|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
![]() --------- Nie lubimy się z telefonem, więc i polskich znaków często brak
|
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() ![]() Nie miałam pojęcia, co mi z tej mieszanki wyjdzie, bo te zdjecia z tylu Eld są mocno kijowe, ale stwierdziłam, że trudno, najwyżej zmienię za miesiąc na jakiś sensowniejszy. Dziękuję. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 |
|
Konto usunięte
|
Moze i struktura tu swoje robi ^^
Gdzie kupujecie joanne mrozona? Zrobie chyba koncowka miesiaca farbowance na kolor naturalek, zostawiajac odrost. Ciekawe czy wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1864 |
|
ma zielone pojęcie
|
Na razie w Super Pharm, bo nigdzie indziej jej nie widuję. Muszę się przerzucić na robienie zakupów przez internet, bo obsługa w SP mnie denerwuje.
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Umyłam, wysuszyłam po wczorajszym hennowaniu. Jednak po czystej hennie ładniej się błyszczą. Myślałam, że tylko wczoraj, bez odżywek było tak kiepskawo, ale dzisiaj też. :< Ale jest objętość i jakieś tam falki = suche włosy kręcą się lepiej.
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Ile herów żeście nawrzucały w ostatnich dniach
Ile ładnych herów ![]() Zawiadamiam, że ja, Aziddee, wróciłam od Mysi zadowolona, z krótszymi włosami i kontaktem do dermatologa ![]() Tylko mi jej maila ucięło i nie pamiętam polecanych odżywek
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A zdrowe i gładkie są, o dziwo bez problemu się rozczesywały, końcówki ok. No po prostu jak Maliniarka pisze, nie każdy może ;-) Martaakow, piękny kolor. Ja też świeżo po Eldzie, tylko samą Rubiną. Ją tam lubię tą czerwień. Imperfecta - dopiero teraz oglądam Twoje po skróceniu, fajna fryzurka, lżejsze się zrobiły. Edytowane przez macka Czas edycji: 2014-06-07 o 22:23 |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie bingo ma ciekawe rzeczy, ja ukochałam kurację arganową, 500ml za 16zł Marion ma maseczki w saszetkach, do włosów farbowanych na czerwienie, brązy i blondy. No i maski scandic, a zwłaszcza lady spa i maska bananowa ![]() Cytat:
Coś im się przysuszyło chyba Kochana, albo coś z żelem, co tam im dobrego dałaś? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, na cala noc był sezam na balsam GP ten pokrzywowy, umyte babydrem, na 10 minut Pttersowy balsam z aloesem i jedwabiem, Joanna len i rumianek no i zel Lidlowy, ugniecione i wysuszone zimnym nawiewem z dyfuzorem. Nie wiem co im robi takie kuku
--------- Nie lubimy się z telefonem, więc i polskich znaków często brak
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w tygodniu robię badania - wypadania włosów ciąg dalszy
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te zdjęcia ostatnie są po Rubinie? Ciemna jest. Nic dziwnego, że mimo że mało jej dałam, to mocno mi przyciemniła moją rudość.Dziękuję, mnie też. ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-08 o 12:38 |
||
|
|
|
#1875 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Martaakow- jakie gładkie i błyszczące ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A to nie balsam GP, albo Babydream? A może zbyt późno stylizowałaś jak już podeschły?
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tych zdjęciach wręcz są po samym spłukaniu henny wodą. Wcale nie gładkie, palce się zatrzymywały mi we włosach.I narzekam, bo zwykle są ładniejsze. ![]() Ale może po prostu ciemniejszy kolor inaczej odbija światło i tak mi się tylko wydaje. |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a stylizuję zawsze od razu po umyciu, od razu jak je 'wyciągam' z wody, kładę b/s, żel, ugniatam w koszulkę i do dyfuzora |
||
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale spróbuj coś treściwego. Jak nie pomaga, to może dokap do odżywki d/s jeszcze oleju. |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mówię, spróbuj dokapać do odżywki d/s. Zupełnie inaczej działa niż wgniatanie oleju na koniec. Powinno ładnie dociążyć i, jeśli olej jest dobrany dobrze, to wygładzić ten puch. Tylko wtedy pamiętaj, żeby za blisko głowy nie kłaść takiej odżywki z olejem, bo obciąży niepotrzebnie.
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za rady ![]() Zobaczę jak dzisiaj będę się zachowywać jak im suszenia oszczędzę. |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisały dziewczyny, kilka kropel oleju do odżywki ds, a może jakajś bogatsza maska?
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), chcę jeszcze kolor na długości przytrzymać jeszcze trochę, dopóki nie zafarbuję, dałam AiK, no i dorzuciłam tego oleju do b/s. Schną sobie. Zobaczymy.Przy następnym myciu dam im Biovaxa z olejami może. |
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to foty bez flesza, tak?Albo ta henna z brawnikami Ci nie służy... Cytat:
![]() Wczoraj zarzuciłam olej sezamowy na Joaśkę żółtą, a na skalp olejek Nami. Po ok 4h umyłam Pottersem (póki co nie swędzi- myłam 3 raz, ale nie pod rząd, od daaawna). D/s garnier fruity passion- który jest za lekki, więc dokapam 9kr. ol. z orzechów laskowych. B/s nowość- Farmona z żeń szeniem, ol. z orzechów laskowych, glut i tylko krem z Bootsa. Nie dałam żelu. Podsuszone może z 10 min dyfuzorem (normalnie suszę z 40 i jeszcze nie są suche). Skręt rozluźniony, ale nie przeszkadza mi to. Dalej miękko, są głodne protein pomimo farmony ![]() Zdj. z dzisiaj po powrocie ze szkoły, 1 bez flesza, drugie z.
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma wielkiego zachwytu, ale widze wielka poprawe. Wlosy umyte, rozczesane, joaska b/s, zostawione na prosto nawet bez ugniatania. Dawniej: wielka szopa prosta. Obecnie: w pewnym stopniu imituja fale i da sie wyjsc z miare ladnymi.
Musialam sie pochwalic ze podlapuja choc minimalny bez ugniatania i po szczotce ^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam 2 maski BingoSpa, myślę że mi podpasują ![]() Cytat:
![]() Ja dziś miałam GDH ale zapomniałam zrobić zdjęcie |
||
|
|
|
#1888 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powracam z moją szopą po tygodniu opalania, pioruńsko słonej wody i niemiłosiernego słońca, z przesuszem jakiego nie było dawno ;p miały tydzień wolnego od żeli, stylizowania i czegokolwiek, ale byłam z nich dumna, bo skręt podskoczył im bardzo od 3 godzin Alterka granat na winogoronowy olej, zobaczymy co to będzie, potrzebują jakiegoś mocnego kopa żeby się podnieśćz biowaxa najlepszy u mnie był proteinowy z jedwabiem, niebieska saszetka, i z olejami, brązowa Edytowane przez wikaa24 Czas edycji: 2014-06-08 o 20:10 |
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Azi, dawaj foty
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Czaję się już długo. Powinnam jednak najpierw wykorzystać moją Joannę Elastyczną.Nawiasem mówiąc bardzo lubię ten żel. Wolę go od mrożącego, bo mniej usztywnia ( a co u mnie za tym idzie i mniej mi krzywi te włosy). Odgniata się już podczas "dyfuzorowania". Jak same schną to wystarczy parę machcięć i są idealnie odgniecione.

), chcę jeszcze kolor na długości przytrzymać jeszcze trochę, dopóki nie zafarbuję, dałam AiK, no i dorzuciłam tego oleju do b/s. Schną sobie. Zobaczymy.