Gdy nie jest się szczęściarzem pracującym 8.00-16.00 ; ) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 20:12   #31
dominikmeller25
Zakorzenienie

Dot.: Gdy nie jest się szczęściarzem pracującym 8.00-16.00 ; )

Cytat:
Napisane przez kaska8222 Pokaż wiadomość
pracowałam kiedyś na siłowni i karnety dla klientów przychodzących wieczorem były droższe niż tych ćwiczących do 16.00. Usłyszałam, że to żerowanie na ciężko pracujących, bo przecież do 16-tej to na fitness czy siłownię chodzą tylko bezrobotni.
to pewnie ludzie pokroju pewnego użytkownika z tego forum co to uważa że student politechniki to niemal einstein a zwykli studenci to zwykły plebs.
w poprzedniej pracy na siłownię chodziłem z rana i zawsze było mnóstwo ludzi, studenci i ci pracujący którzy albo są po nocce lub zaczynają o 14, więc ktoś kto wygaduje że wcześnie chodzą na siłkę bezrobotni jest takim właśnie człowiekiem który gówno o życiu wie a najwięcej się mądrzy.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 20:15   #32
kaska8222
Raczkowanie

Zawsze mnie też irytowali wszyscy ci DJ-e radiowi, którzy z podekscytowaniem ogłaszają w wieczornych piątkowych audycjach, że "JUUUUUUUŻ PIĄTEK". Miałam ochotę zapytać: "I co z tego skoro wstaję w sobotę o 6.30?" I znowu nie chodzi mi o użalanie się nad ciężkim losem, ale o zobrazowanie sposobu myślenia ludzi w Polsce. Kiedyś zapytałam jednej z klientek w jakich godzinach pracuje. Efekt? Wielkie oczy i "Jak to jak?, 8.00-16.00 a jaaaaak inaaaaaczej??????????? i jeszcze raz wielkie oczy .
kaska8222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 20:23   #33
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Ja kiedyś pracowałam 6-14, 14-22, 22-6 i jakos dawałam radę. Teraz to nie za bardzo bo od 8 do 20 na ogół no i czasami nocki 0d 3 do 10 i marzy mi się taki od 8 do 16 ale co zrobić że na razie jest jak jest dobrze że w ogóle coś jest
Stary 2014-06-10, 20:29   #34
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mnie też irytowali wszyscy ci DJ-e radiowi, którzy z podekscytowaniem ogłaszają w wieczornych piątkowych audycjach, że "JUUUUUUUŻ PIĄTEK". Miałam ochotę zapytać: "I co z tego skoro wstaję w sobotę o 6.30?" I znowu nie chodzi mi o użalanie się nad ciężkim losem, ale o zobrazowanie sposobu myślenia ludzi w Polsce. Kiedyś zapytałam jednej z klientek w jakich godzinach pracuje. Efekt? Wielkie oczy i "Jak to jak?, 8.00-16.00 a jaaaaak inaaaaaczej??????????? i jeszcze raz wielkie oczy .
Piąteczek to mój wtoreczek, ale nie ruszają mnie te teksy w ogóle. Jak ludzie zaczynają narzekać, że "jezusie maryjo, jutro poniedziałek" to ja "yeeey, piąteczek!"
Stary 2014-06-10, 20:31   #35
Wesel
Rozeznanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46828994]A mi się marzy regularna praca pn-pt, 8 godzin i do domu Pracowałam w siłowni i też się trafiali ludzie, którzy pytali czy np. mamy otwarte w Wielkanoc (tak, tak, dobrze czytacie). Ludzie jak ludzie, kupili karnet albo mają multisporta z pracy, to korzystają, logiczne. Bardziej zadziwiało mnie szefostwo, dla których było to oczywiste, że np. 1 i 3 maja mamy otwarte, mimo że konkurencja w Krakowie miała pozamykane (tylko jedna sieciowa siłownia miała jakieś dyżury, ale też skrócone godziny). Słowa mojej szefowej: to dobrze dla nas, jak konkurencja ma zamknięte, to przyjdą do nas Tak, ktoś zapłaci 30 zł za wejście, bo ma przez dwa dni zamkniętą siłownię.[/QUOTE]

Ja nie obchodzę Wielkanocy, więc dla mnie to niedziela jak każda inna. Nie rozumiem oburzenia trochę .

Cytat:
Szczerze??? O ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś przychodzi na siłownię w niedziele o 22.00, o tyle pytania o siłownię otwartą 1 listopada i w Wielkanoc uważam za przegięcie. Czy Ciebie, z całym szacunkiem dziwi, że w Święto Zmarłych, chcę odwiedzić grób dziadka i spotkać się z babcią, a nie pracować 12h?
A z całym szacunkiem czemu Cię dziwi, że ja nie obchodzę tego święta i nie idę nikogo odwiedzać i chcę poćwiczyć? Wymagasz zrozumienia dla siebie, a inni?

W ogóle to nie bardzo rozumiem sens tego wątku i co w nim chodzi. O to, że inni pracują od 8 do 16 na etacie i chcą iść na siłownię wtedy, gdy mają wolne - późno wieczorem lub w ustawowe święta?

Sama pracowałam zmianowo 24/7, więc znam ten tryb pracy, ale o co w wątku chodzi to nie wiem .
Wesel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 20:34   #36
201803300917
Konto usunięte

a ja bym nie chciała pracować w trybie od 8 do 16. zanudziłabym się szybko + nie mogłabym korzystać z tych wszystkich udogodnień jak tańsze siłownie przedpołudniem, brak korków, możliwość zapisania się na luzie do lekarza itp
ale ludzie sie dziwią to fakt. za to jeszcze bardziej się dziwią jak ktoś pracuje w domu. Wtedy to już w ogole się robi za obiboka co do 13 siedzi w pizamie
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 20:51   #37
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
nie przesadzaj. Pracowałam w zeszłym roku pn-sb 13-21, niedziela 9-17 i jakoś przeżyłam. Nie narzekaj.
Ja podobnie, pn-sb 13-21 (wg mnie najgorsze możliwe godziny, cały dzień rozwalony a jeszcze w tym czasie pisałam licencjata), niedziela od 10-20 a wypłata i tak poniżej 1000 bo umowa zlecenie

Teraz pracuję w urzędzie ale na śmieszną część etatu za to czasem już o 12 jestem w domu i weekendy mam wolne. Ale gdybym miała wybór poszłabym pracować do galerii, jeśli bym miała więcej zarabiać ;p nawet kosztem weekendów i popołudnia Tylko nikt mnie tam nie chce bo nie mam statusu studenta i tak o :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Szczerze??? O ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś przychodzi na siłownię w niedziele o 22.00, o tyle pytania o siłownię otwartą 1 listopada i w Wielkanoc uważam za przegięcie. Czy Ciebie, z całym szacunkiem dziwi, że w Święto Zmarłych, chcę odwiedzić grób dziadka i spotkać się z babcią, a nie pracować 12h?
No i? Czasem w dni ustawowo wolne chodzę na basen albo do kina, to czemu na siłownę nie?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tablanka88 Pokaż wiadomość

A w tej chwili mam jeszcze dodatkowo uczelnię zaocznie. Właśnie siedzę w pracy.
To masz luzy jeśli możesz wchodzić na wizaż
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 20:58   #38
kaska8222
Raczkowanie

Nigdy nie rozumiałam ludzi, którzy w Boże Narodzenie idą na stację benzynową po paczkę chipsów i hod-doga, a po galeriach handlowych spacerują (bo nawet nie kupują) chętniej niż po parku, ale widocznie mam inną definicję czasu wolnego i powinności rodzinnych.
Stary 2014-06-10, 21:03   #39
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nigdy nie rozumiałam ludzi, którzy w Boże Narodzenie idą na stację benzynową po paczkę chipsów i hod-doga, a po galeriach handlowych spacerują (bo nawet nie kupują) chętniej niż po parku, ale widocznie mam inną definicję czasu wolnego i powinności rodzinnych.
Nawet jeśli mają to raczej nic ci do tego... Jest otwarte to się idzie... nie wiem co tu rozkminiać
Stary 2014-06-10, 21:04   #40
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie każdy obchodzi Boże Narodzenie. Sama niekiedy dopiero w dni ustawowo wolne od pracy mam na tyle luzu, że mogę iść na zakupy czy skorzystać z centrów sportowych, itd.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:05   #41
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
ale zapewne sama nie masz problemu by w drodze na grób dziadka w Święto Zmarłych zajechać na otwartą stację paliw zatankować auto tudzież pójść do sklepu spożywczego po cokolwiek 8)
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:06   #42
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Nie każdy obchodzi Boże Narodzenie. Sama niekiedy dopiero w dni ustawowo wolne od pracy mam na tyle luzu, że mogę iść na zakupy czy skorzystać z centrów sportowych, itd.
Dokładnie. Nie każdy niedzielę czy jakieś czerwone święto w kalendarzu lubi spędzać w domu grając cała rodziną w bierki
Stary 2014-06-10, 21:06   #43
Pani_Ka19
Raczkowanie

Mój mąż ma jeszcze gorzej - czterobrygadówka w ceramice. Do tego jest bardzo mało ludzi i wolne masz tylko jeśli ktoś za Ciebie przyjdzie. Pierwsze zmiany złe, bo chodzi spać wcześnie, wtaje wcześnie a że mamy małe dziecko i jeden pokój to trochę słabo. Drugie zmiany źle, bo wraca poźno, dłużej śpi, a ja z młodym chcemy spać w nocy, a wcześniej wstajemy. Nocki to już w ogóle. Wraca ok 7rano, chce spać w dzień, ale ciężko. I weż się tak przestawiaj co 4dni. Czasami organizm protestuje. Dzisiaj miał dzień wolny i nad wodą sotać tel, że musi przyjść na drugą zmianę, bo ktoś tam się pociął.

On ma prze....ne i my też. W Boże Narodzenie miał pierwsze zmiany, Sylwester i Nowy Rok pierwsze, Wielkanoc nocki. Chce się mieć życie rodzinne, w ogóle jakieś życie poza pracą, ale czasami trzeba wybierać,.
Pani_Ka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:07   #44
chwast
Zakorzenienie

Nie czytałam całości bo nie lubię tak bez enterów a jestem właśnie godzinę po pracy żeby było smieszniej

Ale u mnie klienci są czasem ZSZOKOWANI, że DZIŚ mamy TYLKO do 21
nie wiem czy oni sobie jaja robią czy co ;d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:11   #45
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Nie czytałam całości bo nie lubię tak bez enterów a jestem właśnie godzinę po pracy żeby było smieszniej

Bo 21 to serio czasem za mało;p Szukałam sukienki na wesele to musiałam w biegu Tz kończy pracę o 18, zanim wróci ->zje-> dojdziemy tam to mamy godzinkę z minutami do zamknięcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 21:13   #46
kaska8222
Raczkowanie

Pracowałam w różnych godzinach i jeżeli podjęłam się takiej pracy to ją wykonywałam, co nie znaczy że wszystkie zachowania klientów rozumiałam i aprobowałam. Założyłam ten wątek trochę dla jaj, trochę by powymieniać się doświadczeniami, ale zawsze znajdzie się w postach nieśmiertelne "zmień pracę", "co ci do tego?", "o co chodzi w tym wątku?" A musi o coś chodzić? To tylko forum, głupawa rozrywka i wymiana myśli, ale rozumiem, że są ludzie, którzy tu niemal wirtualnie mieszkają i wszystko traktują ze śmiertelną powagą
Stary 2014-06-10, 21:15   #47
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Pracowałam w różnych godzinach i jeżeli podjęłam się takiej pracy to ją wykonywałam, co nie znaczy że wszystkie zachowania klientów rozumiałam i aprobowałam. Założyłam ten wątek trochę dla jaj, trochę by powymieniać się doświadczeniami, ale zawsze znajdzie się w postach nieśmiertelne "zmień pracę", "co ci do tego?", "o co chodzi w tym wątku?" A musi o coś chodzić? To tylko forum, głupawa rozrywka i wymiana myśli, ale rozumiem, że są ludzie, którzy tu niemal wirtualnie mieszkają i wszystko traktują ze śmiertelną powagą
Ty możesz nie rozumieć klientów a ja osób zakładających wątki z bólem dupy Jestesmy równe
Stary 2014-06-10, 21:15   #48
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cytat:
Zdarzyło się, że mój maż pracował 16godz, bo musiał robić dwie zmiany od 6-22, a ja miałam chorę dziecko i nie było gdzie kupić chleba.

Więc do mnie też jakoś niespecjalnie przemawia, że sklepy mają być zamykane wcześniej, bo inni też chcą mieć życie. Za darmo nikt tam nie siedzi.
Stary 2014-06-10, 21:17   #49
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Bo 21 to serio czasem za mało;p Szukałam sukienki na wesele to musiałam w biegu Tz kończy pracę o 18, zanim wróci ->zje-> dojdziemy tam to mamy godzinkę z minutami do zamknięcia
No ale mnie to np jako pracownika zupełnie nie interesuje, każdy ma swoje plany

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Ka19 Pokaż wiadomość
Zdarzyło się, że mój maż pracował 16godz, bo musiał robić dwie zmiany od 6-22, a ja miałam chorę dziecko i nie było gdzie kupić chleba.

Więc do mnie też jakoś niespecjalnie przemawia, że sklepy mają być zamykane wcześniej, bo inni też chcą mieć życie.
Za darmo nikt tam nie siedzi.
oooj sądzę, że mocno byś się zdziwiła.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 21:19   #50
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Jako pracownik dostajesz wynagrodzenie i to akurat mało ważne, czy Cię to interesuje Równie dobrze lekarz może powiedzieć, że ma plany. To też pracownik.
Stary 2014-06-10, 21:21   #51
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
a ja bym nie chciała pracować w trybie od 8 do 16. zanudziłabym się szybko + nie mogłabym korzystać z tych wszystkich udogodnień jak tańsze siłownie przedpołudniem, brak korków, możliwość zapisania się na luzie do lekarza itp
ale ludzie sie dziwią to fakt. za to jeszcze bardziej się dziwią jak ktoś pracuje w domu. Wtedy to już w ogole się robi za obiboka co do 13 siedzi w pizamie
Weź mi nawet nie mów, przecież pracując w domu to się nic nie robi, gotuje, sprząta i ogląda seriale Ale z tym do 13 w pidżamie to prawda Tzn. u mnie to nie w pidżamie, ale mój strój roboczy to domowy dresik Na szczęście nie muszę wyglądać, nie muszę ładnie mówić, nie muszę ładnie słuchać, muszę myśleć.

Cytat:
Więc do mnie też jakoś niespecjalnie przemawia, że sklepy mają być zamykane wcześniej, bo inni też chcą mieć życie. Za darmo nikt tam nie siedzi.
Dokładnie.

Cytat:
Ludzie pracują za darmo? Dziwni ludzie, ja bym na to nie poszła. Wolałabym za darmo siedzieć w domu
Stary 2014-06-10, 21:21   #52
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nie wymagam żeby obchodziło Tylko rozumiem osoby wpadające czasem 10 min przed zamknięciem, wiem że wielu pracowników to wnerwia ale skoro sklep otwarty załóżmy do 21 to mogę wejść i za 5 jeśli wyrobię się do 21
Stary 2014-06-10, 21:23   #53
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:

Idąc Twoim tokiem myślenia, to wszystko musiałoby być otwarte 24/7. Tak marudzisz, że mąż dużo pracuje, a z drugiej strony burzysz się, że sklepy wcześniej są zamykane. Sparafrazuję Cię "za darmo Twój mąż 16h nie pracuje". Amen.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:23   #54
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
czyli ciebie dziwi, że np. nie obchodzę wielkanocy albo że nie mam nikogo bliskiego na okolicznych cmentarzach? więc dla mnie to byłby właśnie idealny dzień żeby zrobić zakupy, iść na siłownie, no cokolwiek.

jutro idę do pracy na 14, potem na 15. najgorszy będzie w tym tygodniu piątek, bo od 10 do 19 i potem od razu sobota 8 - 13. ale przynajmniej wyśpię się przez dwa dni
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:24   #55
kaska8222
Raczkowanie

Inna sprawa, że z biegiem lat uczyłam się asertywności, kiedyś odbierałam każdy telefon, o każdej godzinie w tym telefon o 7.00 w dzień dla mnie wolny od pracy z "prikazem", że mam się jednak stawić w robocie na cały dzień. Pracodawcy potrafią przekroczyć granicę, której przekraczać już nie pozwalam. Nie mam służbowej komórki, a zdarzało mi się odbierać sms-y na prywatny numer, po kilku celowo nieodebranych przeze mnie telefonów, o treści w stylu: "Do godziny takiej to a takiej daj znać czy odebrałaś wiadomość". Musiałam się nauczyć, że mój dom to moja twierdza, ale warto.
Stary 2014-06-10, 21:26   #56
GrumpyCat
Wredny kotecek

Pożalcie się - kto pracuje 19.06?
Stary 2014-06-10, 21:28   #57
Kretka666
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46831359]Idąc Twoim tokiem myślenia, to wszystko musiałoby być otwarte 24/7. Tak marudzisz, że mąż dużo pracuje, a z drugiej strony burzysz się, że sklepy wcześniej są zamykane. Sparafrazuję Cię "za darmo Twój mąż 16h nie pracuje". Amen.[/QUOTE]

Ja tam w poście Pani_Ka nie widziałam żalu, że jej mąż musi tyle pracować, a że on musi pracować, to i panie w sklepach muszą, choć piana im z ust leci ze wściekłości, że klienci zakupy chcą robić, co to za zwyczaje, mogliby się od 9 do 13 wyrobić i won. Mogę się mylić, poczekam na jej odpowiedź
Wiele miejsc jest otwartych 24/7, bardzo dobrze

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
A coś jest w ten dzień specjalnego? Ja pracuję, ale bez żalu
Stary 2014-06-10, 21:28   #58
Pani_Ka19
Raczkowanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46831359]Idąc Twoim tokiem myślenia, to wszystko musiałoby być otwarte 24/7. Tak marudzisz, że mąż dużo pracuje, a z drugiej strony burzysz się, że sklepy wcześniej są zamykane. Sparafrazuję Cię "za darmo Twój mąż 16h nie pracuje". Amen.[/QUOTE]

Jakie marudzenie? Wyraziłam tylko swoje zdanie, że mnie to męczy i tyle.

Nie no, jasne. Zamknijmy też szpitale, policję itp, bo ludzie 'za takie grosze' to nie będą siedzieć nawet do 21.
Stary 2014-06-10, 21:32   #59
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
a czy ktoś Ci broni? Bo raczej nikt z pistoletem Ci nie stoi nad głową zabraniając odwiedzić grób dziadka?
Również zaliczam się do tych dziwolągów nie obchodzących świąt, nie biegających stadnie czy niestadnie na cmentarz, bo w jakieś tam dacie wypada i absolutnie nie pracuję tylko 8h i od 8 do 16. Czy narzekam? A i owszem, jak zamkną mi siłownie z uwagi na bliżej nieznanego mi zielonego świątka albo okoliczny supermarket z analogicznego powodu

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
yyy zwykły czwartek?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:33   #60
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
yyy zwykły czwartek?
Wyguglałam - to boże ciało Pracuję, pracuję, czemu by nie? Po prostu ubiorę do pracy odświętny dresik

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości