|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Chociaż z moją jest wszystko ok, dobrze zakonserwowane są alkoholemPochwal się zdjęciem ![]() Aziddee- Pięknie! I po wizycie, i z wczoraj Wcale na zdj. nie widać tej "objętości kucyka". Jestem na TAK!Cytat:
Cytat:
Jestem tak samo wściekła za żel Issany. Mi akurat alterra czy issana z babassu nie przypasowały. Gdybym Wam nie wierzyła na słowo, to bym pomyślała, że okrzyknięto je hitem, tylko po to by wyprzedać wszystko z magazynów. No bo, raczej celem tych wszystkich producentów nie było działanie altruistyczne na rzecz firm, którym się gorzej powodzi pff.
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, masz teraz masz fryzurę taką jak ja i długość tez chyba podobna...Ja w tym tygodniu idę zrobić odrosty a w przyszłym podciąć do mojej ulubionej fryzjerki od ciecia .Ja mam balsam nivea do loków ,ale nie bardzo mi pasuje, już jest chyba nawet przeterminowany tak długo leżał na półce nieużywany .
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też twierdzę, że nie widać tych 4 czy 5 cm, które masz w kucyku, wyglądają na gęstsze! Tylko mnie podoba się bardziej fryzura po Mysi, nie wiem czemu, ale sama sobie często zostawiasz chyba posklejane loczki. |
|
|
|
|
#1954 |
|
Moderator
|
Aziddee - Włosy na pierwszym zdjęciu są przepiękne, wyglądają tak swobodnie i zdrowo, zdecydowanie lepiej niż na drugim zdjęciu bo na drugim ten żel widać i jest ich optycznie mniej, przynajmniej mi się tak wydaje. Jednak na pierwszej fotce - cuda!
![]() Ja Wam dzisiaj może zarzucę jakimiś fotami tych moich wymęczonych włosów bo z mama jadę na wycieczkę - aczkolwiek podejrzewam że jak mnie wiatr w te upały wytarga to całkiem pociesznie będę wyglądać
|
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja coraz częściej chodze z takim ,,lwem''.Od czasu kiedy ścięłam włosy u tej Pani od kręconych przekonuję się,że taka fryzura jest fajna
.Ona mowi,że kazda kręconowłosa,ktora do niej przychodzi chce swoje włosy ulizać,żeby były takie strączki żeby się nie puszyły,zeby nie było efektu lwa a jej się to podoba i w sumie jak moje włosy są dobrze ścięte to fajnie to wygląda ale teraz mi odrosły.Jak zetnę u niej za tydzień to może się odważę i wkleję zdjęcie takiej fryzury .Rozczesuję je i lekko zwilżam wodą i są wtedy takie puchate .Zawsze to jakaś odmiana .Nie lubię jak włosy są taie bardzo posklejane ,ulizane i dlatego je rozdzielam po wysuszeniu bo się rolują .
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie zawsze miałam ochotę z takimi chodzić, ale to fajne, że ja miałam tak praktycznie bez niczego, a niektóre dziewczyny cudują, żeby im takie fale wyszły. ![]() I też nie cierpię posklejanych włosów. Brrr. |
|
|
|
|
#1957 |
|
Moderator
|
martaakow - a to miałam podobne za czasów sprzed gimbazy, chociaż u mnie to takiem ocno falowane, nie mogę nigdzie znaleźć fotki odpowiadającej temu efektowi.
Jedyne co wygląda bardzo podobnie to to co teraz wizaz wrzucił z reklamą bosch: https://wizaz.pl/akcje/bosch/klub-re...i-quattro-ion/ pojęcia nie mam jak wpisać w googlach by znaleźć właśnie takie rozczesane loki ;D |
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiele razy podkreślałam,że jestem fanką "zdrowego" puszku. Nie lubię żeli za mocnych, bo właśnie za bardzo sklejają i zbijają włosy. Przez to jest ich wizualnie mniej i wyglądają jak takie patyki Może Culry zakup sobie ten krem z Bootsa on daje taki efekt
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Azi!!!!
jest super! I ja tam nie uważam żeby drugie zdjęcie było gorsze, mi się nawet bardziej to 'układane wiatrem podoba Przekonalas mnie. Będę w PL pod koniec września. Już bookoje termin u Mysi ![]() Co do 'lwa' to ja tam smigam od zawsze. Taki trochę mój znak firmowy xD Ostatnio nawet dziewczynka w restauracji się tak nachalnie i długo przypatrywala, po czym wpadłam na nią jeszcze w toalecie a jak się tylko za mną drzwi zamknęły to taka podniecona i ekstatyczna wykrzyknela '-Mamo, mamo widzisz! To ta dziewczyna z lwimi włosami jak Mufasa!' No ba! Kto chce być księżniczką Disneya jak możesz być Mufasą!
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Aziddee wow
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, coś kosztem czegoś
Z tą objętością na pierwszych zdjęciach - przekłamana. Teraz żałuję, że nie zrobiłam foty przodu, bo widać było własnie lichość. Na żywo mam większą objętość, kiedy mam skręt od góry, za to tył jak mi Mysia zrobiła bardzo mi się podobał ze względu na to, że mi się łysina nie odsłaniała ![]() Kolejne zdjęcia pewnie wrzucę dopiero jeśli włosów mi przybędzie ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Immoral skręt mi się podnosi jeśli kładę żel ![]() Czemu miałabym celowo zostawiać posklejane włosy?
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Aziddee, skręt, blask, długość włosów, buźka - super! Na prawdę nie widać tego, że masz mało włosów. Ale w sumie mam podobnie. Ludzie do mnie "ale masz gęste włosy", a ja sobie myślę "taa... tu zakola, tam przedziałek szeroki na pół głowy. Rzeczywiście..."
Joanku, co za objętość! |
|
|
|
#1964 |
|
Moderator
|
Joanku, ja jestem fanką króla lwa od dziecka ^^ rzeczywiście masz lwią grzywę, dopiero od przodu widać jak dużo masz tych włsów, super są.
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Na zdjęciu nie widać, ale potem wiatr zawieje, ja poskaczę i koniec
![]() jakisnick ale Ty masz zupełnie inny skręt, genialny do maskowania takich rzeczy ![]() Joanku czemu się cenzurujesz?
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Bo.. mnie poszukują;p xD
Nie wiem jakoś nie lubię buzi wrzucać ;p
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-10 o 12:56 |
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Nie masz się czego wstydzić
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i hm... zupełnie nie pasuję do Was pod względem upodobań włosowych, ze tak powiem
Nie lubię puchu, w żadnej ilości, nawet tej najmniejszej, wolę jak włosy są delikatnie posklejane (choć dla mnie to jeszcze nie posklejane ) jak u Azi, niż jak jest wszechobecny puch uwielbiam zbite, błyszczące spirale Moje życie bez żelu nie ma teraz sensu ![]()
|
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
A to jesli taka jest definicja posklejanych to też wolę posklejane
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Hm.. no dziewczyny piszą, że podobają im się rozczesane loki a dla mnie to nie ma racji bytu bez obecności puchu
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej o lekkiej stylizacji np. kremami która daje bardzo naturalny efekt. Na ulicach pełno ludzi z puchem Moim zdaniem coś a'la "mokra włoszka" wygląda źle...
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lwie z Mufasy - bossssska grzywa - mi też się podoba
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj będę ten krem Bootsowy testować
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
A to coś widocznie przeoczyłam
Mi się rozczesane nie podobają brrrrrrrrrrrrrr Swoje rozczesuje raz na tydzień jak siedzę w domu aby pozbyć się starych, połamanych włosów i zrobić masaż skórze głowy. Moje włosy na 2-3 dzień po myciu mogą wyglądać na lekko rozczesane ale to kwestia tego, że żel mi się "wyciera" a nie lubię go na siłe dokładać na 2 i trzeci dzień, bo reanimacja i tak mi nie wychodzi. Ostatnio w te upały stosuje rade Klaudenc z tym moczeniem tylko włosów i jest super Dziś już 3 dzień nie planuje myć Wcześniej must have codziennie lubi max co 2 dzień.---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie cierpię ulizanych przy twarzy, od razu przypomina mi się koszmar z dzieciństwa, kiedy po wyczesaniu szczotką miałam górę przylizaną i busz na dole
Lubię mieć bałagan przy twarzy Ale jakbym miała tak dwa razy więcej włosów to mogłabym nosić na wszystkie sposoby Właśnie Imp czekam na efekty
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam loczki (w załączniku wrzucam zdjęcie, przepraszam za jakość, ale to zdjęcie zdjęcia ).Póki co siedzę z arachidowym jakieś 10 minut, posiedzę jeszcze ze dwie godzinki, umyję i zobaczę co mi da ten krem
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Jaki uroczy aniołeczek
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Aizdee
Haha, dzięki dziewczyny. ![]() Ja też nie znosze ulizaństwa. Jeszcze jak dziewczyna ma włosy rzadkie a kręcone i jej się robią 3 loki na krzyż to smutek... Albo wyżej spomniama 'mokra włoszka' i tona zelu a brrrrrrr! Mam kolezankę, która mam włosy do pasa i nie ma ich wiele i uparcich nic nie zrobi tylko się wyzeluje i smiga. Taki przyliz na górze, oklapłe bez zycia, az mnie korci zeby jej przedziałek przerzucić i chociaż głową do dołu ją podsuszyć! Wygląda to mniej więcej tak No ja przepraszam ale ani to ładne ani żadne...![]() co do czesania to ja włosy musze rozczesać 3 dnia przed reanimacją i nie ma rady. Nie moge jak są takie posklejane ma wrażenie że to jest tak jak połozyć make up na niezmyty z wczoraj... Musiałybyście widzieć co się z nimi dzieje, żebym to mogła wyjaśnić ale 3ego dnia trzeba delikatnie poczesać ;/
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-10 o 14:16 |
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znosze u siebie posklejanych , juz wole, zeby sie rozprostowaly, a takie pofalowane straki Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Chociaż z moją jest wszystko ok, dobrze zakonserwowane są alkoholem
Wcale na zdj. nie widać tej "objętości kucyka". Jestem na TAK!

pff.

.
żeby się nie puszyły,zeby nie było efektu lwa a jej się to podoba i w sumie jak moje włosy są dobrze ścięte to fajnie to wygląda ale teraz mi odrosły.Jak zetnę u niej za tydzień to może się odważę i wkleję zdjęcie takiej fryzury

jest super! I ja tam nie uważam żeby drugie zdjęcie było gorsze, mi się nawet bardziej to 'układane wiatrem podoba

Bardziej o lekkiej stylizacji np. kremami która daje bardzo naturalny efekt. Na ulicach pełno ludzi z puchem
No ja przepraszam ale ani to ładne ani żadne...