|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Chyba bym się wściekła jakby w Polsce taki numer chcieli wyciąć
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Cytat:
.Sliczna córciaJa filmim z Ami widziałam na fb..i dzisiaj Ala zaczęła śpiewać tą piosenkę z tego występu Ami i dygać i zaczęłam się zastanawiać skąd ja to znam .Powiedziała,że wczoraj w przedszkolu na rytmice Pani je tego uczyła .TŻ ma anginę.Dzisiaj był u lekarza.To chyba je jego zaraziłam jednak.. .MAm nadzieję,że Ala nie będzie chora.A ja idę dzisiaj na bierzmowanie mojego chrześniaka.Impreza w kościele od 20.30 do 2giej w nocy .Idę sama bez ALi i TŻ-ta.Wczesniej idę na kolację do brata i razem pojedziemy na bierzmowanie.Mój chrześniak ma już 17lat .Jak ten czas leci...
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-07 o 14:35 |
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY Zdrowka dla tz- ta.
Moja chrzesnica ma w tym roku 18 tke musze sie szarpnąc na jakis prezent. Chyba kasę dam. Kijowo bo urodziła sie 24 grudnia, a wtedy bilety drogie ponad 800f Leci leci, pamietam jak mi sie nogi trzęsły w kościele jak ja do chrztu trzymałam |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwinia i jak jesteście już w domu ?
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
hej tak..jestesmy od piatku
ale to dziecie siedzi tylko na cycu i je:d.. w dodatku w niedziele byłam juz na uczelni na egzaminie a teraz w weekend mam az 5 egzaminów... wiec miedzy karmieniem obiadem praniem i przewianiem i oczywiscie absorbujaca Michalina nie mam czasu na nic nawet na przygot do egz...masakraa.. teraz pisze jedna reka bo oczywscie juz wisi .dzis zdarzyłam sie wykapac ale tylko dzieci mojej babci która Pole wzieła na rece gdy sie przbudziła:d i udało mi sie wstawic wode na zupę
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna kruszynka, a ta druga dzidzia to kuzynka ???
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwinia ale fajne dziewczyny
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziwnia,fajne masz te córy
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Ta druga to Agatka.. l;eżałyśmy razem po porodzie .. mała urodziłą sie ok 14 po Poli.
Mała zje zasypiaodkładam i budzi się.. znów szuka cycka..jaoszleję.. jedyny plus że wnocy Spi tylko 2razy sie budzi
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, śliczna Twoja młodsza pociecha!
Moja właśnie ma anginę tudzież mononukleozę (do stwierdzenia po morfologii w piątek dopiero). Ktoś tu chyba to przechodził...?? Długo się ciągnęło? Jakie leki pomogły?
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Chor owałam ok.8dni.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-10 o 20:16 |
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak u Pop to cudo było .
Madziwnia śliczna mała
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy w piątek iść zrobić ten test gdyby do tego czasu nie było poprawy po antybiotyku, który ma zacząć brać dzisiaj. Lekarka stwierdziła, że to albo angina albo właśnie mono.
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwne bo anginę łatwo rozpoznać po czopach w gardle np..a mononokleoza jest wirusowa...i ma zupełnie inne objawy.Mnie zupełnie nie bolało gardło a przy anginie bardzo boli.Teraz Tż miał anginę i nie mogł nic jeść właśnie przez ból gardła.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-10 o 21:10 |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
ją też boli gardło, ma czerwone, do tego czasem skarży się na ból nóg, oczywiście towarzyszy temu gorączka dochodząca momentami do 39 stopni i ogólne rozbicie.
A jutro piknik w przedszkolu z okazji dnia dziecka i dnia mamy i taty I jak na ironię właśnie piekę ciasto na ten piknik...zaniosę je jutro i tyle nas widzieli...W nocy tak kiepsko spała, że przypomniały mi się najgorsze czasy.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-06-10 o 21:17 |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-10 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak zdrówka dla Gabrysi
Przykre że piknik ją (Was) ominie. Często objawy nie są jednoznaczne a angina na początku wcale nie ma ropnych czopów
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałyscie o tym dziecku ,które zmarło w aucie?Nie mogę słuchac takich rzeczy,jestem w szoku .A wczoraj obok pracy mojej koleżanki facet rozjechał 2,5 letnie dziecku,ktore było na przejściu dla piszych z rodzicami i babcią.Kolezanka była świadkiem i sama ma 4letnie dziecko i nie może dosjc do siebie od wczoraj .
|
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam , tragedia , zeby o dziecku zapomnieć to troche dziwne , ale co jakis czas zdarzają sie takie przypadki, wiec nie wiem, moze zmęczenie, przepracowanie, brak snu , problemy czy nawal pracy no nie wiem , czy sa to wogole wystarczające wymówki ,aby zapomnieć o własnym dziecku Moje czasem siedzą w aucie pod kebabem , ale ja na sekundy wyskocze wezmę cos czy zostawię i dalej jedziemy, a auto na przeciwko sklepu, ulica - chodnik i kebab ,a dwa ze to jedno kierunkowa wiec kilka metrów, słyszę i widze ich . Nie przeżyło to 2,5 letnie dziecko ? Jesoo Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-06-10 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zostawiam dzieciaków w samochodzie samych czy też samej. Jak Żmijka była mniejsza i spała to rezygnowałam z np. zakupu pieczywa. Tż kiedyś 2 godz. stał pod domem bo zasnęła.
Nie ma u mnie hasła "na sekundę, tylko wyskoczę, minutka, zapłacę, itp"
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie obydwie miały mononukleoza, często mylona jest z anginą. Mrówka nie zaszkodzi i tak badań zrobić. Dzieci często maja mono tylko nik im badań nie robi i dlatego nie wiedzą. U mnie i u jednej i drugiej był kaszel, bol gardła i powiększone węzły.
Co do tego dziecka to facet świadomie go mnie zostawił, on o dziecku zapomniał i poszedł do pracy. Wiem ze to nie jest usprawiedliwienie ale czasmi tak jest ze jesteśmy zakręceni, myślimy o czymś innym i zapominamy.
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobietki. mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie?
![]() nie zaglądałam do was bo dużo się u mnie działo. zaliczyliśmy przeprowadzkę, teraz Tż zmienia pracę, Zuzia już ma wakacje więc zajmuje cały mój czas a mi upały troszkę doskwierają więc odpoczywam ile się da. Teraz i ja mam wakacje więc będę mogła zaglądać do was codziennie ![]() w zamian za moją nieobecność pochwalę się moim brzuszkiem w niedzielę zaczynamy 6 miesiąc
|
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale i cała większa jestem. Świetnie wyglądasz Madziwnia dziewczyny masz świetne, podziwiam zawsze na fb.
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2014-06-11 o 08:43 |
||
|
|
|
|
#2366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,wiec zdziwiło mnie to porównanie z anginą.Ja byłam dobę w szpitalu i nie wpadli na to,że mam mononukleozę a robili mi cały zestaw badań,2 razy morfologię,tomografię głowy,przepływy w tętnicach i inne cuda i to kilku lakarzy w duzym szpitalu w wawiePewnie,że specjalnie jej nie zostawił i tym bardziej jest załamany.. Współczuję i jemu bo to jego największa tragedia:/.Czasami ludzie są tacy przepracowani,zamęczeni,ż e może miał jakies problemy na głowie a dziecka nie odwoził codziennie i zapomniał .Tego co się stało z pewnoscią już nie zapomni do końca zycia.Stała się tragedia a on z pewnoscią tego nie chciał.Trzeba być bardzo czujnym jak się odpowiada jeszcze za kogoś i trzeba mieć wyobrażnie!Czy to pies czy kot czy dziecko czy starsza osoba..ja też nie zostawiam nigdy dziecka w aucie nawet na ,,chwilę''!Bo przecież może być kolejka,moge zapomnieć,może coś mnie zatrzymać,roznie to jest ale trzeba mieć wyobrażnie.Edit,a najlepsze jest to,ze zrobili mi błąd w szpitalmy labie i napisali,że mam 1000razy więcej leukocytów niż powinnam mieć i takie wyniki są przy białaczce...i nikt tez tego nie zauważył.Po co zatem robili i te badania jak nie patzryli na wynik?Zanujące.Dopiero jak wróciłam do domu i pokazałam bratu wyniki to siedział i czytał i czytał i mowi Oj ale tych leukocytów to ty masz tyle,że na zaawansowaną białaczkę to wygląda! pojechaliśmy zrobić je drugi raz i wyszło,że mma ich 10 razy więcej niż w infekcji a nie 1000razy.Oczywiscie do labu szpitalnego brat zadzwonił i powiedział,że jest pomyłka to nikt się nie przyznał do pomyłki i nie było chętnego do tego by o tym rozmawiać .---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
,wygl ądasz jakbys była w 1 ciąży..Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-11 o 09:46 |
||
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Curly a że niby w drugiej to się jak słoń wygląda ?
Co do tego dziecka to brak słów Ja czasem dzieci zostawię , ale na zasadzie Monki idę np do piekarni którą mam 3m od auta i moje dzieciaki często same nie chcą leźć
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Załamały mnie te wypadki zupełnie. Siedzę i ryczę od wczoraj. Moja szefowa też a to RUS nie kobieta.
Najchętniej bym teraz siedziała ze Żmikją w domu. Wiem że jest powiedzenie "nigdy nie mów nigdy", jesteśmy tylko ludźmi a nie maszynami ale od momentu jak ci dwaj chłopcy się poparzyli w aucie bo starszy odpalił jakąś starą zapalniczkę to mam jeszcze większego szmergla. Pod piekarnią kiedyś zostałam z Zosią w aucie a Tż poszedł kupić co trzeba. Jakaś wariatka tak ostro cofała że gdyby nie to że się zerwałam to trąbienia to by uderzyła w bok gdzie Zosia siedziała. Wiem że to wszystko dłużej trwa i jeszcze fochy księżniczki ale nie zostawię samej. Nie wyobrażam sobie co teraz ten ojciec przeżywa (mama w szpitalu). To jest koszmar.
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jak słoń ale brzuch przeważnie jest większy w drugiej ciąży,piszę z obserwacji bo drugi raz w ciązy nie byłam .W pierwszej ciązy taki brzuszek miałam w 4tym mcu
a byłam szczupła i przed ciążą miałam 62w pasie .Moim koleżankom w drugiej ciązy brzuch wychodził szybciej niż w pierwszej i był większy.A klaudusk_a jest szczupła jak na 6 ty msiąc.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-11 o 11:41 |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

.Sliczna córcia
.Powiedziała,że wczoraj w przedszkolu na rytmice Pani je tego uczyła
.
.MAm nadzieję,że Ala nie będzie chora.
.Idę sama bez ALi i TŻ-ta.Wczesniej idę na kolację do brata i razem pojedziemy na bierzmowanie.Mój chrześniak ma już 17lat

I jak na ironię właśnie piekę ciasto na ten piknik...zaniosę je jutro i tyle nas widzieli...
.A wczoraj obok pracy mojej koleżanki facet rozjechał 2,5 letnie dziecku,ktore było na przejściu dla piszych z rodzicami i babcią.Kolezanka była świadkiem i sama ma 4letnie dziecko i nie może dosjc do siebie od wczoraj

.
,wygl ądasz jakbys była w 1 ciąży..