w sumie od poczatku jak wstawala to na luzaku trzymala sie jedna reka. teraz jak sie puszcza to jeszcze nie lapie rownowagi i leci
no i sprezynki sa na topie, nic tylko by podskakiwala dupka
pocieszajace, ze nie tylko moj syn robi wszystko od konca
on raczkuje, wstaje ale nie siedzi nadal (nadal - czyt. ze robi inne rzeczy, które w teorii dzieci robia pozniej). ale tego etapu rozwoju chyba nie pominie nie ma nie siedzacych dzieci

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:32   #3225
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
witam się z rańca
u nas pobudka o 3 potem 4 potem 5 i juz calkiem o 6

dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciaczkow zle przyjmuje pomidory??
ja wczoraj dalam sloiczek z gerbera co byla tam rybka i przecier i mała mi wczoraj ulewala strasznie duzo tym gerberem do konca dnia chwilami to jak wymioty wygladalo bo ją tak darło...
i nie wiem czy te w nocy pobudki to nie przez brzuszek

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:47   #3226
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
witam się z rańca

ja wczoraj dalam sloiczek z gerbera co byla tam rybka i przecier i mała mi wczoraj ulewala strasznie duzo tym gerberem do konca dnia chwilami to jak wymioty wygladalo bo ją tak darło...
Moj akurat dobrze toleruje wszystko co mu daje, pomidory tez. A bardzo sie stresowałam bo ja w dzieciństwie mialam alergie na wszystko do jedzenia, a pomidory to juz bylo uczulenie ekstremalne.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-07, 11:52   #3227
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka
witam się z rańca

możliwe. moja miała tak samo jak w pl dałam słoiczek z dynią
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 12:12   #3228
agusiowata
Zakorzenienie

Mąż pierwszy raz pojechał sam z Adasiem na basen. Ja ogarniam mieszkanie, obiad, by przed gośćmi pójść na spacer.
Stary 2014-06-07, 12:14   #3229
czaszka_
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedzi jeszcze 2 pytania

1.zdradzcie mi pliss jakis sposob na plamy z marchewki bo juz tyle ciuszkow mam nie do odratowania
kiedys probowalam sposob tassi zeby dac na slonce ale i tak sie to nie spiera, no chyba ze zle to robie?

2.chcemy isc dzis z małą na basen i powiedzcie jak to wyglada w praktyce?moze byc dziecko w zwyklej pieluszce? i czy nie za zimno jej bedzie na tym duzym basenie? i jak pozniej po basenie ubrac dziecko zeby mi nie zachorowalo

Stary 2014-06-07, 12:21   #3230
kaska87
Zakorzenienie

hej ho!

nadrobiłam Was, na razie mój brat z dziewczyną mi Mika uprowadzili, ja szykuję już żarełko na grilla

no i mam już swojego kochanego lapka- bro mi wgrał wszystko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 12:24   #3231
kahunia
Zadomowienie

Czarna u nas zębów tez brak.

Cytat:
Ja przed wyjazdem patrze co warto zobaczyć i sobie spisuje/drukuje a później już na miejscu planujemy co gdzie i kiedy w zależności od pogody i chęci ;-)

U nas dzisiaj upał ale wiatr jest dość silny wiec można wytrzymać. Siedzimy na ogródku i ja się opalać a młoda śpi w wózku. Malz z pracy wróci to basenik rozlozymy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 12:55   #3232
matallewar
Zakorzenienie

Motyl, ja chce kota, ja!! Tylko mam alergie

Zapomnialam sie pochwalic, ze mamy zeba na gorze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:40   #3233
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nena, kasiunia, jesteśmy tu do czwartku. Dziś "uciekłam" do mamy. Mam tu takie jaja, serio. Przyjechał po mnie na lotnisko taki moj "dziadek i babcia" to są sąsiedzi mojej babci i tak się do nich zwracamy oni nie mają własnych dzieci tym bardziej wnuków. Nie miałam wyjścia bo moj ojczym pracował na druga zmianę i bym ponad godzinę musiała na niego czekać. No i oni byli pierwszy raz na tym nowym lotnisku we Wro, to nic że musiał dwa razy bilet kupować za parking, później wyjechał z lotniska i tak go ta Jadzia "kierowała" że znów na nie wjechał było już wtedy grubo po 23, Bartek padnięty, ja też. Dostaliśmy się na autostradę, jedzie 70km/h a ta "Andrzej nie szalej" przed 1 byłam na miejscu. Ledwo wstaliśmy Ci ("dziadkowie") już siedzą w kuchni i czekają. Bartek nie mógł w spokoju zjeść, bawić się, nic. Ciągle go niuniali, cmokali, koszmar. Nie wytrzymałam i im zwracam uwagę raz, drugi. Wkurzyłam się zabrałam bez słowa dziecko i wyszłam. Na drugi dzień to samo. Teraz zamykam się i nie otwieram im drzwi a dziś uciekłam spać do mamy bo już razem z małym mamy dość. Mało tego. Jest tu moja siostra z roczną córką i Bartek się jej boi, pierwszy raz tak płakał że go nie mogłam uspokoić, teraz wybucha płaczem za każdym razem jak Natalie zapiszczy itp. No mam tu niezły cyrk. I jeszcze mnie chyba czeka spotkanie z t. to tak w skrócie
niezle
Andrzej nie szalej
Cytat:
my zawsze robimy plan zwiedzania
Cytat:
super, że wypaliło z tym mieszkaniem
a teraz w jakim mieszkacie?

