![]() |
#5131 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Wszystkiego naj naj dla naszych małych jubilatów
![]() ![]() ![]() Marti Laura śliczna i taka papuśna się zrobiła. Garnuszki Olaf świetnie wygląda w okularach.A lubi je nosić,nie sciąga ich ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#5132 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Wiktorii, Kubusia i Maciusia!!!
Garnuszki, mi Olaf się też budzi po kaszce około 1-2 ale ja mu smoka wcisne, przytule i jakoś pośpi do 4. Ale o 4 nie ma to tamto i cycuś musi być. Dzisiaj w nocy to się tak wkurzył jak mu dałam wode do picia! A najgorsze, ze on zje tylko troszke a potem się dupcia odwróci i spanko dalej. Tylko, że jak twój Olafek przeziębiony to nie ma co zmian wprowadzać, tylko trzeba przeczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#5134 |
Zadomowienie
|
Olaf zjadł o 21 mleko z kaszką 140ml i włąsnie przed chwilką pociumkał cyca, czyli wytrzymał tylko 1,5 godziny
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5135 |
Zakorzenienie
|
herbatniki Bambix Startkoekjes vanaf 6 maanden
![]() takie: https://www.nutriciakindervoeding.nl...id=94&lng_id=2 jeszcze 40 minut dnia, więc zdążę z gratulacjami i życzeniami dla dzisiejszych jubilatów- wszystkiego naj, dzieciaki, a szczególne uściski dla Wiki |
![]() ![]() |
![]() |
#5136 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5137 |
Zadomowienie
|
... a tutaj stronka z tymi okularkami co ma Olaf, jesli kogoś interesuje
http://www.babybanz.com/ sprzedawane są w wielu krajach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5139 |
Rzabbocop
|
Wszytkiego najlepszego dla jubilatów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5140 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
Dzięki wielkie za zyczenia dla Maciulka ![]() ![]() Macio tydzień temu ważył 8160,a ubranka nosi na 74/80 ![]() Później wrzucę foteczki Adriano my też mamy Nikona D70S ![]() Dzieci piękne a Laurka gwiazdeczka na filmach i Alanek jaki fajny chłopulek ![]()
#5141 |
Wtajemniczenie
|
ja również dołączam się do życzeń
![]() garnuszki pomysł z tą naczepką faktycznie super, ale zapewne jakbym u nas z takim czymś chciała wyjechać, to chyba by mnie palcami wytykali ![]() a co do Olafkowych okularów, to po prostu brak mi słów! Są rewelecyjne, szkoda, że u nas nigdzie nie widziałam czegoś takiego ![]()
#5142 |
Zadomowienie
|
Lalicja masz rację, mientalność Polaków jest jakaś dziwna, wszystko co inne większość uważa, że jest gorsze i trzeba to wytknąć palcem. Tutaj jest zupełnie inaczej, nikt nie zwraca większej uwagi na twój strój, fryzure itd, wyszłabyś półnaga i też nie wywołałoby to wcale sensacji-i to mi się właśnie w tym kraju podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5143 |
Zakorzenienie
|
Kuzynki mąż -maniak rowerowy kupił taką przyczepkę jak urodziła się im córeczka. Dziś mają już 2 dzieci i on jest przeszczęśliwy jak może zabrać choćby jedno na taki spacer! No i nie wspomnę jak szczęśliwe jest dziecko!
maszko niecierpliwie czekam na zdjęcia pólrocznej juz Wiktorii! Laurka już jutro po 20 stanie się pełnowartościowym półroczniakiem - z tej okazji mamy dla niej prezent, który dostanie dopiero w poniedziałek i pewnie nie będzie nim zachwycona...(taka moja i TŻ fanaberia) Ale to pokażę wam w poniedziałek .
#5144 |
Rozeznanie
|
hmm a my mialysmy jeszcze jedna kolezanke z gdanska...zapomnialam nik...ona miala coreczke a jej maz(facet) mieszkal w Wawie...co z nia?
#5145 |
Zadomowienie
|
Wiktoria bardzo wszystkim dziękuje
![]() Ja czytając wasze posty też odważyłam się dać Wikuni chrupki kukurydziane. Zachwycona. Nie dość, że można ugryżć to jeszcze nadaje się do zjedzenia. Z resztą ona jest zachwycona wszystkim co można zjesć ![]() Apropo jedzenia. Czy Wy też tak ostrożnie wprowadzacie nowe rzeczy? 1-go dnia 2 łyżeczki, 2-giego - 3, a dopiero 3-ciego sensowna ilość? Yaira, mówisz o Chomiczce. Nasza koleżanka działa na forum na zasadzie "pojawiam się i znikam" ![]()
#5146 |
Zakorzenienie
|
Ja na samym początku wprowadzania nowych produktów serwowałam je ostrożnie. Teraz kupuję nową potrawę i daję Laurze w całości. Przypomniało mi się - marti pisała, że jej mała uwielbia owoce z jogurtem...Jak Laura miała 4 miesiące raz kupiłam jakieś owoce leśne i jej okropnie zasmakowały-był to jeden z pierwszych słoiczków. Któregoś dnia w pośpiechu kupowałam coś w Rossmanie i szybko chciałam te owoce leśne wziąć i lecieć do kasy. Potem w domu w połowie karmienia zauważyłam, ze te owoce jakieś takie mętne są...no tak! A jakie miały być jak kupiłam z jogurtem od 6 miesiąca! No ale Laurze nic nie było....Chrupek za to nie bardzo chce...bo jej się do ust przyklejają i jak wampir wygląda! Woli biszkopta pociumkać a najlepiej krążki ryżowe! A dziś mieliśmy niezłą przygodę -TŻ dał małej posmakować czereśnię i nagle Laura połknęła pestkę -myślałam, ze cymbała powieszę -teraz będę czekać na zawartość pampersa i przeprowadzać sekcję...
#5147 |
Zakorzenienie
|
maszko ja już kiedyś pisałam, że niespecjalnie ostrożnie wprowadzałam nowości- pierwszego dnia kilka łyżeczek, ale kolejnego zjadała już ten otwarty słoiczek do końca. Ale zawsze mówię, że a. ja z tych wyluzowanych b. moje dziecko z tych bezproblemowych (odpukać!)
w przypadku Wiki byłabym ostrożna. Cieszę się, że ma taki apetyt! Czekamy na foty. |
![]() ![]() |
![]() |
#5148 |
Raczkowanie
|
Widze ze przyczepki na czasie sa
![]() ![]() ![]() Co do chrupek kukurydzianych to boje sie cokolwiek podawac Colinowi, bo dzis podalam mu rozdrobnione ciasteczka dla dzieci w mleku modyfikowanym i sie chlopak zakrztusil. Ogolnie Colin jest ostatnio jakis taki marudny, nie wiem czy to wina wyrastajacych zabkow (choc na razie nic nie widac) czy czegos innego...acha i zapomnialabym... Colin juz od czterech dni sam sie podnosi i stoi caly czas na nogach ![]() Ja rowniez sle spoznione zyczenia dla wczorajszych jubilantow ![]() Musze sie juz polozyc bo padam ze zmeczenia...Colin dal dzis nam znowu popalic....... Aranko niezla przygode mialas, dobrze ze Laura sie nie zakrztusila ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#5149 |
Zadomowienie
|
Femme Fatal! gdzie mu się tak spieszy? Szybko się rozwijają chłopaki!
Aranko pestka?! Miłych poszukiwań ![]() Maszko ja zazwyczaj daje Olafkowi więcej niż pare łyżeczek (praktycznie zjada tyle ile chce). Ale w waszym przypadku to byłabym ostrożniejsza i wprowadzała powolutku. |
![]() ![]() |
![]() |
#5150 |
Konto usunięte
|
Ja tez dołączam sie do korowodu zyczen dla Jubilatów
![]() Wrocilismy dziś z 2 dniowego pobytu w Wa-wie, co za chore miasto.... Aranko, może to marne pocieszenie ale powiem ci że pewnie mój mąż mógłby zachowac sie podobnie ![]() ![]() dzis pierwszy raz sie razem kąpali. A ten połozył jasia na brzuchu w wannie, wody było mało, ale byla jeszcze piana kótra dziecko okryła twarz, moze tez trochę wciągnął nosem. No i krzyk... a miało byc tak fajnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#5151 |
Zadomowienie
|
wklejam fotki Olaf i jego pierwsze ciacho i zapalony internauta |
![]() ![]() |
![]() |
#5152 |
Zadomowienie
|
Garnuszki ty czekasz az się obudzi?
![]() Smakowicie zajada tego herbatnika. Ja jakoś się boje ze mi sie zakrztusi....no i nie ma u nas takich ciastek! Tatuś mu przywiezie z podróży służbowej ![]() Ja kiedyś też tak czekałam. Olaf miał sie obudzić o północy a ja zamiast spać iść to czekałam. Zasnęłam w końcu około 1h30 Olaf obudził się o 3. Ale wtedy to był jednorazowy wybryk ![]() Jeszcze muszę napisać: ci faceci to jacyś bez wyobrazni |
![]() ![]() |
![]() |
#5153 |
Zadomowienie
|
Malgogaj jeśli Ci chodzi o ten incydent z monetą, to nie o tę siorkę chodzi. Mam jeszce dwie siostry poza nią i brata-wesoła gromadka hehe.
Co do ciasteczka, to siedziałam przy nim i go pilnowałam, jak tylko ogłamamł wiekszy kawałek to m u go wyjmowałam z buzi. łatwiej mu odłamać bo ma dwa zębole. ![]() ![]() a co do jedzenia to pewnie, że czekam ale w ten sposób że śpię i jest sukces spał 5 godzin !!! Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2007-07-01 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#5154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że masz tyle rodzestwa. Ja mam tylko jedna siostrę. Chciałabym aby Olaf miał jeszcze brata i siostre....zobaczymy co się da zrobić ![]() Elu i co z butami na chrzest? Jasiu idzie bosą nogą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5155 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj dla Laury!!!! Aranko, pamiętam Twoje oczekiwanie z grudniówkami, a potem jednak styczniówką zostałaś
![]() no i Marysia taiki też już pół roku, choć ona z 31 grudnia, a w czerwcu 31- go niet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5156 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki
![]() Niezłe macie przygody,szczególnie Aranka z pestką,na pewno ją znajdziecie ![]() A ja zauważyłam,że te kupki coraz bardziej czuć ![]() Wczoraj jedliśmy paluszki na kolację Maciek oczywiście na nie polował ,wyciągał rączkę i "wołał",więc mu dałam troszkę tkaiej podziamdzianej,bardzo facetowi smakowało ![]() Kusicie mnie tymi kaszkami na noc.Wcześniej jakoś czytałam zaocznie wszystko i z tego wszystkiego nie wiem,jakie kaszki polecacie na noc?Ma tę kaszkę mleczno-ryżową na dobranboc z bananem z bobovity,ale ona niespecjalnie Maćkowi smakuje,chyba wyczuwa mleko modyfikowane:/ Poza tym zepsuł mi sięw nocy synek,tzn pięknie śpi,ale pod warunkiem ,że u mnie w wyrku ![]() ![]() Chyba zepsuliśmy się oboje ,w momencie jak poszłam do pracy,chodziłam bardzo niewyspana i brałam Maćka na nocne karmienie do siebie z zamiarem jego odłożenia,ale zasypiałam tak byłam zmęczona,a rano jak sieę budziłam do pracy mały nadal był..I takvkilka nocy,a to wystarczyło,żeby Bączek się przestawił..Teraz jego łóżeczko go parzy w dupcię:/ Po kąpieli i karmieniu zasypia,przekładam go do jego łóżeczka,ale już później zostaje ze mną.. Mam wakacje może uda mi się to zmienić..Chociaż to spanie razem jest miłe,ale muszę uważać na iego i obawiam si\ę ,że jak podrośnie chciałabym spać już bez małego lokatora,a to nie będzie już tak proste.. No to się wygadałam ![]() Poza tym tydzień temu w naszej ekipie znajomych urodziła się Michasia,więc Maciek ma kumpelkę ![]() Marti pisałaś o Ewuni,dziwne.Szkoda,że nie ma ochotki do nas zajrzeć..Mam nadzieję,że z jej dzidzią wszystko w porządku.. Mój król to leniwiec,Wy piszecie,że ząbki,a on nic kreski są wszystko gryzie,czasami cycusia jak przygryzie,ale ząbków nie ma:/Nie siedzi też samodzielnie..A ja czekam na przesiadkę do spacerówki,bo gondola to na stykensa ![]() buziole dla Was i Waszych skarbów
#5157 |
Zakorzenienie
|
Anita a spacerówki nie możesz rozłożyć na leżąco? Bo mało które z naszych dzieci samodzielnie siedzi, a chyba prawie wszystkie już jeżdżą w spacerówkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5158 |
Zadomowienie
|
Ja też życze wszystkiego naj Laurce i Marysi!
Anitko, ja daje Olafkowi kukurydziano-ryżową kaszke. albo ryzowa. ale na swoim mleczku robie. Ja tez śpie z Olafkiem ![]() Simona ty nie czytaj tylko pisz co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5159 |
Zadomowienie
|
Mogę,ale jak Macio leży to gondola jest przytulniejsza,ale jak już zrobi sie mu na tyle ciasnoo to lezacego przeniose do spacerowki..ale zaraz ide przymierzyc malego
![]()
#5160 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia - o 20 równo w "półrocznicę" machnę jej extrawaganckie zdjęcie żeby miała pamiątkę. Julii kiedyś zawsze robiłam zdjęcie w brodziku w czasie kapieli w tej samej pozie, co miesiąc i dzięki temu widziałam jak rośnie i się zmienia.
kasiu - tak jakoś chciałam mieć grudniową dziecinkę ale rodzina naciskała aby urodzić w styczniu hihihi i jakoś noworoczna ta moja Laura wyszła. Z jednej strony fajnie a z drugiej zawsze w klasie będzie najstarsza -no i urodziny ostro w Sylwestra już może obchodzić i huczniej nowy rok witać! A z drugiej strony fajnie połączyłam grudniowe i styczniowe mamusie nie? Anitko Laura sama siedzi ale jeździ w wózku na leżąco - jeszcze go nie przerobiłam na spacerówkę -jakoś tak mi wygodnie ją uziemić. No czasem mi marudzi więc ją na chwilkę w płaskim wózku posadzę, trzyma się boków i komicznie to wygląda. Mam wózek Graco i w sumie w każdej chwili mogę z niego rozłożyć spacerówkę -wystarczy podnieść oparcie i rozłożyć podnóżek, który teraz służy jako zagłówek ale jakoś fajnie ją wozić na leżąco...Poza tym pierwszy stopień podniesienia oparcia jest wg mnie zbyt wysoki -na razie jedyny minus wózka. Julia miała jakiś taki normalny wózek typu jak teraz są te Piko, Tako i inne ale tamten to miał chyba z 6 poziomów podnoszenia oparcia i najniższy stosowałam już od 2 miesiąca Julii - tu na pierwszym czyli najniższym poziomie Laura siedzi praktycznie prosto a nie półleżąco. Co do pestki - nadal ni widu ni słychu. A TŻ po prostu tak jak Ela pisze traktuje Laurę jak dziecko z 3 letnie! Dał jej do pociumkania trzymaną w ręku za ogonek !!! całą czereśnie i nagle mała szalejąc ząbalem natknęła się na pestkę i ją zjadła! Tak samo było z Julką -też ciągle traktował ją jak starsze dziecko. Miała 3 latka jak byliśmy w wesołym miasteczku i on uznał, ze karuzela z konikami to jest dla "maluchów" i chciał żeby przejechała się...takim czymś co się kręci do góry nogami! Po moich protestach powiedział "no dobra...to idźcie na te parasolki". Ja siedziałam z dzieckiem obok siebie (TŻ stał na ziemi i pstrykał fotki) i krzyczałam bo siła odśrodkowa był tak duża, ze bałam się, ze Julka wyleci - ona się śmiała jak głupia i krzyczała "mamo nie trzymaj mnie tak mocno"...to był horror i miałam wrażenie, ze ta karuzela nigdy nie stanie!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.