Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 20:52   #3781
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

po wizycie u alergologa: mam smarowac tym co smarowalam, dawac syropek chyba ze jej minie zupelnie wysypka to przestac, odparzenia (bo ma pod pampersem) maka ziemniaczana (juz schodzi ladnie), kontrola za pol roku chyba ze bede chciala szybciej to nas wcisnie. ja dieta bezjajeczna i najlepiej bezmleczna (widze ze ja wysypuje jak za duzo mam nabialu... a mnie tak kusi... no chyba ze to wina truskawet bo ostatnio jadlam) chyba ze w koncu przekona sie do nutramigenu... no ale to nam nie idzie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:55   #3782
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj przyjemnie ciekawe czy jakieś burze będą

Bajka widzę w podpisie, że Ci fajnie idzie ja kiedyś grałam w siatę, ręczna, w reprezentacji szkół od podstawówki do liceum, a później to się taki Garfield do ćwiczeń ze mnie zrobił, że poezja brak mi motywacji mimo, że wyglądam jak morświn
jedynie brzuszki trzaskałam ale po ciąży już nawet do tego się zmuszam
dzieki za brawa sama jestem w szoku ze nie wymieklam po jednym dniu dzis mialam ochote odpuscic, ale wieczorem przyszlo co do czego to z automatu wskoczylam w spodenki
najgorzej jest zaczac

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bajka bede nudna ale te platki to z bio planet wiem ze w piotrze i pawle moga byc. Ja kupuje na necie. Mam tez inne platki ale sa grubsze i trzeba by bylo je zblendowac albo cos. Gryczane sa male i musze je jutro wyjac bo zupelnie zapomnialam o nich.

Dziewczyny, pytanie znow o pieczywo. Dajecie graham? Bo takie chyba najlepsze dla naszych dzieci?
dzieki bede szukac, bo seri gotowanie kaszy to mnie normalnie przyprawia o nerwa
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:07   #3783
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla Juleczka

Dopiero teraz mam czas dla siebie Dzisiejszy dzień to jakiś koszmar Jestem zmęczona i zła, bo to prawdopodobnie jakieś przeziębienie. Posmarowałam Emilce plecki i klatkę kremem coś jak vick dla dzieci od 6 mies, mam nadzieję, że pomoże do noska psikam wodą morską i nasivinem dla niemowląt, a ile przy tym płaczu, o odciąganiu nawet nie myślę Eeech mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
zdrówka u nas tez jest katar ale myśleż etp przez ząbki a od wczoraj ropiejące oczka
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zazdroszczę, że dzieci Wam tak pięknie jedzą rączką My pewnie spróbujemy za jakieś x tygodni
Chciałam zapytać:
1. jak długo trenowały to wkładanie i zjadanie?
2. czy to tylko zabawa, a potem dostają normalną porcję, zblendowaną itd. czy najadają się tymi kawałkami?
1. zabawki/piloty /komórki dzieciaczki tez wkładają do buzi i problemu z tym nie ma wiec i z jedzeniem sobie poradzi
2. sama będziesz widziała czy sie najada czy nie.... możesz spróbowac podac póżniej butle czy też zblendowana porcje i zobaczysz
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:15   #3784
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Julian kończy dziś 9 miesięcy
Byliśmy na spacerku przed obiadem, który trwał 2,5 h, z czego moje dziecko usnęło jakieś 20 minut przed domem, jak zaszliśmy do Lidla się obudziło i finito Parki, nie parki nie podziałały, Julek padł na ulicy w pełnym słońcu.... No, nic najwyżej wcześniej pójdzie spać.
wszystkiego naj

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Jula ma 3 zabki
super my jednego ale drugi na tapecie już się zbliża
Stary 2014-06-11, 21:15   #3785
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Dopiero teraz mam czas dla siebie Dzisiejszy dzień to jakiś koszmar Jestem zmęczona i zła, bo to prawdopodobnie jakieś przeziębienie. Posmarowałam Emilce plecki i klatkę kremem coś jak vick dla dzieci od 6 mies, mam nadzieję, że pomoże do noska psikam wodą morską i nasivinem dla niemowląt, a ile przy tym płaczu, o odciąganiu nawet nie myślę Eeech mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
oby było lepiej

Cytat:
Dziewczyny, zazdroszczę, że dzieci Wam tak pięknie jedzą rączką My pewnie spróbujemy za jakieś x tygodni
Chciałam zapytać:
2. czy to tylko zabawa, a potem dostają normalną porcję, zblendowaną itd. czy najadają się tymi kawałkami?
1. po prostu któregoś dnia dałam jedzenie (makaron?) do łapki i od razu wpakował do buzi, jak wszystko zresztą
2. ja daję coś w kawałkach po pierwszej drzemce, tylko zawsze najpierw pierś, potem sobie dojada tymi kawałkami i popija wodą, potem jeszcze jak jemy obiad i coś może dostać z talerza to też sobie je, ale to tak między posiłkami, bo on nie zje tyle by mógł być najedzony

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
po wizycie u alergologa: mam smarowac tym co smarowalam, dawac syropek chyba ze jej minie zupelnie wysypka to przestac, odparzenia (bo ma pod pampersem) maka ziemniaczana (juz schodzi ladnie), kontrola za pol roku chyba ze bede chciala szybciej to nas wcisnie. ja dieta bezjajeczna i najlepiej bezmleczna (widze ze ja wysypuje jak za duzo mam nabialu... a mnie tak kusi... no chyba ze to wina truskawet bo ostatnio jadlam) chyba ze w koncu przekona sie do nutramigenu... no ale to nam nie idzie...
oj podziwiam, że wytrzymujesz na takiej diecie, ale w sumie jakie inne wyjście

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:16   #3786
czaszka_
Zakorzenienie

dziekuje za odp dotyczace wędlin
a z jakimi ziolami moge upiec mięsko?oregano kminek majeranek?cos jeszcze moge dac?
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dawno czegoś takiego nie widziałam. U mnie na balkonie krzesła poprzesuwalo i powywalalo, a sąsiadce doniczke z kwiatami z balustrady wywalilo. Moja babcia natomiast stwierdziła że takiego gradu nie widziała a ma 90 lat
dobrze ze nic wiecej sie nie stalo

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:18   #3787
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
angelikada ale przeciez masz sloiczek zupka jarzynowa i delikatne jarzynki
jedno z gerbera a drugie z bobovity
w skladzie jest marchew ziemniak i pietruszka
a w drugim marchew ziemnaik i seler
a w jeszcze ktoryms masz pora

ja bym samego selera tez nie zjadla

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
powaga ?? masakra ja nawet nie pomyslalam żeby wziąć do ręki te zupki :/ ehh dzięki Ci dobra kobieto Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi w takim razie jutro lece po te zupki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 21:19   #3788
Madziuchna27
Zakorzenienie

Szkoła uwodzenia na Polsacie
Znam na pamięć

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:19   #3789
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dużo siły.

Mmmm... Trochę zazdraszczam

Gosia - jej chyba bez różnicy. My jakoś w te upały cały dzień jesteśmy na dworzu w parku i tylko na karmienie przychodzimy. Nawet teraz TŻ z nią wyszedł.

Wszystkiego Najlepszego Julek !!!

Gratulacje

logoasia- gratulacje fasolki Cudowna wiadomość Życzę spokojnych 8 miesięcy

No to teraz się witam o normalnej porze a nie nocna zmiana Dzisiaj pospałyśmy od 23.30 do 8.20 za to wczoraj Gosia zaczęła dzień o 2 w nocy, wiec pewnie dlatego tak długo spała.

Jak was czytam z tymi jajecznicami to my jesteśmy sto lat za Wami.

Ostatnio zrezygnowałam ze skrobania jabłuszka na rzecz słoiczków bo co te jabłka o tej porze warte...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Ja codziennie gotuję Małej-3 razy miałam słoiczkowe podejścia i za każdym razem było beee więc sama gotuję.
Normalnie kupuję w biedrniaczu/lidlu czy takim osiedlowym
Ja wprowadzałam najpierw:
ziemniak+marchewka
po 2 tygodniach
ziemniak+marchewka+pietru szka (z masełkiem)
i po tygodniu
ziemniak+marchewka+pietru szka+seler (z masełkiem)

Generalnie nie eksperymentuję.
dzięki
Stary 2014-06-11, 21:23   #3790
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ale fajnie Chyba też to musze wypróbować Co najpierw dałaś Natce?

Super,że spotkanie z Sambą udane

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Śmiać mi się chcę z Julii jak zasuwa po podłodze... moja mała córeczka
najpierw dostawała papki z ryżem, ale czasem jadła, a czasem nie. Potem przed podaniem do łapki dałam jej kisielek z kawałkami jabłek i ładnie zjadła. I potem brokuła i ziemniaka. Bo to było w nszym sklepie eko. Poluję teraz na kalafiora tyż i kalarepkę. No i pomidorka i marchewkę, poziomki i banana też już dostała do łapki.

Cytat:

rozumiem Twój ból, u nas katar to neverending story:/

Cytat:
ja-ika zdrowia dla Emilki

Czarna ja też ostatnio mam jakiś mega rozczul nad Mikim co chwilę mnie czymś zaskakuje a ja już łzy w oczach największe szczęście jakie mnie spotkało
ja też, dzisiaj nawet sobie poryczałam

Cytat:
Chciałam zapytać:
po pierwsze-sto lat dla Julka!

Po drugie- nie wiem jak miałaby trenować?ona wszystko wkłada do buzi, więc jak jej dałam te warzywka w kawałkach to pierwsze co, to pakowala do buzi

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Pewnie Bartek jej powiedział, że mm jest w porzo
coś tam gugali, więc pewnie tak
A Tusia powiedziała Bartkowi,że fajnie postać i pewnie niebawem syn Cię zaskoczy

Cytat:

masakra, Natalka taka duża a tu takie diety

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:31   #3791
dodinha
Wtajemniczenie

Wszystkiego naj dla Julka i zdrówka dla choruszków.U nas była dziś pielegniarka środowiskowa.Sprawdzałą,c zy mała się dobrze rozwija.Jest ok,tylko zdziwiona była,że jeszcze nie siada i kazała mi ją sadzać,podpierając poduchami Mierzyła ją też i ma 75cm wzrostu,mówiła,że dużo jak na swój wiek i że będzie wysoka.Czy to rzeczywiście to jest wyskoi wzrost jak na 8mio miesięczne dziecko?
Stary 2014-06-11, 21:33   #3792
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
najpierw dostawała papki z ryżem, ale czasem jadła, a czasem nie. Potem przed podaniem do łapki dałam jej kisielek z kawałkami jabłek i ładnie zjadła. I potem brokuła i ziemniaka. Bo to było w nszym sklepie eko. Poluję teraz na kalafiora tyż i kalarepkę. No i pomidorka i marchewkę, poziomki i banana też już dostała do łapki.

rozumiem Twój ból, u nas katar to neverending story:/

ja też, dzisiaj nawet sobie poryczałam

po pierwsze-sto lat dla Julka!

Po drugie- nie wiem jak miałaby trenować?ona wszystko wkłada do buzi, więc jak jej dałam te warzywka w kawałkach to pierwsze co, to pakowala do buzi

coś tam gugali, więc pewnie tak
A Tusia powiedziała Bartkowi,że fajnie postać i pewnie niebawem syn Cię zaskoczy

masakra, Natalka taka duża a tu takie diety
dzis juz ostro trenowal, wiec pewnie wjechala mu na ambicje
Fotki wywoływałam u fotolab_pl w sumie taniej nie znalazlam a szybko przyslali i nie widze zeby jakoscia sie roznily od innych
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:34   #3793
angelikada
Wtajemniczenie

hmm chyba wybiorę się z Leną do alergologa... niech ja obejrzy i zobaczy co to ma na tym brzuchu bo ja już sama nie ogarniam tego :/...

do tego bierze mnie cos chyba...kicham gardło od wczoraj mnie boli a teraz jeszcze głowa..do tego chyba Lene bierze katar bo leci jej troszkę wody z noska...ehh dzisiaj oczywiście o samym mleku bo inne rzeczy bleee sa wiec kupka była luźniejsza ale tez mysle ze to na zęby bo kolor zielony a jedna jedynka coraz bardziej wyczuwalna wiec mysle ze to to... ehhh ide się kąpać i spac miłej nocy
Stary 2014-06-11, 21:37   #3794
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomko odnośnie dżemerów to małż ma jeszcze to:
http://studencik.com.pl/shop/10343-5...40g-oetker.jpg
i chyba z tym dla Myszy zrobi bo mniej cukru idzie

Amelka takie rampersy, polecam bo mają super miły materiał, tylko z rozmiarami krucho może być u nas resztki, ale na szczęście 80 była
Załącznik 5708193
fajne ja je lubię szczególnie do spania zakładać bo nic się nie podwija
Cytat:

Byliśmy na spacerku przed obiadem, który trwał 2,5 h, z czego moje dziecko usnęło jakieś 20 minut przed domem, jak zaszliśmy do Lidla się obudziło i finito Parki, nie parki nie podziałały, Julek padł na ulicy w pełnym słońcu.... No, nic najwyżej wcześniej pójdzie spać.
za 9 miesięcy
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

a, dziękuję

Natalce się bardzo podoba jedzenie łapką, najfajniejsze jest jak rozgniata w rączce jedzenie i potem z tej rączki je. I poziomki jej bardzo smakowały
A wczoraj brokuły jej powpadały w taką kieszonkę w śliniaku to tak fajnie w niej szukała hehehe

No ogólnie jestem tym zachwycona, teraz będę jej dawać do łapki kuraka wiejskiego, ale lękam się mięska.

Aaaa i dzisiaj wypiła całe mm, które jej dałam. 120 ml

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

nie
a my w końcu umówiłyśmy się na kawę, lody
za mm
Cytat:

dużo zdrówka dla Emilki i wypoczynku dla Ciebie

Misiek mi dziś mało spał w dzień ,nie marudził jak często ma w zwyczaju,ale zasnął o swojej "normalnej" porze czyli 22
poukładane mam dziecko jak zaczyna się cisza nocna to idzie w kimę

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

ja juz mam wybrane 200 zdjęć do wywołania ,jeszcze tylko pousuwam czerwone oczy i zamówię kocham oglądać zdjęcia w albumie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:49   #3795
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam zapytać:
Madziuchna a dlaczego do tej pory nie sprobowaliscie czego sie lekasz
1 wszystko wklada do buzi a jak nie to mu chwile trzymam i i tak wkada zaraz sam.
2 raczej zabawa przekaska dzis fasolke sobie jadl, flipsy, arbuza probowal, ale z reki

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

ja juz mam wybrane 200 zdjęć do wywołania ,jeszcze tylko pousuwam czerwone oczy i zamówię kocham oglądać zdjęcia w albumie
ja juz 200 wywolalam i mam juz nowy album tylko zdjecia musze powybierac ale to czasochlonne

odmeldowuje sie na neicale 3 tyg bo tz ma urlop, jutro pakowanie a w piatek z ranca wyjazd na upragnione wakacje
Stary 2014-06-11, 22:15   #3796
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Karolson Dokąd jedziecie?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:01   #3797
83monia
Zakorzenienie

czy wasze dzieci same wyssysaja zawartosc z tych musow w tubce z kubusia buedronkowego? Bo moja czeka az jej wypchne. Nie umie zassac. Jak tego nauczyc bo ze slomki, niekapka czy butli tez nie zassa...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:01   #3798
ja-ika
Zakorzenienie

Dziękujemy za życzenia zdrówka
Dzisiejsza noc lepsza Pobudki były, ale bez wielkiego płaczu. Karmiłam chyba 4 razy, bo nie za bardzo pamiętam Podłożyłam kocyk pod materacyk w łóżeczku, żeby miała wyżej i chyba lepiej jej się spało.
Mówiłam wczoraj mamie, że jestem zmęczona i nie mam pomocy od nikogo, powiedziała, że przyjdzie i mi pomoże ale ja nie chcę takiej pomocy, skoro zaraz będzie mi wypominać. No i po chwili mówi, że ona była sama z dwójką (tata za granicą) i jej nikt nie pomagał
Stary 2014-06-12, 06:05   #3799
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsza noc lepsza Pobudki były, ale bez wielkiego płaczu. Karmiłam chyba 4 razy, bo nie za bardzo pamiętam Podłożyłam kocyk pod materacyk w łóżeczku, żeby miała wyżej i chyba lepiej jej się spało.
Mówiłam wczoraj mamie, że jestem zmęczona i nie mam pomocy od nikogo, powiedziała, że przyjdzie i mi pomoże ale ja nie chcę takiej pomocy, skoro zaraz będzie mi wypominać. No i po chwili mówi, że ona była sama z dwójką (tata za granicą) i jej nikt nie pomagał
bardzo to przykre.

