Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 20:17   #3661
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

No dziś mój młody poszalał do 21 był ze mną przed wieczorem w lidlu, przysnął w drodze i to go chyba tak postawiło na nogi, że za nic nie chciał iść spać po kąpieli.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu, i przechodziłam koło placyku, Korn siedział w wózku i zaglądał. I jakiś "debilny" 10-latek biegł koło wózka i ryknął Kornowi koło ucha.
Moje dziecko aż podskoczyło, wpadło w histerię i nie mogłam go uspokoić, stałam i go tuliłam z dobre 10 minut.
Na tym placyku jak zauwazyłam siedziała mama tego chłopca z młodszą siostra. Podeszłam i jej powiedziałam, żeby bardziej pilnowała swojego synalka, skoro nie potrafi się zachować. spłoszyła się i poszła.
Odkąd wróciłam do domu, Korn domaga się tylko bycia na rękach i siedzi wtulony jak małpka we mnie.
Teraz zasnął i jakims cudem odłożyłam go do łóżeczka.
Dziecko mi się traumy nabawiło.
bidulek malutki jak później się zachowywał?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Slyszalyscie o tej 3 latce co zmarla w aucie bo tata zapomnial ja zawiesc do przedszkola i pojechal do pracy i zostawil w aucie na 8h.. dopiero jak wrocil do auta to sobie przypomnial straszne.. w Rybniku
.

matko jaka tragedia nie wyobrażam sobie co to dziecko musiało przeżywać

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:18   #3662
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Slyszalyscie o tej 3 latce co zmarla w aucie bo tata zapomnial ja zawiesc do przedszkola i pojechal do pracy i zostawil w aucie na 8h.. dopiero jak wrocil do auta to sobie przypomnial straszne.. w Rybniku
.
boże nic nie mów, ryczałam w aucie jak usłyszałam w radiu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:20   #3663
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
.
słyszałam i chyba przestanę oglądać wiadomości bo codziennie jakaś krzywda dziecka... a ja później przeżywam i ryczę tak mi żal tej dziewczynki ale też mnie dziwi, że przechodnie nie widzieli

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
chciałabym pochwalić się tym które jeszcze nie wiedzą, ze jestem w 6. tygodniu ciąży i mam termin rozwiązania na 6 lutego 2015 roku
właśnie miałam pytać o termin, ale już wiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:22   #3664
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Isabell 100 lat !!

przypuszczam ze Maciej jest trochę zszokowany syt że w cycach nic nie ma. Ja bym chyba poprosiła tż zeby pierwszy startował na syrenę, podał najpierw wody w butli, a jeśli malutki nie zaśnie to od razu mm w pogotowiu. uniknęłabym okazji do szukania cyca. ja też zabieram się za odstawianie, dziś tylko rano i teraz na wieczór, zobaczymy jak w nocy

u nas nadal bez nabiału, próbowałam wprowadzić ale skóra szaleje. po żółtku mieliśmy armagedon

ubiłabym
moja Anka dziś przybiegła zapłakana z placu zabaw ze dziewczynki na nią krzyczą. dwie małe cwaniary nie chciały jej wpuścić na zjeżdżalnie, bo nie i tyle normalnie gul mi stanął w gardle. pobiegłam ratować sytuację, ale już mama jednej z nich zauważyła i interweniowała

a u mnie dziś pracowicie. Marcin od rana dał mi trochę w kość, ostatecznie na pierwszą drzemką usnął w chuście jak odprowadzałam Andzie do żłobka. Później byliśmy na rehabilitacji, Marcin rozwija się "harmonijnie, asymetria wyrównała się, jest dzikus i nie ma czasu ćwiczyć", widzimy się za miesiąc na kontroli. Później do roboty w ten upał, myślałam że skisnę w aucie :mdleję: a obecnie dogorywam na wizażu po ciężkiej batalii z usypianiem Marcina, mały brojek tylko zabawę ma w głowie

chciałabym pochwalić się tym które jeszcze nie wiedzą, ze jestem w 6. tygodniu ciąży i mam termin rozwiązania na 6 lutego 2015 roku
O super! Zazdroszczę ale jednocześnie podziwiam, ze ogarniasz wszystko tak dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:24   #3665
misia332
Zakorzenienie

Z ta dziewczynka to masakra, a potem moj brat mi dzwonil, ze jeszcze chlopca na osiedlu uderzyl piorun i zmarl. Rybnik moje miasto.

Nie rozumiem jak on mogl o niej zapomniec.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 20:26   #3666
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Chyba ze tak, a pamiętasz moze cene?
Ponad 20zl. Chyba 26 lub 27...
Stary 2014-06-10, 20:28   #3667
butterfly20
Zakorzenienie

Pamiętacie jak pisałyśmy o tym na poczekalni i ktoś wrzucał taką reklamę odnośnie zostawiania dziecka w aucie?ja to w ogóle jestem przeczulona, zawsze zostawiam otwartą szybę lub jedne drzwi jak Tusia jest w aucie a ja muszę chociażby iść do bagażnika lub obejść auto.
Zostawiłam ją a aucie samą dwa razy jak tylko wyskoczyłam po coś do rodziców, ale wtedy szyby otwarte.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 20:31   #3668
karolson
Zakorzenienie

Ten plyn na komary i meszki to Mosqitierum. Widzialam reklame w tv. Mowia w niej ze nie jest to produkt owadobojczy, niezawiera jakiegos zlego skladnika hiper Ekoligiczny jest, od 1 roku na bazie olejkow eterycznych.
Stary 2014-06-10, 20:35   #3669
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ten plyn na komary i meszki to Mosqitierum. Widzialam reklame w tv. Mowia w niej ze nie jest to produkt owadobojczy, niezawiera jakiegos zlego skladnika hiper Ekoligiczny jest, od 1 roku na bazie olejkow eterycznych.
No wlasnie mi to dali w aptece jako super naturalną rzecz ale na opakowaniu jest powyżej 3lat i tylko ze pielęgnuje skórę przed i po ukąszeniach. Nic o odstraszaniu. Pachnie cytrynowo.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-10, 20:40   #3670
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie mi to dali w aptece jako super naturalną rzecz ale na opakowaniu jest powyżej 3lat i tylko ze pielęgnuje skórę przed i po ukąszeniach. Nic o odstraszaniu. Pachnie cytrynowo.
Dziwne ze od 3 a w reklamie od roku?! Moze niema nic napisane bo to niejest stricte owadobojczy i takie prawo.
Hmm niewiem w tv mowili ze odstrasza komary.
Stary 2014-06-10, 20:43   #3671
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne ze od 3 a w reklamie od roku?! Moze niema nic napisane bo to niejest stricte owadobojczy i takie prawo.
Hmm niewiem w tv mowili ze odstrasza komary.
Moze sa różne rodzaje. Ten farmaceuta powiedział ze napisane jest od 3lat ale absolutnie nic nie zagraża młodszym dzieciom, i wg niego nie ma na rynku produktu dla młodszych dzieci, ale juz sie dowiedziałam ze sa.

Czekamy na dzidziusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 20:49   #3672
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak pisałyśmy o tym na poczekalni i ktoś wrzucał taką reklamę odnośnie zostawiania dziecka w aucie?ja to w ogóle jestem przeczulona, zawsze zostawiam otwartą szybę lub jedne drzwi jak Tusia jest w aucie a ja muszę chociażby iść do bagażnika lub obejść auto.
Zostawiłam ją a aucie samą dwa razy jak tylko wyskoczyłam po coś do rodziców, ale wtedy szyby otwarte.
tez tak robie, a zdarza mi sie cala 3 zostawic bo np. czegos zapomnialam albo ide do bankomatu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 21:12   #3673
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje
Stary 2014-06-10, 21:37   #3674
Larysa88
Zakorzenienie

siedzę i ryczę........
dawno mną nic tak nie wstrząsneło jak ta informacja dzisiaj o tym dziecku.....
boże.. 3 latka ;( co ona tam czuła/przeżywała ehhhhhhhhhhhh
Stary 2014-06-10, 21:42   #3675
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
siedzę i ryczę........
Coś okropnego,mną też wstrząsnęło.Biedne dziecko,nie wyobrażam sobie,jak cierpiała. Jakiś czas temu na fb krążył film właśnie o tym,oglądając go też się poryczalam

