Prezent na ślub... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 14:57   #1
misiek9966
Przyczajenie

Prezent na ślub...

Hej, mam 18 lat i razem z moim chłopakiem dostaliśmy zaproszenie do mojej dalekiej cioci na wesele i nie wypada pójść z gołymi rękami jednak nie mamy zbyt wielkiego funduszu jako że obydwoje nie pracujemy macie jakieś pomysły na niedrogi lecz przydatny prezent ?
misiek9966 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 10:31   #2
grubella
BAN stały

Dot.: Prezent na ślub...

Cytat:
Napisane przez misiek9966 Pokaż wiadomość
Hej, mam 18 lat i razem z moim chłopakiem dostaliśmy zaproszenie do mojej dalekiej cioci na wesele i nie wypada pójść z gołymi rękami jednak nie mamy zbyt wielkiego funduszu jako że obydwoje nie pracujemy macie jakieś pomysły na niedrogi lecz przydatny prezent ?
A jakim funduszem dysponujecie i w jakim mniej więcej wieku jest ciocia?

Jeżeli macie odpowiednią ilość kasy to może ładna , dobra gatunkowo, z naturalnych tkanin pościel/ komplet poszwa na kołdrę , poduszki/ w kolorze dopasowanym do wieku cioci, starsze osoby wolą jaśniejsze kolory, wzory w kwiatki.
Może komplet kieliszków do wina, może oryginalny wazon na kwiaty ale tu trzeba uważać aby komponował się ze stylem mieszkania cioci.
Albo 2 sztuki pojedynczo pakowanych dużych filiżanek z talerzykami. To nie jest duży koszt a pamiątka będzie.
Są w ozdobnych pudełkach.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 12:28   #3
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Podpisuję się pod pomysłami Grubelli
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 15:03   #4
chloe79
Przyczajenie

Ja bym kupiła tacę śniadaniową, a dokładnie dwie, tak aby para młoda mogła we dwoje jeść śniadanie w łóżku. Fajny i praktyczny prezent. Można spokojnie za 200 zł kupić takie wykonane z drewna - więc dobre gatunkowo.
chloe79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 22:27   #5
mimi_91
Raczkowanie

Podepnę się pod ten wątek

Za miesiąc idę na ślub cywilny swojej przyjaciółki. Będzie to bardzo mała uroczystość tylko dla rodziców, rodzeństwa i świadków. Poprosiła mnie, żebym była jej świadkiem. Po ceremonii wszyscy idziemy na uroczysty obiad, a potem do domu
Od razu zastrzegła, że nie chce żadnego prezentu bo za rok robi ślub kościelny z imprezą weselną i wtedy będzie można się wykazać. Jednak ja chciałabym jej kupić coś drobnego. Teraz mam tylko problem co będzie na miejscu w takiej sytuacji. Koperta z pieniędzmi nie wchodzi w grę.
Z góry dziękuję za podpowiedzi

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 22:59   #6
kat_rine
Przyczajenie

Ciężka sprawa MIMI. Wszystko zależy od budżetu: mniej środków - dwie zdobione filiżanki ładnie zapakowane, jeśli zaś dysponujesz większymi środkami to polecam dwie lampki do wina - do kupienia w dobrym sklepie z winami, choć niekoniecznie. Świetne są lampki od Svarowskiego, ale cena już nie taka fajna
kat_rine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 15:37   #7
etoile73
Przyczajenie

Lampki do wina od Svarowskiego? WOW! Kogo na to stać Może czekoladki (praliny), takie z górnej półki w jakiejś fajnej szkatułce np. z Chocolissimo lub Mount Blanc)
etoile73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 16:18   #8
marlena_to_marlenka82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chloe79 Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła tacę śniadaniową, a dokładnie dwie, tak aby para młoda mogła we dwoje jeść śniadanie w łóżku. Fajny i praktyczny prezent. Można spokojnie za 200 zł kupić takie wykonane z drewna - więc dobre gatunkowo.
Tyle plastikowej tandety w sklepach, wiesz gdzie można kupić takie ładne drewniane tace o jakich piszesz?
marlena_to_marlenka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 09:22   #9
chloe79
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marlena_to_marlenka82 Pokaż wiadomość
Tyle plastikowej tandety w sklepach, wiesz gdzie można kupić takie ładne drewniane tace o jakich piszesz?
Poszukaj a znajdziesz Jest sporo ofert na allegro. Jest też kilka sklepów, np: http://www.sklepikseniora.pl/stoliki...owe-c3728.html
chloe79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości