|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXV
"theoleskaaa1 dzień temu · Sarbinowo, Koszalin County
Plażing w dresie bo nogi zjarane;p #100happydays#100happyday soleska #33day" Tak, taaaaak, tylko dlatego. |
|
|
|
#122 |
|
Life is a drink ...
|
No ja stosowałam krem i serum i na rzęsy dupa :P
Na brwi podziałało chociaż tyle dobrego
|
#123 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzęsy nie zrobiły się jakoś dużo dłuższe czy bardziej geste, ale tusze lepiej na nich wyglądały. Później używałam tego serum L'Biotica i odżywki z Alverde - to fajnie działało.
Edytowane przez muchli Czas edycji: 2014-06-09 o 22:47 |
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet mój komentarz usunęła ![]() Cytat:
jakoś nie lubię wychodzić bez stanika do ludzi
|
|
#126 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Rozumiem, że czasem te dwa wymienione problemy mogą być przyczyną, ale jednak z tego co ja kojarzę u mnie dziewczyny nie ćwiczyły, bo im się nie chciało, a prowadząca w-f była potwornie anemiczna, jakoś nas nawet nie zachęcała
|
|
|
|
|
#127 |
|
Life is a drink ...
|
U mnie czy to w liceum czy w gimnazjum to trudno było o 'zwolenienie całoroczne z WF'u'. Zwolenienie musiało być wydane przez lekarza specjalistę wraz z kartoteką choroby (bo takie zwolenienie też można załatwić) a nie przez rodzinnego :P Dodatkowo My dziewczyny miałyśmy do wykorzystania jedną kropkę którą mogłaś sobie wykorzystać w czasie np okresu
U mnie nie było tak źle - przynajmniej mogłam się na kimś wyżyć.
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim "heatującym"
wita się stała czytelniczka, której głupio zawsze wcinać się gdy wątek już hula. Nie wiem, która z Was w poprzednim wątku polecała czarną maseczkę z Avonu, ale wieeeelkie dzięki, jakiś czas temu zakupiłam i z marszu stała się ulubieńcem Mam pytanie, kojarzycie jakiś filmik z makijażem krok po kroku brązowe smokey (najlepiej matowe) + niebieski akcent np. na dolnej powiece, szykuje mi się impreza i naszło mnie na kolor, ale oczywiście z moim talentem bez dobrego instruktażu się nie obędzie z góry dzięki.
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
Akurat to jest moje "doświadczenie" z gimnazjum kiedy to miałam takiego nauczyciela, który pomylił sobie zwykłe gimnazjum ze sportowym o profilu siatkarskim. Oczywiście były gwiazdy które sie wkurzały jak ktoś stracił ptk bo przegrana oznaczała strate plusa, a 5 plusów to 5. Dziewczyny które nie umiały grać w siatkę dostawały 2 na koniec, a ja której to gimnastyka wychodziła świetnie dostałam 3 bo nie umiem grać w siatkę. W szkole średniej było zupełnie inaczej.
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I jeszcze: te zajęcia były tak nierozwojowe, że mogłoby ich nie być a nikt by nie ucierpiał - a ja akurat ćwiczyłam na wfie. Na studiach wf wybrałam sama i uwielbiam na niego uczęszczać, na zawsze pożegnałam łamiące kręgosłup brzuszki na czas, kozła i nieśmiertelną 'siatę'.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=YVOjOs7imP8 Makijaż u Katosu.
Soczewki straszne :O |
|
|
|
#133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam w nowym wątku Pędzicie jeszcze szybciej niż wcześniej :P Bardzo się zdziwiłam, że dobiło do 5tys.
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mialam zwolnienie bo przez 10 lat około leczylam się u kardiologa-wada serca, a wmawiano mi, ze klamie. Facet od basenu uczyl nas plywac.. wrzucajac nas do wody. Jak byl placz, to sie na nas darl ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Warto też mówić o problemie jakim bywa nauczyciej z niemal wywalonym ozorem, podczas gdy 'pomaga' wykonać dziewczynom dane ćwiczenie łapiąc je tam gdzie nie ma prawa
Okres dojrzewania, zmiany w ciele, często niestety wstyd z tym związany i dwuznaczny wzrok nauczyciela - to może być traumą na długie lata Kobiety i mężczyźni często wspominają o psychicznym i fizycznym molestowaniu na w-fie Poważna sprawa, ale nieeee, przecież dzieciom się po prostu ćwiczyć nie chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
[COLOR="Gray"]
Cytat:
![]() ale ja nie zbawię świata, nie zmienię nauczycieli, szkół, jedyne co mogę to namówić właśnie te osoby, którym się nie chce, żeby spróbowały
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie liczenia miesiączek, tylko teraz tak z żartem. Tym razem szkoła średnia. W równoległej klasie była grupka dziewczyn które co 2 tydz zgłaszały niedyspozycje. Nauczyciel to w końcu zauważył. Jak znów zgłosiły to im powiedział z uśmiechem "współczuje waszym facetom. Cały czas albo okres albo PMS"
. Nagle okres co 2 tydz się skończył![]()
Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-06-10 o 00:16 |
|
|
|
#140 | |
|
-ist
|
Cytat:
), bardzo niemiłe jest ignorowanie problemu, nawet tu widzisz wypowiedzi dziewczyn, które nie miały lekko wcale nie z powodu lenistwa. Czasem fakt, że coś nas nie dotyczy nie oznacza, że to norma, niestety zdarza się, że jesteśmy wyjątkiem - w internecie znajdziesz mnóstwo artykułów na temat tego, że WF w wielu przypadkach zniechęca do sportu i jest źródłem upokorzeń.Oczywiście WF jest potrzebny w szkołach, ale powinien odbywać się na innych zasadach. Moja bratanica ma 3 z WF-u, chociaż bierze udział w mistrzostwach polski w pływaniu i trenuje karate - ale nie zrobi X brzuszków w ciągu minuty i nie przebiegnie kilometra w ciągu X minut. |
|
|
|
|
#141 | ||
|
maskott
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- a w lipcu we wro http://biletin.pl/pl/event,show,2397,meet-up-2014.html biletowane wejście współczuję rodzicom gimnasjalistów...
|
||
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
jakoś tego nie widzę
![]() http://instagram.com/p/pCWQGPqlAn/# |
|
|
|
#143 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ej dziewuchy jedziecie z tym koksem, jak biuru z pomysłami. Nie nadążam was czytać
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już widzę te makijaże pod kolor ciuszków...
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Kociara
|
Cytat:
I nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności. Zwolnienie z wf podczas okresu było możliwe, ale pani i tak nas zawsze namawiała do ćwiczeń (jak już się ktoś uparł to ok, mógł sobie nie ćwiczyć) i miała rację, bo okres to nie choroba, można ćwiczyć (zawsze pozwalała np. zrobić kółko mniej na bieżni, ćwiczyć wolniej czy z mniejszą ilością powtórzeń). Mimo wszystko znam nastoletnią skłonność do wyolbrzymiania spraw i uważam, że najczęściej dzieci nie ćwiczą, bo im się nie chce - ten w-f jest po prostu nieatrakcyjny. W kółko tylko gry zespołowe typu siatka (dziewczyny), piłka (chłopcy) i koniec. Ja akurat nie narzekałam na monotonność, bo do gimnazjum chodziłam prywatnego, więc na w-f były cuda na kiju, sporo rzeczy się nauczyłam, a w liceum była do wyboru hala, boisko na dworzu i siłownia, więc wybieraliśmy sobie na zmianę. Po prostu myślę, że główny problem leży właśnie w źle "zaserwowanym", nieatrakcyjnym zestawie ćwiczeń, a nie w seryjnych nauczycielach-gwałcicielach Koniec OT, chyba po prostu każdy ma inne doświadczenia
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ciemna...
Otwórz oczy - tyle powiem A okres to nie choroba, ale ja na przykład w gimnazjum dostawałam zastrzyki rozkurczowe, bo traciłam przytomność z bólu podczas okresu, więc mi nie mów, że się da, ale 'kółeczko mniej' ![]() Koniec tematu, ale musiałam jeszcze Plus nie traktuj z takim lekceważeniem problemu jakim jest molestowanie seksualne uczniów, bo wyrażasz przez to ogromny brak empatii i ignorancję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-06-10 o 08:45 |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie całe życie miałam zwolnienie lekarskie z powodu astmy. W liceum, zaczęłam sobie coś tam ćwiczyć sama w domu, choroba nie dawała się we znaki więc poprosiłam o koniec zwolnienia, żeby spróbować. To byłą druga klasa LO. Miałam zwolnienie z biegów długodystansowych, które nauczyciela nic nie obchodziło
Byłam słaba, jak miałam nie być słaba ze wszytskiego po tylu latach . Po tekstach, ze nadaję się na paraolimpiadę wróciłam z płaczem do lekarki po zwolnienie. Ćwiczyłam w domu, bez krzyków, bez presji. I doskonale pamiętam też ten tekst, ciągnący się za nami od gimnazjum, że okres to nie choroba. A i owszem, nie choroba, ale jest sporo dziewczyn, które naprawdę boli. Ja na pierwsze dwa dni, w czasach gimnazjum i liceum zostawałam w domu. 3 dnia było lepiej, można było iść na przeciwbólowych na zajęcia, ale ruch potęgował tylko ból. Z perspektywy czasu, nie żałuję, że wtedy wróciłam po zwolnienie, zaparłam się i sama dużo ćwiczę teraz i żaden nawiedzony wuefista mi do tego nie był potrzebny. Ale co się stresu najadłam będąc zmuszana do czegoś, czego robić nie powinnam to moje. W-F powinien być inaczej prowadzony, nie na ocenę przede wszystkim. I nie cały rok koszykówka i biegi, bo nauczyciel lubi.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2014-06-10 o 08:44 |
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Bo ja miałam taki sam punkt widzenia w czasach szkolnych, a teraz dobrze widzę, że nie cwiczyłyśmy z koleżankami bo nam się po prostu nie chciało
Rzęsy nie zrobiły się jakoś dużo dłuższe czy bardziej geste, ale tusze lepiej na nich wyglądały. Później używałam tego serum L'Biotica i odżywki z Alverde - to fajnie działało.

współczuję rodzicom gimnasjalistów...

. Po tekstach, ze nadaję się na paraolimpiadę wróciłam z płaczem do lekarki po zwolnienie. Ćwiczyłam w domu, bez krzyków, bez presji. I doskonale pamiętam też ten tekst, ciągnący się za nami od gimnazjum, że okres to nie choroba. A i owszem, nie choroba, ale jest sporo dziewczyn, które naprawdę boli. Ja na pierwsze dwa dni, w czasach gimnazjum i liceum zostawałam w domu. 3 dnia było lepiej, można było iść na przeciwbólowych na zajęcia, ale ruch potęgował tylko ból. Z perspektywy czasu, nie żałuję, że wtedy wróciłam po zwolnienie, zaparłam się i sama dużo ćwiczę teraz i żaden nawiedzony wuefista mi do tego nie był potrzebny. Ale co się stresu najadłam będąc zmuszana do czegoś, czego robić nie powinnam to moje. W-F powinien być inaczej prowadzony, nie na ocenę przede wszystkim. I nie cały rok koszykówka i biegi, bo nauczyciel lubi.