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 21:56   #3676
kropla_deszczu
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Nie ma mnie tu już prawie wcale, nad czym ubolewam bardzo

Ale.nie da się! Alicja wspina się, siedzieć nie chce, najlepiej to jakby ktoś trzymał ją cały dzień pod paszki, a ona by się gibała na tych swoich nóżkach ogólnie to teraz.jest taka jęczydusza...jak już chwilę pobuszuje po podłodze i się znudzi (a ja w tym czasie ledwie zdążę zrobić cokolwiek) to będzie mi leżeć pod nogami i jęczeć aż w końcu się ją weźmie na ręce.

Przyznam szczerze, że ręce mi już odpadają bo ile można ją nosić..,? W klubie coś trochę nadrabiałam, ale jestem 100 lat za murzynani

nawet Wam zdjęć nowych nie wkleiłam, a przecież Alicja w sobotę 10 miesięcy skończyła!

Dodatkowo mogę pochwalić Alicję bo w końcu polubila basen z czego bardzo się cieszę ;-)

U nas trochę stresowo się znowu zrobiło (tz będzie walczył w sądzie o kontakty z bliźniaczkami - już jakiś czas temu.złożył pozew i chyba cis w końcu się rusza w tej sprawie). Więc jest dziwnie. Po jutrze przychodzi do nas babka z RODKu chyba, bo była już dzisiaj ale nas.nie było. Tak obstawiam, że to RODK bo nic innego mi to głowy nie przychodzi. Choć trochę dziwnie bo nawet żadnego pisma z sądu nie dostaliśmy.

Logoasiu - już w K czytałam, ale nie było kiedy napisać. Gratuluję dzidziusia w brzuszku

A.co do tej historii z Rybnika, to brak mi słów...nie wiem jak można zapomnieć o tym, że się jechalo z dzieckiem :-( smutne to strasznie

Całuję Was mocno i będę się co jakiś czas starala.odzywać

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 22:00   #3677
tassia
Zakorzenienie

mna tez ta historia mega wstrzasnela
chyba bym sie zabila jakbym cos takiego zrobila
nie umialabym.zyc dalej

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 22:11   #3678
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie umialabym.zyc dalej

Ja też nie.Nie mogłam dojść do siebie,jak mi z łóżka spadła,a co dopiero takie coś

Stary 2014-06-10, 22:23   #3679
kama1987
Rozeznanie

Byliśmy nad jeziorem i było super, Zuzka nie chciała z piasku iść, na szczęście nie wpadła na "genialny" pomysł: zjem piasek, ale sobie rączkami przebierała.

A ja dzisiaj myślałam że cały dzień w łóżku przeleżę, źle się czułam, normalnie nie miałam na nic siły, Dobrze że Zuzia w miarę grzeczna była.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
wiecie co to ja już zupełnie zgłupiałam, teraz już sama nie wiem ile razy na dobę mam podawać małemu mm.
do tej pory dawałam dwa razy (albo i to nie bo wystarczył cyc) a reszta to było kp, a teraz z cycem kryzys a na opakowaniu od mojego mleka jest napisane ze 3x dziennie po 180 czyli w sumie 540 ml i 2 inne posiłki. czy myślicie ze jeśli mój wypija max 130 mm ( czasami i tego nie wypije) to mogę mu podać np 4 razy ale zeby nie przekroczyć tych 540 ml.
może głupio pytam, ale dopiero zaczynam tak systematyczniej podawać mm i zaczynam się zastanawiać,
u mnie na pudełku pisze 3 x 210 ml, Zuzia w ciągu dnia tyle nie zje, ale jak jadła więcej to starałam się nie przekraczać 630 ml.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To czemu przeszłaś na pepti jak po mleku z rossmana nie było problemów?
Nie było problemów w sensie brzuszek jej nie bolał, przy dokarmianiu było ok, bo niewiele go zjadała, może z 100 ml/dzień.
ale jak zaczęła jeść już normalnie mm to jej wyszła skaza i dlatego teraz pepti, ale pomału zaczynam wprowadzać produkty mleczne, mam sprawdzać reakcję

