Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 12:53   #811
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Rena

Agatka, mój TŻ bardzo długo nie czuł kopniaków.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 12:59   #812
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790930]
Agatka, mój TŻ bardzo długo nie czuł kopniaków.[/QUOTE]

ja właśnie nie będę mu teraz mówić aby przykładał rękę i poczekam jeszcze miesiąc a i mam nadzieję że 4 lipca zasadzi mu JUNIOR kopa na jego 30ste urodziny

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:02   #813
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ale to Ty jesteś kobietą a trochę wygląda tak, jakbyś Ty spodnie w tym związku nosiła. Poza tym stawianie przez niego sprawy, że gdy pospłacacie długi, to się rozstaniecie, to znęcanie się psychiczne, zwłaszcza jeśli wie, ze go kochasz. Nie podoba mi się takie granie na czyichś uczuciach, bo wiem jak to boli i niszczy.
mądrze, celnie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dla mnie to oczywiste że ma mi pomagać. Ja będę robić oczywiście więcej dopóki nie wrócę do pracy.
a kto Ci pomoże?!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Pani - każdy związek inny, a jednak problemy w większości te same
Jak to napisałaś: gender genderem, ale jednak coś w tych głowach tkwi takiego, że ciężko przeskoczyć. [/QUOTE]mój facet robi przy dziecku wszystko. od początku. cały czas się śmiałam, że karmienie jest w głowie, więc czekam na laktację konkubenta. często powtarza, że gdybyśmy mieli podobne pensje, to on by był na wychowawczym i śmiem twierdzić, że poradziłby sobie świetnie.

masz rację. tkwi coś. tylko u mnie to są takie "ale" a nie kluczowe sprawy. ale "ale" potrafią zatruć, oj potrafią...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Dziewczyny, które kp dzieci z ząbkami - szacun!
Jak mnie Artek ostatnio ugryzł w rękę, to miałam 2 dni ślad. Sądzę, że gdyby mnie tak ugryzł w pierś, szybko bym odstawiła. Dlatego podziwiam Was [/QUOTE]hehe, T. mnie gryzie namiętnie wręcz w prawe ramię, aż mi się te 8 zębów odbija. w pierś nigdy nie ugryzł.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a teraz mam nadzieję że też poleci .... uspokajają mnie kopniaczki leciutkie bo leciutkie ale są...

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no to ja też się ujawniam
(za męską decyzję ujawnienia )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:19   #814
BERBIE
Zakorzenienie

rena a czemu aż 3 tygodnie do usg? chcesz zrobić dopiero wtedy gdy powinno być serduszko? będziesz jeszcze powtarzać betę?

my powoli kończymy przygotowania. ja sprzątam półki, mama maluje łóżeczko, tż robi porządek na podwórku.
wieczorem poszyję do końca prześcieradełka i pokrowce na przewijak. jutro złożymy łóżeczko i huśtawkę. i w sumie będziemy gotowi.
ostre szorowanie łazienki zostawiam sobie na wypadek gdyby Krzysiowi nie śpieszyło się za bardzo z przyjściem na świat

kucyk a jak wy? pewnie już pełna mobilizacja?
Stary 2014-06-07, 13:24   #815
201704210903
Konto usunięte

zeberko mam nadzieję że kasia niedługo wyzdrowieje

Agatka gratulacje za 18 tydzień

rena trzymam kciuki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:34   #816
Maga83
Zakorzenienie

Rena Mleb
Perse wczoraj Olek do mnie podszedł i ugryzl mnie w nogę do krwi. I jeszcze się cieszył paskudnik. Ale w pierś nie gryzie na razie

Chyba każda może ponarzekac na TZ. Mój dużo pracuje, za dużo:/ nawet jak jest w domu to najczęściej coś do pracy robi... a ja też czasem jestem zmęczona...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Zeberko kochana trzymajcie się. Długo Kasiulke trzyma. Mam nadzieję że ty się nie zarazisz

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:55   #817
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
kucyk a jak wy? pewnie już pełna mobilizacja?
No... Zasłony poprane nawet
Codziennie sprzątam, ćwiczę, spaceruje, seksy itp. No i nic, czekamy ale bez ciśnienia
Chciałabym żeby w przyszłym tygodniu wylazł

