W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 08:26   #3721
kro0pka
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

A my z Michałkiem rozpoczynamy 33 tydzień tak blisko
Stary 2014-06-09, 08:28   #3722
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Biedny mój tż tak się spalił na plackach ze cały czerwony jest. Dobrze ze dziś święto i może sobie pospać niż męczyć się w pracy ach u nas znowu gorąco mam dość tej pogody
to nie dla mnie

A ja spaliłam sobie jedno ramię i trochę nos i jestem czerwona
A byłam dosłownie chwile na pełnym słońcu

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:43   #3723
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Biedny mój tż tak się spalił na plackach ze cały czerwony jest. Dobrze ze dziś święto i może sobie pospać niż męczyć się w pracy ach u nas znowu gorąco mam dość tej pogody
to nie dla mnie

Oj masakra wspolczuje Ci ja strasznie unikam slonca bo mam jasna karnacje. Spale sie na raka i tylko boli.. :-( u nas nie ma wolnego, kazdy w pracy twojemu tz-owi to dobrze!!
Stary 2014-06-09, 08:45   #3724
niki19
Zadomowienie

Cytat:

mam nadzieje ze jakis wozek przypadnie Ci do gustu, masz juz jakis swoj wymarzony typ ?

ja troche kupilam bo moje spodnie mi uciskaly brzuch
ale fajnie bo w sumie zaoszczedzilas
chyba jak wszystkie dojdziemy do siebie to czekaja nas zakupy
na razie wiem tylko tyle ,że chcę 3w1 i z pompowanymi kołami mam nadzieje ,że jak pooglądam zrobię rozeznanie to mi się rozjaśni trochę a w sobote jak mąż będzie miał wolne to pojedziemy razem i może coś wybierzemy

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:48   #3725
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość

Nasze szczescie
Stary 2014-06-09, 08:57   #3726
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Nadrobiłam Was oczywiście, ale jako, że robiłam to na raty, to nie cytowałam... i już nic nie pamiętam

W każdym razie Zaczarowana przykro mi, że dalej się tak męczysz bidulko. I wymioty i omdlenia. Nie masz łatwego czasu. Nie dziwię się, że już tak bardzo chcesz, żeby był sierpień!

Maria, te komentarze o tym, jak brzydko wyglądasz - cóż. Świadczą tylko o autorach. Głupie baby i tyle! Sikiem prostym olej!

Ja spędziłam weekend z mężem, miałam się dużo uczyć, ale oczywiście nie wyszło!
Dziś mam prenatalne
I z nowych informacji, dobrych, acz przerażających - promotorka zatwierdziła mi pracę, więc muszę ją złożyć i ....czekać na obronę muszę się ostro zabrać za naukę, bo to już nie żarty!!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:14   #3727
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziś mam prenatalne
I z nowych informacji, dobrych, acz przerażających - promotorka zatwierdziła mi pracę, więc muszę ją złożyć i ....czekać na obronę muszę się ostro zabrać za naukę, bo to już nie żarty!!!
za wizytę

super ze praca zatwierdzona

nauki współczuję ale na pewno dasz rade i zdasz śpiewająco

Nasze szczescie
Stary 2014-06-09, 09:19   #3728
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Za pierwszym razem mnie to zaskoczyło a teraz się już tylko z tego śmieje. Gdybyś je zobaczyła to też śmiałabyś się z tego prostactwa, nie ma co wdawać się w dyskusję z patologią- alkoholiczkami które próbują poprawić sobie humor kosztem ciężarnej.

Jeśli chodzi o Tż to nie było go przy tym gdy prawiły mi komplementy i jeśli teraz by się odezwał to dałby im satysfakcję tym że mu o tym powiedziałam = przyjęłam się

Niech sobie gadają co chcą ja wiem swoje i skoro dobrze czuję się we własnej skórze to pomimo dodatkowych kilogramów wyglądam dobrze.
M_aria- najwazniejsz, ze nabralas do tego dystansu!!! Skoro juz nie dzialaja na Ciebie ich przytyki, to smiej sie im w twarz!

Dziewczyny spotkala mnie kara, za te lody i odpuszczenie sobie z dieta... dzisiaj na wadze 1,5 kg wiecej niz tydzien temu!! Jestem wsciekla na siebie!!!! Choc licze, ze moze troche wody w organizmie sie zebralo przez te upaly...
Dzisiaj siedze w domu z moja coreczka, wiec bede musiala wymyslic jej jakies atrakcje... szkoda mi bylo posylac ja do przedszkola, bo dzieci siedza w nagrzanych salach, a na dwor wychodza na godzinke... Ninki sala jest od poludniowej strony, wiec w klasie jest goraco jak w piekle, a ja w domu pozaslaniam rolety i da sie funkcjonowac!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:25   #3729
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Mnie niestety ciągle spotyka złośliwość ze strony rodziny mojego Tż

Zaczynają się różne mniej przyjemne sprawy typu opuchnięte nogi, ręce bez czucia, bezsenność, ale to i tak nie psuje mi świetnego humoru.
Ja dziś od teściowej usłyszałam, "oooo widzę, że puchniesz równo...i buzia się zaokrągliła"dodam, że nie widziała mnie półtora miesiąca. No ale HELOŁŁ jestem w ciąży a nie na kuracji odchudzającej w Ciechocinku.
Mogła by sobie darować.

Także spoko luz ... nie jesteś sama

Cytat:
Powiem wam dziewczyny ze taka pogoda to nie dla mnie..
2 razy zemdlalam dobrze ze Tz mnie zlapal i wymiotowalam 4 razy jakas masakra
wiec wypad nad jezioro nie do konca sie udal
ale kapalam sie , dostalam pozwolenie od poloznej poza tym woda w tym jeziorze jest oczyszczana polozna nawet powiedziala ze smialo moge w nim rodzic

z lepszych wiadomosci paczka z zamowieniami bedzie we wtorek w koncu ja wyslalli bo im sie jakos nie spieszylo wiec mega sie ciesze
że co? 2 razy straciłaś przytomność? bez jaj... i nie pojechaliście do szpitala? Ja to bym od razu chciała jechać. Jak mi jest przykro, że tak się męczysz....

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
HEJ,

ja kończę męczący weekend i ide odpocząć. Chyba w tygodniu mimo, że mam dużo pracy, to jestem bardziej wypoczęta oj trzeba nabrać sił na cały tydzień.
w poniedziałek wizyta...trochę się denerwuję ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

trzymajcie się dziewczątka
Trzymam kciuki za wizytę. Musi i będzie dobrze.

A z pracą zgadzam się

Cytat:
Ale dzisiaj było pięknie.. Pół dnia przesiedziałam na huśtawce w cieniu
Od kiedy się obudziłam mam ból brzucha tak na górze.. Jakby piekący.. i nie przestaje mnie boleć do tej pory :-( czy to normalne? czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza?
kroopka każdy niepokojący nas ból który dłuższy czas nie przechodzi i się martwisz powinnaś dla własnego zdrowia i spokoju zgłosić do lekarza. Ja tam już dmucham na zimne. Może i jestem przewrażliwiona ale przekonałam się, że KTO PYTA NIE BŁĄDZI.

mamamarta no ładnie ładnie .... trzeba się oszczędzać. Nasz etap ciąży to już nie przelewki.
Odpoczywaj Kochana.
Jeżeli chodzi o termomix.a to moja sąsiadka ma i też jest nim zachwycona. Niestety nie stać mnie na taki sprzęt ale chętnie nabyła bym taki. Rewelka dla matek, kobiet pracujących no super sprawa.

aaa i brawoooo za 8 miesiąc

Ja już zdurniałam w sprawie wózka i materaca. Wiem, że ten temat ciągnie się i ciągnie ale im więcej się w to wgłębiam tym bardziej nie wiem na co się zdecydować.

Leżałam wczoraj na leżaczku na placu w cieniu .... i nogi z przodu mi się spiekły mam na sobie barwy narodowe biało czerwone !!! Na słońce ich nie wystawiałam a byłam posmarowana blokerem mimo to szczypie ;/

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:29   #3730
motylek_555
Raczkowanie

Hej dziewczyny Nadrobiłam Was, ale nie dam rady pocytowac, wybaczcie
Widzę, że urządzanie kącikow dla maluszków i dalsze kompletowanie wyprawki idzie pełną parą, super
Dla wszystkich, które gorzej się czują , uważajcie na siebie Dziewczyny i na Wasze maleńswa
POgoda super, uwielbiam jak jest tak gorąco, ale...nie teraz Jestem spuchnieta jak balon, nogi (całe!!), stopy i dłonie mam jak niedźwiedź i to pluszowy w dodatku, czuje sie z tym fatalnie Wczoraj wieczorem, po trzymaniu rąk w górze jakos udalo mi się zdjąć obrączke i pierścionek, nie chciałam tego robic, ale któraś z Was pisała o przypadku, gdzie dziewczynie zaczął sinieć palec i musieli przecinać obrączkę - wolalam tego uniknąć
W piątek pojechaliśmy z TŻ wybierać wózek. Dobrze , że przygotowałam sie do tego tematu wczesniej, bo bez zadnej wiedzy byloby naprawde ciezko Zdecydowaliśmy się na ten:

http://www.markowymix.pl/esklep/home...cabriofix.html

kolorek szary CA14, a cały stelaż i koła białe - jest dość duży, ale lżejszy w porównaniu np.z Bebetto, łatwo sie składa, rozkłada, mam nadzieje, że naszej Dzidzi bedzie w nim wygodnie, do tego dobralismy fotelik Maxi Cosi Cabrofix w kolorze czarnym.Bylismy niemalże zdecydowani na fotelik recaro, piękny wizualnie (duzo ładniejszy niżMaxiCosi), super wykonany i 4 w ADAC, ale po wpjęciu go w stelaż wózka i do samochodu okazało się, ze dziecko jeździłoby na siedząco , a głowka leciałaby do przodu, a przeciez taki malenkie dzieci muszą lezec, a nie siedziec Dobrze, że to sprawdzilismy, dzieki mnie tak na marginesie .
Sprzedawca zrobił nam całkiem fajny rabat, wiec zacheceni zamówilismy jeszcze łóżeczko i mebelki . Mebelki takie:
http://lettadzieciom.pl/product-pol-...UX-popiel.html szafa, regał, komoda, półka nad komode

a łóżeczko takie:
http://www.sklep-tosia.pl/klups-nati-kokardka_p1360 zamówilismy z szufladą, mysle, że przyda sie na zapasy pampersów, chusteczek itd.

Jestem wiec bardzo zadowolona z zakupów Wózek ma być za ok 2 tyg, mebelki za 3, jak juz zrobimy remont w pokoiku.

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-06-09 o 09:51
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:31   #3731
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę

super ze praca zatwierdzona

nauki współczuję ale na pewno dasz rade i zdasz śpiewająco
Dzięki. Zabieram się za naukę - nie ma już co tego odwlekać

Angelika, no komentarz teściowej szalenie miły - nie ma co!
Ja nie wiem, czy ludzie czerpią satysfakcję z mówienia czegoś takiego? Nie rozumiem tego kompletnie, przecież to oczywiste, że sprawia to komus przykrość...

Hania

Stary 2014-06-09, 09:36   #3732
kasia_ruda
Zakorzenienie

Oho! Weekend się skończył, wizaż rusza pełną parą u nas też upał straszny wczoraj, ale dzięki temu ubranka schły w sekundę, więc prawie wyszliśmy z prania i prasowania dla synka. Dziś przyjedzie łóżeczko i jak znam tżta to będzie je chciał od razu skręcić.

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy na długi spacer na Starówkę, niestety ood koniec coś mnie tak zaczęło boleć w prawym boku, że musieliśmy wracać. Myślałam, że to kolka, ale nie przechodziło przy siedzeniu, pewnie synek mi się jakoś w okolice wątroby zakręcił i coś uciskał. Na szczęście jest już ok. Powiem wam, że przez chwilę miałam stracha, że to np wyrostek...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:41   #3733
gosia3103
Zakorzenienie

Aa właśnie, co do obrączek. Moja mama będąc ze mną w ciąży musiała swoją rozciąć bo nie dała rady zdjąć. Ja zaczęłam zdejmować jak były pierwsze upały, niby nie puchłam ale na wszelki wypadek zakładałam tylko wychodząc z domu. Teraz zdjęłam w zeszłym tygodniu, bo mimo deszczowej pogody była na styk i wolę już nie zakładać wcale. Normalnie palec mnie boli bez niej!! po prawie czterech latach ale wolę to niż ją stracić, mam tu przetopioną obrączkę po Tacie do środka więc jest dla mnie podwójnie ważna.
Mąż mój i tak nie nosi na co dzień, zakłada tylko na jakieś wyjścia i okazje bo już parę razy zgubił w pracy, raz prawie płytki w kuchni u klienta zrywał bo przeszukał wszystko i już myślał, że mu wpadła pod spód przy pracy więc teraz obie leżą sobie grzecznie w pudełeczku.
Stary 2014-06-09, 09:55   #3734
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

że co? 2 razy straciłaś przytomność? bez jaj... i nie pojechaliście do szpitala? Ja to bym od razu chciała jechać. Jak mi jest przykro, że tak się męczysz....
stracilam na chwile
poza tym nie ma co panikowac bo juz wczesniej mi sie to zdarzalo
gdyby brzuch mnie bolal czy cos to bysmy pojechali ale mala fikala w brzuchu wiec wszystko bylo ok a ja szybko doszlam do siebie
za to wrocilismy do domu taksowka a to byl kawal drogi wydalismy 50 euro ale Tz bal sie ze mna jechac autobusem a potem pociagiem
cale szczescie bo tak chcialo mi sie wymiotowac a pociagiem zeszlo by o godzine dluzej

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spotkala mnie kara, za te lody i odpuszczenie sobie z dieta... dzisiaj na wadze 1,5 kg wiecej niz tydzien temu!! Jestem wsciekla na siebie!!!! Choc licze, ze moze troche wody w organizmie sie zebralo przez te upaly...
Dzisiaj siedze w domu z moja coreczka, wiec bede musiala wymyslic jej jakies atrakcje... szkoda mi bylo posylac ja do przedszkola, bo dzieci siedza w nagrzanych salach, a na dwor wychodza na godzinke... Ninki sala jest od poludniowej strony, wiec w klasie jest goraco jak w piekle, a ja w domu pozaslaniam rolety i da sie funkcjonowac!
ja od wczoraj tez sobie jem slodycze i lody
uwazam ze kg bede sie przejmowac pozniej teraz nie ma co sie martwic
grunt to sie ruszac troche spacerki itd.

a ta pogoda to jakas masakra

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
W piątek pojechaliśmy z TŻ wybierać wózek. Dobrze , że przygotowałam sie do tego tematu wczesniej, bo bez zadnej wiedzy byloby naprawde ciezko Zdecydowaliśmy się na ten:
http://www.markowymix.pl/esklep/home...cabriofix.html kolorek szary CA14, a cały stelaż i koła białe - jest dość duży, ale lżejszy w porównaniu np.z Bebetto, łatwo sie składa, rozkłada, mam nadzieje, że naszej Dzidzi bedzie w nim wygodnie, do tego dobralismy fotelik Maxi Cosi Cabrofix w kolorze czarnym.Bylismy niemalże zdecydowani na fotelik recaro, piękny wizualnie (duzo ładniejszy niżMaxiCosi), super wykonany i 4 w ADAC, ale po wpjęciu go w stelaż wózka i do samochodu okazało się, ze dziecko jeździłoby na siedząco , a głowka leciałaby do przodu, a przeciez taki malenkie dzieci muszą lezec, a nie siedziec Dobrze, że to sprawdzilismy, dzieki mnie tak na marginesie .
Sprzedawca zrobił nam całkiem fajny rabat, wiec zacheceni zamówilismy jeszcze łóżeczko i mebelki . Mebelki takie:
http://lettadzieciom.pl/product-pol-...UX-popiel.html szafa, regał, komoda, półka nad komode
a łóżeczko takie:
http://www.sklep-tosia.pl/klups-nati-kokardka_p1360 zamówilismy z szufladą, mysle, że przyda sie na zapasy pampersów, chusteczek itd.
Jestem wiec bardzo zadowolona z zakupów Wózek ma być za ok 2 tyg, mebelki za 3, jak juz zrobimy remont w pokoiku.
Super zakupki

bardzo podobaja mi sie takie zestawy mebli
gdybysmy mieli pokoj dla malej to bysmy tez zamowili komplet
bo sa juz super od 600 euro
wiec troche bylam zawiedziona ze nie moglismy w tym temacie zaszalec

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Aa właśnie, co do obrączek. Moja mama będąc ze mną w ciąży musiała swoją rozciąć bo nie dała rady zdjąć. Ja zaczęłam zdejmować jak były pierwsze upały, niby nie puchłam ale na wszelki wypadek zakładałam tylko wychodząc z domu. Teraz zdjęłam w zeszłym tygodniu, bo mimo deszczowej pogody była na styk i wolę już nie zakładać wcale. Normalnie palec mnie boli bez niej!! po prawie czterech latach ale wolę to niż ją stracić, mam tu przetopioną obrączkę po Tacie do środka więc jest dla mnie podwójnie ważna.
Mąż mój i tak nie nosi na co dzień, zakłada tylko na jakieś wyjścia i okazje bo już parę razy zgubił w pracy, raz prawie płytki w kuchni u klienta zrywał bo przeszukał wszystko i już myślał, że mu wpadła pod spód przy pracy więc teraz obie leżą sobie grzecznie w pudełeczku.

Tz babci tak spuchly rece w ciazy ze musiala miec rozcinana obraczke
ja nie nosze obraczki tylko jak gdzies wychodzimy bo przy wymiotach czesto myje rece a sciaganie dla mnie caly czas bylo uciazliwe
za to moj Tz sie nie roztaje z obraczka a bez niej czuje sie jak on to mowi ' goly '

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-09 o 09:57
Stary 2014-06-09, 10:02   #3735
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
to nie dla mnie

oj to współczuję strasznie...
Kochana musisz uważać, bo ze słońcem nie ma niestety żartów.
Ja zawsze uwielbiałam się opalać, ale teraz ograniczam się naprawdę do minimum. Już pierwsze kwietniowe promienie spowodowały że pojawiły mi się na twarzy przebarwienia ( co prawda nie są strasznie widoczne, ale jednak są ), to aż boję sobie wyobrazić co by mogło być jakbym się wystawiła teraz na słońce. Używam kremu z wysokim filtrem i jakoś daję radę póki co

Cytat:
Ja dziś od teściowej usłyszałam, "oooo widzę, że puchniesz równo...i buzia się zaokrągliła"dodam, że nie widziała mnie półtora miesiąca. No ale HELOŁŁ jestem w ciąży a nie na kuracji odchudzającej w Ciechocinku.
Mogła by sobie darować.

o i takie podejście mi się podoba!!! Angelika jesteś moją idolką
Nikt, czy to teściowa czy ktoś inny z kochanej rodzinki, która jak nikt inny, potrafi dowalić, nie powinien sobie pozwalać na takie komentarze. A jeśli już ktoś jest taki "miły" i "taktowny"- to musimy podchodzić do tego na luzie!!! Nie ma innego wyjścia, po prostu szkoda nerwów na takich ludzi.

Cytat:
Widzę, że urządzanie kącikow dla maluszków i dalsze kompletowanie wyprawki idzie pełną parą, super
Dla wszystkich, które gorzej się czują , uważajcie na siebie Dziewczyny i na Wasze maleńswa
POgoda super, uwielbiam jak jest tak gorąco, ale...nie teraz Jestem spuchnieta jak balon, nogi (całe!!), stopy i dłonie mam jak niedźwiedź i to pluszowy w dodatku, czuje sie z tym fatalnie Wczoraj wieczorem, po trzymaniu rąk w górze jakos udalo mi się zdjąć obrączke i pierścionek, nie chciałam tego robic, ale któraś z Was pisała o przypadku, gdzie dziewczynie zaczął sinieć palec i musieli przecinać obrączkę - wolalam tego uniknąć
http://www.markowymix.pl/esklep/home...cabriofix.html kolorek szary CA14, a cały stelaż i koła białe - jest dość duży, ale lżejszy w porównaniu np.z Bebetto, łatwo sie składa, rozkłada, mam nadzieje, że naszej Dzidzi bedzie w nim wygodnie, do tego dobralismy fotelik Maxi Cosi Cabrofix w kolorze czarnym.Bylismy niemalże zdecydowani na fotelik recaro, piękny wizualnie (duzo ładniejszy niżMaxiCosi), super wykonany i 4 w ADAC, ale po wpjęciu go w stelaż wózka i do samochodu okazało się, ze dziecko jeździłoby na siedząco , a głowka leciałaby do przodu, a przeciez taki malenkie dzieci muszą lezec, a nie siedziec Dobrze, że to sprawdzilismy, dzieki mnie tak na marginesie .
a łóżeczko takie:
Motylku super zakupy podobają mi się zwłaszcza mebelki- bardzo w moim stylu

Co do puchnięcia- tak się cieszę, bo póki co omija mnie ta przykra dolegliwość
Ale pierścionków przezornie nie noszę, aby się kiedyś nie okazało, że nie mogę ich już zdjąć

Dziewczyny muszę się wam pochwalić, że już na serio wzięłam się za kompletowanie wyprawki- powiedzcie mi czy warto inwestować podgrzewacz do butelek?? Widziałam też takie urządzenia 2 w 1- podgrzewacz i sterylizator w jednym. Macie w planach taki zakup?

A może nasze doświadczone mamusie się wypowiedzą ( Tasia, chilanes, twin-- maid, sara 85, pentuerka, justa_1978) czy to w ogóle warto kupować?

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-09 o 10:05
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:05   #3736
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
to nie dla mnie

a ja nadal biala jak kreda, musze sie wychylisc troche zeby zlapac jednak jakakolwiek opalenizne..
Kurcze Ty to masz przerabana tas ciaze,oby druga taka nie byla bo jak wtedy bedziesz sie 1 dzieckiem zajmowac Pomysl sobie ze juz naprawde niedlugo, przetrwalas 7 m-cy to przetrwasz jeszcze 2
Zaczarowana z innej beczki do Ciebie pisze jesczcze Popytaj ta swoja polozna co mozesz dostac od panstwa za free dla dziecka bo moja siostra na pewno dostala recepte na inhalator i dostala w aptece za darmo i nie wiem czy z termometrem tez tak nie jest
Daj znac jakby bylo cos jeszcze to powiem siostrze

Cytat:
Cześć.

Nadrobiłam Was oczywiście, ale jako, że robiłam to na raty, to nie cytowałam... i już nic nie pamiętam

Dziś mam prenatalne
uuu a wiesz mniej wiecej kiedy ta obrona? na pewno wszytsko bedzie dobrze! wezmiesz sie za nauke wtedy kiedy adrenalina sie zmobilizuje
Powodzenia na badaniu dzisiejszym!!!
Cytat:
no to juz ostatnia prosta
Cytat:
no licz ok 30 dag na dzidziusia, nie wiem ile lozysko i wody, ale sa upaly i na 100% jakas wde zgromadzilas wiec spokojnie, aczkolwiek rozumiem bo przezywam kazde pol kg
Ja tez dzisiaj z synkiem wdomu ale to dlaego ze jest chory i nei wiem czy po tej szkarlatynie nie bedzie mial nawrotu i tym razem anginy ehhh mnie tez strasznie zaczelo bolec gardlo do tego

Cytat:
Mogła by sobie darować.
mamamarta no ładnie ładnie .... trzeba się oszczędzać. Nasz etap ciąży to już nie przelewki.
Odpoczywaj Kochana.
Jeżeli chodzi o termomix.a to moja sąsiadka ma i też jest nim zachwycona. Niestety nie stać mnie na taki sprzęt ale chętnie nabyła bym taki. Rewelka dla matek, kobiet pracujących no super sprawa.

Ja już zdurniałam w sprawie wózka i materaca. Wiem, że ten temat ciągnie się i ciągnie ale im więcej się w to wgłębiam tym bardziej nie wiem na co się zdecydować.
Czy ktos na tym watku ma normalna tesciowa????? Twoja wymiata, co za baba
Wiem ze powinnam zwolnic ale czuje ze nie moge sobie na to pozwolic, wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda a tu wszytsko w rozbiorce wiec chyba mnie rozumiesz

Co do wozka to moze idz najpierw do sklepu i poogladaj bo na necie wszytsko troche inaczej wyglada, wypisane sa same superlatywy a w skepie moze ktos Ci cos doradzi, pozniej sobie poczytasz na necie o tych ktore Ci polecil sprzedawca i jakos wybierzec...?
No na pewno zaden idealny nie jest a jak jest to strasznie duzo kosztuje :/

A co do materaca to ja mialam troche inne podejscie, w zasadzie troche olalam temat bo uznalam ze to przyjemnosc na 2-max 3 lata lata wiec coz takie lekkie dziecko moze zrobic z tym materacem? Ja kupilam w zestawie z lozeczkiem kokos, pianka, gryka i po 4 latach od kupienia bedzie go uzywal mlodszy synek... Robakow nie ma (chyba-mam nadzieje) , wietrzy sie od miesiaca i czeka na nowego wlasciciela

Cytat:
a łóżeczko takie:
Bardzo ladny ten wozek mebelki tez fajne, widze ze szarosci kroluja jak kocyk z biedronki
Ja tez wczoraj zdjelam obraczke i pierscionek... zaczyna sie etap puchniecia, super...dlatego ja MUSZE urodzic w 38 tygodniu i koniec kropka. Siostra mi kupila juz herbatke z lisci malin i od 36 tyg mam zamiar ja zlopac ile wlezie, hehheheeh

Rany ja 5 wrzesnia mam wesele u najblizszej kuzynki, jesli maly przeczeka do konca rownie dobrze moge urodzic 24 sierpnia to jak ja pode na to wesel?? nie no herbatka, mycie okien, wspolzycie, innej opcji nei widze a isc musze, mialam byc swiadkowa...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:14   #3737
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
HEJ,

ja kończę męczący weekend i ide odpocząć. Chyba w tygodniu mimo, że mam dużo pracy, to jestem bardziej wypoczęta oj trzeba nabrać sił na cały tydzień.
w poniedziałek wizyta...trochę się denerwuję ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

trzymajcie się dziewczątka
Też mam dzisiaj wizytę o 15.15

Cytat:
Mogła by sobie darować.

A z pracą zgadzam się

kroopka każdy niepokojący nas ból który dłuższy czas nie przechodzi i się martwisz powinnaś dla własnego zdrowia i spokoju zgłosić do lekarza. Ja tam już dmucham na zimne. Może i jestem przewrażliwiona ale przekonałam się, że KTO PYTA NIE BŁĄDZI.

Odpoczywaj Kochana.

Leżałam wczoraj na leżaczku na placu w cieniu .... i nogi z przodu mi się spiekły mam na sobie barwy narodowe biało czerwone !!! Na słońce ich nie wystawiałam a byłam posmarowana blokerem mimo to szczypie ;/
Dziewczyny, ja rozumiem oburzanie się jak ktoś chamsko powie, że jesteście grube, ale jak teściowa powie, że spuchłyście to jest o co się denerwować? Przecież to prawda, że puchniemy i nie ma to nic wspólnego z byciem grubym czy obrażaniem nas. Moja też mi powiedziała, że się powiększyłam i buzię mam okrągłą, ale to prawda! Nie bądźmy takie przewrażliwione na swoim punkcie.

Myślałam, że mi stopy nie puchną bo nie widziałam różnicy, ale ją poczułam jak zaczęłam przymierzać swoje stare buty. We wszystkich mi ciasno, no jakaś masakra. A sprawdzałam, które będą mi pasować do sukienki na ślub. Skończyło się na tym, ze mama mi swoje pożyczy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:16   #3738
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Dziewczyny muszę się wam pochwalić, że już na serio wzięłam się za kompletowanie wyprawki- powiedzcie mi czy warto inwestować podgrzewacz do butelek?? Widziałam też takie urządzenia 2 w 1- podgrzewacz i sterylizator w jednym. Macie w planach taki zakup?

A może nasze doświadczone mamusie się wypowiedzą ( Tasia, chilanes, twin-- maid, sara 85, pentuerka, justa_1978) czy to w ogóle warto kupować?
Ja mialam sterylizator aventa ten duzy i nie lubialam go, wolalam gotowac butelki w garku.
Podgrzewacz mialam tomee tipp i nie wyobrazam sobie zycia bez niego odkad skonczylam karmic tomka byl wlaczony 24 h/dobre, Tomek strasznie ulewal i musial jesc czesto ale malo (np 3 razy w nocy) , wiec na biezaco mialam wsadzona butle z woda a jak sie obudzil towsypywalam mleko i w pol minuty jedzenie gotowe, dzecko nie zdazy sie rozbudzic i zasypia dalej..

aaa Mamusie kolejny niezbezdy hadzet to pojemnik na mleko (modyfikowane)- taki must have

ja mialam taki pietrowy, co jak ten:

http://allegro.pl/beaba-pojemnik-na-...233810237.html

U mnie kazda komora miala inny kolor i mozna bylo zapamietac w ktorej ile mleka jest, sa tez takie okragle, tamnsze ale nigdy nie wiadomo ktora przegrodka jest ktora wiec ja wolalm ten pietrowy, POLECAM!!

koniec wymadrzania

Stary 2014-06-09, 10:30   #3739
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
uuu a wiesz mniej wiecej kiedy ta obrona? na pewno wszytsko bedzie dobrze! wezmiesz sie za nauke wtedy kiedy adrenalina sie zmobilizuje
Powodzenia na badaniu dzisiejszym!!!

Czy ktos na tym watku ma normalna tesciowa????? Twoja wymiata, co za baba
Wiem ze powinnam zwolnic ale czuje ze nie moge sobie na to pozwolic, wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda a tu wszytsko w rozbiorce wiec chyba mnie rozumiesz
Obrona ma być po ok. 2 tygodniach od złożenia pracy. Mam nadzieję, że w tym tyg ją złożę, bo muszę mieć jeszcze podpisy promotorki... No więc w okolicach końca czerwca chyba.
Uczę się cały czas, ale powoli. Mam do ogarnięcia 50 pytań z całych studiów,losuje się 2 i wybiera jedno do odpowiedzi. Mam nadzieję, że uda się trafić na takie, które będę umieć. A jak wiadomo - im więcej się naucze, tym większa szansa na takie trafienie

Proponuję ranking teściowych!
Moja bywa różna, ale nic niemiłego prosto w gębę mi jeszcze nie powiedziała

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja rozumiem oburzanie się jak ktoś chamsko powie, że jesteście grube, ale jak teściowa powie, że spuchłyście to jest o co się denerwować? Przecież to prawda, że puchniemy i nie ma to nic wspólnego z byciem grubym czy obrażaniem nas. Moja też mi powiedziała, że się powiększyłam i buzię mam okrągłą, ale to prawda! Nie bądźmy takie przewrażliwione na swoim punkcie.
A ja uważam, że się nie powinno tak gadać i już!
To, że tyjemy to też normalne... ale nikt tego usłyszeć nie chce. Dorośli ludzie tym się różnią od dzieci, że niektóre swoje uwagi, mimo, że prawdziwe, potrafią zachować dla siebie. Szczególnie, jesli to może być dla kogoś niemiłe.
Czasem lepiej się ugryźć w język i już!
Widzi się różne osoby w ciąży, niektóre wyglądają lepiej, inne gorzej, niektóre całkiem kiepsko. Ale myślę, że to tak specyficzny czas dla organizmu kobiety, że same wiemy, że nie jesteśmy symbolami seksu, a na niektóre rzeczy, jak tycie, puchnięcie czy np. wypryski, uczulenia itp. nie mamy wpływu. Każda z nas ma lustro, widzi to, ale niewiele może z tym na razie zrobić. Więc po co jeszcze komuś takimi tekstami dowalać?

Ja dla odmiany, wczoraj, jak rozbierałam się do spania, usłyszałam od swojego męża 'Kochanie, ale Ty pieknie wyglądasz w ciąży. tak się bałaś, że będziesz wyglądać nieładnie, a jesteś taka śliczna w ciąży' Kochany

Kurcze, czytam, że Wy prawie wszystkie już coś pierzecie, a ja nic. Mogłabym...ale czy potem mam to wsadzić z powrotem do worków? Nie przejdzie mi workiem? Nie zakurzy się? Bo komodę dla Hanki planujemy kupić i skręcić dopiero w drugiej połowie lipca

Hania

Stary 2014-06-09, 10:34   #3740
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Dziś mam prenatalne
Za zatwierdzenie pracy, teraz juz bedzie z górki, zobaczysz, że bedziesz miała taryfe ulgową, ale stresik z pewnością jest
Super, że zobaczysz dziś swoją dzidzie, zazdroszczę

Cytat:

Oj tam od razu kara...ja nauczona doświadczeniem z poprzednich upałow, nawet nie wchodze teraz na wage zeby sie nie załamywac

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Czyli dobrze, że zdjełam, lepiej sie z nią na jakis czas rozstac, niz niszczyc w razie czego

Cytat:
stracilam na chwile
poza tym nie ma co panikowac bo juz wczesniej mi sie to zdarzalo
gdyby brzuch mnie bolal czy cos to bysmy pojechali ale mala fikala w brzuchu wiec wszystko bylo ok a ja szybko doszlam do siebie
za to wrocilismy do domu taksowka a to byl kawal drogi wydalismy 50 euro ale Tz bal sie ze mna jechac autobusem a potem pociagiem
cale szczescie bo tak chcialo mi sie wymiotowac a pociagiem zeszlo by o godzine dluzej

Super zakupki

bardzo podobaja mi sie takie zestawy mebli
gdybysmy mieli pokoj dla malej to bysmy tez zamowili komplet
bo sa juz super od 600 euro
wiec troche bylam zawiedziona ze nie moglismy w tym temacie zaszalec

Tz babci tak spuchly rece w ciazy ze musiala miec rozcinana obraczke
ja nie nosze obraczki tylko jak gdzies wychodzimy bo przy wymiotach czesto myje rece a sciaganie dla mnie caly czas bylo uciazliwe
za to moj Tz sie nie roztaje z obraczka a bez niej czuje sie jak on to mowi ' goly '
Bidulko Umeczysz sie, ale Olivka wszystko Ci wynagrodzi
Co do pokoiku, to pewnie jeszcze Cie to czeka. Teraz mieszkacie w wynajmowanym mieszkaniu tak? Wiec pewnie kiedys bedziecie chcieli miec cos swojego i wtedy bedziesz miała pole do popisu

Cytat:

Ale pierścionków przezornie nie noszę, aby się kiedyś nie okazało, że nie mogę ich już zdjąć

Ciesze sie, że podobają Ci sie mebelki, faktycznie szarości są szalenie ostatnio popularne
Co do podgrzewacza, to własnie sie nad nim zastanawiałam, ale nie zamówiłam nie wiem, czy dobrze zrobiłam... czekamy w takim razie na opinie doświadczonych mamuś

Cytat:
Ja tez dzisiaj z synkiem wdomu ale to dlaego ze jest chory i nei wiem czy po tej szkarlatynie nie bedzie mial nawrotu i tym razem anginy ehhh mnie tez strasznie zaczelo bolec gardlo do tego

Czy ktos na tym watku ma normalna tesciowa?????

Co do wozka to moze idz najpierw do sklepu i poogladaj bo na necie wszytsko troche inaczej wyglada, wypisane sa same superlatywy a w skepie moze ktos Ci cos doradzi, pozniej sobie poczytasz na necie o tych ktore Ci polecil sprzedawca i jakos wybierzec...?
No na pewno zaden idealny nie jest a jak jest to strasznie duzo kosztuje :/

A co do materaca to ja mialam troche inne podejscie, w zasadzie troche olalam temat bo uznalam ze to przyjemnosc na 2-max 3 lata lata wiec coz takie lekkie dziecko moze zrobic z tym materacem? Ja kupilam w zestawie z lozeczkiem kokos, pianka, gryka i po 4 latach od kupienia bedzie go uzywal mlodszy synek... Robakow nie ma (chyba-mam nadzieje) , wietrzy sie od miesiaca i czeka na nowego wlasciciela

Bardzo ladny ten wozek mebelki tez fajne, widze ze szarosci kroluja jak kocyk z biedronki
Ja tez wczoraj zdjelam obraczke i pierscionek... zaczyna sie etap puchniecia, super...dlatego ja MUSZE urodzic w 38 tygodniu i koniec kropka. Siostra mi kupila juz herbatke z lisci malin i od 36 tyg mam zamiar ja zlopac ile wlezie, hehheheeh

Rany ja 5 wrzesnia mam wesele u najblizszej kuzynki, jesli maly przeczeka do konca rownie dobrze moge urodzic 24 sierpnia to jak ja pode na to wesel?? nie no herbatka, mycie okien, wspolzycie, innej opcji nei widze a isc musze, mialam byc swiadkowa...
Biedny synuś . A z tą herbatką, to serio piszesz?
Wybór materacyka jeszcze przede mną, poza tym 2 rożki, może pościel (poki co, nie bedzie potrzebna)
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:35   #3741
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam sterylizator aventa ten duzy i nie lubialam go, wolalam gotowac butelki w garku.
Podgrzewacz mialam tomee tipp i nie wyobrazam sobie zycia bez niego odkad skonczylam karmic tomka byl wlaczony 24 h/dobre, Tomek strasznie ulewal i musial jesc czesto ale malo (np 3 razy w nocy) , wiec na biezaco mialam wsadzona butle z woda a jak sie obudzil towsypywalam mleko i w pol minuty jedzenie gotowe, dzecko nie zdazy sie rozbudzic i zasypia dalej..

aaa Mamusie kolejny niezbezdy hadzet to pojemnik na mleko (modyfikowane)- taki must have

ja mialam taki pietrowy, co jak ten:

http://allegro.pl/beaba-pojemnik-na-...233810237.html

U mnie kazda komora miala inny kolor i mozna bylo zapamietac w ktorej ile mleka jest, sa tez takie okragle, tamnsze ale nigdy nie wiadomo ktora przegrodka jest ktora wiec ja wolalm ten pietrowy, POLECAM!!

koniec wymadrzania
o nie nie, jaki koniec wymądrzania!!! "wymądrzaj" się kochana proszę jak najwięcej!!
dla mnie osoby, całkowicie zielonej w tym temacie, to nieocenione rady i ślicznie dziękuję za Twoja odpowiedź

na pewno więc zainwestuje w podgrzewacz
Stary 2014-06-09, 10:40   #3742
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Mogła by sobie darować.

A z pracą zgadzam się

Odpoczywaj Kochana.

nie wiem jak ludzie moga być tacy wredni
ja spotykam sie raczej z pozytywnymi opiniami
chociaż wczoraj siostrzenica mi powiedziała, ze myślała ze będe miała dziewczynkę bo wybrzydłam, ale za to stwierdziła, ze mam malutki brzuszek, bo niektóre kobitki w tym czasie to sa "wielkie lochy" Wiec biorąc pod uwage że ona zawsze była dobitna i potrafiła mi powiedzieć co myśli to dobre chociaz i to co mi powiedział, mogło być gorzej

A ja dzis byłam na ciuchach, pokupywałam pajacyki na 62-68 cm, takie były śliczne że nie mogłam sie opanować
dwa sweterki(ciekawostka sa identyczne a na jednym jest od 6-9 ms a na drugim 3ms) ale pomyślałam ze akurat na wrzesień październik mały już wejdzie jeden jak nowy a drugi nowy z metka.i takie śliczne ogrodniczki jeansowe (od 0-3 ms na metce pisze pisze, ale jak dla mnie to one wyglądają bardziej 62-68cm)ale jak by nie było to myśle że na wrzesień październik beda jak znalazł, nie? A ze wszystko było po 1 zł to sie trochę obłowiłam i całe 10 zł wydałam Jestem mega zadowolona
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:52   #3743
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Obrona ma być po ok. 2 tygodniach od złożenia pracy. Mam nadzieję, że w tym tyg ją złożę, bo muszę mieć jeszcze podpisy promotorki... No więc w okolicach końca czerwca chyba.
Uczę się cały czas, ale powoli. Mam do ogarnięcia 50 pytań z całych studiów,losuje się 2 i wybiera jedno do odpowiedzi. Mam nadzieję, że uda się trafić na takie, które będę umieć. A jak wiadomo - im więcej się naucze, tym większa szansa na takie trafienie

To, że tyjemy to też normalne... ale nikt tego usłyszeć nie chce. Dorośli ludzie tym się różnią od dzieci, że niektóre swoje uwagi, mimo, że prawdziwe, potrafią zachować dla siebie. Szczególnie, jesli to może być dla kogoś niemiłe.
Widzi się różne osoby w ciąży, niektóre wyglądają lepiej, inne gorzej, niektóre całkiem kiepsko. Ale myślę, że to tak specyficzny czas dla organizmu kobiety, że same wiemy, że nie jesteśmy symbolami seksu, a na niektóre rzeczy, jak tycie, puchnięcie czy np. wypryski, uczulenia itp. nie mamy wpływu. Każda z nas ma lustro, widzi to, ale niewiele może z tym na razie zrobić. Więc po co jeszcze komuś takimi tekstami dowalać?

Ja dla odmiany, wczoraj, jak rozbierałam się do spania, usłyszałam od swojego męża 'Kochanie, ale Ty pieknie wyglądasz w ciąży. tak się bałaś, że będziesz wyglądać nieładnie, a jesteś taka śliczna w ciąży' Kochany

Kurcze, czytam, że Wy prawie wszystkie już coś pierzecie, a ja nic. Mogłabym...ale czy potem mam to wsadzić z powrotem do worków? Nie przejdzie mi workiem? Nie zakurzy się? Bo komodę dla Hanki planujemy kupić i skręcić dopiero w drugiej połowie lipca
Ja tak czytałam, że powinno się to zrobić odpowiednio wcześniej, żeby nasze domowe bakterie miały okazję się w tych ciuchach zadomowić. Jak masz pakować do worków to bez sensu prać moim zdaniem. Ale może warto wcześniej kupić tę komodę? Będzie Ci się chciało w 9.miesiącu stać w upale przy desce? Teraz jeszcze łatwiej, brzuszek mniejszy (a wczoraj parę razy i tak byłam blisko sparzenia się żelazkiem). Ja też chciałam to ogarnąć wcześniej, bo jeśli miałabym trafić do szpitala na np ostatni miesiąc, to wolę mieć w domu wszystko gotowe.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:52   #3744
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

Ja również tak uważam To że kobieta w ciąży spuchła i jest to widoczne, nie oznacza automatycznie, że trzeba jej to mówić, w jakiś sposób w ogóle komentować Nie zgadzam się z tym co jedna z was napisała, że nie można być przewrażliwionym...
Moim zdaniem to nie jest żadne przewrażliwienie, skoro np.sama widzę że mam spuchnięte nogi czy twarz, to w jakim celu ktoś to jeszcze mi powtarza? z troski?

Dla mnie to niedopuszczalne, takie komentarze są przykre i niczemu nie służą. To tak samo jakby mieć np.niskiego szwagra i powiedzieć mu to w twarz- " Ale Ty jesteś niski...". I co- wtedy on byłby przewrażliwiony na swoim punkcie czy ja nietaktowna ? Bo wydaję mi się że to drugie...

Butter ja również jeszcze nie piorę ciuszków, bo tak samo jak Ty nie mam jeszcze komody. Planujemy ją zakupić jeszcze w czerwcu i dopiero wówczas zacznę prać, prasować i układać te ciuszki. Teraz nie ma to większego sensu.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

A ja dzis byłam na ciuchach, pokupywałam pajacyki na 62-68 cm, takie były śliczne że nie mogłam sie opanować
dwa sweterki(ciekawostka sa identyczne a na jednym jest od 6-9 ms a na drugim 3ms) ale pomyślałam ze akurat na wrzesień październik mały już wejdzie jeden jak nowy a drugi nowy z metka.i takie śliczne ogrodniczki jeansowe (od 0-3 ms na metce pisze pisze, ale jak dla mnie to one wyglądają bardziej 62-68cm)ale jak by nie było to myśle że na wrzesień październik beda jak znalazł, nie? A ze wszystko było po 1 zł to sie trochę obłowiłam i całe 10 zł wydałam Jestem mega zadowolona
kurcze zazdroszczę wam że macie u siebie albo w okolicy takie ciuchlandy, gdzie można znaleźć fajne rzeczy dla maluszków, w dodatku jeszcze z metkami...
ja mieszkam na takim zadupiu, że nie ma tu na szans
A szkoda, bo na same ciuchy musiałam sporo wydać ( a i tak jeszcze nie mam wszystkiego), siostra ma dwie córki, to też nie mogła mnie poratować

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-09 o 10:54
Stary 2014-06-09, 10:57   #3745
papryczka160
Wtajemniczenie

Dwa razy pisze i coś postów nie chce mi dodawać . Pisze ze nie mam dostępu:'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Wowww udało się. ;-)
A wiec witam mamuski

Moje miasto najgorętsze w Polsce bommmmmba . A ja nienawidzę upałów.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:58   #3746
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dwa razy pisze i coś postów nie chce mi dodawać . Pisze ze nie mam dostępu:'(

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Wowww udało się. ;-)
A wiec witam mamuski

Moje miasto najgorętsze w Polsce bommmmmba . A ja nienawidzę upałów.

Dolny Śląsk rządzi jeśli chodzi o upały
Stary 2014-06-09, 11:01   #3747
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Za zatwierdzenie pracy, teraz juz bedzie z górki, zobaczysz, że bedziesz miała taryfe ulgową, ale stresik z pewnością jest
Super, że zobaczysz dziś swoją dzidzie, zazdroszczę

Oj tam od razu kara...ja nauczona doświadczeniem z poprzednich upałow, nawet nie wchodze teraz na wage zeby sie nie załamywac

Czyli dobrze, że zdjełam, lepiej sie z nią na jakis czas rozstac, niz niszczyc w razie czego

Bidulko Umeczysz sie, ale Olivka wszystko Ci wynagrodzi
Co do pokoiku, to pewnie jeszcze Cie to czeka. Teraz mieszkacie w wynajmowanym mieszkaniu tak? Wiec pewnie kiedys bedziecie chcieli miec cos swojego i wtedy bedziesz miała pole do popisu

Ciesze sie, że podobają Ci sie mebelki, faktycznie szarości są szalenie ostatnio popularne
Co do podgrzewacza, to własnie sie nad nim zastanawiałam, ale nie zamówiłam nie wiem, czy dobrze zrobiłam... czekamy w takim razie na opinie doświadczonych mamuś

Biedny synuś . A z tą herbatką, to serio piszesz?
Wybór materacyka jeszcze przede mną, poza tym 2 rożki, może pościel (poki co, nie bedzie potrzebna)
no serio serio, musze tylko dopytac dokladnie od kiedy mozna ja pic bo nie jestem pewna 36 tyg ale najpozniej w 38 zaczne
ale to chyba nie ma b. silnego wplywu, moja siostra pila ja chyba wlasnie od 36 i inne rozne rzeczy od poloznej dostawala a urodzila dopiero w 41 tyg wiec to nie dziala jak oksytocyna
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
nie wiem jak ludzie moga być tacy wredni
ja spotykam sie raczej z pozytywnymi opiniami
chociaż wczoraj siostrzenica mi powiedziała, ze myślała ze będe miała dziewczynkę bo wybrzydłam, ale za to stwierdziła, ze mam malutki brzuszek, bo niektóre kobitki w tym czasie to sa "wielkie lochy" Wiec biorąc pod uwage że ona zawsze była dobitna i potrafiła mi powiedzieć co myśli to dobre chociaz i to co mi powiedział, mogło być gorzej

Gdzie Wy macie takie lumpki? nigdy nie widzialam takich okazji o jakiech piszczesz a tez bym chciala

Butterbear- No to 2 tyg to faktrycznie calkiem szybko, ale na pewno swietnie dasz sobie rade!

Co do podgrzewacza jeszcze to ja teraz nie kupuje, jesli ktos zapyta co kupic to powiem ze wlasnie podgrzewacz z tommy
Dziewczyny a kupujecie nianie elektroniczne? My mamy i uzywamy do tej pory, ale teraz bedziemy druga potzrbowac i chcemy lepsza teraz kupic bo ta brzeczy... Macie juz cos sprawdzonego?

Stary 2014-06-09, 11:05   #3748
papryczka160
Wtajemniczenie

Cały weekendu spędziliśmy aktywnie. W sobotę u nas na działce ze znajomymi i ich synkiem 6 miesięcznym .słodki smyk tylko marudzil bo zabki mu idą.
Wczoraj cały dzień na woda. Było miło.
Ale całą noc spać ciężko bo w mieszkaniu sie nagrzalo.
Mieszkamy na 4 piętrze bez strychu i cały dzień mam słońce w oknach.

W piątek bylam na szkole rodzenia . Mieliśmy zajęcia z rehabilitantka. Dowiedzialam sie kilku ciekawostek.

1. Lezaczek bujaczek można od razu po narodzinach ale tylko wtedy jeslu maluszek się nie zapada głowa mu nie leci do klatki piersiowej. Jeslu jest inaczej znaczy ze jest za malutkie.

2. Poduszka klin tylko dla dzieci ulewajacych i z kolka.

3 . Jak najmniej używamy fotelika na początku. Gondola i jeszcze raz gondola.

Powodzenia wam życzę na dzisiejszy wizytach.
Ja zaczynam się stresowac moja. A to dopiero o 20 oby z serduszkiem bylo wszystko ok ;-) Proszę.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:05   #3749
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
oj to współczuję strasznie...
Kochana musisz uważać, bo ze słońcem nie ma niestety żartów.
Ja zawsze uwielbiałam się opalać, ale teraz ograniczam się naprawdę do minimum. Już pierwsze kwietniowe promienie spowodowały że pojawiły mi się na twarzy przebarwienia ( co prawda nie są strasznie widoczne, ale jednak są ), to aż boję sobie wyobrazić co by mogło być jakbym się wystawiła teraz na słońce. Używam kremu z wysokim filtrem i jakoś daję radę póki co

o i takie podejście mi się podoba!!! Angelika jesteś moją idolką
Nikt, czy to teściowa czy ktoś inny z kochanej rodzinki, która jak nikt inny, potrafi dowalić, nie powinien sobie pozwalać na takie komentarze. A jeśli już ktoś jest taki "miły" i "taktowny"- to musimy podchodzić do tego na luzie!!! Nie ma innego wyjścia, po prostu szkoda nerwów na takich ludzi.

malutka100- ja nie mialam pogrzewacza, bo po co... przez 5 miesiacy karmilam piersia, a pozniej jak przeszlam na mleko modyfikowane, to na kazdym jest napisane, ze wrzucasz tyle a tyle miarek do wody, mieszasz i gotowe. Jest nawet napisane, ze mleko modyfikowane nie nadaje sie do podgrzewania i powinno sie robic za kazdym razem nowa porcje. Jesli mialam swoje mleko ( z piersi) zamrozone, to wyjmowalam je z zamrazalnika, pozwalam zeby samo sie rozmrozilo i pozniej wkladalam do cieplej (ale nie goracej) wody na pare minut, tak zeby mialo temperature ciala czyli 36,6 C

Cytat:

ButterBear- masz absolutna racje, kazda z nas ma lustro i widzi, jak jej cialo sie zmienia...czy puchnie czy tez nie, wiec opinia osoby postronnej jest zbedna i czesto przykra... kto dal ludziom prawo krytykowania wygladu ciezarnej.. to tak jakby kazdy wprost wyrazal opinie nt. wygladu innych osob, strzelajac komus w nos- "ale dzisiaj zle i brzydko wygladasz!!!" lub "jaki masz duzy i wystajacy brzuch"...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:08   #3750
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja tak czytałam, że powinno się to zrobić odpowiednio wcześniej, żeby nasze domowe bakterie miały okazję się w tych ciuchach zadomowić. Jak masz pakować do worków to bez sensu prać moim zdaniem. Ale może warto wcześniej kupić tę komodę? Będzie Ci się chciało w 9.miesiącu stać w upale przy desce? Teraz jeszcze łatwiej, brzuszek mniejszy (a wczoraj parę razy i tak byłam blisko sparzenia się żelazkiem). Ja też chciałam to ogarnąć wcześniej, bo jeśli miałabym trafić do szpitala na np ostatni miesiąc, to wolę mieć w domu wszystko gotowe.

No właśnie tak myślałam, że wsadzanie do worka jest bez sensu
Nie sądze, że będzie mi się chciało stać przy desce, ale mamy panią, która nam prasuje, więc pewnie ona część machnie
Może kupimy...nie wiem. Muszę się ogarnąć trochę, bo mam w głowie głównie obronę i dlatego wydaje mi się, że do porodu została masa czasu

Cytat:
Ja również tak uważam To że kobieta w ciąży spuchła i jest to widoczne, nie oznacza automatycznie, że trzeba jej to mówić, w jakiś sposób w ogóle komentować Nie zgadzam się z tym co jedna z was napisała, że nie można być przewrażliwionym...
Moim zdaniem to nie jest żadne przewrażliwienie, skoro np.sama widzę że mam spuchnięte nogi czy twarz, to w jakim celu ktoś to jeszcze mi powtarza? z troski?

Dla mnie to niedopuszczalne, takie komentarze są przykre i niczemu nie służą. To tak samo jakby mieć np.niskiego szwagra i powiedzieć mu to w twarz- " Ale Ty jesteś niski...". I co- wtedy on byłby przewrażliwiony na swoim punkcie czy ja nietaktowna ? Bo wydaję mi się że to drugie...

Butter ja również jeszcze nie piorę ciuszków, bo tak samo jak Ty nie mam jeszcze komody. Planujemy ją zakupić jeszcze w czerwcu i dopiero wówczas zacznę prać, prasować i układać te ciuszki. Teraz nie ma to większego sensu.)
No to może pójdę w Twoje ślady i jeszcze w czerwcu kupimy...

Ja też mam sporo rzeczy z ciucholandów. Biorę te niezniszczone i ceny są czasem śmieszne.
I pamiętam, że któraś z Was pisała, że dla starszych dzieci ciężko coś kupić. Nie zgadzam się, ja kupuję bardzo duzo dla siostrzenic i to są fajne rzeczy jakościowo po prostu trzeba trafić na dobre sklepy bo są takie, gdzie są same szmaty, a i takie, gdzie są naprawdę śliczne rzeczy.

Ja kupiłam sobie w czwartek spódnicę jest super, nie ciążowa, ale ma szeroką gumkę na brzuch, więc wygodna. Za 8 zł i po ciąży też do noszenia...

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości