W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 11:48   #3931
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Działa, dziękuję, bo też zastanawiam się, czy po pewnym czasie nie przejdę na wielorazówki. Bo na początku na pewno pójdą jednorazówki.
Zastanawiam się jeszcze czy sobie sama czegoś takiego nie uszyję, tylko muszę kupić chociaż jedno na wzór i zorientować się jak z cenami takich materiałów, bo maszyny to ja się nie boję
http://www.bankier.pl/firma/swieto-k...e-2681274.html może to Cię zainteresuje? Jest też wiele gotowych wzorow. A z materiałami to nie wiem.
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
21 czerwca mamy wesele i w sumie potwierdziliśmy ,że przyjdziemy a teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł chyba już nie dla mnie takie imprezy ,tym bardziej ,że ostatnio coraz bardziej odczuwam ,że to już zbliża się końcówka ciąży , najwyżej pójdziemy do kościoła i na obiad a potem się zmyjemy do domu
To dasz radę Do połnocy to na pewno będzie ciężko wysiedzieć. Ja chcę iść na wesele 12 lipca. Też planuję zostać tylko do obiadu/deseru

O nie, właśnie mi samo wyciekło mleko! Zaczyna się!...

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
'coraz mniej miejsca zostaje dla pana' w każdym razie uspokoiła mnie, że to absolutnie nie znaczy, że coś się dzieje z szyjką. Szyjka ok

Dziewczyny, wracając do tematu pieluszek, znalazłam ekologiczne, które nie zrujnują budżetu (tak bardzo, jak inne ): http://www.biomaluch.pl/pl/p/Pielusz...oj-zestaw/8505
Przy tym pakiecie przy opcji po jednej paczce z rozmiaru 1,2,3 wychodzi ok. 90 gr za pieluszkę. Normalnie wychodzi nieco powyżej złotówki (w porównaniu, w reszcie firm cena dochodzi do 2 zł za sztukę). To i tak sporo (jak na coś, co tylko ląduje w koszu ) więc zawsze zostają jeszcze te Greenty, które kiedyś wrzucałam, one nie są ekologiczne, ale przez te dodatki zielonej herbaty nie odparzają pupy, wychodzą w cenie pampersów w promocji a myślę, że jednak są od nich lepsze.
Przy okazji przejrzałam tą stronę na szybko i na razie spodobała mi się jedna rzecz do mycia: http://www.biomaluch.pl/pl/p/Organic...nova-Bebe/7065 pewnie coś jeszcze się u nich znajdzie, ale uwaga, bo na pewno nie wszystko - dwa produkty które patrzyłam miały SLS i to na samym początku składu.
A zamówione wczoraj pieluszki z Chin już dzisiaj wysłali
świetny tekst!
Ale jak to ma się przekręcić? Jak ma nogi w gorze, a głowką napiera na szyjkę to przecież jest dobrze. Chyba, że coś poplątałam

Niezła promocja na te pieluszki z Chin! A te co wstawiłaś z allegro to takie same, tylko mają jednolite kolory.

A te pieluszki Greenty są np. w Babyfant'cie. Mam ten sklep blisko, to będę je kupować a przynajmniej wyprobuję.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze tesciowa jest zazdrosna o moja mame - bo teraz jestem u mamy i po porodzie tez bedziemy wiec ona chce "nadrobic". Trudno sie jej dziwic ale u nas taka sytuacja jest z koniecznosci a to robi roznice
Ojej.. to macie przechlapane.. Cały miesiąc z mamami Gdybyście mieli chociaż tydzień przerwy między jedną, a drugą, to było by lepiej. Może się jakoś dogadacie. A teściowa będzie miała siłę przenosić tyle rzeczy?

Mimo wszystko to tylko 1 miesiąc i pomoc na pewno się przyda. Będziesz mogla spokojnie wracać do formy

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja przez to ze jest tak goraco zaczelam sobie ogladac sex w wielkim miescie juz jestem na sezonie 4

w tej ciazy przerobilam kilka seriali od poczatku
o, widzę, że zrobiłam Ci apetyt
Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
A ja się wczoraj dowiedzialam że mój tż w tą sobotę wyjeżdża za granicę :-( wraca dopiero na początku września.. będę sobie sama musiala poradzić :-( teraz już mam konkretnego doła.. :-(
co? Biedactwo.. on też się dopiero dowiedział? Nie ma możliwości, że w sierpniu chociaz na weekend przyleci?

Dziewczyny, uświadomiłam sobie, że trzeba też naszykować miejsce w kuchni... Ja już nie mam ani skrawka wolnej szafki i nie wiem, gdzie ja zmieszczę choćby jedną butelkę.. To moje zadanie na dziś - wyczarowanie miejsca w kuchni

Malutka nie kombinuj, tylko odpoczywaj L4 dobra rzecz
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:48   #3932
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Nie panikujmy - do szpitala mozna jechac taxi, przeciez kazdej sie moze zdarzyc ze bedzie wtedy sama w domu Ja mam nadzieje ze Tz zdazy dojechac nim dziecko sie urodzi i ze jeszcze mi chwilke pomoze ale kto wie...

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl rejestrujesz sie i ogladasz za darmo
Ja marnuje czas ale jak czlowiek siedzi i mu wciaz nic nie wolno a ma kalafior zamiast mozgu to tak bywa. Ani nic ciekawego nie wyczytalam ani nie znalalazlam ani seriali nie nadrobilam Czuje niemoc tworcza i momentami bezsensownosc naszej sytuacji co mnie zniechceca do dzialania. Wicie gniazda zablokowane az do porodu...
Moze polecisz jakas ciekawa ksiazke?
piękne dzięki za link chyba się zarejestruje, bo nie chodzę do szkoły rodzenia, to może chociaż tak wzbogacę swoją wiedzę.
A co do niemocy twórczej, to głowa do góry, też tak często mam jednego dnia euforia- czytam książki, gazetki, kupuję wyprawkę, drugiego dnia- dół i jakaś taka właśnie niemoc...
Ah te hormony

Co do książek to mogę Ci na pewno polecić Tracy Hogg "Język niemowląt", M. Heidi " W oczekiwaniu na dziecko"- ale to pewnie znane Ci pozycje.
Obecnie czytam książkę Jackie Silberg " Gry i zabawy z niemowlakami". Niby proste zabawy, ale moim zdaniem fajne dla początkujących rodziców. Takich właśnie jak ja .- do tej pory myślałam że niemowlaki tylko śpią, jedzą itp, a nie wpadło mi na myśl że można się z nimi taki fajnie bawić i jednocześnie wspierać tym samym ich rozwój fizyczny i emocjonalny
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:52   #3933
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, uświadomiłam sobie, że trzeba też naszykować miejsce w kuchni... Ja już nie mam ani skrawka wolnej szafki i nie wiem, gdzie ja zmieszczę choćby jedną butelkę.. To moje zadanie na dziś - wyczarowanie miejsca w kuchni
moge ci udostepnic polowe szafek w kuchni bo mam ich tyle ze wiekszosc jest pusta

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:57   #3934
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Moi teściowie tak samo - przełożyli urlop, bo teściowa powiedziała, że musi być na miejscu, jak będę rodzić Nie wiem, po co, ale rozumiem to, jest podekscytowana, to jej pierwsza (i możliwe, że ostatnia) wnuczka

TheFall, może Ci Maluch na coś uciska?
Może, bo nie boli mnie co noc. Problemy z plecami w nocy zaczęły się ok. 4-5 miesiąca i skończyły po około 6 tygodniach a teraz sporadycznie poboli.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Lilka_vanilka to twoja wyprawka juz na finiszu.
Mnie jeszcze zostało wanienka przewijak kosmetyki dla malycha i prześcieradło do wózka. I chyba mam już wszystko;-)

Powodzenia w piątek na badaniu.

Ale mam zachcianki krówki i śledź hiii ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Prześcieradełko do wózka jest potrzebne jak ma się wyjmowany materacyk i można go wyprać? Nawet nie pomyślałam o czymś takim…

Cytat:
Moja tesciowa powiedziala ze ze 2 tyg po porodzie jak bedziemy wracali do siebie to pojedzie z nami-wezmie wtedy urlop na 2 tyg. Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac-bedziemy mieli towarzystwo po porodzie przez jakies 1,5mca non stop A ja bym chciala pobyc tylko we 3. - w razie klopotow i spiec zeby nikt nie patrzyl a w razie cudownych chwil by byly takie intymne, tylko nasze Ech
Moja wyjeżdża i wróci pod koniec września, czyli będę miała 2 miesiące na dotarcie się z małym. Nawet mi to pasuje bo głupio by mi było jakby się patrzyła co robię a ja taka niedoświadczona jeszcze.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

nie jestem w stanie was nadrobić

Mnie też upał powoli daje w kość ,ratuję się wentylatorem , mój brzuch mam wrażenie ,że z dnia na dzień robi się coraz większy z niecierpliwością czekam na ochłodzenie

21 czerwca mamy wesele i w sumie potwierdziliśmy ,że przyjdziemy a teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł chyba już nie dla mnie takie imprezy ,tym bardziej ,że ostatnio coraz bardziej odczuwam ,że to już zbliża się końcówka ciąży , najwyżej pójdziemy do kościoła i na obiad a potem się zmyjemy do domu
Też idziemy na wesele 21 czerwca. I po wczorajszym wypadzie do lekarza też się zaczęłam zastanawiać czy dobrze robimy. Tak mnie stopy rozbolały, że potem już tylko leżałam, a tu pasuje jakieś niskie koturny przynajmniej założyć ..ewentualnie na zmianę sandałki (które w ogóle nie pasują do sukienki ). Kościół w ogóle myślę żeby odpuścić tylko pojawić się na składaniu życzeń, zjeść obiad i wrócić do domu.

Cytat:
Wydaje mi sie ze tesciowa jest zazdrosna o moja mame - bo teraz jestem u mamy i po porodzie tez bedziemy wiec ona chce "nadrobic". Trudno sie jej dziwic ale u nas taka sytuacja jest z koniecznosci a to robi roznice
Pewnie jest tak jak mówisz, też chce być dobrą babcią i mieć wnuka pod ręką. Np. moja teściowa mieszka ze swoim synem i jego dzieckiem i jak jego teściowie przyjeżdżają w odwiedziny to ten maluch na nich nie reaguje a na jego rodziców już tak. Teściowa się cieszy, ale tamtym pewnie tak miło nie jest.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie kolejny upalny dzień, póki co siedzę w domu, później wybieram się ze szwagierką na ogród na jakieś małe opalanko

Zamówiliśmy wczoraj komodę, niedługo będzie do odbioru, trochę się wywietrzy to ruszam z praniem, prasowaniem i układaniem
Dzisiaj ma też przyjść paczką z "drobiazgami", które zamówiłam w większości dla siebie do szpitala ( wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, krem do brodawek itp.).
Można więc powiedzieć, że kompletujemy wyprawkę pełną parą

Dopiero od kilku dni jestem na l-4, a już zastanawiam się co tam słychać u mnie w pracy, jak sobie radzą kurczę, chyba coś ze mną nie tak...
Ale dużo wypoczywam, kupiłam sobie kilka fajnych książek w empiku o rozwoju dzieci, jaki się bawić z niemowlakami i zaczytuje się regularnie. Tż się o mnie bardzo troszczy, nie pozwala mi praktycznie nic robić w domu. Z jednej strony fajnie, że jest taki kochany Ale trochę już zaczyna mnie nużyć to "nic nierobienie". Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę, dopiero 18.06- mam nadzieje że wszystko będzie ok i szyjka się dalej nie skraca.

Optymistka- napisz proszę coś więcej o tej internetowej szkole rodzenia Taki kurs trzeba opłacić czy jest darmowy?
jak Ci się podoba, polecasz?
Ja co jakiś czas chodzę do pracy na ploty, w tym tygodniu zapowiedziałam się już na czwartek.

Cytat:
A ja się wczoraj dowiedzialam że mój tż w tą sobotę wyjeżdża za granicę :-( wraca dopiero na początku września.. będę sobie sama musiala poradzić :-( teraz już mam konkretnego doła.. :-(
O matko! Z pracy go wysyłają? Nie może się dogadać jakoś?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 12:01   #3935
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
moge ci udostepnic polowe szafek w kuchni bo mam ich tyle ze wiekszosc jest pusta
Dawaj, bo nie chce mi się wstawać Chyba wyeksmituję kocie miski i karmy. Koty już nie będą na 1 miejscu.

Halinka, czy Twoje kitki też gubią tyle sierści w te upały? Wszędzie fruwają te kłaki i zaczynam się naprawdę cieszyć z tego baldachimu
Stary 2014-06-10, 12:02   #3936
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

juz mam tak dosc tej duchoty ze ze mnie tak cieknie jakbym przed chwila wyszla z wanny

zaslonilam rolety w sypialni jest ciemno zapalilam lampke nocna i jest troche lepiej ale na dluzsza mete jest niedowytrzymania ta pogoda

Nasze szczescie
Stary 2014-06-10, 12:10   #3937
kro0pka
Raczkowanie

To jest praca sezonowa. Mial jechac w lipcu i zjechac jak juz będzie czas na maluszka. Wczoraj zadzwonili do niego ze wyjazd jednak jest teraz.. wrocic nie moze, tzn moze ale nie wroci pozniej z powrotem do tej pracy. A jakby nie patrzec potrzebujemy pieniedzy. Moi i jego rodzice oczywiscie sie wszystkim zajmą, ale to juz nie to samo :-( watpie ze cos da sie zrobic. Jemu tez jest przykro wiec nie chce go dobijac. Trzeba myslec pozytywnie, chociaz to bardzo trudne :-( jak wroci to bedziemy juz we trojke cieszyc sie soba
Stary 2014-06-10, 12:18   #3938
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
To jest praca sezonowa. Mial jechac w lipcu i zjechac jak juz będzie czas na maluszka. Wczoraj zadzwonili do niego ze wyjazd jednak jest teraz.. wrocic nie moze, tzn moze ale nie wroci pozniej z powrotem do tej pracy. A jakby nie patrzec potrzebujemy pieniedzy. Moi i jego rodzice oczywiscie sie wszystkim zajmą, ale to juz nie to samo :-( watpie ze cos da sie zrobic. Jemu tez jest przykro wiec nie chce go dobijac. Trzeba myslec pozytywnie, chociaz to bardzo trudne :-( jak wroci to bedziemy juz we trojke cieszyc sie soba
no tak. pieniadze zawsze o nie chodzi
przykro mi ze Tz musi jechac, ale robi to dla Was zebyscie mieli dobrze
na szczescie nie bedzioesz sama masz tesciow rodzicow trzeba znalezc w tej sytuacji pozytywy

dobrze ze nie chcesz dobijac Tz bo domyslam sie ze mu bardzo ciezko na sercu ze go przy was nie bedzie
ale za nim sie nie obejrzysz wroci do Was

Nasze szczescie
Stary 2014-06-10, 12:27   #3939
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Halinka, czy Twoje kitki też gubią tyle sierści w te upały? Wszędzie fruwają te kłaki i zaczynam się naprawdę cieszyć z tego baldachimu
Oj tak, zwłaszcza czarna. Staram się jak najczęściej czesać chociaż oba tego nie znoszą. W tym albo przyszłym tygodniu planuję też je wyprać, szaremu od tego gorąca zrobił się łupież. Zresztą szary w ogóle źle znosi upały, chodzi po domu i marudzi bez przerwy.

Chyba daisy jakiś czas temu pytała, koty na początku były bardzo zaciekawione łóżeczkiem, ocierały się, wchodziły pod spód i obwąchiwały. Czarna lubi czasem włazić pod spód bo lubi ciasne zakamarki, drugi kilka razy mi wlazł do łóżeczka i przekimał, ale to dlatego, że kładłam w nim nasz koc jak ścieliłam łóżko. Teraz żaden tam nie włazi i traktują łóżeczko jakby stało tam od zawsze.

Mam mnóstwo rzeczy do zrobienia a tak mi się nie chce. Niech mnie ktoś kopnie w dupę.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 12:29   #3940
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
no tak. pieniadze zawsze o nie chodzi
przykro mi ze Tz musi jechac, ale robi to dla Was zebyscie mieli dobrze
na szczescie nie bedzioesz sama masz tesciow rodzicow trzeba znalezc w tej sytuacji pozytywy

dobrze ze nie chcesz dobijac Tz bo domyslam sie ze mu bardzo ciezko na sercu ze go przy was nie bedzie
ale za nim sie nie obejrzysz wroci do Was
Dziękuję za te slowa, od razu jakos mi lzej )
Stary 2014-06-10, 12:42   #3941
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Oj tak, zwłaszcza czarna. Staram się jak najczęściej czesać chociaż oba tego nie znoszą. W tym albo przyszłym tygodniu planuję też je wyprać, szaremu od tego gorąca zrobił się łupież. Zresztą szary w ogóle źle znosi upały, chodzi po domu i marudzi bez przerwy.

Chyba daisy jakiś czas temu pytała, koty na początku były bardzo zaciekawione łóżeczkiem, ocierały się, wchodziły pod spód i obwąchiwały. Czarna lubi czasem włazić pod spód bo lubi ciasne zakamarki, drugi kilka razy mi wlazł do łóżeczka i przekimał, ale to dlatego, że kładłam w nim nasz koc jak ścieliłam łóżko. Teraz żaden tam nie włazi i traktują łóżeczko jakby stało tam od zawsze.

Mam mnóstwo rzeczy do zrobienia a tak mi się nie chce. Niech mnie ktoś kopnie w dupę.
daj se siana, lez i nic nie rob

Ja niestety muszę iść i kupić coś na obiad.. mam zachcianki makaronowe.

Moim kotom to ta sierść się nie kończy! Tak sobie zdychały rano, a rzadko leżą obok siebie DSC00904.jpg
Do łóżeczka też mi nie skaczą

Kroopka dacie radę! Kiedyś panny czekaly, aż ojcowie wrócą z wojska, a wy przynajmniej będzie mieć z tej rozłaki kasę. Pomyśl może o zdjęciach z porodówki i pierwszych dni w domu. A nawet od razu po wyjezdzie wysyłaj mu zdjęcia ciązowe
Stary 2014-06-10, 12:48   #3942
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety muszę iść i kupić coś na obiad.. mam zachcianki makaronowe.
a ja dzisiaj mam ochote na udka z kurczaka kalafior w bulce tartej ziemniaczki i mizeria
musze zrobic poki mam ochote na mieso ale mi sie nie chce

Nasze szczescie
Stary 2014-06-10, 12:49   #3943
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Moim kotom to ta sierść się nie kończy! Tak sobie zdychały rano, a rzadko leżą obok siebie Załącznik 5707036
Do łóżeczka też mi nie skaczą
Ej mamy prawie taki sam zestaw!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-08 13.11.30.jpg (112,2 KB, 37 załadowań)
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 12:58   #3944
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ej mamy prawie taki sam zestaw!!
haha co za poza! Taki sam, tylko Twój czarny bardziej elegancki

Zaczarowana odradzam kalafior. Będziesz cierpieć
Stary 2014-06-10, 13:05   #3945
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Butter trzymam kciuki, żeby brzuszek malutkiej rósł Na pewno wszystko będzie dobrze i okaże się, że to wina sprzętu

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni Już coraz bliżej u nas Coś czuję, że następny wątek już nas zaskoczy jakimś porodem

ale macie super te koty lilka i halinka Kocham koty więc zazdroszczę My jak już będziemy na swoim też będę chciała mieć kotka, tylko tż marudzi

Idę wstawić kolejne pranie i pozmywać Tż zaraz wróci z pracy więc trzeba się trochę ogarnąć bo od rana tylko leżakuje przed tv
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:18   #3946
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Niech mnie ktos wygodni z domu na dwor - potem bedzie cieeeeeplej i gorzej
Szkoda ze nie mozemy z Tz chodzic na szkole rodzenia. Czas obejrzec odcinki internetowej szkoly rodzenia Radzimy dobrze rodzimy -ktore poprzednio omijalam czyli wszystko o porodzie. Ten czas sie zbliza!
Dokładnie tę szkołę rodzenia przerabialiśmy z Tż w pierwszej ciąży

Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro, że tak się ułożyło z pracą TŻ. Jemu na pewno też będzie ciężko Cię zostawić w takim momencie.

Cytat:
a ja dzisiaj mam ochote na udka z kurczaka kalafior w bulce tartej ziemniaczki i mizeria
U mnie dziś pieczone udka z kurczaka dla TŻ z mizerią a my z synkiem z marchwką i jabłkiem

U mnie dziś przyjemniej niż wczoraj mimo, że dziś pełne słońce. Synek się wybawił z kolegami, ja pogadałam z sąsiadkami i teraz czas na sjestę
Potem planuje zrobić sernik na zimno
Stary 2014-06-10, 13:21   #3947
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
http://www.bankier.pl/firma/swieto-k...e-2681274.html może to Cię zainteresuje? Jest też wiele gotowych wzorow. A z materiałami to nie wiem.
Dzięki to zawsze jakaś motywacja, chociaż w ten upał nic mi się nie chcę. Ale mam straszną ochotę na kopiec kreta i idę go zrobić, bo mąż też się ucieszy, że coś słodkiego skonsumuje w końcu, bo wszystkie zapasy słodyczy już dawno opróżniłam. No i obiadek też trzeba jakiś zrobić.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:24   #3948
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Popieram. Ostatnio jadłam kalafiora i powiedziałam sobie - nigdy więcej w ciąży!

Kropka, w takiej sytuacji na pewno dacie radę! Na pewno i TŻ chciałby być z Wami, no ale jak dziecko w drodze, to pieniądze też są ważne!
Ważne, że będziesz miała pomoc.

Ratunku, rozpływam się! Gorąc, ukrop, duchota!
Jakaś burza wisi w powietrzu, coś grzmi, coś siąpi, ale na razie niewiele to zmienia!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:26   #3949
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Głowa do góry, chociaż wiem, że Ci ciężko. Dasz radę, najważniejsze, że będziesz miała wsparcie ze strony rodziny i nie zostaniesz z tym sama. Czas szybko zleci, ale tak jak pisały dziewczyny, rób jak najwięcej zdjęć, żeby mąż też miał jakąś pamiątkę, bo jemu też na pewno nie jest łatwo i też potrzebuje Twojego wsparcia. Ani się nie obejrzysz a wróci i będziecie się cieszyć waszą rodzinką. Będzie dobrze
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:34   #3950
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Butter trzymam kciuki, żeby brzuszek malutkiej rósł Na pewno wszystko będzie dobrze i okaże się, że to wina sprzętu

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni Już coraz bliżej u nas Coś czuję, że następny wątek już nas zaskoczy jakimś porodem

ale macie super te koty lilka i halinka Kocham koty więc zazdroszczę My jak już będziemy na swoim też będę chciała mieć kotka, tylko tż marudzi

Idę wstawić kolejne pranie i pozmywać Tż zaraz wróci z pracy więc trzeba się trochę ogarnąć bo od rana tylko leżakuje przed tv
Tez trzymam kciuki! Rośnij brzuszku rośnij!

Zuken ja musiałam TŻta przekupić , żeby się zgodził najpierw na jednego, a potem na drugiego Super sprawa! Już nas nauczyły wstawać rano na karmienie, sprzątania kup, wymiotków

A moj mąż wcześniej wrocił i zrobił zakupy, więc nie musze się nigdzie ruszac!
Stary 2014-06-10, 13:48   #3951
Optymistka26
Zadomowienie

Mmmm zjadlam idealny obiad - kluski smietana cukier truskawki
Cytat:
Ojej.. to macie przechlapane.. Cały miesiąc z mamami Gdybyście mieli chociaż tydzień przerwy między jedną, a drugą, to było by lepiej. Może się jakoś dogadacie. A teściowa będzie miała siłę przenosić tyle rzeczy?

Nie bedzie miala bo na nadcisnienie.
O! Nie pomyslalam o tym ze miesjce w kuchni bedzie potrzebne ale w sumie tylko na butelki i szczotki to chyba nie za duzo?

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Obecnie czytam książkę Jackie Silberg " Gry i zabawy z niemowlakami". Niby proste zabawy, ale moim zdaniem fajne dla początkujących rodziców. Takich właśnie jak ja .- do tej pory myślałam że niemowlaki tylko śpią, jedzą itp, a nie wpadło mi na myśl że można się z nimi taki fajnie bawić i jednocześnie wspierać tym samym ich rozwój fizyczny i emocjonalny
brzmi ciekawie, jaki jest jej koszt?warto kupic?

Cytat:
Tz jak wroci to juz bedziesz super laska i mamusia. Bedzie zachwycony jak cie zobaczy Masz pomoc rodziny to spokojnie dacie rade. Coz, maluchy wymagaja poswiecen jeszcze zanim sie urodza ale dla nich warto nawet zniesc chwilowa rozlake. Wynagrodzi wam to dzidzius a czas zleci b szybko tak jak leci teraz ciaza

Cytat:
Narobilas mi smaka!Czemu po kalafiorze ma sie cierpiec? Oswieccie mnie zanim go skonsumuje na kolacje....

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:50   #3952
kasia_ruda
Zakorzenienie

Optymistka, a jakie książki cię interesują? Tylko "dzieciowe"? Ja chętnie polecę ci różne obyczajówki babskie, takie przy których szybko leci czas.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:51   #3953
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Popieram. Ostatnio jadłam kalafiora i powiedziałam sobie - nigdy więcej w ciąży!
a mi się tak zamarzył kalafiorek z bułką tartą... Ale jak mam się potem męczyć to chyba podziękuję!

Kroopka przykro mi, że tak wyszło z TŻ pracą, ale najważniejsze, że możesz liczyć na pomoc ze strony najbliższych. Dasz radę

U mnie dziś pogoda do wytrzymania. Padało od rana, teraz już słońce świeci, ale da się przeżyć. Ja siedzę w domu i staram się uczyć, bo w nadchodzący weekend mam zaliczenia, ale idzie mi to wszystko jak krew z nosa... Chyba już nigdy w tym życiu nie dam się namówić na dodatkowe studia, podyplomówki, itp. Czuję się za stara na naukę, a mój mózg w ciąży nie wiem gdzie się podział!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:58   #3954
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Oh, poszłabym na wesele, choćby dla samego najedzenia się

No ja sobie niestety za bardzo nie pojem z powodu cukrzycy ale cukry mam jak do tej pory idealne więc może na tym weselu skuszę się na lody bo od dawna mi się marzą

Cytat:
To dasz radę Do połnocy to na pewno będzie ciężko wysiedzieć. Ja chcę iść na wesele 12 lipca. Też planuję zostać tylko do obiadu/deseru

O nie, właśnie mi samo wyciekło mleko! Zaczyna się!...
JA też odkryłam dwa razy ostatnio rano na piżamie plamkę ,więc u mnie też się chyba zaczyna

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Też idziemy na wesele 21 czerwca. I po wczorajszym wypadzie do lekarza też się zaczęłam zastanawiać czy dobrze robimy. Tak mnie stopy rozbolały, że potem już tylko leżałam, a tu pasuje jakieś niskie koturny przynajmniej założyć ..ewentualnie na zmianę sandałki (które w ogóle nie pasują do sukienki ). Kościół w ogóle myślę żeby odpuścić tylko pojawić się na składaniu życzeń, zjeść obiad i wrócić do domu.
Ja właśnie dostałam od mamy kasę i muszę kupić jakieś ładne sandałki Za to na sukience zaoszczędziłam bo kupiłam na lumpku sukienke new look jak nówka za 15 zł

Dziewczyny czy kupowała któraś z was okrycia kąpielowe z kapturkiem na allegro i mogła by polecić sprzedawce ?

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-10 o 14:02
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:03   #3955
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niki ja zamawiałam od rodzyneczki ale taki bez kapturka, większy bo te z kapturkiem mam już 2 Myślę, że obojętnie od kogo zamówisz i jaki, ja patrzyłam tylko, żeby było 100% bawełny ale w tych dzieciowych zazwyczaj tak jest Także tylko musisz sobie wybrać wzorek i kolorek
Stary 2014-06-10, 14:05   #3956
UmiZumi
Rozeznanie

u mnie w cieniu jest 37 stopni, w słońcu termometr wskazuje 47 stopni - pozdrowienia z tropikalnego Śląska!

Z trudem przeżyłam ugotowanie obiadu - 32 stopnie w kuchni - bez wiatraka i rolet w oknie nie wytrzymałabym - mamy okno od południa i w dodatku mieszkamy na poddaszu. Więc można sobie wyobrazi jak tutaj się grzeje. Dobrze, że mamy ogród i jest gdzie wyjść w ten skwar - oczywiście tylko do cienia.

Tymczasem idę wziąć prysznic, a zaraz potem jedziemy z TŻ zobaczyć szpital.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

która to dzieli szafkami w kuchni? ja poproszę o jedną dla Dziecka - wszystkie mamy zapełnione i nie wiem, jak wygospodarować trochę miejsca...
Stary 2014-06-10, 14:07   #3957
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja na razie butelki itd trzymam w szafce w sypialni Niewiadomo czy będę używać od początku, najwyżej później na szybko coś wygospodaruję w kuchni, u mnie też nie powinno być problemu
Stary 2014-06-10, 14:07   #3958
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

Narobilas mi smaka!Czemu po kalafiorze ma sie cierpiec? Oswieccie mnie zanim go skonsumuje na kolacje....
ja też nie rozumiem tego cierpienia po kalafiorze. U nas był wczoraj na obiad kalafior w bułce tartej, ziemniaki i mizeria nigdy nie cierpiałam po takim obiedzie i zjadam ze smakiem.
Stary 2014-06-10, 14:16   #3959
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:

Heeeej, ja wcinam kalafior codziennie od dwóch tygodni i nic mi nie jest. Czasem zdarza mi sie zjeść zupe kalafiorowa a na drugie kalafior uwielbiam kalafior
Stary 2014-06-10, 14:20   #3960
malutka100
Zakorzenienie

kro0pka- trzymaj się kochana ważne, że będziesz miała wsparcie w rodzinie wiadomo, że wolałabyś aby Tż był z Tobą, ale w życiu jak to w życiu nie zawsze układa się tak jak byśmy chciały...
Ale fajna z Ciebie kobitka, że jeszcze Tż nie dołujesz w tej sytuacji
jemu też jest pewnie teraz ciężko, ale robi to dla Was

Optymistka26- nie pamiętam dokładnej ceny, bo kupowałam kilka książek, ale coś koło 30-40 zł. Książka jest średniej grubości, ale ma mały format, to nie ma jakoś strasznie dużo czytania. Są to praktycznie tylko opisy zabaw z dzieciaczkiem + informacje, co w danym okresie życia dziecko już potrafi

lilka_vanilka, h4linka- fajowe te wasze kociaki od zawsze kocham koty, w domu rodzinnym zawsze jakiś był. Myślałam, że jak już będę mieszkać na swoim, to będę miała kilka A jest oczywiście na odwrót- kotów zero, za to jeden pies. Niestety taka przylepa, że nie wyobrażam sobie jakby miał teraz dzielić się naszą miłością i uwagą z kotem Chyba by tego nie przeżył...
Z lekką trwogą myślę o tym, jak ta nasza psina zareaguje na nowego domownika
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości