Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 13:21   #1951
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
słuchaj ..ja też tak miałam i okazało się że to ząb obok a psuł się od tego zęba co myslałam że mnie boli..tam od środka..cięzko było zlokalizować..może prześwietlenie??

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

dziewczyny a ta?? http://allegro.pl/larichesse-malinow...309113884.html
choć ta cały czas chodzi mi po głowie..http://allegro.pl/coast-elegancka-ta...316546486.html
O kurde, to jak nie minie, albo będzie się nasilać to pójdę na rtg.

Jak ta granatowa Cię "męczy" to ja bym się na nią zdecydowała tak żebyś się dobrze czuła w niej

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
poczekaj pare dni czasem tak jest po wyjściu od dentysty, ja miałam tak że nawet kanałówke czułam po paru dniach...

Kurcze dziewczyny ale miałam ból głowy ;( myślałam że głowa mi eksploduje, wzięłam 5 tabletek ! ale wziełam je za późno, nie zorientowałam się że to migrena... zaczęlo sie od tego że chyba przez 15 minut miałam przed oczami takie flary jak się ma po patrzeniu w światło. I w sumie popatrzałam przez chwilę przez okno i myślałam że to od tego... a potem taki ból głowy z takim mega ciśnieniem w środku. Na szczęscie Hania spała i mogłam się też położyć.

A za niedługo jade zawieść Hanie do babci a ja jade do mojego taty do szpitala. Ma podejrzenie takiej rzadkiej choroby sarkoidozy i robia mu szereg badań, łącznie z biopsją płuc

U mnie właśnie zaczęła kanałówkę, także oby było tak jak piszesz bo mi się nie uśmiecha zaś zapitalać do dentysty w taki upał

O matko, a miałaś już tak kiedyś? Dobrze, że minęło

A gdzie Twój Tata leży w szpitalu? Dużo zdrowia dla niego, będę trzymać kciuki!

Dziewczyny dajecie dzieciom surowe marchewki w całości? Żeby sobie same gryzły? Bo Ewa nigdy nie chciała, a dzisiaj zjadła dość dużo i w szoku jestem bo myślałam, że sobie z nią nie poradzi.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:26   #1952
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej pamiętacie Lubcię z wątku ? Jest tak jak ja w drugiej ciąży. Obie będziemy lutówkami 2015 Dziś wizyta u gina. ciekawe co mi powie.

Pytacie się o Marsi więc wysłałam jej sms i kazała przekazać że bardzo tęskni i na100% wróci ale w chwili obecnej ma kłopoty rodzinne ( naprawdę życie jej nie oszczędza !!!!) odwiedzi Was i napisze Wam w k. o co chodzi ale za jakiś czas jak znajdzie chwile. Natomiast jeśli chodzi o ciążę to dziś odwiedza też lekarza i może już pozna płeć ogólnie czuje się dobrze.

Tyle z frontu. Pozdrawiam

PS Neti ta różowa sukienka ładna a ta niebieska jakoś średnio mi przypadła do gustu
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:32   #1953
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Wczoraj napisałam wiadomość i coś mi się usunęło,wkurzyłam się,wrzuciłam tel pod poduszkę i poszłam spać. Budzę się o godzinie 3-a telefon leży przy mojej nodze Chyba próbowałam nadać wiadomość po raz kolejny tylko przez sen.

Kupiliśmy wczoraj małemu sandały,sobie też kupiłam i średnio jestem zadowolona. Jak zwykle kiedy zakupy robię w popłochu
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:33   #1954
szklanka19
Zadomowienie

Jaka kciuki za wizytę, daj znać co powie Biedna Marsi, wiecznie coś także za jej wizytę też kciuki!

Ifwka jeszcze mi przyszło do głowy, a może Oliwka niech sama wykąpie jakąś lalę czy misia? Róbcie z tą zabawką dokładnie to samo co robicie jak kąpiesz Oli, może taka wizualizacja jej pomoże? I jeszcze mi przyszło do głowy, że jak będziesz zabierać tą pieluszkę to może to tak mocno podkreśl, u mnie Ewa jak ma opory przed czymś to pomaga pokazywanie, że już jest inaczej i coś zmieniłam (Ewa ma czasem jazdy, że nie chce myć włosów i pomaga gąbka miś, który jej płucze włoski, już zrobiłam zapas misiów na allegro ). Np. że dzisiaj się kąpiecie i może sama wodę nalać (w sensie pomóc odkręcić kurek czy prysznic), albo jest nowa gąbka czy zabawka itp. Żeby tak próbować "podkręcić" atmosferę. A Oliwka próbuje się sama myć?
Stary 2014-06-11, 13:53   #1955
Debrah
Zakorzenienie

Czy wasze dzieci rozróżniają ciepło/zimno/gorące?

U nas ciepłe i zimne wychodzi fajnie ( na ciepłe od razu mówi, że jest "ciepe" zimne jest "zim") tylko nie wiem co z goracym, jak jej to delikatnie pokazać nie parząc paluchów. Para nie wystarcza, dotknąć chce.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:09   #1956
Kija80
Zadomowienie

Czy któraś z posiadaczek ogrodu ma albo macała parasol ogrodowy? Chodzi mi o taki 2-3metrowy na wysięgniku i podstawie. Potrzebuję nad piaskownicę/basenik/kocyk takie coś przenośne bo ja mam dużą działkę ale jeszcze słabo zagospodarowaną więc jest problem z cieniem bo drzewka za małe. Pełno tego na all i nawet niedrogie ale zastanawiam się na ile to jest stabilne i na ile wytrzymałe (czy zniesie przenosiny z miejsca w miejsce i ciągłe składanie i rozkładanie)
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:27   #1957
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dubel

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Ja już myślę że może badanie moczu zrobić bo kiedyś któraś tutaj pisała że to może być przyczyna awersji do kąpania.
Jeszcze takie coś zauważyłam jak ja wyciągam z kąpania: ma czerwone uda i pupę jakby z gorącej wody ale leje już napradę chłodną i dalej ma te zaczerwienienia. W wanie siada na pieluszce żeby się nie ślizgała.
W w czym ją kąpiesz, bo moja Ola ostatnio nie lubi jak ją podmywam jej płynem. Wtedy płacze i się pręży. Jak kuca w wodzie to muszę ją podmywać to wtedy jest ok.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Czyszczę od początku tym samym, ale musze spróbować jakoś przed kąpaniem lepiej spłukac czy coś. Dzięki za radę.

Wlewam płym J&J ale od paru miesięcy ten sam, i to nie chodzi o styk z woda tylko tak jakby z ta pieluszką co jest na dnie, ale zawsze ją susze, często zmieniam. Jestem załamana.

Zastanawiam sie własnie nad rozłozeniem małego baseniku i tam ją umyć, albo na stojaco w wannie albo razem ze mna pod prysznicem.
To kup może jej matę antypoślizgową. Może ona boi się tej pieluszki. Teraz dzieciaki wchodzą w okres lęków. Coś co wcześniej było ok teraz może być straszne.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:42   #1958
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O kurde, to jak nie minie, albo będzie się nasilać to pójdę na rtg.

Jak ta granatowa Cię "męczy" to ja bym się na nią zdecydowała tak żebyś się dobrze czuła w niej

U mnie właśnie zaczęła kanałówkę, także oby było tak jak piszesz bo mi się nie uśmiecha zaś zapitalać do dentysty w taki upał

O matko, a miałaś już tak kiedyś? Dobrze, że minęło

A gdzie Twój Tata leży w szpitalu? Dużo zdrowia dla niego, będę trzymać kciuki!

Dziewczyny dajecie dzieciom surowe marchewki w całości? Żeby sobie same gryzły? Bo Ewa nigdy nie chciała, a dzisiaj zjadła dość dużo i w szoku jestem bo myślałam, że sobie z nią nie poradzi.

Dajemy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:43   #1959
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej
zaliczyłam.

Nie mam siły, jeszcze jutro mega hiper ekstra cięzki egzamin bo nie wiem co ta baba oczekuje, ostatnio myslalam ze zalicze, nawet zadowolona wyszlam z egzaminu a tu gas. I tak połowa mojej grupy . . .

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:48   #1960
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

U nas ciepłe i zimne wychodzi fajnie ( na ciepłe od razu mówi, że jest "ciepe" zimne jest "zim") tylko nie wiem co z goracym, jak jej to delikatnie pokazać nie parząc paluchów. Para nie wystarcza, dotknąć chce.

To niech dotknie. Przeciez od razu pusci, a zapamieta od razu. U nas dziala zimne (lod) oraz gorace (zarowno rzeczy jak i temp na dworze)

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

U nas pierwsze powtarzanie slowa!! Wiem,
wiem Wasze dzieci robia to od lat. Yae cos mi podala, ja jej podziekowalam po polsku, na co ona powiedziala rowniez "dziekuje", ale po japonsku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:55   #1961
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie bo bedziemy rolety zamawiac na tamto mieszkanie i mysle o takich dzien/noc ma ktoras z Was takie? bo zastanawiam sie czy to fajne bo firanki tez bedziemy miec tylko ze to parter i myslalam ze bedzie to dobrym rozwiazaniem. Tylko czy one podciagaja sie cale do gory? czy tylko noc lub dzien i nie mozna ich calkiem podniesc?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To niech dotknie. Przeciez od razu pusci, a zapamieta od razu. U nas dziala zimne (lod) oraz gorace (zarowno rzeczy jak i temp na dworze)

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

wiem Wasze dzieci robia to od lat. Yae cos mi podala, ja jej podziekowalam po polsku, na co ona powiedziala rowniez "dziekuje", ale po japonsku
brawo! Hania tez sie rozkreca z powtarzaniem, wczoraj powiedziala imie kota moich rodzicow ja ją zawolałam Milka! A ona z taką samą intonacją "mijka" :Love:

Stary 2014-06-11, 15:00   #1962
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie bo bedziemy rolety zamawiac na tamto mieszkanie i mysle o takich dzien/noc ma ktoras z Was takie? bo zastanawiam sie czy to fajne bo firanki tez bedziemy miec tylko ze to parter i myslalam ze bedzie to dobrym rozwiazaniem. Tylko czy one podciagaja sie cale do gory? czy tylko noc lub dzien i nie mozna ich calkiem podniesc?

o też mi sie podobają takie rolety, ale juz zamówiliśmy rolety zewnętrzne;p

Insolito- nasza chałupka, wkurzamy sie z tztem, bo się obijają, ale już od poniedziałku będzie deskowanie i zaraz okna..

a jak bedą tynki to juz bede zamawiac kuchnie chcę coś w ten deseń, tylko frezowane uchwyty (tylko boje sie ceny;p ) ---------->
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18358_1_DSC08235.jpg (23,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10406938_812031848809881_6452370886118709503_n.jpg (149,3 KB, 43 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:04   #1963
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46821284]

współczuję, u nas 2 lata remont tak trwał, muszą w nocy bo w dzień asfalt pada

[/QUOTE]

Toś mnie pocieszyła

Cytat:
poczekaj pare dni czasem tak jest po wyjściu od dentysty, ja miałam tak że nawet kanałówke czułam po paru dniach...

Kurcze dziewczyny ale miałam ból głowy ;( myślałam że głowa mi eksploduje, wzięłam 5 tabletek ! ale wziełam je za późno, nie zorientowałam się że to migrena... zaczęlo sie od tego że chyba przez 15 minut miałam przed oczami takie flary jak się ma po patrzeniu w światło. I w sumie popatrzałam przez chwilę przez okno i myślałam że to od tego... a potem taki ból głowy z takim mega ciśnieniem w środku. Na szczęscie Hania spała i mogłam się też położyć.

A za niedługo jade zawieść Hanie do babci a ja jade do mojego taty do szpitala. Ma podejrzenie takiej rzadkiej choroby sarkoidozy i robia mu szereg badań, łącznie z biopsją płuc
Jej, zdrowia dla taty!

Cytat:
Kurde ale stosuje je juz kilka miesięcy.
Bez pieluszki się boję bo nie mam żadnej maty antypoślizgowej ale spróbuję.

A nie może po domu chodzić na golasa??
A na spacer tłumaczyć że mama się ubiera, tata się ubiera itd
Kup matę antypoślizgową, może ją drażni ta pieluszka? U nas też niedawno był taki problem jak u Ciebie i wydaje mi się że Oli nie lubi piany w wannie. Teraz nic przed kąpielą nie wlewam i jest ok, nawet daje sobie lać wodą po buźce. Spróbuj może też coś jak prysznic? Jak my nie mamy czasu na kąpiel bo już późno to Oli stoi w wannie a ja go szybciutko myję.

Black, widziałam że chyba drugi raz Ci aukcję usunęli? Nie mam pojęcia czemu.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:07   #1964
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem dziewczyny wykończona psychicznie tym kąpaniem. Jak przychodzi godzina to stoi przy schodach i palcem pokazuje ze tam idziemy a w łazience teraz już histeria nim wody naleje. Wsadzam do wanny, zagaduje, zabawiam, trochę płacze, troche się bawi, wczoraj myłam włosy - darcie na maksa. Gdyby to była jeszcze zima to odpuściłabym codzienne kąpanie ale jak w lecie, wszędzie pałno piachu, spocona wiadomo....jestem załamana....a tak lubiła kąpiele...
Ifwka, odpuść jej takie typowe mycie głowy - u nas to było przyczyną. Wczoraj Oliwia już normalnie dała się umyć, bez płaczu, bawiła się w wannie - ale warunek jest jeden: myję jej włoski dłońmi. Nie używam żadnych wiader, najpierw moczę dłońmi, potem nakładam szampon, masuję, myję, a następnie spłukuję - znów dłońmi. Nawet nie zauważa, jak jej myję kudełki, a płaczu już nie ma. Spokojnie się da tak umyć, Oliwka ma dość gęste włoski i dajemy radę, zajmuje mi to kilka minut co prawda, ale warto, bo dziecko spokojne.

No i dziewczyny dobrze piszą - wyjmij pieluszkę i zmień środek do mycia.

Ja Oliwię już od dawna myję w dużej wannie, nigdy nie używaliśmy do tego pieluchy, jak będziesz pilnować, to przecież nie upadnie.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ta różowa jest okej, choć mi osobiście się nie podoba ten kolor, jakoś nie widzi mi się na Tobie, natomiast ta niebieska może uwydatnić pewne krągłości (na brzuszku ). Pierwsza ma lepszy krój.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
1. J&J uwielbiają uczulać.
Potwierdzam, nawet mojego męża kiedyś jakiś krem uczulił, także ja się trzymam z daleka od tych kosmetyków, są kiepskie, szczypią w oczy i mają marne składy...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-11 o 15:08
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:20   #1965
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, podciagaja sie rowniez calkiem do gory sami chcemy zamowic do nas do mieszkania, rok na parterze bez rolet, idzie oszalec jeszcze biuro zrobilismy w kuchni biurko zaraz obok okna wszystko widac

I zdrowia dla taty!!!

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Zastanawiam sie, czy kupic Pietraszkowi pianke na cale cialko neoprenowa, czy sama pieluszke, mysle o wakacjach, basenie, nie wiem, czy przy takich temperaturach wysokich on sie w tym nie ugotuje. Z drugiej strony to dobra ochrona przed sloncem. Nie wiem :P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:24   #1966
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, podciagaja sie rowniez calkiem do gory sami chcemy zamowic do nas do mieszkania, rok na parterze bez rolet, idzie oszalec jeszcze biuro zrobilismy w kuchni biurko zaraz obok okna wszystko widac

I zdrowia dla taty!!!

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Zastanawiam sie, czy kupic Pietraszkowi pianke na cale cialko neoprenowa, czy sama pieluszke, mysle o wakacjach, basenie, nie wiem, czy przy takich temperaturach wysokich on sie w tym nie ugotuje. Z drugiej strony to dobra ochrona przed sloncem. Nie wiem :P
Dziekuje za odp :-* no ja podziwiam nie wiem jak wy rok bez rolet :-P

Stary 2014-06-11, 15:40   #1967
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Iwfka:
1. J&J uwielbiają uczulać.
2. Wyciąg pieluszkę
dokładnie ja się oliwką w ciąży posmarowałam i cały brzuch czerwony:/
Cytat:

o kurde, zdrowia dla Taty!
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej pamiętacie Lubcię z wątku ? Jest tak jak ja w drugiej ciąży. Obie będziemy lutówkami 2015 Dziś wizyta u gina. ciekawe co mi powie.

Pytacie się o Marsi więc wysłałam jej sms i kazała przekazać że bardzo tęskni i na100% wróci ale w chwili obecnej ma kłopoty rodzinne ( naprawdę życie jej nie oszczędza !!!!) odwiedzi Was i napisze Wam w k. o co chodzi ale za jakiś czas jak znajdzie chwile. Natomiast jeśli chodzi o ciążę to dziś odwiedza też lekarza i może już pozna płeć ogólnie czuje się dobrze.

Tyle z frontu. Pozdrawiam

PS Neti ta różowa sukienka ładna a ta niebieska jakoś średnio mi przypadła do gustu
kciuki za wasze wizyty
Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

brawo! Hania tez sie rozkreca z powtarzaniem, wczoraj powiedziala imie kota moich rodzicow ja ją zawolałam Milka! A ona z taką samą intonacją "mijka" :Love:

ja mam i w salonie beżowe i w sypialni białe. da się podciągnąć całe do góry ogólnie jestem bardzo zadowolona także polecam.
aha w salonie mam normalnie firanki i dobrze to wygląda, ale w sypialni się nie dorobiłam jeszcze

byłyśmy u lekarza, dostałam skierowanie na mocz, morfo i crp jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała
Hania dostała Groprinosin, mucofluid i mucosolvan (nie wiem po co skoro kaszlu nie ma)

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-06-11 o 15:41
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:41   #1968
hope01
Zakorzenienie

Bokeh zdrowia dla taty

Black, też widziałam, że Ci aukcje usuwają notorycznie

Deli za zaliczenie

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Misia zdrowia dla malutkiej i Kciuki: za wyniki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:42   #1969
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dokładnie ja się oliwką w ciąży posmarowałam i cały brzuch czerwony:/

o kurde, zdrowia dla Taty!

kciuki za wasze wizyty

ja mam i w salonie beżowe i w sypialni białe. da się podciągnąć całe do góry ogólnie jestem bardzo zadowolona także polecam.
aha w salonie mam normalnie firanki i dobrze to wygląda, ale w sypialni się nie dorobiłam jeszcze

byłyśmy u lekarza, dostałam skierowanie na mocz, morfo i crp
Hania dostała Groprinosin, mucofluid i mucosolvan (nie wiem po co skoro kaszlu nie ma) jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała
A te białe dobrze wycinają swiatlo? bo ja do salonu myslalam o bialych bo tam to tylko oslona przed ludzmi raczej a do sypialni nie wiem jakie...

Zdrowka dla dzielnej Hani

Stary 2014-06-11, 15:44   #1970
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
A te białe dobrze wycinają swiatlo? bo ja do salonu myslalam o bialych bo tam to tylko oslona przed ludzmi raczej a do sypialni nie wiem jakie...

Zdrowka dla dzielnej Hani

no właśnie nie bardzo jasno mamy przez to w sypialnie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:44   #1971
MaJulMi
Raczkowanie

Bokeh, my mamy takie rolety w kuchni i sypialniach i sprawdzaja nam sie, podciągają się też całkowicie do góry.

Cytat:

I zdrowia dla taty!!!

Lady, ja też się zastanawiam co dla Małej kupić na wyjazd nad morze, mam już ta pieluszkę neoprenową bo używamy na basen ze zwykłą górą od kostiumu. A tak na całe ciało też się zastanawiam, wydaje mi się ze pianka to na chlodniejsze dni (ale mimo wszystko dosc cieple) zeby wlasnie bardziej chroniło od chlodu a dziecko moglo sie pochlapac a tak typowo od slonca mysle nad czyms takim;
http://splashabout.pl/produkty/ubran...ubranko-uv.php
lub
http://splashabout.pl/produkty/ubran...ubranko-uv.php
lub
http://splashabout.pl/produkty/ubran...ki-uv-rash.php
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:44   #1972
LadyWhisper
Zakorzenienie

Widzialam te ubranka, super sa szukam na chustoforum i na allegro, moze sie znajdzie jakas ciekawa oferta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:54   #1973
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ale czika
Podobno w weekend ma być już 18 stopni. Uffffff

Chciałabym Was trochę nadrobić ale nie wiem jak się za to zabrać za dużo stron mi się uzbierało. Może przeczytam 3 ost strony.

Czwartek i piątek znów robię po 10 h
Stary 2014-06-11, 16:57   #1974
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ifwka, odpuść jej takie typowe mycie głowy - u nas to było przyczyną. Wczoraj Oliwia już normalnie dała się umyć, bez płaczu, bawiła się w wannie - ale warunek jest jeden: myję jej włoski dłońmi. Nie używam żadnych wiader, najpierw moczę dłońmi, potem nakładam szampon, masuję, myję, a następnie spłukuję - znów dłońmi. Nawet nie zauważa, jak jej myję kudełki, a płaczu już nie ma. Spokojnie się da tak umyć, Oliwka ma dość gęste włoski i dajemy radę, zajmuje mi to kilka minut co prawda, ale warto, bo dziecko spokojne.

No i dziewczyny dobrze piszą - wyjmij pieluszkę i zmień środek do mycia.

Ja Oliwię już od dawna myję w dużej wannie, nigdy nie używaliśmy do tego pieluchy, jak będziesz pilnować, to przecież nie upadnie.

Ta różowa jest okej, choć mi osobiście się nie podoba ten kolor, jakoś nie widzi mi się na Tobie, natomiast ta niebieska może uwydatnić pewne krągłości (na brzuszku ). Pierwsza ma lepszy krój.

Potwierdzam, nawet mojego męża kiedyś jakiś krem uczulił, także ja się trzymam z daleka od tych kosmetyków, są kiepskie, szczypią w oczy i mają marne składy...
Dokładnie tak samo robię,tylko ja małemu tak myje od narodzin aż do teraz nigdy nie myłam inaczej i nigdy nie mieliśmy problemów z kąpaniem.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:01   #1975
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Widzialam te ubranka, super sa szukam na chustoforum i na allegro, moze sie znajdzie jakas ciekawa oferta
A widziałaś je na żywo czy w internecie tylko? Ja się chyba muszę przejechać gdzieś gdzie mają je stacjonarnie żeby pooglądać i pomacać
A nad ktorymś konkretnie myślałaś? Bo ja się zastanawiam właśnie które najpraktyczniejsze.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:09   #1976
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie: Co stosujecie na komary???
My mamy we wszystkich oknach moskitiery i według mnie nie ma lepszej ochrony przed komarami. Mogę mieć spokojnie otwarte okna i nie mam w domu ani jednego komara, muchy, osy i innych paskudnych owadów.

Cytat:
DOSTALIŚMY POZYTYWNĄ DECYZJĘ !!!!!!!!!!!!!
Właśnie dzwoniła do mnie babka z banku

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
czuję się wywołana

ajm wery sory że się nie odezwałam, ale nie ogarniam tyle rzeczy do zrobienia, w ciągłym biegu jestem, próbuję być na bieżąco ale zupełnie mi to nie wychodzi. Mam nadzieję =, że mi wybaczycie i za 2 tygodnie przyjmiecie mnie spowrotem

w przyszły czwartek ślub i weselicho, a mój Tż wyjechał na cały tydzień na delegację ja wiem, że na tym polega jego praca, ale kurde no, mogli by odpuścić mu już w tym tygodni, c'nie? więc moi cudowni teście (bez sarkazmu mówię, serio cudowni! ) wzięli oboje na cały tydzień urlop żeby mi pomóc ( mój tata oczywiście nie zainteresowany )I chwała im za to, bo gdyby do wesela chyba nie doszło

co do panieńskiego - była naprawdę fajnie! dostałam masę prezentów, głownie fituka, penisa i członka w 118643,2136736513651n odsłonach hitem jest ten odsresowujący http://www.pinkdrink.pl/sklep,szukaj..._no_stress.htm nawet mój TŻ wieczorami go miętosił
w domu przygotowały konkurs, miałam odgadnąć co powiedział tż, na 30 pytań dobrze odpowiedziałam chyba na 2 no ale jak on na pytanie gdzie był nasz pierwsyz pocałunek odpowiedział "na księżycu" albo do jakiego zwierzątka by mnie porównał "miś koala" to za dużych szans nie miałam tak więc z domu wychodząc słaniałam się na nogach
poszłyśmy do klubu, wytańczyłam się zdecydowanie, poza tym, że musiałam mieć na sobie taki kotylion http://allegro.pl/kotylion-z-penisem...233001906.html to było super

kwestia finansowa - no jednak dobrze zrozumiałam, ja miałam wszystko finansować :/ aleeee tak się zrobiłyśmy w domu, że w sumie aż tak dużo mnie to nie wyniosło bo nikt nie miał już siły pić

PRZEPRASZAM, ŻE TAK TYLKO O MNIE! zadzieram kiecę i lecę, wrócę na pewno!

buziaczki!
Ale się uśmiałam
Fajnie że panienski udany.
I ogromne dla teściów
Ściskam!
Stary 2014-06-11, 17:39   #1977
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Przychodze z prosba o rade Moja Gabi od jakiegos czasu jak sobie cos zrobi to mowi "nie ma ziazi, nic sie nie stalo" itp. nawet jak widze, ze ja boli. Zaczyna mnie to powoli... martwic Szukam na necie ale nic nie moge znalezc. Szaja, Debrah, czy jest w tym cos niepokojacego???

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:54   #1978
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]U nas pierwsze powtarzanie slowa!! Wiem,

no prosze i to od razu w ruch poszly 2 jezyki!!! mysli po polsku, mowi po japonsku zdolniacha!

Cytat:

byłyśmy u lekarza, dostałam skierowanie na mocz, morfo i crp jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała
Hania dostała Groprinosin, mucofluid i mucosolvan (nie wiem po co skoro kaszlu nie ma)
bedzie ok!
dzielna dziewczynka!

Pojechalam z Kuba na przejazdzke i co? zasnal mi na rowerze, w foteliku srednio mi sie to usmiecha patrzac na zegarek

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

a w ogole to sie dzisiaj tak wkurzylam w pracy ze szok!
na wejsciu dostalam do wypelnienia na wczoraj ankiete.
ok, normalna sprawa-nie pierwszy raz cos takiego robimy...
ale jak zaczelam czytac pyt to sie zalamalam!!!
co za %&*&%^$%#$#^%#*^%^(*&%&^$ %#@$##%^$*%$*^%$ jepany to tworzyl to ja nie wiem!?
siedzi taki IDIOTA na samej gorze, nie ma BLADEGO pojecia o naszej pracy i ku.wa ankiete tworzy!
slowo honoru - caly dzien dzis ku.rwilam!!!!!
co moglam zrobilam na lekcjach, reszta PO! i tak zamiast jechac do domu to spedzilam 3 godziny (TRZY!) nad dwoma tabelkami!!!
pyt z doopy, odpowiedzi to samo! i sie czlowiek dwoi i troi i rozkminia co "autor" twa jego mac mial na mysli
dziekuje za uwage, ulzylo mi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:07   #1979
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Maaaasakraaaaaaaaaa jak mnie pozarly dzisiaj komaryyyyy!!!
W domu Cię pogryzły czy na dworze? Jak w domu to polecam moskitiery do okien
Cytat:
Zdrówka dla taty!!
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie dawałam jeszcze
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej
zaliczyłam.
.

Cytat:
Stary 2014-06-11, 18:27   #1980
szklanka19
Zadomowienie

Misia może te leki po to, żeby rozrzedzić wydzielinę? Mówiłaś, że Hania ma katar gęsty, nie?

Meneq, Silver dzięki za marchewkowe odpowiedzi

Meneq bo zapomniałam wcześniej, brawa ogromne dla Yae za dziękuję! Jestem pod ogromnym wrażeniem takiej dwujęzyczności u malucha

Pstryczku długo Kubuś spał?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości