Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 14:27   #1651
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
My dzis ze znajomymi zrobilismy grilla w parku. Yae sie wyszalala, my zmeczylismy sie uganiajac sie za nia a teraz tylko liczymy na cud, zeby szybko zasnela. Niestety nie zanosi sie...
Fajnie że u Was dzień udany.
I jak? Zasnęła?
Stary 2014-06-08, 14:32   #1652
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Fajnie że u Was dzień udany.

I jak? Zasnęła?

Nie, od godziny wisi wprost na uu, w przerwach rzuca sie na mnie z piesciami i gryzie co popadnie. Dawno takich cyrkow nie bylo...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:00   #1653
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Przeurocza jest

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 18:57   #1654
ania13.03
Zadomowienie

silver cudowna Daria

Fajnie Wam, u nas cieplo ale nie az tak

pstryczku filmu wstawic nawet nie umiem ale moze to i lepiej Generalnie z tego co widzialam przez 20 sekund to jakas sucz bije na nim placzace niemowle Mam nadzieje, ze ktos sie juz tym zajal jak nalezy. Pol nocy spac nie moglam po obejrzeniu tego.

marsi bylismy dzisiaj na carbootsie i patrzylam za tymi SwaddleMe ale nie bylo Mysle, ze za pozno pojechalismy
Ale sezon w pelni takze nie trace nadziei

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 19:01   #1655
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Charlizz, wszystkiego najlepszego

Bokeh, dodałaś w k. zdjęcie Hani na krzesełku. To takie malutkie krzesełko dla Hani? Lubi na nim siedzieć? Chcę takie Darii kupić.

neti, ogromne za zrzucenie kg. I super że jesteś tak pozytywnie nastawiona

baaardzo lubi, dostała od moich rodzców na dzien dziecka, z carrefoura za 9,99
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pstryniu: chłopiec sobie sam pójdzie i nie będzie chciał mamy podglądać pewnie.

Dzień doberek!

Pytanie: smarujecie dzieciom buzię przed spacerem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
smarujemy ja dodatkowo znamię na nóżce 2x bardziej

Cytat:

jakie zalotne spojrzenie

DZiewczyny :partytime: mamy jedynke na górze a 3 dni temu odkryłam górną czwórke także mamy już 4 zęby
Stary 2014-06-08, 19:39   #1656
szklanka19
Zadomowienie

Silver ale Daria się fajnie kąpie

Bokeh brawa za zębolka

Hje to dobrze, że te oparzenie nie było groźne

Meneq współczuję problemów z zasypianiem. Mam nadzieję, że chociaż nocka spokojnie minie

Charliz sto lat kochana i dużo szczęścia w życiu!

Widziałyście wątek mam lutowych 2015? I kolejna z naszych mamuś dołączyła Lubcia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:17   #1657
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

przesłodka jest
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
baaardzo lubi, dostała od moich rodzców na dzien dziecka, z carrefoura za 9,99

smarujemy ja dodatkowo znamię na nóżce 2x bardziej

jakie zalotne spojrzenie

DZiewczyny :partytime: mamy jedynke na górze a 3 dni temu odkryłam górną czwórke także mamy już 4 zęby
za zębolki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Widziałyście wątek mam lutowych 2015? I kolejna z naszych mamuś dołączyła Lubcia
która?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:55   #1658
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Spędziliśmy przecudny dzień

Nie moge się nadziwić jakaBlanka jest mądra

Silver Daria slucznie się pluska!

Nancy dobrze,że jesteś

Szkoda że Lubcia nas zdradziła

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:36   #1659
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

pstryczku filmu wstawic nawet nie umiem ale moze to i lepiej Generalnie z tego co widzialam przez 20 sekund to jakas sucz bije na nim placzace niemowle Mam nadzieje, ze ktos sie juz tym zajal jak nalezy. Pol nocy spac nie moglam po obejrzeniu tego.
OMG!!!!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

no prosze, gratulacje!!!!

my dzis caaaaaaly dzien u tesciow. mlody spal tylko w drodze do, jakies 20 min a tak szalal calusienki bozy dzien. padl w aucie przed 20 jak zwykle. ciekawe do ktorej pospi jutro
spylam i ja
dobrej nocki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:37   #1660
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello!!!!!

Bokeh brawa za zeby!!!

Silver, mamy ten sam basen

Piekna Darunia!!! <3

Meneq jak zasypianie?? U nas 21,30 mlody dalej nie spi. Chyba przedwczesnie go pochwalilam pare dni temu

Zlapalam wirusa od M., lapie mnie goraczka i co chwile latam do wc i kiszki mi jezdza jak szalone Ja pier..... Ciekawe jak ja dam rade z mlodym, tym bardziej, ze M w srode jedzie znowu na delegacje

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Charlizz sto lat!!! :-*

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:48   #1661
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ufff, to był gorący dzien Fewci pewnie przypasowało na 10 skoczylismy do koscioła, Bartulo kiedy trzeba siedział mi na kolanach, a kiedy trzeba stałi trzymał mnie za ręke mój duzy grzeczny chłopczyk znajomii byli w szoku, ze taki maluch przez godzine siedzi i ani pisnie, ani sie nie wierci... Ja tez byłam w szoku- pierwszy raz chyba moje dzieciąto zachowywało sie tak "grzecznie" przez taki okres czasu a po drzemce w południe buszowalismy na podwórku, w całkowitym cieniu ofkors

Teraz sie relaksuje po długim dniu, znów pobudka o 6 była mam redsa malinowego i Was

NANCY, fajnie, ze juz jestes

MENEQ, mam nadzieje, ze Yae szybko dała sie spacyfikowac

DEBRAH, zawsze czekam na Twoje posty

HJE
, pokazuj Polencje i bardzo dobrze, ze sie Tz przekonał, jaki to relaks- cały dzien przy wszędobylskim póltoraroczniaku

SILVER, mam nadzieje , ze szybko uda Ci sie umówic na wizyte a Daria przesłodka

MISIAEEL, pokaz Hanie z wycieczki gratuluje miło spedzonego dnia rodzice moi chca młodego zabrac do zoo, ale u nas to albo Kraków, albo Chorzów bo odległosc porównywalana, chcociaz podobno w Chorzowie lepsze (byłam, widziałam, fajno), co do Krakowa nie wiem, bo nie bylam.. Ale chyba dopiero sie wybierzemy, jak zelzeją upały. Raz, ze droga to ok 2 godz w jedną strone, niby klimatyzacja jest, ale nie chce młodego zaprawic, a poza tym w takim upale to zadna przyjemnosc spacerowac......

BOKEH, brawa z ząbki teraz juz z górki

chyba wsio
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:51   #1662
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-na żółto jest napisane z resztą Fewcia też już wspomniała o tej osobie

Dzisiaj caluśki dzień spędziliśmy na dworze,wszystko mnie swędzi bo słonko nie omieszkało mnie ominąć
Nawet uchale mnie swędzą

Dziś mój synek pozbył się swoich pięknych loków-szkoda mi ich (miał włosy identyczne jak Hania Bokehowa takie fajne kręciołki). Ale musiałam mu obciąć bo już przeszkadzały, no i będzie miał trochę chłodniej bo w takie upały to cały upocony był. No i zaskoczona jestem że mój syn usiedział spokojnie przez cały ten czas strzyżenia
Męża przy okazji też opitoliłam ale to już w standardzie Jestem jego osobistym fryzjerem przecież

Powiedzcie mi czy wasze dzieciaki też jedzą dużo mniej w te upały?
Oskar wczoraj rano wypił butle mleka,zjadł trochę makaronu z truskawkami,troszkę chleba z masłem (to było po południu)i dużo dużo picia, dopiero na noc wypił 210ml mleka i przespał całą
Dzisiaj to samo z jedzeniem tylko jeszcze podziubał trochę obiadu od nas (wczoraj odmówił) i na noc mleka nie chciał,dopiero jak go uspałam to dałam mu przez sen i wypił też 210ml,celowo robię więcej jak jedzenie w dzień wygląda mizernie (zawsze pije 180)-czyli był głodny,tylko czemu nie chciał? Woła jedzenie ale jak mu przyniosę to odmawia,albo podziubie trochę i zostawia. Nie wiem o co chodzi. Daje mu jeść w porach kiedy normalnie już powinien być głodny (albo z małym opóźnieniem tak żeby zgłodniał) ,upał upałem ale raczej żołądek się dopomina swojego. Rozumiem że dużo pije i to pewnie stanowi główną przyczynę że potem nie chce jeść ale przecież pić też musi tym bardziej w takie ciepło.
Jak to u was wygląda?

Chyba coś jeszcze miałam napisać ale mąż non stop mi gdera do ucha i nie mogę się skupić na tym co pisze.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:00   #1663
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Dzisiaj caluśki dzień spędziliśmy na dworze,wszystko mnie swędzi bo słonko nie omieszkało mnie ominąć
Nawet uchale mnie swędzą

Dziś mój synek pozbył się swoich pięknych loków-szkoda mi ich (miał włosy identyczne jak Hania Bokehowa takie fajne kręciołki). Ale musiałam mu obciąć bo już przeszkadzały, no i będzie miał trochę chłodniej bo w takie upały to cały upocony był. No i zaskoczona jestem że mój syn usiedział spokojnie przez cały ten czas strzyżenia
Męża przy okazji też opitoliłam ale to już w standardzie Jestem jego osobistym fryzjerem przecież

Oskar wczoraj rano wypił butle mleka,zjadł trochę makaronu z truskawkami,troszkę chleba z masłem (to było po południu)i dużo dużo picia, dopiero na noc wypił 210ml mleka i przespał całą
Dzisiaj to samo z jedzeniem tylko jeszcze podziubał trochę obiadu od nas (wczoraj odmówił) i na noc mleka nie chciał,dopiero jak go uspałam to dałam mu przez sen i wypił też 210ml,celowo robię więcej jak jedzenie w dzień wygląda mizernie (zawsze pije 180)-czyli był głodny,tylko czemu nie chciał? Woła jedzenie ale jak mu przyniosę to odmawia,albo podziubie trochę i zostawia. Nie wiem o co chodzi. Daje mu jeść w porach kiedy normalnie już powinien być głodny (albo z małym opóźnieniem tak żeby zgłodniał) ,upał upałem ale raczej żołądek się dopomina swojego. Rozumiem że dużo pije i to pewnie stanowi główną przyczynę że potem nie chce jeść ale przecież pić też musi tym bardziej w takie ciepło.
Jak to u was wygląda?

Chyba coś jeszcze miałam napisać ale mąż non stop mi gdera do ucha i nie mogę się skupić na tym co pisze.
no właśnie nie widziałam nikogo znanego...
co do jedzenia to mój zjadł dzisiaj:
jajecznicę z 1 jajka (bez chleba)
banana (jednego albo trochę więcej) z Amelką Debrah dwa banany jedli razem
kilka łyżeczek zupy kalafiorowej
brzoskwinię
3 gryzy chlebka
i mi mi mi czyli mleczko moje, bo innego picia nadal nie pije w wystarczającej ilości
Stary 2014-06-08, 22:10   #1664
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pytanie mam, na all jest uzytkowanik ModoMania. Z wyglądu fajne ciuchy, za małą kase, tylko ciekawa jestem jak z jakoscią. Zetknęła sie któras z Was?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

.
dokładnie tak dzis np. na sniadanie pól serka tutti z kromką, potem troche picia, w kosciele 2 wafelki (andrutowe, takie 10x10 cm), po powrocie dokonczył serek. Potem drzemka, obiad- kilkanascie lyzeczek rosołu z ziemniakami i miesem. Po południu banan, kilka łyzek biszkoptów w kakao (kakale), na noc 150 mleka. Jak normalnie zjada 10x wiecej i pije, fakt. Wczoraj w ogole nie zjadł obiadu, troche kajzerki tylko poskubał z pomidorem....

LADY, kochana, zeby Ci szybko przeszlo! Dieta sucha no i oby Pietraszka ominęło

Jutro bede umawiac dziecia na pierwsze strzyzenie trzeba mu te pióra troche wyrównac, bo rosną jak chca Długosci szałowej nie ma, o gęstosci to ja moge pomarzyc, ale fryzure trzeba ujarzmic
Stary 2014-06-08, 22:12   #1665
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to u was wygląda?
Taaaak.
Tzn nie wiem czy to kwestia upalow czy mniejszego zapotrzebowania na jedzenie w tym wieku, ale faktycznie Kuba je mniej
Zawsze byly 2 dania, a od jakiegos czasu ledwo jedno zjada. Kaszke tez czesto zostawia (albo je na dwa razy).
Za to wiecej pije

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pytanie mam, na all jest uzytkowanik ModoMania. Z wyglądu fajne ciuchy, za małą kase, tylko ciekawa jestem jak z jakoscią. Zetknęła sie któras z Was?
Ja nic nie zamawialam (choc przymierzalam sie), ale na watku allegro duzo dziewczyn zamawialo i byly zadowolone
Unikaj za to ubran z miejscowosci Kobylnica.
Tez maja niskie ceny, a podobno kiepska jakosc/naciagane zdjecia/problemy z wysylka.

nancy, witaaaj ponownie

Ale sie dalam dzis zrobic
Ja dawna filtromaniaczka dalam sloncu spiec plecy i ramiona na purpurowego raka
Nie posmarowalam sie (dlugo nie plazowalismy) i mam Frajerka ze mnie!!
TZ tak samo, tez placze biedny.
Modle sie, zeby Kuba przespal cala noc w lozeczku, bo inaczej jego kopniaki noca moga sie zle skonczyc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:25   #1666
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet uchale mnie swędzą

Jak to u was wygląda?

ooo a pokaż jak teraz wygląda

a co do jedzenia to Hania ogólnie mało je w upały przechodzi sama siebie, chociaż teraz to połączyłam dodatkowo z zębami chociaż dziś i tak zjadła więcej niż wczoraj, bo wczoraj jadła, serek na śniadanie, słoiczek mały gerbera na obiad... paluszki na przegryzkę i mleko na noc ale to pewnie ząb bo wydaje mi się, że w nocy wyszedł
Stary 2014-06-08, 22:26   #1667
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Taaaak.
Tzn nie wiem czy to kwestia upalow czy mniejszego zapotrzebowania na jedzenie w tym wieku, ale faktycznie Kuba je mniej
Zawsze byly 2 dania, a od jakiegos czasu ledwo jedno zjada. Kaszke tez czesto zostawia (albo je na dwa razy).
Za to wiecej pije

Ja nic nie zamawialam (choc przymierzalam sie), ale na watku allegro duzo dziewczyn zamawialo i byly zadowolone
Unikaj za to ubran z miejscowosci Kobylnica.
Tez maja niskie ceny, a podobno kiepska jakosc/naciagane zdjecia/problemy z wysylka.

nancy, witaaaj ponownie

Ale sie dalam dzis zrobic
Ja dawna filtromaniaczka dalam sloncu spiec plecy i ramiona na purpurowego raka
Nie posmarowalam sie (dlugo nie plazowalismy) i mam Frajerka ze mnie!!
TZ tak samo, tez placze biedny.
Modle sie, zeby Kuba przespal cala noc w lozeczku, bo inaczej jego kopniaki noca moga sie zle skonczyc
jak zawsze niezawodna dziekuje za info
spokojnej nocy zycze i bezbolesnej

uciekam, bo jak mi Bartulo zarządzi w nocy tak jak dzis (2 godz) to jutro zasne na siedząco
Stary 2014-06-08, 22:30   #1668
nancykenator
Zakorzenienie

Mała, nawijka współczuję bolesnego opalenia się
Stary 2014-06-08, 22:37   #1669
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ufff, to był gorący dzien Fewci pewnie przypasowało na 10 skoczylismy do koscioła, Bartulo kiedy trzeba siedział mi na kolanach, a kiedy trzeba stałi trzymał mnie za ręke mój duzy grzeczny chłopczyk znajomii byli w szoku, ze taki maluch przez godzine siedzi i ani pisnie, ani sie nie wierci... Ja tez byłam w szoku- pierwszy raz chyba moje dzieciąto zachowywało sie tak "grzecznie" przez taki okres czasu a po drzemce w południe buszowalismy na podwórku, w całkowitym cieniu ofkors

Teraz sie relaksuje po długim dniu, znów pobudka o 6 była mam redsa malinowego i Was

NANCY, fajnie, ze juz jestes

MENEQ, mam nadzieje, ze Yae szybko dała sie spacyfikowac

DEBRAH, zawsze czekam na Twoje posty

HJE
, pokazuj Polencje i bardzo dobrze, ze sie Tz przekonał, jaki to relaks- cały dzien przy wszędobylskim póltoraroczniaku

SILVER, mam nadzieje , ze szybko uda Ci sie umówic na wizyte a Daria przesłodka

MISIAEEL, pokaz Hanie z wycieczki gratuluje miło spedzonego dnia rodzice moi chca młodego zabrac do zoo, ale u nas to albo Kraków, albo Chorzów bo odległosc porównywalana, chcociaz podobno w Chorzowie lepsze (byłam, widziałam, fajno), co do Krakowa nie wiem, bo nie bylam.. Ale chyba dopiero sie wybierzemy, jak zelzeją upały. Raz, ze droga to ok 2 godz w jedną strone, niby klimatyzacja jest, ale nie chce młodego zaprawic, a poza tym w takim upale to zadna przyjemnosc spacerowac......

BOKEH, brawa z ząbki teraz juz z górki

chyba wsio
a propo zoo, to my dziś byliśmy w Chorzowie....PORAŻKA. Tam wygląda, jakby wsadzili te zwierzeta do klatek 20 lat temu i sobie poszli, pełno pustych pomieszczen, zwierzeta niemrawe, no ogolnie baaardzo smutny wdok. Tabliczek wszystkich nie ma z opisem zwierząt. Marnie wyglądają wybiegi, a co 20 m stragan z zabawkami lub buda z jedzeniem... jakoś mnie to raziło W porównaniu do zoo we wrocławiu to niebo a ziemia. Tam te zwierzęta są blizej ludzi, wszystko oznakowane, widac pracowników, że coś robią/pracują/sprzątają. Nie polecam Chorzowa

Cytat:
gratulujemy zęba
My sie wieki temu zatrzymalismy na 6 i nic dalej w tym temacie

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Dziewczyny, które sprzedawały wózek kurierem, jak je opakowaliście? ile wyszła przesyłka?

Co do jedzenia w upały, to Ola nie m z tym problemu, rzekłabym nawet, że je więcej niż zwykle
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:39   #1670
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
gratulujemy zęba
My sie wieki temu zatrzymalismy na 6 i nic dalej w tym temacie
U nas to samo, cisza od 8 miesiecy juz

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:47   #1671
mala_19kw
Zakorzenienie

A no to widzę że nie ma się raczej czym martwić skoro to zbiorowe takie niejedzenie

Bokeh-jutro wrzuce fotkę Dziś jeszcze mu nie robiłam w nowej odsłonie ale powiem Ci że całkiem inny chłopak,taki już duży

Nancy- Lubci nie kojarzysz? Jak to?

Nawijko-podobno na takie "raki" dobry jest balsam z garniera "after sun" czy jakoś tak. Niby fajnie chłodzi. Szczerze współczuję,ja się opaliłam ale nie cierpię z tego powodu na szczęście Tylko skóra swędzi ale nie piecze
a to najgorsze

Jutro zapisuje małego na szczepienie mmr i już sram żarem jak mój chłopczyk to zniesie.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-08, 22:51   #1672
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A no to widzę że nie ma się raczej czym martwić skoro to zbiorowe takie niejedzenie

Bokeh-jutro wrzuce fotkę Dziś jeszcze mu nie robiłam w nowej odsłonie ale powiem Ci że całkiem inny chłopak,taki już duży

Nancy- Lubci nie kojarzysz? Jak to?

Nawijko-podobno na takie "raki" dobry jest balsam z garniera "after sun" czy jakoś tak. Niby fajnie chłodzi. Szczerze współczuję,ja się opaliłam ale nie cierpię z tego powodu na szczęście Tylko skóra swędzi ale nie piecze
a to najgorsze

Jutro zapisuje małego na szczepienie mmr i już sram żarem jak mój chłopczyk to zniesie.
Lubcię kojarzę, po prostu nie widziałam jej na liście
Stary 2014-06-08, 23:02   #1673
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no właśnie nie widziałam nikogo znanego...
co do jedzenia to mój zjadł dzisiaj:
jajecznicę z 1 jajka (bez chleba)
banana (jednego albo trochę więcej) z Amelką Debrah dwa banany jedli razem
kilka łyżeczek zupy kalafiorowej
brzoskwinię
3 gryzy chlebka
i mi mi mi czyli mleczko moje, bo innego picia nadal nie pije w wystarczającej ilości
No to Amelka zjadła - rano uu + trochę środka z kromki z masłem i pół plasterka żółtego serka, potem banana pół gdzieś ( a reszte Kuba:P), potem kawałek naleśnika, samego, bo dodatku do niego nie chciała żadnego, potem prawie pół deserku z twarożkiem dużego (bo niet zupy), i na kolację parę gryzów chleba z masłem, dodatku znowu żadnego nie chciała i kaszki też nie chciała zjeść. W dzień ze 4 chrupki kuku jeszcze w międzyczasie.

Także raczej słabo, ale dla nas norma, bez spadków. Wody piła dość dużo na szczęście ( bo mamy zwiększoną dawkę żelaza do wody dawać)

Cytat:

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

dokładnie tak dzis np. na sniadanie pól serka tutti z kromką, potem troche picia, w kosciele 2 wafelki (andrutowe, takie 10x10 cm), po powrocie dokonczył serek. Potem drzemka, obiad- kilkanascie lyzeczek rosołu z ziemniakami i miesem. Po południu banan, kilka łyzek biszkoptów w kakao (kakale), na noc 150 mleka. Jak normalnie zjada 10x wiecej i pije, fakt. Wczoraj w ogole nie zjadł obiadu, troche kajzerki tylko poskubał z pomidorem....

LADY, kochana, zeby Ci szybko przeszlo! Dieta sucha no i oby Pietraszka ominęło

Jutro bede umawiac dziecia na pierwsze strzyzenie trzeba mu te pióra troche wyrównac, bo rosną jak chca Długosci szałowej nie ma, o gęstosci to ja moge pomarzyc, ale fryzure trzeba ujarzmic
Sylwia : na dziale moda jest wątek o Modomanii - łącznie z realnymi zdjęciami tych ubran.

Jak napisałaś jak Bartulo spokojnie siedział to ja szok - co prawda do kościoła nie chadzam, ale wiem, że wyglądałoby to inaczej, zdecydowanie mam ostatnio dziecko high need.

nancy: a właśnie ci jeszcze zapomniałam powiedziećb dzisiaj, że u nas się nasila faza mama (poza spacerem, bo amelka przyzwyczajona że na spacerze prowadzi ją tata lub babcia, a u mamy na wózku to się jedzie jak się chce przytulić lub się zmęczy) - bo np tż nie może jej usypiać, nie może jej nosić. Nie chce, wyrywa się do mnie. A miał mnie dziś zmienić bo chciałam odsapnąć i poleżeć kwadrans - nie dało się. Pobiegła do mnie - głaskała mnie, aż się popłakała gdy Tż do niej, że "mamusia śpi" i chciał się pobawić. Poszłam do wc i jakoś odruchowo drzwi zamknęłam przekonana, że ona zostanie z Tż się bawić - nie, płakała pod drzwiami, łzy jak grochy.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 23:04   #1674
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Lubcię kojarzę, po prostu nie widziałam jej na liście
A no nie ma bo ona już od dawna z nami nie pisze
Ale należała do naszej "elyty"

Dobra,zmykam już. Dobrej nocy Wam życzę
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-08, 23:26   #1675
bokeh
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=ZZqs...ature=youtu.be Hania na dobranoc i zmykam spać
Stary 2014-06-08, 23:43   #1676
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona śliczna jest

I Darunia Silver z baseniku też
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 06:54   #1677
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Yae w koncu usnela, nie wiem, ile czasu nam to zajelo, ale ja jestem w oplakanym stanie: siniaki, zadrapania i slady po ugryzieniach. Rzucala sie jak ryba wyrzucona na brzeg, by w pewnym momencie doslownie pasc; uwierzcie mi, ze sprawdzalam, czy przytomnosci nie stracila, bo tak to wygladalo. Noc o dziwo wspaniala, pobudki o 2 i 5 na uu i wstalysmy pare minut przed 7. szaja, debrah myslicie, ze moze to byc wina cukru, ktory byl w niemowlecych ciasteczkach? Podobne cyrki byly, kiedy jadla dzieciece ciastka, stad odstawilam. Wczoraj zabralam za malo jedzenia i z braku laku dostala ciastka dla niemowlat...
Od rana sprzatam; dostalam od t. odkurzacz do materacy i poscieli. Tyle syfu wyszlo mimo codziennego sprzatania, ze szok! marsi dla Samiego by sie przydal przy astmie. gojka dla P. chyba tez!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:09   #1678
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kochane trzymajcie kciuki tz z Julo pojechal na rehaba ja sue pakuje i jade do Zakopanego wracam jutronpo poludniu ale mam stresa juz 3 razybw wc bylam , nmleczko odciagniete czeka w lodowce ciekawe czy ruszy wogole bedzie musial z lyzeczki wypic

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:39   #1679
treselle0
Zadomowienie

dzieki za odpowiedzi odnosnie rybnych konserw
Podajecie juz wode nieprzegotowana? albo z cytryna (moze sa jakies zastrzezenia, ktorych nie znam To pewnie Meneq bedzie wiedziała)?

Mika za tz, ale na pewno da sobie rade

Daria i Hania są przeurocze
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:43   #1680
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mika kaciuki!!!

Bokeh Hania

Moje dziecko jest terminatorem. Zasnal o 22, wstal o 6 na mleko, o 7.30 byl na nogach juz. Padam!

I zuczyslaw z truskaweczka przypominam, ze 2mies temu bylismy u fryzjera

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140608_020.jpg (81,8 KB, 40 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości