|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Aplikacja tzn nie wiem, w karcie po ostatnich akcjach poszczepiennych mamy zalecenie od neurologa, zeby kolejne szczepionki byly bardziej oczyszczone (czyli acelularne, dobrze rozumiem?) jak nie ma takiej mmr....to mnie zmartwilas bardzo
boje sie cholernie no
|
#1802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wykończona, wczoraj poszłam spać po północy a wstałam o 4 bo dzisiaj do pracy autobusem jechałam. Masakra, padam na twarz. Co stosujecie na komary bo ja juz nei mam siły, Oli z 5 ugryzieńn ma
|
|
#1803 |
|
Lurker ;)
|
Ifwka podobno olejek waniliowy dziala przeciwkomarowo ale jeszcze sama nie sprawdzalam
![]() Hope gratulacje! Jaka kiecke w koncu ubralas? Kredyt to na tza tak?Bokeh bedzie ok u nas sie obylo bez zadnych skutkow ubocznych i komplikacji poki co ![]() Swieze info - moja droga t. i jej rownie tania coreczka wymyslily sobie, ze pisze z jej bylym facetem z ktorym ma dziecko! Rozumiecie to? Bo ja nie. Goscia widzialam raz w zyciu, nie wiem jak sie nazywa a te, ze ja z nim pisze hahaha
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie teraz szczepienie jest między 16, a 18 miesiącem?
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajnie!Cytat:
Cytat:
![]() http://www.ibutik.pl/ogloszenie/gran...zolenka-660372 brawo! |
|||
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz nadrobiłam wszystko
![]() Hope, super, że dostaniecie ten kredyt ![]() Bokeh, za szczepienieteraz już na serio biorę się do roboty ale taki mamy skwar w biurze, że mózg staje
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Little kredyt i mieszkanie na mnie na razie.
Elllmi ładną, bez koronkowego bolerka jak dla mnie. Ona miała bolerko takie koronkowe z rękawem 3/4 a mnie się takie nie podobają (mam nadzieję że nie trafi na to zdjecie ani cichy ani ona )
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze wielkie przeprowadzki na watku :P
HOPE, a Wy kiedy? ![]() My gdzies za 10dni, uff! ULTRA, Kuba najpierw odrzucil usypianie na noc z uu. Ciumkal, puszczal uu, uciekal mi z rak, kotlowal sie i bam spi ![]() To byl taki pierwszy nasz etap. Moze u Was to tez zapowiedz odstawienia? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko Kochana, ja chce do końca czerwca się stąd wynieść. Już właścicielce powiedziałam ze złożyłam wniosek i jeśli kredyt dostanę to do lipca mnie nie będzie. Nawet kosztem pójścia na chwile do t.
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
U nas raz sie zdarzylo, ze zasnela w sposob, ktory opisalas. Jedna jaskolka wiosny nie czyni, ale niech sie teraz nie odstawia, byle nie teraz... |
|
|
|
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obyś miała rację Naprawdę chciałabym, by to Mycha zdecydowała o końcu kp, ale jak widzę, ile razy (jeśli jestem w domu) przychodzi w ciągu dnia, to powątpiewam ![]() I trzymam kciuki za wątkowe przeprowadzki Fajnie! Też bym już chciała. Wczoraj jak rozłożyłam stoliczek i krzesła Młodej, pomyślałam, że przestrzeń się nam kończy w zastraszająco szybkim tempie.
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, wczoraj wieczorem taka sytuacja:
Młoda się kąpie, nagle mówi "opa hopa!" - i ręce do góry, czyli, żeby podnieść. Wcześniej wołała "am" to myślałam, że głodna i nie chce się już myć. To Tż bierze dziecko, ubieram, jakoś to przyjęła ale bez entuzjazmu, to ja się dziwię i "ups, chyba nie o to chodziło". Ubrałam, a dziećko chodzi i zaczęła protestować, próbować zdejmować ubranko (nowe). Myślę, ok, nie pasuje może, to mowię chodź, chcesz inne? wybierzemy! Poszła za mną, dałam dwie opcje, wybrała, zaakceptowała. Ale za chwilę znowu zdejmuje, zdjęłam i czekam co będzie. Patrzę a ona pieluszkę też zdejmuje i co robi? Biegnie do łazienki! Rozczuliło mnie to jakoś bo nagle olśnienia doznałam - za szybko wyjęłam z wanny, dziecko bardzo pragnie się jeszcze kąpać ! i na wszelkie sposoby próbuje mi to przekazać. A wtedy wcale nie chciała wyjść z wody tylko ze swojej wanienki ( bo jej wanienkę wstawiam do dużej wanny naszej) przejść do naszej wanny. I teraz - co byście zrobiły? Wsadziły do tej wanny jeszcze raz? (koło 20 było) Bo wieczór, kąpiel króciutka ale była - więc "dziecko ma spać?" Rytuał, nie ma bawienia i itp itd? Zastanowiłam się chwilę, powiedziałam M. w czym rzecz i stwierdziliśmy, że zobaczymy co będzie. Schylam się do tego małego berbecia co stoi nago przy wannie i się pytam "Chciałabyś się jeszcze kąpać? O to chodzi?" A tu - jaki entuzjazm! "taaaaak, taaaakkk tu tu! my mć" i na wannę paluchem pokazuje. Prawie podskoczyła do góry z radości się trzęsąc tą małą pupką ![]() Więc była kąpiel, w pewnym momencie Tż do mnie mówi, "nalej więcej wody, to się pobawię z nią w wodzie trochę" To nalałam, Tż przychodzi - a młode myślało, że chce ją wyciągnąc ( jak za 1rwszym razem) i porozumiewawczo na mnie patrzy, podkówka i " mama nieeee nieeee". To takie śmieszne było jakby mi mówiła " mama ratuj, ty wiesz o co mi chodzi, nie pozwól tacie mnie wyjąć" Pobawili się, wyjęłam potem z wanny, był leciutki protest, ale tłumaczyłam, że wiem, że by bardzo chciała, ale ciemno, późno (okno pokazałam) i trzeba spać, że jutro pobawimy się znowu a teraz się przytulimy i ona się strasznie szybko uspokoiła i zaakceptowała. Wiecie, zaskoczyło mnie to wszystko - bo mimo, że poszła spać przed 22 przez to - to ja wyszłam z tej suytuacji z uczuciem satysfakcji że zrozumiałam dziecko i podziwem dla niej jak bardzo się starała przekazać mi o co chodzi - nie umiejąc dosłownie powiedzieć. No nie mogłam nie spełnić jej prośby. I - kompromis ze strony rodzica opatrzony tym właśnie, że zrozumiałam dziecko + tłumaczenie spokojne potem (czemu musimy wyjść z wanny) na prawdę dało radę. I dużych emocji nie było, bo nie musiało być zrozumiałyśmy się obie.. |
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
czuję się wywołana
![]() ajm wery sory że się nie odezwałam, ale nie ogarniam tyle rzeczy do zrobienia, w ciągłym biegu jestem, próbuję być na bieżąco ale zupełnie mi to nie wychodzi. Mam nadzieję =, że mi wybaczycie i za 2 tygodnie przyjmiecie mnie spowrotem w przyszły czwartek ślub i weselicho, a mój Tż wyjechał na cały tydzień na delegację ja wiem, że na tym polega jego praca, ale kurde no, mogli by odpuścić mu już w tym tygodni, c'nie? więc moi cudowni teście (bez sarkazmu mówię, serio cudowni! ) wzięli oboje na cały tydzień urlop żeby mi pomóc ( mój tata oczywiście nie zainteresowany )I chwała im za to, bo gdyby do wesela chyba nie doszło co do panieńskiego - była naprawdę fajnie! dostałam masę prezentów, głownie fituka, penisa i członka w 118643,2136736513651n odsłonach hitem jest ten odsresowujący http://www.pinkdrink.pl/sklep,szukaj..._no_stress.htm w domu przygotowały konkurs, miałam odgadnąć co powiedział tż, na 30 pytań dobrze odpowiedziałam chyba na 2 tak więc z domu wychodząc słaniałam się na nogach ![]() poszłyśmy do klubu, wytańczyłam się zdecydowanie, poza tym, że musiałam mieć na sobie taki kotylion http://allegro.pl/kotylion-z-penisem...233001906.html to było super ![]() kwestia finansowa - no jednak dobrze zrozumiałam, ja miałam wszystko finansować :/ aleeee tak się zrobiłyśmy w domu, że w sumie aż tak dużo mnie to nie wyniosło bo nikt nie miał już siły pić ![]() PRZEPRASZAM, ŻE TAK TYLKO O MNIE! zadzieram kiecę i lecę, wrócę na pewno! buziaczki!
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Debrah - jasne, że bym wsadziła jeszcze raz do wody. Zresztą pisałam Wam - u nas w niedzielę była podobna sytuacja. Wczoraj zresztą też Młoda zażyczyła sobie kąpieli w naszej wannie. Na próbę wstawiłam jej wanienkę do naszej, pokazywała, że nie, że wyciągnąć, a jak zapytałam, czy nalać wody do dużej wanny, to było "tak taaaa" i uśmiech oraz machanie rękami z radości
![]() I też uwielbiam, jak umiemy się tak fajnie dogadać
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Aplikacja, a masz zamiar kiedy szczepic??? My zwlekamy juz 5miesiecy, na razie nikt sie nie upomina, Pietraszko od swiat BN niemal non stop zakatarzony, a to wyjazdy, a to smo owo, no ale jak mowie, wymowki mi sie juz koncza i nie wiem co z tym faktem.....
Gdzies sie dokopalam, w forum gazety, ze PODOBNO mmr sie pojawila acelularna, ale to byla tylko jedna wzmianka, zadnych konkretow. Jakbys sie czegos dowiedziala to daj prosze znac ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Super te sytuacje z kąpaniem. My już od dawna w dużej wannie, ale przeżywamy obie gehenne. Wczoraj po 2 min już płacz i pokazuje żeby ja wyciągać. Zagadywałam, zabawiałam, jakoś chwilke dałyśmy radę, ale dzisiaj myjemy włosy i juz mam stresa.
Ponawiam pytanie: Co stosujecie na komary???
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Ifwka - my jeszcze nic. W gniazdkach mamy w chacie antykomarowe wtyczki, ale na skórę nic jeszcze nie mam. Też się zastanawiałam, czym Młodą posmarować, jeśli ją coś dziabnie...
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
ahhh i mam prośbę do black i marsi - wy wstawiałyście kiedyś linki do kremów/mleczka przeciwsłonecznego jakich używacie dla Oliwki i Leosia - mogłybyście je wstawić jeszcze raz?
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już dziabnieta 5 razy wiec musze koniecznie coś kupić.
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
PYTANIE do tych z was, które były w Chorwacji: jakie rejony polecacie? znajoma chce się wybrać i mnie pyta. a ja w sumie tylko w rejonach Splitu, Braci byłam, a chciałabym jej coś doradzić
![]() Cytat:
to usuwaj, już zobaczyłam ![]() też się podpinam pod pytanie, bo wczoraj już koło nas latały wampiry jedne
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Ellmi - co do Chorwacji, to mogę polecić jeszcze Brela, Makarska i Medulin
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem cyz to na AZS dobre??
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
No my też jeszcze kp Nawijko brawo za bezbolesne odstawienie ![]() Nancy chwal się chwal bo jest czym brawa dla Kubusia za chodzenie ![]() Dobrze, że u Ewik ok ![]() Meneq czemu teraz jest zły moment na odstawienie? Przegapiłam jak o czymś pisałaś? Bokeh kciuki za mmr! A o co chodziło z tym sanepidem wtedy? DO mnie też niedawno dzwonili z przychodni ![]() Kurde i nie pamiętam co jeszcze chciałam pisać ![]() Znacie taką maść Protopic? Dostaliśmy to od dermatologa, mam nadzieję, że w końcu pomoże. O, idzie burza... |
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sporo nas Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
klask i:Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
współczuję kąpieli... :/ wiem co przeżywasz, bo u nas też był etap "kąpiel jest be" ale jakoś daliśmy radę i samo przeszło, teraz brodzik kocha miłością absolutną,nie lubi tylko spłukiwania szamponu :/ dziękujemy za wszystkie gratulacje ![]() my dziś pobudka o 5:40, poszłam sobie rano pobiegać, a co ![]() także na placu zabaw byliśmy o 7 , przed 8 wróciliśmy, bo Kubson zrobił kubsko a o 8:06 Kuba już spał (ja razem z nim ). Teraz ma drugą drzemkę a ja nie wiem jak zwykle w co ręce włożyć, pomyślałam, że najpierw Was nadrobię
|
|||||||||
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sądzicie?? http://allegro.pl/show_item.php?item=4316546486
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
tylko cenowo to chyba sporo co ?? no i strasznie mi się spodobała ale nie wiem sama... mam już taką...http://allegro.pl/sukienka-dorothy-p...245233502.html
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sukienka jak dla mnie fajna, cena nie jest bardzo wygórowana... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

boje sie cholernie no

A ja wiecznie niewyspana taka zmeczona jetsem ostatnio, ciagle bym spala, koszmar
22.05.2008
14.08.2011
Kredyt to na tza tak?
u nas sie obylo bez zadnych skutkow ubocznych i komplikacji poki co
za szczepienie
ale taki mamy skwar w biurze, że mózg staje 

)I chwała im za to, bo gdyby do wesela chyba nie doszło 

klask i:
, przed 8 wróciliśmy, bo Kubson zrobił kubsko a o 8:06 Kuba już spał (ja razem z nim