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Znaczy babydream? A wiesz, że ono ma taki sam skład jak Humana? ja jeszcze nad nim myślę
no właśnie słyszałam kiedyś, a cena znacznie przyjemniejsza
Cytat:
Hej.

Kornel potaplał się w basenie i miał radość nie do opisania... i to by było tyle pozytywów z dzisiejszego dnia.

Poszłam do sklepu, i przechodziłam koło placyku, Korn siedział w wózku i zaglądał. I jakiś "debilny" 10-latek biegł koło wózka i ryknął Kornowi koło ucha.
Moje dziecko aż podskoczyło, wpadło w histerię i nie mogłam go uspokoić, stałam i go tuliłam z dobre 10 minut.
Na tym placyku jak zauwazyłam siedziała mama tego chłopca z młodszą siostra. Podeszłam i jej powiedziałam, żeby bardziej pilnowała swojego synalka, skoro nie potrafi się zachować. spłoszyła się i poszła.
Odkąd wróciłam do domu, Korn domaga się tylko bycia na rękach i siedzi wtulony jak małpka we mnie.
Biedny Kornelek

Cytat:
kama i isabell sorki ale co znaczy w waszych slownikach malemu dziecku nic nie jest po sprayu?
sprawdzilyscie u neurologa jak dziala na uklad nerwowy czy jak?
te rzeczy nie sa do wczesniejszego korzystania nie ze wzgledu na uczulenie a wlasnie szkodliwoscdla organizmu
sjoro w ciazy sie psikacnie wolno, to niemowlaka tez nie
ja uzywam takich od pierwszego miesiaca
nie ma uczulenia, pytałam babki w aptece o skład i mi powiedziała że mogę używać. (jeszcze nie używam, planuje na wakacje pod koniec lipca)
Babeczka nie jest z tych "wcisnę żeby sprzedać", tylko znajoma

Cytat:
Kurcze nie mam w domu. Teściowa mówi zeby go wykąpać w krochmalu ale nie ufam jej w pełni.(mówiłam wam ze słodzila tzowi zupy bo nie chciał ich jeść?) Poza tym i tak nie mam tego krochmalu w domu.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Aha zapomniałam powiedzieć, że "żonka" Kaśki zainspirował mnie do zrobienia dżemów. W zeszłym roku babcia pytała mnie czy chcę owoce na dżemy haha, a ja myslałam po co miałabym je robić sama? ale teraz jestem mamą i mój Leoś mógłby niedługo je pałaszować z chlebkiem i by było słodko
poza tym znalazłam przepis na dżemy z czekoladą i chyba umieszam kilka słoiczków, do naleśników będę miała
niestety na razie to dla mnie czarna magia, co znaczy smażenie owoców i te jakieś fixy srixy 3:1, 2:1 kaśka z czym robił je twój tz ze zwykłym cukrem, czy bez? chce takie żeby była optymalna wersja dla Leosia...

muszę kupić jakieś ładne słoiczki, bo to mnie bardziej zachęci do tych przetworów zacznę od truskawek z ogródka, a potem chcę czereśnie
też robiłam z żelfixem się fajnie, szybko robi, najdłużej mi zajęło pokrojenie truskawek Jak nie chcesz bardzo slodkiego to weź ten 3:1, ja wzięłam 2:1 i dla mnie są słodkie. do tego żelfixu się normalny cukier dodaje, widziałam jeszcze cukier żelujący i tam już tylko to+owoce

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moja żona ()robiła z tym
http://www.diamant.pl/sites/default/...y_1_1_mini.jpg
w lidlu kupił tylko nie pamiętam czy na 100% z tej firmy, ale na pewno 1:1

o popatrz, a humana 50zł za 800g jakoś kosztuje, a to BD pewnie połowę tańsze więc warto sprawdzić

a w gemini to ceny chyba co miesiąc podnoszą teraz weszłam zobaczyć i enfamil już 45,99... + przesyłka pfff
BD chyba ok. 13 zł za 350 g

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a. podzielam Twoje zdanie. Też tak myślę, jak nie teraz to kiedy? Czy za rok, dwa nie zmienią się priorytety? A co jeśli tym razem też trzeba będzie troszkę dłużej się postarać? Dla mnie priorytetem jest rodzina, potem praca. Na zastępstwo za mnie już ktoś jest,więc jeśli przedłuży mi się siedzenie w domu to myśle, że pracodawcy będzie to bardziej na rękę, niż jak wrócę na rok i potem znów będzie musiał kogoś szukać... tym bardziej że pracuję w szkole, uczę matematyki i takie ciągłe fundowanie dzieciom zmian nie wychodzi im na dobre. Wolałabym odchować dzieci a potem wrócić do pracy juz na stale...

Hehe, co za aparatka

No właśnie, też się nad tym zastanawialam. Jesli widze, ze cos jest powyzej 1 roku zycia to na jakiejs podstawie jednak nie mozna wczesniej uzywac. Ja wole nie ryzykowac ze zdrowiem mojego dziecka. A na komary kupilismy w rossku spray chicco powyzej 3 miesiaca zycia, o taki:

Ja kąpałam w krochmalu. Znajomy neonatolog kazal dac lyzke stolowa na wanienke wody. Czy pomoglo, nie wiem. Potowki calkowicie zniknely jak temperatura sie troche zmniejszyla, teraz nowe nie wyskakuja cale szczescie
u mnie w rossku nie ma tych sprayi, wogule w pobliskich rossmannach nie ma kosmetyków z chicco.

Cytat:
.
Słyszałam, straszne

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja zostawiam otwarte drzwi, zostawiam ją tylko jak idę po wózek sklepowy, ale staję samochodem obok tych "budek" z wózkami, także mnie nie ma może z pół minuty.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 22:28   #3680
tassia
Zakorzenienie

w pokoju mam 28stopni
nie zasne w tym skwarze
przypomnaialm sobie zeszly rok jak trulam dupe w ciazy w tej mojej saunie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 00:11   #3681
czaszka_
Zakorzenienie

witam

ja tez dzis wyłam jak przeczytalam o tej dziewczynce az mnie zmroziło

misia ale Kornelek mial przezycie bidulek oby tego nie pamietal

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

podbijam pytanie Motyla - jakie wędliny dajecie i skad je macie

i jakie podajecie twarozki/serki (wiem ze bylo to juz ale nie zapamietalam-wybaczcie )

ja ubieram przy tych upałach w samo body z krotkim

Zadzwonili dzis do mnie znajomi z uk ze sa w rze i ze wpadna do nas dzis bo juz jutro wyjezdzaja. I przyszli z synkiem ale nie uprzedzili ze jest chory....a on normalnie kaszlał i kichał na wszystko i na Julke tez mam nadzieje ze nie bedzie chora

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 06:36   #3682
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
siedzę i ryczę........
jako mama 3latki zastanawiam sie gdzie ten koles postawil samochod ze nikt tego dziecka tyle godzin nie zauwazyl... dziecko nie plakalo? moze spalo, we snie zemdlalo i wszyscy mysleli ze spi... ech, nadal mi sie ryczec chce...

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
nie umialabym.zyc dalej

gdyby to bylo moje jedyne dziecko - ta, chyba tez bym tak zrobila...

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1....html#TRrelSST kliknelam bo bylo powiazanie ze sprawa 3latki. kurde, bedac zona tego kolesia chyba by, go zza grobu zabiła!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 06:44   #3683
kropla_deszczu
Zadomowienie

A właśnie tak mi się przypomniało.

Powiedzcie dziewczyny, które mają już starsze dzieciaczki czy jajecznicę lub.jajko sadzone robilyscie na parze czy od razu na patelni? Bo zastanawiam się czy jak zrobię na teflonowej to będzie ok?

I jeszcze jak to jest. Z kaszkami? Po roku też się je podaje?

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 06:47   #3684
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kasiunia usmialam sie z opisu jak maly cyca je bo moj robi identycznie

Kaska, na necie znalazlam info ze ten sam sklad i producent. Cce to sprawdzic

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Natala ja codziennie mowie ze ju zkupie mleko i zaczne odstawiac ale mi zal i nie wiem co mam zrobic
kochana za co z twoja przepuklina?

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A właśnie tak mi się przypomniało.

Powiedzcie dziewczyny, które mają już starsze dzieciaczki czy jajecznicę lub.jajko sadzone robilyscie na parze czy od razu na patelni? Bo zastanawiam się czy jak zrobię na teflonowej to będzie ok?

I jeszcze jak to jest. Z kaszkami? Po roku też się je podaje?

ja na parze robie, na maselku

co do kaszek to ci nie powiem bo Blanka nie lubila, a Amelka tez juz sie kaszki z menu pozbywa.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 06:52   #3685
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jako mama 3latki zastanawiam sie gdzie ten koles postawil samochod ze nikt tego dziecka tyle godzin nie zauwazyl... dziecko nie plakalo? moze spalo, we snie zemdlalo i wszyscy mysleli ze spi... ech, nadal mi sie ryczec chce...
Też się nad tym zastanawialam, iprzecież on zaparkowal samochód.na parkingu pracowniczym, a tam raczej ciężko o to by ktoś coś zauważył...a jeszcze może ledwie do pracy zdarzył, i był jako jeden z ostatnich.na parkingu? Tam gdzie to się stało jest duży bardzo ten parking, więc wielce prawdopodobne że po prostu.nikt się tam nie kręcił....no ale to żadne usprawiedliwienie.nie jest....

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-06-11, 06:53   #3686
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Przeżyłam dzis chwile grozy.Helenka sturlała się z łóżka.Płakała bardzo,ale szybko się uspokoiła w ramionach taty.Na szczęście nic się jej nie stało.Koniec z drzemkami na łóżku,muszę ją kłaść do łóżeczka
ojej, bidulka malutka, ale doczytałam,że już dobrze

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam

ja tez dzis wyłam jak przeczytalam o tej dziewczynce az mnie zmroziło

misia ale Kornelek mial przezycie bidulek oby tego nie pamietal

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

podbijam pytanie Motyla - jakie wędliny dajecie i skad je macie

i jakie podajecie twarozki/serki (wiem ze bylo to juz ale nie zapamietalam-wybaczcie )

ja ubieram przy tych upałach w samo body z krotkim

Zadzwonili dzis do mnie znajomi z uk ze sa w rze i ze wpadna do nas dzis bo juz jutro wyjezdzaja. I przyszli z synkiem ale nie uprzedzili ze jest chory....a on normalnie kaszlał i kichał na wszystko i na Julke tez mam nadzieje ze nie bedzie chora
serek podobno Bieluch najlepszy, z wędlin nie polecę, ale gdybym dawała, to może jakiś filet z indyka tylko z tych lepszych

U nas nocka koszmarna. Emilka ma katar Teraz nie wiem, czy ją jakoś wczoraj przewiało, ale z czego jak był upał albo od ząbków już dziś zrobiła 2 rzadkie kupki
Stary 2014-06-11, 06:54   #3687
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego moja też się śmieje,jak mówię nie,zwłaszcza jak ściąga czapkę,do tego doszło teraz ściąganie skarpet:banghead:

moja tez czape sciaga, kupilam jej ostatnio taka fajna z daszkiem i gora 5 sekund i juz nie ma ze skarpetkami to samo, dobrze, ze teraz nie zakladam bo cieplo, ale skarpety to ona co chwile sciagala i pchala do buzi przy czym miala mega radoche fetysz jakis

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
wiecie co to ja już zupełnie zgłupiałam, teraz już sama nie wiem ile razy na dobę mam podawać małemu mm.
do tej pory dawałam dwa razy (albo i to nie bo wystarczył cyc) a reszta to było kp, a teraz z cycem kryzys a na opakowaniu od mojego mleka jest napisane ze 3x dziennie po 180 czyli w sumie 540 ml i 2 inne posiłki. czy myślicie ze jeśli mój wypija max 130 mm ( czasami i tego nie wypije) to mogę mu podać np 4 razy ale zeby nie przekroczyć tych 540 ml.
może głupio pytam, ale dopiero zaczynam tak systematyczniej podawać mm i zaczynam się zastanawiać,

nie rozumiem po co na sile chcesz dawac tyle ile producent zaznaczyl na opakowaniu. wyluzuj troche, dawaj tyle ile twoje dziecko potrzebuje, a nie tyle ile pisza w tych roznych tabelkach...

Cytat:
a moze jak by był bardziej głodny to wypijał by wiecej bo kp pewnie na żadanie albo pic się chce to moze niema takiego głoda?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

no ja tak mam tyle że filip tego melka nie wymusza, a że mam wyliczone to daje co innego....

kupilam mu z braku laku kaszke Nestle ryżowa jablko - gruszka tak tak ma cukier.. ale czy jest tu ktoś kto to próbował? to jest kaszka perfumowana jablkiem i gruszką... sama chemia

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

a orientuje się ktoś czy jeżeli miałam umowe do dnia porodu i mam urlop rodzicielski do 22 sierpnia a chce podjąć prace od 1 lipca to na zlecenie moge na 100 % a na umowe o prace u nowego pracodawcy ? nie rezygnujac z urlopu? bo na tej stronie rodzicielski gov nie idzie rozkminić, napisałam do ZUSu.

ps moja kuznka poszła na etat i nie zgłosila do zusu bo się dowiadywała że moze isc tez z pół tora miesiąca

mi kiedys babcia przyniosla z nestle jablko-banan, mloda tego tknac nie chciala i sie jej nie dziwie, tak jak mowisz, sama chemia...

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
tak, mimo smarowania i też tak cudnie na brązowo będzie się opalał jak Dawid

jabłko, gruszka, banan, mango, ze słoiczka suszoną śliwkę, próbowałam arbuza, czereśnie i truskawki, ale ich nie chce

U nas niby jeszcze 30 stopni w cieniu, ale już wiatr co raz większy i zaczyna się chmurzyć, chyba rzeczywiście od jutra zmiana pogody. Miłek właśnie poszedł na drugą drzemkę, a rano spał 3h jak wstanie to idziemy po Dawida do żłobka.
Wczoraj mimo upału jadł pięknie, zjadł nawet duży słoik obiadu, co się wcześniej jeszcze nie zdarzyło, a dziś wcale nie ma apetytu. Tylko cyc od rana. Nagotowałam obiadku pełny gar i nie chciał ruszyć
No i teraz mam problem co z tym zrobić, bo nie wiem gdzie mam łeb - dodałam do całości jajko do jutra przechowam w lodówce, choć nie wiem czy z tym jajkiem może tak stać, ale reszta przecież nie nadaje się do zamrożenia

W jakiej pozycji Wasze dzieciaki jedzą? Mój co teraz wyczynia przy cycu to kosmos karmię na leżąco i wywracanie się na brzuch z cycem w buzi to już nic, staje na czworaka jedząc, podpiera się na rączkach i stopach jedząc, próbuje siadać jedząc i w ogóle nie leży nawet chwili bez ruchu

Jula jada z butli, wiec ladnie dostaje do raczek i wcina.

Cytat:
Hej.

Kornel potaplał się w basenie i miał radość nie do opisania... i to by było tyle pozytywów z dzisiejszego dnia.

biedny Korn co za niewychowane dziecko z tego chlopaka

Cytat:
.

straszne...

Cytat:

Isabell 100 lat !!

przypuszczam ze Maciej jest trochę zszokowany syt że w cycach nic nie ma. Ja bym chyba poprosiła tż zeby pierwszy startował na syrenę, podał najpierw wody w butli, a jeśli malutki nie zaśnie to od razu mm w pogotowiu. uniknęłabym okazji do szukania cyca. ja też zabieram się za odstawianie, dziś tylko rano i teraz na wieczór, zobaczymy jak w nocy

u nas nadal bez nabiału, próbowałam wprowadzić ale skóra szaleje. po żółtku mieliśmy armagedon

ubiłabym
moja Anka dziś przybiegła zapłakana z placu zabaw ze dziewczynki na nią krzyczą. dwie małe cwaniary nie chciały jej wpuścić na zjeżdżalnie, bo nie i tyle normalnie gul mi stanął w gardle. pobiegłam ratować sytuację, ale już mama jednej z nich zauważyła i interweniowała

a u mnie dziś pracowicie. Marcin od rana dał mi trochę w kość, ostatecznie na pierwszą drzemką usnął w chuście jak odprowadzałam Andzie do żłobka. Później byliśmy na rehabilitacji, Marcin rozwija się "harmonijnie, asymetria wyrównała się, jest dzikus i nie ma czasu ćwiczyć", widzimy się za miesiąc na kontroli. Później do roboty w ten upał, myślałam że skisnę w aucie :mdleję: a obecnie dogorywam na wizażu po ciężkiej batalii z usypianiem Marcina, mały brojek tylko zabawę ma w głowie

gratulacje

Cytat:
nie umialabym.zyc dalej

nie wyobrazam sobie jak ten ojciec moze sie czuc... i jego rodzina... ciekawe czy sie od niego oddala za taka tragedie, ktora wyrzadzil wlasna glupota, jak o dziecku mozna zapomniec, ze sie z nim jechalo...

dzien dobry
wczoraj dotarl do nas wozek, zamowilismy ten co wam pokazalam. jak dla mnie prowadzi sie super, jest leciutki jak mowila inwersja i ogolnie mi sie podoba. mloda tez zachwycona jazda przy podjechaniu pod wiekszy kraweznik musze uzyc troche sily ( nie to co tz ), ale moim zdaniem i tak dobrze sie prowadzi...

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 06:54   #3688
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana za co z twoja przepuklina?

ja na parze robie, na maselku

co do kaszek to ci nie powiem bo Blanka nie lubila, a Amelka tez juz sie kaszki z menu pozbywa.
No Alicja jeszcze zje, ale nie jest to jej ulubione danie dlatego mówię zapytam. A jajecznicę już.na parze też robiłam, ale czy nie można na teflonie? Jeśli nie, to kiedy będzie można? Po skończonym roczku?

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-06-11, 06:58   #3689
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No Alicja jeszcze zje, ale nie jest to jej ulubione danie dlatego mówię zapytam. A jajecznicę już.na parze też robiłam, ale czy nie można na teflonie? Jeśli nie, to kiedy będzie można? Po skończonym roczku?

nie wiem, ale wg mnie na teflonie srednio sie jajecznice robi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 06:59   #3690
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

ja swojej robilam na patelni z maslem juz ze dwa razy.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości