|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Tygrysek gratulacje
![]() Pola udanych wakacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam.
My też wyjeżdżamy na tydzień, ale dopiero w poniedziałek po wizycie kontrolnej Przemka. Jestem na etapie planowania, prania, prasowania i pakowania. Z lista w ręku, żeby o niczym nie zapomnieć. Przemo lepiej. Kaszle bardzo rzadko, głównie po albo w trakcie płaczu. Dzielnie wszystko lyka i pozwala sobie oczyszczać nosek. Z brzuszkiem też lepiej, regularne kupy powróciły, a gazy już tak nie śmierdzą. sporo przebywamy na powietrzu, bo pogoda cudna. Jutro grill u małża w pracy. TeQ - jak tam? Spal na wycieraczce? Virginia - trzymam kciuki za jutrzejsza uroczystość. Tygryski - brawo za dobry wynik w zawodach. Od wczoraj drapie mnie w gardle. Glos mi zanika. To chyba jakiś wirus i teraz przyszła kolej na mnie
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Margi zdrowka dla Was
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Elu - dla mnie to żaden relaks. z moimi teściami nie da się wypocząć. psychicznie zawsze jestem wykończona po takich wizytach. a tydzień to dłuuuuugo.
jedno jest pewne - Ewa będzie zachwycona, o niczym innym nie gada od jakiegoś czasu, liczy dni do wyjazdu i pakuje swoje graty do torby
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej no to palnęlam
no, ale zyczyc udanego wyjazdu mozna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
Agunia
zeby to nic poważnego nie było. Margo dużo zdrowka i udanego wyjazdu. Pola, jestem zauroczona waszymi zdjęciami. Twój mąż ma niezle oko. Miłego wyjazdu. Cisza dziś niemilosierna :p My już w domu po zawodach i grillu. Dziecko usypia a my relaksujemy się na tarasie. |
|
|
|
#3037 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na NFZ to już chyba nam wszystkim słów brakuje... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdjęcia urzekają... Bardzo podoba mi się Wasz styl życia. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mimo wszystko wyjazd nie będzie tak tragiczny jak się obawiasz. Może przynajmniej teściowie zajmą się dziećmi, a Ty trochę odpoczniesz? Cytat:
Cytat:
U nas dziś bardzo pozytywny dzień. Rano TŻ został z Młodą, a ja zrobiłam sobie długą rundkę rowerem. Później prawie cały dzień korzystaliśmy w ogródku z pięknej pogody. Oczywiście obowiązkowo rozpaliliśmy grilla. Wieczorem pierwszy raz zostawiliśmy Emi z babcią, a my z TŻ wyszliśmy do kina. Zarówno babcia jak Emilka wyglądały na zadowolone ze swojego towarzystwa, więc na pewno będą powtórki
|
|
#3038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piotrusia dziadkowie mieszkają 100 km od nas... I nie szybko będziemy sobie mogli pozwolić na takie wypady, a Piotruś na wieczory z babcia..Ale, ale ) dzis teściowie przywieźli mi rower, bo garazowalam u nich moja strzałę i od poniedziałku zaczynam regularne pedalowanie ![]() Taki mam plan, a jak to wyjdzie w praniu...
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
jej ale mało naskrobałyście
niezapominajka ja dzwoniłam do szpitala zarejestrować małą do poradni preluksacyjnej to pani mi się zapytała: " a co to za poradnia ... ?" wow normalnie jej wytłumaczyłam że to ortopeda dla małych dzieciaczków to termin miałyśmy na 4 czerwca ( ja dzwoniłam 3 kwietnia) więc zabraliśmy małą na USG prywatnie i wtedy było wszystko ok. a teraz jak poszliśmy na NFZ (4 czerwca) to nam dała skierowanie na USG jak najszybciej (za tydzień od wizyty, więc szybko) bo młoda jest mała i trzeba zbadać ją dokładniej. Śmieszne to jest trochę i wkurzające cholernie, bo płaci się te wszystkie składki a jak się chce takiego małego brzdąca wziąść na wizytę to trzeba czekać niewiadomo ile ... my cały dzień dzisiaj na polu, przynajmniej jak w domu posprzątam rano to potem mam czysto ![]() virginia kciuki za imprezę dobra zmykam
|
#3040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z przejażdżki. 15 km udało mi się zrobićJutro jedziemy do teściowej na grilla więc będę Was czytać na telefonie tylko. I pochwalę sie, że po zmianie mleka dziś Antoś zrobił samodzielnie 2 kupale. Oby tylko tak dalej, trzymajcie kciuki ![]() Ot zwykła żółta kupka a taka kupa radości Jak to się życie po narodzinach dziecka zmieniaMój TŻ mnie zadziwia- właśnie zaproponował, ze dziś w nocy też będzie się zajmował Antkiem a ja mam go nad ranem zmienić o co kaman?
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-06-07 o 22:03 |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - nidyrydy
|
|
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla Antosia! No i brokułowy doping dla chłopaka Zazdroszczę, moj mi tego nie zaproponuje, bo mleko w tej rodzinie mam tylko ja ... ![]() Ekstra z tym rowerkiem, ja juz nie moge sie doczekać... |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko mi się ze spaniem popsuło :/ Przez jakiś czas było tak fajnie. Pierwsza pobudka była koło 2-3 a następna już o ludzkiej porze 6-7, a potem jeszcze drzemała do 9-10.
Dziś juz z powrotem pobudka 12:30 i teraz. Mam nadzieje że chociaż pójdzie spać dalej ![]() Do tego kot wieczorem cyrki odstawiał. Mój sen dziś jakościowy to nie jest. No to sobie pomarudziłam
|
|
|
|
#3044 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
).Cytat:
![]() Pamiętam moją wymianę sms-ów z mężem jakieś 3 tygodnie po urodzeniu Emilki. Mała miała akurat małe problemy z brzuszkiem. Ja: "Melduję zrobienie kupy jak stodoła!" TŻ: "Uff! Odetchnąłem!" Ja: "Myślisz, że jeszcze kiedyś będziemy wysyłać sobie romantyczne sms-y?" Cieszę się, że z Antosiowym brzuszkiem już lepiej Cytat:
![]() U nas dziś identyczna sytuacja. Wygląda na to, że fajni mężowie nam się trafili ![]() Chociaż faktem jest, że noce z Emilką są wyjątkowo mało wymagające (budzi się ok. 1.30-3.00, zjada butlę i od razu pada; kolejna pobudka dopiero ok. 5.00-6.00), więc z mojego TŻ nie taki znów bohater, ale dobre chęci też się liczą ![]() Cytat:
Życzę więc, żebyś jakoś przetrwała ten wypad, bez większych uszczerbków na zdrowiu psychicznym Cytat:
).A jak w ogóle śpi córeczka? Pilnujesz, żeby nie spała na boczku czy po wynikach badań jednak się tym nie przejmujesz? Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie śpi na plecach, a brzuszkowanie dzielnie ćwiczymy. Miłego dnia również życzę! |
|
|
|
|
#3046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
To się dopiero nazywa uzależnienie! Poranek bez wizażu to poranek stracony! Dziękuję wszystkim za kciuki i dalej się o nie dopraszam . Na szczęście Natalka właśnie strzeliła qpkę a że robi 1 dziennie więc nie mam już stresa, że strzeli ją w Kościele .Ja wczoraj wrobiłam innych w przygotowania a sama z Natalką wybyłam na cały dzień z domu .I wiecie co? Wczoraj przysiadłam na chwilę z Niusią k.fontann, biegały przez nie rozebrane do majtuś dzieci , wyjęłam Natalkę z wózka, żeby mogła to zobaczyć a ona wolała patrzeć na mnie ![]() ![]() .Cytat:
Tobie dużo zdrówka! ja też już od jakiegoś miesiąca nieustannie podziębiona. Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę ogrodu! Cytat:
Ja, szczerze mówiąc, byłam przekonana, że w tym roku mnie rower ominie. Cały czas mi szkoda każdej chwili spędzonej z dala od Natalki. Wiem, kwoka ze mnie . Zauważyłam u siebie dziwną zależność - im więcej czasu z nią spędzam, tym więcej chcę.Cytat:
Trzymaj tak dalej!!2. Na pewno coś kombinuje .Cytat:
Zdjęcia jak zwykle piękne, Wy w ogóle pięknie żyjecie, ale już Ci to chyba pisałam .Dziewczyny, które karmią Hippem - czy u Was też ostatnio tak trudno je dostać? U nas ostatnio nigdzie go nie ma, czyżby zaczęli wycofywać? No dobra zmykam Trzymajcie kciuki! Pięknej niedzieli dla Was
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-06-08 o 09:12 |
|||||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Virgina
za dzis.U mnie w tesco hippa pelno w realu tez jest.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3048 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Weekend piękny, udało się nie tylko nadrobić wątek ale i nawet coś napisać Jak na moje udzielanie się to jestem z siebie dumna ![]() Cytat:
za szczepienia i dzielnego bobasa Oby mój pod koniec czerwca podobnie nie przejął się szczepieniami - tylko my mamy nfztowskie więc ukłuć będzie więcej ![]() A co do przybierania - my ok. 1 kg w miesiąc Powoli zaczyna to do mnie docierać - my nawet nie poruszaliśmy tego tematu a rodzina zaczyna się niecierpliwić Chyba sobie poczekają jeszcze bo nam się nie spieszy a i z organizacją będzie problem - moja rodzina za granicą ciężko żeby co chwilę przyjeżdżali Powodzenia ze chrzcinami Cytat:
Zazdroszczę urlopu całą rodziną i przepięknych zdjęć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My Hippa wczoraj dostaliśmy, ale były resztki na półce. Wiem, że jest w Kauflandzie, Piotrze i Pawle, Almie i Auchan (podobno też w Lidlu, ale nie widziałam sama tylko gdzieś wyczytałam że jest). Wszystkim Mamusiom - udanej niedzieli, długich drzemek maluszków ![]() Ps. Wczoraj był międzynarodowy dzień seksu Edytowane przez nivka Czas edycji: 2014-06-08 o 09:42 |
||||||
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Virginia
by ten dzień był naprawdę wyjątkowy ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Nivka, my tez sie zabieramy jak pies do jeża z organizacja chrzcin. Na razie czekamy, az mój brat zrobi bierzmowanie, a teść schudnie, żeby zmieścić się w garnitur
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia
![]() nam też się do chrzcin nie spieszy, zwłaszcza, że my tylko po cywilnym i już przy Ewie proboszcz się trochę czepiał, chciał nam pomagać ślub organizować itp. a my się jakoś do tego nie palimy ![]() dziś na 12 jedziemy na grilla do małża pracy, na chwilę w sumie, tak bardziej, żeby się tylko pokazać, a przed grillem odbieram Bondolino. mam nadzieję, że będę umiała to obsłużyć i Przemo polubi chociaż nosidło. aaa, zapomniałabym się pochwalić - dziś pobudki o 3.30 i 7.15
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia
za chrzest
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Virginia aby wszystko poszło po Twojej myśli
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
wolalabym piwko i morze no ale coz, dwumiesieczne dziecko zobowiazuje ![]() Virginia, za chrzciny ![]() Co do hippa, wiecie jaka cena w kauflandzie? Bo poki co to wiem ze w auchanie troche taniej niz w tesco
|
|
#3054 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To korzystaj ze mozesz wujsc z tz Bardzo to jest mile jak mozesz wyjsc sam na sam z mezem i nacieszyc sie 'wolnoscia' Cytat:
Brawa za kupke Nie myslza duzo :p jak chce to korzystaj Cytat:
Cytat:
![]() Dzieci sa niesamowite Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Margo brawa za nocke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3055 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie małe chucherka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za przejażdżkę, i gratuluję postawy tz Mój codziennie wstaje do małego i karmi oraz przewija w nocyCytat:
Cytat:
za chrzciny, choć pewnie już po imprezie mam nadzieję, że wszystko poszło zgodnie z planem
|
|||||||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po ile Wy placicie i gdzie? Ja w tesco za 800g daje 36 zl, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poczytałam wszystko ale jestem tak wzruszona, że nie odpiszę. Wasze kciuki zadziałały, Natalka była jak aniołeczek, nawet nie pisnęła i nawet w Kościele gaworzyła i śmiała się w głos
Dorzucam kilka fotek
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Virginia super że wszystko się udało
![]() Młoda wyglądała jakby do komuni szła. |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia cieszę sie ze wszystko sie udało.
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Przypominam że w środę spotkanie w parku brodnowskim. Dajcie znać kto bedzie żeby poczekać w razie spóźnienia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

no, ale zyczyc udanego wyjazdu mozna 
zeby to nic poważnego nie było. 

) dzis teściowie przywieźli mi rower, bo garazowalam u nich moja strzałę
żonka swojego męża

.
.
w realu tez jest.
Jak takie tempo zachowa, to będzie ciężko, oj ciężko...