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:56   #818
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
no niby to można pow że 19 ... bo jak 18t1d to już niby 19 ale ja licze te które są tak jak i w suwaczku
No to 19 leci

Cytat:
Heh moja jakoś mi teraz przeleciała a teraz mam nadzieję że też poleci .... uspokajają mnie kopniaczki leciutkie bo leciutkie ale są...
Tż w szoku że już tyle zleciało a wczoraj mu pow żeby pogadał ze swoim dzieckiem bo się nie oddzywa (wieczora pora = jego czas) a tu cisza no i tak ręką pojeździł mi po brzuchu i mówi zaraz się odezwie no i zaraz KOP Tż trzyma rękę a ja świeczki w oczach normalnie ze szczęścia oczywiście pytam czy coś poczuł ale mówił że nie a zaraz pytam a teraz? ale to jeszcze za lekkie kopniaki żeby mógł poczuć ...
niech Ci szybko zleci a kopniaczki

Cytat:
A u Ciebie to już który tc?? zrobisz suwaczek ??

skończony 12tc, dziś 12t5d
Myślę o suwaczku ale jeszcze trochę się waham

Cytat:
no to ja też się ujawniam my z Mleb się tak umówiłyśmy, że prawie w ten sam dzień dzieci zrobiłyśmy

we wtorek zrobiłam betę (30mIU/ml) od środy jestem na lekach (encorton, aspiryna cardio, duphaston, clexane, metformax i kwas oczywiście)...w czwartek beta wynosiła: 86 mIU/ml a dziś: 174mIU/ml...oczywiście martwi mnie już słabszy niż ostatnio (choć wiem, że mimo to prawidłowy) przyrost...ehhhh...jak tu przeżyć te niecałe 3 tygodnie do usg...

ładnie rośnie -nie schizuj

Cytat:
my powoli kończymy przygotowania. ja sprzątam półki, mama maluje łóżeczko, tż robi porządek na podwórku.
wieczorem poszyję do końca prześcieradełka i pokrowce na przewijak. jutro złożymy łóżeczko i huśtawkę. i w sumie będziemy gotowi.
ostre szorowanie łazienki zostawiam sobie na wypadek gdyby Krzysiowi nie śpieszyło się za bardzo z przyjściem na świat
super, że już wszystko gotowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:57   #819
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
we wtorek zrobiłam betę (30mIU/ml) od środy jestem na lekach (encorton, aspiryna cardio, duphaston, clexane, metformax i kwas oczywiście)...w czwartek beta wynosiła: 86 mIU/ml a dziś: 174mIU/ml...oczywiście martwi mnie już słabszy niż ostatnio (choć wiem, że mimo to prawidłowy) przyrost...ehhhh...jak tu przeżyć te niecałe 3 tygodnie do usg...
Pięknie rośnie Ciesz się wiosną i weekendem

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 14:12   #820
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
no tak najgorsze już za Tobą więc wstawiaj

Mój wczoraj w rozmowie o tym foteliku pow że on nie zamierza kupować nic tak wcześnie, a mnie się przykro zrobiło...

Cytat:
wiosną?? toż to u mnie środek lata dziś tak praży ale cudownie

Ps. czy Was w ciąży lepiej łapało słonko??? bo ja generalnie zawsze mam ciężko się opalić a teraz siądę na 5 min (oczywiście brzuch przykryty zwilżonym ręcznikiem) i zaraz jak wejdę do domu to widzę że ręce mam czerwone ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-06-07, 14:14   #821
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
rena a czemu aż 3 tygodnie do usg? chcesz zrobić dopiero wtedy gdy powinno być serduszko? będziesz jeszcze powtarzać betę?
tzn. nie całe 3 tygodnie...doktor pewnie będzie chciał zrobić kiedy będzie szansa na serduszko...we wtorek się z nim dogadam. Bety nie będę powtarzać chyba, że doktorek napisze żebym w pn zrobiła...choć korci mnie i nie wiem czy wytrzymam

Cytat:

ładnie rośnie -nie schizuj
czas na suwaczek !!! nie schizuj

Cytat:
no tak o 16:00 będą goście więc się wyluzuję

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 14:58   #822
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rena gratulacje Kochana!!! I kciuki mocne! Będzie dobrze!

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 15:12   #823
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

jojla, zrób sobie suwaczek ciążowy, tak pod te urodziny !
Wszystkiego najlepszego skarbie, duzo duzo zdrówka, spokojnej, dobrze znoszonej ciąży, aby ta praca dla Ciebie jednak stała się faktem, i czego sobie zyczysz niech Ci się spełni

ZEBERKI dużo dużo zdrówka! wracajcie szybciutko do domku i miejcie święty spokój!

melbi , rena piękną parę mamy! teraz proszę pielęgnować się i relaksować.

renia, udanej imprezki!

Agatka to kup sama! albo kupujcie, po co potem macie przeplacac dwa razy tyle. polowa ciąży a oni sie jeszcze zastanawiają a do twojego starego to mi nr w priw podaj, ja mam parę słów mu do powiedzenia

Gryzia super ze Twoj tż ma takie podejscie! trzymam kciuki by się sprawdziło

kucyk,
miałaś chyba rację, kiedy mówiłaś, że jeszcze przenosisz
oby jednak tak jak sobie życzycie wyszedł w next tygodniu bo my tu też na Maksia czekamy z niecierpliwością! z takim wykurzaniem to moze się udać

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-06-07 o 15:15
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 15:53   #824
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. czy Was w ciąży lepiej łapało słonko??? bo ja generalnie zawsze mam ciężko się opalić a teraz siądę na 5 min (oczywiście brzuch przykryty zwilżonym ręcznikiem) i zaraz jak wejdę do domu to widzę że ręce mam czerwone ....
mi kiedyś lekarz powiedział, żeby nie wystawiać się na słońce bo podgrzanie organizmu powoduje skurcze. teraz wręcz chowam się, żeby choć nic się jeszcze dziać nie zaczęło
Cytat:
No... Zasłony poprane nawet
Codziennie sprzątam, ćwiczę, spaceruje, seksy itp. No i nic, czekamy ale bez ciśnienia
Chciałabym żeby w przyszłym tygodniu wylazł
wiesz jak tak Cię czytam to myślę, że pewnie będzie na odwrót niż byś chciała (tzn. że przenosisz). oczywiście nie życzę Ci tego, ale z drugiej strony jak Ty urodzisz to przyjdzie kolej na mnie a ja na razie mam blokadę.
chyba całkiem zgłupiałam, przecież to było od początku oczywiste że po 9 miesiącach ciąży będzie dziecko i poród, ale chyba 9 miesięcy to dla mnie za mało żeby się z tą myślą oswoić jakaś durna jestem i już. tż też na mnie krzyczy żebym chociaż nic nie robiła, żeby nic się nie zaczęło nie wiem co to będzie gdy nadejdzie godzina zero... przedtem żyłam od wizyty do wizyty, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok. a teraz myślę o tym, żeby nie powiedział, że Mały wychodzi jeszcze nie urodziłam dziecka a już wyrodna matka ze mnie
Stary 2014-06-07, 16:01   #825
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie wiem wiem dlatego ja tak siadam na 5 min i brzuch przykrywam mokrym ręcznikiem albo np jak wieszam pranie to mnie łapnie....ale tak to nie siedzę a jak już to tak że do pasa jestem pod parasolem a nogi tylko wystawiam ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-06-07, 16:07   #826
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
no tak najgorsze już za Tobą więc wstawiaj
jak znajdę coś co mi się spodoba to wstawię

Cytat:
Mój wczoraj w rozmowie o tym foteliku pow że on nie zamierza kupować nic tak wcześnie, a mnie się przykro zrobiło...
weź mu powiedz, że banda mamusiek mu powinna tyłek przetrzepać porządnie jakie wcześnie - a co on wszystko nagle naraz kupi jak będziesz leżeć na porodówce? Przecież to spore zakupy i nie da się ich zrobić naraz.

Cytat:
nie wiem bo się kiszę w domu

Cytat:
t
czas na suwaczek !!! nie schizuj
udanej zabawy i podesłałabyś mi trochę tego biszkopta bo wciąż o nim myślę

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jojla, zrób sobie suwaczek ciążowy, tak pod te urodziny !
Wszystkiego najlepszego skarbie, duzo duzo zdrówka, spokojnej, dobrze znoszonej ciąży, aby ta praca dla Ciebie jednak stała się faktem, i czego sobie zyczysz niech Ci się spełni

Dziękuję bardzo kochana oby się te wszystkie życzenia spełniły

no i dobrze już, poszukam jakiegoś suwaczka i wstawię

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ja mam wolne dni, ale w polu plewimy i nie mam czasu na necie posiedziec. teraz w przerwie po obiedzie sobie odpoczywam i nadrabiam.
Mam nadzieje ze moje jajo w tym cyklu dało się urobić jakiemuś urodnemu plemniczkowi i tera mimo tej harówki sobie jakoś poradzi z zakotwiczeniem
ogromne

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
wiesz jak tak Cię czytam to myślę, że pewnie będzie na odwrót niż byś chciała (tzn. że przenosisz). oczywiście nie życzę Ci tego, ale z drugiej strony jak Ty urodzisz to przyjdzie kolej na mnie a ja na razie mam blokadę.
chyba całkiem zgłupiałam, przecież to było od początku oczywiste że po 9 miesiącach ciąży będzie dziecko i poród, ale chyba 9 miesięcy to dla mnie za mało żeby się z tą myślą oswoić jakaś durna jestem i już. tż też na mnie krzyczy żebym chociaż nic nie robiła, żeby nic się nie zaczęło nie wiem co to będzie gdy nadejdzie godzina zero... przedtem żyłam od wizyty do wizyty, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok. a teraz myślę o tym, żeby nie powiedział, że Mały wychodzi jeszcze nie urodziłam dziecka a już wyrodna matka ze mnie

Kochana nie jesteś wyrodną matką! Tylko po prostu dotarło do Was, że życie się zupełnie zmieni, że to wszystko staje się rzeczywistością Zobaczysz, że jak przyjdzie na Krzysia pora to skupisz się tylko na tym, żeby mu pomóc w przyjściu na świat - reszta przestanie mieć znaczenie.

Stary 2014-06-07, 16:17   #827
agatkaa1
Zakorzenienie

Mój Tż nie chce kupować teraz takich wielkich rzeczy w sensie fotelik czy wózek, łóżeczko bo nie mamy gdzie tego trzymać a poza tym kasa idzie w remont póki nie będzie skończony nie kupimy takich dużych rzeczy...no a fotelik niby tez mamy dostać od szwagierki, łóżeczko od bratowej wezmę tylko pomaluje na biało chyba że Nam się odwidzi to kupimy nowe...ale też zobaczymy jak z kasą będziemy stać....dla mojego Tż to póxniej nie problem bo pojedziemy raz i drugi i kupimy za jednym zamachem no tylko teraz chcemy z tym remontem podrobić....

Jojla masz ur?? to wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i szczęśliwej oraz spokojnej ciąży!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-06-07, 16:29   #828
ciociami
Raczkowanie

Zeberko duzo duzo zdrowka dla Kasi.
Odpoczywaj jak tylko mozesz.
Mocno trzymam kciuki I modle sie za was.

My po rozmowie.
Tż stwierdził ze bardzo go zranilo to co powiedzialam. Że nie chce już takich rzeczy uslyszec.
Wiec mu powiedzialam ze gdyby do takiego stanu mnie nie doprowadzil to by nigdy tego nie uslyszal.

Chcialabym wrocic do tego swojego spokoju I optymizmu z przed czasu poronien.
Wiem ze sie zmienilam I widze wszystko w czarnych barwach.
Nie chce zapomniec o moich dzieciatkach.
Ale zycia im juz nie wroce. Moze rzeczywiscie powinnam zaczac myslec o kolejnej ciazy. Wtedy mialabym dla kogo walczyc o to wszystko.

Ehh dosyc o sobie.

Rena moje gratulacje.
I mega kciuki za Ciebie I Twoja kropeczke.

Gdzie Edytka???

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Jojla wszystkiego naj naj.
Spokojnej ciazy. Duzo duzo radosci.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:36   #829
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż nie chce kupować teraz takich wielkich rzeczy w sensie fotelik czy wózek, łóżeczko bo nie mamy gdzie tego trzymać a poza tym kasa idzie w remont póki nie będzie skończony nie kupimy takich dużych rzeczy...no a fotelik niby tez mamy dostać od szwagierki, łóżeczko od bratowej wezmę tylko pomaluje na biało chyba że Nam się odwidzi to kupimy nowe...ale też zobaczymy jak z kasą będziemy stać....dla mojego Tż to póxniej nie problem bo pojedziemy raz i drugi i kupimy za jednym zamachem no tylko teraz chcemy z tym remontem podrobić....
Ok, rozumiem. Ale powiedz mu, że takie słowa "że za wcześnie" sprawiają Ci przykrość

Cytat:
Jojla masz ur?? to wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i szczęśliwej oraz spokojnej ciąży!
Hope się jak widać wygadała, że mi dziś coś przybyło
Dziękuję bardzo!

no i jest suwaczek

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
My po rozmowie.
Tż stwierdził ze bardzo go zranilo to co powiedzialam. Że nie chce już takich rzeczy uslyszec.
Wiec mu powiedzialam ze gdyby do takiego stanu mnie nie doprowadzil to by nigdy tego nie uslyszal.

Ale zycia im juz nie wroce. Moze rzeczywiscie powinnam zaczac myslec o kolejnej ciazy. Wtedy mialabym dla kogo walczyc o to wszystko.

Ehh dosyc o sobie.
A on Ciebie swoim zachowaniem nie rani? Zabolało go, że powiedziałaś jak się czujesz w takiej sytuacji? Kurcze no, związek to dwie osoby a nie jedna walcząca o przyszłość - bo samemu w pojedynkę nie da się związku ratować... Strasznie mi przykro, że tak to wygląda i mam jednak ogromną nadzieję, że on pójdzie po rozum do głowy i powalczy o Ciebie
I pisz tutaj, nie krępuj się

Cytat:
Dziękuję Kochana

Stary 2014-06-07, 16:36   #830
201704210903
Konto usunięte

jola sto lat

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:45   #831
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Ciociami, najwazniejsze, ze porozmawialiscie, ze cos wyrzuciliscie z siebie. Stanelo na czyms? Bo w sumie warto byloby po kazdym omowionym problemie cos ustalic, jakas zasade, ktorej oboje bedziecie sie trzymac.
Ja tak sobie mysle kochana, ze ty faktycznie teraz powinnas sprobowac troche odzyc. Niezaleznie od jakiej sfery zaczniesz, moze pociagniesz towarzysza za soba moze zacznij robic przynajmniej raz w tyg cos dla siebie, cos co sprawi ci przyjemnosc. To na pewno pozytywnie odbije sie na tobie. A moze i nacwaszej relacji tego ci zycze kochana

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:54   #832
Konto usunięte

Jojla - tego, czego chcesz...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:56   #833
BERBIE
Zakorzenienie

jolja 100 lat! zdrówka dla Ciebie i maluszka. powrotu do sprawności w nodze. szybkiego dokończenia pracy i bezproblemowej obrony
Stary 2014-06-07, 16:59   #834
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, rozumiem. Ale powiedz mu, że takie słowa "że za wcześnie" sprawiają Ci przykrość
tylko mi przykrośc sprawiło nie to że pow że to za wcześnie a to że pomyślałam sobie że on nie wierzy w Nasze dziecko i ciągle myśli że wszytsko może się wydarzyć albo że stanie się coś złego....

za suwaczek!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-06-07, 17:00   #835
Konto usunięte

Berbie, Kucyk, a może syn którejś z Was się zdecyduje wyjść w urodziny Artura? To za 2 tygodnie

Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?
Stary 2014-06-07, 17:21   #836
meire
Zakorzenienie

Jolja, 100 lat!!...

Rena, moje gratulacje... a jednak sie udalo..

Zeberko, zdrowia.. jak moja Zuza wyladowala w szpitalu na zapalenie pluc, to zlapala tam rota... Masakra... I te wenflony w glowce.. a ja oczywiscie zlapalam tez... Oj, mam nadzieje, ze Cie to ominie... 5 dni meki.. Myslaam, ze umieram juz wtedy... Jeszcze nie moglam do Malej jezdzic do szpitala... A miala 1 miesiac... No, najgorszy czas mego zycia, wiec wiem co czujesz... Trzymam kciuki, zebys byla zdrowa..

Ciociami, przytulam... Mam nadzieje, ze jednak Wam sie ulozy, skoro jest uczucie..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-06-07 o 17:24
meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 17:43   #837
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
jola sto lat
Dziękuję

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792930]Jojla - tego, czego chcesz... [/QUOTE]

Dziękuję

Cytat:
jolja 100 lat! zdrówka dla Ciebie i maluszka. powrotu do sprawności w nodze. szybkiego dokończenia pracy i bezproblemowej obrony
Dziękuję

Cytat:
tylko mi przykrośc sprawiło nie to że pow że to za wcześnie a to że pomyślałam sobie że on nie wierzy w Nasze dziecko i ciągle myśli że wszytsko może się wydarzyć albo że stanie się coś złego....

za suwaczek!
to powiedz mu to

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Jolja, 100 lat!!...
Dziękuję

Stary 2014-06-07, 17:56   #838
wadera4
Wtajemniczenie

Rena oficjalne gratulacje

Zeberko dużo zdrówka dla Kasi

Jojla sto lat, zdrowia i spełnienia marzeń!

Cytat:
jutro złożymy łóżeczko i huśtawkę. i w sumie będziemy gotowi.
Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie?

Cytat:
Ja nienawidzę słońca, a ono mnie
Zawsze źle znosiłam upały, ale w ciąży wyjątkowo... Dwóch minut nie wytrzymam na słońcu, więc nawet nie wiem czy mnie szybko bierze czy nie

Aha dziewczynki, które biorą encorton. Pamiętajcie, że słońca trzeba przy nim unikać.

Cytat:
choć korci mnie i nie wiem czy wytrzymam
Pewnie nie wytrzymasz
A nie da rady tego usg chociaż trochę wcześniej?

Agatko ja zamierzam rozpocząć zakupy już teraz, później z wielkim brzuchem nie dam rady latać po sklepach, chociaż i tak większość przewiduję internetowo. Ale to i czasowo jakoś rozłożone, i finansowo

Dla mnie ta ciąża dopiero teraz tak naprawdę się zaczyna, dopiero teraz jestem spokojna i ufna, że wszystko będzie dobrze

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 17:57   #839
iza243
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?

Ja właśnie piszę egzamin końcowy na podyplomówce - luz jak nie wiem co

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Mój też tak mówił.W kwestii pielęgnacji i opieki nad dzieckiem jest ok.Ale posypały sie inne kwestie.
Cytat:
no niby to można pow że 19 ... bo jak 18t1d to już niby 19 ale ja licze te które są tak jak i w suwaczku

Heh moja jakoś mi teraz przeleciała a teraz mam nadzieję że też poleci .... uspokajają mnie kopniaczki leciutkie bo leciutkie ale są...
Tż w szoku że już tyle zleciało a wczoraj mu pow żeby pogadał ze swoim dzieckiem bo się nie oddzywa (wieczora pora = jego czas) a tu cisza no i tak ręką pojeździł mi po brzuchu i mówi zaraz się odezwie no i zaraz KOP Tż trzyma rękę a ja świeczki w oczach normalnie ze szczęścia oczywiście pytam czy coś poczuł ale mówił że nie a zaraz pytam a teraz? ale to jeszcze za lekkie kopniaki żeby mógł poczuć ...

A u Ciebie to już który tc?? zrobisz suwaczek ??
Cudowne są takie chwile
Cytat:
Oficjalnie gratuluje
Cytat:
Zeberko duzo duzo zdrowka dla Kasi.
Odpoczywaj jak tylko mozesz.
Mocno trzymam kciuki I modle sie za was.

My po rozmowie.

Ehh dosyc o sobie.

Rena moje gratulacje.
I mega kciuki za Ciebie I Twoja kropeczke.

Gdzie Edytka???

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Dobrze że porozmawialiscie.Ustalili ście coś?

Joila spełnienia marzeń

Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszczeStwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeliTo ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polkąStwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.No ręce i cycki mi opadły...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:03   #840
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie?
ja wyznaję zasadę albo wierzę w Boga albo zabobony. łóżeczko już wyschło, wieczorem trafi do naszej sypialni ale nie wiem czy w częściach czy złożone, bo nie wiem jak się dziś wyrobimy. ale jutro na pewno już będzie stało w pełnym majestacie
co zamierzasz kupić jako pierwsze? masz już coś na oku?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości