![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym myjecie twarz?
plyn micelarny Bioderma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Na co dzień mleczkiem Pat&Rub, co kilka dni wodą i płynem do mycia Pat&Rub Sweet. Unikam normalnie wody z kranu, mam suchą skórę, wolę mycie z wacikiem
![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-01-04 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Mam 31 lat i wrazliwa, sklonna do przesuszeń cere, rozszerzone pory i czasem wypryski. Stosowalam rozne zele - Nivea, Olay, Neutrogena, La Roche Possay a nawet Shiseido i nic, serio nic nie okazało się tak odpowiednie jak... zwykla kostka Dove. Czasem nawet gdy zapomnę nalozyc krem pod makijaż lub na noc skora nadal jest miekka i nawilzona.
I kto by pomyslal ![]() Edytowane przez Black_Rose Czas edycji: 2014-06-07 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Ja wieczorem i rano myję Ziają med fizjoderm, peeling robię enzymatyczny z Ziaji Ulga, a po powrocie do domu np. z uczelni przemywam wacikiem z mleczkiem ziaji kozie mleko - ten pierwszy produkt jest bardzo dobry, dwa kolejne takie sobie. Ten ostatni mam dlatego, bo dostałam w prezencie, sama bym pewnie go nie kupiła.
Mam cerę suchą, wrażliwą, alergiczną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Płynem micelarny Ziaja (oliwkowy).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja myję zwykłą wodą i niczym więcej. wszystko wysusza i czuję się źle. myję lodowatą wodą i tak jest najlepiej.
raz, dwa razy w tygodniu stosuję to:
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Czysta woda nie zmywa zanieczyszczeń
![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ma cerę mieszaną i myje tym i widać poprawę:
http://www.yves-rocher.pl/oczyszczaj...y_sebo_vegetal Ma jeszcze micel, krem i serum z tej serii.
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
zawsze zelem z Avene Cleanacne , dotychczas buła to również pianka Pure z Vichy, ale skonczyła sie, nie mogłam nigdzie zakupić i wybrałam Cetaphil emulsje micelarną, na chwilę obecną uważam ze jest to rewelacyjny produkt! pięknie zmywa a i łądnie nawilża nie powodując uczucia napięcia skóry
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
pewnie masz rację, jednak jestem zdania, że im więcej kosmetyków używam tym jest gorzej. moja mama całe życie myła twarz wodą i smarowała kremem nivea - jest po 50tce, a ma bardzo ładną twarz. nie używam podkładu, a jedyny krem to Hydra Adapt, chociaż i bez niego żyję
![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak nie masz żadnych problemów z cerą to się ciesz, ja bez nałożenia czegoś na skórę (używam olejów, kremów rzadko) nie wytrzymam, bo jest zbyt sucha ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-08 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Właśnie tak to wygląda. Pokolenia wyżej od nas (naszych rodziców i dziadków) dożywają długo i względnie młodo się czują i wyglądają bo nie żyli w zanieczyszczonym środowisku i nie jedli śmieciowego jedzenia. Teraz jest inaczej, niestety (stąd też głupotą jest np. podwyższanie wieku emerytalnego, bo ''Polacy żyją dłużej'' -> owszem żyją, ale Ci co połowę życia przeżyli w normalnych warunkach, a nie my w tym zasyfionym świecie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się co do poprzednich pokoleń porównywać. Inne jedzenie, inny poziom skażenia wody i powietrza, praca w klimatyzacji itp. Poza tym choćby ilość alergii jest teraz wyższa niż u poprzednich pokoleń.
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Plus możliwości rozrodcze przy chorobach hormonalnych, które coraz częściej ludzi dotykają. Dzieci nie rodzą się zdrowe. Alergię ma praktycznie każdy, na cokolwiek. Śmieci w jedzeniu nie pomagają w dobrym rozwoju, roczne dzieci mają piersi (!), czyli rozwinięte sutki, przez jedzenie drobiu napakowanego hormonami.
Ale ja to widzę tak - społeczeństwo fast fooda wymrze szybko, a Ci zdrowi, świadomi będą żyć dłużej i może poprowadzą świat dalej ![]()
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Macie rację dziewczyny, pomyślałam o tym od razu jak wysłałam odpowiedź. Cieszę się i doceniam swoją twarz, ale to, że powietrze i jedzenie jest dużo bardziej zanieczyszczone nie uprawnia mnie, by smarować swoją twarz różnymi cudeńkami. Dla mnie każda rzecz, nieważne czy to jedzenie, kosmetyk czy ubranie - im ładniejsze, bardziej pachnące, ciekawe, inne, tym gorsze - bo nienaturalne. I każdy kosmetyk wydaje mi się ma jakiś minus, nie ma kremu idealnego, który tylko nawilża cerę, a nie niszczy twarzy, nie sprawi że zestarzeje się prędzej. Wyznaję zasadę: im mniej, tym lepiej.
Teraz wszyscy są bardziej chorowici, słabi. Bo kiedyś była praca w polu, dużo czasu na powietrzu, dzieci miały na deser kanapkę ze śmietaną i cukrem. Nowe technologie wcale nie są dobre... ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładasz, że każdy kosmetyk, który się nakłada na siebie jest pachnącą cukierkami chemiczną ściemą, tak? Ciekawe założenie ![]() I olej tak Ci zniszczy twarz, że jutro będziesz już 60-latką ![]() Tak to jest jak się widzi tylko jedną stronę, tą z reklam. Nie widzi się alternatyw. To nie było dobre, dziwny przykład na lepsze, zdrowsze czasy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Kretka ma racje, można zrobić sobie naturalne produkty albo kupić od zaufanych firm (choć te są zwykle droższe od tych drogeryjnych i to niemało), kupować ekologiczną żywność lub od sprawdzonego rolnika albo samodzielnie hodować itd. Póki co mnie nie stać na eko jedzenie, czasem coś tam kupię, ale tak żeby chociaż 50% mojego jedzenia było z rolnictwa ekologicznego/tradycyjnego to niestety nie da rady. Póki co max 15% w porywach. Ekologiczna żywność jest zwykle 50-300% droższa a czasem i gorzej. Ale warto ją kupować bo zawiera o wiele mniej wszelkich metali ciężkich, środków ochrony roślin, związków z nawozów sztucznych itd.
Co do alergii to pamiętam że u mnie w dzieciństwie byłam jedynym dzieckiem z alergią (przez co mnie wyszydzano zresztą że ciągle oczy trę, smarkam itp.), teraz to z 40% co najmniej dzieciaków ma alergie, często jest też tak że jak dzieciaki się wyrwą od rodziców tj. pojadą na studia do innego miasta i nie jedzą maminych obiadów, tylko jakiś kupny syf to dostają alergii. Coraz częstsze są choroby nowotworowe itd. Do tego dziura ozonowa jest już nad Polską, więc w większym stopniu dociera do nas promieniowanie UV (swoją drogą, Kretka - polecisz jakiś dobry niedrogi filtr do twarzy? Ja mam spf 50 Ziaji med ale mnie niesamowicie piecze w oczy przez co go nie stosuję lub stosuję tylko na czoło i zmarszczki w kącikach ust). Siedzimy przed komputerami w domu, w pracy, na uczelniach. Dlatego cholernie wkurza mnie to podniesienie wieku emerytalnego bo nie dość że jest uderzeniem w obywateli to jeszcze argumentowanie, że Polacy będą żyć dłużej jest obrzydliwym kłamstwem. W każdym razie mam nadzieję, że w przyszłości będę zarabiać tyle, że nie będę się zastanawiała czy mam kupić dobry kosmetyk, czy ekologiczne warzywa, tylko żeby stać mnie było na oba. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-06-08 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Ja się ekologicznymi warzywami nie przejmuję, nie stać mnie nawet na to. Latem i jesienią mam własne warzywa i owoce, prawie wszystko. Żywię się głównie roślinami i jakbym miała mieć je eko to niestety na czynsz nie będzie nas stać
![]() Cytat:
![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-08 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
nie rozumie
![]() stosuję półprodukty i staram się zdrowo jeść, robić maseczki na włosy z żółtka, olejków, oliwy. ale często jest tak, że płacę dużo, a to nadal mało, jeśli chodzi o dobrej jakości produkt ![]() co się da, to hoduję w ogródku, ciocia handluje zdrowymi pomidorami i jajkami od szczęśliwych kur, więc nie jest tak źle. też chciałabym zarabiać tyle, by było mnie stać na wszystkie eko warzywa, zdrowe cycki z kurczaka i wspaniałe eko kosmetyki ![]()
![]() |
#50 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Głównie myję twarz pianką do mycia Biały jeleń i żelem Normaderm Vichy. Ten pierwszy produkt jest zdecydowanie delikatniejszy od drugiego (i tańszy) i oba są skuteczne.
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Po długich i niemiłych przygodach z różnej maści żelami oraz Aleppo stosuję tylko micele. Ta metoda sprawdza się na mojej tłustej cerze najlepiej. Czasem umieszam olejek myjący, ale to głównie po to, żeby pozbyć się w końcu resztek olejów z lodówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
zielony stworek
|
Avene Cleanance na zmianę z Iwostin Purritin...od lat (obecnie mam 31
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
a ja myję zwyklym szarym mydlem - problem z zaskornikami i niedoskonalosciami zniknal... polecam naprawde mzoecie sie smiac, ale to dziala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
zielony stworek
|
A jak długo stosujesz? Mnie szare mydło tylko wysuszyło skórę,w żaden sposób nie pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo lubię płyny do demakijażu bielendy, są lekkie i dobrze zmywają, nie trzeba długo trzeć tylko wszystko od razu ładnie schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Żel "od stóp do głów" z Babydream
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
ja korzystam też z szarego mydła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Teraz używam na dzień pianki Alterry Sanfter Waschchaum i wody różanej lub samej wody różanej, a wieczorem olejku myjącego z BU i wody różanej.
Szare mydło ma średni skład, taki rypacz trochę, według mnie lepsze z tych prostych mydeł jest np. mydło oliwkowe ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
żel z aloesem Bielenda, super dla wrażliwych skór, bardzo dobrze oczyszcza. Niestety coraz trudniej dostępny, podobno wycofali go ze sprzedaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
o nie! serio? a wydawalo mi sie ze widzialam go ostatnio w rossmanie. btw. jesli chodzi o kosmetyki dobrze oczyszczajace i bielende to tez maja fajne kuracji professional home głęboko nawilżający 2-fazowy płyn do demakijażu oczu i ust. swietna sprawa jesli ktos ( jak ja np.) lubi malowac sobie na co dzien usta na mocne kolory. potem nie musze mazać sie godzinami chusteczką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.