|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() pysia cieszę się, że u Was już wszystko w porządku, uf!
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Czy któraś z Was dostała już Księgę Gości tą z krążkami? Chodzi mi o te PM'ki które zamawiały w zeszłym tygodniu. Bo u mnie cisza
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba misia zamawiała w tamtym tyg. i już jej przyszły
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
no witam witam
miało mnie nie być dwa dni, a zrobił się tydzień ponad TŻ w końcu podjął decyzję, że czas kupić gajer i jutro idziemy ) no i powiedziałam, że nie ma opcji, żeby zapraszać jakąś laskę nieznaną, że skoro P. chce zaprosić tego kolegę a on się zgodził to ich sprawa, bo w końcu to osoba towarzysząca, ale ja obcej babie sponsorować imprezy nie będę ![]() Zamówiłam ciastka z wróżbą i próbki z bialychbutow.pl, znajomy jedzie do Ikei i kupi mi ramki jak sądzicie ile ich będę potrzebować? wystarczą po 2 na stół przy którym po jednej stronie siedzi 10 osób?w tygodniu pójdziemy do USC i mojej parafii po dokumenty, zaczyna się dziać ![]() no i chciałabym od Was porady w kwestii oczyszczania twarzy, mikrodermabrazja czy kwasy? tych drugich trochę się obawiam, ze względu na niemożnośc opalania ![]() no chyba, że jeszcze jakaś inna metoda? manualna np??
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochany jest. Taki mąż to skarb ! Pierwsza odmowa boli ale druga boli bardziej. kuzynka w końcu nie przyjeżdża że względu na to że jej mąż nikogo ode mnie nie zna ?? A po drugie wujek jest chory i coraz gorzej z nim. szkoda. Druga odmowa to bliski wujek z ciocia mieli być a dziś zadzwonił że będą na ślubie ale na wesele nie bo są zastarzy i że synowi (mojemu bratu ciotecz. ) zabiorą dzieci a młodzi pójdą się bawić. przykro mi bo bardzo ich lubię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkim nowym żonkom życzę przepięknego małżeństwa, żeby Was i nas pozostałe nie spotkało to czego doświadczyła ta moja koleżanka (właściwie dwie, jedna już po rozwodzie z pijakiem, który ją bił i poniżał)
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Po zabiegach mikrodermabrazji nie można się opalać - ja miałam zakaz opalania się przez 3 tygodnie po zabiegu...
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oni się nawet nie zaręczyli
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Jejjjj troszkę mnie nie było a tyle się działo
![]() Przede wszystkim wszystkiego naaaajjjjjj dla nowych mężatek ![]() Gratulacje załatwionych spraw, obrączek, fryzur próbnych, zmiany kodu ... (przepraszam przeleciałam po łebkach i wszystkiego nie zapamiętałam) ![]() Mnie kilka dni temu minęła studniówka więc stres zaczyna być coraz większy że spraw tyle zostało a czas ucieka ![]() pysia1987 cieszę się że z TŻ sprawa się wyjaśniła i już wszystko między Wami oki W piątek odebraliśmy obrączki a z takich pierdółek przyszły Nam tablice rejestracyjne i zamówiliśmy m.in kokardy na klamki, naklejki na buty, tabliczki na sesję, tuby strzelające, girlandy, kamyczki/kryształki na stoły, lampiony stojące na stoliki na zewnątrz oraz balony do napełniania helem... no i chyba tyle póki co ![]() Rozdaliśmy kilka zaproszeń więc cały czas do przodu ![]() Najważniejsze że dostaliśmy wycenę od jednej dekoratorki ale cały czas czekamy na tą drugą aby porównać ich ceny i w końcu podpisać umowę bo normalnie spać przez to nie mogę po nocach Mam pytanie czy któraś z Was słyszała o nowej polskiej wódce "Starosta" (foto w załączniku) teściowie z TŻ kupili na próbę z polecenia i podobno bardzo dobra cena ok 24 zł za 0,5l
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-06-09 o 16:16 |
|
|
|
#1993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że juz jesteś ![]() bardorja - odmowy zawsze bolą U mnie też początkowo nie było, ale teraz się zaczynają i to od osób od których bym się nie spodziewałaCytat:
|
||
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
lupinka Śwetny wieczór panieński
![]() activelifestyle Fajnie wyrobiliście się z zaproszeniami mimi Świetne zakupy. Komplecik obłędny, zawieszki i pudełko piękne S1lc1a Najserdeczniejsze gratulacje - wyszło pięknie ![]() exist A co się dzieje? Faktycznie takie dyżury pod rząd to zabójstwo dla organizmu... fascinata U nas soki, jestem przerważliwiona na tym punkcie. Linaewen Słaby ten zespół. Ale o tyle fajnie, że wesele udane.A uwagi bardzo cenne Elrosa Miło słyszeć o tym, że Wam tak dobrze idzie pierwszy taniec Zmotywuję Cię do winietek, lubię oglądać Twoje prace Długi gładki welon będzie bardzo pasował.cahmere Jak się udała podróż? Opowiadaj ![]() Cytat:
Choc trochę mnie śmieszy określenie kameralny ślub, są zdjęcia na fb, dwie kiece (jeśli nie więcej).Agnessa, anusia4you Zamawiałam z butterfly. Mam katedralny (280 cm) oraz krótszy (100/60). anusia4you Zamawiałam próbki tiulu z tego sklepu - tkanina bardzo dobrej jakości. anka Lipa, że nie powiedział wcześniej. Ale jakbyście zostali przy starym układzie, to macie sporo czasu, żeby go przećwiczyć - wtedy będzie pewniejszy swoich możliwości. pysia Trzymam kciuki za Was - zasługujecie na szczęśliwe rozdziały w Waszej historii ![]() A propos kuzyna - pierścionek też odpustowy? Jak na moje oko nie wiem, czy te zaręczyny traktować poważnie - nie martw się. rabbitka Piękne czytanie kamilka Na mikrodermabrazję za późno - najlepiej robić ją jesienią. Tak samo jak przy kwasach nie można się opalać. Manualnego oczyszczania bym się bała, moze peeling kawitacyjny? bardorja Szkoda odmów, ale nie ma sensu się przejmować. Nam dość dużo osób odmawia. Najgorsze jednak są takie zjawiska, które przy zapraszaniu kręcą nosem, niby będą, niby nie - ale teraz nie dadzą wiążącej odpowiedzi. Kto ma być u Was, ten będzie i będzie się cieszył z Waszego dnia. iliy Dużo załatwiliście Trzymam kciuki za wyceny, oby były jak nabardziej korzystne dla Was ![]() Z wieści w temacie makijażystek - znalazłam świetną MUA, która mnie umaluje. Naprawdę duże szczęście, że ma mój termin wolny. W środę rano idę na próbny, dam znać Niestety nie umaluje całej mojej rodziny - może to i dobrze. Mama odmawia makijażu, siostra trochę kręci nosem na make up. Świadkową pomaluję sama, starczy mi na to czasu.Z innych wieści - byłam na wieczorze panieńskim kolezanki, było fantastycznie. Wybawiłam się, większość z tych dziewczyn będzie też na moim wieczorze i weselu
|
|
#1995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i co ja teraz?? w sumie to nie opalam jakoś szczególnie twarzy, ale jak już sobie coś na niej zrobię to musiałabym ją bardziej chronić, a źle wyglądam w kapeluszach wystarczy ogromny filtr?? Cytat:
tak się gapię na te ramki z ikei, one są dość małe, na numery na stoły spoko, ale na menu wydają mi się za małe... i na dodatek TŻ już wymyśla, że po co nam takie
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Kosmetyczka mi mówiła, że po mikrodermabrazji SPF 50, a po kwasach 30.
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mikro jest lepsze niż kwasy dla mojej cery - kosmetyki lepiej się wchłaniają, makijaż lepiej trzyma a przede wszystkim jestem gładka na twarzy jak pupa niemowlęcia Także polecam
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Przez chwilę mnie nie było, ale nadrobiłam i wracam, postaram się zaglądać tu regularnie Oczywiście gratuluję wszystkim nowym Żonkom i życzę szczęścia na nowej drodze życia ![]() Mam strasznie urwanie głowy, bo domykam pracę mgr, ciągle jeszcze nanoszę jakieś poprawki i już mam powoli dość Do tego ostatnio mocno przyspieszyliśmy z zaproszeniami, efektem czego jest jeszcze tylko 11 zaproszeń do rozdania. Mój TŻ wymyślił wczoraj, że będziemy jednak robić winietki (mieliśmy zamiar podzielić gości tylko na stoły, a nie rozsadzać ich), więc dołożyliśmy sobie sporo pracy. Sporo gości już potwierdziło przybycie, z czego bardzo się cieszę albo "nie przyjdę, bo nie mam zębów" <tak, to autentyczna wymówka> ). W czwartek idziemy do USC po zaświadczenie, 17.06 mamy ostatnie spotkanie w poradni i około 20.06 pójdziemy na drugą rozmowę z księdzem. W tym tygodniu postaramy się pojechać też po garnitur, a w przyszłym zaczynamy kurs tańca Mieliśmy zacząć jutro, ale niestety musimy pójść na pogrzeb mojego wujka i wątpię, czy będziemy w nastroju do nauki pierwszego tańca ![]() Zostało 47 dni
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa nie mogę się doczekać, chociaż z drugiej strony jeszcze całkiem sporo mam do ogarnięcia!alloffkowa też cudownie wspominam ten moment w USC takie oficjalne ale miłe uczucie
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozałatwialiśmy dziś co nieco
TŻ zlożył wniosek o dowód - to mega ważne, bo jakby mu nie wyrobili, to nie wzięlibysmy slubu, bo dowód ważny do 18.06 ![]() Byłam w kwiaciarni, pokazałam pani inspiracje, pani ma pomyśleć o kwiatach dostępnych, mam przyjechać pod koniec sierpnia. Cena: 100zł wzwyż (ale nie miliony ), butonierka gratis, deko na auto będą grosze kosztować (bo chcę tylko po 1 kwiatku na każdą klamkę + wstążki).Byliśmy w Willi Decjusza, zapłaciliśmy za ślub Dowiedzieliśmy się, gdzie mamy podjechać, gdzie iść itd. To ważne, żebyśmy tam w nerwach nie biegali ![]() Do tego koszyczki ratunkowe praktycznie skończone, pozostało tylko do apteki podjechać. - kosz na wino jest, auto umówione do lakiernika, drugie wystawione na sprzedaż, gości zaczęliśmy zapraszać, zamówiłam kolczyki i księgę gości. - byliśmy w szkole tańca, dopytaliśmy o kurs, co kiedy, jak. Może w lipcu uruchomią nową grupę. Potrzeba 6 par, więc nie ma źle, bo jestesmy my, moi znajomi i prawdopodobnie Anesthesia Także może jeszcze 3 by się zdecydowały ![]() - byłam ostatnio w salonie z kieckami ślubnymi i mam czekać na tel. pod koniec czerwca/początek lipca. Wtedy też kupię biustonosz. - dzwonili ze sklepu, że sukienka mamy już przyszła. - szef dał mi umowę o pracę, będę mieć od lipca lub sierpnia To super, bo i urlop wezmę itd. ![]() Uff, trochę zluzowałam, teraz pozostaje pocisnąć nam z zaproszeniami i plan na czerwiec mamy praktycznie wykonany Zostaje okleić literki na tort, wysłać ich foty do cukierni, zrobić zawieszki na wódkę. Klaudyna, mnie się ta kiecka nie podoba Cytat:
Mnie się mega ten taniec podoba ![]() Co do Was, to teraz już MUSISZ się ogarnąć! Szukaj terapeuty, walcz z psychiką, zakupami, dietuj, ćwicz i będzie dobrze! Kamilka, moim zdaniem na kwasy już jest za późno, nie można się opalać, kremy z filtrem trzeba stosować, skóra się łuszczy itd.. Ja niezmiennie polecam spróbować OCM, poczytaj w necie ![]() Active, mi jeszcze nie przyszła Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-06-09 o 18:28 |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
pochwalę się naszymi osiągnięciami przez weekend, bo bardzo dużo rzeczy udało nam się zrobić,
w czwartek przyszły w końcu zaproszenia, śliczne wszystkim sie podobają, w piątek pojechałam do narzeczonego, odebraliśmy obrączki- idealnie pasowały , byliśmy też w USC i wybraliśmy zaświadczenia, zostałam przy swoim nazwisku po pauzie nazwisko mojego przyszłego męża, nie potrafiłam zrezygnować z mojego, nawet Panie w USC powiedziały mi, że szkoda pozbywać się tak pięknego nazwiska Wieczorkiem rozdaliśmy nasze pierwsze zaproszenia. w sobotę i niedziele następne, zostało nam 4 do rozdania i strona narzeczonego będzie załatwiona. przeszły weekend moja strona Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, Panny Młode.
Przepraszam, że wyskakuję jak filip z konopi, ale mam dylemat i chciałam zapytać was o zdanie. Wszyscy wokół (rodzina, TŻ, koleżanki najbliższe, wizażanki z wątku o h&m) twierdzą, że bez problemu mogę iść na weselicho jako gość w poniższej sukience. Ja, czytająca na wizażu o różnych wpadkach gości, zdaniu PMek na niektóre tematy itd. obawiam się lekko, że nieźle mogę być obgadana. :PA jak wam, przyszłym PMkom się wydaje, czy ta sukienka jest ok? Ewentualnie na panieńskim będę miała okazję podpytać PMkę o to, ale słuchając otoczenia już sama nie wiem, czy powinnam się czymkolwiek przejmować? Dodam, że sukienkę już mam, kupiłam ją na inną okazję. A że tania nie była i super się w niej czuję, chętnie bym się gdzieś jeszcze w niej pobawiła... http://www.hm.com/pl/product/24653?article=24653-A
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
A to jak ktoś nie ma zębów to nie moze sobie dorobić do tego czasu?
![]() A ja dziś w błogim nastroju szkicowałam sobie jak bede wygladać w mojej sukni i dodatkach ) ![]() A jeśli chodzi o tego kuzyna....ja wiem, ze niektorzy szybko sie zaręczają, ale no...on jest znany z tego, ze co chwila ktos inny więc lekkie zdziwko bylo, poza tym mogli wziąć termin po nas
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem mozesz iść bardzo fajna kiecka |
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
P.S. Widzę, że masz NPM
|
||
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, dużo zależy też od dodatkow, fryzury, makijażu etc. |
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
2 miesiące
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam od Mamci na Boże Narodzenie dziś go porządnie zaktualizowałam, a naszyjnik bede miała taki ![]() Reserved przecena 29,90 zł
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-06-09 o 19:35 |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Zaktualizuję w takim razie swoje pytanie o zdjęcie poglądowe (później usunę). Wyglądałabym jakoś w tym rodzaju.
Proste spięcie w prosty kok z kucyka + z przodu dwa pasma. Delikatna bransoletka i proste długie kolczyki.
lubię knedle Edytowane przez olaaa99 Czas edycji: 2014-06-09 o 21:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

a wczoraj ogłosili na tej rocznicy, ze biora slub i nie omieszkali zaznaczyc, ze jeszcze przed nami bo pod koniec lipca przyszłego roku 

jak sądzicie ile ich będę potrzebować? wystarczą po 2 na stół przy którym po jednej stronie siedzi 10 osób?

Choc trochę mnie śmieszy określenie kameralny ślub, są zdjęcia na fb, dwie kiece (jeśli nie więcej).