Miłosz zaczął tak konkretnie pełzać do tej pory jakoś tam się odpychał do tyłu i po trochu przemieszczał, a teraz zaczął normalnie do przodu rączkami się podciągać. No i cały czas trenuje siadanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
-----

Emilce wyszedł dziś 4 ząbek Wiedziałam, że jakiś będzie, bo miała objawy. Szukałam drugiej górnej jedynki,a tu zaskoczenie... wyszła górna dwójka
za zebolka

Stary 2014-06-07, 13:59   #3234
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
jestem na momencik
zameldowac że z Misiekiem wszystko ok, wczoraj i dziś bez temperatury i marudzenia
chyba była to trzydniówka express
1,5 dnia gorączkował a wczoraj pokazał się mały rumień na karku
także idziemy na wesele
Michaś zostaje z teściową
wysprzątałam chatę na błysk, zrobiłam sałatkę na kolacje dla T i zaraz lecę się malować i włosy robić bo o 15 wyjazd
strasznie się cieszę na to wyjście
zastanawiam się tylko kto kogo wykończy
czy Misiek Teściową czy ona jego
choć patrząc na jego energię to raczej to pierwsze

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 14:07   #3235
karolson
Zakorzenienie

Gorgulek - padlam

Madziuchna - siedze w sypialni bo to jedyny czas kiedy moge spokojnue siedziec przy laptopie i nikt mi nie ciaga za kabel mam tam stolik fotel ale chyba sie przeniose. Przewaznie jestem juz ogarnieta a 9 to za wszesnie na myslenie o obiedzie.

Nena ile jednego dni jestes w stanie sie nauczyc slowek innego jezyka?
Stary 2014-06-07, 14:26   #3236
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
2.chcemy isc dzis z małą na basen i powiedzcie jak to wyglada w praktyce?moze byc dziecko w zwyklej pieluszce? i czy nie za zimno jej bedzie na tym duzym basenie? i jak pozniej po basenie ubrac dziecko zeby mi nie zachorowalo
na zwykłym basenie może być za zimno, dla niemowlaków woda musi być 33 stopnie, ubrać trochę cieplej po basenie, pielucha do pływania z rosmana
Stary 2014-06-07, 14:28   #3237
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
jestem na momencik
zameldowac że z Misiekiem wszystko ok, wczoraj i dziś bez temperatury i marudzenia
także idziemy na wesele
wysprzątałam chatę na błysk, zrobiłam sałatkę na kolacje dla T i zaraz lecę się malować i włosy robić bo o 15 wyjazd

Udanej zabawy

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 14:28   #3238
MsLullaby
Zakorzenienie

Tym razem wylądowałam u ojczyma jestem tu do jutra. Moje dziecko ciągle śpi w innych miejscach

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 14:35   #3239
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
hej
jestem na momencik
także idziemy na wesele
Super ze przeszło, udanej zabawy!

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-07, 14:37   #3240
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nocuje u babci a oni mieszkają w tym samym bloku. Śpię u niej bo u mojej mamy jest siostra z córką i było by nam bardzo ciasno.
aha
i sąsiedzi są już u babci zanim Ty zdążysz wstać z małym?

Cytat:
hejka
witam się z rańca

ja obstawiam, że po pomidorach młodego bardzo wysypało, jadł pomidorową ze dwie łyżeczki w sobotę i z pół słoika w niedzielę i od poniedziałku cały brzuszek w czerwonych kropkach plus suche plamy na nogach i rękach ale brzuszkowych rewolucji nie zauważyłam

Cytat:
dzieki za odpowiedzi jeszcze 2 pytania

1.zdradzcie mi pliss jakis sposob na plamy z marchewki bo juz tyle ciuszkow mam nie do odratowania
kiedys probowalam sposob tassi zeby dac na slonce ale i tak sie to nie spiera, no chyba ze zle to robie?

1. nie mam żadnego sposobu, czasem i po mydełku odplamiającym nie schodzi
2. pielucha specjalna do pływania, jak macie możliwość to bym jednak poszła do cieplejszej wody na początek, choć my teraz przez wakacje nie będziemy chodzić na ten basen co zwykle, gdzie woda ma 32 stopnie tylko pewnie na normalny, a co do ubierania po basenie to jak jest tak ciepło jak dziś np. to ubieram tak samo jak przed basenem, a jak ciut chłodniej to jedną cienką warstwę więcej na górę

Cytat:

gratulacje

Cytat:
hej
jestem na momencik
także idziemy na wesele
bawcie się dobrze fajnie, że z Michałem lepiej i możecie wyjść

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości