|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Rena
Agatka, mój TŻ bardzo długo nie czuł kopniaków. |
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790930]
Agatka, mój TŻ bardzo długo nie czuł kopniaków.[/QUOTE] ja właśnie nie będę mu teraz mówić aby przykładał rękę i poczekam jeszcze miesiąc a i mam nadzieję że 4 lipca zasadzi mu JUNIOR kopa na jego 30ste urodziny
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Pani - każdy związek inny, a jednak problemy w większości te same Jak to napisałaś: gender genderem, ale jednak coś w tych głowach tkwi takiego, że ciężko przeskoczyć. [/QUOTE]mój facet robi przy dziecku wszystko. od początku. cały czas się śmiałam, że karmienie jest w głowie, więc czekam na laktację konkubenta. często powtarza, że gdybyśmy mieli podobne pensje, to on by był na wychowawczym i śmiem twierdzić, że poradziłby sobie świetnie.masz rację. tkwi coś. tylko u mnie to są takie "ale" a nie kluczowe sprawy. ale "ale" potrafią zatruć, oj potrafią... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Dziewczyny, które kp dzieci z ząbkami - szacun! Jak mnie Artek ostatnio ugryzł w rękę, to miałam 2 dni ślad. Sądzę, że gdyby mnie tak ugryzł w pierś, szybko bym odstawiła. Dlatego podziwiam Was [/QUOTE]hehe, T. mnie gryzie namiętnie wręcz w prawe ramię, aż mi się te 8 zębów odbija. w pierś nigdy nie ugryzł.Cytat:
)
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
rena a czemu aż 3 tygodnie do usg? chcesz zrobić dopiero wtedy gdy powinno być serduszko? będziesz jeszcze powtarzać betę?
my powoli kończymy przygotowania. ja sprzątam półki, mama maluje łóżeczko, tż robi porządek na podwórku. wieczorem poszyję do końca prześcieradełka i pokrowce na przewijak. jutro złożymy łóżeczko i huśtawkę. i w sumie będziemy gotowi. ostre szorowanie łazienki zostawiam sobie na wypadek gdyby Krzysiowi nie śpieszyło się za bardzo z przyjściem na świat ![]() kucyk a jak wy? pewnie już pełna mobilizacja?
|
#815 |
|
Konto usunięte
|
zeberko mam nadzieję że kasia niedługo wyzdrowieje
Agatka gratulacje za 18 tydzień ![]() rena trzymam kciuki Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Rena Mleb
Perse wczoraj Olek do mnie podszedł i ugryzl mnie w nogę do krwi. I jeszcze się cieszył paskudnik. Ale w pierś nie gryzie na razie ![]() Chyba każda może ponarzekac na TZ. Mój dużo pracuje, za dużo:/ nawet jak jest w domu to najczęściej coś do pracy robi... a ja też czasem jestem zmęczona... ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Zeberko kochana trzymajcie się. Długo Kasiulke trzyma. Mam nadzieję że ty się nie zarazisz
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a kopniaczki skończony 12tc, dziś 12t5d Myślę o suwaczku ale jeszcze trochę się waham ![]() Cytat:
ładnie rośnie -nie schizuj ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze już za Tobą więc wstawiaj Mój wczoraj w rozmowie o tym foteliku pow że on nie zamierza kupować nic tak wcześnie, a mnie się przykro zrobiło... ![]() wiosną?? toż to u mnie środek lata dziś tak praży ale cudownie ![]() Ps. czy Was w ciąży lepiej łapało słonko??? bo ja generalnie zawsze mam ciężko się opalić a teraz siądę na 5 min (oczywiście brzuch przykryty zwilżonym ręcznikiem) i zaraz jak wejdę do domu to widzę że ręce mam czerwone ....
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak o 16:00 będą goście więc się wyluzuję
|
|
#822 |
|
Konto usunięte
|
Rena gratulacje Kochana!!! I kciuki mocne! Będzie dobrze!
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
jojla, zrób sobie suwaczek ciążowy, tak pod te urodziny !
![]() Wszystkiego najlepszego skarbie, duzo duzo zdrówka, spokojnej, dobrze znoszonej ciąży, aby ta praca dla Ciebie jednak stała się faktem, i czego sobie zyczysz niech Ci się spełni ![]() ![]() ZEBERKI dużo dużo zdrówka! wracajcie szybciutko do domku i miejcie święty spokój! melbi , rena renia, udanej imprezki! Agatka to kup sama! albo kupujcie, po co potem macie przeplacac dwa razy tyle. polowa ciąży a oni sie jeszcze zastanawiają a do twojego starego to mi nr w priw podaj, ja mam parę słów mu do powiedzenia ![]() Gryzia super ze Twoj tż ma takie podejscie! trzymam kciuki by się sprawdziło ![]() kucyk, miałaś chyba rację, kiedy mówiłaś, że jeszcze przenosisz oby jednak tak jak sobie życzycie wyszedł w next tygodniu bo my tu też na Maksia czekamy z niecierpliwością! z takim wykurzaniem to moze się udać ___________ ja mam wolne dni, ale w polu plewimy i nie mam czasu na necie posiedziec. teraz w przerwie po obiedzie sobie odpoczywam i nadrabiam. Mam nadzieje ze moje jajo w tym cyklu dało się urobić jakiemuś urodnemu plemniczkowi i tera mimo tej harówki sobie jakoś poradzi z zakotwiczeniem
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-06-07 o 15:15 |
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba całkiem zgłupiałam, przecież to było od początku oczywiste że po 9 miesiącach ciąży będzie dziecko i poród, ale chyba 9 miesięcy to dla mnie za mało żeby się z tą myślą oswoić nie wiem co to będzie gdy nadejdzie godzina zero... przedtem żyłam od wizyty do wizyty, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok. a teraz myślę o tym, żeby nie powiedział, że Mały wychodzi jeszcze nie urodziłam dziecka a już wyrodna matka ze mnie
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie wiem wiem dlatego ja tak siadam na 5 min i brzuch przykrywam mokrym ręcznikiem albo np jak wieszam pranie to mnie łapnie....ale tak to nie siedzę a jak już to tak że do pasa jestem pod parasolem a nogi tylko wystawiam ....
|
#826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jak znajdę coś co mi się spodoba to wstawię
![]() Cytat:
jakie wcześnie - a co on wszystko nagle naraz kupi jak będziesz leżeć na porodówce? Przecież to spore zakupy i nie da się ich zrobić naraz.Cytat:
![]() i podesłałabyś mi trochę tego biszkopta bo wciąż o nim myślę ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję bardzo kochana ![]() no i dobrze już, poszukam jakiegoś suwaczka i wstawię Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Kochana nie jesteś wyrodną matką! Tylko po prostu dotarło do Was, że życie się zupełnie zmieni, że to wszystko staje się rzeczywistością
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż nie chce kupować teraz takich wielkich rzeczy w sensie fotelik czy wózek, łóżeczko bo nie mamy gdzie tego trzymać a poza tym kasa idzie w remont póki nie będzie skończony nie kupimy takich dużych rzeczy...no a fotelik niby tez mamy dostać od szwagierki, łóżeczko od bratowej wezmę tylko pomaluje na biało
chyba że Nam się odwidzi to kupimy nowe...ale też zobaczymy jak z kasą będziemy stać....dla mojego Tż to póxniej nie problem bo pojedziemy raz i drugi i kupimy za jednym zamachem no tylko teraz chcemy z tym remontem podrobić....Jojla masz ur?? to wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i szczęśliwej oraz spokojnej ciąży!
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko duzo duzo zdrowka dla Kasi.
Odpoczywaj jak tylko mozesz. Mocno trzymam kciuki I modle sie za was. My po rozmowie. Tż stwierdził ze bardzo go zranilo to co powiedzialam. Że nie chce już takich rzeczy uslyszec. Wiec mu powiedzialam ze gdyby do takiego stanu mnie nie doprowadzil to by nigdy tego nie uslyszal. Chcialabym wrocic do tego swojego spokoju I optymizmu z przed czasu poronien. Wiem ze sie zmienilam I widze wszystko w czarnych barwach. Nie chce zapomniec o moich dzieciatkach. Ale zycia im juz nie wroce. Moze rzeczywiscie powinnam zaczac myslec o kolejnej ciazy. Wtedy mialabym dla kogo walczyc o to wszystko. Ehh dosyc o sobie. Rena moje gratulacje. I mega kciuki za Ciebie I Twoja kropeczke. Gdzie Edytka??? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Jojla wszystkiego naj naj. Spokojnej ciazy. Duzo duzo radosci.
|
#829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję bardzo! ![]() no i jest suwaczek ![]() Cytat:
![]() I pisz tutaj, nie krępuj się ![]() Dziękuję Kochana
|
|
#830 |
|
Konto usunięte
|
jola sto lat
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciociami, najwazniejsze, ze porozmawialiscie, ze cos wyrzuciliscie z siebie. Stanelo na czyms? Bo w sumie warto byloby po kazdym omowionym problemie cos ustalic, jakas zasade, ktorej oboje bedziecie sie trzymac.
Ja tak sobie mysle kochana, ze ty faktycznie teraz powinnas sprobowac troche odzyc. Niezaleznie od jakiej sfery zaczniesz, moze pociagniesz towarzysza za soba moze zacznij robic przynajmniej raz w tyg cos dla siebie, cos co sprawi ci przyjemnosc. To na pewno pozytywnie odbije sie na tobie. A moze i nacwaszej relacji tego ci zycze kochanaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Jojla - tego, czego chcesz...
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
jolja 100 lat! zdrówka dla Ciebie i maluszka. powrotu do sprawności w nodze. szybkiego dokończenia pracy i bezproblemowej obrony
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za suwaczek!
|
|
#835 |
|
Konto usunięte
|
Berbie, Kucyk, a może syn którejś z Was się zdecyduje wyjść w urodziny Artura?
To za 2 tygodnie ![]() Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego? |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Jolja, 100 lat!!...
![]() Rena, moje gratulacje... Zeberko, zdrowia.. Ciociami, przytulam... Mam nadzieje, ze jednak Wam sie ulozy, skoro jest uczucie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-06-07 o 17:24 |
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792930]Jojla - tego, czego chcesz... Dziękuję Cytat:
Cytat:
Dziękuję
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rena oficjalne gratulacje
Zeberko dużo zdrówka dla Kasi Jojla sto lat, zdrowia i spełnienia marzeń! Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie? Cytat:
Zawsze źle znosiłam upały, ale w ciąży wyjątkowo... Dwóch minut nie wytrzymam na słońcu, więc nawet nie wiem czy mnie szybko bierze czy nie ![]() Aha dziewczynki, które biorą encorton. Pamiętajcie, że słońca trzeba przy nim unikać. Pewnie nie wytrzymasz ![]() A nie da rady tego usg chociaż trochę wcześniej? ![]() Agatko ja zamierzam rozpocząć zakupy już teraz, później z wielkim brzuchem nie dam rady latać po sklepach, chociaż i tak większość przewiduję internetowo. Ale to i czasowo jakoś rozłożone, i finansowo Dla mnie ta ciąża dopiero teraz tak naprawdę się zaczyna, dopiero teraz jestem spokojna i ufna, że wszystko będzie dobrze
|
|
#839 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?
Ja właśnie piszę egzamin końcowy na podyplomówce - luz jak nie wiem co ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mój też tak mówił.W kwestii pielęgnacji i opieki nad dzieckiem jest ok.Ale posypały sie inne kwestie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joila spełnienia marzeń Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszcze Stwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeli To ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polką
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co zamierzasz kupić jako pierwsze? masz już coś na oku?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

[/QUOTE]hehe, T. mnie gryzie namiętnie wręcz w prawe ramię, aż mi się te 8 zębów odbija. w pierś nigdy nie ugryzł.

a wczoraj mu pow żeby pogadał ze swoim dzieckiem bo się nie oddzywa (wieczora pora = jego czas) a tu cisza no i tak ręką pojeździł mi po brzuchu i mówi zaraz się odezwie no i zaraz KOP Tż trzyma rękę a ja świeczki w oczach normalnie ze szczęścia oczywiście 

a do twojego starego to mi nr w priw podaj, ja mam parę słów mu do powiedzenia

To ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polką