|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Mi się nie zdażyło żeby ktoś obcy wyciągnął ręce do Karola. Ale często zaglądają do wózka i się uśmiehają. W tym nie ma nic złego.
A wczoraj w autobusie jakaś kobieta skomentowała brak poduszki "o jej jakie biedne dziecko tak płasko musi leżeć" na co odpowiedziałam że teaz są takie zalecenia i że wiele rzeczy się zmieniło bo wspomniała że jej 44 letni syn wychował się na poduszce i taki super przystojny i wysoki wyrósł :P
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
U nas zazwyczaj komentowany jest brak czapeczki lub odczucie, że dziecię me zbyt lekko ubranym jest
Marzę o body dla Młodego 'moja mama nie potrzebuje Twoich rad'. Najczęściej zbywam komentarze milczeniem i półuśmieszkiem Matka ma już przywykła, że i tak zrobię po swojemu ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe ![]() Takie body załatwiłoby wszystko
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3665 |
|
BAN stały
|
kulla
Kiedys kiedyś na poczekalni któras dziewczyna wstawiła zdjęcie bodziaków z takim napisem zabójczo mi się podobały ![]() Dziewczyny jak długo po porodzie może się utrzymywac hcg? Boo od kilku dni jakiś dziwny 7 zmysł mówił mi "zrob test" i w sumie dla żartu zrobiłam a tam blada kreska popołudniu kolejny, rano następny i to samo :O jestem przerażona bo i owszem chcemy drugie bobo ale to za szybko... A my może raz zaszaleli z przerywanym a tak to prezerwatywy okres mi jeszcze nie wrócił, karmię piersią. Czy to możliwe aby test się nie mylił? Jutro postaram się wcisnąć do lekarza ale jestem przerażona... Oczywiście żadnych objawów ciązy nie mam.
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj chyba szybko się normuje poziom bety. Ale mówię chyba. Ze swojej strony to gratuluję Ci, jeśli to ciąża bo my byśmy chcieli szybko drugie dziecko ale mamy z tym pewne obawy bo ta ciąża była zagrożona i bardzo dla mnie trudna. Rozumiem, że jest Ci bardzo trudno... życzę Ci aby wszytko ułożyło się po Twojej myśli. |
|
|
|
|
#3667 |
|
BAN stały
|
Zebyście nie zrozumiały mnie źle bo chce drugie dzieciątko ale się boję... Mieszkamy sami mąz pracuje, po pracy stawiają nasz nowy dom, dopiero zaczeliśmy budowę nie mamy tu wokolicy nikogo i boje się że sobie nie poradzę... Z małym miałam zagrożoną ciąże i jeśli coś z tą też będzie nie tak to sobie nie poradzę... Planowowaliśmy jak zakończymy budowe mały będzie mial 1,5roczku... I on starszy i mąż miałby więcej czasu... O pierwszą ciąże długo sie staraliśmy więc nie sądziłam że teraz tak może wyjść... Do jutra to ja chyba zejdę na zawał...
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Z pozostałych analogii naszej sytuacji: Też właśnie się budujemy a dokładniej już wykańczamy. Też chcielibyśmy mieć drugie dziecko w małym odstępie czasu.) Postaraj się o tym nie myśleć. Wiem, wiem, że łatwo powiedzieć. Ale postaraj się. Wszystko się ułoży. Czasami dostajemy więcej od losu niż mamy odwagę wypowiedzieć na głos. A jak zakończyła się Twoja ciąża- cc czy sn? |
|
|
|
|
#3669 |
|
BAN stały
|
Tragicznym cc... oczywiście miałobyć sn ale w szpitalu doprowadzili nas do takiego stany że biegiem cc robili... I jestem przerażona wizją kolejnego porodu...
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co zrobili nie tak? Zbyt przeciągali poród? |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wpiszcie w google/fb Malinowe Pole, tam są bodziaki "moja mama nie potrzebuje twoich rad"
![]() wow, gratuluję ciąży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
Paula koniecznie daj znać jutro jak się sprawy mają
![]() brak @ i kp nie daje gwarancji nie zaciążenia ![]() Twój opis porodu przypomniałam sobie po zdaniu"porodówka jak za PRLu"(przeczytałam dla odświeżenia pamieci) fakt to co przeszłaś nie było miłe ale jeżeli będzie ciąża to napewno wybierzesz inny szpital bo tamten to porażka ja na szczęście oba porody dobrze wspominama bóle krzyża dokuczają Ci jeszcze? nie wiem jak u Was ale u mnie dziś termometr zwariował i po południu w słońcu pokazał 41C byłyśmy z Milką dziś na zawodach jeździeckich ale wytrzymałyśmy aż 1,5 godz. bo było same słońce i ani centymetra cienia a miejsca pod parasolami zajęte...masakra jaki upał mam nadal na poddaszu
23.06.2007r Dzień Ojca-Milena 28.02.2014r Imieniny taty-Artur Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-06-08 o 21:35 |
|
|
|
#3674 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielny wieczór
![]() Dzięki dziewczyny za powitanie ![]() Mały śpi, a mama pije piwo z sokiem ![]() Cytat:
Cześć ja też Ci ę pamiętam ![]() Cytat:
nowe umiejętności dzieciaczków straaasznie cieszą ![]() Cytat:
Cytat:
daj znać jak poszło :
Edytowane przez sharey Czas edycji: 2014-07-20 o 23:06 |
||||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i witam nowe mamy
Pisałyście o zaglądaniu do wózka z łapami lub bez. U nas sąsiadki chętnie zaglądają do małego ale poprzestają na guganiu i uśmiechaniu się często zdarza się, że obce dzieci w parku zaglądają do wózka, chcą "pogłaskać dzidzię" ale na szczęście nie dosięgają więc jeszcze nie zdarzyło mi się interweniować Kiedyś jedna dziewczynka podeszła do nas, złapała mnie za rękę i stwierdziła, że idzie z nami ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cebulova - odnośnie do reakcji na mamę, czy nosi ona może duże okulary? Tak strzelam, córka szwagrów tak reagowała na babcię ale nie była przyzwyczajona do widoku okularów. Celin - ale miałaś labę, 5 godzin ![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#3676 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a pozatym to jak było ? Nigdy nie byłam na czymś takim, ciekawe?Cytat:
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|||
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - trzymam kciuki za pozytywne dla Ciebie rozwiazanie
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#3678 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyspana mama to szczęśliwa mama Artur jadł o 5 i nadal śpi a mój cyc mi podpowiada"budź go na żarełko bo eksploduje" więc idę spróbować nakarmić śpiocha![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Do jednej mamy ok 10 km,druga to praktycznie wioska obok a trzecia to Wrocławskie Partynice.Fotki dodam później do klubu
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula, czekamy na rozwój sytuacji u Ciebie. Niech się ułoży tak jak byś chciała. ![]() Dzień dobry! ![]() Zapowiada się dziś kolejny upalny dzień. Nie lubię takich temperatur. Antek w dodatku chyba zaczyna ząbkować. Już od długiego czasu ślini się na potęgę i paluszkami jeździ po dziąsłach, ale to co robi ostatnimi dniami to już przechodzi ludzkie pojęcie. Wczoraj dodatkowo zauważyłam na dziąśle bulwę w miejscu dolnej dwójki. Czy to możliwe, żeby ona pierwsza wylazła?
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Sharey - współczuję ciężkich przeżyć, na szczęście jest to już za Wami. No i
za umiejętności Bronka ![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Wiecie co, zadziwia mnie to czasami jak szybko nasze dzieciaki zdobywają nowe umiejętności Tymon na razie najbardziej chce ruszyć do przodu próbuje pełzać na brzuchu techniką "na gąsiennicę" przekręcanie na boki i brzuch niezbyt go interesują ale staram się go zachęcać. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
cebulova mojej szwagierki syn na nabrzmiałe i białe dziasła w miejscu dolnych trójek i też czekamy na rozwój wydarzeń
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
jest 8:50 a u mnie jest 25 stopni już, coś czuję, że będzie masakra w południe, no i jak tu na spacer wyjść
wym bardziej, że po południu też nie będzie chłodniejSharey--- no dziewczyno to żeś przeszła swoje... dobrze że z maluszkiem wszystko OK a tą położną to tylko w łeb palnąć i pozwać Paula- życzę takiego obrotu spraw jak dla Ciebie jest najlepiej
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie też jest upał. Chyba nie wychodzę z domu dziś. Jak na złość wiatrak mamy schowany w takim miejscu, do którego ja nie sięgnę... ehhh. |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
ząb potrafi wyłazić miesiąc czasu lub więcej więc nie wykluczone, że już coś tam sie dzieje
|
|
#3685 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3686 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie wczoraj zwariował pokazywał 49c Wizyte mam o 12... Po przespaniu nocy i przemyśleniu już sama nie wiem czy chcialabym być czy nie być w ciąży mam takie mieszane odczucia... |
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z upalnych Gliwic. Dzis znowu zapowiadają sie tropiki. Nie przepadam za taką pogodą,ale tez nie narzekam - wolę to niż deszcze i wiatry.
23Paula23 trzymam za Ciebie kciuki, doskonale wiem co czujesz i na ten moment zyczę Ci, zeby jednak byl to fałszywy alarm. Choć z drugiej strony, czesto sytuacje wyglądające na nie do ogarnięcia w rezultacie okazują się całkiem do przejscia. wszystko jest w naszych głowach i dużo zalezy od nastawienia. Wiem to z autopsji. ![]() cebulova ja tez cię pamiętam ![]() Dziewczy odchudzające sie i cwiczące - jak tam wasze postępy? Ja mam ciągle 4 kg na + i odkąd nastały upały i nie można ubierac sie warstwowo a bielizna korygująca "pali" w skórę - zaczynam na nowo mieć doła wagowego . Coraz powazniej mysle nad tym, zeby biegac z wózkiem. Czy ktoras probowala? Chodzi mi o to, ze nie mam wozka biegowego tylko zwykly i nie wiem czy nie padnę na pierwszym zakręcie
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
23paula23 brzuszki po cc można zacząć robić dopiero po pół roku. Tak samo jest z ćwiczeniami wysilkowymi. Inaczej szwy wewnętrzne mogą się rozejsc. Niektórzy lekarze pozwalają ćwiczyć po 3 miesiącach ale moim zdaniem to za wcześnie i tylko niektóre ćwiczenia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do pogrubionego- ![]() o krzyż pytałam bo z Milką miałam takie bóle że momentami ruszyc się nie mogłam.pewnego dnia schylając sie do łóżeczka wołałam teściową na pomoc bo nie mogłam sie wyprostować o 12 trzymamy wszystkie mocno kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Marzę o body dla Młodego 'moja mama nie potrzebuje Twoich rad'. Najczęściej zbywam komentarze milczeniem i półuśmieszkiem 

popołudniu kolejny, rano następny i to samo :O jestem przerażona bo i owszem chcemy drugie bobo ale to za szybko... A my może raz zaszaleli z przerywanym a tak to prezerwatywy okres mi jeszcze nie wrócił, karmię piersią. Czy to możliwe aby test się nie mylił? Jutro postaram się wcisnąć do lekarza ale jestem przerażona... Oczywiście żadnych objawów ciązy nie mam.

ja na szczęście oba porody dobrze wspominam
byłyśmy z Milką dziś na zawodach jeździeckich ale wytrzymałyśmy aż 1,5 godz. bo było same słońce i ani centymetra cienia a miejsca pod parasolami zajęte...masakra jaki upał mam nadal na poddaszu

wym bardziej, że po południu też nie będzie chłodniej
. Coraz powazniej mysle nad tym, zeby biegac z wózkiem.