![]() |
#61 |
Wredny kotecek
|
Dot.: Gdy nie jest się szczęściarzem pracującym 8.00-16.00 ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czemu takie współczucie ma się należeć pracownikom sklepów, stacji benzynowych i innych. Pielęgniarki, położne, policjanci, lekarze, strażacy - gdyby oni narzekali, to pewnie większość ludzi wzruszyłaby ramionami, że ,,przecież wiedzieli, na co się piszą" i ja dokładnie to samo myślę o pracownikach fabryk i innych. Że jest to beznadziejne - doskonale to wiem, z dzieciństwa praktycznie nie pamiętam wspólnych weekendów i wielu świąt czy przygotować do wigilii z tatą, który w tym czasie pracował. Wniosek? Planuję tak moje życie zawodowe ułożyć, żeby moje dziecko w obrębie swoich pierwszych dziesięciu wypowiedzianych słów nie miało ,,dyzul".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
weź nawet nie wspominaj o zielonych. U nas nigdzie nie napisali, że sklepy będą zamknięte, bo chyba uznali to za oczywistość. A ja często w niedzielę wieczorem jadę kupić młodemu wszystko na cały tydzień i lekko się zdziwiłam, bo niektórzy nie wiedzą że akurat teraz to wypada. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Mam bezbożny kalendarz, bo nie jest na czerwono
![]() ![]() U mnie co najwyżej będzie mniej pracy jak ludzie będą świętować ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
mam wolne środa - piątek, tyle wygrać
![]() ![]() a przez te całe zielone czy innobarwne świątki zastała nas w mieszkaniu pusta lodówka po powrocie z weekendu, ale mak zawsze pod domem i zawsze 24h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Co do tytułu: Jakbym pracowała w godzinach 8-16 na umowę o pracę to byłabym przeszczęśliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
... choć nie Westwood
|
Kiedyś czytałam badania, że ludzie pracujący na nocki żyją krócej.
Ja akurat mam w miarę ok, ponad godzinę temu wrociłam z pracy ![]() Natomiast moja mama ma pracę w zakładzie w ruchu ciągłym i niestety, ale pracuje na 3 zmiany praktycznie cały rok. Czy wigilia czy sylwester, czy wielkanoc, nieważne. Zalezy jak grafik wypadnie. Przykre to ![]()
![]() |
![]() |
#73 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-06-10 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
ja siedzę na stażu od 7 do 15, weekendy wolne
![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-06-11 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuje w banku niby 9-17. Nigdy nie wychodzę punktualnie z pracy, bo zawsze przed 17 robi się kolejka i każdy musi pomarudzić, że mamy do kitu godziny otwarcia.
Nie lubię tych godzin. Wychodzę z pracy jest 17:30-18 w domu jestem przed 19. Coś zjem, trochę się pokręcę i spać. Tygodnie mi tak bez sensu lecą. Na szczęście mam weekendy wolne, chociaż też nie zawsze, bo czasami zdarza się, że mamy otwarte w soboty.
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
A ja odpowiem z perspektywy dziecka...
Moi rodzice całe życie pracowali i nadal pracują w godzinach od 7 do 15, od 16 do 22, od 22 do 6, albo po 12 godz, czasem po 16, w weekendy, święta i wakacje. Było ciężko. Moich rodziców nigdy nie było na dniach rodziny, dniu matki czy ojca w szkole. Na żadnym rozpoczęciu czy zakończeniu roku szkolnego, gdy inne dzieci były z rodzicami. Nie mieli czasu bo pracowali. Po prostu oni mijali sie w drzwiach, a ja razem z nimi. I jestem w czasie zakładania rodziny, wiem, że przyszły mąż będzie pracował po 12 albo 16 h na dobę, ale ja postanowiłam miec czas dla swojego dziecka. Praca nie jest wszystkim. A wiem jak czuje się przedszkolak, który na dniu matki mówi wierszyk do obcych pań, bo mama dziś poszła rano do pracy i wróci w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, nie zawsze można sobie pozwolić na to, by jedna osoba zrezygnowała z pracy i mogła poświęcić się dzieciom. Zresztą coś za coś - matki/ojca nie było na przedstawieniu w szkole, ale za to mogli być popołudniu/wieczorem w domu. W takim przypadku nawet lepsza jest opcja, gdy godziny pracy rodziców pokrywają się z godzinami siedzenia dziecka w szkole.
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-06-11 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ja pracowałam i na etat i na dyżurach i jednak wole etat.
Da się chociaż cokolwiek zaplanować. Tu i tu miałam na 7 do pracy, ale tam chociaż o 15 byłam wolna i wiem co mogę zrobić. A dyżury to siedzi się cały dzień, święta itp... cóż. Mój tż też ma nieregularne godziny pracy, nie wiadomo jaki grafik. Nie wiem jak kiedyś będziemy coś planować z dzieckiem, skoro trudno cokolwiek zaplanować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem przeważnie zadowolona z moich nietypowych godzin pracy. Możliwość wyspania się w środku tygodnia jest dla mnie bezcenna. Minusy? Nie ma opcji, żebym wyskoczyła na kawę "po pracy" ze wszystkimi, ciągle jestem na bakier ze sportami zespołowymi, bo zwyczajnie trudno mi znaleźć towarzystwo np. na godzinę 13. I ostatni minus, zdarzają się okresy pracy dosłownie od 7.30 do 21. Teoretycznie nie muszę się na to godzić, ale jednak są czasami takie sytuacje, że więcej grosza się przydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Pracowałam na zmiany 7-15, 13.30-21.30 i wszelakie różne kombinacje między 7-21.30. Zdarzały się zmiany po 12h (praca w galerii). Szlag mnie trafiał bo przyzwyczajona do wolnego weekendu nie potrafiłam się przestawić i po skończeniu współpracy z firmą powiedziałam "nigdy więcej do galerii". Pracowałam z klientem bezpośrednio i to dodatkowo irytowały problemy z tyłka na pięć minut przez zamknięciem sklepu ale no cóż, "nasz pan".
Zielone świątki - knajpy zamknięte, sklepy zamknięte i lodówka pusta. Jako ateistka byłam wściekła. Obecnie pracuję 8.30-16.30 i też nie mam czasu na załatwienie lekarza, na pocztę jadę po pracy, urząd równa się urlop. W tej kwestii praca zmianowa była lepsza bo mogłam zająć się swoimi pracami ale kosztem weekendu. Każda praca ma swoje plusy i minusy. Rozumiem, że siłownie, baseny i inne są obwarowane różnymi godzinami pracy i sama widzę jaki jest tłok na sali po standardowych godzinach pracy ale błagam - kiedy mam na to znaleźć czas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kawka po pracy ciężka rzecz, my pijemy ze sobą przez Skype'a ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4683456 4]Pracowałam na zmiany 7-15, 13.30-21.30 i wszelakie różne kombinacje między 7-21.30. Zdarzały się zmiany po 12h (praca w galerii). Szlag mnie trafiał bo przyzwyczajona do wolnego weekendu nie potrafiłam się przestawić i po skończeniu współpracy z firmą powiedziałam "nigdy więcej do galerii". Pracowałam z klientem bezpośrednio i to dodatkowo irytowały problemy z tyłka na pięć minut przez zamknięciem sklepu ale no cóż, "nasz pan". Zielone świątki - knajpy zamknięte, sklepy zamknięte i lodówka pusta. Jako ateistka byłam wściekła. Obecnie pracuję 8.30-16.30 i też nie mam czasu na załatwienie lekarza, na pocztę jadę po pracy, urząd równa się urlop. W tej kwestii praca zmianowa była lepsza bo mogłam zająć się swoimi pracami ale kosztem weekendu. Każda praca ma swoje plusy i minusy. Rozumiem, że siłownie, baseny i inne są obwarowane różnymi godzinami pracy i sama widzę jaki jest tłok na sali po standardowych godzinach pracy ale błagam - kiedy mam na to znaleźć czas?[/QUOTE] No jak to kiedy, urlop wziąć, taka mundra, a pracowniczka siłowni musi pracować (i dostawać za to pieniądze) po 16 przez Ciebie ![]() ![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-11 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie fajnie jest byc sobie szefem choc fakt wsztskie takie osoby jakie znam maja okresy gdzie pracuja caaale dnie, ale ja bym wolala to, w zamian za inne przywileje xd moze juz niedlugo haha
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ktoś wyżej poruszył temat zielonych świątków. I taka sytuacja - jestem słoikiem więc weekend z ZŚ był wyjazdowy. W lodówce hula wiatr, wracam z dziką ochotą na chińczyka. I co? W Wawie pusto. Tesco zamknięte, knajpa zamknięta (tak tak, chińczycy to chrześcijanie? ![]() ![]() Rozumiem poniekąd argumenty autorki, bo pracując do 23 nie jest lekko. Rozumiem osoby pracujące w galeriach bo mimo, że sklep otwarty do 20 to trzeba zostać, podliczyć kasę, sprzątać. Ale decydując się na taki rodzaj pracy trzeba się zastanowić czego się chce/potrzebuje. Pracując w soboty i niedziele macie do odebrania dzień/dwa w tygodniu. Sprawy się załatwi, do lekarza się pójdzie, urząd się odwiedzi. My, etatowcy w normalnych godzinach pracy w sobotę tego nie zrobimy. Wy nie tracąc urlopu ogarniecie sprawunki. Wiem, że też nie macie kolorowo ale my również pracujemy w Wigilię, Sylwester. Kwestia podejścia IMO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.