Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 15:42   #3631
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

my nadal kisimy sie w piekiełku.nie dziwie się ze Jasiek nie może spać, ciągle marudzi.. sama ledwo zyję w tej temperaturze

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Przeżyłam dzis chwile grozy.Helenka sturlała się z łóżka.Płakała bardzo,ale szybko

się uspokoiła w ramionach taty.Na szczęście nic się jej nie stało.Koniec z drzemkami na łóżku,muszę ją

kłaść do łóżeczka
dobrze ze nic jej się nie stało

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
j

a jak długo na niego czekałaś?
w miarę szybko to zrealizowali. Sklep w którym kupiłam laktator odesłał go do producenta, naprawili go i odesłali go. Całośc jakos ok. 3 tyg.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie jak ubieracie swoje maluchy na spacerki kiedy na

termometrze blisko 30? Oczywiście najlepiej byłoby nie wychodzić, ale akurat u mnie była taka konieczność

(najpierw przedostanie się od koleżanki do domu a potem dziecko nie mogło mi usnąć w ciągu dnia). Było

naprawdę mega ciepło. Ubrałam tylko bodziaka z krótkim rękawem i skarpetki (później je zdjęłam). No i

czapa z daszkiem.

A mijałam dzieci w zbliżonym wieku - rajstopy, skarpetki, buty, długie rękawki, sweterki, ciepłe czapy...
mu w rampersie/body za krótkim rękawem, czapka z daszkiem gdy jesteśmy na słońcu - na spacerze, w domu w pieluszce.

biedne maluchy!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Amela tez juz czai slowo nie

witam z ranca piekne 17 st u mnie deszczyk i burza byl wiec jest przyjemnie chlodno

zazdroszcze temp
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
cześć kobietki !
ile stron !, ja utknęłam ostatnio gdzieś na 31 a tu już ponad stówka, nie nadrabiam wybaczcie , przyznam

że przez cały ten motłoch który miałam w domu przez ostatnie 2 tygodnie to nawet Was nie podczytywałam z

telefonu. Pracowita końcówka roku szkolnego ze starszakiem ( może będzie pasek na świadectwie), malowanie

sypialni, mąż w tygodniowej delegacji , i mały maluszek ząbkujący i wyjący , oj z nim najciężej bo marudzi

marudzi i marudzi , i nocki zarwane i to się najgorzej na mnie odbija, bo jak budzi mi sie 6-7 razy w nocy

to po prostu masakra a jeszcze sama muszę sobie z tym wszystkim radzić., Jestem trochę zmęczona, wczoraj

zapomniałam z tego wszystkiego że mam urodziny, 29 słuchajcie , ale jakoś nie jest mi z tym żle i nie

rozpaczam tak jak moja sąsiadka która skończyła 30 i marudzi że już zbliża się do 40, a gdyby nie esemesy

od znajomych i rodziny to nawet bym się nie zorientowała.
Czekam aż wreszcie będą wakacje a tż będzie miał urlop, chociaż ten zapowiada się pracowicie trochę u nas

będziemy porządkować i ogarniać działkę a później obiecałam mamie ze pomożemy jej w remoncie bo akurat

będzie w trakcie, poza tym sezon truskawkowy w pełni więc pomyślałam żeby zrobić kilka dżemów.
Piotruszek poza "idącymi i dokuczającymi" mu strasznie górnymi jedynkami ma się dobrze, zajada wszystko ze

smakiem, uwielbiam być na dworku i już jak tylko zakładamy kapelusik na główkę to aż piszczy z radości ,

pogoda wspaniała więc spacerujemy kiedy tylko się da, nawet do 20 wieczorem. Siedzi już super.Jeszcze nie

raczkuje, ale już pełza na całego.
Zaliczył pierwsza kąpiel w basenie ogrodowy ( mamy tego muchomora) i był przeszczęśliwy, chlapał się ,

śmiał się nooo podobało mu się bardzo.
Przepraszam że tak tylko o sobie, postaram się troszkę poczytać Was dopóki mały śpi.
Więcej nie piszę bo mnie nie poczytacie
hej
za nowe umiejętności małego

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Aha, i o kciuki proszę - dzisiaj mam żukowego alergologa, a jutro pediatrę. Z tym drugim będziemy
beda kciuki! mam nadzieję że Żuk się nie ugoruje jutro!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Rusałka, jak u Was z jedzeniem? Dalej kicha jak u nas?
lipa nadal
teraz w upały jescze gorzej ale to akurat zrozumiałe.
jedyny ich plus to to ze Jasko uczy się pic wody
i wciąż nie siedzi co wstrzymuje mi "zabawę" z blw.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 15:46   #3632
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Misia wsplczuje przezyc na placu zabaw. Wczoraj Filip dostal w wozek pilka fo nogi... spal nawet sie nie obudzi. Pilka naszczescie odbila sie od tego palaka na nogi i odbila sie dalej ale odrazu przeylecieli przepraszac.
Stary 2014-06-10, 15:50   #3633
kaska87
Zakorzenienie

kupiłam dzisiaj Mikiemu 2-pak rampersów w h&m był rozmiar

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 15:53   #3634
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Misia wsplczuje przezyc na placu zabaw. Wczoraj Filip dostal w wozek pilka fo nogi... spal nawet sie nie obudzi. Pilka naszczescie odbila sie od tego palaka na nogi i odbila sie dalej ale odrazu przeylecieli przepraszac.
najgorsze, że teraz większy hałas, a on wpada w histerię.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:05   #3635
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To też w pewien sposób świadczy o jego inteligencji Moja też straszna wymuszaczka, ostatnio jak jej gazetę zabierałam to zaczynała wyć jakby to butelka z mlekiem była. Oczywiście jak oddawałam to spokój i się bawiła
hehe moja ma to samo

Rusałko, spoko, teraz jest 33 st

przed chwila Amela mega mi histeryzowala, cholera wie o co jej chodzilo ale tylko na raczkach bo inaczej gardlo zdzierala. a teraz siedzi na podlodze i zaciesza. czy ktos mi powie o co kaman?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:14   #3636
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe moja ma to samo

Rusałko, spoko, teraz jest 33 st

przed chwila Amela mega mi histeryzowala, cholera wie o co jej chodzilo ale tylko na raczkach bo inaczej gardlo zdzierala. a teraz siedzi na podlodze i zaciesza. czy ktos mi powie o co kaman?
Moj tez dzis odwija takie akcje tylko na rękach. No tyle co z wanience na dworze bylo ok przez 20minut a tak gdzie go chce odłożyć zaraz ryk. Teraz śpi wiec odpoczywam.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:45   #3637
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej.

Kornel potaplał się w basenie i miał radość nie do opisania... i to by było tyle pozytywów z dzisiejszego dnia.

Poszłam do sklepu, i przechodziłam koło placyku, Korn siedział w wózku i zaglądał. I jakiś "debilny" 10-latek biegł koło wózka i ryknął Kornowi koło ucha.
Moje dziecko aż podskoczyło, wpadło w histerię i nie mogłam go uspokoić, stałam i go tuliłam z dobre 10 minut.
Na tym placyku jak zauwazyłam siedziała mama tego chłopca z młodszą siostra. Podeszłam i jej powiedziałam, żeby bardziej pilnowała swojego synalka, skoro nie potrafi się zachować. spłoszyła się i poszła.
Odkąd wróciłam do domu, Korn domaga się tylko bycia na rękach i siedzi wtulony jak małpka we mnie.
Teraz zasnął i jakims cudem odłożyłam go do łóżeczka.
Dziecko mi się traumy nabawiło.
Biedny Kornelek,jak bym dorwała tego gnojka...

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-10, 18:47   #3638
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ufffff jak gorąco
my już po lekarzu, Michas dostał syrop na kaszel i krople na katar ,nic groźnego się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a skąd macie wędlinę dla dzieciaczków?

to ja, ale już trochę rzęs odzyskałam. Chociaż i tak jest nieźle przetrzewione
tez miałam pytać i jakie rodzaje
ja się zastanawiam nad indykiem

Cytat:
Hej.

Kornel potaplał się w basenie i miał radość nie do opisania... i to by było tyle pozytywów z dzisiejszego dnia.

Poszłam do sklepu, i przechodziłam koło placyku, Korn siedział w wózku i zaglądał. I jakiś "debilny" 10-latek biegł koło wózka i ryknął Kornowi koło ucha.
Moje dziecko aż podskoczyło, wpadło w histerię i nie mogłam go uspokoić, stałam i go tuliłam z dobre 10 minut.
Na tym placyku jak zauwazyłam siedziała mama tego chłopca z młodszą siostra. Podeszłam i jej powiedziałam, żeby bardziej pilnowała swojego synalka, skoro nie potrafi się zachować. spłoszyła się i poszła.
Odkąd wróciłam do domu, Korn domaga się tylko bycia na rękach i siedzi wtulony jak małpka we mnie.
oj Biedny
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kupiłam dzisiaj Mikiemu 2-pak rampersów w h&m był rozmiar
poka
lubię rampersy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 19:04   #3639
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
poka
lubię rampersy
nie ma już na stronie- jedne w biało-granatowe paski, a drugie białe w granatowe kotwice

Stary 2014-06-10, 19:05   #3640
Larysa88
Zakorzenienie

poziomka, może pudrem sypac?
Stary 2014-06-10, 19:36   #3641
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
poziomka, może pudrem sypac?
Kurcze nie mam w domu. Teściowa mówi zeby go wykąpać w krochmalu ale nie ufam jej w pełni.(mówiłam wam ze słodzila tzowi zupy bo nie chciał ich jeść?) Poza tym i tak nie mam tego krochmalu w domu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Aha zapomniałam powiedzieć, że "żonka" Kaśki zainspirował mnie do zrobienia dżemów. W zeszłym roku babcia pytała mnie czy chcę owoce na dżemy haha, a ja myslałam po co miałabym je robić sama? ale teraz jestem mamą i mój Leoś mógłby niedługo je pałaszować z chlebkiem i by było słodko
poza tym znalazłam przepis na dżemy z czekoladą i chyba umieszam kilka słoiczków, do naleśników będę miała
niestety na razie to dla mnie czarna magia, co znaczy smażenie owoców i te jakieś fixy srixy 3:1, 2:1 kaśka z czym robił je twój tz ze zwykłym cukrem, czy bez? chce takie żeby była optymalna wersja dla Leosia...

muszę kupić jakieś ładne słoiczki, bo to mnie bardziej zachęci do tych przetworów zacznę od truskawek z ogródka, a potem chcę czereśnie

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 19:51   #3642
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kurcze nie mam w domu. Teściowa mówi zeby go wykąpać w krochmalu ale nie ufam jej w pełni.(mówiłam wam ze słodzila tzowi zupy bo nie chciał ich jeść?) Poza tym i tak nie mam tego krochmalu w domu.
To tym razem jej zaufaj
A masz mąkę ziemniaczaną? Jeśli tak, to masz krochmal. I serio on działa cuda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 19:53   #3643
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To tym razem jej zaufaj
A masz mąkę ziemniaczaną? Jeśli tak, to masz krochmal. I serio on działa cuda
O to super bo mam mąkę. Ona cos mowila ze mam zrobić kisiel z tego. A nie moge prosto do wanny wsypać?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 19:56   #3644
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
O to super bo mam mąkę. Ona cos mowila ze mam zrobić kisiel z tego. A nie moge prosto do wanny wsypać?

Mąkę rozrabiasz z zimną wodą, wlewasz to wrzątku i gotujesz na kisiel taki i to dolewasz do wody. Tylko nie myj tym włosów

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 19:57   #3645
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
kisiel zrobi sie tylko we wrzatku i potem.uwazaj bo te grudy moga piparzyc wiec wlej do wanny i wymieszaj jakas lyzka a potem wlasnymi rekami pojezdzij w wodzie
bo krochmal dlugo trzyma wysoka temperature

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:00   #3646
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiunia usmialam sie z opisu jak maly cyca je bo moj robi identycznie

Kaska, na necie znalazlam info ze ten sam sklad i producent. Cce to sprawdzic

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Natala ja codziennie mowie ze ju zkupie mleko i zaczne odstawiac ale mi zal i nie wiem co mam zrobic
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:07   #3647
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Mąkę rozrabiasz z zimną wodą, wlewasz to wrzątku i gotujesz na kisiel taki i to dolewasz do wody. Tylko nie myj tym włosów
Ok ok a ile mniej więcej tego dac na jakies 12litrów wody?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kisiel zrobi sie tylko we wrzatku i potem.uwazaj bo te grudy moga piparzyc wiec wlej do wanny i wymieszaj jakas lyzka a potem wlasnymi rekami pojezdzij w wodzie
bo krochmal dlugo trzyma wysoka temperature

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Dzięki bede uważać

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 20:18   #3648
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Aha zapomniałam powiedzieć, że "żonka" Kaśki zainspirował mnie do zrobienia dżemów.
moja żona ()robiła z tym
http://www.diamant.pl/sites/default/...y_1_1_mini.jpg
w lidlu kupił tylko nie pamiętam czy na 100% z tej firmy, ale na pewno 1:1
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kaska, na necie znalazlam info ze ten sam sklad i producent. Cce to sprawdzic
o popatrz, a humana 50zł za 800g jakoś kosztuje, a to BD pewnie połowę tańsze więc warto sprawdzić

a w gemini to ceny chyba co miesiąc podnoszą teraz weszłam zobaczyć i enfamil już 45,99... + przesyłka pfff

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-10 o 20:21
Stary 2014-06-10, 20:26   #3649
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
W krochmalu jak najbardziej a możesz jeszcze kalium (fiolet) kupić w aptece, bo on odkażająco działa. I jakbyś jednak chciała sypać tym pudrem to uważaj żeby mu się w zagięciach grudki z tego pudru nie porobiły, bo go to obetrze jeszcze dodatkowo.

Moja Mysza jak na złość padła. Tż jakoś nieporadnie zakładał jej pidżamę, a ta się darła, więc kazałam ją dać i w samym pampku ją karmiłam. No i zasnęła, odłożyłam do łóżeczka i myślałam że się obudzi za chwile bo zazwyczaj tak jest, a ta śpi

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:41   #3650
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
motyl a próbowałaś używać specyfiku RevitaLash ?
Moja kuzynka ma piękne rzesy po nim. Jest drogi ale wydajny. gdbym nie była w ciąży to bym sobie kupiła.
Wiem, miałam kiedy zdjęłam rzęsy. Ale póki mam przed łużane to nie jest potrzebny

Biedny Korn

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my nadal kisimy sie w piekiełku.nie dziwie się ze Jasiek nie może spać, ciągle marudzi.. sama ledwo zyję w tej temperaturze

dobrze ze nic jej się nie stało

w miarę szybko to zrealizowali. Sklep w którym kupiłam laktator odesłał go do producenta, naprawili go i odesłali go. Całośc jakos ok. 3 tyg.

mu w rampersie/body za krótkim rękawem, czapka z daszkiem gdy jesteśmy na słońcu - na spacerze, w domu w pieluszce.

biedne maluchy!

zazdroszcze temp

hej
za nowe umiejętności małego

beda kciuki! mam nadzieję że Żuk się nie ugoruje jutro!

lipa nadal
teraz w upały jescze gorzej ale to akurat zrozumiałe.
jedyny ich plus to to ze Jasko uczy się pic wody
i wciąż nie siedzi co wstrzymuje mi "zabawę" z blw.
3 tygodnie to cała wieczność

u nas w upały też gorzej z jedzeniem, za to pije ładnie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:41   #3651
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Natala ja codziennie mowie ze ju zkupie mleko i zaczne odstawiac ale mi zal i nie wiem co mam zrobic
to nie odstawiaj jeśli i Tobie i Miłoszowi z tym dobrze, to karmcie się na zdrowie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:45   #3652
pszczoua
Zakorzenienie

m.a.r.t.a. podzielam Twoje zdanie. Też tak myślę, jak nie teraz to kiedy? Czy za rok, dwa nie zmienią się priorytety? A co jeśli tym razem też trzeba będzie troszkę dłużej się postarać? Dla mnie priorytetem jest rodzina, potem praca. Na zastępstwo za mnie już ktoś jest,więc jeśli przedłuży mi się siedzenie w domu to myśle, że pracodawcy będzie to bardziej na rękę, niż jak wrócę na rok i potem znów będzie musiał kogoś szukać... tym bardziej że pracuję w szkole, uczę matematyki i takie ciągłe fundowanie dzieciom zmian nie wychodzi im na dobre. Wolałabym odchować dzieci a potem wrócić do pracy juz na stale...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tassia - moje dziecko tez zaczyna byc inteligentne ale inaczej jak uleje na podłoge jak siedzi to rociapuje to ulanie rękoma i ma z tego mega radoche
Hehe, co za aparatka
Cytat:
kama i isabell sorki ale co znaczy w waszych slownikach malemu dziecku nic nie jest po sprayu?
sprawdzilyscie u neurologa jak dziala na uklad nerwowy czy jak?
te rzeczy nie sa do wczesniejszego korzystania nie ze wzgledu na uczulenie a wlasnie szkodliwoscdla organizmu
sjoro w ciazy sie psikacnie wolno, to niemowlaka tez nie
ja uzywam takich od pierwszego miesiaca
No właśnie, też się nad tym zastanawialam. Jesli widze, ze cos jest powyzej 1 roku zycia to na jakiejs podstawie jednak nie mozna wczesniej uzywac. Ja wole nie ryzykowac ze zdrowiem mojego dziecka. A na komary kupilismy w rossku spray chicco powyzej 3 miesiaca zycia, o taki:

Cytat:

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Aha zapomniałam powiedzieć, że "żonka" Kaśki zainspirował mnie do zrobienia dżemów. W zeszłym roku babcia pytała mnie czy chcę owoce na dżemy haha, a ja myslałam po co miałabym je robić sama? ale teraz jestem mamą i mój Leoś mógłby niedługo je pałaszować z chlebkiem i by było słodko
poza tym znalazłam przepis na dżemy z czekoladą i chyba umieszam kilka słoiczków, do naleśników będę miała
niestety na razie to dla mnie czarna magia, co znaczy smażenie owoców i te jakieś fixy srixy 3:1, 2:1 kaśka z czym robił je twój tz ze zwykłym cukrem, czy bez? chce takie żeby była optymalna wersja dla Leosia...

muszę kupić jakieś ładne słoiczki, bo to mnie bardziej zachęci do tych przetworów zacznę od truskawek z ogródka, a potem chcę czereśnie
Ja kąpałam w krochmalu. Znajomy neonatolog kazal dac lyzke stolowa na wanienke wody. Czy pomoglo, nie wiem. Potowki calkowicie zniknely jak temperatura sie troche zmniejszyla, teraz nowe nie wyskakuja cale szczescie
Stary 2014-06-10, 20:52   #3653
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

ależ mam mega tyły, ale nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobić... jednak powrót do pracy skutecznie wypełnia mi czas, jak wracam przez 16- tą to ogarniam chatę, jakiś obaid albo już jem jak tż podszykuje, albo ja robię i nie wiadomo kiedy jest wieczór, pora kapieli Hubcia i luli...

w pracy ogólnie może być, roboty dużo, bo przed sezonem urlopowym zawsze był nawał...

tż sobie dobrze radzi, razem z Hubim chodzą po Jakuba do szkoły i czasami ogarnie chatę, dzisiaj np. jak wróciłam to się ciemne rzeczy prały , ziemniaki się dogotowywały, schabowe czekały do usmażenia... no ale nie będę wychwalała więcej co by się nie popsuł...
Stary 2014-06-10, 20:57   #3654
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a. podzielam Twoje zdanie. Też tak myślę, jak nie teraz to kiedy? Czy za rok, dwa nie zmienią się priorytety? A co jeśli tym razem też trzeba będzie troszkę dłużej się postarać? Dla mnie priorytetem jest rodzina, potem praca. Na zastępstwo za mnie już ktoś jest,więc jeśli przedłuży mi się siedzenie w domu to myśle, że pracodawcy będzie to bardziej na rękę, niż jak wrócę na rok i potem znów będzie musiał kogoś szukać... tym bardziej że pracuję w szkole, uczę matematyki i takie ciągłe fundowanie dzieciom zmian nie wychodzi im na dobre. Wolałabym odchować dzieci a potem wrócić do pracy juz na stale...

Hehe, co za aparatka

No właśnie, też się nad tym zastanawialam. Jesli widze, ze cos jest powyzej 1 roku zycia to na jakiejs podstawie jednak nie mozna wczesniej uzywac. Ja wole nie ryzykowac ze zdrowiem mojego dziecka. A na komary kupilismy w rossku spray chicco powyzej 3 miesiaca zycia, o taki:

Ja kąpałam w krochmalu. Znajomy neonatolog kazal dac lyzke stolowa na wanienke wody. Czy pomoglo, nie wiem. Potowki calkowicie zniknely jak temperatura sie troche zmniejszyla, teraz nowe nie wyskakuja cale szczescie
Ale ten twój spray jest tylko na komary mi aptekarz dał jakis wynalazek na którym nie ma w ogole nic o owadach lol tylko ze pielęgnuje skórę nie wiem czemu tak. W każdym razie zamierzam zrobić mieszankę olejkow na komary meszki i jak sie da to na muchy.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 21:01   #3655
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten twój spray jest tylko na komary mi aptekarz dał jakis wynalazek na którym nie ma w ogole nic o owadach lol tylko ze pielęgnuje skórę nie wiem czemu tak. W każdym razie zamierzam zrobić mieszankę olejkow na komary meszki i jak sie da to na muchy.
Wydaje mi sie ze na meszki tez jest, musialabym sprawdzic. To jest wlasnie jakas mieszanka olejkow, pachnie bardzo ladnie, tak naturalnie
Stary 2014-06-10, 21:03   #3656
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze na meszki tez jest, musialabym sprawdzic. To jest wlasnie jakas mieszanka olejkow, pachnie bardzo ladnie, tak naturalnie
Chyba ze tak, a pamiętasz moze cene?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 21:08   #3657
karolson
Zakorzenienie

Slyszalyscie o tej 3 latce co zmarla w aucie bo tata zapomnial ja zawiesc do przedszkola i pojechal do pracy i zostawil w aucie na 8h.. dopiero jak wrocil do auta to sobie przypomnial straszne.. w Rybniku
.
Stary 2014-06-10, 21:12   #3658
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalyscie o tej 3 latce co zmarla w aucie bo tata zapomnial ja zawiesc do przedszkola i pojechal do pracy i zostawil w aucie na 8h.. dopiero jak wrocil do auta to sobie przypomnial straszne.. w Rybniku
.
??? Straszne

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 21:15   #3659
logoasia
Zakorzenienie

Isabell 100 lat !!

Cytat:
teraz moje pytanie:

chyba zrobiłam kolejny błąd i cos zawaliłam przy odstawianiu od cyca.
tzn podawalam piers rano i wieczorem, ale musialam dokarmiac, wiec stwierdzilam ze kolejny raz nie bede siedziala pol dnia na laktatorze i olałam sprawe, wiec dokarmialam coraz wiecej i wiecej
Maciej byl z tym ok, w ciagu dnia w ogole nie chcial cyca, jadl tylko przed snem i o 6 rano... az w koncu mleka nie ma, nic nie wycisne wiec przeszlismy na sama butle
przedwczoraj obudzil sie z wrzaskiem i atakowal cyca wiec mu dałam (ale jaki to był ból... jak nie ma mleka tylko ciagnie tak na "sucho") - uspokoil sie i zasnal
i dzis w nocy nie chcialam powtorzyc akcji, wiec gonosilam, przytulalam, a on calyczas atakowal cyca. plakal, darl sie, sciagal mi koszule, polozylam go na brzuchu jak do kangurowania, to zasypial i budzil sie co 5 minut i atakowal cyca i plakal
w koncu tz go uspil ale zajelo mu to 40 minut

niech ktos mi poradzi co mam dzis zrobic, bo obawiam sie ze to sie dzis powtorzy
chyba cos zrobilam zle
przypuszczam ze Maciej jest trochę zszokowany syt że w cycach nic nie ma. Ja bym chyba poprosiła tż zeby pierwszy startował na syrenę, podał najpierw wody w butli, a jeśli malutki nie zaśnie to od razu mm w pogotowiu. uniknęłabym okazji do szukania cyca. ja też zabieram się za odstawianie, dziś tylko rano i teraz na wieczór, zobaczymy jak w nocy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
U nas alergolog kazała po tym glutenie i jogurcie bez sztucznego mleka (jeśli dobrze przyjmie), spróbować twarożku. Takiego zwykłego białego sera w kostce.
u nas nadal bez nabiału, próbowałam wprowadzić ale skóra szaleje. po żółtku mieliśmy armagedon
Cytat:
Hej.

ubiłabym
moja Anka dziś przybiegła zapłakana z placu zabaw ze dziewczynki na nią krzyczą. dwie małe cwaniary nie chciały jej wpuścić na zjeżdżalnie, bo nie i tyle normalnie gul mi stanął w gardle. pobiegłam ratować sytuację, ale już mama jednej z nich zauważyła i interweniowała

a u mnie dziś pracowicie. Marcin od rana dał mi trochę w kość, ostatecznie na pierwszą drzemką usnął w chuście jak odprowadzałam Andzie do żłobka. Później byliśmy na rehabilitacji, Marcin rozwija się "harmonijnie, asymetria wyrównała się, jest dzikus i nie ma czasu ćwiczyć", widzimy się za miesiąc na kontroli. Później do roboty w ten upał, myślałam że skisnę w aucie :mdleję: a obecnie dogorywam na wizażu po ciężkiej batalii z usypianiem Marcina, mały brojek tylko zabawę ma w głowie

chciałabym pochwalić się tym które jeszcze nie wiedzą, ze jestem w 6. tygodniu ciąży i mam termin rozwiązania na 6 lutego 2015 roku

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-06-10 o 21:17
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 21:16   #3660
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
.

ryczeć mi się chce jak o tym myślę, jak to dziecko musiało cierpieć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości