|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
Tyle, że od 2 lat dążę do tego by były sprężyste i lśniące, a tu To chyba rozszalałe bejbiki, ja im "leżeć", a te swoje Zdjęcia pewnie widziałaś, ale w poprzedniej części i z żelem Ja, to ta, co narzekała na wypadanie włosów i wiecznie przesuszony skalp. Na to drugie znalazłam najpierw rozwiązanie, a potem odpowiedź. Odstawiłam tabletki anty i to poprawiło sytuację. Ale dalej walczę z tym pierwszym. Jestem na tropie, zobaczę co z tego wyjdzie. Specjalnie poszłam sprawdzić obwód kucyka ![]() 8cm! Dawno nie mierzyłam, ale więcej niż ostatnio! ![]() Żeby tak jeszcze szybciej rosły... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Dziewczyny marza mi sie biale wlosy (od polowy), miala ktoras stycznosc moze??
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zdjęcie dzisiejszym.
Same wyschły, bez stylizatorów. Są jakieś takie... płaskie no nic, od jutra zaczynam próbować je nieco zregenerować bo mam dość permanentnego BHD Porównanie zdjęć, pierwsze w cieniu, drugie w słońcu. Obydwa bez lampy ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-06-08 o 21:45 |
|
|
|
#1894 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że piszecie, że u niektórych na prosto też tragedia wychodzi. Znaczy się więcej nas z "dziwnymi"włosami. |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi właśnie po ostawieniu anty wypadła 1/3 włosów na przełomie stycznia i kwietnia. Teraz na szczęście już wypada nieznaczna ilość ufffffffffffffff I rosną jak szalone po tym CP Za ok 5 cm odzyskam moją "starą" długość". Do tego są miękkie i takie fajne Dziś nawet mama mówi do mnie (ta co zawsze gadała, że za dużo kupuje, za dużo kładę na te włosy itp) żeby dalej z nimi robić to samo, bo wyglądają na gęstsze i ładniejsze. Szampon silikonowy mi pomaga na co dzień. Szkoda, że tak późno do niego wróciłam Może zachowałabym choć troszkę tego co wypadało wyszarpywane z grzebieniem. Od kiedy jem witaminy to te włosy na górze ( na ok 3 cm) są takie grube i ciężko je wyrwać. Jest progres
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj jak słońce prześwietliło moje końce to się przeraziłam, tyle rozdwojeń ![]() Cytat:
ja też widzę, wydają się mniej suche niż ostatnio jak wrzucałaś
|
|
|
#1899 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie ukrywam, że dla mnie każda wizyta u fryzjera to przeogromny stres, rozluźniłam się dopiero przy myciu głowy. Wcześniej zostałam przepytana, przebadana kamerką i przeanalizowana
Dostałam cały spis z diagnostyką, pielęgnacją i produktami (ale maila mi ścięło w połowie Przedziałek przesunięty na bok i podcięta pseudogrzywka, potem suszenie dyfuzorem podczas którego prawie zasnęłam Ogólnie drastycznej różnicy nie ma, ale było bardzo przyjemnie ![]() Cytat:
![]() Łoh jakie ładne długie falki ![]() Cytat:
Wicherku jutro coś wrzucę, miałam ostro zabiegany weekend ![]() TheUnlike faktycznie jest lepiej
|
|
|
#1900 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1904 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
CP kiedyś brałam, ale nie widziałam po nich efektów,może teraz by było inaczej Jak krytyczna mama pochwaliła to musi być dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE]Łoh jakie ładne długie falki [QUOTE]Dziękóweczka ![]() Cytat:
Jak zamykałam Twoją fotkę dzisiaj, to mój prawie 2,5 roczny synek: mamo, Pani!- no wiem, kochanie i co? - poookaż panią...- chcesz zobaczyć zdjęcie?- tak, wduś. Pokazałam mu, a on: łaaaaał, piękna! A myślałam, że to ja bd pierwszą osobą określoną tym epitetem, chlip...Haha, sprytnie Ale faktycznie, chyba rozjaśnianie daje Ci w kość(/włos? )
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O, matko, jak mi miło! Normalnie aż mi się humor poprawił, usłyszeć tak miłą rzecz od takiego malucha
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-06-08 o 23:47 |
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieciaki to potrafią zaskoczyć czasem, jak uczyłam w przedszkolu to takie 3-4 latki mówiły np. "pani, ładnie wyglądasz", "pani, kiedy przyjdziesz?" a ostatnio usłyszałam od 9latki, że ładnie mi pachną włosy, a od innej, że mam odrost (jej mama jest fryzjerką )także to w obie strony działa
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Maliniarka,jesteś pedagogiem? ![]() Piszecie o komplementach od dzieci..Dzieci są cudowne ale mogą być też okropne i bardzo dokuczyć jak jedna dziewczunka w grupie mojej córci z przedszkola .Wyzywa Panie,bije itd..moja Alicja często przychodziła podrapana przez tą dziewczynkę.Bardzo trudne dziecko i Panie mają z nią krzyż pański .Ja zawsze mówię swojej córci,że jest najpiękniejsza pod słońcem,jak to kazda mama pewnie mówi i jak jedziemy autem to czasami pytam ją,kto jest najpiękniejszym kwiatuszkiem na świecie a ona odpowiedziała mi ostatnio,,mamusia''.Mowię nie -Alusia a ona nie moja mamusia jest najpiękniejsza .Imperfecta,widać,że włosy są inne,,,dajesz im po włosach ''ale nie martw się,zregenerują się jak im dogodzisz Immoral,nie miałam .Miał am 17lat a robiła mi je praktykantka a nie fryzjerka .Rózni ca w jakości była ogromna.Nigdy więcej już sobie tego nie zrobiłam.Dziewczyny,mam w domu olej z czarnuszki,był kupiony do picia ale jest okropny i zastanawiam się czy na włosy go nie zużyć .Czy któraś z Was używała go?.Bardzo smierdzi .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-09 o 09:36 |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z miesiąc temu wpadła do mnie siostra z moją chrześnicą - jeszcze 3 latek nie ma. Bawi się coś tam broi i wreszcie siada koło mnie i bez wstępu z powagą na twarzy pyta : "ciociu czemu ty jeszcze nie masz dzieci - nie nudzisz się tak sama z wujkiem"![]() Poczyniłam zakupy: Nafta kosmetyczna, olej rycynowy i krem Anida. Na ratunek włosom
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Hej, pokażę Wam dziś mały kolaż fotek jeśli chodzi o długość włosów
Chyba widać różnicę po CP? Biorę go prawie 3 tyg ( tyle będzie w środę). Sorki za niewyjściowe włosy na ostatnim zdjęciu, ale tą bez reanimacji, wczoraj myte więc wiecie:P
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że jeszcze ktoś to dostrzega
Warto też zwrócić uwagę na fakt, że fotki są w dość małych odstępach czasu robione. Kurczę, może ja faktycznie nie miałam tej witaminy w sobie za wiele
|
#1916 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, którą masz na myśli ![]() Ale ja zbyt kocham kilka ich produktów, nie mogę się odwrócić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jakie Ci tam produkty Mysia zaleciła? Z tych, co ostały się w połowie meila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie CP nie zrobiło jakiegoś szału, przyspieszył co nieco porost, ale spodziewałam się więcej, szkoda
|
||||||||
|
|
|
#1917 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale skoro widzisz różnicę, to na pewno tak jest Włosy dnia drugiego dalej wyglądają fajnie!![]() Cytat:
![]() Maliniarka- Chcesz wiedzieć czy wyglądasz dobrze, zamiast koleżanek czy TŻ, zapytaj dzieciaków. Szczerość gwarantowana heheJudytaKas- stosowałaś już naftę? Daj znać jak działa.
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ale już bardzo dawno temu
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale śliczne masz loczki Myszko w mailu się ostała tylko wstępna diagnostyka i kontakt do dermatologa, więc niewiele :P Odżywki z tych co pamiętam to Kallos Latte, Mrs Potters z aloesem i keratyną, Lidl Cien z zielonymi napisami (mam nadzieję, że tylko jedna jest z zielonymi, bo tyle z niej zapamiętałam Mam zalecone OMO, z Pottersem na pierwsze O, mocniejszymi szamponami typu Dermena, Barwa, któraś Joanna (też nie pamiętam tych szamponów) i zalecanymi odżywkami na połowę włosów (nie mogę odżywkować skóry głowy po myciu). Z żeli pamiętam tylko Bielendę, chyba różowy rossmanowski i jakaś Delia. No i Cerkogel 5 muszę sobie kupić.Na 14 lipca zapisałam się do polecanej dermatolog, zbankrutuję na włosy
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
Curly81, AgusiA753 problem w tym, ze ja mam juz wlosy rozjasniane do blondu, ktory byl ladny, niestety takie mi sie ostatnio zoltko na glowie zrobilo (slonce?), a ja bym chciala jak najjasniej i najchlodniej (->biel), myslalam o tonerach la riche directions...
odzywka srebna srednio sie spisuje, szukam tej "idalnej"(a raczej po prostu: dzialajacej), na razie czaje sie na fan silberweiß effektspülmittel, czytalam w niemieckich internetach, ze rozjasnia pozadnie ![]() dzieki za pomoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Tyle, że od 2 lat dążę do tego by były sprężyste i lśniące, a tu

Może zachowałabym choć troszkę tego co wypadało wyszarpywane z grzebieniem. Od kiedy jem witaminy to te włosy na górze ( na ok 3 cm) są takie grube i ciężko je wyrwać. Jest progres

spróbuję glutem przystylizować
Ale skoro widzisz różnicę, to na pewno tak jest