Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-06-06, 10:53   #751
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez Kachula82 Poka¿ wiadomo¶æ
Warto zawsze spróbowaæ raz jeszcze Ale fryzjerka poleca³a mi tylko t±. Koniecznie Aloe Vera, bo inne jej siê te¿ nie spisywa³y
W³a¶nie, pewnie ta jest dobra przez ten aloes. Mo¿e jest tak ¿e ten SLS rozchyla ³uski w³osa a aloes lepiej wnika? Tak sobie to sprytnie wymy¶li³am
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-06, 11:09   #752
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie, pewnie ta jest dobra przez ten aloes. Mo¿e jest tak ¿e ten SLS rozchyla ³uski w³osa a aloes lepiej wnika? Tak sobie to sprytnie wymy¶li³am
Ja Ci powiem, ¿e ja nic nie czujê po tym SLS, zero podra¿nienia, swêdzenia jak zawsze to mia³am. Aloes w tym na pewno pomaga. Zanim j± kupi³am to czyta³am po necie, ¿e ta maska jest polecana po zabiegach fryzjerskich i na w³osy nara¿one na takie zabiegi, a blond co jak co nara¿a siê a¿ bardzo

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-06, 11:09   #753
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;)

Cytat:
By³am w³a¶nie u naszej lekarki i jakie ona oczy zrobi³a gdy jej powiedzia³am czemu taka zdenerwowana t± osp± jestem. Przepisa³a zyrtec w kropelkach na swêdzenie i w zupe³no¶ci nie kaza³a siê nerwicowaæ. Uwielbiam spokój tej kobiety i to jakie ma podej¶cie do dzieci i cz³owieka - szczególnie przewra¿liwionej, znerwicowanej matki
Ekhm...
A nie mówi³am?

Dobrze, ¿e ciê babka uspokoi³a, bo te m³ode pindzie to my¶l±, ze wszystkie rozumy pozjada³y i wol± nastraszyæ pacjenta, ¿eby mia³ paranojê, siedzia³ w domu, szczepi³ siê na wszystko i nie zawraca³ im ty³ka...

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-06, 11:14   #754
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Ekhm...
A nie mówi³am?

Dobrze, ¿e ciê babka uspokoi³a, bo te m³ode pindzie to my¶l±, ze wszystkie rozumy pozjada³y i wol± nastraszyæ pacjenta, ¿eby mia³ paranojê, siedzia³ w domu, szczepi³ siê na wszystko i nie zawraca³ im ty³ka...
Tamta taka m³oda nie by³a... Ok 40-45lat ale nowa u nas.

Stary 2014-06-06, 11:15   #755
Kachula82
Zakorzenienie

Ech wiem, ¿e to w±tek br±z ale czy te baleja¿e nie wymiataj±?

8101cd0532b7d1f8e72e577afdfbd59d.jpg

90132e06941cae602133b39364d99dc3.jpg

Stary 2014-06-06, 11:21   #756
Kachula82
Zakorzenienie

I co¶ dla br±zowow³osych Jak ombre to tylko u niego

b137149175bf1a2b898bae79aa242d93.jpg

l.jpg

Stary 2014-06-06, 11:23   #757
Kachula82
Zakorzenienie

Macie tak czasem, ¿e macie tyyyle do zrobienia a ogarniacie wszystko w kilka chwil? Ja ju¿ wstawi³am i rozwiesi³am dwa prania, ugotowa³am rosó³, wstawi³am zmywarkê, ogarnê³am kuchnie i ³azienkê, notkê na bloga walnê³am i trujê wam tu na w±tku aby¶cie mia³y co czytaæ
A teraz wsta³o moje ma³e zgor±czkowane to uciekam.

Edytowane przez Kachula82
Czas edycji: 2014-06-06 o 11:24

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 11:27   #758
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Cytat:
Tamta taka m³oda nie by³a... Ok 40-45lat ale nowa u nas.
Aha, to co¶ pokiæka³am w takim razie. Ale wszystko oprócz m³oda nadal siê trzyma kupy

Id¼ mi z tymi ombre-baleja¿ami paskudo, zanim zachcê na nowo Na szczê¶cie mam za krótkie na ³adne ombre wypierdki

Ja musze zacz±æ robiæ obiad, ale mi siê nie chce A przed 14 muszê znowu wyj¶æ na miasto, bo nie za³atwi³am jednej rzeczy rano (PUP robi jak chce...).

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-06, 11:54   #759
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Aha, to co¶ pokiæka³am w takim razie. Ale wszystko oprócz m³oda nadal siê trzyma kupy

Id¼ mi z tymi ombre-baleja¿ami paskudo, zanim zachcê na nowo Na szczê¶cie mam za krótkie na ³adne ombre wypierdki

Ja musze zacz±æ robiæ obiad, ale mi siê nie chce A przed 14 muszê znowu wyj¶æ na miasto, bo nie za³atwi³am jednej rzeczy rano (PUP robi jak chce...).
Ja dzi¶ walê obiad na szybko. Rosó³ ju¿ rano wstawi³am a makaron dopiero dogotowa³am, do tego m³ode ziemniaczki (kuleczki takie ma³e) z koperkiem i pieczone nó¿ki z kurczaka. Wykorzystujê to co mam w lodówce, bo mi siê tego na zbiera³o w zamra¿alniku
Ma³y poch³ania rosó³ mimo gor±czki to jest dobrze
A je¶li chodzi o krótkie w³osy i ombre to jak by³am u fryzjerki ta specjalistka od ombre robi³a go na bobie do po³owy szyi i na prostych w³osach, normalnie bosko jej wysz³o!

Czas edycji: 2014-06-06 o 11:55
Stary 2014-06-06, 11:59   #760
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Kachula po plukance delii mam podobne w³osy jak te na drugim zdjeciu. No i po garnierze po farbowaniu jest baaardzo podobny odcieñ , taki fioletowo niebieski
Muszê ju¿ waln±æ plukankê bo mi brakuje niebiesko zielonych w³osów teraz maj± taki odcieñ naturalny.
Mam g³upie pomys³y ostatnio i wymyslilam ¿e fajnie by wygl±da³y rozowe koncowki na wlosach wyczytalam nawet ze mozna zrobic takie cudo piankami venita , tylko one sie NIBY spieraj± a du¿o dziewczyn piszê ¿e nie mo¿na ich domyc.... Swoj± drog± to moznaby chyba dodaæ odrobinê takiej pianki do od¿ywki dla stonowania koloru np ró¿owej
Stary 2014-06-06, 12:11   #761
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula po plukance delii mam podobne w³osy jak te na drugim zdjeciu. No i po garnierze po farbowaniu jest baaardzo podobny odcieñ , taki fioletowo niebieski
Muszê ju¿ waln±æ plukankê bo mi brakuje niebiesko zielonych w³osów teraz maj± taki odcieñ naturalny.
Mam g³upie pomys³y ostatnio i wymyslilam ¿e fajnie by wygl±da³y rozowe koncowki na wlosach wyczytalam nawet ze mozna zrobic takie cudo piankami venita , tylko one sie NIBY spieraj± a du¿o dziewczyn piszê ¿e nie mo¿na ich domyc.... Swoj± drog± to moznaby chyba dodaæ odrobinê takiej pianki do od¿ywki dla stonowania koloru np ró¿owej
Na lato idealne i kup sobie po prostu czerwon± czy ró¿ow± p³ukankê One robi± ¶wietne ró¿owe blondy czy takie truskawkowe. Np: http://ilovetonymoly.blogspot.com/20...zowe-wosy.html
Mi kiedy¶ lekko ró¿owe (jak mia³am platynkê) robi³a fryzjerka w³a¶nie p³ukank±

Czas edycji: 2014-06-06 o 12:20

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 13:36   #762
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Na lato idealne i kup sobie po prostu czerwon± czy ró¿ow± p³ukankê One robi± ¶wietne ró¿owe blondy czy takie truskawkowe. Np: http://ilovetonymoly.blogspot.com/20...zowe-wosy.html
Mi kiedy¶ lekko ró¿owe (jak mia³am platynkê) robi³a fryzjerka w³a¶nie p³ukank±
dziêki!!! znalaz³am jedn± "cyklamen" na allegro i na pewno kupiê
mam nadziejê ¿e siê bêdzie normalnie wyp³ukiwaæ i nie skoñczê z truskawkowym blondem na zawsze
Stary 2014-06-06, 16:39   #763
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
dziêki!!! znalaz³am jedn± "cyklamen" na allegro i na pewno kupiê
mam nadziejê ¿e siê bêdzie normalnie wyp³ukiwaæ i nie skoñczê z truskawkowym blondem na zawsze
Proszê bardzo a ta cyklamen to tania jest nawet z przesy³k±.

Stary 2014-06-06, 20:50   #764
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974

Cytat:
Macie tak czasem, ¿e macie tyyyle do zrobienia a ogarniacie wszystko w kilka chwil? Ja ju¿ wstawi³am i rozwiesi³am dwa prania, ugotowa³am rosó³, wstawi³am zmywarkê, ogarnê³am kuchnie i ³azienkê, notkê na bloga walnê³am i trujê wam tu na w±tku aby¶cie mia³y co czytaæ
A teraz wsta³o moje ma³e zgor±czkowane to uciekam.
ja mam odwrotnie... niby mam niewiele do zrobienia a zajmuje mi to ca³e wieki
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-06, 20:57   #765
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam odwrotnie... niby mam niewiele do zrobienia a zajmuje mi to ca³e wieki
Ja zazwyczaj te¿ ale dzisiaj wyj±tkowo szybko posz³o

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 21:12   #766
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974

Cytat:
Ja zazwyczaj te¿ ale dzisiaj wyj±tkowo szybko posz³o
ja mam najgorzej z moja zasrana mgr juz mam prawie sam finisz... tylko dyskusja wynikow i.... i nie moge sie zmotywowac zeby to dokonczyc

ale za to napisalam dzis prawie dwie prace zaliczeniowe na studia
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-07, 06:14   #767
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam najgorzej z moja zasrana mgr juz mam prawie sam finisz... tylko dyskusja wynikow i.... i nie moge sie zmotywowac zeby to dokonczyc

ale za to napisalam dzis prawie dwie prace zaliczeniowe na studia
A pamiêtam te czasy. Licencjat sprawi³ mi nawet przyjemno¶æ, ale mgr to nudy, mêczarnia i na nic nie mia³am pomys³u. Nigdy wiêcej szko³y Trzymam kciuki za Ciebie i wytrwaj. Potem ju¿ z górki

Stary 2014-06-09, 09:59   #768
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Hej
Co tu taka cisza? Opalacie siê? Pracujecie? Jak tam weekend? Korzysta³y¶cie z piêknej pogody?
Wiecie co, chyba chwilowo mi przesz³a "¿ó³taczka", nawet p³ukanki nie u¿ywam. Opali³am siê do¶æ mocno i szare w³osy mi wogóle nie pasuj±
A i mam 1cm odrost (czyli "pas" ju¿ ma 2cm) ale nie farbujê na razie, dam trochê w³osom odpocz±æ. Tak siê zastanawiam nad tymi fryzurami w których odrostów nie widaæ ale z takiej d³ugo¶ci jak moja chyba za du¿o siê nie wykombinuje? Wi±¿ê wysokiego kucyka póki co, fajnie siê te odrosty wtedy rozmywaj±, wygl±da jakbym mia³a baleja¿
Stary 2014-06-09, 12:20   #769
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Co tu taka cisza? Opalacie siê? Pracujecie? Jak tam weekend? Korzysta³y¶cie z piêknej pogody?
Wiecie co, chyba chwilowo mi przesz³a "¿ó³taczka", nawet p³ukanki nie u¿ywam. Opali³am siê do¶æ mocno i szare w³osy mi wogóle nie pasuj±
A i mam 1cm odrost (czyli "pas" ju¿ ma 2cm) ale nie farbujê na razie, dam trochê w³osom odpocz±æ. Tak siê zastanawiam nad tymi fryzurami w których odrostów nie widaæ ale z takiej d³ugo¶ci jak moja chyba za du¿o siê nie wykombinuje? Wi±¿ê wysokiego kucyka póki co, fajnie siê te odrosty wtedy rozmywaj±, wygl±da jakbym mia³a baleja¿
Taa.. korzysta³y.. Ma³y ma ospê i nie mo¿e wychodziæ na dwór przez 2 tygodnie M±¿ lata ze starszym a ja siedzê
co do zakrywania odrostów to ja tak ³a¿ê uczesana:

185.jpg

Wtedy jest spoko i mo¿na tak ³aziæ i 3 miesi±ce bez farbowania (jak ja muszê).
Nic nie pisa³am, bo i tak nikogo tu nie by³o. Nadrobi³am bloga i mam w kolejce ju¿ parê postów. Z czasem je wstawiê na bloga.

Stary 2014-06-09, 12:47   #770
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Taa.. korzysta³y.. Ma³y ma ospê i nie mo¿e wychodziæ na dwór przez 2 tygodnie M±¿ lata ze starszym a ja siedzê
co do zakrywania odrostów to ja tak ³a¿ê uczesana:

Za³±cznik 5706444

Wtedy jest spoko i mo¿na tak ³aziæ i 3 miesi±ce bez farbowania (jak ja muszê).
Nic nie pisa³am, bo i tak nikogo tu nie by³o. Nadrobi³am bloga i mam w kolejce ju¿ parê postów. Z czasem je wstawiê na bloga.
No tak, jak dzieci choruj± to nie da rady mieæ udanego weekendu, wspó³czujê
Fryzura fajna, ciekawe czy bêdzie mi pasowaæ. Te w³osy zebrane z góry wi±¿esz gumk± czy jako¶ podpinasz spinkami?
Zerknê³am na szybko Twój wpis o odzywkach, timotei olejki to dla mnie te¿ rozczarowanie, choæ blondynki j± chwal±.
Stary 2014-06-09, 13:27   #771
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, jak dzieci choruj± to nie da rady mieæ udanego weekendu, wspó³czujê
Fryzura fajna, ciekawe czy bêdzie mi pasowaæ. Te w³osy zebrane z góry wi±¿esz gumk± czy jako¶ podpinasz spinkami?
Zerknê³am na szybko Twój wpis o odzywkach, timotei olejki to dla mnie te¿ rozczarowanie, choæ blondynki j± chwal±.
Ja spinam wsuwkami, bo mam teraz odrastaj±c± grzywkê. Jak mia³am d³u¿sze to zwi±zywa³am malutk± gumeczk± w kitkê z ty³u. Lubi³am tak chodziæ, bo mia³am rozpuszczone w³osy ale nic mi do buzi nie lecia³o

I dobrze wiedzieæ, ¿e nie ja jedna nie rozumiem zachwytu nad tym Timotei. Mi nic nie robi super jak laski opisuj±. £adnie pachnie to fakt, ale dawa³am mu szanse tyle razy i nic. Teraz to bardziej na si³ê po niego siêgam aby zu¿yæ.

A widzia³a¶ szampon Bia³y Jeleñ u mnie? Kurde ale mi sko³tuni³ w³osy jak my³am
Ale wiem jak kiedy¶ mia³am taki super hiper alergo co¶ tam szampon i dopiero z czasem w³osy siê przyzwyczai³y i by³y ¶wietne. Pomyjê parê razy i zobaczê.

Czas edycji: 2014-06-09 o 13:29
Stary 2014-06-09, 18:40   #772
Kachula82
Zakorzenienie

Nie no ja chrzaniê tak± pogodê, czerwiec z sesjami, koniec roku itp. Nic nie piszecie a mi siê NUUUUDZIIII!!!!!!!!!!!!!! !
Na si³ê mam siedzieæ z tym biednym dzieciakiem w domu. Ca³y dzieñ tak od czwartku i jeszcze minimum tydzieñ. Do tego starszemu dzi¶ co¶ na ³apie wyskoczy³o i liczê na komara czy co innego, bo se w ³eb palnê jak to ospa i kolejny bêdzie w domu zalega³ razem ze mn± w upa³

Stary 2014-06-09, 18:53   #773
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Kachula o szamponach wpisu jeszcze nie czyta³am. Fryzurê jutro wypróbuje.
Nikt nic nie pisze bo pogoda za ³adna ¿eby siedzieæ przed kompem.... ale ¿eby Cie nie dolowac to podobno ma byæ jakie¶ za³amanie pogody w drugiej po³owie tygodnia
Ja w³a¶nie skonczylam trening i jem serek w³oski, pies mi w tym pomaga intensywnie
I idê pelargonie wsadziæ do nowych doniczek bo dzi¶ kupi³am dwie, i surfiniê piêkn± czerwon±
Stary 2014-06-09, 19:38   #774
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula o szamponach wpisu jeszcze nie czyta³am. Fryzurê jutro wypróbuje.
Nikt nic nie pisze bo pogoda za ³adna ¿eby siedzieæ przed kompem.... ale ¿eby Cie nie dolowac to podobno ma byæ jakie¶ za³amanie pogody w drugiej po³owie tygodnia
Ja w³a¶nie skonczylam trening i jem serek w³oski, pies mi w tym pomaga intensywnie
I idê pelargonie wsadziæ do nowych doniczek bo dzi¶ kupi³am dwie, i surfiniê piêkn± czerwon±
O burza by siê przyda³a Ja od godziny 12 mam do 21-22 s³oñce w okna
Co do kwiatków to mi przypomnia³a¶. Mia³am przesadziæ swoje, bo od mamy podwêdzi³am fioletowe doniczki Ca³± salono-sypialniê mam fioletow±
Jak ja bym chcia³a kwiaty na balkonie ale u mnie pi..zga wiatr jak na Helu. Wszytko rozwala i urywa d..pê normalnie

Zapodaj jak±¶ fotê swojego bia³ego ksiêcia, bo dawno nie widzia³am U nas na forum kilka maltusiów ostatnio przesz³o za têczowy most przez kleszcze. P³aka³am jak bóbr Ju¿ nie mówi±c, ¿e w styczniu odszed³ Fany, administratorki. Jak ja rycza³am
Dobra, koniec smutów. Swojego zakraplaj czy co na te kleszcze!

Czas edycji: 2014-06-09 o 19:40
Stary 2014-06-09, 19:58   #775
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
O burza by siê przyda³a Ja od godziny 12 mam do 21-22 s³oñce w okna
Co do kwiatków to mi przypomnia³a¶. Mia³am przesadziæ swoje, bo od mamy podwêdzi³am fioletowe doniczki Ca³± salono-sypialniê mam fioletow±
Jak ja bym chcia³a kwiaty na balkonie ale u mnie pi..zga wiatr jak na Helu. Wszytko rozwala i urywa d..pê normalnie

Zapodaj jak±¶ fotê swojego bia³ego ksiêcia, bo dawno nie widzia³am U nas na forum kilka maltusiów ostatnio przesz³o za têczowy most przez kleszcze. P³aka³am jak bóbr Ju¿ nie mówi±c, ¿e w styczniu odszed³ Fany, administratorki. Jak ja rycza³am
Dobra, koniec smutów. Swojego zakraplaj czy co na te kleszcze!
Fanego pamiêtam szkoda straszna, ja nawet nie chcê my¶leæ co bêdzie jak mój odejdzie dawno ju¿ nie zagl±da³am tam na forum...
Na kleszcze nie kropiê, chyba ¿e wyj±tkowo jak jedziemy do jakiego¶ lasu. Nie chcê tego nadu¿ywaæ bo to jednak jest bardzo silna trucizna.
Fotek nie robi³am dawno. Muszê go najpierw wyk±paæ bo brudas z niego siê straszny zrobi³ Mia³am mu zapuszczaæ "podwozie" ale ostatecznie obciê³am, za bardzo siê brudzi³ na tych deszczach

A od której strony masz balkon? Mo¿e jak±¶ matê sobie za³ó¿ na barierkê? Mój balkon jest od po³udnia, piêknie rosn± pelargonie zw³aszcza przy takim nas³onecznieniu. Petunie i surfinie gorzej bo li¶cie im marniej± i robia siê takie wyblak³e, to samo mia³am z go¼dzikami. Teraz warto kupiæ kwiatki bo np w Bricomarshe s± koñcówki i sa wiele tañsze. Co bêdziesz sadziæ?
Stary 2014-06-09, 21:03   #776
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Fanego pamiêtam szkoda straszna, ja nawet nie chcê my¶leæ co bêdzie jak mój odejdzie dawno ju¿ nie zagl±da³am tam na forum...
Na kleszcze nie kropiê, chyba ¿e wyj±tkowo jak jedziemy do jakiego¶ lasu. Nie chcê tego nadu¿ywaæ bo to jednak jest bardzo silna trucizna.
Fotek nie robi³am dawno. Muszê go najpierw wyk±paæ bo brudas z niego siê straszny zrobi³ Mia³am mu zapuszczaæ "podwozie" ale ostatecznie obciê³am, za bardzo siê brudzi³ na tych deszczach

A od której strony masz balkon? Mo¿e jak±¶ matê sobie za³ó¿ na barierkê? Mój balkon jest od po³udnia, piêknie rosn± pelargonie zw³aszcza przy takim nas³onecznieniu. Petunie i surfinie gorzej bo li¶cie im marniej± i robia siê takie wyblak³e, to samo mia³am z go¼dzikami. Teraz warto kupiæ kwiatki bo np w Bricomarshe s± koñcówki i sa wiele tañsze. Co bêdziesz sadziæ?
Fany to by³o smutne. Byli na spacerku i biedny jako¶ ¼le skoczy³, co¶ zapewne pyk³o i parali¿u dosta³. Robione zastrzyki, opieka non stop weterynarza i mia³ miec operacjê i podczas zabiegu odszed³ Teraz jest ma³y Karacik
Mój balkon to po³udniowy zachód (je¶li dobrze okre¶li³am). No mówiê od 12 wchodzi s³oñce na okna i wali po ca³o¶ci w lato a¿ do 22. Balkon mam ca³y betonowy z przodu a po bokach tylko krata metalowa. Blok stoi w takim przestrzale wietrznym, a na 8 pietrze wali wiatr równo. Naprawdê kwiaty musia³by byæ przyklejone. Rozwali³o mi tu wiele doniczek Lata³y a¿ na parking przed domem
Bricomarche to mam za daleko. Pod nosem Leroy, Castorama, obi, auchan (oni maj± fajne dzia³y ogrodnicze), Praktiker, Ikea... No wszystko
Sadziæ nie bêde a przesadzaæ. Kupi³am raz jaki¶ kwiatuszek w Biedronce (same zielone listki), malutki jak w fili¿ance. A teraz ta franca wisi i rozrasta siê po ¶cianie. Drugi to jaki¶ u³amany listek od kwiatka mamy gdy siê wyprowadza³a. Wsadzi³am w doniczkê i teraz pnie siê franca po ¶cianie na drugiej stronie Nawet nie wiem jak siê nazywaj± Znalaz³am w necie: jeden to filodendron pn±cy, drugi chyba bluszcz Te paskudy prze¿yj± d³ugo bez podlewania, a ja czêsto zapominam
Poza tym na parapecie 3 cytryny z pestek wyhodowane. Wysokie, piêkne i zielone.

Czas edycji: 2014-06-09 o 21:06
Stary 2014-06-09, 21:07   #777
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Hej

Mi zio³a piêknie powyrastaly, zw³aszcza bazylia, kolendra i tymianek. Te¿ muszê pelargonie przesadziæ, ale czasu mi brak, bo weekend poza domem spêdzi³am (na spacerach, imprezach ).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-09, 21:13   #778
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

Mi zio³a piêknie powyrastaly, zw³aszcza bazylia, kolendra i tymianek. Te¿ muszê pelargonie przesadziæ, ale czasu mi brak, bo weekend poza domem spêdzi³am (na spacerach, imprezach ).
Nie do³uj mnie... Ja do zió³ nie mam cierpliwo¶ci. Ale jak je¿d¿ê do rodziców to im wszystko podbieram W tym roku znowu zabiorê czosnek i papryczki

Stary 2014-06-09, 21:18   #779
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Fany to by³o smutne. Byli na spacerku i biedny jako¶ ¼le skoczy³, co¶ zapewne pyk³o i parali¿u dosta³. Robione zastrzyki, opieka non stop weterynarza i mia³ miec operacjê i podczas zabiegu odszed³ Teraz jest ma³y Karacik
Mój balkon to po³udniowy zachód (je¶li dobrze okre¶li³am). No mówiê od 12 wchodzi s³oñce na okna i wali po ca³o¶ci w lato a¿ do 22. Balkon mam ca³y betonowy z przodu a po bokach tylko krata metalowa. Blok stoi w takim przestrzale wietrznym, a na 8 pietrze wali wiatr równo. Naprawdê kwiaty musia³by byæ przyklejone. Rozwali³o mi tu wiele doniczek Lata³y a¿ na parking przed domem
Bricomarche to mam za daleko. Pod nosem Leroy, Castorama, obi, auchan (oni maj± fajne dzia³y ogrodnicze), Praktiker, Ikea... No wszystko
Sadziæ nie bêde a przesadzaæ. Kupi³am raz jaki¶ kwiatuszek w Biedronce (same zielone listki), malutki jak w fili¿ance. A teraz ta franca wisi i rozrasta siê po ¶cianie. Drugi to jaki¶ u³amany listek od kwiatka mamy gdy siê wyprowadza³a. Wsadzi³am w doniczkê i teraz pnie siê franca po ¶cianie na drugiej stronie Nawet nie wiem jak siê nazywaj± Znalaz³am w necie: jeden to filodendron pn±cy, drugi chyba bluszcz Te paskudy prze¿yj± d³ugo bez podlewania, a ja czêsto zapominam
Poza tym na parapecie 3 cytryny z pestek wyhodowane. Wysokie, piêkne i zielone.
O matko.... t o biedy Fanu¶ mia³ strasznego pecha nie wiem czy widzia³as, kiedy¶ zak³ada³am taki w±tek na forum o maltusiach, jak mój mia³ wstrz±s mózgu rozpêdzi³ siê na dzia³ce i waln±³ g³ow± w taki metalowy trzepak.... ile ja siê wtedy strachu najad³am..... te¿ wtedy go sparali¿owa³o, biegiem do weta jecha³am... dosta³ jaki¶ zastrzyk na obrzêk mózgu wtedy i po paru godzinach ju¿ by³o dobrze, choæ wet nas ostrzeg³ ¿e z mózgiem to ró¿nie bywa, ale na szczê¶cie siê uda³o. Z psem trzeba mieæ oczy dooko³a g³owy, jak z dzieckiem....
Mo¿e przez te kraty Ci tak wieje na tym balkonie? Ja kupi³am sobie te maty z wikliny na balkon i jest ok. To ¿e mieszkasz na 8 piêtrze te¿ na pewno ma znaczenie z tym wiatrem.
Te cytryny to masz w domu czy na balkonie? Te¿ bym sobie wyhodowa³a to najpierw chyba trzeba dobrze pestki wysuszyæ nie?
Polecam Ci pelargonie bo s± ma³o wymagaj±ce i kwitn± ca³e lato. No i bez maciejki sobie nie wyobra¿am balkonu - zapach

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

A normalnie siejesz z nasionek czy kupujesz ju¿ sadzonki? Mi siê nigdy nie uda³o z nasion wyhodowaæ?
Stary 2014-06-09, 21:25   #780
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Cytat:
Nie do³uj mnie... Ja do zió³ nie mam cierpliwo¶ci. Ale jak je¿d¿ê do rodziców to im wszystko podbieram W tym roku znowu zabiorê czosnek i papryczki
Ale one mi tak same rosn±, cierpliwo¶æ niepotrzebna. Czasami nawet zapomnê podlaæ Siejê w pojemnikach g³êbokich, bo jak kiedy¶ w donicach uprawia³am, to mi usychaly, wiêd³y, ¿ó³k³y.

Poczytam sobie co¶ tam na blogu nap³odzi³a

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Morgan, z nasionek, bo lubiê patrzeæ jak ro¶nie Poza tym z nasionek mam bazyliê cytrynow± i czerwon± - a nie wiedzia³abym, gdzie kupiæ takie sadzonki

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.