Niech Emi wraca do zdrówka. Mam nadzieje, że znajdziesz czas, żeby wypocząć.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
czy wasze dzieci same wyssysaja zawartosc z tych musow w tubce z kubusia buedronkowego? Bo moja czeka az jej wypchne. Nie umie zassac. Jak tego nauczyc bo ze slomki, niekapka czy butli tez nie zassa...
Ja zawsze podnosze tak jakby do góry tą tubkę i ciągnie jak z butli. No ale mój butelkowy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 06:14   #3800
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przestawilam meble w salonie
Teraz mysle nad sypialnia.

Na dodatek samochod zostawilam u mechanika.

A Korn dostal dzisiaj wielka pake od wujka.
hahaha brzmi jak ciaza

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:33   #3801
bajka1807
Zakorzenienie

Juuupi Blanka wstała o 4:30 dobrze ze tz w domu to z nia siedzial

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:39   #3802
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Jula ma 3 zabki

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
przeczytałam na TELEFONIE ten upał już na głowke wali mi

Cytat:
ja nie podaje wedliny ale jesli zaczne to bedzie taka sama jak ja jadam
czyli robiona przeze mnie lub moja mame lub kupiona bezglutenowa bo w.nich nie ma setki dopelniaczy itp

ja robie jajecznice na teflonie z maslem
kaszke moj chrzesniak je w wieku 6lat na sniadanie
ja zreszta tez jem czesto wiec to kwestia diety
uwazam ze pelnoziarnista kaszka jest jak najlepsza dla dziecka w diecie

a co do tej tragedii z 3latka to pisali ze to.olbrzymi zakladowy parking gdzie tylko w trakcie pocatka i konca zmiany ktos jest
ja rozumiem ze zapomnial
ale dziwie ie ene kapnal sie wczesniej
w momencie jak wysiadal z auta
hak wszedl do pracy
itp
A to i moja siostra mając 21 lat - zdarza jej się zjeść kaszke bo lubi, za to Alicja coraz.mniej wcina stąd moje pytanie bylo

Już dzisiaj pisali i wczoraj, że ten facet był pewny ze dziecko jest w przedszkolu, że jest bezpieczne. Widocznie wydawało mu się, że odwiozl dziecko do przedszkola.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziekuje za odp dotyczace wędlin
a z jakimi ziolami moge upiec mięsko?oregano kminek majeranek?cos jeszcze moge dac?

dobrze ze nic wiecej sie nie stalo

zajrzyj na osesek.pl - tam jest w miesiącach wyszczególnione jakie produktu po którym miesiącu, włącznie z przyprawami

Cytat:
Sama ciągnie z tego, robi sobie odpoczynek co jakiś czas, się zaraz otwiera.buzie i wysysa to aż do pustej tubki

A da się tę musy kupić gdzieś poza biedra? Bo teraz to była akcja promocyjna więc.już pewnie też nie będzie ich e biedrze? Orientuje się ktoś???

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:47   #3803
kaska87
Zakorzenienie

hejo

my od 6:00 na nogach, tzn. ja wstałam o 5:45 jakoś już spać mi się nie chciało

ja-ika ehhh faktycznie jeszcze nie przyszła, a już test, że ona z dwójką dała radę, nie możesz wprost staremu powiedzieć,żeby wstał do małe czy coś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 06:56   #3804
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha brzmi jak ciaza

poprzestawiałam i nie mamy gdzie jeść
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

skąd ja to znam u nas na szczeście ostatnio pobudki o 4.30 odchodza w niepamiec.

Stary 2014-06-12, 06:59   #3805
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A da się tę musy kupić gdzieś poza biedra? Bo teraz to była akcja promocyjna więc.już pewnie też nie będzie ich e biedrze? Orientuje się ktoś???
na promobaby widziałam ze były też w carrefourze, myślę że jeszcze chwilka i wszędzie się będą pojawiać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:12   #3806
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
przeczytałam na TELEFONIE ten upał już na głowke wali mi

Cytat:

zdrowka

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Julka i zdrówka dla choruszków.U nas była dziś pielegniarka środowiskowa.Sprawdzałą,c zy mała się dobrze rozwija.Jest ok,tylko zdziwiona była,że jeszcze nie siada i kazała mi ją sadzać,podpierając poduchami Mierzyła ją też i ma 75cm wzrostu,mówiła,że dużo jak na swój wiek i że będzie wysoka.Czy to rzeczywiście to jest wyskoi wzrost jak na 8mio miesięczne dziecko?
poduchami ? masakra ... trzeba bylo oblorzyc poduchami... ale ta pielegniarke

nie wyspalam sie cos, Jula wierci sie juz, wiec pewnie zaraz bedzie wstawac
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:12   #3807
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś nie mogę się przekonać do tych musów
a co do zaciągnięcia przez słomkę... syn mojej siostry długo nie mogl nauczyć się zasysać gumy, więc siostra kupiła mu bidon ze słomką. parę razy dmuchnęła do środka i pod ciśnieniem wypływało samo więc mały skojarzył, że można ssać.
Jeśli chodzi o smoka to na początek poleciłabym najmiększy smoczek z butlą canpola, jest długi i plastyczny, na tym etapie kupiłabym smoczek od 6mc, wtedy jak przechylisz to leci samo, może malutka pociągnie. Butla kosztuje 10zł, więc nawet jeśli się nie przyda to wydatek nie jest ogromny.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

nic mi nie mów, wyglądam dziś jak kupa po nieprzespanej nocy, Marcin dał nam do wiwatu zagilony i kaszlący, Anka kaszle,małż kaszle... idzie oszaleć.

misia czy korn lepiej sypia w nocy odkąd samodzielnie zasypia wieczorem? i czy ssie smoka?
chyba zacznę naukę samodzielnego zasypiania bo już nie mam siły tachać młodego
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 07:12   #3808
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
dzis juz ostro trenowal, wiec pewnie wjechala mu na ambicje
Fotki wywoływałam u fotolab_pl w sumie taniej nie znalazlam a szybko przyslali i nie widze zeby jakoscia sie roznily od innych

dzięki

Cytat:
Moim rodzicom też nikt nie pomagał, dziadkowie mieszkali daleko, ewentualnie sąsiedzi bardzo rzadko.Ale jakoś mi tego nie wypominają i aż się rwą do pomocy.
Przykre to

Ech Tusia chyba jednak zostanie wizażystką. Umie sobie otworzyć taki kuferek

A po drugie to ma fajną zabawę- staje przy szczebelkach w łóżeczku, ma tam ochraniacz,który ją zasłania i klęka, a potem się podnosi i robi mi akuku ale się cieszy z tego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:15   #3809
Natala84
Zakorzenienie

83monia, wg mnie na tym etapie najlepiej by było nauczyć pić z kubeczka zwykłego albo z kapka. czyli albo np lovi treningowy (on nie ma zaworka) albo jakiś niekapek i wyciągnąć zaworek no bo wtedy nie musi ssać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:17   #3810
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
jakoś nie mogę się przekonać do tych musów
a co do zaciągnięcia przez słomkę... syn mojej siostry długo nie mogl nauczyć się zasysać gumy, więc siostra kupiła mu bidon ze słomką. parę razy dmuchnęła do środka i pod ciśnieniem wypływało samo więc mały skojarzył, że można ssać.
Jeśli chodzi o smoka to na początek poleciłabym najmiększy smoczek z butlą canpola, jest długi i plastyczny, na tym etapie kupiłabym smoczek od 6mc, wtedy jak przechylisz to leci samo, może malutka pociągnie. Butla kosztuje 10zł, więc nawet jeśli się nie przyda to wydatek nie jest ogromny.

nic mi nie mów, wyglądam dziś jak kupa po nieprzespanej nocy, Marcin dał nam do wiwatu zagilony i kaszlący, Anka kaszle,małż kaszle... idzie oszaleć.

misia czy korn lepiej sypia w nocy odkąd samodzielnie zasypia wieczorem? i czy ssie smoka?
chyba zacznę naukę samodzielnego zasypiania bo już nie mam siły tachać młodego
Korn przewąznie zasypia przy butli, ale teraz przy upałach potrzebuje po kapniu z pół godziny zabawy jeszcze.
Ale wtedy biorę go do pokoju, zawijam w cienką wielką pieluchę tetrową, chwilę ponoszę i kładę, postoję parę minut i jak widzę, że zaczyna kręcić głową to wychodze.
Czy lepiej śpi ? Tak !! Budzi się w nocy raz czy dwa, ale wtedy smoczek wystarczy albo pić i zasypia nadal. Odkąd zasypia sam to nie spał z nami w łóżku. Chyba, że nad ranem u mnie. I spi do 6 rano, a nie do 4.30.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości