Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 21:52   #3121
choc0late
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

ja czekam az moje wielkoludy beda wygladaly jak bobo nadal sa takiie maluskie a co dopiero po porodzie az sie balam je brac na rece takie patyczaki kochane haha

mecza troche te upaly wspolczuje nieorzpakowanym mamusiom

z okazji tego ze moje malce maja niedlugo miesieczne urodzinki dodaje Wam Oliego na spacerze i Boryska lezakiujacego na tacie buziaki !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402343478863.jpg (45,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1402343517506.jpg (46,1 KB, 60 załadowań)
Stary 2014-06-09, 21:55   #3122
poziomkka
Zadomowienie

Prapid GRATULACJE !!!
Opowiedz nam coś o porodzie Faktycznie coś nam się zapodziałaś, ale fajnie, że jesteś !!

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Laski u mnie mega hiper upaly, nie do wytrzymania na dworze. Moje stopy shreka jak kto ktoras z Was trafnie ujela wygladaja straaasznie. W czwartek wizyta, raczej nie spodziewam sie rewelacji i nie zdziwilabym jak bede jadną z ostatnich rodzacych na watu buuuu
To ja je tak pięknie nazwałam Dzisiaj jakbym pomalowała się na zielono to mogłabym iść na casting sobowtóra Fiony
Nie martw się, ja mam w środę wizytę i coś czuję, że znowu usłyszę o swojej szyi, że twarda, że zamknięta i nic się nie ruszyło
Aczkolwiek byłabym wdzięczna za lepsze info np, że jest już rozwarcie jakiekolwiek. Wtedy chyba weszłabym po schodach na 10 piętro do babci, żeby tylko rozwarcie powiększyć
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:09   #3123
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dowiedzialam sie tyle, ze wiecej sie dowiem jutro na obchodzie. Moze wypuszcza moze nie. Tetno malej na ktg poprawne, tyle dobrze skurcze takie sobie. Reszta wyjdzie w praniu. Nie mam sily myslec, ide odespac

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-09, 22:16   #3124
kamilla123
Rozeznanie

Pradip GRATULACJE!!! Tak myślałam, że się rozpakowałaś, bo nie było Cię od tygodnia. Opowiadaj co i jak! Jak Kubuś?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:25   #3125
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dziękuję za wszystkie komplementy i rady: -)

Poziomkka masz na myśli jakąś konkretną farbę, która ma taki odcień?

Majkela po pierwszym porodzie się na pewien czas zapuscilam, wygladalam dosłownie jak zombie, dlatego teraz postanowiłam do tego nie dopuścić ;-)

Prowansja ją przy pierwszym miałam wizytę u gina dwa dni po tp, dal skierowanie do szpitala na 4 dni po, ale zrobili tylko kto i czystość wód, a na 7 dni po musiałam już zostać. Ale nie zamierzali nic wywoływać przez kolejny tydzień, samo się zaczęło 8go dnia...

Pradip gratulacje!! Napisz coś więcej

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Necro współczuję Ci strasznie, że karzą Ci się tak męczyć.. co za szpital!!
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:34   #3126
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ramona śmiesznie, już nie liczymy tc, a tygodnie naszych maluszków
jakoś leci ten czas

póki co trochę kiepsko, bo na spacer nie wychodzimy przez żółtaczkę

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
cześć mamusie zaczęłam Was nadrabiać ale najpierw napiszę Wam że... u mnie jednak waga z usg się nie myliła ale teraz to już nie ważne bo jesteśmy od 1.06 we trojkę Tak więc Karolkya jednak rodziłyśmy razem
Gratuluję nowym mamusiom bo widziałam ze czerwiec zaczął się owocnie i witam wszystkie dzieciaczki a mamom które wciąż czekają mocno kibicuję
Gratulacje !!!
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:40   #3127
kamilla123
Rozeznanie

Chocolate Ale słodkie te Twoje Maluszki

Berenika moim zdaniem dobrze wyglądasz, chyba po prostu potrzebujesz jakiejś zmiany, a to najlepiej zacząć od fryzury Też jestem albo za pasemkami albo za jaśniejszym bardziej brązowym kolorem

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Niestety nie posowalo sie do przodu. Przeniesli mnie na patologie i czekamy. Mam chodzic ale ogolnie im sie nie spieszy bo przed terminem na dodatek na ktg wyszla tachykardia podobno z nerwow i niedoboru plynow. Beda to obserwowac a ja mam duzo pic. Nerwicy dostane na koniec
Współczuję Coś Twój dzidziuś nie może się zdecydować czy wyjść czy jeszcze posiedzieć w brzuchu... Trzymam kciuki żeby coś się dalej ruszyło, a jeśli nie to mam nadzieję, że Cię wypuszczą i będziesz w domu "spokojnie" czekać na dalszy ciąg akcji

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Nasza panna nadal jest "no name" a u Was??
U nas bez większych zmian - w ścisłej czołówce została Natalia, Helena i Julia i chyba zrobimy jak Berenika i wylosujemy w szpitalu

Cytat:
1. ALe skoro ciaza trwa do 42 tygodni, no to czemu wywolywac ja w 40 jesli wszystko z mama i dzieckiem jest ok? To czekanie jest straszne, ale ja i tym razem bede cierpliwa...

2. Jedno jest fajne w duzych dzieciach - one sa sliczne i poreczne Nie wygladaja jak inne malutkie noworodki, tylko to sa juz takie bobaski Trzeba widziec jakies pozytywy no nie
Zgadzam się i z pierwszym i z drugim
Stary 2014-06-10, 01:00   #3128
Konto usunięte

Dziewczyny, jak ubieracie Wasze noworodki po kąpieli w takie upały? ?
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 06:14   #3129
Prowansja88
Raczkowanie

Predip- gratuluje!!!
Necro- wspolczuje, jakis dziwny szpital =/ daliby kroplówkę i juz mialabys to za sobą! Walcz tam dzielnie.
Beronika- ja też jestem za cieplejszym kolorem, takim złocistym, to świetnie ociepli Twój kolor skory. A do tego scielabym na takiego ostrego Boba, by nadać im objętości z tylu i lekkiego kobiecego pazura

Tyle bylo dziewczyn na 12.06 i wszystkie juz rozpakowane prawie a ja 11.06 czyli jutro i cio?! W dwupaku
Zaczynam się mega stresować, bo ja nie przestałam przybierać na wadze czyli dzidziuś rośnie a i tak cala ciążę był większy niż wg OM. Nie dość, ze w ostatnich dniach- dosłownie na sam koniec popekala mi skora na brzuchu- rozstępy, to popekam tam rzy porodzie!
Chyba zaczynam panikować. Wieczorem idę na KTG, badać dzis nie bedzie, bo zwykla wizytę mam w czwartek jak coś, ale podpytam ja o to na kiedy ten szpital ewentualnie, bo widze, ze reguły nie ma i u każdej troszkę inaczej..
Ledwo po 6 rano a w mieszkaniu mam 27 stopni... A mialam poprasowac pościel!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 07:18   #3130
__Sylwia__88
Zadomowienie

Berenika może jak będziesz miała chwile to pobaw się na stronie gdzie można dobrać fryzurę np tu www.taaz.com
Chocolate super te Twoje chłopaki. I faktycznie na nóżkach widać jakie chudzinki z nich.
Necro mam nadzieje że lekarze wiedzą co robią. Szkoda że zniszczyli Twoje nadzieje na szybszy poród i będziesz się znów męczyć. Ale trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.
Pardip Gratulacje Mamusiu

U nas upał już od rana. W nocy fajnie się ochłodziło, otworzyłam balkon i okno w sypialni i było tak dobrze. A rano już pokój się nagrzał i spać się nie dało.
Nasza sypialnia na powitanie Synka prawie gotowa, zostało mi powiesić firanki i zasłony i "ubrać łóżeczo".

Dziewczyny naszła mnie dziś taka myśl że nie chce jeszcze rodzić bo mogę się gorzej czuć jakiś czas po porodzie jak teraz. Czy taka opcja wchodzi w grę? I mam chwile kiedy napawa mnie strach przed wszystkim, chciałabym uciec od rzeczywistości. Ale tłumacze sobie że to normalne i każda z Was tak ma/miała pod koniec ciąży.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 07:19   #3131
Ka rolina
Zadomowienie

-NecroKitty współczuje Ci,ze jeszcze się musisz męczyć i tez nie do końca rozumiem politykę szpitala,bo przecież coś się zaczęło samo dziać,5 cm to już dosyc dużo.Jakby dali ci oksytocynę to akcja by się pewnie rozkrecila na dobre...przecież nie musieli wywoływać porodu,bo sam się zaczął...no ale oni chyba wiedzą co robią...teraz postaraj się odprężyć,ważne że mała ma się dobrze
-Pradip gratuluję!!!! Tyle czasu trzymalas ta wspaniała wiadomość w tajemnicy!:nonono:
-Chocolate niesamowite te Twoje chłopaki sama słodycz
-Ramona współczuje zoltaczki To na długo jesteście uziemione w domu?
U nas dzisiaj pobudka juz o 6.10 i mała nie dała się przekonać,żeby jeszcze poleżeć w łóżku,wiec trzeba było wstac
A o 12 mam wizyte i fajnie by było usłyszeć,ze coś się ruszyło,ale raczej nastawiam się na to,ze wszystko pozamykane na 4 spusty

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 08:01   #3132
Bogini Bastet
Zadomowienie

cześć

dzisiaj wizytuję mam nadzieję, że po raz ostatni
dowiem się co z moją szyjką no i ile waży moje Maleństwo nawet nie łudzę się, że jest drobny - wczoraj badała mnie położna: brzuch mam znacznie obniżony, ale główka małego jeszcze nie jest w kanale rodnym. macica bardzo miękka no i na jej doświadczenie manualne mały wazy ok 3600, bo był bardzo wyczuwalny w brzuchu

beat@ położna mówiła mi, że kłucie z krocza to też skurcze i to lepsze niż te z pleców, bo mniej bolesne, ale też zwiastujące poród i mniej nacierpimy się podczas porodu

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
... u mnie jednak waga z usg się nie myliła ale teraz to już nie ważne bo jesteśmy od 1.06 we trojkę Tak więc Karolkya jednak rodziłyśmy razem
Pradip! co to za tajemnice!
Gratulacje mamusiu
podaj więcej szczegółów - jak poród, ile ważył Mały?

Necro biedulo....byłam pewna, że urodziłaś wczoraj...mam nadzieję, że nie będą Cię trzymać w szpitalu tylko wywołają Ci poród i będziesz mogła cieszyć się Maleństwem w domu

Berenika włosy włosami - jakie Ty masz piękne wielkie oczy na Twoim miejscu eksponowałabym je bardziej. Podkreśl naturalnie brwi (są fajne paletki do brwi) i zainwestuj w dobry krem i korektor pod oczy (za to możesz wysłać mi wirtualnego kopniaka w )

jeśli chodzi o włosy to masz piękny naturalny kolor rzeczywiście lekkie rozjaśnienie - słoneczne refleksy to byłby dobry pomysł. Ale takie rzeczy to tylko u fryzjera żeby efekt był naturalny i fajny. Lekkie skrócenie włosów to dobry pomysł, masz ostre rysy - idealne na boba

szok! że ktokolwiek śmiał Ci zarzucić, że nie schudłaś po ciąży babiszony na pewno są zazdrosne, że jesteś taka szczupła

a chłopaki super zwłaszcza padnięty Adaś w tle

Chocolate Twoi chłopcy zawsze mnie rozbrajają

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
w ścisłej czołówce została Natalia, Helena i Julia i chyba zrobimy jak Berenika i wylosujemy w szpitalu
Kamilla gdybym miała dziewczynkę byłaby właśnie Heleną
Wszystkie imiona piękne - ciekawe, które wylosujecie

Sylwia na pewno krótko po porodzie będziesz czuła się gorzej czy to będzie cc czy sn poczujesz konsekwencje, ale organizm szybko się regeneruje i Maleństwo wynagrodzi Ci wszystkie bóle
ja już nie mogę się doczekać, ale jednocześnie strasznie się boję - nie porodu ani bólu, ale właśnie tych zmian w moim życiu

Dziewczyny
dziękuję bardzo za miłe słowa i komplementy boję się, że jak nie urodzę teraz to popękam, bo skóra na brzuchu jest napięta do granic możliwości a wg terminu zostało mi jeszcze....10 dni
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 08:16   #3133
Konto usunięte

Mały budził się co półtorej godziny na cyca i za każdym razem jadł pół godziny.. ale jak wstał o 4:30, to wisiał do 6:30 i teraz od nowa... mam dość... chce mi sid spać i boli mnie głową ; -(

Bogini dziękuję : -* a możesz polecić mi jakiś krem i korektor pod oczy? Jak mogę podkreślić bardziej oczy?
Co do fryzjera, to mogę teraz pomarzyć przez najbliższy miesiąc...

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

A boba miałam, jakieś dwa - trzy miesiące temu, ale już mi urosły włosy...
Stary 2014-06-10, 08:17   #3134
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
beat@ położna mówiła mi, że kłucie z krocza to też skurcze i to lepsze niż te z pleców, bo mniej bolesne, ale też zwiastujące poród i mniej nacierpimy się podczas porodu
Mi pasuje że się mniej nacierpimy ja te kłucia już od przeszło 1,5 miesiąca mam a porodu nie widać. Ja wizytuję jutro i mam nadzieję że usłyszę jakieś dobre informacje i niedługo już urodzę. Jedynie nie chciałabym w sobotę urodzić.teściu ma urodziny i wolałabym żeby nie miał takiego wspaniałego prezentu. Kompletnie nie zasłużył w żaden sposób a i widzę że byłby bardziej zadowolony gdyby był wnuk a nie wnuczka. Do córki szwagra tak często chodzi że mała się go boi a jak urodził się u szwagra chłopak to ojoj "mój wnusiu" do tej pory mówi

Od rana grzeje niesamowicie. Pół nocy nie spałam tak duszno. Aż się boję jak to będzie w takie upały jak Milenka się urodzi.
U nas dziś 34 stopnie w cieniu mają być

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 08:26   #3135
Konto usunięte

Prowansja a jaki to"ostry bob "??
Stary 2014-06-10, 08:59   #3136
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Berenika_26 Pokaż wiadomość
Bogini dziękuję : -* a możesz polecić mi jakiś krem i korektor pod oczy? Jak mogę podkreślić bardziej oczy?
Co do fryzjera, to mogę teraz pomarzyć przez najbliższy miesiąc...
Niestety, nic konkretnego Ci nie polecę. Również mam problem z zasinieniami I żaden krem ani korektor cudów nie zdziałał. Pomaga mi dobre nawilżenie skóry pod oczami (łatwiej ukryć sińce) nie używam kremów pod oczy tylko te same co do twarzy głównie z lenistwa co roku sobie obiecuję, że będę, bo zmarszczki coraz większe
Koleżanka kiedyś poleciła mi krem z garniera taki pod oczy o beżowym zabarwieniu z kulką, ale nigdy go nie kupiłam, więc nie wiem czy działa

korektorów zużyłam całą masę. Na ogół używam tych tzw"górnopółkowych" , bo mam siostrę zagranicą i co roku na mikołaja życzę sobie taki prezent
teraz mam L'oreala Lumi Magique w pisaku(kupiłam na promocji w rossmannie -50%) i jest całkiem spoko. Nie zakamufluje zasinień, ale ładnie rozjaśnia oko

Podkreślenie oka - rozjaśnienie zasinień i wyeksponowanie łuków brwiowych. fajna i tania jest ta paletka do brwi:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...et.html&next=1
koleżanka chwali sobie tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...em.html&next=1

ostry bob to chyba taki a la victoria beckham chyba

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
te kłucia już od przeszło 1,5 miesiąca mam a porodu nie widać.
moje pierwsze pojawiły się w wielki piątek i jak widzisz również bezowocne

Cytat:
Jedynie nie chciałabym w sobotę urodzić.teściu ma urodziny i wolałabym żeby nie miał takiego wspaniałego prezentu.
wyrodna synowa
mi każdy dzień pasuje - wyjątek 16 czerwca - tżet musi wyjechać służbowo na jeden dzień i podobno nie ma opcji żeby nie jechał....znając życie...tego dnia mój synalek będzie chciał przyjść na świat
Stary 2014-06-10, 09:01   #3137
kamilla123
Rozeznanie

Heloł!

Bogini, Karolina za wizyty

Sola, Kakusia już w domku??

ANTERIA bardzo mocne i

Mamusie rozpakowane: jak ubieracie swoje pociechy w taki upał? Czy korzystacie z rożków? Co ubieracie na noc i czym przykrywacie?

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2014-06-10 o 09:06
Stary 2014-06-10, 09:07   #3138
__Sylwia__88
Zadomowienie

I dodatkowe pytanie do już obecnych mam:
Ile mniej więcej podkładów poporodowych (ginekologiczych) zużyłyście? Bo mam 20 szt i boje sie że w takie upały może byc za mało. A jeszcze będe jedno zamówienie w gemini robic to przy okazji bym dorzuciła do koszyka.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 09:18   #3139
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
wyrodna synowa
mi każdy dzień pasuje - wyjątek 16 czerwca - tżet musi wyjechać służbowo na jeden dzień i podobno nie ma opcji żeby nie jechał....znając życie...tego dnia mój synalek będzie chciał przyjść na świat
Strasznie ciekawa jestem jak to u nas będzie
Teraz to już naprawdę wielkie odliczanie. Dziś zeszłam poniżej 10 dni do terminu i póki co nadal jakoś strasznie się tym nie stresuję.
No ale jak mam te kłócia każdego wieczora (w ciągu dnia też ale wieczorem są najbardziej dokuczające) to się zastanawiam czy to może już się coś zaczyna no i za każdym razem rano wstajemy nadal w dwupaku

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Mamusie rozpakowane: jak ubieracie swoje pociechy w taki upał? Czy korzystacie z rożków? Co ubieracie na noc i czym przykrywacie?
Ooo i ja się przyłączę do tego pytania, bo kompletnie nie mam pojęcia jak takie maleństwo ubierać po urodzeniu jeśli by były takie upały

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-06-10, 09:59   #3140
poziomkka
Zadomowienie

Hejka Ciężka noc za mną, od 5.30 miałam skurcze tak co 8-10 min z tyłu pleców przechodziły mi na brzuch, do tego wstawałam do toalety chyba z 5 razy przy okropnym bólu miednicy. Dwa razy musiałam użyć męża jako balkonika Myślałam, że to już to, ale skurcze ucichły po 1,5 h. Teraz tylko jak chodzę to mnie kłuje tak pod brzuchem z lewej i prawej, nie wiem co to
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46817708]
Poziomkka masz na myśli jakąś konkretną farbę, która ma taki odcień?
[[/QUOTE]
chodzi mi po prostu o jaśniejszy odcień brązu ale taki bardziej wchodzący w blond...hmm...fotkę jakąś Ci poniżej zamieszczę o co mi chodzi
A Prowansji chyba chodzi o takiego boba co z tyłu masz krócej ścięte włosy, a z przodu są dłuższe
Co do korektorów to ja polecam Kryolanu. Zajmowałam się kiedyś wizażem i pracowałam właśnie na nim, nigdy mnie nie zawiódł Tylko kolor, którego musisz użyć to taki jaśniutki, wklepać go pod oczy, a potem normalnie nałożyć podkład. Korektor trochę kosztuje, ale za to starcza na baaaardzo długo.

Prowansja może to wynikać z tego, że się bardzo stresujesz, a stres blokuje akcję porodową Także wrzucamy na luz

Cytat:
Ooo i ja się przyłączę do tego pytania, bo kompletnie nie mam pojęcia jak takie maleństwo ubierać po urodzeniu jeśli by były takie upały
Wydaje mi się, że bodziak z krótkim rękawkiem wystarczy. Przecież tyle stopni ile jest teraz na dworze + słaba cyrkulacja powietrza w gondoli to temperatura wyższa niż dziecko miało u nas w brzuchu Najlepiej sprawdzić, czy dziecko nie jest całe spocone po takim spacerze. Wczoraj moja koleżanka wiozła w gondoli 2 miesięczne dziecko tylko w rampersie i ten rampers był cały mokry, jego włoski też...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (79,4 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-06-10 o 10:01
Stary 2014-06-10, 10:11   #3141
Monica80
Raczkowanie

Witam sie po burzowej nocy. O polnocy jedna a nad ranem o 5 druga.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka Ciężka noc za mną, od 5.30 miałam skurcze tak co 8-10 min z tyłu pleców przechodziły mi na brzuch, do tego wstawałam do toalety chyba z 5 razy przy okropnym bólu miednicy. Dwa razy musiałam użyć męża jako balkonika Myślałam, że to już to, ale skurcze ucichły po 1,5 h. Teraz tylko jak chodzę to mnie kłuje tak pod brzuchem z lewej i prawej, nie wiem co to

Wydaje mi się, że bodziak z krótkim rękawkiem wystarczy. Przecież tyle stopni ile jest teraz na dworze + słaba cyrkulacja powietrza w gondoli to temperatura wyższa niż dziecko miało u nas w brzuchu Najlepiej sprawdzić, czy dziecko nie jest całe spocone po takim spacerze. Wczoraj moja koleżanka wiozła w gondoli 2 miesięczne dziecko tylko w rampersie i ten rampers był cały mokry, jego włoski też...
Poziomka no nie wyskakuj tu ze skurczami, my mamy ten sam TP takze jeszcze pobujajmy sie na wątku jako brzuchatki

Co do ubierania- upal upalem ale to sa jednak noworodki, one nie sa taie cieple jak te 1-2 miesieczne. Jeszcze zalezy z jaka waga sie urodzily, jak jest malutki noworodek to nawet w goracy dzien pajacyk z dlugim rekawkiem bawelniany jest jak najbardziej ok.
Moj jak mial miesiac to sobie w upaly w bujaczku lezal w samej pieluszce, ale on sie spory urodzil to tego tluszczyku tez mial sporo.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 10:25   #3142
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Witajcie w tym gorącym dniu. Ale masakra... ja do 2:30 nie mogłam zasnąć, bo temp na dworze wcale nie spadała... w ogóle noce ostatnio to jeden wielki koszmar. A wszyscy wkoło mówią: śpij na zapas, bo przy dziecku nie ma szans... wolne żarty...

Powiem Wam, że ja już z takim utęsknieniem wypatruję skurczy, że nikt mi nie wierzy. Pojawiają się cały czas i w ciągu dnia, i w nocy ale nie chcą być regularne A ja chodzę jak inwalidka bo brzuch tak ciągnie jakbym miała na zakręcie zgubić dziecko, bujam się po kaczemu na shrekowych nogach, nie śpię więc jestem słaba... Ech, czy my to wszystko przeżyjemy?

Pochwalę się Wam, że wygrałam książkę Jeanette Kalyty "Położna", jest niesamowita, historie porodów w niej opisane nieraz budzą grozę, nieraz napawają optymizmem i nadzieją...

Jeśli chodzi o TŻa, to wczoraj po powrocie z pracy już był cudowny, nawet bardziej się czulił niż zwykle, nie wiem czy przemyślał czy po prostu zapomniał. Mnie tak lekko nie przechodzi ale miło że normalna atmosfera wróciła, czuję się o niebo lepiej.
Martwi mnie tylko że wciąż nie mam koszuli do porodu a nie mam siły wyjść kupić w tym upale, bo od razu robi mi się słabo :/

Gratuluję kolejnej mamusi

Ja się zastanawiam czy ryzykować wykurzanie w tym tygodniu, nie uśmiecha mi się rodzić w długi weekend, bo wiem jak wtedy wygląda praca w szpitalu.. Z jednej strony pogoda będzie sprzyjać (bo teraz za żadne skarby nie chciałabym się znaleźć w szpitalu z innymi spoconymi babkami na jednej sali) ale z drugiej zwykle na weekend chętniej wypisują pacjentów do domu więc nie byłoby tłoku...
Stary 2014-06-10, 10:28   #3143
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Cytat:
Co do ubierania- upal upalem ale to sa jednak noworodki, one nie sa taie cieple jak te 1-2 miesieczne. Jeszcze zalezy z jaka waga sie urodzily, jak jest malutki noworodek to nawet w goracy dzien pajacyk z dlugim rekawkiem bawelniany jest jak najbardziej ok.
Moj jak mial miesiac to sobie w upaly w bujaczku lezal w samej pieluszce, ale on sie spory urodzil to tego tluszczyku tez mial sporo.
No właśnie chodzi mi głównie o noworodka. Miesięczne dziecko pewnie będę myślała już o samych bodziakach albo i tak jak Monia piszesz sama pieluszka (zobaczymy jaką wagę Milenka będzie miała)ale właśnie takie kilkudniowe w upalny dzień na spacerze to dla mnie jest największy problem.
Ciekawe co podpowie położna

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-06-10, 10:44   #3144
Konto usunięte

Bogini ją zamiast korektora używam pokładu Dermacola najjasniejszy, bo żaden korektor nie daje rady z tymi sincami...

Kamila mój jest w samym body z krótkim bez rozka. A na spacer rampers i czapeczka. Na noc tak jjak w dzień plus kocyk.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Poziomkka bardzo ładny ten kolor, tylko nie wiem czy i ewentualnie jaka farba byłaby w stanie rozjaśnić mi włosy do takiego koloru....
Stary 2014-06-10, 10:52   #3145
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze z domu nie wyszłam a już spuchłam a najzabawniejsze jest to, że prawa noga puchnie mi bardziej niż lewa podobno mały coś mi uciska

macie problemy z przebarwieniami? ja w sumie od zawsze, ale w ciąży mi się uaktywniło jeszcze bardziej nienawidzę filtrów, ale pokornie stosuję dziś użyłam próbki filtru tonującego ziaja med w kolorze jasnym i jestem zachwycona lekki filtr+podkład w jednym zobaczymy jak się będzie zachowywał w ciągu dnia

Poziomka
czy kolorówka kryolan nie jest zbyt ciężka? spotkam się z takimi opiniami, że bardzo obciążają i wysuszają skórę, bo to profesjonalne kosmetyki do charakteryzacji?

Czarno_Biała dobrze, że z tżetem jest już lepiej

łącze się z Wami z powodu ciężkich nocy, gorące powietrze dosłownie stoi w miejscu na dodatek mam palących sąsiadów, którzy palą teraz w oknach i na balkonach
nie wiem jak to będzie z balkonowaniem małego

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46821177]
Poziomkka bardzo ładny ten kolor, tylko nie wiem czy i ewentualnie jaka farba byłaby w stanie rozjaśnić mi włosy do takiego koloru....[/QUOTE]

Berenika, skoro Twoje włosy nie są koloryzowane łatwiej będzie Ci uzyskać taki efekt, bo nie będziesz musiała ściągać koloru. Tylko nie wydaje mi się, że taki efekt można uzyskać domową koloryzacją
L'oreal ma coś w swojej ofercie, ale nie wiem czy się nadaje:
http://www.lorealparis.pl/needs/kolo...-koncowek.aspx

a swoją drogą nieźle Cię wzięło na zmianę wizerunku
Stary 2014-06-10, 11:43   #3146
Prowansja88
Raczkowanie

Beronika- tak jak mówią dziewczyny. Miałam na myśli taki krótki z tylu by konkretnie bylo widać różnice. A co do rozjaśnienia to to nie jest takie hop siup i naprawdę lepiej zrobic to u fryzjera. Weź pod uwagę, ze teraz karmisz i włoski mocno się osłabia. Ja to chyba w ogole wylysieje hehe- bez tego mam cienkie i delikatne włosy a wszyscy mówią, ze po ciąży wypadają garściami. A korektor to ppdstawa czegokolwiek... Musisz poprubowac.
Bogini- mam ten krem tonujacy o ktorym piszesz, TZ mi kupil, czasem ma takie odpaly i robi mi niespodzianki tego typu.
Jest naprawde super, swietny naturalny kolor, nie roluje sie, nie jest ciezki, od dluzszego czasu uzywam tylko jego i hest naprawde konkurencyjny nawet dla biodermy i innych duzo drozszych tonujacych i BB. Co do przebarwien to nke nabylam nowych, bo staram sie nie wychodzic z domu bez filtra UV na buzi. Mam cere naczyniowa i w ogole bzika na tym pkt! Promienie UV to glowny czynnik uszkadzajacy DNA skory, przyspieszajacy starzenie itd. Trzeba stosowac i kropka
Poziomkka- moze masz racje, moze to strefy, bo po1. się boje, po2. Wiecznie nie ma dobrego momentu, bo albo jestem bardzo osłabiona, albo upały, albo coś takiego, ze myślę sobie- byle nie teraz. I takie błędne koło. W sobotę pierwszy raz wprowadziłam zasadę 4S. Nie jest to proste bo jestem kaleka prawie.
Mala_Czarno_Biala- super, ze relacje z TZ się poprawiły. Co do upałów to ja nawet nic nie mowie. Gdyby nie to, ze jestem w terminie ucieklabym pod miasto do rodziców, tam w domu jest dużo chłodniej i nie ma tyle betonów, wiec wieczorem fajnie spada temp. A tak to konam we Wro.. Ty i tak caly czas coś tam działasz. Szyjesz itd. Ja się prawie nie rusza. Dzis ogarnelam mieszkanie- ogólnie i popraspwalam kilka koszulek TZowi i tyle. Juz po mnie.

Podbijam pytanie Sylwii co do ilości podkładów poporodowych...
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 12:36   #3147
kamilla123
Rozeznanie

A u mnie trochę popadało i jest o wiele, wiele lepiej Taką pogodę lubię najbardziej - ciepło 23 stopnie, tak na krótki rękawek, słońce za chmurami i przynajmniej jest czym oddychać!

Ja też się nastawiam głównie na body z krótkim i rampersy, ale samych pajacy mam ponad 30 i Mała chyba połowy z tego nie założy

Co do podkładów to mam 2 paczki, myślę, że starczy, ale jak będą upały to chyba co godzinę będę się podmywać

No i zamówię dzisiaj w końcu krem na słońce dla dzidziusia
Stary 2014-06-10, 13:01   #3148
Konto usunięte

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i nie truje już : -p

Co do podkladow, to ją zuzylam trzy paczki
Stary 2014-06-10, 13:19   #3149
poziomkka
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46821177]

[/COLOR]Poziomkka bardzo ładny ten kolor, tylko nie wiem czy i ewentualnie jaka farba byłaby w stanie rozjaśnić mi włosy do takiego koloru....[/QUOTE]
Wiesz co, nie mam pojęcia czym to zrobić Na pewno naturalne włosy lepiej jest rozjaśnić, ale jeśli chodzi o odcienie brązu to nie znam się kompletnie, bo od 2 lat jestem blondynką

Cytat:

macie problemy z przebarwieniami? ja w sumie od zawsze, ale w ciąży mi się uaktywniło jeszcze bardziej nienawidzę filtrów, ale pokornie stosuję dziś użyłam próbki filtru tonującego ziaja med w kolorze jasnym i jestem zachwycona lekki filtr+podkład w jednym zobaczymy jak się będzie zachowywał w ciągu dnia

Poziomka
czy kolorówka kryolan nie jest zbyt ciężka? spotkam się z takimi opiniami, że bardzo obciążają i wysuszają skórę, bo to profesjonalne kosmetyki do charakteryzacji?
Ja mam problem nie tylko z przebarwieniami ;/ Na twarzy akurat nic mi się nie robi, ale pod cycami i pachami mam takie dziwne ciemne kropki, ni to pieprzyki, nie wiem nawet czy przebarwienia, takie ciemne plamy ;/ Do tego wyrosły mi takie włókniaki na szyi i dekolcie i strasznie mnie denerwują. Mam nadzieję, że to zniknie po porodzie
Jeśli chodzi o firmę Kryolan to faktycznie, są to ciężkie kosmetyki do profesjonalnego makijażu, ale korektora spokojnie można używać takiego, tym bardziej, że nie jest nakładany na całą twarz tylko punktowo. Najważniejsze, że dobrze kryje
Stary 2014-06-10, 14:03   #3150
Ka rolina
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
Ja tak na szybko, żeby napisać czego się dowiedziałam na wizycie.
Otóż tak jak myślałam wszystko pozamykane, a szyjka ma uwaga...32 mm myślałam, że te skurcze coś podziałały, a tu nic...ale tym się nie przejmuję, bo to w każdej chwili może się zmienić. Z małym jest wszystko ok, przepływy ok, łożysko wydolne. Mały waży 2970 g, więc cały czas jest średniakiem
No, ale jest też gorsza wiadomość: otóż Radek jest owinięty pępowiną wokół szyi No i mam deja vu, bo z Izą była identyczna sytuacja, też to samo wyszło na ostatnim usg. Niby pępowina jest długa i luźno oplata szyję i ryzyko komplikacji porodowych jest niewielkie, bo dużo dzieci rodzi się naturalnie z owiniętą pępowiną...No, ale z Izą też tak miało być, a po odejściu wód jak zaczęły się skurcze to już po godzinie zaczęło jej zanikać tętno, bo pępowina jednak zaczęła się zaciskać. Wtedy byłam w szpitalu i była szybka akcja i zrobili mi cc. A teraz będę w domu i nawet nie będę wiedziała, że coś się dzieje...
No i powiedziałam lekarzowi o swoich obawach i że teraz się waham, czy decydować się rodzić sn, ale on bardzo mnie uspokajał i przekonywał, żebym spróbowała, tylko po prostu jak zaczną się skurcze to w miarę szybko jechać do szpitala, zanim będą co 5-8 min...no i jak odejdą wody to wiadomo, że od razu jechać. W opisie usg i w uwagach w karcie ciąży zapisał wielkimi literami info o pępowinie, więc na pewno mnie nie zlekceważą jak przyjadę wcześniej, tylko będą monitorować tętno małego...
No i chyba tak zrobię, bo wiem, że lekarz by mnie nie przekonywał, gdyby widział jakieś zagrożenie Zwłaszcza, że na początku wizyty jeszcze przed zrobieniem usg sam mnie pytał jaka jest moja decyzja w kwestii porodu: sn, czy cc.
A i jaka ameryka z GBSem. Byłam nastawiona, że z wymazem muszę jechać do laboratorium tak jak w pierwszej ciąży, a gin do mnie, że musimy poczekać 10 min na wynik, bo teraz robi na miejscu No i już mam wynik- ujemny
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości